Hverdagsliv

MINE BESTE SOLETIPS

22. mai 2017

 Processed with VSCO with a5 preset Det nærmer seg sommerferie for mange av oss, og det er vel flere heldiggriser her som skal på ferie til varmere strøk? Varmere strøk eller ei, sol får vi forhåpentligvis alle sammen. Sol er en lykkepille, men det er likevel viktig å beskytte huden mot strålene. Som dere sikkert har fått med dere allerede, har jeg teamet opp med favorittsolkremen min Cliniderm for å spre litt solvett i år. Så i dette innlegget vil jeg gjerne dele mine soltips til alle som skal på ferie i sommer.

Kjøp nok solkrem før du forlater Norge. Solkremen du får kjøpt i en strandbod kan ha stått i solsteken og blitt dårlig, og kan derme ha mistet evnen til å beskytte huden din. Da er det tryggere å ha med seg gode produkter hjemmefra. Går du på apoteket, kan du få hjelp til å velge riktig solkrem for deg.

Ta deg tid til å skrubbe kroppen skikkelig før du reiser, så du blir kvitt død hud og eventuell gammel selvbruning. Da vil den nye gløden du får både se finere ut og vare lengre. Men obs! Skrubb før du reiser, og ikke en time før du skal ut i solen. Huden kan bli irritert etter skrubbing, og du bør derfor la den hvile litt.   Processed with VSCO with a5 preset Selv er jeg opptatt av å ikke sole meg for hardt, og ansiktet ønsker jeg sjeldent å sole. Derfor hender det jeg går for et beskjedent lag med selvbruning eller en spraytan før jeg reiser på ferie. Da føler du deg fresh og fin mens juksefargen på mystisk vis forvandler seg til en ekte glød, uten å måtte stresse med solingen fordi du ser ut som en snømann. 

Vel framme i sydenland, er det lurt å smøre seg en halvtime før man skal ut i solen. Står du i sanden og smører deg med bikinien på snei, er det fort gjort å glemme en spot eller to. Selv foretrekker jeg en skikkelig nakensmøring på hotellrommet før jeg går ut for dagen.

Ikke vær gjerrig med solkremen. Studier viser at de fleste bruker alt for lite solkrem – ofte halvparten eller så lite som en tredjedel av den mengden man behøver. Selv klæsjer jeg på mengder. Og det er en av grunnene til at jeg elsker Cliniderm, den trekker så godt inn i huden at man ikke blir sittende og smøre i tjue minutter.  Processed with VSCO with a5 preset Ikke klapp deg selv på skulderen fordi du har smurt deg, for så å la solkremen ligge igjen på hotellet. Ha en brødpose, zip-bag eller toalettmappe i strandbagen, så du kan smøre deg jevnt utover dagen. 

Husk at det finnes mer å gjøre enn å sole seg! Du får farge selv om du ikke ligger rett ut på solsengen. Men det er like viktig å smøre seg når du går på sightseeing og shopping – til og med lesing i skyggen krever en klatt med solkrem.

Avslutt dagen med en kald/lunken dusj og smør deg inn med after sun. Dette lille ritualet er prikken over i’en på feriefølelsen! Processed with VSCO with a5 preset Hvis du vil vite mer om Cliniderm sine produkter kan du lese deres solkrem-guide HER. Og hvis du vil lese mer om produktene jeg bruker (og har brukt i mange år!) kan du lese mitt forrige innlegg om Cliniderm her.

Mens jeg satt og skrev dette innlegget innså jeg at det er TO dager til jeg tar sommerferie, kan nesten ikke tro det 

23 Comments

 • Reply Maria 22. mai 2017 at 12:31

  Elsker Cliniderm, spessiellt den til ansikt! Lurer på et par ting, jeg:) Blir man brun selv om man har tatt spraytan? Beskytter det evt huden?

 • Reply Anonym 22. mai 2017 at 13:00

  Bestillte cruise med royal caribbean til i høst. Brukte rabattkoden din og greier,hehe! så nå gleder vi oss! Måtte dere søke esta/visum eller noe sånnt utenom USA? Skal til Falmouth Jamaica, Labadee og Cozumel, Mexico! Så nesten samme rute som dere:) Finner ikke noe konkret om det på nett:)

 • Reply Ida Wulff 22. mai 2017 at 13:02

  Maria: spraytan beskytter ikke huden, men du kan bli brun selv om du har spraytan på huden ja 🙂 Men like viktig å beskytte seg da!

 • Reply Ida Wulff 22. mai 2017 at 13:02

  Anonym: såå gøy, da må du GLEDE deg 😀 <3 Vi søkte kun ESTA fordi vi reiste fra Miami, du trenger ikke søke visum for stoppene med cruiseskipene.

 • Reply elisebr 22. mai 2017 at 15:17

  Cliniderm solkrem er så bra! 🙂 Brukte den selv når jeg reiste på ferie samt solgte den når jeg jobbet på apotek! Aftersunen til Cliniderm er så god og nedkjølende!:) Ønsker deg en super dag 🙂

 • Reply Hege Kristin 22. mai 2017 at 15:49

  cliniderm er så bra <3

  fine tips!

 • Reply Hege Kristin 22. mai 2017 at 15:49

  cliniderm er så bra <3

  fine tips!

 • Reply Ida Wulff 22. mai 2017 at 16:33

  Hege Kristin: så bra du syns det <3

 • Reply Mille 22. mai 2017 at 18:40

  Hvordan skrubb bruker du?😊

 • Reply June 22. mai 2017 at 18:56

  Kjøpte denne nå før vi dro til Spania (husker vi akkurat skulle til å reise når jeg leste eksamenstipsene dine: ikke reis på ferie haha) … Merket at de hvite klærne blir veldig gule, og det går heller ikke bort i vask. Ble dyr solkrem gitt.

 • Reply Anonym 22. mai 2017 at 21:21

  Hvilke studier er det du sikter til? Lurer litt på hvilken aldersgruppe denne studien er gjennomført på 🙂

 • Reply Anna 23. mai 2017 at 08:06

  Hvordan skrubb bruker du? 🙂

 • Reply Caroline 23. mai 2017 at 14:27

  Ser at det har kommet ut en ny sesong med SMS rulett, og da kom jeg til å tenke på sesongen du var med på😁 Kunne du vært med på nytt, eller holdt det med den ene?:)

 • Reply Pia 23. mai 2017 at 22:59

  Den lille gule toalettmappen var søt:) Kan man kjøpe den et sted? Er Clinidermfrelst selv! Eneste jeg bruker, utrolig deilig at den ikke er klissete!

 • Reply Berit-Johanne 25. mai 2017 at 10:27

  Hei, lurer på hvilken selvbruning du anbefaler?

  🙂

 • Reply Anne 25. mai 2017 at 21:20

  Hei 🙂 et lite spørsmål. Hva er forskjellen på after sun og vanlig body lotion? Jeg bruker alltid bare body lotion

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:36

  Anne: Hei 🙂 Meg bekjent så er aftersun nedkjølende for huden i tillegg til at det skal ha mer legende ingredienser. Men begge deler gir jo fuktighet – så bodylotion er 1000 x bedre enn ingenting!

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:40

  Berit: Vita Liberata har mange gode, av billigere sort liker jeg Dove sin fuktighetskrem med selvbruning som man får kjøpt på matbutikken.

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:44

  Anna: myye forskjellig, akkurat nå har jeg en fra Hemp 🙂 Kan anbefale skrubbehanskene fra Bodyshop til å skrubbe.

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2017 at 13:40

  Caroline: hehe guri det hadde jeg helt glemt. Men ja nei, tror det holdt 😀

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2017 at 13:41

  Pia: åå det vet jeg ikke, de sendte den til meg :O men du kan jo spørre på apoteket? 🙂

 • Reply Jenny 6. juni 2017 at 23:43

  Hei, hvor er strikkekjolen på bildet fra? Utrolig fin😍

 • Reply Ida Wulff 7. juni 2017 at 21:14

  Jenny: det aner jeg dessverre ikke, kjøpt på en utenlandstur :O sorry <3

 • Leave a Reply