Serietips og musikk

I STEDET FOR Å LESE TIL EKSAMEN

21. april 2017

I dag har jeg skrevet noen merkelige blogginnlegg, altså. Jeg har prøvd tre ganger, lest gjennom dem og bare: Ida, du må seriøst slutte å gå hele dagen på bare kaffe og godteri. Eksamenslesning altså! Ikke bra for kostholdet i det hele tatt. Men som mamma sa, og som fikk meg til å føle meg mye bedre: i denne perioden skal det ikke mangle noe. Vet ikke om hun mente at jeg skulle leve på smågodt, men hun mente i hvertfall at det ikke gjør noe at jeg går opp ti kilo mens jeg er student. Tror jeg. Passe på kroppen og helsa kan jeg gjøre når jeg er ferdig studert – kan ikke sitte og sulte over dødens bøker fra helvete heller.

Siden det er helg og mange av oss sitter hjemme og «leser til eksamen», tenkte jeg å komme med noen serietips. Bedre enn å stirre i veggen, så here we go:  The arrangement: Først og fremst: jeg har hørt rykter om at den er basert på ekteskapet mellom Tom Cruise og Katie Holmes! Det gjør så klart at den er hakket mer interessant å se på. Serien handler om en ung jente som prøver å slå gjennom som skuespiller i Hollywood. På en av sine mange auditions prøveleser hun sammen med «selveste» Kyle West, som er den O’ store verdenskjente stjernen i serien. Dagen ender med at han inviterer henne på date til Mexico (privatfly vettu), og etter to dager ligger det en ekteskapskontrakt på bordet. Ugler i mosen lang vei! Du kan se serien på HBO Nordic, foreløpig ligger det 7 episoder av første sesong der. 

Best før: åh, Linn Skåber! Mitt favorittmenneske i dette landet. Jeg sparte denne serien lenge fordi jeg egentlig skulle se den sammen med Idabestis. Men så var hun «utro» en kveld etter byen og så noen episoder uten meg, så nå har jeg sett hele driten på egenhånd. Sorry Ida, men da vet du det! Haha. Best Før er en herlig klein serie, jeg måtte sette på pause flere ganger fordi jeg ble så ukomfortabel. Tusen poeng! Du kan se hele serien på TV2 Sumo, og gode nyheter: de er i gang med innspilling av sesong 2!

Fra gata til Nordkapp: en spin off av Petter Uteligger. Som jeg liker veldig godt. Han har en helt egen evne til å skli inn i miljøer og prate med mennesker, og ikke minst til å oppnå gjensidig respekt. Han behandler alle som likeverdige mennesker, noe vi alle burde klare til enhver tid. Fra gata til Nordkapp rørte meg skikkelig etterhvert som jeg «ble kjent med» detlakerne på reisen. Hele sesongen ligger på TV2 Sumo. 

13 Reasons Why: denne har jeg nettopp begynt å se på, og den virker medium spennende. Ikke mitt førstevalg, men du vet. Når man har gått tom for serier og må lese til eksamen! Da ser man på serier som denne. Handler om en jente som begår selvmord, og etterlater seg 13 kasetter som forklarer hvorfor hun gjorde det. Foreløpig har jeg ikke skjønt hvorfor hun gjorde det, og syns grunnene virker litt vage. Men serien er faktisk blitt kritisert for å ikke ta opp jentas psykiske helse, og bare skylde alt på andre. Så hvem vet, jeg ser nå i hvertfall videre! Det ligger en hel sesong på Netflix. 

Noen som skal noe gøy i helgen? Jeg skal skrive hjemmeeksamen og «lese» i dag og i morgen, før jeg får besøk av Malin som skal på konsert her i Oslo – og søndag er det duket for fotoshoot! 

25 Comments

 • Reply Marie 21. april 2017 at 20:54

  Anbefaler deg the mindy project på det sterkeste. Kanskje mest jente serie, men den handler om en jente/dame som jobber som lege, mens hun prøver å finne drømme mannen. Hun har helt syk humor, detter nesten av stolen av og til. Å hun har så sykt god selvtilitt å driter i hva folk mener om hennes usunne matvaner osv…litt teit forklart, men men. Anbefaler deg å se denne serien på HBO, du kommer til å takke meg 🙂

 • Reply Hege Kristin 21. april 2017 at 20:55

  takk for tips 😀

  god helg <3

 • Reply Lilly 21. april 2017 at 22:27

  Angående 13 reasons why: det tar seg opp kraftig de siste episodene!

 • Reply Anonym 21. april 2017 at 23:21

  Du må se Clique på HBO! Kommenterer aldri blogger, men har fulgt deg en stund og ser at vi har helt lik seriesmak haha. Bare sjekk den ut:D

 • Reply Henriette Louise Larsen 22. april 2017 at 08:54

  Jeg var også skeptisk til 13 reasons why i starten av serien, forstod liksom ikke helt hva greien var og om det var tingene i starten som gjorde det, men utover i kassettene blir det grovere og grovere og da vil du forstå hvorfor det ble vanskelig for henne å leve. Selvom serien er ganske treg og litt forvirrende i starten og de nok burde ha fokusert litt mer på hvordan alt påvirket henne psykisk og med tanke på all hoppingen fram og tilbake i tid.

  Elsker Linn Skåber btw, det vet jeg jo etter mange år som fast leser at du også gjør! Best før var altså så kleint bra, og jeg ser for meg at jeg kommer til å være som Lena når jeg om 18 år (heldigvis så lenge til) fyller 40, haha!

 • Reply Lisa // Fjords & Beaches 22. april 2017 at 09:44

  Har lest mykje online om 13 Reasons Why siste dagene, den virker definitivt interessant! The Arrangement har eg høyrt om (pluss at Kristina nettopp tipsa om den, haha), so den må eg nesten legg til lista no! 🙂

 • Reply Lizbeth Osnes 22. april 2017 at 12:19

  Prokrastinering <3 Tusen takk for gode tips 😀

 • Reply Anonym 22. april 2017 at 15:14

  Ida, du vet at det finnes en snus som ikke misfarger tennene, ikke sant? Alle de brune stoffene er fjernet, så tobakken er fullstendig hvit. Den skal også være bittelitt bedre! Epok heter den, anbefaler vanlig styrke, for den sterke er VELDIG sterk 😊😊😊

 • Reply Emilie 22. april 2017 at 18:54

  Ida, jeg digger deg! Har du vurdert å lage videoblogg? Hadde vært sykt gøy

 • Reply Anna 22. april 2017 at 19:30

  Hei!

  Virker som du har litt samme smak på serier som meg, så da vil jeg anbefale deg en. Den heter Clique og ligger på HBO. Handler om 2 jenter som starter på business school i England. SYKT spennende. Jeg så hele på to dager, hehe.

 • Reply Charlotte Tunes 22. april 2017 at 22:04

  Jeg må si jeg eeelsket 13 Reasons Why. Jeg ble hektet fra første episode, men den er også ganske spesiell på flere vis. Men jeg synes den har et viktig budskap, og det er jo ofte sånn ting foregår. Synes det er en fin måte å fronte et så vanskelig tema på. Best før er jo helt fantastisk. Ler så jeg griner! Og Fra Gata til Nordkapp gjør virkelig noe med en altså. For en gjeng! Den første har jeg ikke sett, så den må jeg nesten teste ut. Takk for tips! <3

 • Reply Therese 23. april 2017 at 03:45

  Hei, jeg må bare si at jeg tenkte det samme som deg angående 13 reasons why først. Men så tok jeg meg selv i det og tenkte «denne serien handler jo ikke om at jeg skal legitimere en 17 år gammel jente sitt valg». Jeg tror mange tenker «hun hadde jo ingen god grunn» og glemmer litt at man aldri kan sette seg inn i andre sitt liv og sine tanker (som Hannah selv poengterer i serien). Poenget med serien er ikke hvorfor tar noen sitt liv, men mer hvorfor vi er så opptatt med vårt eget liv og ignorerer andres liv. Det skjedde noe tankevekkende med meg på vei hjem fra byen i dag. Jeg gikk forbi en gjeng hvor en gutt lå bevisstløs på bakken. Resten av gjengen var på vei inn og skulle til å forlate gutten. Jeg ropte ut «Hva faen er det dere driver med, ring ambulansen!». Jeg fikk noen til å bli og vi var sammen med gutten til ambulansen kom. Vi klarte å få han noenlunde bevisst. Men det hele greia var så absurd. Jeg er nesten 30 og disse var nok knapt 20, så jeg gikk nok automatisk inn i en slags mammarolle. Det var bare så sykt at samtlige hadde tenkt å la en gutt ligge på asfalten med blod flytende ut fra hodet. Jeg kan bare ikke fatte at man kan vær så absorbert i sitt eget liv, at man ikke fatter at andre noen gang trenger at man faktisk strekker ut en hånd. Ja, greit, Hannah er veldig «selvopptatt», men likevel, hun er 17 år. Det jeg synes er tolererbart trenger ikke å være det for andre. Bare noen tanker jeg får en sen lørdagskveld. For øvrig digger jeg bloggen din og heier på deg frem mot bachelor-mållinjen.

 • Reply Anonym 23. april 2017 at 05:01

  Deltakerne * 🙂

 • Reply Siri 23. april 2017 at 11:43

  Haha, kjenner meg igjen med den der ‘kaffe og godteri’-greia! Jeg er nylig ferdig med bacheloroppgaven (har et par eksamener igjen, da), og har gått gjennom ekstreme mengder med kaffe og after eights, mitt candy of choice 😛 Typen prøvde å kjøpe med seg annen sjokolade en dag, men den ble liggende i kjøleskapet, gitt – kun after eights for meg!

 • Reply Åshild 23. april 2017 at 15:46

  Hehe, jeg fikk opp fem kilo de to siste ukene av bachelorskrivingen fordi jeg spiste så mye yoghurtnøtter… Snuser ikke, og da ble det fort sånn. Haha. Som moren din sier; alt er lov! Masse lykke til, dette klarer du fint 🙂

 • Reply Victoria 23. april 2017 at 18:14

  Hei Ida! Hvor er gulvteppet ditt fra? 🙂

 • Reply Tina 24. april 2017 at 08:58

  Tidligere så reklamerte du jo for hold-in produktene til Trinny & Susannah. Jeg har en bunad som er hakket for trang (story of my life..) 😛 Jeg får den på, men man kan se at den er trangere enn den var da man var 15 år og nykonfirmert! Lurer bare på hvordan dine erfaringer er med disse produktene, om disse kunne hjulpet på en trang bunad, at de holder såppass godt inn at man «går ned» kanskje én størrelse eller noe? Eller om de er mer shaping, for å jevne ut kanter av stramt undertøy ogsånn? 🙂

 • Reply Elena 24. april 2017 at 11:10

  Godt å lese at det er andre som også føler at man ikke verken kan eller skal klare ALT på en gang liksom.

  Jeg skriver masteroppgaven og skal som deg levere den om en måneds tid. Det må da søren meg være lov å spise litt for mye godteri i slike perioder 😉

 • Reply Tine 24. april 2017 at 23:41

  Hei Ida,

  Hvis du ikke har sett den allerede, så sjekk ut Riverdale på Netflix. Den er spennende og jeg lover deg at du blir hekta! 🙂

 • Reply Ida Wulff 25. april 2017 at 08:56

  Tine: hei 😀 så hyggelig at du ville gi meg et tips. Begynte å se da det var helt nytt, men bestemte meg for å la den ligge til det ligger masse episoder ute ?? klem

 • Reply Tina 25. april 2017 at 10:26

  Heisann, ser ut til at noe har skjedd med min kommentar så jeg forsøker på nytt 🙂 Lurte bare på hvordan dine erfaringer er med hold-in produktene fra Trinny & Susannah, da jeg husker at du reklamerte for disse for en stund siden. Saken er at jeg har en litt for trang bunad… vil disse produktene hjelpe med å «gå ned» f.eks. èn str. eller er de mer shaping, altså glatter ut valker man får av undertøy? Jeg behøver noe som faktisk holder ordentlig inn, men usikker på om det finnes noe slikt 🙂 Takk for svar!

 • Reply Ida Wulff 25. april 2017 at 11:26

  Tina: hei 🙂 neida, jeg fikk den, det kan bare ta litt tid å svare på og godkjenne kommentarer. Det kommer an på hvilken størrelse du kjøper – jeg ville ikke anbefalt å kjøpe det såpass trangt at du går ned en størrelse hvis det er 17. mai du skal ha det til, ser for meg at det blir utrolig trangt, varmt og ubehagelig!

 • Reply Ida Wulff 1. mai 2017 at 23:55

  Victoria: Ellos 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. mai 2017 at 23:56

  Åshild: mmmmh, yoghurtnøtter <3

 • Reply Ida Wulff 1. mai 2017 at 23:58

  Therese: WOW!! Så utrolig bra gjort av deg. Og shame over den gjengen som bare forlot ham. Kunne jo gått riktig så galt. Jeg så ferdig 13 reasons i går, og den vokste faktisk på meg. Bortsett fra selvmord, så syns jeg den sier så mye om hvor viktig det er at vi bare SER hverandre i hverdagen. Man vet aldri når vi er rundt en som føler seg oversett, usynlig og ikke føler seg noe verdt. Tusen takk for det! Klem til deg <3

 • Leave a Reply