Reise

TYPISK MEG PÅ REISE

27. oktober 2017

Hei fra selveste Torp Airport! ♥ Nå har vi nettopp trykket i oss en knusktørr baguett fra Upper Crust – er det egentlig noen som liker de baguettene? For oss som ikke klarer majones, blir det i hvertfall ganske… Tørt. Anyways, siden jeg nå sitter her og kjeder meg, har jeg laget et lite typisk meg på reise-innlegg. Ha meg unnskyldt, men det er sånt bloggere gjør om dagen.  Processed with VSCO with a5 presetI barndommen tok jeg nesten aldri fly når vi skulle på ferie. Den lille familien vår på fire, kjørte rundt i Europa med et firemannstelt i bagasjerommet. Full fart gjennom Tyskland, krangling i baksetet gjennom Frankrike og soving med åpen munn mens pappa svettet og snirklet seg rundt i trange gater i Italia. Lukten av ny bil og smeltet Bonbon-godteri er kanskje det jeg husker best – for ikke å snakke om varmen i teltet da vi våknet opp. Kjapt på med badetøy, og magaplask i den forfriskende Gardasjøen.

Jeg tar meg alltid av booking av ferie hvis jeg skal med noen andre enn familien. Jeg stoler rett og slett ikke på at andre får det riktig, hehe… 

Jeg pakker alltid mange dager før jeg skal reise, og har aldri skjønt meg på folk som bare slenger noe oppi kofferten på reisedagen. Klærne skal jo vaskes, tørkes, brettes – og gjennom flere elimineringsrunder. 

De fleste jeg reiser med gleder seg alltid noe innmari til taxfree. Selv har jeg aldri vært noen stor taxfree-shopper. Jeg river med meg ti bokser snus og en 10 pack med tyggis, og går videre. Det siste jeg klarer å konsentrere meg om før jeg skal ut og fly er parfymer og hudkremer. 

De fleste som leser bloggen min har vel fått med seg at jeg er redd for å fly. Derfor er jeg opptatt av at reisedagen ikke skal være stressende, og møter alltid opp på flyplassen i god tid. Jeg  ha tid til å drikke det ene glasset med hvitvin, det er blitt et rituale.  Processed with VSCO with a5 presetJeg elsker å gjøre research før jeg skal ut og reise, og spesielt hva angår restauranter. Sikker på at Tripadvisor har reddet meg fra mange dårlige matopplevelser. 

Hvis jeg ikke får sove på flyet, så  jeg gjøre noe for å få tiden til å gå. Det aller beste er å prate med de jeg reiser sammen med. Som en nødløsning kan jeg sitte og slette bilder på telefonen min. Å sitte og se på film funker ikke for meg i det hele tatt, da legger jeg merke til hver eneste lille bevegelse og lyd. Måltider og dobesøk får også tiden til å fly merkelig fort, hehe. Jeg er nesten alltid heldig med bagasjen når jeg kommer frem til destinasjonen. Har aldri opplevd tapt bagasje, og kofferten min kommer raskt. Når jeg ikke er heldig derimot, blir jeg veldig utålmodig. Så utålmodig at jeg kan finne på å sende stygge blikk til de menneskene som  stå klint inntil bagasjebåndet. 

Jeg ser ut som en narkotikasmuglende seriemorder når jeg går gjennom tollen. Det til tross for at jeg ikke tør å smugle med meg så mye som et sandkorn inn i noe som helst land. Merkelig nok har jeg bare blitt stoppet i tollen én gang. 

På flyet fra Miami til Østerrike i påsken, satt det en mann som ikke fikk lov til å komme inn i USA, og som derfor var blitt sendt med første fly tilbake. Herregud, så redd jeg var. Han satt på raden ved siden av oss, og jeg smilte til ham flere ganger. Med please don’t kill me and my family-smilet mitt.  Processed with VSCO with a5 presetNår jeg har vært på venninneferier, blir alltid én av oss eller begge magesyke i løpet av turen. Jeg har ledd mye av det, og sagt hashtag aldri kjæresteferie. Nå er jo kjæresteturer plutselig blitt et tema i livet mitt, så måtte magegudene være med oss når den tid kommer. 

Jeg drikker veldig lite alkohol når jeg er på ferie. Finnes det noe eklere enn å være klein og uvel i varmen? Den obligatoriske Ayia Napa-turen som alle drar på i løpet av ungdomsårene, har aldri skjedd her i gården. 

Jeg liker å tro at jeg er så jordnær at jeg nærmest lukter jord, men når det kommer til hotell på reise i varmere strøk… Å kunne føle seg ren og pen etter en lang dag i solen er alfa omega. Jeg klarer rett og slett ikke å bo på stygge hotell, og blir heller hjemme enn å spare penger på tak over hodet. 

Det verste som kan skje meg på reise er midtsete på flyet, turbulens og at flyet blir forsinket fordi en teknisk feil må rettes opp. 

Og vips, så var det boarding! Vi snakkes fra varmen 🙂 

17 Comments

 • Reply Kristin Haugen Granli 27. oktober 2017 at 17:27

  En ting til det med magesyke: HA MED IDOFORM! Hadde ikke med Idoform til Tyrkia i fjor med typen… Har aldri hatt det så jævlig i magen før. Det ironiske, når jeg kom hjem, var at jeg dro rett til apoteket og kjøpte idoform, og ble nesten helt bra igjen på en times tid… Hadde jeg hatt det med i utgangspunktet, hadde jeg spart meg selv for mye magevrede. Og da bryr du deg fint lite om hva kjæresten din tenker. Hvis han holder ut med deg gjennom noe sånt, så er dere meant to be.

 • Reply Hege Kristin 27. oktober 2017 at 17:32

  morsomt innlegg 🙂

 • Reply Geriatriks 27. oktober 2017 at 17:49

  Hm… Det er jo lite som får en 6-7 timers flytur til å gå fortere enn film, headphones, brettet relativt fullt med «fly-medisin» samt litt mat 🙂

 • Reply Geriatriks 27. oktober 2017 at 17:51

  Ehh… mvh han med dødsangst for spesielt take-off..

 • Reply Helene 27. oktober 2017 at 18:04

  Kan signer samtlige punkta her ser e 😅 da SPESIELT at e tar på meg oppgaven som bookingansvarlig til ALT! Mamma ringt en gang å sa dæm hadd bestilt flybilletta tell NYC uten st e va tell stede, sørga førr å havn på den mottakerlista rimelig kjapt 😅 stakkars folk som ska på tur med meg

 • Reply Anja 27. oktober 2017 at 18:16

  Den lista der er jo MEG! Spot on på alle punkter, bortsett fra det med alkohol; tror jeg er konstant på en snurr på ferie 😉 Så deilig å hente seg en øl fra kjøleskapet kl. 12 på dagen. Huff, det høres ikke bra ut, haha. Kos deg masse på GC, favorittstedet mitt! Værsåsnill, blogg masse masse masse fra GC 🙂

 • Reply janne 27. oktober 2017 at 18:56

  Åh, heldige deg som er på vei til Gran Canaria med sol og varme, det er øya jeg aldri blir lei av. Kos deg masse 🙂 Ellers må jeg si at jeg liker bloggen din sååå godt. du virker så jordnær og skriver om så mange gjenkjennelige ting og situasjoner. -og så skriver du både bra og morsomt! Fikk et lite fniseanfall her når jeg så deg for meg, mens du smilte pent til den «skumle» mannen som ikke fikk komme inn i USA :))

 • Reply Elisabeth L 27. oktober 2017 at 19:27

  Enda en gang må jeg si hvor mye jeg setter pris på dine hverdagslige innlegg, får alltid en god latter! 🙂 Kjenner meg igjen ang. booking av reiser! Tar alltid initiativet selv så slipper jeg å sitte å se sinna ut hvis noen har gjort noe feil, haha!

 • Reply LM 30. oktober 2017 at 07:33

  Hahahaha, Ida jeg digger deg! Men du ser ikke akkurat ut som den typiske narkotikasmugler…. om den finnes. Hilsen toller og fast leser 🙂

 • Reply Ida Wulff 30. oktober 2017 at 12:02

  LM: Hehe, hyggelig å høre ;p men det føles sånn! Klem

 • Reply Ingvild 1. november 2017 at 01:04

  Seriemorder 🤣🤣🤣🤣🤣 Jeg dør!! Du som er så søt?! Håper du slapp unna tollen denne gangen også da 🙂 Og gratulerer med kjæresten da, så utrolig koselig ❤️ Det fortjener du,Ida! 😘

 • Reply Ida Wulff 1. november 2017 at 09:18

  Ingvild: ingen toll foreløpig! Hehe. Tusen takk, så snill du er <3

 • Reply Anonym 3. november 2017 at 21:21

  Siden du er opptatt av tripadvisor og god mat, så anbefaler jeg deg til å sjekke ut Gulating som nettopp er åpnet på Amadores! 🙂 spiste caesar salaten deres, den var supergod! Litt forskjellig meny fra alle andre restauranter på Amadores og Granca generelt!

 • Reply Ida Wulff 6. november 2017 at 16:37

  Anonym: takk for tipset 😀 har sett den i forbifarten, men da skal jeg spise der neste gang jeg ligger på Amadores <33

 • Reply Ida Wulff 6. november 2017 at 21:59

  Elisabeth L: godt å høre at det ikke bare er meg!! Hehe <3

 • Reply Ida Wulff 6. november 2017 at 22:00

  Hege Kristin: 🙂 <3

 • Reply Ida Wulff 6. november 2017 at 22:00

  Geriatriks: ja, samme her! før landing er jeg bare happy, hehe

 • Leave a Reply