Hverdagsliv

EN NY MIDDAGSFAVORITT

20. september 2017

Det var flere som spurte om ikke jeg kunne dele oppskriften på sommerruller, og da måtte jeg klø meg litt i det ikkeeksisterende skjegget mitt. Jeg har vel egentlig ingen oppskrift, for sommerruller er det enkleste i verden. Det finnes ingen oppskrift! Det blir litt som tapas. Eller taco. Du kan bruke hva pokker du vil. Den eneste regelen er at du må ha rispapir som du dypper i vann – men jeg kan jo uansett vise hva jeg pleier å ha i sommerrullene mine. Pleier og pleier, men jeg tross alt laget sommerruller tre ganger på én uke, haha. Flere skal det bli! Dette er min nye favorittmat. Så enkelt, så godt, og mye bedre enn de frityrstekte og usunne vårrullene.  Processed with VSCO with a5 presetTIL SOMMERRULLENE TRENGER DU:  Rispapir Risnudler Gulrot  Vårløk  Avokado  Ferdigkokte scampi  Agurk  Kinakål  Siracha-saus  Hoisin-saus

HOW TO: den ferdigkokte scampien trenger du ikke gjøre noe med, annet enn å rive av halene. Kutt alle grønnsakene i strimler, bortsett fra agurken som du gjerne kan bruke ostehøvel på. Så skal det rulles! Ha en ildfast form eller noe annet stort med varmt vann, og senk et rispapir nedi. Hold det nede i vannet i noen sekunder, helt til du merker at det begynner å bli mykt. Viktig at det ikke blir for mykt, så her må du bare prøve deg fram. Vil tro jeg holder rispapiret under vann i toppen 10 sekunder. Legg det så på en tallerken, og fyll på. Hva angår rullemetode er det sikkert best å se på Youtube, men jeg ruller først en runde over alt fyllet utenom scampien og pakker inn endene. Så ruller jeg over scampien, slik at de får sitt eget «rom» hvis du skjønner. Ha en annen tallerken som du kan legge de ferdige rullene på, og pass på at de ikke legges inntil hverandre.

TIL DIPEN TRENGER DU:   Peanøttsmør Hoisin-saus  Soyasaus  Vann

HOW TO: skal sies at dette er en veldig enkel versjon, men jeg syns den ble god. Rør sammen i en liten kjele på svak varme, smak til. Jeg bare slumper oppi, men cirka 2 ss peanøttsmør, 2 ss hoisin, 1 ss soyasaus og vann etter ønsket konsistens. Jeg syns ikke dipen trenger å være varm, så lag gjerne den før du begynner å rulle vårrullene.  Processed with VSCO with a5 presetJeg glemte helt å ta bilde av de ferdige rullene, men det er kanskje like greit. For jeg er ikke noen rulleekspert heelt enda, haha.

Sommerruller er perfekt som forrett, tapasrett eller bare som en hel middag hvis man spiser flere. Loooove it Flere som har prøvd seg på sommerruller, og hva liker du i såfall å ha inni? Med jentene hadde vi koriander og mango også, men det er ikke helt min kopp med te.

Nå skal jeg hive meg rundt og freshe opp, før jeg skal møte Idabestis til vår faste ukentlige kontordag. På kafé, så klart!

7 Comments

 • Reply Annie 20. september 2017 at 17:44

  Lager det med kyllingfilet og hoisinsaus på 🙂 Pleier å ha vietnamesisk vårløk som man kan kjøpe i asiatiske butikker, salat, nudler, agurk og koriander. Lager en blanding av knuste peanøtter og stekt løk som jeg bruker i hoisindip. Veldig deilig med litt crunch:) Ellers må jo tipse om at de må asiatiske butikker som A-marked har en egen innretning hvor du kan ha rispapir og vann til å duppe i. Den tar superliten plass på bordet og er veldig praktisk for oss sommerrullfantaster;)

 • Reply Kristine 20. september 2017 at 18:10

  Jeg pleide å lage sånne så mye en periode at jeg forspiste meg! Men nå fikk jeg lyst på det igjen 🙂 jeg har hatt stekt kyllingfilet oppi når jeg har hatt rester av det. Og koriander og crispisalat. Man kan egentlig ha i hva som helst nesten 🙂

  *går på butikken*

 • Reply Ida Wulff 20. september 2017 at 18:27

  Annie: hørtes godt ut 😀 Og takk for tipset <3

 • Reply Ida Wulff 20. september 2017 at 18:27

  Kristine: skjønner hva du mener – jeg er allerede lei av den dipen. Så nå blir det uten smaken av peanøtter på en stund, haha 😀

 • Reply Lizzy 22. september 2017 at 12:45

  Å, er utrolig fan av sommerruller og vårruller (vinterruller og høstruller, er det en ting?). Elsker også alt med Siracha.

 • Reply Ida Wulff 25. september 2017 at 10:09

  Lizzy: hehe, det vet jeg faktisk ikke! ;p <3

 • Reply undress vip 16. januar 2024 at 11:39

  Thanks-a-mundo for the blog article.Really looking forward to read more. Want more.

 • Leave a Reply