Hverdagsliv

ME, MYSELF & I

10. september 2017

Mamma har kjørt hjem til Tønsberg igjen, og jeg har hatt hele ettermiddagen for meg selv. I sofaen, under pleddet, med nesesprayen. Jeg tenker at det er på tide med en ny bli kjent-stund! En hel uke siden sist, så hvorfor ikke 😉 Processed with VSCO with a5 presetPappa kaller meg for Idamus. Å slenge «mus» bak et navn er koselig på dansk – sjukt upassende på norsk. 

Jeg går aldri bort og spør om jeg kan få hilse på fremmede sine hunder, uansett hvor lyst jeg har. Egentlig bare fordi jeg tenker at jeg hadde syns det var slitsomt selv. Det har akkurat flyttet en ny valp inn i nabolaget mitt, og den er så søt at hjertet mitt stopper hver gang jeg ser den. Men jeg tør ikke gå bort, jeg hvisker bare hei til den på avstand. 

Favorittsjokoladen min for tiden heter Lindt Creation Creme Brulee. Ser ut som en sånn kjedelig voksensjokolade, men den er bare helt sykt god.  Processed with VSCO with a5 presetSamvittigheten min har vært et issue for meg helt siden jeg var liten, jeg kan bli fysisk dårlig hvis jeg har gjort noe dumt, vært uærlig eller sagt noe jeg ikke burde si. Derfor er jeg som en åpen bok uten hemmeligheter, det skal ikke være noe å ta meg på. Så for å holde min egen samvittighet ren som Windows-himmelen, lyver jeg ikke engang når jeg blir invitert til noe jeg ikke har lyst til å være med på. Da sier jeg bare at jeg ikke har lyst, og så får folk ta det som de vil. 

Hvis jeg ikke hadde fått navnet Ida, hadde det blitt Kamilla eller Andrea. 

Hvis jeg skal studere videre, er jeg usikker på om jeg skal ta master eller «begynne på nytt». I tillegg til retningen jeg allerede har tatt (markedsføring, økonomi og administrasjon), kunne jeg tenke meg sykepleien, statsvitenskap eller kriminologi. Jus var også interessant, helt til jeg fikk prøve meg på markedsrett under siste semester.  Processed with VSCO with a5 presetJeg har så lyst på et stand up paddle board. Ble helt hektet da jeg prøvde det på Hawaii! Men jeg burde nok leie et par ganger først, for å se om det virkelig er noe for meg. 

Jeg er halvt kristiansunder og halvt dansk. Mormor og morfar har flyttet fra Kristiansund til Tønsberg for å være nær resten av familien, så til Kristiansund skal jeg nok aldri tilbake. Men slektstreff på Smøla hvor slekten fremdeles har hus, håper jeg det blir i nærmeste framtid.

Jeg er helt besatt av å få til ting på første forsøk. Ting som eksamener, oppkjøring, teoriprøven… Det kan henge sammen med at jeg ga opp på slutten av videregående, og måtte bruke et helt år på å ta opp to fag.  Processed with VSCO with a5 presetNår jeg syns at noe er skikkelig morsomst, får jeg den jævligste, høyeste, mørkeste latteren. En venninne kaller den for «mannelatteren». 

Jeg blir ikke bare fysisk dårlig av tequila, jeg blir et monster personlighetsmessig også. Likevel er det noe i meg som insisterer på å shotte tequila når jeg er ute på byen. Godt jeg er så sjeldent ute!

Jeg skriver så sinnsykt mange innlegg som jeg aldri publiserer på bloggen. Selvkritisk ut av en annen verden, og det irriterer meg. Skriver en bra tekst (om jeg får si det selv), himler med øynene, lurer på hva katten til naboen kommer til å tenke, bestemmer meg for å ikke publisere, og poster et par bilder av at jeg har vært ute og spist i stedet. Jeg har store planer om å skjerpe meg på dette området. 

Nå skal jeg komme meg ut av tvangstrøyen AKA pleddet og rydde leiligheten før jeg får besøk. Ønsker alle en fin søndagskveld 🙂 

64 Comments

 • Reply Rubi 10. september 2017 at 18:30

  Lol. Ida du er helt rå. Mannen ser rart på meg her jeg sitter på sofaen og ler høyt. Katta til naboen og tvangstrøyen hahah. Det er en grunn til at jeg Feks ikke leser bloggen din på t banen. Du er min favorittblogger. Ingen over, ingen ved siden av <3

 • Reply Madelen 10. september 2017 at 18:48

  Hei Ida! Du har så mange fine klær, kan du lage et innlegg med høstfavoritter? Tips til gode, tykke gensere, sko osv? 😀 Og, selger du klær på finn/tise? <3

 • Reply Sandra 10. september 2017 at 18:54

  Haha mannelatter! Jeg har en gruuuusom latter og den er så høy og fæl. Hver gang jeg ler får jeg dårlig samvittighet for at de rundt meg må høre på det. Jeg ler ofte.

 • Reply Karoline 10. september 2017 at 19:02

  Nydelig farge på genseren, hvor er den fra?😃

 • Reply Anonym 10. september 2017 at 19:07

  Føler meg helt lik deg på den samvittighetsgreia og på det å få til ting på første forsøk. Anbefaler sykepleien hvis du skal ta noe nytt. Som sykepleier kan du jobbe over alt i hele verden, og det er en jobb man lett kan kombinere med feks. å blogge/skrive bok eller andre ting, da det er helt normalt å ha feks. 50% stilling osv. + at som sykepleier kan du gjøre helt sykt mye forskjellig og også ta videreutdanning etterhvert om du har lyst til det – til feks. jordmor, helesøster, operasjonssykepleier osv. osv.

 • Reply Victoria 10. september 2017 at 19:15

  Haha så gøy! Vi kaller sønnen vår Lucasmus. Han er riktignok bare 1 år, men jeg håper vi også kaller han det når han blir voksen. Gjerne foran alle kompiser og forelskelser.

 • Reply Eline 10. september 2017 at 19:37

  Så vittig! Jeg er også halvt kristiansunder (besteforeldrene mine er derfra) og med familiehus på Smøla. Hvor har dere hus? Er såå idyllisk og fint på Smøla syns jeg:-)

 • Reply Rikke 10. september 2017 at 19:47

  Så fin jeans, hvor er den kjøpt? 😊

 • Reply Hege Kristin 10. september 2017 at 19:58

  morsomt innlegg!

 • Reply Ida Wulff 10. september 2017 at 20:32

  Hege Kristin: 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 10. september 2017 at 20:33

  Rikke: den er fra Lee, modellen heter Scarlett et eller annet 🙂

 • Reply Marie 10. september 2017 at 20:33

  Kan anbefale kriminologi på det sterkeste! jeg har selv studert i kriminologi i Oslo, og skal nå begynne på en master i kriminologi i Skottland 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. september 2017 at 20:34

  Victoria: haha, ååå, ler! <3 det kommer 18 år gamle Lucas til å elske!

 • Reply Ida Wulff 10. september 2017 at 20:34

  Eline: så morsomt 😀 Råket på vest-smøla, hva med deg? Har ikke vært der på 15+ år så hadde vært morsomt å dra tilbake snart! Klem

 • Reply Ida Wulff 10. september 2017 at 20:35

  Karoline: den er fra H&M <3 kun fargen som er fin forresten, den inneholder bare 5% ull :O

 • Reply Ida Wulff 10. september 2017 at 20:36

  Rubi: nå ble jeg GLAD <3 takk for fine ord!!

 • Reply Ida Wulff 10. september 2017 at 20:36

  Sandra: Hahaha, le i vei, folk elsker en forstyrrende latter <3

 • Reply LH 10. september 2017 at 20:41

  Det hadde vært morsomt å lese upubliserte innlegg, hvis du har spart på noen da selvsagt 🙂 Og dette med å hilse på hund: Min border collie hadde blitt sjeleglad hvis du kom bort til henne, hun elsker mennesker, så for henne finnes det ikke noe bedre, skal stoppe deg hvis jeg møter deg på tur med hunden, hehe 😉

  Ha en god søndagskveld videre =)

 • Reply Kathrine 10. september 2017 at 22:44

  Åå, har faktisk tenkt at du hadde passet veldig godt som jurist. Tipper du hadde likt jusstudiet faktisk, tror ikke markedsføringsrett er helt representativt. Man kommer langt med å skrive godt og være analytisk, og det er bare tull at studiet er så mye tøffere enn andre studier 🙂

 • Reply Caroline 10. september 2017 at 23:37

  Så gøy. Jeg har tatt sykepleien, og noen emner i kriminologi og statsvitenskap før det. Kan vel si at statsvitenskap er ekstremt tørt (og jeg er politisk interessert!). Kriminologi visste jeg ikke helt hva jeg skulle bruke til, selv om det er interessant. Blir spennende å se hva du gjør etterhvert 🙂

 • Reply Kristiansunder 11. september 2017 at 00:04

  Selvfølgelig må du tilbake hit🤗😅 Er jo Norges navle😍👏🏼

 • Reply Marie B 11. september 2017 at 00:24

  Mye gode innlegg om dagen syntes jeg 🙂 Siden du nevnte det måtte jeg bare si at jeg tror du hadde kost deg med kriminologi, jeg holder på å fullføre master i kriminologi ved Kingston University nå (leverer masteroppgaven om et par dager! :D) og har syntes det har vært like spennende og givende i fire år 🙂

 • Reply Ine 11. september 2017 at 08:37

  Får vi snart vite hva du og kristina har jobbet med i det siste??😊

 • Reply Marianne Magnussen 11. september 2017 at 10:31

  Elsker slike innlegg! Synes du publiseres så mange artige innlegg fortiden, det er veldig gøy å gå inn på bloggen din hver dag! Keep it up! Håper du får en fin mandag og en god uke!😊😊

 • Reply Anonym 11. september 2017 at 10:37

  Ååå!! Du er seriøst en fantastisk blogger. Kan ikke få sagt det nok. Ha en fin dag Ida 😀

 • Reply Ida Wulff 11. september 2017 at 10:49

  Kathrine: myye mulig at markedsrett ikke er representativt, jeg merket bare at det satt mye lengre inn for meg enn jeg hadde trodd det skulle gjøre! 😀

 • Reply Ida Wulff 11. september 2017 at 10:57

  Anonym: så hyggelig <33 fin dag til deg også

 • Reply Ida Wulff 11. september 2017 at 10:58

  Ine: håper det! 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. september 2017 at 10:58

  Marianne Magnussen: så gøy at du syns det 😀 takk for tilbakemelding, og takk det samme! <3 klem til deg

 • Reply Ida Wulff 11. september 2017 at 11:00

  Kristiansunder: veldig sant, Hehe ;p <3

 • Reply Ida Wulff 11. september 2017 at 11:00

  Marie B: takk for det! Og så gøy! Lykke til med masteren din 😀 hvis du ser dette: vet du hva du skal gjøre når du er ferdig? Klem

 • Reply Marthe 11. september 2017 at 11:07

  Du hadde blitt en flink sykepleier! Anbefaler yrket på det sterkeste 😊

 • Reply Charlotte I 11. september 2017 at 11:56

  Ah, ler av det første punktet! Jeg kaller datteren min på 1,5 år «musa» eller «lisjmusa», og når jeg spør hva hun heter så klapper hun seg selv på kinnet og sier «muuuushaaa».. 🙂 Vet ikke helt hvor bra det er meeeen..

 • Reply Ida Wulff 11. september 2017 at 12:01

  Marie: så spennende! Flink du er 😀 Lykke til i Skottland!

 • Reply Ida Wulff 11. september 2017 at 12:01

  Marthe: Tror du 😀 Hadde vært veldig spennende <3

 • Reply Stine Hansson 11. september 2017 at 12:01

  Vi lurer litt på om vi skal gå for det «Bowl» bordet hos Bolia. Men vil bare høre med deg om du er fornøyd og om det fort blir flekker?

 • Reply Ida Wulff 11. september 2017 at 12:02

  Stine Hansson: Ja, det blir fort flekker men det kan jo slipes ned 🙂

 • Reply Rs 11. september 2017 at 12:28

  Elsker seriøst bloggen din,det er dagens høydepunkt å gå innpå og lese ett nytt innlegg😀håper du får en superfin dag. Stor klem fra Nord😉

 • Reply mh-Ingrid 11. september 2017 at 13:32

  Ida <3 hvis du noen gang snuser på masteren på markedsføringsledelse, eller hvordan det er å ta master generelt – er det bare å sende en mail til meg på Linkedin. Jeg tar gjerne en kaffe med deg og forteller hvordan det er og mine refleksjoner rundt det. Da skal jeg iallefall være ærlig med deg – så får du et annet innblikk enn hva du får på nettsiden forteller. Kanskje masteren jeg tar nå kan være relevant for deg en gang. Så bare å ta kontakt om du har behov 🙂 litt lættis forresten, jeg og tenkte på sykepleien…og på juss.

  Ha en super uke så lenge 🙂

 • Reply Marita 11. september 2017 at 14:59

  Jaaaa!! Bli sykepleier!!

 • Reply Marte 11. september 2017 at 15:12

  Jeg utfordrer deg til å poste 3 upubliserte innlegg ila måneden! 😀 Lukk og øynene og trykk publiser!! :DD

 • Reply Anonym 11. september 2017 at 16:33

  Jeg har søkt sykepleien et par år på rad, og kommer ikke inn. Jobber på sykehjem i 4 år, og det er noe jet vet jeg virkelig vil! Dessverre har snittet i Oslo området gått opp til oppi mot 5,0 i snitt.. Så får jeg høre av folk som har kommet inn og startet på studie at 30stk har allerede droppet ut! Syyykt irriterte at folk bare søker, for å se om det er noe for dem osv! Og mange dropper ut etter første praksis for «oi, de må jo ta på syke gamle mennesker, og vaske de nedentil», DET visste de jo ikke. Mange tror sykepleien er å gi medisiner, og gjøre en del kontorarbeid, men det er mye mer enn det! Ikke vær en av dem som tar en studieplass uten å vite hva sykepleien er. Men tror heller ikke du er en sånn type person altså <3

 • Reply Marie B 11. september 2017 at 17:46

  Hei igjen, angående hva jeg skal gjøre videre så fant jeg ut ved å ta master at jeg trives med å gjøre research (hadde jeg aldri trodd!) så det blir Phd ved det juridiske fakulitet i Oslo etterhvert som vi flytter til Norge, før det satser jeg egentlig på hva som helst innenfor kriminalomsorgen 🙂

 • Reply ingrid 11. september 2017 at 18:08

  Gå for sykepleie! Det er både fint, trist, veldig interessant, og utfordrende på én og samme tid. Som person vokser man også veldig underveis, og ingen dag er lik! Jeg tror det ville passet deg godt 🙂

 • Reply Anonym 12. september 2017 at 05:30

  Like gøy å lese denne gangen også! Jeg har et spørsmål forresten, siden du reiser en del. Hvilke nettsider selger strandkjoler o.l. på denne tiden av året? Skal snart på reise og finner ingen «sydenplagg» noe sted!

 • Reply Ida Wulff 12. september 2017 at 12:10

  Rs: SÅ hyggelig å høre, tusen takk <3 fin dag til deg også 😀

 • Reply Ida Wulff 12. september 2017 at 12:11

  Charlotte I: haha, så søtt <3 … når jeg tenker på det med min danske hjernehalvdel 😉 Hehe

 • Reply Ida Wulff 12. september 2017 at 12:12

  Marie B: så spennende! 😀 masse lykke til!

 • Reply Ida Wulff 12. september 2017 at 14:16

  ingrid: det tror jeg på <3

 • Reply Johanne 12. september 2017 at 20:20

  Aaah, Smøla🙏🏼 Mamma og pappa flytta fra Smøla før jeg ble født, men drar alltid tilbake hver sommer på hytta – magisk! Hvor på Smøla er slekta di fra?

 • Reply Rebecca 12. september 2017 at 21:25

  Ler ofte høyt av innleggene dine. Hint hint, publiser ALLE innleggene 😋

 • Reply Anki 12. september 2017 at 23:56

  What?? Råket på Smøla? Heeey! Me too! ✨ pappa og familien hans kommer derfra, men har ikke vært der på mange år. Kanskje vi er i slekt langt ak liksom… oooh hay! 💁🏻

 • Reply Ida Wulff 13. september 2017 at 00:00

  Johanne: råket på vest-Smøla 😀

 • Reply Ida Wulff 13. september 2017 at 00:01

  Rebecca: Hehe :O

 • Reply Ida Wulff 13. september 2017 at 00:01

  Anki: så morsomt 😀 Hehe, ja kanskje? Slekten derifra heter Lie til etternavn.

 • Reply Ida Wulff 13. september 2017 at 18:40

  mh: tusen takk Ingrid, du er bare helt super <3

 • Reply Ida Wulff 13. september 2017 at 18:41

  Marte: challenge accepted!!

 • Reply Ida2 14. september 2017 at 08:26

  Samvittigheten er en sykt stor plage for meg også, selv om jeg som oftest IKKE har grunn til å ha dårlig samvittighet. Er sååå slitsomt!! Prøver virkelig å bli bedre på å gi litt F, men det er så vanskelig. Misunner alle som sier «Nei» når de ikke kan eller vil, og ikke gir det en tanke til. Jeg gjør alt for mye jeg ikke orker eller vil, for å slippe dårlig samvittighet. Det er jo ikke helt bra…

 • Reply Ida Wulff 14. september 2017 at 10:12

  Ida2: det må du prøve å legge fra deg, navnesøster <3 Prøv å snu litt på det, og ha heller dårlig samvittighet ovenfor deg selv, fordi du gjør en masse ting du ikke har lyst til/orker, og for at du straffer deg selv med… Dårlig samvittighet? Klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 15. september 2017 at 15:59

  Anonym: Hei 😀 Asos.com og Revolve.com har mye fint – men det er jo utenlandske sider. Kanskje Zalando og Ellos har noe? Revolve er heelt sjukt fantastisk, bestilte meg nettopp litt derifra – men uff, så dyrt 🙁

 • Reply Rikke 20. september 2017 at 09:46

  for en inspirasjon du er 🙂

  lurte på hvor den rosa genseren er fra? den er akkurat slik jeg har letet etter lenge 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. september 2017 at 10:39

  Rikke: H&M 🙂 <3

 • Reply Ida 12. oktober 2017 at 20:20

  Hei!😊

  Så morsomt å lese at slekten din kommer fra Smøla. Og at slekten din heter Lie til etternavn. Jeg er fra Smøla selv, og heter nemlig Ida Lie 🌸 Så syns bare det var så sammentreff.

 • Reply Ida Wulff 17. oktober 2017 at 15:09

  Ida: oi, så gøy 😀 Kanskje vi er i familie langt uti der et sted?

 • Leave a Reply