Hverdagsliv

VIN, IKKE KOKAIN

20. mai 2017

Det føles som om jeg er russ – noe jeg egentlig aldri fikk vært. Det er så mye som skal feires og stilles opp på for tiden, at jeg bare svinger meg fra den ene sammenkomsten til den andre. Og for første gang i mitt liv syns jeg det er dritgøy. Jeg har så mye energi og glede inni meg, at jeg bare vil ha det gøy hele tiden. Herregud, hvem er jeg blitt! I går var jeg ute og feiret innlevert bacheloroppgave, før jeg dro på Blå hvor bestevenninnen min var DJ. Altså, for en fantastisk gave å ha en i vennegjengen som har begynt å… Sier man DJ’e? Man kan jo komme med ønskelåter i fleng, og sjansen for å bli hørt er stor. Haha! For en kveld vi hadde i går, danset hele natten og lo på meg et ekstra sett med magemuskler. 

Men vi jentene har snakket om en greie i det siste, som jeg fikk litt lyst å ta opp her. For litt siden deltok jeg i en samtale med noen mennesker jeg ikke kjenner, og «partydop» var samtaleemnet. Jeg sa som sant var, at jeg aldri har prøvd kokain eller lignende, og at jeg aldri kommer til å gjøre det heller. For det første er jeg livredd for å dø av det – og stakkars familien min, om de skulle få en telefon om at datteren deres døde fordi hun skulle ha det ekstra gøy på fest. Så innmari meningsløst. For det andre har jeg null respekt for mennesker som faktisk må ruse seg for å ha det gøy. Det er ubehagelig for mennesker rundt dem, de støtter et marked som ødelegger liv – og i aller verste fall kan det bli kroken på døra, og ødelegge livet til de som er glad i dem. Og hvorfor? For å føle noe annet? For å holde ut litt lengre? Hvis du er sliten av å feste, så går du på Mc Donalds, praier en taxi og ser deg til helvete hjem i seng.  Håper ikke vennene mine blir sure for at jeg bjuder på et lite knippe private snaps, mohaha. I hvertfall. Da jeg hadde gjort klart hva mitt standpunkt var, ble jeg spurt: hva gjør du da, når jentene drar frem kokainen? Og da tenkte jeg bare wow. Er det fordommene mot jentegjenger i Oslo, eller er det også realiteten? Så utrolig trist. Å ruse seg på noe annet enn alkohol har aldri vært noe tema i min jentegjeng. Jeg har ikke en eneste venninne som noen gang har foreslått å prøve kokain, eller noe i den gaten. Er det sjeldent? Skal jeg føle meg heldig på det området? Vi kan drikke mye vin og gjøre mange dumme ting – men gøy klarer vi å ha det uten narkotika. Føler meg forresten som en gammel tante når jeg skriver narkotika. Så, ja. Alt kommer vel an på hvilke mennesker du omgir deg med. Og hvis du har mennesker rundt deg som tyr til f.eks kokain for å ha det gøy, så ville jeg begynt å se meg rundt etter noen nye mennesker å henge med. For det er så lavmål. 

Jeg har opplevd én gang i løpet av de årene jeg har bodd i Oslo at noen har dratt kokain inn i mitt hjem – det var forresten ikke en av mine venner. Jeg tok den lille posen og skylte innholdet ned i do. Ansiktsuttrykket på eieren var verdt alle penger i hele verden – så det kan jeg anbefale alle i samme situasjon 😉  Snakker om fest og moro: nå skal jeg hive meg rundt, føne håret og sminke meg så godt det går. Jeg er ganske sliten etter i går, men jeg skal ut og ha middag og drinker med Ida Caroline. Så får vi se hva som skjer. En ting er sikkert: det blir vin, ikke kokain. 

83 Comments

 • Reply Henriette 20. mai 2017 at 16:52

  Jeg er helt enig med deg, og jeg føler meg heldig som har enn vennegjeng som ikke driver med kokain og annen rus en alkohol, og tar like stor avstand fra det som jeg selv gjør. Men jeg kan forstå presset noen føler, om man har havnet i feil miljø, ikke blitt oppdratt skikkelig til å stå for seg selv, og takke nei osv. Har jo sett dokumentarer osv av rusavhengige og de starter med sterke stoffer allerede i en alder av 14-15-16 år!! Altså.. da er det synd på de, og de har uheldigvis havnet i gale miljø og vet ikke alle konsekvensene av hva de driver med stakkars… Men syntes det er bra du skriver et innlegg om det, og viser at det er heelt OK å si nei til den type rus! Kos deg videre med ferdig bachelor levering 😀

 • Reply Anonym 20. mai 2017 at 17:01

  Er virkelig helt enig i det du skriver her! Det er noe som man burde holde seg unna, for det påvirker så mange mennesker utenom deg selv. Kunne aldri tenkt meg å prøve noe sånt! Liker når du skriver sånne ærlige innlegg, og gratulerer med levert bachelor forresten! 😀 Klem

 • Reply Anonym 20. mai 2017 at 17:38

  Veldig enig i dette med kokain, men når du sier «For det andre har jeg null respekt for mennesker som faktisk må ruse seg for å ha det gøy.», hva er alkohol da? Det er også en type rus

 • Reply Alexandra 20. mai 2017 at 19:09

  Takk gud for én som tenker i samme baner! Fantastisk gøy kan man ha det uten det dritet som kommer med så mange baksider, uten å være såkalt «lame». Hilsen jente fra Oslo-området på 18 år 🙂

  Ha en så fin kveld!

 • Reply K 20. mai 2017 at 20:01

  Jeg er sååå enig med deg! Har faktisk en venninne som vurderte/vurderer å prøve hasj, og da sa jeg i fra om hvor UTROLIG dumt jeg syntes det var. Fordi det er så dust det.

 • Reply Therese 20. mai 2017 at 21:33

  Kunne ikke vært mer enig med deg. Har aldri og kommer heller aldri til å prøve dop. Mister all respekt og blir så skuffet når jeg hører om folk i min omgangskrets som driver med partydop. Syns rett og slett det er et dårlig personlighetstrekk å flørte med slike stoffer. Ser ikke poenget? Har droppet kontakten med flere gode bekjentskaper/venner etter at de startet å teste/bruke. Fallhøyden er så stor! For har man prøvd en gang, så er terskelen mye lavere for å si ja neste gang man får tilbudet. Og så har man det gående, og det gidder ikke jeg være en del av 🙂

 • Reply Hege Kristin 20. mai 2017 at 21:39

  fine bilder 😀

 • Reply T 20. mai 2017 at 22:14

  Ida Wulff for president! #nuffsaid

 • Reply Anonym 20. mai 2017 at 23:03

  Jeg er helt enig med deg Ida! Det er så synd at mange føler de trenger noe mer enn alkoholen, da den ofte er mer enn nok. Jeg sier ikke at kokain er dumt «bare fordi» det går under narkotika, for alkohol er også et farlig stoff, faktisk et av de verste. Men venner som går ut for å ta seg et par glass vin i solsteiken utgjør en stor forskjell fra de som føler må dra seg ei stripe. Man vet aldri hva man tåler, og det er skummelt hva det kan gjøre med en. Hvorfor ta sjansen liksom? Godt å høre at det fortsatt er noen som heier på alkoholen istedet for alt det andre forresten, haha!

 • Reply Thea olsen 20. mai 2017 at 23:08

  Jeg føler narkotika tar over verden snart, og det skremmer meg. Hilsen ei som heller aldri har prøvd, aldri kommer til å gjøre det. Og mener AKKURAT det du skrev!! Jeg digger deg!! ❤️

 • Reply Marte 20. mai 2017 at 23:50

  Veldig bra at du skyldte det ned, men var du ikke redd? Jeg vet ærlig talt ikke om jeg hadde klart å bare skylle det ned med tanke på hvordan eieren hadde reagert :/ man vet jo aldri…

 • Reply Milla 20. mai 2017 at 23:51

  Første gang jeg kommenterer, men nå måtte jeg bare. FOR JEG ER SÅ HJERTENS ENIG MED DEG IDA!! Null toleranse for narkotika….

 • Reply Lo 21. mai 2017 at 00:56

  Jeg er enig i alt du sier, heia Ida!!

 • Reply Anonym 21. mai 2017 at 03:07

  Haha! Herregud, Ida! Du er så bra! DU er forbildet unge jenter trenger! Jeg sier ikke at de andre toppbloggerne ruser seg, men du er så bra på så mange andre ting også!

  Og jeg er helt enig! I min jentegjeng har ingen i det hele tatt nevnt narkotika. Jeg aner ikke engang hva som er hva. Kokain, hasj? Og gudene vet hva andre navn som eksisterer. Nei fy!! Godt å høre vi er flere på samme side. For jeg vil tro det dessverre er de som tror det går helt fint å prøve bare denne «ene» gangen..

 • Reply Anonym 21. mai 2017 at 08:26

  utrolig bra skrevet, veldig enig! Men er litt nysgjerrig på hvorfor du aldri var russ/fikk feiret ordentlig? 🙂

 • Reply Klara 21. mai 2017 at 09:11

  «For d andre har jeg null respekt for folk som må ruse seg for å ha det gøy». De fleste som er ute fredag eller lørdag ruser seg nok for ha d gøy. Vil anta at d r den største motivasjonen, ved siden av avslapping, for å drikke alkohol. Halvparten av innlegger handler jo faktisk om din egen bytur. Det kommer riktignok fram senere i innlegget at det r de som benytter ulovlige rusmidler du sikter til, men jeg ble allikevel litt nysgjerrig… hva r d som gjør at du mener d r mer respektabelt å bruke alkohol som rusmiddel framfor andre substanser? Alkohol skaper nok vel så mye kvalme for samfunnet, om ikke mer. D har eksempelvis vært to tilfeller i natt hvor sjåfør har hatt promille og kræsjet med annen personbil. Jeg har full forståelse for at alle innlegg ikke r like gjennomtenkte, dette er tross alt en blogg og ikke morgenbladet. Men kanskje du kunne tenke deg å skrive et innlegg om rusmidler ved en annen anledning? Jeg synes du har mange morsomme og friske perspektiver og hadde lest evt. innlegg med stor interesse.

 • Reply pernille 21. mai 2017 at 09:51

  SÅ enig med deg. Blir skremt av det faktum at man ikke aner hva som er i narkotikaen, og det er potensielt så så farlig. Har ingen problemer med å si nei, har selv en vennegjeng som tar MDMA i ny og ne, og har vært den eneste i rommet som har takket nei. Helt meningsløst spør du meg.

 • Reply Jenny 21. mai 2017 at 10:34

  👏🏻👏🏻👏🏻

 • Reply Anne 21. mai 2017 at 11:09

  Hurra for innlegg som dette Ida! Veldig, veldig enig i det du skriver om lavmål 🙂

 • Reply Rakel 21. mai 2017 at 11:19

  preach gurl!!

 • Reply Øyvor 21. mai 2017 at 12:30

  Beste innlegget jeg kan huske å ha lest på bloggen din – og du skriver mye bra. Halleluja

 • Reply Hanne 21. mai 2017 at 13:53

  Veldig bra innlegg!!

 • Reply Anonym 21. mai 2017 at 14:01

  Hahahahahaha! Dø av å prøve kokain? Ignoransen lenge leve!

 • Reply Anonym 21. mai 2017 at 14:03

  Enda en mindre smart blogger som forherliger nervegiften alkohol.

 • Reply Anonym 21. mai 2017 at 14:56

  Hva skjedde med å ikke dømme andre?

  Skjønner godt at vedkommende ble sur når du flusher 1000 kr ned i do.. greit nok at du er imot det, men visste han det?

  Har aldri vært på en fest før i Oslo hvor det ikke har blitt dratt frem fyu.

 • Reply Stine 21. mai 2017 at 14:59

  Så bra skrevet! 😀 Jeg blir glad når jeg leser slike innlegg, er helt enig med deg!

 • Reply Lisa D 21. mai 2017 at 15:10

  Du ass <3 spot on HVER gang! Aldri slutt å være deg selv, Ida!

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 15:34

  Anonym: det er ikke lovlig. Så hvis noen tar det med hjem til meg, så er det jævlig respektløst.

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 15:35

  Hanne: tusen takk!

 • Reply Dag 21. mai 2017 at 15:38

  Vin og kokain hører begge hjemme i samme styrkegrad, så så voldsomt mye bedre er du da ikke selv.

  http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(10)61462-6/abstract

  Personlig foretrekker jeg mildere rusmidler en slike ‘hard drugs’ som kokain og alkohol.

 • Reply Per 21. mai 2017 at 15:39

  Du drikker alkohol og skjønner ikke folk som må «ruse seg for å ha det gøy»? Tuller du? Alkohol er det mest fordummende søppelet av et rusmiddel, og det er dritfarlig, mye mer farlig enn mye «partydop», mennsker dør av det hele tiden, og nesten alt av vold er forårsaket av noen i alkoholrus. Skjerp deg.

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 15:45

  Øyvor: takk for det!

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 15:46

  Anne: <3

 • Reply Maria 21. mai 2017 at 15:50

  Du er et utrolig godt forbilde! Heia på deg<3

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 15:59

  pernille: ja, det også. Så bra du holder deg unna

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 15:59

  Maria: <3

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 16:01

  Anonym: takk! Var rett og slett ikke interessert i å være russ – var bare med natt til 1. Mai og det holdt, Hehe :-))

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 16:05

  Milla: high five, enig

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 16:05

  Lo: <33

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 16:05

  Anonym: du er god! <3 haha ja, er ganske grønn på de forskjellige tingene selv. Hadde denne samtalen på vorspiel i går også, og lærte hva MDMA (?) var – aldri hørt om før.

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 16:07

  Marte: det var ikke en fremmed, men en person som ikke er en del av livet mitt lengre. Jeg var rasende fordi katten min løp rundt og lekte med posen på gulvet, så var nok jeg som var mest skummel, Hehe 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 16:08

  Thea olsen: high five, da er vi to <3 klem til deg

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 16:09

  Anonym: ja selvfølgelig, alkohol med måte også… skjønner bare ikke de andre i kommentarfeltet her som sammenligner å drikke vin to ganger i måneden med å ta ulovlige stoffer. Dem om det, Hehe. Ønsker deg en fin søndag!

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 16:16

  Therese: så utrolig bra Therese! Jeg hadde gjort akkurat det samme. Klem <3

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 16:18

  Alexandra: yes, uten å være lame til og med. Klem til deg <3

 • Reply :) 21. mai 2017 at 16:18

  Dere narkoforkjempere: Snooork. Lei av å lese argumenter om at enkelte rusmidler burde legaliseres eller avkriminaliseres bare fordi alkohol er lovlig. Hva er logikken i å gjøre flere rusmidler lovlig bare fordi et annet er legalt? Er det ikke mer enn nok med ett? Hvor skal i så fall grensen gå for hvilke rusmidler som er innenfor og hvilke som ikke er det?

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 16:19

  :): det vil jeg også gjerne høre et fornuftig svar på, Hehe

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 17:04

  Anonym: tusen takk <3 klem tilbake!

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 17:04

  Anonym: for meg kan det ikke sammenlignes, men det får være opp til hver enkelt.

 • Reply Susanne 21. mai 2017 at 17:18

  Tusen takk for at du skriver dette inlegget! Er så deilig å høre at andre også tenker at det er skikkelig unødvendig og meningsløst at jeg kan ikke få takke deg nok.. Har selv opplevd å være den eneste i gruppen som sender weeden vidre i *røykeringen* uten å ta et drag selv, den som har spylt ned kakain i do og den eneste som har sagt nei til mdma på festival. Har helt ærlig følt meg så liten så mange ganger og lurt på om det er jeg som er for prippen? følt på at jeg lager dårlig stemning og at jeg kanskje bare skulle tatt den forbanna pillen så slapp jeg være den som var lame. MEN FY FAEN, har du venner som får deg til å føle deg så liten, så kan en spørre seg om de er nettopp det, venner. SÅ deilig å vite at det faktisk er mennesker der ute som synest dette er like uakseptablet som meg!

 • Reply Ida 21. mai 2017 at 18:52

  Har fulgt bloggen din siden brunkrem og bloggrevolusjonen i 2009, og jeg elsker humoren din og bloggen din generelt, du er en helt normal jente liksom – som de fleste andre av oss er. Gratulerer med bacheloer 🙂 Lurer på om du kan skrive ett innlegg om å være student i oslo? Med tips, arbeidsmetoden din og sånne ting? Vurderer nemlig å være student i oslo selv 🙂

 • Reply Anonym 21. mai 2017 at 19:46

  Håååååper du har lyst å blogge litt mere nå snart, we miss you!:-)

 • Reply Anonym 21. mai 2017 at 19:49

  Fyfaen, AMEN! Takk for at du skriver dette. Jeg er lei av å føle meg kjip fordi jeg reagerer når bekjente sniffer kokain på fest.. men det er faen ikke greit å forsøke og normalisere noe så livsfarlig som det narkotika er. Å, takk, Ida! Du er et stort forbilde

 • Reply Victoria 21. mai 2017 at 20:05

  Hadde forventet et litt mer smart og nyansert bilde enn det du kommer med her. Alkohol er blant de mest farlige rusmidlene vi har og det er intet mindre enn jævlig godt dokumentert. Jeg er helt enig i at det er respektløst å ta kokain i folks hjem og det er absolutt beste å gå hjem hvis du er sliten etter fest. Men jeg foreslår at du leser deg litt mer opp på ting før du kjører den argumentasjonsrekka der, for det er lite basert på hva vi vet i dag.

 • Reply Lisa 21. mai 2017 at 22:29

  Sååå enig med deg Ida!!

  Per; det stemmer da ikke? De aller fleste tilfellene hvor folk f.eks går inn i psykose er det grunnet rusmidler som hasj eller dop. Det samme gjelder drap, omtrent alle drapsmenn har vært påvirket av en form for dop.

  Alkohol kan såklart også være dødelig og svært farlig i store mengder ja, men den vesentlige forskjellen er at alkohol går ut av kroppen fort. Det gjør IKKE dop. Dop sitter igjen lenge og kan gi svært farlige bivirkninger i lang tid etterpå

 • Reply Sara 21. mai 2017 at 22:51

  Alkohol er det verste rusmiddelet når man sammenligner skader og antall skader med andre rusmiddler, men ikke i forhold til antall brukere. Lovlig alkohol setter heller ikke liv i fare ved produksjon og salg.

  Jeg ble kjent med en gjeng i Tønsberg som brukte blant annet kokain og amfetamin og jeg prøvde selv et par ganger. Ikke for å ha det mer gøy, men for å «rømme» bort fra den vanskelige perioden følelsesmessig jeg var i da. Jeg tenkte rett og slett ikke på at jeg bidro til å ødelegge andre folka liv. Det ga meg ingen fordeler av noe slag. Jeg ga faen i fest og folk, og våknet opp dagen etter med den verste fyllesyken.

  Og for resten av livet må jeg leve med meg selv at jeg har vært en person som tok det valget.

 • Reply Sykepleier 21. mai 2017 at 23:13

  Hva i alle dager skjer med kommentarer om at alkohol er verre enn dop? Hvilken verden lever dere i? Ikke greit å prøve å normalisere dop på noen måte! Kjenner og vet om flere som «bare» skulle prøve hasj, som ble avhengig og er nå tunge psykiatripasienter. Det skjer noe med hjernen som kan få alvorlige og livslange følger. Men for all del, dere som er så for dop må bare ruse dere, men å forsvare det er helt helt feil. Man må som regel drikke store mengder alkohol og relativt ofte dersom det gjør noe med deg/kroppen din.

 • Reply Ida Wulff 21. mai 2017 at 23:41

  Sykepleier: ja, det er helt på jordet å skulle _forsvare_ det…

 • Reply Anonym 21. mai 2017 at 23:49

  Mye lettere å stryke med av alkohol enn kokain. Kokain gjør også så du får mer kontroll når du drikker.

  Sier ikke at det er bra, men føler du motsier deg selv litt :p

  – å ta med ulovlig rusmidler i noen andre sitt hjem hvor personen som bor der ikke syns det er OK, er såklart ikke greit. Bra du spylte det ned hehe

 • Reply Sykepleier 2 22. mai 2017 at 14:15

  Studier viser at alkohol faktisk troner alene på toppen som det aller farligste rusmiddelet (skal ikke mer enn ett enkelt Google-søk til for å finne massevis av ekstensiv forskning på akkurat dette, som alle sier det samme). Og bare for ordens skyld, denne kommentaren er på INGEN måte en «forsvaring» av andre rusmidler som for eksempel kokain som du nevner i dette innlegget.

  Men det er en veldig tydelig dobbelmoral som lyser gjennom her, ikke bare i dette innlegget, men hos de fleste som lykkelige og «uvitende» ruser seg på alkohol ukentlig. Men neida, «alkohol er jo ikke rus, fordi det er lovlig».

  Hvis man faktisk ruser seg selv (og JA, alle som drikker alkohol ruser seg, uavhengig av individuell oppfatning), så synes jeg ikke man skal dømme andre for at de også gjør det. Selv om man har forskjellige preferanser på rusmidler.

 • Reply Anita 22. mai 2017 at 17:21

  Enig med deg ang kokain, men å drikke alkohol er jo også å ruse seg for å ha det gøy..

 • Reply Eline 22. mai 2017 at 17:35

  Ble så glad når jeg leste dette, for jeg er så utrolig enig! Jeg er skremt over hvor «normalt» narkotika har blitt. Jeg er livredd for alt som har med det å gjøre, og heldigvis har min omgangskrets samme oppfatning.

  Elsker bloggen din!

 • Reply Vilde 22. mai 2017 at 21:22

  Det var godt å høre jeg ikke er den eneste med de samme tankene om narkotika, uff!! Bra skrevet (y)

 • Reply Tea 22. mai 2017 at 23:14

  Enig med deg som vanlig, Ida! Noen av mine alle næreste venner har brukt/bruker dop av og til på fest. Det har vært skikkelig, skikkelig tøft å bestemme seg for hva som er riktig å gjøre i en sånn situasjon, men det har hjulpet meg å vite hvem jeg er, hva jeg står for og hva jeg vil med livet. Jeg har sittet ved siden av folk som drar en stripe kokain, vært ute med venner høye på mdma osv. Deres liv – deres valg. Jeg har på en eller annen måte klart å respektere det, uten å involvere meg. Jeg vet, med hånden på hjerte, at jeg aldri skal ta det. Og til alle som forsvarer det, ja mdma har vært brukt i norsk psykiatri inntil for noen år siden, men tenk over to ting; det var brukt på psyke mennesker, ikke på byen etter flere alkoholenheter innabords, og du vet ALDRI hva du får når det er kjøpt av en dealer, aldri….

 • Reply Silje 23. mai 2017 at 13:58

  Alkohol er ene og alene det rusmiddelet som topper dødsstatistikken verden over. Det faktum at folk aksepterer det, men ikke fks cannabis som er mye mindre farlig og ikke har ført til dødsfall er ganske urovekkende og tyder på en dobbeltmoral som er ganske på trynet.

  Så må det også nevnes at det er stor forskjell på de forskjellige typer narkotikaene. Kokain kan være farlig, og dødelig, og er virkelig noe folk burde holde seg unna. Andre psykadeliske stoffer derimot er derimot ganske harmløse, som hasj, mdma, lcd og ecstacy. Jeg har selv prøvd mdma en gang en rolig fredagskveld, og da kun for å prøve og ikke for å kombinere med alkohol. Det eneste som skjedde var at jeg merker at jeg ble veldig mer pratsom og mer glad i to-tre timer. Andre jeg kjenner blir bare veldig glad i å danse, og mer empatiske/åpne. Helt harmløst med andre ord. Man får heller ingen hangover og man er helt klar hele tiden, ikke rusa på noe vis. Hvordan dette kan være ulovlig, mens alkohol, som kan gjøre folk både bevisstløse, agressive, voldelige, dårlige og generelt til assholes er lov, det er meg et stort mysterie. Misforstå meg rett, jeg drikker alkohol og har kun prøvd mdma og cannabis én gang hver, så er ingen gjenganger for min del, men jeg synes likevel dobbeltmoralen når folk som drikker alkohol fordømmer psykadeliske stoffer er ganske på trynet.

 • Reply Hanna 23. mai 2017 at 21:27

  Hva mener du med at du ikke fikk vært russ? 🙁

 • Reply Anonym 23. mai 2017 at 22:06

  Liker at du tar opp temaet, men synes godt du kan repondere til noen av dem som ikke deler ditt syn, og ikke bare de som er enige med deg. Vet ikke om formålet ditt med innlegget var å oppfordre til debatt, men når du har fått såpass forskjellige svar synes jeg det er respektløst å ikke besvare meningsmotstanderene dine i det hele tatt.

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:10

  Anonym: Svarer jeg ikke de som er uenig med meg i dette innlegget? Og hva er det du egentlig etterlyser et svar på? Jeg kan ikke benekte at alkohol er et rusmiddel. Og verken jeg/de/dere kan krangle med loven. Alkohol er lovlig. Narkotika er ulovlig. Snipp snapp snute?

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:12

  Hanna: valgte å ikke være det fordi det ikke var av særlig stor interesse 🙂 Men jeg hadde russeklær og var med natt til 1. mai.

 • Reply Anne Schjelderup 23. mai 2017 at 22:54

  Du er så sjukt pen Ida! 🙂

 • Reply Astrid 24. mai 2017 at 01:53

  Enig i disse som kommenterer at alkohol er listet som farligst rusmiddel. Dette fordi at det trenger ikke være noe «grunnlag» for at noe skal gå galt; du kan være helt «fin» i hodet og dø. Mens med hasj f.eks, det kan du ikke dø av. Du kan bli ødelagt ja, men ikke dø. Føler at «drugs» har fått et så dårlig brandname. For mange fungerer det på en euforisk måte, hjelper mot angst, osv. Det som er blitt dumt med dop er at folk ikke tar forhåndsregler, leser seg opp, og vet hvor mye man burde ta. For hvis dop gjøres riktig kan det være mye bedre enn alkohol. Er enig i at det var dårlig gjort av personen å ta med kokain på din fest. Og spesielt kokain, som er så overprised for hva man får. Men what ever floats your boat I guess 😛

  Men som noen andre over nevner, les deg litt opp før du slenger ut at du dømmer de som tar dop, når du drikker selv. Du ser det kanskje ikke på samme bane, men det er teknisk sett det 🙂

 • Reply isabelle 24. mai 2017 at 12:26

  Helt enig! Selv er jeg strengt oppdratt til å ikke ta i mot et paracet fra en fremmed til og med.

  Jeg er ho som alltid passer på venner og venninner (man må jo huske på at menn blir tatt også).

  Og selvfølgelig A’A!! NOT IN MY HOUSE!!

 • Reply Anonym 24. mai 2017 at 14:35

  Enig i mye av innlegget, bortsett fra at du burde snakke mer generelt om rus…ikke bare ulovlige rusmidler. Det er ikke bedre å drikke seg dritings hver helg enn å ta kokain f.eks. Og dette sier jeg ikke for å forsvare partydop, men for å få folk til å tenke over sitt forhold til rus generelt. Slåsskamper i fylla, promillekjøring, skader i fylla osv osv er et utstrakt problem og koster samfunnet MASSE. Man blir mer aggressiv, uforutsigbar ved stort inntak av alkohol enn en god del andre rusmidler. Hadde alkohol blitt innført i dag hadde det aldri blitt legalisert. Så at noe er lovlig er et utrolig lite gjennomtenkt argument.

  Nei, ulovlige rusmidler er overhodet ikke greit og ikke lurt…men det er jammen ikke å drikke seg uforsvarlig full heller. Så når du først skal snakke om rus og dømme folk som ruser seg så bør du også ta med uforsvarlig bruk av alkohol som er langt mer vanlig…

  Men uforsvarlig alkoholbruk er kanskje greit i din A4-verden fordi «alle» gjør det? «Loven» tillater det jo?

 • Reply Ane 24. mai 2017 at 21:25

  Mamma jobber innenfor rus og psykiatri og det som oftest går igjen hos de som er narkomane er at hasj er farlig. ikke fordi du kan dø av det, men fordi det er en inngangsport til hardere stoffer. Narkotika er farlig, og det ødelegger liv.

  Alkohol er også skadelig, og en ganske ukjent «bivirkning» er at man kan bli steril av å drikke alkohol. Det snakkes ikke om, men det er sant. Jeg synes det er skremmende at alkohol og (og i enkelte kretser) dop er blitt så legalt. Om du ikke drikker så blir du sett på som en raring, og en festbrems. Håper bare ikke det samme skjer i forhold til narkotika.

  Personlig skjønner jeg ikke at folk tør å leke med livet på den måten, å putte ting i nesa og kroppen som de ikke aner hvor kommer fra! Det er nok av saker hvor unge mennesker dør fordi de skal ha det ekstra gøy på fest!

  Liker at du tør å ta opp tema som ikke andre bloggere tar opp!

 • Reply Tina 25. mai 2017 at 00:12

  Dere som Forsvaret dop leser dere som regel bare opp på studier som underbygger rusvanene deres. Uansett om Ida hadde lest seg opp, og funnet studier som helt klart sier du er en idiot som bruker ulovlige rusmidler – går det ikke an å ha en ordentlig samtale om det – siden dere allerede har bestemt dere for at dop er bra.

  Kan si det jeg alltid sier til dophuer; jeg kan lett leve uten alkohol i 1 år. Kan du si det samme om hasj o.l? 🙂 Nei, nettopp.

 • Reply Ida 25. mai 2017 at 15:09

  Amen name sistah! Aldri slutt å være den du er Ida! Viktig tema, og du skriver sååå bra! Denne sammenligningen av narkotika og alkohol er rett og slett idiotisk. Ja alkohol er farlig, men hallo dersom du klarer å styre forbruken din, så ser jeg ikke problemet! Stå på 😀

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:47

  Ida: woooop <3 du er god! Må være navnet 😀 hehe

 • Reply Marie 29. mai 2017 at 16:57

  Veldig tydelig at du har lite kunnskap på dette området. Syns det er synd at du tror det du gjør. Anbefaler deg å lese deg opp og se forskining på alkohol kontra andre rusmidler. Ikke tro blindt på det media forteller deg 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2017 at 19:26

  Marie: jeg trenger ikke kunnskap på dette området, takk

 • Reply R.D 29. mai 2017 at 20:26

  Altså,hallo i luken? Kor rett gjennom blåst i hodet går det an å bli? Du si du ikke treng nå kunnskap på det området her og da e det kanskje likså greit at du lar vær å skriv om det. Du framstille dæ sjøl som både dum og naiv. At du mene alkohol ikke kan sammenlignes på lik linje med anna rus e jo helt på trynet. Alkohol e overhode ikke nå annerledes enn andre stoffa, eneste forskjellen e jo at det e lovlig. Men når det kjæm til kor skadelig det e så ligg alkohol høyere opp enn mang andre stoffa. Og du kan jo virkelig ikke tru at eneste grunnen til at folk ruse sæ e for å ha det artig? Ja dæm finnes dæm også,men det bli jo på lik linje med folk som har det artig med alkohol. Etter å ha vært en del av rusmiljøet så kan æ fortell dæ at det e alt anna enn artig. Du virke fryktelig fordomsfull og helt blotta for forståelse av at ikke alle seile gjennom livet uten motgang. Det e faktisk ikke alle som e født med sølvskje i munnen

 • Reply Alexandra 29. mai 2017 at 21:38

  Enig at rus er noe de fleste burde styre unna, men da ALL slags rus, og ikke bare noen.

  Lite gjennomtenkt og lavpanna og sitte å skrive at det er lavmål med kokain 😂 altså du sitter i glasshus for du ruser deg på vin. Jeg er ikke for kokain, men jeg er da fader meg heller ikke for folk som ruser seg på alko – folk som må ruse seg for å ha det gøy?. .

  Kunne ha vært et ordentlig innlegg om du så litt lenger enn din egen nesetipp, og kanskje vært litt mindre firkantet. Og litt mer empatisk.

  De fleste begynner med alkohol. Og det er påvirket av alkoholrusen man ønsker å prøve nye ting.

  Så det du ruser deg på når du skal ha det gøy er inngangsdøren til feks kokain.

 • Reply Rebecca Engeli 5. juni 2017 at 23:01

  Jeg leste «den siste måneden»-innlegget, og da MÅTTE jeg bare bla meg helt frem til dette innlegget. Fordi jeg måtte lese, og ikke minst kommentere! Fordi dette er jeg så enig i. Det er så latterlig at når noen sier at de har «røyka» så tenker folk hasj før de tenker sigaretter… Og at det blir sett på som prippent å ikke ha rørt andre rusmidler enn de lovlige. For det skjer nemlig. Håpløst. Glad det finnes folk som deg og meg!

  Og til de som sier at alkohol er verre bla bla bla… Se det fra dette perspektivet: Du skal kose deg med en øl på brygga i Tønsberg, yeah. Da blir man kanskje litt ekstra glad, eller så merker man kanskje ingen ting før øl nummer 2 eller kanskje til og med 3… La oss si at dette var med kokain istedenfor: Du skal kose deg med en stripe kokain på brygga i Tønsberg. EN stripe kokain gjør nok en del mer skade på deg, og på andre rundt deg, enn en-3 øl gjør. Ikke at jeg har prøvd det, men av det jeg har sett og lest er altså en stripe kokain ganske mye mer enn en øl, en vin eller til og med en drink.

 • Reply Ida Wulff 6. juni 2017 at 13:45

  Rebecca Engeli: yes!!!

 • Leave a Reply