Hverdagsliv

TRETTIFIRE EKSAMENER SENERE

25. mai 2017

Tre år, trettifire eksamener og én bacheloroppgave senere er jeg FERDIG med bachelorgraden min i markedsføring og merkevareledelse. I skrivende øyeblikk sitter jeg i sengen min med Macen på fanget og klarer ikke helt å forstå det. Jeg skal ikke på forelesning i morgen. Ikke beregne når jeg må gå hjemmefra hvis jeg skal rekke å kjøpe en smoothie på veien. Ikke hastestøvsuge fordi eksamenspartneren kommer på besøk for å skrive. Ikke følge med i kalenderen på når oppgaver skal leveres og eksamener avlegges. Ikke strene bortover Aker Brygge, over Rådhusplassen og ned Karl Johan sine parallellgater med verdens tyngste veske over skulderen. Ikke sitte på kveldstid og forberede forelesningsnotater, ikke lage flere sjuke sammendrag, ikke plastre veggene i leiligheten med ting som må pugges. 

Jeg tror det føles veldig bra? Jeg hadde trodde jeg kom til å være i ekstase og ut av denne verden lykkelig, men jeg er bare vanlig glad og vanlig fornøyd – som jeg er ellers også. Nei, jeg har nok ikke skjønt det helt enda. Det var tross alt i går jeg ble ferdig. Og da var jeg bare dødssliten, etter å ha sittet oppe hele natten og lest til siste eksamen. Som forresten gikk innmari dårlig. I går skjønte jeg at: jeg har jo aldri gjort det ordentlig dårlig på en eksamen før. For den følelsen jeg satt med der… Herregud, så kjipt! Men det skal ikke ødelegge gleden, for jeg har gjort det jævlig bra på nesten alle eksamener disse tre årene – og det har vært mange av dem. 

I går kveld ble det middag, vors og ut på byen med de jeg er blitt best kjent med i klassen. Jeg har det  gøy med disse menneskene, som har gjort studietiden mer sosial for meg enn hva jeg hadde sett for meg. Jeg startet på skolen med innstillingen: gå inn der, gjør det du må, gå ut igjen. Men som vanlig er det alltid noen mennesker som treffer meg i hjertet og så begynner jeg å bry meg om dem på mystisk vis. Jeg vet at i går ikke var siste gang med denne gjengen, så vemodig var det egentlig ikke. Selv om ingen av oss hadde spesielt lyst til å dra hjem, så vi ble gående rundt i gatene en time etter at utestedet stengte. Når jeg sier «gående rundt i gatene» så mener jeg selvfølgelig at vi klatret på statuer, hoppet bukk over hverandre og la det ut på Snapchat. Goals 

Kommer vel ikke som noen overraskelse at jeg er litt trøtt i dag. Bortsett fra å shine leiligheten og rydde vekk skolebøker (dét var rart) har jeg tilbragt mye tid i sengen. Heldig som jeg er kan jeg jobbe fra sengen, så da føles det aldri helt bortkastet. Og se her, da:  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset Dagens eneste måltid, men om det reddet denne dagen? Ja. Nå skal jeg svinge moppen over gulvet og pakke baggene. Denne helgen skal jeg hjem til Tønsberg for å feire både morfar, mamma og pappa. Festlighetene tar jo aldri slutt! 

38 Comments

 • Reply Anne 25. mai 2017 at 23:04

  Gratulerer så mye Ida!! Jeg er mektig imponert over hvordan du har klart å kombinere blogg og studier! I dag har du virkelig god grunn til å være stolt <3

 • Reply Henriette 25. mai 2017 at 23:16

  Gratulerer med ferdig bachelor! NYT helgen og sommerferien <3

 • Reply Ingrid Elise 25. mai 2017 at 23:26

  Når jeg selv står midt oppe i eksamenstiden forstår jeg godt at det må være surrealistisk for deg å være ferdig. Jeg er snart ferdig med 13 års skolegang – før jeg skal nyte et friår med bare jobb, ingen jobb å ta med hjem. Herlighet det skal bli deilig. To eksamener igjen, så er jeg FERDIG med grunnskolen. Og FOR en deilig følelse det skal bli. Gratulerer så mye med en ferdig utdanning 🙂 Klem

 • Reply LinnL 25. mai 2017 at 23:41

  Fine Ida-gratuleeeeeeerer så mye!!!! Jeg er så glad på dine vegne😊 Jeg kjenner følelsen veldig godt når du sier at du trodde du skulle vært i ekstase, men bare er vanlig glad. Jeg følte meg nesten litt tom etter endt bachelor og master. Men allikevel var det utrooolig godt! Nyt tiden fremover med familie og venner. High five for deg!! 🙌🏻😘

 • Reply Mh-Ingrid 25. mai 2017 at 23:43

  Gratulerer så mye 😀*denfølelsen

 • Reply Emma 25. mai 2017 at 23:46

  Gratulerer så masse med fullført studie, Ida! 👏🏼

 • Reply Ida Caspara 25. mai 2017 at 23:58

  Gratulerer så mye med vel overstått eksamener og skole ♥

 • Reply Marthe Sofie 26. mai 2017 at 00:27

  Herregud som jeg misunner deg! Gratulerer så mye! Jeg ser virkelig opp til deg! Hver gang jeg leser til eksamen eller skriver en oppgave, så tenker jeg på deg, og hvor hardt du jobber for å klare ting. Du har all grunn til å vere fornøyd med egen innsats! Jeg har bare en eksamen igjen før sommerferie men dessverre 2 år til gjenstår for min del! Meeen, dette året har gått dødsfort så før jeg vet ordet av det sitter jeg vel i din posisjon! 😀

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:29

  Mh: Takk for det Ingrid, håper det går så det suser på mastern 😀

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:29

  Ida Caspara: Tuuusen takk, Ida 😀

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:29

  Marthe Sofie: Tusen takk Marthe Sofie <3 Og ikke minst for fine ord. Skal looove deg at tiden kommer til å flyy avgårde. Føler nesten at jeg bare husker starten og slutten av studiet, resten er et blur som skjedde i et sinnsykt tempo. Masse lykke til videre med studiene 😀

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:30

  Emma: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:31

  LinnL: åh, tusen takk!! <3 Ja, kanskje det er det jeg føler. For jeg trodde det skulle føles veldig annerledes, hehe. Klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:32

  Henriette: taakk for det, og god helg til deg 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:32

  Ingrid Kaggerud: shiit, det skal bli deilig vel 😀 Lykke lykke til med siste innspurt. Og tusen takk <3 Klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 00:34

  Anne: tusen takk <3 så hyggelig å høre. Har følt selv at bloggen har måtte lide litt, så nå skal det bli deilig å kunne vie all sin tid til det. I hvertfall i sommer 😀 Klem til deg og god helg!

 • Reply Ida 26. mai 2017 at 09:38

  Herreguud <3 Gratulerer så mye med fullført studie!! Blir nesten rørt på dine vegne og nesten litt stolt av deg <3 Samtidig veldig trist at jeg nå må fullføre økonomistudiene uten å være i samme båt som deg, for du skal vite at dine studietips har virkelig motivert meg, og faktisk bidratt til at resultatene mine og strukturen har blitt mye bedre!! 🙂 Unner deg virkelig friheten nå, og gleder meg mye til å følge deg videre <3 Klem!!

 • Reply Lisa // Fjords & Beaches 26. mai 2017 at 09:54

  Gratulerer! Husker den følelsen frå eg vart ferdig med Master, forventa å vera i sjuk lykkerus, men so føltes alt berre … heilt OK, liksom 🙂 Haha

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 10:09

  Ida: du aner ikke hvor glad jeg blir for å høre det!! Selv om jeg troor du gir meg for mye cred nå, hehe. Lykke til med resten av studiene dine, tipper du nailer det! Stor klem <3

 • Reply Thihoa 26. mai 2017 at 10:52

  Takk for at du har vært så jordnær og lett å kunne føle med frustrasjonen! Du har liksom vært menneskelig og «i samme båt som oss», men du har både hatt bloggen og studier, og ære være deg! Gratulerer så mye med fullført grad! 😀

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 11:16

  Thihoa: så søt du er! Selv takk, og lykke til videre hvis du har mer igjen av studiene <3 stor klem!

 • Reply Ingvild 26. mai 2017 at 11:41

  Gratulerer så mye! Ble ferdig i fjor, og det er virkelig en av verdens beste følelser! Fy søren!

 • Reply L 26. mai 2017 at 13:08

  Hurra!! Gratulerer så mye flinkeste du <3 Du er jo helt rå som har kombinert både blogg og studier i 3 år nå. Du er virkelig en inspirasjon! Kos deg masse med ferie 😀

 • Reply Ida Wulff 26. mai 2017 at 15:43

  L: tusen takk, snille du <3 håper du får en fin helg!

 • Reply Hilde 26. mai 2017 at 17:58

  Gratulerer 🙂 jeg kjørte rundt og hørte på «anyone» av Roxette etter at jeg hadde levert Bachelor. Den virket underlig passende 😀

 • Reply Siri 26. mai 2017 at 19:22

  Gratulerer så mye Ida! 🙂 <3 Har selv to uker igjen før jeg er ferdig med bachelor, og kan ikke vente!

 • Reply LH 26. mai 2017 at 20:47

  Gratulerer så mye med fullført studie 🙂 Gleder meg til å følge deg videre på ferden <3 Og kudos til deg som har balansert studie og blogging, noen *kremt* burde sjekke bloggen din før de klager på at det er så slitsomt å godkjenne/svare på kommentarer mellom hvitvin på brygga og champis på VIP’en 😉

 • Reply emilie 26. mai 2017 at 21:00

  Gratulerer så masse med bachelor – vel fortjent! Og ikke minst gratulerer som eneste blogger med en utdannelse og godt forbilde:)

 • Reply Marie 27. mai 2017 at 19:58

  Gratulerer med fullført bachelorgrad!! 🙂

 • Reply Rikke 28. mai 2017 at 11:38

  Gratulerer så mye, Ida! Du er kjempeflink som har fått til blogg og skole på fulltid:) Du er virkelig en inspirasjon <3

 • Reply Ida 28. mai 2017 at 16:58

  GRATULERER IDAAA <3!! Jeg EEER så misunnelig! Her sitter jeg og turboleser til nest siste eksamen i morgen, og stresser over alt jeg ikke kan! Nyt dette, gleder meg til jeg er i samme situasjon om et år!!!

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2017 at 13:42

  LH: heheh! HVEM gjør det?? ler <3 Tusen takk, søte du!

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2017 at 13:43

  emilie: tusen takk for fine ord <3

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2017 at 13:44

  Marie: tusen takk 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2017 at 13:44

  Rikke: så hyggelig Rikke, tusen takk for det <3

 • Reply Ida Wulff 29. mai 2017 at 13:45

  Ida: ååå, håper det gikk bra med siste eksamen!! Klem til deg <333

 • Reply S 30. mai 2017 at 01:15

  Gratulerer så mye!! Husker når jeg ble ferdig med bachelorgraden min i sosialt arbeid. Det var en helt sykt bra følelse de første timene etterpå, også var alt egentlig helt vanlig etterpå. Rart altså. I tre år er det alt man ønsker seg og ser frem til, men når man får det er det liksom bare… helt ok. Men selvfølgelig en lettelse og moro å være ferdig 🙂 Igjen, gratulerer så mye – nyt følelsen! 🙂

 • Reply Ida Wulff 30. mai 2017 at 09:45

  S: ja, ikke sant! Veldig merkelig. Men tusen takk for det 🙂 <3

 • Leave a Reply