Hverdagsliv

SISTE DAG FØR FRIHET

23. mai 2017

Før jeg la meg i går sjekket jeg som vanlig de fleste nettaviser, og fikk nyheten om bombing av Ariana Grande-konserten i Manchester. Hjertet mitt er knust…. Da jeg var på konserten hennes i Telenor Arena for to uker siden, var det liksom ingen tvil om hvem som utgjorde 90% av publikum. Små barn som smilte fra øre til øre, sikkert på konsert alene for første gang. Tankene mine er med alle som var der og familiene deres, fy faen for en verden vi lever i. Jeg må bare prøve å ikke tenke på det i dag, for det gjør meg så rasende. Egentlig ikke redd en gang, bare utrolig sint. 

I morgen har jeg min aller siste eksamen, og jeg kan trygt si at stress har tatt over kroppen min. Jeg har i hvertfall lært at jeg ikke er noen kul, spontan person – jeg kan ikke begynne å lese til eksamen to dager før. Men da har jeg prøvd det også, og lært av det. Sånn i tilfelle jeg skal studere igjen… Det sies jo at alt må prøves minst én gang. Kan vi stryke to ting av den listen? 1. Slurve med eksamen. 2. Prøve narkotika. 

Og snakker om narkotika. Da jeg postet innlegget «vin, ikke kokain» hadde jeg virkelig ikke forventet at så mange skulle forsvare partydop. Snakk om desperate forsøk på å normalisere noe som er helt sjukt i huet. NEI, du kan ikke sammenligne narkotika med alkohol selv om alkohol også er rus. Det er et lovlig rusmiddel, og å drikke vin med venninner to ganger i måneden (eller uka for den saks skyld) er IKKE det samme som å okkupere badet på fest for å leke winter wonderland med kokain, eller hva nå enn dere dumme mennesker liker å stappe i dere. Man blir selvfølgelig formet av miljø og erfaringer – det er ikke noe annerledes med meg. Men jeg kommer aldri til å skamme meg eller føle meg dum over å mene det jeg mener om dette temaet. Eller la oss kalle det problemet.  Processed with VSCO with a5 preset Nå ble det mye negativt, men ja… Hvorfor ikke toppe det med en rask speilselfie! Bussen min går om 10 minutter – jeg skal på et oppdrag av alle ting, kvelden før eksamen. Gøy blir det uansett. Jeg har verdens beste jobb, og jeg gleder meg til å vie den all min tid fra og med i morgen, når jeg ikke lengre er student. Hva jeg skal gjøre etter sommerferien er jo ikke helt klart ennå, vi får seee.

Snakkes snart 

34 Comments

 • Reply Helene 23. mai 2017 at 18:13

  Fysøren, digger deg og dine holdninger!!

 • Reply Tuva 23. mai 2017 at 18:15

  Helt forferdelige nyheter å våkne opp til. Kan ikke skjønne hvordan noen skal leve som vanlig etter det.

  Når det gjelder innlegget om dop er jeg hundre prosent enig. Jeg har ikke så mange venner og synes jeg virker som den eneste som tenker som du. Sist jeg skulle være med to av mine nærmeste venninner hadde de røyket hasj, og jeg vet det ikke var første gangen heller. Jeg gadd ikke møte dem. Håper jeg kan finne folk som er enig med meg, for da har man noen man kan velge i stedet for folk som synes det å si at de er «fjerne» er fett.

 • Reply Maren 23. mai 2017 at 18:17

  Jeg er SÅ enig i det du sier om narkotika! Lykke til i morgen! 🙂

 • Reply Anonym 23. mai 2017 at 18:20

  Masse lykke til! Jeg har også eksamen imårgen og vet nesten allerede nå at jeg må konte.. Vel vel, sommerferie blir det uansett

 • Reply Henriette 23. mai 2017 at 18:23

  Det er så godt med en blogger som sier det hun mener og står for det. Helt enig med deg, dette er ikke noe som kan forsvares. Har selv tatt det standpunktet, og følte på presset da jeg studerte i utlandet – «alle gjør det, det er ikke farlig». Skummelt at det er en sånn holdning i dag..

  Lykke til med eksamen og gratulerer med sommerferie 😀

 • Reply Ingrid Kaggerud 23. mai 2017 at 18:25

  Er helt enig med deg angående narkotika og alkohol. Det er ikke det samme og det kan på ingen måte sammenlignes. Alkohol er farlig i store mengder, alt er det. Men narkotika er bare å prøve èn gang, så er du kanskje avhengig og fristet til å prøve igjen.

 • Reply Stella 23. mai 2017 at 19:12

  Halle-fuckings-luja for en blogger med egne meninger, det er liksom ikke hverdagskost, Bravo!

  Jeg har en jævel av en eksamen igjen selv og. Lykke til på din!! Og takk for å ha gitt meg MANGE oppmuntringer ved å skrive om eksamenshelvete ditt den siste måneden, du har trøstet meg mer enn du aner 🙂

 • Reply LH 23. mai 2017 at 19:46

  Det er en spesiell plass i helvete for terrorister, men terrorister som bevisst har barn som målskive? Jeg har ikke ord.

 • Reply REBECCA HOLDER 23. mai 2017 at 20:44

  AMEN for det er alt jeg har å si! Folk ass .. Lykke til på eksamen 🙂

 • Reply Camilla 23. mai 2017 at 21:18

  Enig med deg, Ida!

 • Reply Lisa // Fjords & Beaches 23. mai 2017 at 22:00

  Å våkne til nyheiten om konserten i dag var heilt grusomt! Det som og er trist er at IS samtidig har prøvd å ta over ein by i Filippinene ved å angripe/brenne skuler og andre offentlige bygg :/ Det har dessverre ikkje kommet på nyheitene her i Norge, av ein eller anna grunn.. Sjuk verden.

  Lykke til med siste eksamen! Og no må eg innom forrige innlegg å lese kommentarfeltet, haha 😉

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:11

  Lisa // Fjords & Beaches: å nei, så forferdelig 🙁 Tusen takk for det <3

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:12

  LH: jeg vet!!!!!!! fy faen

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:12

  REBECCA HOLDER: takk for det, Rebecca <3

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:13

  Ingrid Kaggerud: ja, nettopp.

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:13

  Stella: det var hyggelig å høre, Stella. Lykke til med din siste også, og tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:14

  Henriette: så bra at du klarte å ta avstand til tross for presset. Tusen takk for det, det skal bli godt! <3

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:15

  Tuva: det håper jeg også du finner <3 klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:15

  Maren: Tusen takk, Maren <3

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:15

  Anonym: håper du står!! <3 og håper på det samme for meg selv. Uansett så skal det bli utrolig deilig med en ferie nå 😀 Lykke til og stor klem <3

 • Reply Ida Wulff 23. mai 2017 at 22:16

  Helene: <3

 • Reply Rebecca 23. mai 2017 at 22:31

  Er så trist med den verden vi lever i…. varme tanker til alle direkte berørte <3 Når det gjelder det du skriver om narkotika, SÅ ENIG! Har heldigvis ikke mange rundt meg som driver med såkalt «partydop», noen røyker hasj en sjeldent gang, men da tar jeg avstand. Har aldri prøvd, skal aldri prøve. Sakt klart å tydelig min mening. Å røyke hasj, kokain etc., ser jeg på som en stor grad av usikkerhet. Må man ruse seg på illegale rusmidler for å ha det gøy? Være «seg selv»? Er det slik samfunnet er blitt? At alle må gå rundt i sin egen fjerne boble, for å ha det gøy? Stå imot presset kjære alle sammen… sier noen du må bruke narkotika (eller alkohol for den sags skyld, om du ikke ønsker det selv) for å ha det gøy – er det de som er svake og usikre på seg selv. Dere som føler behovet for å bruke ulovlige rusmidler, start å jobb med deg selv – finnes bedre, sunnere, lovlige løsninger for å ha det gøy. Dette ble langt, men ble sjokkert over at du skrev at så mange forsvarte rusmiddel-bruken… så da vet du det i allefall er en til her som er enig med ditt standpunkt hehe. Synes det er kjempe bra at du klart viser og forteller om dine meninger om temaer som dette. Uansett, lykke til imorgen på eksamen! Har selv eksamen imorgen, fingers crossed hehe.

 • Reply Beate 24. mai 2017 at 00:35

  Respekt for at du står for meningene dine!

 • Reply Katinka 24. mai 2017 at 06:25

  Hei Ida! Jeg liker bloggen din veldig godt. Blir gøy å se hva du finner på nå når skolen er ferdig! Men, jeg lurte på om du kunne si meg hvor den lyseblå kjolen er i fra? Og om du kan begynne å si hvor du har kjøpt de kule klærne dine. 🙂 du snakket om det en gang husker jeg…at du skulle bli flinkere til det!

 • Reply Karina 24. mai 2017 at 08:36

  Hurra for deg, Ida! Håper mange unge leser bloggen din. Du er et godt forbilde og det skulle vært flere som deg <3

 • Reply Kristina 24. mai 2017 at 14:40

  Helt enig i det du sier! Bare tull, alkohol burde da holde i massevis.. haha! Jeg har også hatt en slik eksamensperiode nå, hvor jeg begynner et par dager før, angrer når jeg skal ha eksamen, så gjør jeg det samme med neste, håpløs!:)))

  Foresten, har du gjort noe med designet ditt? Skriften ble så rar når jeg leser på mobilen..

  Ha en fin dag videre søta <3

 • Reply Heidi 24. mai 2017 at 17:19

  Du er du jævla bra!!! Helt enig med deg!

 • Reply Marie 24. mai 2017 at 18:09

  Hvor er kjolen fra? Link?

 • Reply Stine 24. mai 2017 at 19:12

  Blir så glad av å se at en blogger tar opp nettopp dette temaet ang. narkotika. Det skal IKKE normaliseres. Det virker som du har skikkelige gode holdninger og verdier, et godt forbilde! Stå på videre!

 • Reply Maren 24. mai 2017 at 21:17

  Godt å se at det er et parr bloggere igjen som ikke forsvarer alt som er blitt «normalen» i dagens samfunn. Du er en inspirasjon for mange Ida 🙂

 • Reply Anonym 25. mai 2017 at 18:59

  Ida. Syns innlegget ditt om vin og kokain tar opp ett viktig tema. Jeg har også inntrykk av at partydop ofte er akseptert og vanlig blant mange på vår alder. Denne alkohol vs marihuana vs partydop debatten er typisk forsvar blant de som selv bruker. Ja det er mulig det er noe i det. Alkohol er ikke bra osv. Men det var vel ikke poenget ditt heller. Jeg har selv en hel ungdomstid bak meg med bruk av ulovlige rusmidler. Nysgjerrighet, vonde opplevelser var årsaken. Etter hvert ble det vanskelig for meg å være sosial og fungere sammen med andre uten rus. Dessverre fungerte jeg ikke særlig godt med rus heller. Jeg greide å slutte og komme meg ut av miljøet jeg var i. Mange av mine venner gjorde ikke det. Er ikke så lenge siden jeg flytta til Oslo. Her trenger man ikke være del av et belastet miljø eller omgås «skumle» typer for å bli tilbudt dop. Det overrasker meg og gjør meg trist hvor innafor det er blant folk jeg ellers trives rundt og ønsker å ha en relasjon til. Dessverre kan jeg ikke det. Det er ikke verdt det for meg å ta sjansen. Heldigvis har jeg funnet venner som tar avstand i likhet med meg. Godt å vite vi er flere. Gratulerer med overstått eksamen og ferie 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:43

  Stine: <3

 • Reply Thea 26. mai 2017 at 21:37

  Har samme holdninger som deg når det gjelder narkotika. Takk for at du bruker stemmen din til få frem at det ikke er normalt, eller greit, med noen form for ulovlig rusmiddel.

 • Reply Anonym 27. mai 2017 at 17:06

  Veldig rett i å fraråde fra å prøve ulovlige rusmidler, men kanskje du burde vær litt forsiktig i hvordan du omtaler alkohol? Med yngre lesere osv er det ikke lurt å bagatellisere et rusmiddel, lovlig eller ikke, alkohol er kanskje forholdsvis trygt for de fleste, men for andre kan det ødelegge mye. De fleste som blogger prøver å unngå å snakke om fest og alkohol for mye, spesielt siden alkohol fort blir like farlig som ulovlig rusmiddel om den blir kjøpt ulovlig, fra feks ‘sprit-taxier’ osv. Barn under 18 år går jo gjerne den veien.

 • Leave a Reply