Hverdagsliv

EN MÅNED UTEN P-PILLER

12. juni 2017

Processed with VSCO with a5 preset Noen ganger skulle jeg virkelig ønske at jeg kunne gjøre bloggen min usynlig for menn… Hehe. I dag er en sånn dag, for jeg har jo lovet dere en update på hvordan det går med livet uten p-piller. Det er det ingen menn som har noe med…. Jaja, nå er jeg godt på vei inn i min andre måned uten p-piller, og jeg har litt å fortelle. 

Jeg har fått en del spørsmål om hvorfor jeg valgte å slutte, og det finnes egentlig ingen god grunn. Jeg var bare nysgjerrig på om det ville føles annerledes, ettersom jeg har gått på p-piller siden jeg var veldig ung. Mensen var et helvete for meg da jeg var tenåring, jeg fikk innviglet flere dager skolefri hver måned, så jeg kunne ligge rett ut og grine. P-piller reddet meg fra det, så derfor har jeg sverget til de samme pillene i mange år. Dessuten er jeg ikke i et fast forhold, så jeg trenger det strengt talt ikke. 

Det skal sies at de forandringene jeg har merket etter at jeg sluttet på pillen, selvfølgelig kan skyldes andre ting også. Eller så kan det være en kombinasjon av ting. Men selv holder jeg en knapp på at p-pillene er grunnen.  Processed with VSCO with a5 presetDen første forskjellen jeg merket var at jeg sov mye bedre. Det vil si: sovnet fortere. I alle år har jeg vært et nattdyr, og slitt med å sove. Etter at jeg sluttet, har det vært som om kroppen er mye roligere når jeg går til sengs, og hodet kverner mindre. Jeg går ikke lengre gjennom den lange rekken av fæle ting som kan skje før jeg sovner – jeg har ikke engang måtte konsentrere meg om å legge vekk disse tankene. 

En annen stor forskjell jeg har merket er livsgleden min. Sånn helt seriøst. Jeg var for det meste glad og fornøyd fra før, men har alltid hatt en eller annen bekymring som har gnagd på meg. Som en bakgrunnsstøy, det er den beste beskrivelsen jeg klarer å gi. En sånn bekymring som har gjort at jeg i stedet for å gå ut og ha det gøy, har sittet hjemme i leiligheten og bare forberedt meg på neste dag. Alt på stell, orden, ro, balanse. Det forandret seg nesten uten at jeg merket det. Plutselig fikk jeg bare lyst til å være rundt folk, dra ut, ha det gøy. Ingen dårlig samvittighet, og ingen behov for å sitte klar med skoene på tre timer før toget mitt går. Jeg skjønner hvis det høres helt koko ut, men det er virkelig som om det er noe som har letta inni meg. En venninne sa til meg at jeg er mer sprudlende og gøy å være sammen med. Herregud, tenk hvis jeg har vært småkjip i alle år pågrunn av p-pillene mine… Haha!  Processed with VSCO with a5 preset Mange advarte meg mot dårlig hud når man slutter på p-piller. Det tok ikke mer enn et par dager før jeg fikk kviseutbrudd. Jeg klarte å la utbruddet være i fred, og etter at disse kvisene forsvant, har det ikke dukket opp nye. Vet at mange slutter på p-piller fordi de tror at de går ned i vekt av det. På det punktet verken har jeg eller kommer til å få erfaringer. For nå har jeg jo begynt å faste igjen, så hvis en eventuell vektnedgang skulle skje, kan dét være grunnen – eller selvfølgelig en kombinasjon. 

Mensen har jeg også rukket å ha, og nå er det like forbanna helvetes vondt som det var da jeg var tenåring. Fosterstilling i to dager, og et jævla mas. Men jeg tror jeg har konkludert med at det er verdt det, når det føles så bra ellers.  Processed with VSCO with a5 preset Det var min erfaring med å slutte på p-piller så langt! Jeg forteller bare fordi det er mange som har spurt, ikke for å påvirke andre til å slutte på pillen. Hva andre får i seg av hormoner og ditt og datt skal jeg virkelig ikke legge meg oppi, for det er ikke min kampsak. Så kom ikke og skyld på meg hvis du nå slutter på p-piller og blir ufrivillig gravid, HEHE… 

Sorry for sen oppdatering, jeg har virkelig prøvd å få skrevet ferdig dette innlegget i hele dag. Men så skjedde livet, familien, og huet mitt ble surrete pågrunn av mandagsfastingen. God natt til alle som er på vei i seng 

68 Comments

 • Reply Camilla 12. juni 2017 at 22:21

  Makes so sense! Tror jeg også ville opplevd dette, men så er det det at mensen er så mye bedre på pillen, kjenner ikke at jeg har det og DET er så digg!

 • Reply J. 12. juni 2017 at 23:01

  Slutta med p-piller da jeg var 19 og bytta heller til p-stav. Utrolig deilig siden den skiller ut en så lav dose hormoner og ikke trenger å byttes ut på tre år.

  Et tiås er forresten å bruke appen Clue for å tracke mensen og sympotmer. Veldig nyttig app 🙂

 • Reply Linn 12. juni 2017 at 23:09

  Det der med å sitte klar med skoene på tre timer før toget er så sinnsykt en greie jeg sliter med også! Bekymrer meg alltid over småting 🙈

 • Reply Lise Marie 12. juni 2017 at 23:20

  Jeg sluttet på ppiller for et par år siden, og Halleluja – det er det lureste jeg har gjort! Jeg har gått rundt i ti år og vært emosjonelt ustabil, pga pillene. Lite visste jeg om at jeg egentlig var et helt normalt, rasjonelt menneske. Jeg kommer aldri til å begynne på det igjen. Jeg kjenner flere som melder om det samme, og har derfor blitt ganske skeptisk til alle hormonbaserte prevensjonsmidler.

 • Reply Kristine s 12. juni 2017 at 23:51

  Prøv naproxen tabeletter mot mens smerter! Jeg har alltid slitt med det selv, men disse er gullverdt🙌🏼

 • Reply May-Britt 13. juni 2017 at 00:16

  Hei! Må bare si at da jeg sluttet på p-piller fikk jeg også tilbake de jævlige mensensmertene, men jeg har heldigvis funnet noe som funker slik at jeg slipper å være døden nær en gang i mnd. Kjøp proxan på apoteket, når jeg tar 2stk av de forsvinner smertene. ☺️ Verdt å prøve!

 • Reply Marthe sofie 13. juni 2017 at 00:22

  Hei! Vet at du har sagt at du ikke kommer til å utdype lm 5:2, men har du noen tips angående fastedagen(e)? Jeg prøvde, men innen kl 16 fråtset jeg i meg alt mulig. Det er jo klin umulig???

 • Reply Anonym 13. juni 2017 at 03:47

  Hvorfor fungerer det med fasting? Håper du vil fortelle 🙂

 • Reply Lisa // Fjords & Beaches 13. juni 2017 at 07:37

  So spennende, det høyres ut som om du har fått gode ‘bivirkninger’ på å slutte på pillene! 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 08:23

  May-Britt: takk for tipset, har alltid bare tatt en Ibux og en Paracet <3

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 08:23

  Marthe sofie: send meg en Mail heller 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 08:24

  Lise Marie: så fantastisk!!!

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 08:24

  Kristine s: Will do!!

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 08:25

  Linn: ting tar tid når man alltid må være ute i så jævla god tid, Hehe..

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 08:26

  Camilla: ja, den ser jeg virkelig :O

 • Reply Eline 13. juni 2017 at 09:04

  personlig merker jeg at jeg er blitt litt skeptisk til hele anti- p -pille opplegget, selv om jeg har slutta selv:P «Gleden med skjeden»-forfatterne (åh lol) skriver at det i virkeligheten er en veldig liten prosentandel av p-pillebrukere som får negative bivirkninger av det, og at pillene som er på markedet nå er bra. Ikke dermed sagt at de som faktisk opplever bivirkninger ikke skal tas på alvor. Jeg synes det er litt rart at du velger å skrive om dette -JODA du framhever at dette er dine personlige opplevelser og at du ikke kan ta ansvar for andre, men sjansen er jo ganske stor for at unge jenter kommer til å la seg påvirke av at en de ser opp til/ følger.

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 09:05

  Eline: det får være opp til dem selv, jeg har ingen betenkeligheter med å skrive dette innlegget 🙂

 • Reply Thea 13. juni 2017 at 09:53

  Kjempebra at du skriver dette innlegget. Du skriver jo hele veien at dette bare er dine personlige erfaringer. Andres personlige erfaringer er faktisk ganske interessant, og man må jo ta det for hva det er. Dersom man er ute etter forskning og statistikk, kan man lett finne det andre steder. Synes det er tåpelig å skrive at du bør holde det for deg selv fordi noen kan misbruke det du skriver.

  Apropos personlige erfaringer – har du foreløpig gjort deg noen med andre typer prevensjonsmidler? Det er jo så begrenset med hormonfrie typer, og hormonfri spiral er jo døden for oss som sliter med menssmerter.

 • Reply Ida 13. juni 2017 at 09:56

  Og når jeg slutta med p-pillen fikk jeg større sexlyst. Ironisk, i grunn.

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 09:57

  Thea: nei, har ikke erfaringer med andre prevensjonsmidler. Eller, jeg prøvde p-ring for mange år siden, men syns det var ukomfortabelt 🙂

 • Reply Solveig 13. juni 2017 at 10:10

  Det finnes reseptfrie tabletter som motvirker mensensmerter, du burde prøve dem ut! Jeg bruker dem selv 🙂

 • Reply Anonym 13. juni 2017 at 10:32

  Har du så intense smerter burde du sjekke deg for endometriose.. ikkje bra og gå uten prevensjon da om du vil bli gravid i fremtiden..

 • Reply Emma 13. juni 2017 at 10:53

  Eline: «.. men sjansen er jo ganske stor for at unge jenter kommer til å la seg påvirke av at en de ser opp til/ følger» – og hva så? Skjønner virkelig ikke hvor du vil hen med kommentaren din. Om så noen slutter å bruke p-piller fordi Ida har skrevet dette innlegget, så er jo det i hvert fall ikke en negativ ting?

 • Reply Marita 13. juni 2017 at 11:09

  Hvilket merke gikk du på ?

 • Reply Irene 13. juni 2017 at 11:20

  Signerer Naproxen som ei til her skriver! Jeg måtte være hjemme fra jobb første dagen når jeg fikk mensen før. Naproxen har virkelig vært redningen 🙂

 • Reply Caroline 13. juni 2017 at 11:46

  Åssen p piller brukte du? 🙂

 • Reply Ida 13. juni 2017 at 11:56

  Gå til legen for å få resept på naproxen! Sparer penger, og det er gull verdt! Du tar 2 piller med en gang du merker at du får mensensmerter, også 2-3 ila dagen ved behov.

 • Reply Charlotte 13. juni 2017 at 12:15

  Kan jeg bare spørre hvilket merke du gikk på før du sluttet? P-pille merke altså 🙂

 • Reply Mille 13. juni 2017 at 12:33

  Mensen var et helvete hver måned frem til jeg oppdaget Naproxen – den gang måtte jeg ha resept – men nå selges disse reseptfritt på apoteket. Det var redningen altså! Anbefales på det sterkeste!!!

 • Reply Ingrid 13. juni 2017 at 12:36

  Så fint å høre at du har det bedre nå! Men tror du ikke det faktumet at det går mot sommer, ferdig med skole og mer sol spiller en stor rolle her?

  Jeg selv merker jeg blir ekstremt påvirket i nattesøvn og humør generelt på vinter va vår/sommer. 🙂

 • Reply helene 13. juni 2017 at 12:39

  Hei Ida! Jeg hadde akkurat samme erfaring som deg, nesten litt skummelt. Jeg er i forhold, så jeg måtte jo finne en ny løsing, litt kjapt.. Satt inn kobberspiral. Hadde to mensener, som gjorde skamvondt, og så gikk det helt over. Nå er jeg i toppform, gjør ikke noe vondt,blør lite og har ingen «hormonplager»

  Kjempeflott at du skriver om dette!!!

 • Reply Sofie 13. juni 2017 at 13:13

  Da jeg sluttet fikk jeg høre fra fysioterapeuten min at bekkenet mitt hadde stabilisert seg. Jeg har siden jeg var ung hatt skjevt bekken, om dette var ene og alene pga. pilla vet jeg ikke. Men en mnd. etter at jeg sluttet var det helt fint igjen. Synes det var grunn nok til å holde meg borte fra pilla.

 • Reply Ane 13. juni 2017 at 13:14

  På grunn av en dyp depresjon, ble jeg anbefalt å slutte på p-pillene, og jeg opplever på samme måte som deg! fordelene har veid opp for ulempene, og jeg har vært uten ett år nå – and I ain’t never going back 🙈

 • Reply Erik Ribsskog 13. juni 2017 at 13:21

  Jeg bruker ikke prevensjon, for jeg har ikke hatt sex siden november 1988 vel.

 • Reply Elin 13. juni 2017 at 13:28

  Naproxen er gode tabletter, og hjelper, men jeg satte inn hormonspiral og slipper alt. Både mens og smerter… bytter hvert 5-6 år 🙂

 • Reply tips 13. juni 2017 at 13:32

  Jeg hadde mye smerter når jeg var yngre, og spiste paracet, noe som hadde liten til ingen effekt. Så fant jeg Naproxen, funker bra mot smertene, ta to ved første tegn på smerte, og en og en etter det.

  Og dem funker! Bare et tips 🙂

 • Reply Pernille 13. juni 2017 at 13:53

  Kjøp Proxan smertestillende for spesielt for mensensmerter. Reseptfritt og en reddende engel 😉

 • Reply susann 13. juni 2017 at 14:57

  Sluttet på ppiller for ca 5 måneder siden, og ca på den tiden så begynte jeg også å sovne mye fortere 😮 har ikke tenkt på at det kan være dette!

  Har og merket en helt utrolig stor endring i humøret mitt, det er så deilig, og etter 6 år med ppiller så trodde jeg at jeg bare var sånn…

  Har dog mistet sexlysten veldig mye, det er grådig kjipt :/

 • Reply Leifur 13. juni 2017 at 15:51

  Noen som har klart å befrukte deg på disse månedene?

 • Reply Anniken 13. juni 2017 at 16:18

  Livet er bedre etter jeg sluttet på all prevensjon. Kroppen min er min nå. Hadde migrene 15 dager i mnd kronisk med p-piller. Sluttet og nå har jeg det kanskje 1 gang i mnd. Helt nydelig!!

 • Reply Miriam 13. juni 2017 at 16:37

  Jeg har også gått på p-piller i mange år, og har hatt forferdelige kramper, forsterstilling og til og med besvimelse(!) uten piller, så jeg tør nesten ikke å slutte jeg – Haha! Er i et fast forhold, så skal vel prøve å få barn en gang, men de smertene. Fy søren! Har du tenkt til å teste ut noen medikamenter mot menssmerter? Finnes noe reseptfritt og på resept 🙂 Håper du skal teste ut noe sånn-ish, hadde vært spennende med en oppdatering på det.

 • Reply Ida 13. juni 2017 at 17:25

  Jeg sluttet på p piller som 18 åring. Er nå 25 og vært i et fast forhold i seks år. Bare positive ting med å gå uten p piller 🙂

 • Reply Lena 13. juni 2017 at 17:42

  Jeg sluttet selv på p-pillen for snart et år siden, og det er det beste valget jeg har tatt! Alle plagene jeg hadde forsvant, hodepine, kvalme, muskelsmerter, humørsvigninger. Menssmertene mine ble til og med bedre, og jeg gikk ikke tilbake til hvordan mensen var før jeg begynte på pillene. Plager jeg ikke visste kunne være på grunn av pillene forduftet. Hadde noen fortalt meg litt tidligere at løsningen på mye kunne være å slutte på pillen hadde jeg gjort det for lenge siden 🙂 (Jeg endte dog opp gravid, men det var helt greit og vår egen feil)

 • Reply Lise 13. juni 2017 at 17:47

  Hei. Et lite tips bare, leser om de menssmertene du beskriver, og tenker at du kanskje bør bli sjekket for endometriose. Veldig sterke menssmerter bør alltid sjekkes nøye. Norske leger har desverre en tendens til å overse dette og si at man bare må leve med det.

 • Reply Marie 13. juni 2017 at 18:01

  Hvis du sliter med smerter kan jeg anbefale mensenkopp. Ja, det høres ekkelt ut men det hjelper faktisk en del på krampesmerter i mage og rygg. I tillegg til at det er såå mye bedre enn tamponger. Har selv brukt det i 8 måneder nå, og kommer aldri til å gå tilbake.

 • Reply Anonym 13. juni 2017 at 19:20

  Blande mannfolk seg oppi det at du ikke vil gå på piller?

  Isåfall e det vel fordi dei ikke vil bruke gummi når dei har sex 😛

 • Reply Martine 13. juni 2017 at 20:39

  Takk for at du posta dette innlegget ! Ventet lenge på det. Har selv slutta for 2 uker siden og lurer på om jeg kommer til å oppleve noen eventyrlige forandringer psykisk. Er også veldig redd for å begynne å få kviser igjen i en alder av 25 og ikke minst redd for å bli et mensenmonster. Thank you

 • Reply Sissel 13. juni 2017 at 21:40

  Eneste som hjelper meg mot mens smerter er naproxen, tro meg uten denne vidunder medisinen hadde jeg ikke fungert to dager i måneden. Hundre ganger bedre en paracett/ibux.. Jeg ble tipset av legen min om disse og de har gitt meg livet tilbake! Kjøpes reseptfritt på apoteket 🙂

 • Reply Stine 13. juni 2017 at 21:48

  Det finnes såpass mange andre smertereduserende medikamenter på markedet at p-piller er helt unødvendig for de fleste. Det finnes ingen grunn til å bruke p-piller hvis ikke du holder på med sædsprut inn i vagina med jevne mellomrom.

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 22:15

  Ane: så herlig, Ane <3 Det var bra det hjalp å slutte! Klem

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 22:16

  Ingrid: jeg har gått på disse pillene siden jeg var tenåring, har opplevd skoleslutt og sommer ganske mange ganger siden det 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. juni 2017 at 22:17

  Mille: det skal jeg så absolutt prøve!! Takk for at du delte din erfaring <3

 • Reply Line 13. juni 2017 at 22:21

  Jeg har kobberspiral, Gynefix, som sys fast i livmorveggen og beskytter mot graviditet i rundt fem år. Ja det høres helt forj****g ut, og det var ikke behagelig å få den på plass. Men det tok maks ett minutt hos en rutinert gynekolog, og jeg har ikke hatt noen problemer i etterkant, sett bort ifra at jeg har en helt ulik syklus med menstruasjon kanskje hver sjette uke i et par dager bare. Kjempefornøyd!

 • Reply Marie 13. juni 2017 at 22:30

  Jeg fikk blodpropp av de etter mange års bruk og MÅTTE slutte…. mye bedre uten

 • Reply Anonym 13. juni 2017 at 23:03

  Ta 2 ibux 400 mg FØR smertene bryter ut. Da kommer dem ikke. Om du tar dem når det allerede er vonst funker det ikke. Mens smerter vinner alltid 😑

 • Reply Andrea 14. juni 2017 at 01:46

  Håper du har sluttet med P-piller og prevensjon for godt.

 • Reply Tore Huseby 14. juni 2017 at 07:03

  Det er et forhold du ikke tar opp, nemlig at kvinner gjerne velger partner ved hjelp av luktesansen. Dette skjer ubevisst for det meste, men teller betydelig likevel. P-pillebruk forstyrrer nemlig kvinners evne til å velge en «riktig» partner med hensyn til fertilitet og biologisk mangfold. Om man er på jakt etter en livspartner kan det derfor være smart å lete uten påvirkning av P-piller. ha en fin dag!

 • Reply Anne 14. juni 2017 at 07:52

  Et godt alternativ til apotekmidler er b-vitaminer og eller magnesium. Men også akupunktur og soneterapi.

 • Reply Sara 14. juni 2017 at 11:13

  Slutta for 4 år siden etter å ha gått på pillen i over 10 år. Lureste jeg har gjort. Men også i grunn litt bitter. Lurer på om mørkesinnet og den negative «ungdomsfasen» min kun var pga p pillene. Humøret ble så og si over natten mye bedre! Som et teppe som ble trukket vekk <3 Mange av mine venninner sier det samme. Tror ikke noe på at det kun er en liten prosentandel som opplever dette. Hvordan har de kommet frem til de tallene?

  Takk for at du opplyser litt om dette, tror mange kvinner kunne hatt fordel av å slutte på pillen. Er i dag gift og benytter meg kun av syklusen for å vite når vi må bruke beskyttelse. Funker som bare det (men hadde ikke vært krise å bli gravid ved et uhell, så anbefaler jo ikke dette til de om absolutt ikke vil bli gravide da.)

 • Reply Sara 14. juni 2017 at 11:14

  PS, naproxen mot menssmerter kan anbefales på det varmeste. Eneste som fungerer for meg, og jeg bruke før mye ibux og paracet 🙂

 • Reply Ragnhild 15. juni 2017 at 00:58

  Sluttet med p-piller i 2010. Vipps så var 14 år med helvetes migrene en uke hver mnd borte! Det ene førte til det andre, hadde fått magesår av migrenemedisiner før jeg slutter på p-piller som ga meg migrene. Tenk om jeg hadde visst dette før! Kunne spart meg så mye smerte…

 • Reply Stine T 15. juni 2017 at 09:26

  Jeg sluttet på pillen selv etter sommeren 2016, og det er jeg utrolig glad for. Bare det at jeg ikke fikk tilbake mensen før i mars var urovekkende nok, det sier litt om hva det hormonet gjør med deg. Jeg har lastet ned appen Tracker, hvor jeg legger inn info om mens etc og bruker den som prevensjon. Jeg vet at dette ikke er ideelt, men når det er som oss to – ikke fast partner så skjer det kanskje ikke så ofte at det blir sengekos, men da er det relativt sikkert å kose seg de dagene det er liten sjans for å bli gravid, særlig hvis man har såpass regelmessig mens som jeg har. Angrepiller føler jeg er det samme som p-piller og jeg vet om mange som ikke vet grunnnen til at de ikke blir gravide, som dessverre er påvirket av bivirkninger fra p piller og angrepiller.

  Hvis du absolutt må ha sex rundt eggløsning så kan man bruke kondom! 😀

 • Reply Ingvild 15. juni 2017 at 10:55

  Det er helt utrolig at p-piller kan ha så mye å si! Jeg er keen på å slutte selv…

 • Reply Frida 15. juni 2017 at 22:32

  Kan du gå litt nærmere inn på hva den fastingen dreier seg om? Ser at noen allerede har spurt, og det er fullstendig forståelig om du ikke ønsker å svare. Men det virker rett og slett veldig interressant!

 • Reply Anonym 18. juni 2017 at 19:26

  Hei! 🙂 Kan du skrive ett innlegg om fastingen ? 😀

 • Reply Ida Wulff 19. juni 2017 at 20:04

  Anonym: nei, dessverre 🙁

 • Reply Ida Wulff 19. juni 2017 at 20:08

  Frida: Hei Frida 🙂 Google 5:2-dietten, så kan du lese alt om det. Jeg kan ikke blogge i detalj om fastingen. Takk for forståelsen! Klem til deg

 • Reply Turid Laila 19. juni 2017 at 21:13

  Hei. Hvis du er ute etter hormonfri prevensjon kan du bruke pessar

  https://www.med24.no/caya-pessar-1-stk?gclid=CjwKEAjw7J3KBRCxv93Q3KSukXQSJADzFzVSoShgRZV9qzUNi0WlBwaOoXfND37DLUjmj5NF6LCkWhoC4y_w_wcB

 • Leave a Reply