Reise

BARE LITT BABLING

7. november 2017

Processed with VSCO with a5 presetFler enn meg som har foreldre i starten av 50-åra, som tror de er Petter Northug og Marit Bjørgen? Foreldrene mine løper rundt i fjellene her – til og med på stranda tramper pappa rundt i høyt tempo med musikk på ørene. Og så har du meg, da. Som ligger på solsengen og lurer på om det er lenge til lunsj. Foreldrene mine er aldri sultne. Etter syv timer på stranda kan de si seg fornøyd med å dra hjem og ta et knekkebrød med syltetøy, for så å vente med å spise til middag. Jeg derimot, kan lett sluke en hel pizza margherita etter to svømmetak og litt solkremsmøring. Og så hater jeg jo når mennesker i mitt nærvær påstår at de aldri er sultne – det er faktisk blitt et par småkrangler ut av det på denne turen. Haha! En dag var jeg så sulten og gretten at jeg beskyldte foreldrene mine for å være lubne mennesker med slankementalitet. Jeg står i hvertfall for at jeg liker mat! Heldigvis så ler de bare. Men mat er livet, dere. Processed with VSCO with a5 preset I dag har vi ligget på stranda hele dagen. Jeg fikk fem pensjonist-svensker på solsengene ved siden av meg, og det var ikke hvem som helst. Mamma fikk dem nemlig ved siden av seg her om dagen, og fortalte oss om dem da vi spiste middag. De mest slitsomme menneskene på denne jord! Jeg skjønte at det var de samme svenskene med det samme de slengte strandbaggene sine i sanden. Er det kjentfolk, spurte jeg mamma. Hun nikket og sa good luck. 

De slitsomme svenskene hadde en rolig start på dagen. I tre kvarter satt de og var enige om at det er så godt og lyxig med Ballerina-kjeks. Så brukte de vel en og en halv time på å diskutere noen svenske hockeyspillere. Etter at de hadde vært og lunsjet på en norsk kafé med allsang, var stemningen plutselig litt mer festlig. Det viste seg at en av disse svenskene jobber fast som julenisse hvert år. Jeg lå og lyttet til hver eneste detalj, og måtte holde meg fast i solsengen for å ikke sprute ut i latter. Julenisse-bransjen har jeg aldri tenkt noe særlig over, men nå vet jeg absolutt alt. For eksempel at det koster 2500 + moms å leie inn svenske Bert som kjøpesenter-tomte en hel dag. Herregud, så søte de egentlig var! Selv om de burde kommet med en fjernkontroll, så man kunne skrudd ned lyden på dem littegrann.  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset Nå babler jeg bare i vei her – det er kanskje ikke så interessant for dere å høre hvem jeg ligger ved siden av på stranda, haha! Men det har faktisk ikke skjedd så mye spennende i dag, sånn bortsett fra det. 

Nå skal jeg legge meg og lese videre i Balansekunst. For en fiin bok, jeg er så glad jeg begynte på den! Og takk for alle fine kommentarer de siste dagene, dere gjør meg nesten ukomfortabel så snille som dere er mot meg 

Vi snakkes i morgen! 

49 Comments

 • Reply Anonym 8. november 2017 at 00:25

  Mer av dette! Det er som å høre min egen tankegang mens jeg ligger på stranda. Det finnes så mange rare folk i offentligheten 😂

 • Reply Hanne 8. november 2017 at 00:36

  HAHA måtte le. Pappaen min er 55 år gammel å tror han er proffsyklist 😂

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 01:09

  Anonym: om det gjør 😀 haha! <3

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 01:09

  Hanne: Hahaha! I garasjen hjemme står det to proffsykler og to kajakker for å si det sånn 😀

 • Reply Nora 8. november 2017 at 03:14

  Hahaha! Elsker det du skriver om at foreldrene dine ikke er sultne!

  Kjenner meg så godt igjen i mine foreldre i syden. Nok med et måltid ute om dagen, resten har vi i kjøleskapet på rommet, i følge dem. Hva er poenget med syden da liksom??

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 03:19

  Nora: Hahaha, jeg ler. Godt å høre at vi er flere som lider samme skjebne. Er blitt noen matpakker på stranda opp gjennom årene <3

 • Reply Ingvild 8. november 2017 at 06:53

  LOOOL har det helt likt angående mat i syden! Har så mange venninner som er sånn «omgg denne varmen gjør at jeg mister matlysten så kan spise en halv vannmelomskive om dagen så er jeg fornøyd hehe» og jeg er sånn «GI MEG EN HEL PIZZA, POMMES FRITES OG HELST IS TIL DESSERT» og dèt sånn to timer maks etter vi har lagt oss på solsenga. Folk ass, hvordan overlever de? :p Haha … god ferie, Ida! <3

 • Reply Marlene 8. november 2017 at 08:11

  Herregud haha, jeg leste «pensjonist-svisker». Litt trøtt i dag, si!

 • Reply H 8. november 2017 at 08:14

  Altså jeg ELSKER å høre om hvem du ligger ved siden av på stranda! Minner meg om den gangen mannen og jeg var på bryllupsreise og det kom ei relativt stor russisk dame på grannyalder og skulle sitte MELLOM meg og mannen i boblebadet. Glemmer aldri feelingen av tåneglene hennes skrape mot leggen min idet hun satt seg ned… Men etter dette trodde hun at vi var bestevenner og hadde holdt av solseng til oss hver dag, ved siden av henne… Oss på god norskengelsk: «Nono, It’s okei, we shall just put our towels in the sand instead, we like sand» hehe..

 • Reply Andrea 8. november 2017 at 08:49

  Det er jo ikke vanskelig å være snill med deg i kommentarfeltet! Det er noe herlig befriende med å lese en blogg som ikke er full av sminkevideoer, silikonpupper, rumper, duckface, botox, fillers, løsvipper, lifehacks og lister. Bare et skråblikk på livet med humor og ironi. Leserne dine kjenner seg igjen i det du skriver, og det er derfor vi elsker deg:)

 • Reply Christine 8. november 2017 at 09:00

  Amen Ida! Mat er livet og spesielt i syden. Å ligge i varmen med hyppig svetting er nok om man ikke skal sulte ihjel på toppen av det hele. Moren min og ene bestevenninna mi «blir ikke så sultne i varmen», mens jeg teller timer til lunsj. Beste turen jeg hadde var med ei venninne som alltid var sulten. Det var rett og slett helt nydelig. Det var frokost, lunsj, snacks på stranda, snacks etter stranda, middag og litt is/snacks igjen på kvelden.

 • Reply Geriatriks 8. november 2017 at 09:31

  Jeg er glad jeg, på tross av å ha blitt 47, ikke er bitt av en eneste liten smule av langrenns- og sykkelhysteriet. Her bedrives samme idrett som gjort siden jeg var barn, null gå-tur-stressing i fjellet og fremfor alt.. I syden spises mest mulig ute, kanskje med unntak av noen avkjølingsbaguetter inne på rommet, samt at klokka stadig vekk er beer o’clock ved bassenget 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 10:13

  Ingvild: HAHA, ler! Sånne venninner har jeg også – heldigvis ikke mange ;p <3 tusen takk for det 😀

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 10:16

  Christine: fantastisk!! Elsker folk som alltid er sultne, det var en lettelse å få kjæresten ned hit på besøk! «Blir ikke sulten i varmen» er på topp 10 over dølle ting å si, haha <333

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 10:17

  Marlene: haha <3 håper du har kviknet til 😀

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 10:18

  H: hahahahaha, jeg orker ikke! Og så på bryllupsreise :-((( det er i det minste en god historie <3 merkelig hvordan man bare kan begynne å elske sand, Hehe. Klem!

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 10:19

  Geriatriks: herlig :-))

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 10:22

  Andrea: så god du er <3 <3 jeg blir så glad 😀 stor klem

 • Reply maddiieeu 8. november 2017 at 12:48

  Du er så sykt festlig! 😀 Haha. Elsker tekstene dine, så nå måtte jeg nominere deg til vixen, enten du vil eller ikke 😀

  Please aldri stopp å blogge

 • Reply Silje 8. november 2017 at 12:52

  Ida <3 slike innlegg er grunnen til at jeg leser bloggen din, et herlig humoristisk innslag i hverdagen som gjør at jeg trekker på smilebåndet! Fantastisk!!! 🙂

 • Reply Marte 8. november 2017 at 17:22

  Din babling er så innafor!

 • Reply Helene 8. november 2017 at 17:37

  Du er HERLIG, Ida! Er det noen som bør vinne «Årets gullpenn» på Vixen så er det deg 😉

 • Reply Julie 8. november 2017 at 18:26

  Fler enn meg som har foreldre i starten av 50-åra, som tror de er Petter Northug og Marit Bjørgen? Foreldrene mine løper rundt i fjellene her – til og med på stranda tramper pappa rundt i høyt tempo med musikk på ørene. Og så har du meg, da. Som ligger på solsengen og lurer på om det er lenge til lunsj.

  HAHHAHAHA SPOT ON

 • Reply Julie 8. november 2017 at 18:33

  får du mye hat siden du velger å godkjenne hver kommentar?

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 18:36

  Julie: nei, det er kun for å være sikker på at jeg får med meg alle kommentarer, og for at jeg får svart selv om folk kommenterer på et gammelt innlegg 🙂

 • Reply Frk.Frøken 8. november 2017 at 18:37

  Ha ha, jeg må le! 😂 Du skriver godt, jeg kjenner meg så igjen. Mine foreldre spiser som spurver, en yoghurt og 5 rosiner holder leeeenge til lunsj. Føler meg som en gribb ved siden av, ferie for meg er jo nettopp god mat, drikke og masse digg – når enn det måtte passe!

 • Reply Anita 8. november 2017 at 18:38

  Jeg synes babling er gøyere enn alt det kjæresteklisset! Selv om du er utrolig søt haha 😀

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 19:21

  Julie: haha 😀 godt å høre <3

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 19:22

  Anita: haha 😀 beklager, men det kommer jeg nok ikke til å slutte med 🙁 <3

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 19:23

  Marte: hurra!! 😀

 • Reply Ida Wulff 8. november 2017 at 19:23

  Helene: så søtt av deg <33

 • Reply Tine 9. november 2017 at 00:41

  Hahaha jeg ler meg ihjel!! Du skulle hatt min mamma du 😂😂 Der hadde du ikke fått sjangs til å engang TENKE at du begynte bli sulten før du på magisk vis hadde hatt en skive i hånden og en pizza på vei😂🙈🙈🙈

 • Reply Anonym 9. november 2017 at 01:10

  Mamma og pappa bedriver all mulig trening, og jeg kunne ikke vært stoltere! Til forskjell fra dine foreldre så er de i det minste sultne til måltidene da 🙂

  Herlig babling forresten. Det må du gjøre mer ut av!

 • Reply Anonym 9. november 2017 at 08:08

  Jeg reiser til Gran Canaria (Mogan) nå i helgen, og har et lite spørsmål. Hvordan er temperaturen på kveldstid? Begynner det å bli kjølig? kos deg videre, Ida!

 • Reply Ida Wulff 9. november 2017 at 10:13

  Anonym: så heldig du er! 🙂 det kaaan være bittelitt kjølig på kveldstid. Mamma går i tynn cardigan/poncho, mens jeg klarer meg fint i tynn kjole. Så ta med for sikkerhets skyld hvis du har lett for å fryse 😀 kos deg masse på tur <3

 • Reply Ida Wulff 9. november 2017 at 10:14

  Tine: så heldig du er! Haha 😀

 • Reply Ida Wulff 9. november 2017 at 10:15

  maddiieeu: du er tilgitt på grunn av fine ord <3 haha, tusen takk søte du :**

 • Reply Ida Wulff 9. november 2017 at 10:15

  Frk.Frøken: haha, ler <3 yoghurt og 5 rosiner er virkelig ikke lunsj på ferie :-(((

 • Reply Ida Wulff 9. november 2017 at 10:16

  Silje: <3 <3 <3 hurra!! Tusen takk for at du leser 😀

 • Reply Bettine 9. november 2017 at 14:10

  Tror det bare er du som kan få meg til å savne Gran Canaria imens jeg sitter på vakre strender i Australia altså, haha! Skulle ikke tro det ville skje men måten du skildrer det på gjør meg så nostalgisk!

 • Reply Ida Marie 9. november 2017 at 14:51

  Skal du sette deg på skolebenken igjen? 😀

  Fortsette der du slapp?

 • Reply Ida Wulff 9. november 2017 at 15:09

  Ida Marie: der jeg slapp? Jeg fullførte jeg. Hehe. Men ja, det er mye mulig at jeg skal studere mer fra neste år 🙂

 • Reply Anonym 9. november 2017 at 22:45

  «Vi snakkes i morgen! » :(:(:(:(:( dont lie

 • Reply Elisabeth L 10. november 2017 at 15:38

  Må bare si jeg kjenner meg så igjen! Er den som ALLTID er sulten, og spiser opp maten jeg egentlig skulle spare til middag ved lunsjtid når jeg sitter og studerer, haha! Og det mest slitsomme er når vennene dine aldri orker å kjøpe noe annet enn knekkebrød! Mat er livet ja, masse god helg <3

 • Reply Thea 10. november 2017 at 19:16

  I Sommer satte jeg punktum for familieferier, altså gud hjelpe meg, en croissant holder ikke meg blid særlig lenge på storbyferie! Var på tur med en venninne og vi var kaffetørste og sultne samtidig hele ferien, for en drøm det var. Tror dette med ekstrem småspising må komme av overgangsalder, det er jo fader meg ikke normalt å spise så lite som mine foreldre gjør, tenker jeg :p

 • Reply Ida Wulff 21. november 2017 at 14:34

  Bettine: haha 😀 Så deilig med Australia <3

 • Reply Ida Wulff 22. november 2017 at 10:01

  Anonym: hehe, godt de spiser for det om!

 • Reply Ida Wulff 22. november 2017 at 10:01

  Elisabeth L: <3<3<3

 • Reply Ida Wulff 22. november 2017 at 10:05

  Thea: hehe, full forståelse fra denne kanten!

 • Leave a Reply