Hverdagsliv

DIRTY GRANDPA OG HJEMMEEKSAMEN

25. april 2017

Da jeg var på Hawaii tidligere i år, ble jeg som tidligere nevnt inspirert til å være litt mer imøtekommende når jeg går rundt ute. Møte noen blikk, smile til noen mennesker. Det er ikke sånn at jeg går rundt med tenna på tørk hele tiden, men du skjønner greia. I formiddag bestemte jeg meg for å ta en pause fra eksamensskriving og gå meg en tur i Frognerparken med musikk på ørene. På vei innover i parken og opp mot den store monolitten som renoveres, ser jeg at det er plantet blomster i beddene – et par tulipaner har til og med sprunget ut. For en lykkefølelse! Jeg smiler og møter blikket til en forbipasserende mann i… Jeg tipper 80-årene. Vi er fem meter unna hverandre, så smiletiden blir litt lang. Tydeligvis ikke etter hans mening, for han rekker å blunke med det ene øyet og slikke seg rundt leppene på en måte som ikke kan misforstås. Altså. Hyggelig med komplimenter, men dette komplimentet hadde vært helt nørd uansett hvilken alder mannen var i. Jaja. Hva man ikke opplever på en rusletur i Frognerparken! Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 preset Akkurat nå sitter jeg hjemme og prøver å bli ferdig med hjemmeeksamen i markedsrett. På gulvet, faktisk! Jeg elsker å sitte/ligge på gulvet av en eller annen grunn. Når man dealer med et fag som man ikke er skapt for, så er det helt supert med hjemmeeksamen. Ubegrenset med hjelpemidler, hjelp fra andre og så videre. Jeg er så heldig at jeg har en bestevenninne som er advokatfullmektig, og hun har utnevnt seg selv som ringehjelp når jeg lurer på noe. Er det mulig å være så heldig! Det blir verre på eksamen på skolen… Hadde det vært mulig å hente litt inspo fra «Vil du bli millionær» og gi oss muligheten til å ringe en venn?!  Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 preset Så ikke før nå at det står «optimism» på forsiden av Vouge-magasinet som ligger og slenger på stuebordet mitt. I skrivende øyeblikk er jeg kjempeoptimistisk, men det kan være følelsen av frisk luft og tre kopper kaffe. 

Ellers har jeg gjort noe jeg lurer på om jeg kommer til å angre på senere i kveld: kjøpt knaskeagurk i stedet for smågodt. Dere vet jeg er den siste som prater om kalorier, slanking og den slags gledesdrepere. Men herregud ass, dette semesteret har presset meg ut av hver eneste bukse jeg eier. Så jeg må rett og slett kutte ned på trøstespisingen, selv om det er midt i eksamensperioden. Måtte høyere makter være med meg, når sidetallene nekter å dukke opp på riktig side, når jeg ikke får til å lagre oppgaven min i PDF-fil og når jeg begynner å veksle mellom å tro at jeg stryker og håpe på en A eller B. UTEN godteri! Det tar på. Enhver student vet det. 

Flere som skal skrive eksamensoppgave i kveld? Jeg sender varme tanker og håper du spiser noe annet enn agurk. 

33 Comments

 • Reply Ragnhild 25. april 2017 at 18:49

  JA!! Men jeg likte så godt hva din mor hadde sagt til deg om at det ikke skal mangle noe i denne perioden, så jeg har valgt å leve etter det – og drite i å ha dårlig samvittighet 😉 Så får bikini være bikini og strand være strand når den tid kommer… Forhåpentligvis er dette siste eksamensperiode for evig og alltid, så her skal det etes akkurat det jeg vil!! 😀

 • Reply Kristin 25. april 2017 at 18:49

  Masse lykke til, Ida! Skriver på bacheloroppgaven min i kveld, men tok min lille pause her på bloggen din. Godt vi er flere i samme båt 🙂

 • Reply Henriette 25. april 2017 at 19:17

  Hahah! Nå høres jeg skikkelig smiskete ut, men jeg tenkte faktisk på å kommentere luksusstudent-innlegget og spørre hvordan du klarte å holde deg så tynn og pen i eksamensperioden. Men lurt med agurk da, er fint de gangene man klarer å ha nok selvkontroll til å ikke dytte i seg masse sukker 😀 Her går det i masteroppgave, og jeg kjenner meg så sykt igjen. Kan ikke fatte hvordan det er mulig å være SÅ lite motivert når det er snakk om uker før jeg er ferdig med hele graden min. Men, får bare jobbe seg igjennom det. Det blir jo stort sett alltid et ferdig produkt til slutt uansett. Masse lykke til, og fortsett å dele studiefrustrasjoner nå i innspurten please! 😀 <3

 • Reply Stine 25. april 2017 at 19:41

  Kan jeg spørre hvor tidlig du begynner å lese til eksamener? 🙂 Har selv tre eksamener i år med ca 1 ukes mellomrom, og har iløpet av semesteret komt meg gjennom pensum ved å lese, markere og skrive stikkord. Jeg så også i innlegget ditt om studieteknikk at du leser/markerer osv, men gjør du da dette rett før eksamen? Føler nemlig det blir altfor mye å gjøre da hehh…

 • Reply Ida 25. april 2017 at 20:01

  Åh, hjemmeeksamen er digg, ja. Men(!) går på master nå, og måtte kjapt bli vant med ideen om å være uavhengig av foreleser for å skrive oppgave; «kandidaten velger selv tema og problemstilling for oppgaven». Ja, altså, jeg er helt for strong independent woman, men herre så lei jeg er av å skrive oppgaver uten ordentlige «retningslinjer». Hodet vrir seg mellom stryk og A-B, som du nevner i teksten, HELE TIDEN.. Vet jo aldri om ting er bra nok eller ei. Ellers enn det er det fantastisk med alt av hjelpemidler!

  Håper knaskeagurkene smaker (nogenlunde) som godteri etterpå og lykke til med skrivingen, søte deg! 🙂

 • Reply T 25. april 2017 at 20:14

  Blir nok sittende en stund med squaden. Du har vel kanskje møtt de? Peder, Marte og Lars? Skulle forresten hilse så mye fra de :—-)

 • Reply Rikke 25. april 2017 at 20:15

  Kjenner meg så godt igjen med knaskeagurken!! hahaha, fysj det er det verste i eksamensperioden. Ingenting er bedre enn smågodt og trøstespising da. Midt i den selv nå, men her går det bare i knaskeagurk og minigulerøtter… Har fysisk eksamen med 3000m test og flere styrkeøvelser om 5 uker, så her har jeg ikke noe annet valg 🙁 Vet ikke om jeg skal le eller grine.. Eksamen har aldri vært så hardt som det er i år!

  Lykke til med dine eksamener Ida!<3 Snart er vi evig fri med bachelorgrad i lomma 😀

 • Reply Charlotte 25. april 2017 at 20:28

  Åh, for konverting av filer bare MÅ du prøve bare prøve smallpdf.com. Skulle ønske jeg visste om den gjennom studietiden. 😊

 • Reply Anonym 25. april 2017 at 21:30

  PARAPLYER

 • Reply I 25. april 2017 at 23:14

  Sitter med statistikken i bacheloroppgaven min her.. For å si det sånn: Jeg klør meg ikke i huet, jeg lager åpne sår, ass… Fy FADER som jeg gleder meg til å bli ferdig! Det blir himmelsk <3 Masse lykke til med skrivingen Ida

 • Reply Meg 26. april 2017 at 08:17

  Interessant at en ekkel opplevelse bare skyldes en «dirty grandpa» når det hender deg i hjertet av Oslo vest, mens du dømte et helt område av byen, og liret av deg ekle stereotypier om innvandrere, i innlegget ditt fra trikken på Gunerius. Get a grip Ida.

 • Reply Margrethe 26. april 2017 at 11:17

  Er midt i eksamensperioden selv, og holder for øyeblikket på med å prøve å få forbrukeratferd til å bli gøy igjen. Egentlig elsker jeg faget, men når det må tvinges inn litt for mye pensum på litt for kort tid blir jo det meste plutselig småkjipt.. Men men, jeg studerer som du kanskje skjønte markedsføring selv, og det er da mye som er gøy i disse fagene også! Hold motet oppe Ida, du er flink! Snart er det ferie, og den smaker da enda bedre om man har gjort tidenes innsats gjennom disse siste «blod, svette og tårer» ukene som gjenstår for å fullføre vårens semester!

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 11:29

  Margrethe: enig, det var et gøy fag en gang i tiden! Hehe. Masse lykke til med eksamensperioden din <3

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 11:30

  Meg: forskjell på å gjøre ansiktsuttrykk til noen og å fysisk jokke på noen? Get a fucking grip sjæl

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 11:31

  Charlotte: takk for tips 😀

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 11:31

  I: Hahaha, åpne sår. Uff <3 lykke til du også, måtte sårene gro og sommeren komme fort som fy 😉

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 11:32

  Rikke: oi, fysisk eksamen!! Masse lykke til med den, og kos deg med grønnsakene. Den friheten skal smake godt 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 11:33

  Ida: åh det er så dårlig gjort! Fortell oss hva vi skal gjøre, liksom! Men ja, det er vel en viktig del av det å tenke sjæl og lære og stole på seg selv. Ønsker deg masse lykke til 🙂 <3 klem

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 11:35

  Stine: vi har som regel hatt hjemmeeksamen i samme fag FØR skoleeksamen, så det blir en stor del av læringen min. Men for å snakke i nåtid, så har jeg akkurat begynt å lese til mine to skoleeksamener, og jeg er ferdig 24. Mai.. 🙁

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 11:36

  Kristin: koselig at du ville titte innom i pausen din :-)) og lykke til med oppgaven, snart sommer <33

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 11:36

  Henriette: flink til å posere da vettu! Haha <3 lykke til med masteroppgaven din, håper du naaailer den! stor klem

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 11:37

  Ragnhild: jeg er egentlig helt enig! Men det er så kaldt ute at jeg fortsatt må gå i bukse. Dilemma! Hehe. Lykke til med siste innspurt <3

 • Reply Mari 26. april 2017 at 13:47

  Er i innspurt på masteroppgaven, regner med å bli sittende på skolen sånn omtrent hver dag , sent til rundt klokka 20.00 – om jeg jobber hardt for å ikke drukne sorgene i smågodt, haha! Spiser til gjengjeld noen latterlige mengder med Läkerol Salted Caramel og Dent Oi, et under at magen ikke har gått bananas. Masse lykke til med ferdigstilling av hjemmeeksamen, lite som føles bedre enn å levere fra seg og være ferdig med det 😀

 • Reply Bella 26. april 2017 at 14:06

  Hoppas att det gick bra när du skrev den, kram!

 • Reply Christina 26. april 2017 at 16:12

  Idapida, du er min favoritt. Kick ass, stå på og hang in there. Dette fikser du, jo! Snart er det sommerferie, og da venter friheten. Det er bare en liten stund til i eksamensfengsel. Airfive fra langt vekke!

 • Reply Ingvild 26. april 2017 at 19:07

  Jeg er så glad for at du finnes i bloggverdenen, Ida! Hatten av for deg, og for at du som eneste blogger i dette land klarer å motivere meg, siden du faktisk deltar i det virkelige liv! Hehe, jeg ser at komplimentet rettet mot deg var forkledd kritikk mot andre bloggere også, men håper du kan tilgi en utkjørt masterskriver som ikke kommer til å rekke fristen og gråter og ler hysterisk om hverandre. Det er bare så fantastisk deilig med blogger man faktisk kan identifisere seg med! Lykke til med innspurten!

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 19:10

  Christina: Airfive <3 <3 <3

 • Reply Ida Wulff 26. april 2017 at 19:10

  Ingvild: Ingvild!! Hvor fantastisk er det ikke å gråte og le hysterisk om hverandre. Det har jeg heldigvis bare opplevd én gang i løpet av dette studiet, men det var jaggu så spesielt at jeg aldri glemmer det. DA er man stressa, da. Tipper presset er noe liitt annet på master. Ønsker deg masse masse lykke til med oppgaven og sender deg en STOR klem <3

 • Reply Emilie 27. april 2017 at 19:56

  Leste en bok en gang om en studie som viser at når man bruker viljestyrken mye så faller man lett for fristelser senere(litt som en muskel som blir utslitt). Så viktig å ikke bruke den på andre ting enn studiene i eksamensperioden!! 😉 Det jeg forteller meg selv når jeg tenker mer på sjokolade enn ordene jeg leser.. bedre å spise den sjokoladen!!

  uff nei, det var ikke meningen å være en dårlig innflytelse 😀

  Masse lykke til forresten!!

 • Reply R 1. mai 2017 at 16:10

  Åh, hvor har du kjøpt de fine markeringstusjene dine? 🙂 Sååå lei av neongul og gusjegrønn…

 • Reply Ida Wulff 1. mai 2017 at 23:41

  R: SAMME HER! De er kjøpt på Staples <3

 • Reply Ida Wulff 1. mai 2017 at 23:52

  Emilie: det er ord å leve etter! Tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 1. mai 2017 at 23:54

  Mari: salted caramel er livet! Takk for at du minnet meg på den 😀 Og masse lykke til med siste innspurt på masteroppgaven, håper du naaailer det <3

 • Leave a Reply