Reise

Q&A: CRUISE I KARIBIEN

11. mai 2017

Dette har tatt tiid! Men her er endelig Q/A-innlegget jeg lovte dere fra påskeferien min, da jeg var på reise med Celebrity Cruises i Karibien. Egentlig kjekt å ha dette innlegget til overs, nå som jeg sitter her og har helt vondt i magen fordi jeg ikke har noe å skrive om. Bloggen min ser ut som et takras grunnet endringer i designet, alt jeg gjør dagen lang er skolerelatert, og bloggverden er full av psychoer. Bloggmotivasjonen er ikke helt i hundre, men det kommer til å bli bra igjen Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with m6 preset♥ Hva het skipet du reiste med? Skipet jeg reiste med heter Celebrity Reflection.

♥ Hvor gikk båten fra og hvordan kom du deg dit? Er flybillettene inkludert i prisen, og hvis ikke hva betalte dere per pers? Vi seilte fra Miami, og dit fløy vi via München. Det går direktefly fra Oslo til Miami, men prisene var veldig stive i påsken. Personlig syns jeg at direkteflyvninger er verdt hele sparekontoen, men familien var ikke enig gitt. Flybilletter er ikke inkludert i prisen på cruiset, og vi betalte 6436,- per pers tur retur.

♥ Hva heter reiseruten du var på? Miami – Cozumel (Mexico) – Falmouth (Jamaica) – George Town (Grand Cayman) – Labadee (Haiti) – Miami

♥ Hvilket stopp likte du best?  Cozumel i Mexico, uten tvil! Det er en grunn til at jeg vil tilbringe en lang ferie i Mexico til høsten. Nydelig vann og snorklemuligheter, deilig mat, skjønne mennesker og ubeskrivelig fine omgivelser. Bare å lade kameraet og reise, hehe! Processed with VSCO with c3 preset♥ Lønner det seg å ha drikkepakke?  Det kommer helt an på hva og hvor mye du drikker! Siden det var så mange som lurte på spesielt på dette, har jeg prøvd å researche så godt jeg kunne. Det finnes mange forskjellige drikkepakker og her er noen av dem: Soda package: 9 $ per dag. En brusboks koster 3 $, så hvis man drikker mer enn tre bokser per dag så lønner det seg å minst ha denne pakken. Med vennlig hilsen diet coke addict.  Classic Non-Alcoholic Package: 18 $ per dag. Inneholder ubegrenset brus, juice, te, kaffe og flaskevann.  Standard Package: 45 $ per dag. Inneholder ubegrenset brus, flaskevann, og utvalgte øl, vin, brennevin, drinker og «frozen drinks».  Classic Package: 55$ per dag. Denne pakken hadde hele familien min på turen, og den inneholder ubegrenset brus, juice, premium te og kaffe, alle spesialkaffe, smoothier, frozen drinks, flaskevann, øl, drinker og vin som koster opp til 9$ per glass.  Premium Package: 65 $ per dag. Inneholder all brus, juice, premium te og kaffe, spesialkaffe, smoothies, Evian-vann, Perrier-vann, Pellegrino-vann, Red Bull, Witamin water, alle alkoholfrie drinker, øk, vin, drinker, frozen drinks og brennevin opp til 13 $ per glass.

Det skal sies at du kan drikke filtrert vann, te, kaffe og iste uten å ha drikkepakke. Hvis jeg skulle booket en tur i dag og betalt fra egen lomme, hadde jeg kjøpt Classic Non-Alcoholic Package til $18 dollar per dag, siden jeg drikker såpass lite alkohol når jeg er på reise.

♥ Hvor lang tid får man i land på de forskjellige stedene?  Det varierer, men jeg vil si nok. Det hendte at vi gikk tilbake på skipet før vi var nødt, fordi vi var forsynte. Det er typisk å legge til i havn tidlig på morgenen, og seile avgårde sent på ettermiddagen.Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with a5 preset♥ Hva er det som er inkludert på reisen?  På skipet er det meste inkludert, og du kan fint klare deg uten å kjøpe noe ekstra. Veldig deilig å slippe å tenke på lommebok, regninger, lapper og mynter i en hel uke! Det er noen få restauranter hvor du må betale ekstra for å spise, for eksempel sushirestauranten. Og hvis du ikke har drikkepakke, må du betale for drikke utenom vann, te, kaffe og iste. Men jeg anbefaler virkelig å ha en eller annen form for drikkepakke, det er deilig å ha den friheten.

♥ Kan du si noe du ikke var fornøyd med på reisen/skipet? Hmm.. Jeg syns at en del av utfluktene/aktivitetene man kunne booke gjennom skipet var veldig dyre. Siden jeg ikke var kjent på noen av destinasjonene visste jeg liksom ikke om det var verdt det heller. Men min erfaring utifra min reiserute var: i Mexico kan man klare seg selv – samme med Grand Cayman. Men på Jamaica og Haiti skulle jeg gjerne ha booket både utflukter og aktiviteter gjennom skipet. Noe annet jeg var mindre fornøyd med, var internett. Å kjøpe nett på skipet er veldig dyrt – og til tross for det, tok det tre kvarter å laste opp et bilde på bloggen. Vanlig surfing, nyhetslesing osv funker helt fint, men bilder…. Nope!

♥ Var skipet barnevennlig? Skipet jeg var på er nok ikke for barna først og fremst. Noe som var veldig deilig! Det fantes en barneklubb, men Kaptein Kid løp ikke rundt på skipet for å si det sånn. Hvis du skal reise med barn ville jeg sett på Royal Caribbean sine skip fremfor Celebrity Cruises, for de har mye gøy for barna så vidt jeg husker!

♥ Jeg lurer på hvor mye du føler du får opplevd av det virkelige karibien? Jeg har aldri vært i Karibien tidligere, så litt vanskelig å si. Men jeg var veldig fornøyd med alle stoppene og syns ikke jeg tråkket rundt i andre cruisepassasjerer – kanskje bortsett fra Labadee på Haiti, som er Royal Caribbean sin egen øy. Der sier det seg selv at det ikke var «ekte», det var mer som et privat, lite paradis, hvor man kan leke seg og ha det gøy en hel dag.  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset Håper du fikk svar på det du lurte på! Og husk at jeg har en rabattkode som fungerer på alle reiseruter og skip, med både Royal Caribbean og Celebrity Cruises. Rabattkoden er Ida Wulff, og er gyldig frem til 20. mai 2017. Den gir 10% rabatt på alle cruisereiser hos Royal og Celebrity. For å bruke rabatten må kundeservice kontaktes på telefon: 815 00 185 🙂

5 Comments

 • Reply Hege Kristin 11. mai 2017 at 22:31

  så ut som en herlig tur <3

 • Reply Ine Elise 11. mai 2017 at 23:20

  Mange bra svart! For noen fantastisk fine bilder, vil bare bestille meg en tur med en gang! <3

 • Reply Renate 11. mai 2017 at 23:44

  Hei 😊

  Ett lite spm bare, går det bra og bruke spraytan før man skal «legge seg» mye i solen? Mener å huske du skrev noe om det i forbindelse med denne reisen. Er så likblek og det hadde hjulpet litt på selvtilliten å ha litt farge før man inntar solsenga på ferie liksom…

  Du burde glede deg til Mexico, det beste ferielandet jeg noen gang ha vært i😊

 • Reply Elise 12. mai 2017 at 20:15

  Hei Ida! Har du noen ferietips i Danmark? Hvor man bør dra hvis man vil oppleve både strandliv og ha mulighet til å dra inn til en by og ha litt å finne på?

 • Reply Jan 13. mai 2017 at 10:17

  Flotte bilder 🙂 men bra du klarer å fokusere maksimalt på innspurten med det viktige skolearbeidet/avsluttningen just nå. Fortsatt lykke til 🙂

 • Leave a Reply