Hverdagsliv

FORTID, FRAMTID, FUCKBOYS OG EKSAMEN

3. mai 2017

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset I morgen har jeg eksamen. Se hvem som kom til Oslo i dag. Den eneste som kan dra meg ut av lesehulen og få meg til å gjøre dumme ting. Å sitte i timevis på uteservering og spise, drikke og prate går under dumme ting når det kun er timer igjen til eksamen. En eksamen som jeg vet hva kommer til å inneholde, men som jeg liksom ikke helt klarer å lese til likevel. Latskapen har nådd nye høyder. Er det én ting jeg gjør mer enn å lese, så er det å sitte på en stol ved spisebordet og tenke på at jeg må lese. Det bare gjør så vondt, hvis du skjønner. Som en demon, som vrenger seg og prikker meg på innsiden av kroppen. Som gjør meg kvalm og vrang. Og så klarer jeg ikke helt å bry meg heller. Jeg vet at jeg står på eksamen. Er det klokken 9 i morgen tidlig jeg skal få lyst til å gjøre det bra? I såfall er det for sent.

Dumt eller ei, det var fantastisk å sitte utendørs i noen timer sammen med Kristina. Le til tårene sprutet og kaffen veltet. Snakke om fortid, framtid, fuckboys og sommerferie 

Dere vet hvor dere finner meg resten av dagen. På en stol, ved spisebordet, foran en haug med urørte notater. Og folk sier det er tanken som teller…

21 Comments

 • Reply Marita 3. mai 2017 at 15:10

  Det beste du kan gjøre dagen før eksamen, er faktisk å ta det helt med ro og stole på at du kan det du kan. Det er begrenset på hva du lærer på én dag før eksamen, og ved å ta det med ro og kose deg i dag, gjør du deg en tjeneste ved å være opplagt og klar for eksamen i morgen. Lykke til! <3

 • Reply Amanda 3. mai 2017 at 15:19

  Eg føle me er akkurat på den samme sida no. Etter å ha fullført bacheloren i fjor, fant eg ut at det var ein skikkelig god idè å ta eit par eksamnar no som eg bur heima på pikerommet, og jobbe. Det var jo null stress, kunne ta ein heimeeksamen, arbeidspsykologi og eit par økonomifag. Det eg trur eg hadde gløymt i denne fine bobla eg har hatt frå januar til no, er at eg faktisk må lesa… Samtidig som eg har den ideen i mitt stakkars litle hovud at eg kan alt, null stress… for å sei det sånn, sjølv om eg fekk heimeeksamen for ei veka sida, så er det no dei siste 12 timane eg har sotte å skrevet, hata meg sjølv, hata livet, vurdert å gi opp, og spist meg kvalm på bokstavkjeks… No har eg derimot to timar igjen, forsatt litt fjern tilnærming på kva eg egentlig skriv om, men veit at eg manglar TUSEN fine ord om partiendringar i norden <333 #utblåsning

  Trur morgondagen går heilt fint! Eg har trua!

 • Reply Kine 3. mai 2017 at 15:54

  Har eksamen selv i morgen så vet akkurat hvordan du har det! Heldigvis skinner sola slik at jeg kan lese ute på terassen samtidig som jeg får sol på kroppen (: uansett hvordan utfallet blir i morgen så har jeg da i det minste blitt brun (; Hehe!

  Syns det er bra at du tar deg tid til å være med ut, selv om det føles litt dumt, men det er viktig å koble helt av fra lesingen av og til også (:

  Lykke til med eksamen i morgen!!

 • Reply Kristina 3. mai 2017 at 16:39

  Har også eksamen i morgen, og føler AKKURAT det samme… Vet hva som bør leses på, men null motivasjon til å faktisk gjennomføre. Håpløst med eksamen to uker før bachelor skal leveres. Spesielt når det er i metode.

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2017 at 17:01

  Kristina: går du på HK?? Høres ut som løpet vårt er helt likt. Metodeeksamen 2 uker før bachelor skal leveres, hipp hurra! Jeg har kvantitativ og vet NØYAKTIG hvilke utskrifter som kommer, men orker jeg… Neida 🙂 Lykke til i morgen <3

 • Reply stina 3. mai 2017 at 17:37

  hahah føler du er den typen som sier du ikke har øvd mye og ikke kommer til å gjøre det bra, så gjør du det alltid bra. ikke frekt ment liksom, men du vet de typene

 • Reply Freshsister 3. mai 2017 at 18:05

  Ida, du er bare så skjønn! Viktig å ikke «forkrampe» seg helt før eksamen heller! Masse lykke til i morgen<3

 • Reply Kristina 3. mai 2017 at 18:48

  Jupp, HK og kvantitativ i morgen, jippi! Har aldri hatt så lite kontroll før en eksamen før. Takk, Lykke til til deg også <3

 • Reply Kristin 3. mai 2017 at 19:21

  Går også HK og har metodeeksamen (kvalitativ) i morgen, og har det akkurat som deg. I siste innspurt har motivasjonen vært helt fraværende, og jeg har ikke fått fingeren ut før i dag… Tipper jeg angrer på det i morgen. Men det blir så sykt digg å slippe å tenke på eksamen etter i morgen 😀 Lykke til!

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2017 at 20:10

  Kristina: samme her, dette er ganske nytt for meg. Så akkurat en episode av Paradise Hotel og spiste litt Foodora, skål <3

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2017 at 20:11

  Kristin: jaaa, det skal bli deilig! 😀 Snakket med en i klassen som har kvalitativ, høres ut som Sharam kjører på med svevende ord og bilder fremdeles. LYKKE til du også! <3

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2017 at 20:12

  stina: Stemmer det! Hender hjernen min briljerer under press 😉

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2017 at 20:12

  Freshsister: tusen takk for det, snille du <3

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2017 at 20:13

  Kine: så deilig å lese ute da! Jeg låser meg inne og prøver å ignorere solen, hehe. Lykke til på eksamen i morgen du også <3

 • Reply Rebecca Holder 3. mai 2017 at 21:22

  Selv om jeg gleder meg i hjel til å starte på HK, kjenner jeg at den biten der ikke er med på glede-seg-hylingen … Lykke til i morgen, you go girl !!

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2017 at 21:40

  Rebecca Holder: åå, takk! Og lykke til med dine 3 år på HK, det går sikkert kjempefint <3

 • Reply Kristin 3. mai 2017 at 22:24

  Jeg går også på HK og skal ha kvantitativ eksamen i morgen! Du sier du vet nøyaktig hva som kommer, hva tror du vi får? :O Setter STOR pris på svar!!

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2017 at 22:33

  Kristin: nå må du ikke bli sint på meg hvis jeg tar feil, men:

  på fellesdelen (teller 30% tror jeg) : forskningsprosessen/undersøkelsesprosessen (skriv alt du kan om ide´, problemstilling, strategi og design, datainnsamling, dataanalyse og rapportering.

  Kvantitativ del: normalfordeling og/eller faktoranalyse, både forklare hva det er + tolke en utskrift.

  Og til slutt skal vi redegjøre + tolke utskrift for enten regresjon eller eksperiment. Jeg velger regresjon 😀

  Hvis du har hørt noe annet, gi gjeerne beskjed.

  Lykke til i morgen <3

 • Reply Kristin 3. mai 2017 at 22:55

  Åh, nå ble jeg lettet, tusen takk! Det er nøyaktig det jeg tror også! Det er det jeg har pugget på hvertfall (fokuserte på det Eirik gikk gjennom i oppsummeringen) og skal man stole på han så er det jo det som kommer 😉 Håper du har rett. Så lenge jeg har muligheten til å velge bort eksperiment og kan gå for regresjon, så blir jeg glad! Masse lykke til i morgen! 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2017 at 23:10

  Kristin: ja, samme her – i metodefaget er det ingen overraskelser, det er Marit som lager eksamen i år også 🙂 Eksperiment har jeg ikke sett på en gang, til tross for at det faktisk er det designet jeg har brukt på bachelor. Jaja. Dette nailer vii!

 • Reply Johanna 4. mai 2017 at 08:55

  Nå har ikke jeg eksamen før i midten av starten av august, men kjenner meg så igjen i hvordan du beskriver følelsen av at man bare ikke orker mere haha. Digger st du skriver om de litt kjipere tingene og, du er kul!! Lykke til

 • Leave a Reply