Reise

MIN LILLE BARCELONA-GUIDE

10. august 2017

Det er på tide å dele noen Barcelona-tips! Jeg forelsket meg helt i byen jeg. Den perfekte mixen av strand og storby, i tillegg til at det tar under tre timer å fly. Deilig å komme frem «levende», uten å være jetlagged og utslitt. Som selvutnevnt flypyse, var det fint å slippe å grue seg til hjemturen før jeg hadde kommet fram. Når jeg er på andre siden av kloden, kan jeg fint grue meg til returreisen hele ferien. 

Som dere vet booket vi alt via momondo, siden det var meningen at jeg skulle være ambassadør for dem. Men samarbeidet er avsluttet og reisen har jeg betalt selv, så derfor er ikke innlegget merket som reklame. Vi fløy direkte med Norwegian begge veier og endte opp med å bo på Hotel Catalonia Barcelona Plaza. Der betalte vi cirka 10.000 NOK for 8 netter – jeg vil tro det går an å få finere priser når det ikke er midt i fellesferien. Men dette var faktisk et av de rimeligere alternativene vi fant. Vi fant fort ut at hotellet ikke ligger supersentralt. Beliggenheten er ikke helt krise, men det ble mye taxi både til stranden, shopping og restauranter. Rommene er helt ok, ikke noe fancy – takterrassen på hotellet er et stort pluss. Deilige solsenger, basseng, matservering, musikk og fin utsikt. Hvis takterrassen ikke er viktig for deg, ville jeg valgt å bo nærmere enten stranden eller shoppingen. Det virker som man ikke kan få i pose og sekk i Barcelona, litt reisevei blir det liksom uansett. Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetSTEDER Å SPISE: Jeg er en Tripadvisor-slave uten like, og setter meg (nesten) aldri ned på en random restaurant uten å ha lest om den, sett bilder av maten og så videre. På denne turen ble det likevel mest til at vi fulgte tips fra dere lesere, og fyy søren så glad jeg er for det! Det ga oss noen veldig gode matopplevelser, så tusen takk for hjelpen der. Jeg deler favorittene videre: 

Cervecerìa Catalana: tapasrestauranten som ble en av våre absolutte favoritter, her var vi to ganger i løpet av uken vår i Barcelona. En leser skrev at de hadde byens beste sangria, så vi trosset taxistreiken og gikk jævlig langt i høye hæler for å komme oss dit. Og vi angret ikke! Det er ikke mulig å bestille bord, så man må regne med å stå litt i kø. Eventuelt sitte i kø og spise forretter og drikke sangria – er det noen sak? 😉 Egen erfaring tilsier at køen går fort for de som er to – vi ventet toppen et kvarter. Sangrian gikk rett i hodet, og tapasen var rett og slett dritgod. Litt slitsomt for to bloggere at ikke all maten kommer på bordet samtidig, men det er vel eneste minus. 

Tapas24enda en tapasrestaurant, og her endte vi egentlig tilfeldig opp fordi den ligger midt i shoppingstrøket, og jeg fikk mental breakdown av tom mage og solstikk light på Zara. Jeg må ha potet! Vi fikk dog tips om den i etterkant, så der hadde vi litt flaks for en gangs skyld, hehe. Bitteliten restaurant med kun et par bord ute, men fantastisk mat og service. Husk å bestille patatas bravas og en eller annen bikini (toast med serranoskinke og mozarella tror jeg). 

La Pepita: altså, hallo! Mulig dette ble favoritt nr. 1 av alle tipsene vi fikk! En liten, trang restaurant/bar med sjukt hyggelig atmosfære. Vi ankom ti minutter etter at kjøkkenet hadde åpnet, og fikk så vidt most oss inn på to barkrakker. Her er det ikke mulig å bestille bord, så vær tidlig ute. Først var vi litt skeptiske til å sitte og balansere ved baren, men det glemte vi fort da sangriaen og maten kom på bordet. For et FANTASTISK sted! Da vi begynte å spise stoppet skravla vår, jeg husker bare jeg sa «snakkes etterpå» til Kristina, og hun var enig. Haha! Vi ble sittende på de vonde barkrakkene i timesvis og nippe sangria og snakke om livet, hit må jeg tilbake! Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with a5 presetCarpe Diem: et utrolig kult sted, som jeg ser for meg er perfekt for dinner&drinks hvis man skal ut. Jeg har skrevet om restauranten i et eget blogginnlegg tidligere, så jeg skal holde det kort. Men her vil jeg mot alle kunstens regler anbefale å booke et bord innendørs. Og spise sushi, for jeg var så dum at jeg valgte noe annet. Angret sånn da jeg så sushien som landet på nabobordet, hehe. Det går forresten folk rundt og masserer gjestene som sitter og spiser. Merkelig sted, sa du? Jeg liker det! Buenos Aires: en liten funfact. Ordet «biff» gjør meg ukomfortabel, og jeg vil helst ikke skrive det på bloggen. Meeen, here we go. Hvis du blir lei av tapas og vil ha et helt fantastisk måltid som består av…. Biff, fries, grillede grønnsaker, maiskolbe, bernaise og den regla der, så må du dra til Buenos Aires. Her er det forresten mulig å booke bord, så sørg for å gjøre det. Vi spiste oss inn i koma her, og måtte rett og slett hjem og legge oss etterpå. Haha! Sangriaen er også veldig god – er det i det hele tatt mulig å få en dårlig sangria? 

Makamaka: et nyydelig lunsjsted rett ved Barceloneta-stranden! Og mens jeg husker det: styr unna stedet som heter Beach Garden, her hadde vi vårt verste måltid på hele turen. Men Makamaka føltes som å være tilbake på Hawaii. Nydelige burgere, fries og ikke minst interiør. For det er jo litt viktig, hehe.

Brunch & Cake: det perfekte frokoststedet til deg som vil ta fine bilder til Instagram 😉 Det finnes to Brunch & Cake i Barcelona, så stikk innom for enten frokost, lunsj eller kake. Du kommer ikke til å angre. 

Café Federal: et veldig koselig frokoststed – ikke helt på høyde med Brunch & Cake, men man orker jo ikke å stå i kø der hver dag. Bestill noe med egg, styr unna kjøttet og husk den grønne juicen her, så blir du nok fornøyd 🙂  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetTING Å GJØRE: det er begrenset hva man rekker å oppleve på en uke når man først og fremst er ute etter en avslappende badeferie. Men det er umulig å bare ligge rett ut på et håndkle i Barcelona, det er vanskelig å overse at byen er mer enn… Sol og sand. Her er noen av tingene vi rakk å se, og som jeg gjerne vil anbefale videre: 

Sightseeing: å hive seg på en sightseeingbuss er en helt super måte å se «hele» byen på. Vi brukte hele 8 timer på å busse, hoppe av, hoppe på og vandre rundt – det var varmt og slitsomt, men veldig gøy. Vi benyttet oss av Barcelona Bus Turistic, og kunne kjøre så mye vi ville i løpet av en dag for 29 euro. Les innlegget mitt om sightseeingen her

Matmarked: rett ved Las Ramblas ligger det et stort, kjent matmarked du ikke kan gå glipp av. Hadde jeg bodd i nærheten, hadde jeg gått innom hver eneste dag og kjøpt frisk frukt, smoothies – eller hvorfor ikke en sangria on the go?! 

Strand: klart man må på stranda! Barcelona har milevis med strand – vi fant ut at vi likte oss best på Barceloneta Beach. Strendene i Barcelona er ikke noe å rope høyt hurra over, men det funker. Vi rakk dessverre ikke å reise til noen av strendene utenfor, men fikk anbefalt Badalona Beach på det varmeste av en leser. Så dit må vi neste gang!

Shopping: shopping er ikke noe hokus pokus i Barcelona. Du finner alt du trenger og mye mer i handlegaten Passeig de Gracia. Husk å be om tax refund-papirer hvis du kjøper noe dyrt! Ellers fant vi masse morsomme butikker i smågatene rundt Las Ramblas – jeg er på evig jakt etter fine strandkjoler som ingen andre har, og det fant jeg her. 

Erotisk museum: kanskje et sært tips å komme med. Men jeg elsker å gå på museum, og dette museumet var noe for seg selv. Erotic Museum of Barcelona finner du midt i Las Ramblas – husk å takke ja til proseccoen du blir tilbudt når du går inn 😉  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetDet var det jeg kunne komme på! Nok en gang: tusen takk for alle de fine tipsene dere har kommet med i kommentarfeltet. Det gjorde virkelig turen vår 

19 Comments

 • Reply Sunniva 10. august 2017 at 20:08

  Så bra guide, den skal jeg huske på når jeg skal til Barcelona 🙂

  Er forresten veldig spent på hva som gjemmer seg oppi Gucciposen din – du lovde et innlegg for å vise oss, jeg er veldig spent på hvilken du valgte 🙂

 • Reply siri 11. august 2017 at 01:17

  Hei, du som reiser en del, pleier du ha med passet ut av hotellet? For eksempel shopping, «byen» og slikt. Leser at flere steder får man ikke kjøpt alkohol (gjelder både «byen» og butikk) uten å vise pass. Jeg pleier ikke ha med pass, for jeg liker ikke ha det med tilfelle tyveri, så vil ha det trygt på hotellet, i safen hvis det er. Har fått kjøpt alkohol uten å vise tidligere, norske bankkort har jo bilde bak også, som noen har kikka på i blant..

 • Reply Ida Wulff 11. august 2017 at 08:22

  siri: Hei 🙂 Eneste tilfellet hvor jeg opplevde at vi burde hatt pass var på Gucci – men da var det passnummeret de var ute etter og det hadde jeg heldigvis lagret et annet sted 🙂 Ellers lar jeg passet ligge på hotellet. Klem

 • Reply Ida Wulff 11. august 2017 at 08:24

  Sunniva: det skal jeg gjøre 😀

 • Reply Mia 11. august 2017 at 10:56

  Masse skryt for et flott innlegg! Du er en av få bloggere jeg liker, nettopp fordi det er innhold i det du skriver. Mange bloggkollegaer som har mye å lære av deg.

 • Reply Ida Wulff 11. august 2017 at 12:13

  Mia: tusen takk, Mia. Så hyggelig å høre <3 <3

 • Reply Anna 11. august 2017 at 14:52

  Her fikk jeg mange gode reise tips til Barcelona, mange flotte bilder. Og by the way, du er virkelig en blogger jeg liker å lese, liker humoren, innholdsrikt, mye kjekk lesing.,. Du er bare kjempeflink. God helg til deg 😊

 • Reply Anonym 11. august 2017 at 23:38

  Er tre hele dager (og to reisedager) alt for lite tid til å få noe ut av byen? Vil late meg på stranden men også oppleve byen.. og hvordan er prisnivået? Hva bruker man på lunsj + middag + noen taxiturer i løpet av en dag?:-)

 • Reply Stine 12. august 2017 at 10:02

  Jeg har aldri vært i Barcelona, men må si at jeg har blitt inspirert!

 • Reply Anna 12. august 2017 at 18:48

  Hei😀Du skriver så bra, humor, selvironi , innholdsrikt. Kjempebra blogg 👌Skjønne deg.

 • Reply Hege 13. august 2017 at 15:00

  Håper vi snart får se GUCCI vesken du kjøpte der <3 Og gjerne andre innkjøp også.. Shopping haul!?

 • Reply Ida Wulff 13. august 2017 at 21:22

  Hege: uff, jeg er så treg, sorry <3

 • Reply Ida Wulff 13. august 2017 at 21:25

  Stine: Så bra 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 13. august 2017 at 21:25

  Anna: Tusen takk, Anna <3 Det er hyggelig å høre at du syns det! Klem

 • Reply Carina 14. august 2017 at 20:28

  what!! vi bodde på samme hotell samtidig! da var vi sikkert på takterrassen sammen også 🙂 sykt fin

 • Reply Ida Wulff 15. august 2017 at 16:50

  Carina: oi, så morsomt 😀

 • Reply Ida Wulff 15. august 2017 at 16:53

  Anna: tusen takk, så god du er <333

 • Reply Emilia 16. august 2017 at 20:40

  Hvordan er prisnivået? Hva bruker man feks på en middag eller på en liten taxitur?:-)

 • Reply Ida Wulff 17. august 2017 at 15:05

  Emilia: vil si det er ganske likt som i Norge, taxi er litt billigere 🙂

 • Leave a Reply