Hverdagsliv

KJÆRESTEKORTETS DEBUT

24. november 2017

Processed with VSCO with a5 presetRøsk meg i fletta og kall meg etablert. Jenta som ville leve lykkelig alene i alle sine dager, har fått seg kjærestekonto med to tilhørende bankkort. Kjærestekortet! Enkelt forklart: vi har én bankkonto som vi begge disponerer, hvor vi skal sette inn et fast beløp hver måned. Og så har vi hvert vårt bankkort da, som vi skal bruke når vi handler til husholdningen. I kveld har vi vært på Ling Ling og spist middag, og kjærestekortet fikk debutert i kortterminalen. Av en eller annen grunn var jeg redd for at det ikke skulle fungere – men det gjorde det altså. Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetHittil i forholdet har vi handlet sånn omtrent annenhver gang, og egentlig aldri holdt noe regnskap på ditt og datt. Å vippse hverandre for ukens forbruk av dopapir er virkelig ikke oss – men nå har vi jo tenkt å leve sammen i en god stund, så vi fant ut at en felles konto kunne være smart. Da deler vi automatisk på alle utgifter, ferdig med den saken. 

Det skal dog sies at vi ikke har funnet ut av alle detaljer enda. Greit nok at kortet skal brukes på matbutikken – og noen ganger når vi er ute og spiser sammen, kanskje på ferier – og på Vinmonopolet, når helgens rødvinsherlighet skal handles inn. Men. Da jeg sånn halvveis på tull foreslo at kjærestekortet skal trekkes når jeg går til min nye faste utgift: brazilian waxing… Da fikk jeg klinkekuleøyne og et blankt nei til svar. Og selv om jeg egentlig tullet, så tenkte jeg: hmf… Jeg hadde da aldri gått gjennom det helvete der én gang i måneden hvis jeg ikke bodde sammen med deg! Hva syns du? Skal jeg trekke kjærestekortet neste gang jeg ligger der på voksebenken og brøler? Haha, hadde tatt seg ut 😉 Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetOg et slikt kjærestekort, kan det drepe romansen litt? Er det ikke hyggelig å ta med kjæresten sin ut og spandere en middag, uten at fellesøkonomien skal lide av det? Og kan jeg kjøpe blomster til leiligheten på felleskortet, eller er det noe vi burde komme hjem og overraske hverandre med? Kjæresten min gir meg blomster her og der, men jeg  ha blomster i leiligheten til enhver tid. Men det er kanskje mitt problem, og ikke noe som skal ha samme plass som håndsåpe i budsjettet? 

Spørsmålene er mange. Hvis du har erfaringer med denne type fellesøkonomi, så hadde det vært veldig gøy å høre om det i kommentarfeltet. Please del med meg 😀 

154 Comments

 • Reply Ingunn 24. november 2017 at 23:49

  Jeg og samboeren har hatt et slikt kort i flere år nå. Vi bruker det til felles mat, regninger og opplevelser. Alle egne innkjøp gjør vi med egne penger! Har heldigvis en mann som er flink til å gi blomster og spandere middag uten at det går på «fellesen» 😉 Ting han ikke bør betale halvparten av blir altså betalt med eget kort, og ting som er naturlig å dele på taes på felleskortet😊

 • Reply Kine 25. november 2017 at 00:00

  Haha hærlig tema 😀 Vi har hatt felleskort i mange år. Det blir ofte slik som du sier at romantikken forsvinner litt, for her går blomster, pynteting til leilighet, mat osv under felleskortet! Jeg kjøper for eksempel p-piller på felleskortet når jeg føler for det også :p Så syntes ikke voksing var så dumt forslag heller 😉

  Men – middag sammen ute er vel like hyggelig uansett hvem som betaler for det. Initiativet og tanken om å ta kjæresten med på date varmer mest <3

  Lykke til med felleskort 😉

 • Reply Camilla 25. november 2017 at 00:00

  Haha vi har ikke kommet helt dit enda, egentlig kun på grunn av latskap…

  Forresten, jeg skal faktisk (endelig) ta med kjæresten på Ling Ling for første gang for begge og jeg lurte på hva du anbefaler å bestille? 😀

 • Reply Gina 25. november 2017 at 00:05

  Tenker ting som går til felles nytelse. Ditt nyvoksede underliv ser jeg på som noe som går i en for den kategorien? Samme med prevensjon! Med mindre kjæresten din helst skulle hatt deg med både Bush og barn!

 • Reply Cecilie 25. november 2017 at 00:55

  Har også hatt felleskort fra relativt tidlig i forholdet.

  Vi prøver å kun kjøpe ting som vi er enige om at vi trenger på kortet 🙂 Altså kan inne den ene trumfe igjennom en luksusvare som den andre ikke er enig om.

 • Reply Sunniva 25. november 2017 at 00:59

  Jeg og samboeren min har et felles mat kort. Dvs at vi hat opprettet en felles konto med tilhørende kort til, som nettopp skal brukes til mat. Lettere å holde kontorll på hva vi bruker på mat i måneden da synes vi.

  Ellers har vi en felles regningskonto. Begge betaler inn likt hver måned, slik at utgiftene deles 50/50 🙂

 • Reply Matilde 25. november 2017 at 02:20

  Kjæresten min og jeg har felleskort! Vi har bodd sammen siden juli, og elsker hvor praktisk det er:-) Kjøper inn alt begge benytter på det, så kjøper vi alt utenom selv. Noen ganger når vi er ute sier han at han betaler, og også omvendt. På bursdager betaler den som ikke har bursdag. Hvis vi spiser ute på en vanlig hverdag etc. er det felleskort! Samboeren min slipper å betale for tampongene mine da, der har jeg tatt initiativ til å betale selv 😉 Men selvsagt deler jeg ikke opp handlekurven i to, og sier jeg skal betale med to ulike kort. Er generelt en balansegang. Hvis du(og kjæresten din) ønsker å være litt romantiske(og legger inn en innsats), så får du enkelt til det. Heier på dere! God helg❤️

 • Reply Anonym 25. november 2017 at 02:48

  Jeg må si meg litt skuffet nå som jeg leser bloggen din, etter endelig et nytt innlegg. Du har forandra deg. Og det er jo en ting. Men det blir litt kjedelig i lengden å lese hva du og din kjære gjorde idag, spiste idag osv. Jeg skjønner at han seffølgelig er en stor del av livet ditt nå, men det blir bare så.. annerledes.

 • Reply Soon there 25. november 2017 at 03:27

  Hm, eg tenker at en grei løsning e at nødvendigheter som dopapir, mat, faste utgifter (som helgens »rødvinsherlighet») kan være på kjærestekortet, alt annet kos og spandering kan være på det andre kortet 🙂 ? Skal selv få en lignende løsning på plass så snart eg flytter inn med typen, tenkt samme tankene selv, spent på hvordan det blir! Når det gjelder andre ting som angår dere begge, men samtidig bare deg på en måte, som brazilian waxing og evt. prevansjon, så synes eg det e rimelig å ta det på kjærestekortet 🙂 I hvert fall prevansjon. Spørs om det med brazilian waxing er et »krav»/ønske fra hans side, eller om det er kun du som synes det er en nødvendighet. Hvis det første: kjærestekortet ftw. Hvis det andre; mjeh (?). Siden det er både vondt og dyrt OG en (antakelig) luksus for han også så synes eg det e rimelig om den utgiften deles 🙂 Og ved samme logikk kan også hans hårfjerningskostnader gå på kjærestekortet. Eller?

 • Reply Katinka 25. november 2017 at 06:20

  Hei Ida,

  Samboeren min og jeg fikk et slikt kjæreste kort ganske tidlig i forholdet. Det er genialt! Tror det er spesielt viktig for mange jenter, fordi de ofte handler mest mat samt klær og utstyr til barna. Med et slikt felles kort er problemet løst! I begynnelsen var jeg veldig nøye med hva jeg brukte kortet til. Om jeg kjøpte et blad eller en deo på butikken kunne jeg gjerne be om å få betale med to forskjellige kort. Etter snart 11 år med felleskort, så er jeg ikke så hysterisk lenger. Det er jo mange faktorer som spiller inn her også, som hvor god økonomi den enkelte har. Viktig å være real og ikke snylte på den andre, og like viktig å se litt stort på det og være rause med hverandre. Lykke til! Klem fra meg

 • Reply Ida 25. november 2017 at 07:46

  Felleskortet skal brukes, ja til felles behov, og derfor ikke blomster og voks haha.

  Veldig rart å skulle bruke felleskortet på det? Selv om tanken på det er nydelig da. God helg!:)

 • Reply eline 25. november 2017 at 09:27

  Vi bruker det kun til mat og nødvendige ting, og har vi mer igjen etter måneden sparer vi det til å kunne bruke på ferie f.eks 🙂

 • Reply Ida C 25. november 2017 at 09:28

  Du er så herlig og jeg elsker alle nye forholds ?problemstillingene? du tar opp! Selv har jeg og kjæresten vært sammen i over 4 år og vi har merkelig nok aldri hatt en seriøs samtale om økonomi hvis vi bestemmer oss for hva som er OK og ikke. Det har liksom bare falt helt naturlig at har delt økonomi hvor vi kun har en konto på deling. Jeg er den som gjevnt og trutt kjøper småting i løpet av mnd mens han bruker penger på litt dyrere ting som verktøy skjeldnere. Dersom vi føler at den ene bruker mer enn den andre prøver vi rett og slett bare å kompensere det med å gjør ting for den andre som begge hater (ta bilen på EU kontroll, klippe plen, vaske eller lage en middagsplan for uken). Dette passer perfekt for oss, men er kanskje ikke ideelt i et nyere forhold eller i forhold hvor den ene tjener betraktelig mer enn den andre 🙂 i forhold til voksingen synes jeg definitivt at dette skal komme ut av kjærestekortet dersom han også foretrekker den ?looken? 😂. Samme med ting som p-piller og annen prevensjon 🙂

  Ha en kjempefin helg!

 • Reply Kristin Marie 25. november 2017 at 09:29

  HAHA! Her går kortet under betegnelsen «fellesen». Kortet brukes mest i matbutikk, ob-pakka eller andre ganger hans define hårvoks får bli med på lasset! Brukes også vi er ute å spiser, men det er alltid like stas de gangene han sier han kan betale ☺️

  Ellers mener jeg at ting man kjøper, som ikke er en nødvendighet eller noe man må ha (blomster) betaler man for det selv, derfor drar jeg kortet på p-piller på flellesen hver 2. måned! 😂

 • Reply janne 25. november 2017 at 09:42

  Kjærestekort er lurt, og bare man har blitt enige om hva kortet skal brukes til så kan jeg ikke skjønne at det skal kunne drepe romantikken. Synes heller det er litt koselig jeg, og tror mange kunne sluppet en del økonomiske diskusjoner med en slik ordning. Ikke veldig romantisk å sitte og regne på hva man skylder hverandre, og sånn kan det lett ende hvis man bare bytter på å betale 🙂

 • Reply Lisa 25. november 2017 at 10:07

  Haha! Måtte kommentere her. Vi har også felleskort og det blir hovedsaklig brukt til mat og bensin på felles bil. Når vi er ute å spiser har vi faktisk aldri brukt felleskortet!

  Voksingen din får du ta på eget kort etter min mening. Men må jo ikke dele ALT i 50/50 😉

  Ang voksing.. Får du nupper? Her veldig sensitiv hud så har aldri våget meg til å gjøre det – enda 😅

 • Reply Hanna 25. november 2017 at 10:24

  Haha, her trekkes voksingen på felleskortet!! 😁 Vi har det litt sånn at hvis det er noe begge to setter pris på, så kan det kjøpes på felleskortet. Hvis den ene syns noe er bortkastet å bruke penger på, da bruker man egne penger. Men så er det feks litt diskusjoner med feks om det er Ok å bruke mer cash på dyrevennlige rengjøringsmidler enn vanlige, og der går prinsipper foran alt annet så da har han ikke noe å si 😉 Vi har hatt felles konto i over 8år og det fungerer utmerket!

 • Reply Anonym 25. november 2017 at 10:40

  Syntes det er et fint tilbud for de som ønsker det, personlig så er jeg nok litt mer gammel dags i tankegangen når det kommer til det siste du skrev, at er hyggelig å kunne gå ut og spandere et fint måltid på den andre personen man er glad i, eller om det er en fin helge tur man kan overraske med, uten at det går fra «felles» konto 🙂

 • Reply Kristine 25. november 2017 at 10:40

  Vi bruker felleskontoen til alle formål som er til begge. Som feks blomster er til leiligheten våres og skal da trekkes fra felleskortet, men sånn som snus på butikken skal jeg betale med mitt bankkort. Generelle pynteting må jeg dog betale for selv da mannen i huset mener det er fint nok :p

  Anbefaler dere å opprette en regningskonto også. Der setter vi også inn et fast beløp og trekker strøm, Internett, årsavgift, NRK-lisens etc. Også forskjellige sparekontoer er supert! Reisekonto, bufferkonto osv 🙂

 • Reply Ine 25. november 2017 at 10:44

  Gratulerer! Har selv hatt kjærestekort i 3 år nå, og ALT som gangner han går på felleskortet. Hvorfor skal innkjøp av interiør, gardiner osv gå fra din konto? Når han får «nyte» det like mye som deg. Skal du handle deg blakk og han spare masse i måneden? Nei! Vi damer gjør ett hus til ett hjem, og man blir mer bevisst over sine kjøp når en annen part kan se hva pengene går på. Hvertfall for meg.. Mens alt til meg som jeg bruker penger på for å føle meg vel bruker jeg egne penger på. Som frisør, voxing, klær, bytur med jentene osv.

 • Reply Kristine 25. november 2017 at 10:57

  Gratulerer med felleskort, Ida! Jeg har også det med min samboer og det er det beste valget vi har tatt siden vi ble sammen for 8 år siden. Vi bruker det på alt som er felles for oss begge, men desverre ingen voksing (liker tanken din).

  For vår del synes jeg felleskort kun er tommel opp og romantikken lever enda. Liker innleggene til kjæreste-Ida veldig godt!

  God helg!

 • Reply ida 25. november 2017 at 11:03

  Ett tips fra en navnesøster til en annen: Stopp med voksing, og start med laser-fjerning! Beste investeringen jeg har gjort. Gjør mindre vondt en voksing og varer lenge!

  Ellers har vi funnet ut at ett felles kort ikke hadde fungert for oss, da den ene er student og den andre har full jobb. Vi løste det slik at den ene bor gratis mens den andre kjøper mat. Vi tenker at det uansett går opp i opp, og orket ikke å ha det slik at man «skylder hverandre» noe om en betaler en ekstra gang. Viktig å være rause med hverandre! Nå skal det sies at vi har vært sammen i ganske mange år, så det har egentlig bare blitt sånn. Men har mange venninner som har felles konto for felles utgifter! Liker tanken, men ikke noe for oss 😉 Så lenge det funker for dere, kjør på.

 • Reply Maria 25. november 2017 at 11:04

  Blir spennende å høre hvor lenge du gidder å gå gjennom det vokse-helvete, haha. Skjønner at du gjør det nå i starten, men jeg hadde aaaldri orket i det lange løp. Lite er mer naturlig enn hårvekst og jeg regner med han ikke vokser selv. Det der presset særlig «singelkulturen» legger på seg selv og andre virker heelt rar på meg. Tror de fleste par kommer til et punkt hvor man tenker: Okei hvorfor gidder vi det her når det 1) stikker flere dager enn det er glatt 2) ikke egentlig ser så bra ut?? eller 3) er vondt, dyrt og tidkrevende. Og hvis grunnen er at «kjæresten tenner på et glattbarbert kjønnsorgan», så haha eeeehh ja da høres ikke det helt sunt ut.

 • Reply livingdoll 25. november 2017 at 11:20

  Litt nysgjerrig på hvorfor det står Ida Heggem på kortet. Regner med Heggem er hans etternavn, men går det an å få kort med navnet til «noen som ikke eksisterer» (for Ida Heggem finnes vel kanskje ikke, selv om Ida Wulff som er sammen med hva-han-nå-heter Heggen gjør det)?

 • Reply Camilla 25. november 2017 at 11:24

  Haha, gratulerer med kjærestekort! Jeg og min samboer har det samme systemet. Vi bruker det utelukkende til regninger og matvarehandel. Så om vi skal ha noe utenom det, spise ute, kjøpe lunsj til oss selv, blomster osv. så må vi betale det selv 😉 Nå er vi begge studenter da, så det er nødvendig å være litt «strengere» 🙂

 • Reply Hannah 25. november 2017 at 11:36

  Ah, jeg har litt samme dilemma altså! Jeg er for eksempel helt obsessed med stearinlys og vil helst ha noen brennende til enhver tid, mens samboeren ser på det som å bokstavelig talt «brenne penger».. Er ikke akkurat gratis heller! Blir alltid stående og evaluere nøye hvilket kort jeg skal trekke, haha

  Digger bloggen din forresten, sykt relatable og vittig innhold. Keep it up!

 • Reply Lisa // Fjords and Beaches 25. november 2017 at 11:51

  Hahaha, eg synes DEFINITIVT at voksing skal gå på felleskontoen! 😛 Du kan jo alltids true med å droppe det? Kanskje ikkje like populært, haha.

 • Reply Marte 25. november 2017 at 11:57

  Jeg og min samboer har et felles matkort som vi bruker på mat og husholdningsartikler! Vi har funnet ut at dette er supersmart slik at vi skal slippe den diskusjonen om at en betaler mer enn den andre.. Vi bruker matkortet når vi er ute og spiser, men dersom kjæresten min ønsker å overraske meg med sushi en dag, betaler han med sitt private bankkort! Og dette gjør at man virkelig setter pris på de øyeblikkene den andre spanderer 🙂 Synes dette fungerer helt supert- men det er som du sier litt vanskelig å vite hva som går under felleskontoen og ikke 😉 jeg kjøper blomster med mitt eget bankkort, ettersom jeg vet at det er jeg som i utgangspunktet får glede av det 🙂

 • Reply Charlotte 25. november 2017 at 11:57

  Så utrolig kult! Har aldri hørt noe ha det tidligere, men høres veldig smart ut!

 • Reply Milla 25. november 2017 at 12:16

  Herlig at du skriver om fellesøkonomi!

  Personlig synes jeg felleskortet skal dekke det dere begge får glede av. Prevensjon er feks en ting som burde gå på felleskortet. Bare fordi det ofte er kvinnen i forholdet som må stå for den burde ikke det være en økonomisk byrde på henne. Så kanskje dette burde gjelde Brazilian Wax også, se på det som en felles invistering i forholdet 😉

 • Reply Oda 25. november 2017 at 12:29

  Jeg og kjæresten har det og det er jo helt genialt! Vi setter også inn en viss sum hver i måneden som vi bruker på alt av matvarer/husholdningsartikler, drivstoff og middager ute sammen 😀

  Savner ikke dagene hvor vi annen hver dag spurte hverandre «sååe, skal jeg eller du vippse i dag?» Haha så halleluja til kjærestekortet! <3

 • Reply Mona 25. november 2017 at 12:42

  Haha, vi er i samme situasjon..! Skaffet oss kortet når vi flyttet sammen, brukte det en periode, innså at det var vanskelig å definere hva som var «felles» og gikk tilbake til å betale annenhver gang. Vi har snakket om å ta i bruk kortet igjen for å ha litt mer kontroll over utgiftene, men blir med praten. Jeg vil si felleskortet skal brukes når en handler mat til «begge», evnt alkohol til begge, utgifter til renhold av leilighet, dopapir og innkjøp til leiligheten som møbler/hvitevarer.

 • Reply Christina 25. november 2017 at 12:46

  Flyttet sammen med kjæresten min i sommer, og nå har vi skaffet oss felleskonto og kjærestekort! Vi bruker det til husleie, strøm, Netflix, Viaplay, sumo og andre fellesutgifter. Overfører halve beløpet til månedens utgifter begge to. Vi har enda ikke bestemt oss om vi skal bruke det til mat, men tror det hadde vært lurt fordi vi bruker mange tusen på det i mnd – og vi har ikke system i det hele tatt. Handler annenhver gang, gir og tar. MEN mannens enorme forbruk av dopapir irriterer meg grønn, så den utgiften får han snart ta alene! Haha

 • Reply Lise Marie 25. november 2017 at 13:00

  Jeg og kjæresten gjorde akkurat det samme når vi flyttet sammen for litt over et år siden! Det er i utgangspunktet genialt, men det er også, som du sier, litt vanskelig å finne ut når det skal brukes, og ikke, i begynnelsen. Kortet ble fort dratt ved litt flere anledninger enn jeg i utgangspunktet hadde tenkt, men det går seg til. Vi har økt beløpet vi setter over hver måned tre ganger i løpet av året, fordi vi bruker kortet mye. Først tenkte jeg at kortet skulle brukes til mathandling, og andre nødvendigheter. Men det brukes jo til veldig mye annet også. (Øl ute, take-away, felles regninger etc.) Konklusjonen min er i alle fall at det er genialt. Så slipper man å stresse med hvem som har betalt hva. (Selv om det stort sett går opp i opp) Morsomt at du kaller det «kjærestekortet» forresten. Det gjør også min samboer. Selv sier jeg «Felleskortet» 😉

 • Reply Linn 25. november 2017 at 13:08

  Haha..Måten du skriver på,altså<3

  Begynner å få noen år på baken med felleskort,og jeg skjønner ikke hvorfor ikke alle par som bor sammen gjør det samme?

  Vi betaler som dere en fast sum inn,men her i huset setter han inn litt mer enn meg,av den enkle grunn at han tjener mer enn meg,og siden jeg gjør det mulig for han å jobbe så mye,ved å organisere og ordne alt hjemme,ser jeg ikke på det som urettferdig:) (Han er megler,så ikke mulig å alltid jobbe 8-16)

  Kortet brukes til mat og faste utgifter + en middag ute nå og da..Det kommer litt an på om vi sparer til noe spesielt sammen,eller rett og slett om vi bare føler vi har råd til det. Blomster til huset blir stortsett trukket fra det kortet, voksing derimot…not so much..

  MEN, p piller går på den kontoen!!Det er vel en billig investering for han,føler jeg!Haha..

  Lykke til med felleskort,tror det fører til mye mindre diskusjon og misnøye over tid.Hvem vil bruke energi på hvilken konto dopapiret blir trukket fra??

 • Reply Linn 25. november 2017 at 13:19

  Økonomi har vært grobunn for mange krangler hos oss… hater det! Det som funker for oss er å dele forholdsvis på faste utgifter, regninger og alt sånn. Vi estimerer et beløp til bensin, mat osv. Det som går til mat går også til husholdning, andre ting vi trenger til huset osv. Større kjøp som møbler og sånt diskuterer vi. Det som er igjen etter at vi har satt over penger til felleskontoen er vi fri til å bruke på hva vi vil 🙂

  Mannen har forresten sponset voksing lenge, på eget initiativ. Egentlig burde man jo også spleise på utgifter til prevensjon.. 🙂

 • Reply Kamilla 25. november 2017 at 14:24

  Jeg og kjæresten har hatt denne ordningen i snart 4 år 😊 synes det er en veldig behagelig måte å gjøre det på. Nå går hovedsakelig pengene til husholdningens musthaves + mat og drikke. På ferier har vi løst det med å sette inn ekstra penger på dette kortet, eller så har vi tatt ut litt penger annenhver gang. Har aldri kranglet om penger heller, og det er jo ett av de største temaene når det kommer til kjærestekrangel sånn ellers. Etter min mening, så bør kanskje blomstene dine kjøpes på eget kort 😅 hadde vel vært litt kjedelig å få vite at blomstene han kommer med til deg, har du halvveis kjøpt selv 😂 Romansen blir sånn halvveis borte.

  Kos deg med helg, Ida 😄❤️

 • Reply Beate 25. november 2017 at 14:56

  Haha akkurat det punktet om at kjærestekortet dreper romansen har jeg også tenkt på!

  Nå har jeg og kjæresten hatt felleskort (som vi kaller det) i to år, selvom vi ikke bor sammen for tiden (jeg er fortsatt i studier og han har fått fast jobb hjemme). Blir selvfølgelig mindre spandering når man har ett kort med felles penger, hvor det ofte er(var) rom for andre hyggelige utgifter enn bare de kjedelige som mat og husholdningsprodukter. Men som samboere i studentiden med lite penger, så fikk nok han føle på at han var mannen i forholdet når han fikk si «nei, jeg tar det jeg» på restauranten! Har ikke støtt på det så ofte i den nye situasjonen vår med studier og jobb i ulike byer, men slikt går seg til. Jeg tenker, og håper, at i fremtiden vil vi ha fellesøkonomi, og da vil det virkelig ikke være forskjell på hvem som drar kortet.

  Selvom det er hyggelig å bli spandert på så synes jeg at det er fint å dele på alle felles utgifter, også restaurant besøk. For vi er jo selvstendige kvinner med egen inntekt, ikke sant? 😀

 • Reply Bettine 25. november 2017 at 15:16

  Hahahah stemmer lett for at voksinga skal på felleskortet!

 • Reply Anonym 25. november 2017 at 16:12

  Tror det er bare dere som kan bestemme hva som skal være en del av kjærestebudsjettet. Her er alt felles, så vi er sikkert ikke et godt eksempel :-p

  Så lenge dere blir enige, så kan det jo dekke hva som helst. Det går jo an å tenke motsatt, finne ting det absolutt ikke skal dekke, f.eks 🙂

  Btw, kan du skrive litt om brazzilian waxing? Aner ikke om jeg tør å prøve, for det høres utrolig vondt ut. Kan du skrive i detalj hvordan det gjøres, hvor lang tid det tar osv.?

 • Reply Astrid 25. november 2017 at 16:22

  Haha, kjempegøy innlegg! Kjente meg godt igjen fra da jeg og min samboer flytta sammen. Vi fant ut at det bare får ordne seg. Jeg betaler blomster med felleskortet når jeg handler de samtidig med annet. Og han charger fotballpilsen på fellesen når han også kjøper mat. Og prevansjon – den skal han få være med på! Tror trikset er å ikke overtenke det 🙂 og dt er jo like mye romantikk å spise ute selv om man bruker fellesen! Fordelen for han er jo at det ser ut som han slltid betaler når vi er på ferie i utlandet

 • Reply Mia 25. november 2017 at 16:25

  Jeg føler med deg! Jeg har også dyre såpe vaner o.l. Vi har også felles økonomi, med felles regningskonto og bankkort (vi er også nygift, vet ikke om det er relevant;) det vi har finne ut nå, er at vi setter inn enda litt ekstra på bankkortet vårt, fordi – såper og blomster går også til fordel til min kjære mann! Det gjør det også for din mann. Det samme gjelder når man trenger trenger nye håndklær og sengetøy. Selv om vi ønsker det som er litt dyrere er det også mannens utgift. Noe min mann endelig har skjønt. Det er dyrt å skulle handle inn luksus til to. Så svaret er, han må betale han også! Jeg syntes han bør betale for brazilian også forresten!

 • Reply Martine 25. november 2017 at 16:50

  Hei!

  Spnennede! Vi har felleskort som skal brukes til utgifter som gjelder huset. Vi bruker det somoftest kun til det som kjøpes på dagligvarebutikken, men dersom vi feks trenger ny potte, planter eller nytt lys – så bruker vi det der også. Sant skal sies; det er jeg som kontrollerer økonomien i huset, så samboeren aner ikke om jeg sniker inn en liten lampe eller pynteting ekstra – ikke at han bryr seg heller, så da fungerer det fint så lenge det ikke er hver måned 😀

 • Reply Marie 25. november 2017 at 17:37

  Velkommen i felleskortklubben 😉 Samboeren min og jeg skaffet oss det allerede før vi flyttet sammen tror jeg, det funket så dårlig å handle annenhver middag hver. En middag kunne koste 50 kr og en annen 200 kr liksom.. Det fungerer veldig fint med felleskort da 😉 Alt til hus og hjem betales med det kortet. Restaurantbesøk kun av og til, kommer litt an på hvor mye vi har igjen på kortet. Så av og til funker det greit å bare bruke hvert sitt kort, eventuelt vipps 🙂 Og av og til må man bare sette ned foten å spandere på hverandre 😉 Ødelegger absolutt ingen romanse 😀

 • Reply Miriam 25. november 2017 at 17:51

  Elsker kjærestekort! <3 Så enkelt og greit.

  Men upopulær mening: jeg spiser faktisk mindre enn kjæresten min, så da synes jeg faktisk han skal sette inn mer. Så tar jeg det heller på mitt personlige kort hvis/når jeg skal ha noe jeg vet at bare jeg vil ha 🙂 Funker for oss 🙂

  Koselig å spandere noe fra «eget» kort noen ganger også.

  Skjønner meg ikke på gifte par som DELER bankkonto? Assa. Kun felles penger??

 • Reply Fysioterapeuten 25. november 2017 at 18:34

  Gratulerer med kjærestekort! Det kan være noen utfordringer, men stort sett bare veldig praktisk 🙂

 • Reply Anonym 25. november 2017 at 18:54

  Prevensjon,mat,veterinærutg., ferier,hush.artikler og middag ute på felleskort så lenge den andre ikke høytidelig inviterer;)Prøvde meg også på BW,men så lenge han ikke krever denne servicen (han kunne jo egentlig bare prøve seg) går det under mitt eget behov altså;) Er også usikker på det med blomster og lys, JEG syns det er fellesutgifter under «hush.artikler» 😉

 • Reply Elisabeth L 25. november 2017 at 19:14

  Jeg opplever at mange av venninnene mine sliter og klager på at det er vanskelig det med fellesøkonomi, og at det er en veldig straight linje på at begge parter må betale like mye. Men å dele på regningen på restaurant og slik har aldri vært noe for oss. Nå er kjæresten min utrolig snill, som liker å betale, hente meg og slik. Men et tips er at vi har en felles sparekonto der vi overfører det vi har lyst til å spare, og det brukes til blant annet reiser, og om det skulle dukke opp noe med leiligheten, bilen osv. Dermed har vi aldri hatt noe diskusjon ang økonomi, fordi den kontoen kun brukes til det. Har vi lyst til å overraske hverandre med noe så blir det på egen lomme, men det er jo bare koselig<3 I hverdagen bytter vi på å betale når det gjelder mat og diverse, og slike ting skjer naturlig og blir naturligvis jevt fordelt:) Men det spørs jo veldig fra par til par, og vi har vært sammen såpass lenge at det kan sies at vi deler på alt det vi har. Så jeg tror dere finner nok en flyt på det etterhvert uten at det dreper romansen:) glad du deler <3

 • Reply Elisabeth 25. november 2017 at 19:34

  Ida! Jeg bare elsker bloggen din for tiden 😀 Har lest den sporadisk i maaange år, men nå må jeg innom hver dag 😀 Du skriver så bra; lettlest, morsomt, sarkastisk og ekte 😉 Keep up the good work 😀

 • Reply Ane 25. november 2017 at 19:34

  Det er så gøy å lese disse innleggene! Gir meg litt håp om at evigsingle meg også skal finne noen til slutt, så takk! Har dessverre ingen tips- men et spørsmål. Etter at du har tatt brazilian, er det sårt/rødt lenge eller kan du «vise deg» for motsatt kjønn samme kveld? Vurderer å begynne med det for å slippe lange økter på huk i dusjen før hver gang jeg skal være med noen. Gleder meg til å følge med videre, har vært fast leser i mange mange år!

 • Reply Marte 25. november 2017 at 20:32

  Haha, så gøy! Og koselig! 😀

  Jeg og samboeren har også felles kort, vi kaller det «matkortet» (ikke fullt så romantisk som deres). Vi deler på mat og eventuell vin og drar det når vi er ute å spiser, MEN man skal da for all del ikke slutte å spandere på hverandre en gang i blant! Jeg syns i hvert fall det er hyggelig å kunne si at «dette tar jeg» en gang i blant! 😀 Men jeg må nok si at den blomstershoppinga de må du holde til ditt eget kort, hehe.

  Men hallo, tommel opp for at dere gjør dette! Det gjør det jo mye lettere å holde et lite budsjett eller i hvert fall litt mer kontroll på hva man bruker på mat i mnd! 😀

 • Reply Anonym 25. november 2017 at 20:58

  Hva skjedde med spørsmålsrunden du skulle ha med kjæresten din?

 • Reply Marte 26. november 2017 at 00:46

  Vi har også felles konto, eller den heter «matkonto» der setter vi inn samme beløp hver måned. Her handler vi hovedsak mat, men jeg handler blomster, lys og diverse småting. Har hendt «matkontoen» har betalt etterfyll av vipper til meg.. Kan jo skje en glipp i ny og ne;) Haha 😀 Og voksingen er så vondt og ubehagelig så det synes jeg fortjener å bli tatt fra felleskontoen:P Og det er jo noe begge får nytte av :’) … Tenker da jeg! Haha 😀

 • Reply Kristina 26. november 2017 at 01:03

  Jeg og samboeren min har samme kortet! Husker vi hadde en kjempestor krangel da jeg hadde klart å bruke feil kort og betalt for en ny resept med p-piller på det kortet, der han hevdet at det ikke skulle havne på fellesen. Først sa jeg jo unnskyld og at det var en feil, men etterhvert så tenkte jeg bare: «jammen for faen, det er like mye ditt problem om jeg blir gravid som det er for meg?» hehe 🙂

  Virker som du har det bra og er lykkelig! Det skinner gjennom bloggen, noe jeg syns er superkoselig. Håper dere har en fin kveld!

 • Reply Anonym 26. november 2017 at 02:23

  hos oss har vi en grei ordning – alt han har er mitt, og alt mitt… er bare mitt😂

 • Reply Anonym 26. november 2017 at 08:15

  Roser går på eget kort, samme gjelder voksing 😉 Her overførte vi 3,5k hver en periode og brukte de pengene på mat og andre ting til huset. Skulle vi f.eks ha øl en fredag eller før et vors, brukte vi eget kort. Med det sagt brukte vi hverandres kort i hytt og gevær uansett 😛 Så vi har det ikke sånn lenger! Nå har vi i tillegg et barn, så er vanskelig å ha adskilt økonomi utenom matbudsjett

 • Reply Jeanette 26. november 2017 at 08:28

  Hei Ida. Kjempe fornuftig og løse det slik. Vi har en matkonto med hvert vårt kort som vi setter over fast beløp til hver mnd. I vårt tilfelle inkluderer det og bensin til bilene. Men ellers kun handling på matbutikk, alkohol skal da tas fra egne lommepenger. Så har vi en felles regningskonto, denne er kun til felles utgifter, lån, forsikring evt leie, strøm etc. Her er det meste satt på fast trekk, men en viss sum fra begge går inn her hver måned, fint med en buffer om du plutselig må til tannlegen etc. Fra vår egen lønn setter vi og en viss sum som er lommepenger, denne er fast. Deretter går det resterende over på regningskonto etter matkonto er fylt opp. Når regningskonto bikker en viss sum f eks 50.000 kan resterende settes til sparekonto. Veldig fellesøkonomi der altså, men ganske fint og trygt å forholde seg til. ✌🏼☺️

 • Reply Hannah 26. november 2017 at 10:36

  Haha, føler deg på brazilian waxing! Har samme situasjonen her i hus, men det var visst ikke aktuelt å dele på den utgiftsposten nei x)

 • Reply H 26. november 2017 at 10:50

  Vi bruker felleskortet til alt som er til oss begge to. Typ mat, ut å spise, pynt, felles utgifter som strøm osv. Syns det er veldig greit å ha! 👏 Av og til spanderer vi på hverandre også da, men som regel blir det felleskortet. Har venninner som er sånn «annenhver gang», men ender som regel opp med at den ene betaler mye mer enn den andre, haha.

  Gaver og sånne ting kjøper vi selv.

 • Reply Tina-Mari 26. november 2017 at 11:27

  Da jeg ble sammen med min samboer for 4år siden, ordnet vi en slik konto, som begge kunne disponere og hvert sitt kort, kjempe lurt og veldig praktisk! Vi bruker det på mat, husholdningsartikler(såpe, shampo,vaskemiddel,dopapir,tannkrem osv) også ordnet vi en regningkonto, altså huslån,billån,forsikringer,drivstoff, strøm, osv blir trukket derfra. Vi betaler faste beløp inn på disse kontoen 1 gang i måneden 🙂 Så slikt som jeg har lyst på eller han, tar vi fra egen konto det går ikke på felles. Større ting som koster, f.eks ny sofa eller seng osv pleier vi å spleise fra egen konto.

 • Reply Hanna 26. november 2017 at 15:19

  Vi har samme ordning med felleskort! Jeg er ofte den som står for blomster/fine-ting-som-gjør-livet-koseligere, og da charger jeg alltid felleskortet 😉 Og noe av det beste; er du liiiitt irritert på typen, eller tenker at nå har du fortjent noe fordi du vasket hele leiligheten uten å få creds, da kjøper man snus og snacks på felleskortet også. Skulle bare mangle, spør du meg. Lykke til 😀

 • Reply Henriette 26. november 2017 at 17:35

  Det er et veldig lurt kort å ha med kjæresten! Det kan spare mange forhold for noen diskusjoner tenker jeg. Jeg og samboeren har hatt et slikt kjærestekort i 2 år. Vi bruker det kun på matbutikken og på sverigeturer når vi handler inn til husholdningen. Planen var vell at om det var litt ekstra igjen på kortet en mnd kunne vi dra ut å spise sammen, og betale med det kortet, men det har vell aldri skjedd…

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:04

  Tina: takk for at du ville dele 😀

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:04

  Hanna: haha 😀 <3 Snus på felleskortet tror jeg ikke at jeg tør – men hmmm……. har man shinet hele kåken så kanskje? ;-))

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:05

  Hannah: Haha, fader… Voksing er jo så dyrt også! :O

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:05

  H: ja, det kan jo bli litt vanskelig å holde styr på alt da 🙂 Heia felleskort!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:06

  Anonym: HAHA, elsker det <3

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:06

  Anonym: ja, da skjønner jeg at alt fort sklir over til å bli felles 😀 Takk for at du ville dele!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:06

  Jeanette: Så kjekt 🙂 Vi har jo ikke felles lån og slikt enda, men den tid kommer nok snart! Klem

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:08

  Anonym: den ligger ute den 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:08

  Marte: jeg liker tankegangen din! Hehe <3

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:08

  Kristina: du kunne jo hørt om han var interessert i at dere bruker kondom, og om det eventuelt burde gått fra felleskortet? Haha 😀 Min sier at p-piller kan gå på felleskortet, men det var muligens etter at jeg forklarte at det bare er et par hundrelapper hver tredje måned 😉 Tusen takk, og fin kveld til deg også <3

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:11

  Ane: Så gøy at du syns det 😀 <3 Jeg går ikke i hi pga brazilian wax, altså kan jeg fint «vise meg frem til verden» (haha, herregud) samme kveld. Litt rød i noen timer, men pytt! Anbefales uansett, det er verdens største luksus å slippe intimbarbering!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:12

  Bettine: yey!! Haha 😀

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:12

  Fysioterapeuten: Jo takk du 😀

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:13

  Linn: Takk for at du ville dele 😀 Og så heldig du er da! Voksing er jo ikke akkurat en lykkelig begivenhet i seg selv, så kjekt å bli spandert på..

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:14

  Lisa // Fjords and Beaches: Det skal jeg absolutt prøve på, haha 😉

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:14

  Charlotte: veldig kjekt 😀

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:14

  Milla: Jaaaa du sier noe der altså. Nå syns jeg plutselig at voksing burde gå fra felleskortet igjen! Den debatten er ikke ferdig her hjemme 😀

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:15

  Camilla: ja, det skjønner jeg godt 😀 Og tusen takk, hehe! Blir spennende dette!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:15

  Hannah: haha! Lys er til begges glede, kjør på <333 Og tusen takk, så koselig 😀

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:16

  livingdoll: Heggem er mitt mellomnavn 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:17

  Lisa: jeg har ikke opplevd å få nupper. Kanskje bittelitt når hårene begynner å vokse ut igjen 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:17

  Hanna: jeg liker tankegangen 😀 Fin regel!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:18

  janne: Helt enig med deg der 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:19

  eline: Takk for at du deler! 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:19

  Kristin Marie: Hehe, fellesen <3 Det er blitt «felleskortet» her, selv om jeg har omtalt det som kjærestekortet på bloggen. Men mulig vi adopterer kallenavnet deres altså! Syns det er fint at det kan være litt «løst og ledig», at det ikke er så krise om en hårvoks eller en pakke tamponger blir med på lasset. Klem!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:23

  Elisabeth: Åh takk Elisabeth <3<3<3 SÅ hyggelig å høre!!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:24

  Marie: takk for at du ville dele 😀 <3 Godt å høre at det ikke har ødelagt romansen, hehe!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:25

  Linn: Takk for at du ville dele 😀 Og ja, enig i at p-piller er en billig investering fra hans side, hehe <3

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:26

  Christina: HAHA! Menn burde seriøst betale dopapiret fra egen lomme, uten at jeg skal gå nærmere inn på detaljer der. Glad du nevnte det!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:27

  Oda: Enig <333 Halleluja 😀

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:28

  ida: man finner vel fort ut hva som funker best for seg selv. Og ja, viktig å være rause og ikke telle kroner syns jeg 🙂 Meeen hallo, hva slags laser bruker du og hvor gjør du det? Jeg har SÅ lyst, er bare litt tiltak å sette i gang. Og så tenker jeg også: tenk hvis jeg får lyst på bush i framtiden?! Ææ…

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:29

  Kristine: «mannen i huset mener det er fint nok», haha, velkommen til min fremtid også <3

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:29

  Ine: interiør har vi ikke handlet sammen enda, men kan se for meg det blir noen diskusjoner der ;p Han er jo ikke så opptatt av om en pyntepute er fra IKEA eller Missoni. Men men, vi får ta det når den tid kommer 😀

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 18:30

  Anonym: ja, absolutt 🙂 Men hverdagshandlingen er det ikke mye romantisk over uansett syns jeg!

 • Reply ida 26. november 2017 at 18:50

  Vi har også «matkortet» 🙂 Men her i huset har vi fra dag 1 som samboere ikke hatt 50/50 fordeling på økonomien. Jeg er student med en samboer i full jobb, så inntill videre står han for betaling av huslån, billån, forsikring, strøm, tv, internett, mens jeg bidrar med mat (det er altså jeg som setter hele beløpet inn på matkortet hver måned), husholdning, drivstoff, og setter av sparing til reiser 🙂 Funger fint nå, men jeg lengter veeeldig etter en 50/50-ordning i fremtiden når jeg er ferdig med studiene 🙂

 • Reply Ida 26. november 2017 at 19:53

  Jeg syns absolutt voksing burde gå innenfor fellesen! Han drar jo nytte av det 😉 det samme tenker jeg om prevensjon- felles ansvar, felles regning. Ellers tenker jeg at mat/ husholdningsartikler og felles restaurantbesøk kan gå på samme kortet

 • Reply J 26. november 2017 at 19:58

  Såå enig med mange over her, voksing går på felleskortet ass! Tenker jo at middager som dere spiser ute fint kan betales med felleskortet, hvis man har lyst til å gjøre noe koselig FOR den andre så kan man jo eventuelt overraske med middag betalt fra eget kort, men hvis dere bestemmer dere for å spise ute en dag er det vel ok at felleskortet trekkes 🙂

 • Reply FA 26. november 2017 at 20:11

  Kjør på med voksing, haha! Her betegnes det som fellesen, og brukes til regninger, husleie og mat. Jeg har også betalt interiør med felleskortet, siden mannen i huset ikke bryr seg så hardt om sånt, men liker at det er hjemmekoselig. Kjøpte imidlertid et par håndklær fra Missoni, men de betalte jeg selv siden han ikke ser poenget med å ha håndklær som har et navn (som du også nevnte at kjæresten din ikke ser poenget i haha). Blomster tar vi også på fellesen siden jeg også liker å ha det. Etter 4 år sammen er han ikke like ivrig på å overraske meg med det, men han er gjerne med å betaler for det sånn at det blir fint hjemme og at jeg er fornøyd :p ellers tar vi det litt som det kommer, noen ganger betaler vi med felleskortet når vi er ute og spiser, andre ganger ikke. Dette finner dere ut av etterhvert, men en felles konto er gull verdt siden man unngår unødvendige diskusjoner om økonomi. Det høres ut som dere koser dere sammen, unner deg virkelig å være så lykkelig som du høres ut for tiden! Klem <3

 • Reply Rebecca 26. november 2017 at 20:34

  Vi har det vi kaller «Matkort» haha. Men vi har bare ett kort da, men jeg disponerer kontoen så jeg kan lett overføre til mitt eget kort hvis jeg handler noe uten at jeg har med matkortet. Derfor har kjæresten det i sin lommebok. Vi fikset dette samme uken som vi flyttet sammen, fordi det er så latterlig enkelt å da holde matbudsjettet til en maximum hver måned… og det blir like dyrt/billig for begge 🙂 Vi setter inne like mye penger der hver måned.

  Pengene går hovedsaklig til mat/dopapir/såpe o.l. Men noen ganger, når vi ligger foran budsjettet, betaler vi byturen vår med det. RIMELIG DIGG kan du si. Haha. Dette fungerer kjempebra altså, og har absolutt ikke drept romansen. Det er vel heller bare en «ny type romanse», en… fornuftig romanse? At man kan dele noe sånt sammen liksom. Haha, litt cheesy! Men jeg synes det er koselig. 🙂

 • Reply K. 26. november 2017 at 20:52

  ida: Ikke så veldig lurt at en bor gratis og kjøper mat dersom en av partene eier (og ikke leier) bolig i hvert fall. Da burde den andre parten «kjøpe seg inn i boligen», hvis ikke sitter man igjen med null og niks etter et evt. brudd fordi man kun har kjøpt mat og ikke eier noe av boligen, mens den andre har fått nedbetalt ekstra mye av boliglån og fått verdiøkning attpåtil. 😛

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 21:38

  Rebecca: fornuftig romanse – det likte jeg <333 og ja takk til byturer på felleskortet, haha 😀

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 21:39

  Ida: Enig med deg 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 21:40

  Miriam: oi nei, ikke jeg heller! Full fellesøkonomi, skrekk og gru :O

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 21:40

  Henriette: ja, det kan helt sikkert spare mange for unødvendige diskusjoner 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 21:43

  Anonym: var liiivredd før jeg prøvde brazilian waxing første gang 😀 Og det var dritvondt og fælt og flaut – men egentlig bare første gangen. For når håret vokser ut igjen, er det mye mykere, og mindre vondt for hver gang. Enkelt forklart så ligger man kliss naken fra livet og ned, på en benk med fotsålene mot hverandre. Og så blir det påført litt og litt varm/hard voks som rives av når det begynner å stivne. Tar vel cirka 10-15 min, første gang tok det lengre tid. Min voksedame går over med pinsett også, når hun er ferdig 🙂 Selv om det er litt kleint der og da, så er det sååå verdt det!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 21:44

  Beate: hehe, jo, absolutt <3 er hyggelig både å spandere og bli spandert på syns jeg. Eller, jeg hater egentlig å bli spandert på, men er man i forhold så er man i forhold ;p <33

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 21:45

  Kristine: <3<3<3 Håper du har hatt en fin helg!

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 21:45

  Maria: voksingen har vel vært mitt eget initiativ, fordi jeg syns det var stress å barbere sensitiv hud såpass ofte – i forhold til hva jeg gjorde da jeg var singel 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 21:47

  Cecilie: spørs om det blir noe Voluspa på felleskortet… Hehe

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 21:47

  Anonym: synd du ikke liker det – denne bloggen har alltid gjenspeilet hverdagslivet mitt. Når det er studier, så skriver jeg mye om studier. Når det er ny kjærlighet, så går det mye i det.

 • Reply Ida Wulff 26. november 2017 at 22:05

  Astrid: hehe, det med at det SER ut som han alltid betaler, var faktisk en av grunnene til at jeg ville ha kortet ;pp jeg liker ikke å være den som taster PIN-koden!

 • Reply Victoria 26. november 2017 at 23:01

  Vi har også felleskort og jeg ELSKER det! Jeg er student mens han er i full jobb, men det har vært viktig for meg å dele likt på faste utgifter. Derfor overfører vi et likt beløp hver måned som dekker husleie, strøm, parkering (for Gud så dyrt det er i Oslo) og dagligvarer. Det som er ålreit med det er at det er veldig oversiktlige utgifter, og så er det koselig å kunne spandere på hverandre innimellom. Eksempelvis betaler kjæresten min for negletimene mine fordi han elsker å bli kilt på ryggen når har jeg har nye klør, men det er en hyggelig ting han gjør for meg siden jeg har mye dårligere økonomi enn ham. Matvarebudsjettet går forresten så bra fordi vi bruker kolonial.no, har dere testet det ut? Det har virkelig revolusjonert hverdagen vår – hver gang vi kommer på noe vi mangler legger vi det inn i handlelisten i appen, og så bestiller vi en gang i uken. Ingen flere oppgitte krangler ved frysedisken på Kiwi onsdag kveld.

  Og sånn på tampen: jeg har fulgt deg i mange år nå, og jeg elsker kjæreste-Ida! Det er så hyggelig å se at du har det bra 🙂

 • Reply Kristin 26. november 2017 at 23:27

  Takk for dette innlegget, Ida! Gøy å lese hva andre gjør også. Bestilte nettopp felleskort til meg og samboeren så får vi testet det ut. Har bodd sammen i 2 år, men gjort det tungvindt med kvitteringer, vipps og regnskap til nå. Bruker den «Vipps oppgjør»-funksjonen en del, synes den har fungert greit, men blir nok enklere med en egen konto og kort.

 • Reply Silje 26. november 2017 at 23:34

  Dette var kjempemorsomt. Én ting er vax og prevensjon, men da VI ble gravide fikk denne matkort-samtalen mange nye dimensjoner. Har aldri hatt så store apotek-utgifter, og heller ikke måttet bytte ut hele garderoben min på så kort tid før. Jeg følte det hørte til på felles utgifter, men betalte jo såklart sjæl. Etter at barnet var født var kroppen min ikke den samme, og jeg trodde jeg skulle begynne å bruke min gamle garderobe igjen etter en stund. Der tok jeg feil, si. Føler fortsatt det går under felles utgifter, foråsiresånn. Men men. felles kort for felles utgifter, og samtidig alltid være rause og greie med hverandre. Spandere kaffe ute, rive i en middag, kjøpe deilig dyr vin, være skvær, har jeg trua på. å legge til rette for god flyt i felles økonomi tidlig, gjør at man kan bruke energien sin på andre ting, romantikk for eksempel. 🙂 jeg synes denne bloggen er kul også etter at du fikk deg kjæreste. 🙂

 • Reply Kamilla 27. november 2017 at 05:59

  Vi har ikke felleskort, men jeg føler likevel for å kommentere, hehe..

  Jeg synes at så mange av kommentarene er så strenge og ekstremt «norske» om jeg kan si det på den måten. Jeg er enig i at det er viktig å ha en ryddig økonomi osv, men jeg synes også at det er rart om man i et forhold ikke kan akseptere ting som den andre setter pris på.

  F.eks. roser og duftlys – det tror jeg generelt er noe kvinner setter høyere enn menn, men hvorfor skal ikke mannen bidra til noe som gleder hans kjæreste? Jeg synes så mange blir for egoistiske og selvsentrerte, og jeg synes at denne «telle kroner»-mentaliteten går utover raushet og fellesskap.

  Jeg synes at både roser, lys, tamponger, hans barberskum, og sørlig p-piller, skal gå på fellesen – poenget er jo at man skal leve og ha det godt sammen og gjøre hverdagen enklere! 😀 Kan man ikke være litt raus?

  Og en siste kommentar: Jeg synes også at felleskostnader ikke nødvendigvis skal deles likt – i mange sammenhenger gir det mening at man bidrar med den samme prosenten av inntekt, ikke samme beløp! 🙂

  Og sånn til sist – digger deg! Har lest siden kaffelattetiden 😉

 • Reply Anniken 27. november 2017 at 10:09

  Her er det jo forskjell på folk, mitt beste tips er å finne ut hva som fungerer for dere 🙂 Jeg har vært sammen med min kjære i snart ti år, og bodd med han i sju. Vi har aldri hatt noe felleskonto, kun delt ca på alt. Dette har nok noe å gjøre med at en av oss alltid har vært student mens den andre har jobb, så vi har aldri hatt 50/50 inntekt 🙂 Så mulig dette forandrer seg når han er ferdig studert om et drøyt år! Men ja, man finner hva som funker for seg, og jeg er veldig glad både jeg og min kjære har et så avslappet forhold til penger, selv om vi ikke har altfor mye å rutte med 🙂

  Så et sidespørsmål: Hvordan er maten på Lingling? Anbefales? 🙂

  Ha en strålende mandag!

 • Reply Anonym 27. november 2017 at 10:41

  Kjæresten min og jeg har visa-kort fra Norwegian, da slipper vi å beregne på forhånd hvor mye vi skal føre over, men får en regning i posten én gang i måneden (akkurat som kredittkort, bare at vi betaler alltid inn hele beløpet, et viktig poeng 😉 ). Det er veldig fint fordi vi også sparer cashpoints hver gang vi bruker det kortet og får dermed mye billigere reiser sammen! Jeg synes det er mindre romantisk å være sånn «jeg tror det var jeg som betalte middag sist vi var ute? Husker du? På munchies?» eller å kjøpe hver sin kaffe på kaffebrenneriet, enn å bare alltid dra kortet vårt! 🙂 Vi bruker det på alt vi gjør sammen, om vi drar på kino, felles julegaver, alt av handel på butikken, og interiør-ting som vi er enige om at vi liker.

 • Reply Vilde 27. november 2017 at 11:01

  For å si det sånn, hvis du slutter på p-pillen så må dere jo kjøpe kondomer, trolig på felleskortet. Altså synes jeg det er rimelig at prevensjonen går på fellesen, du hadde jo faktisk slutta på pilla når dere startet å date, og hadde ikke hatt denne utgiften uten han.

  Når det gjelder voksing så synes jeg det går på om han vil at du skal være «shavet» eller om han er likegyldig. Synes han det er like viktig som deg, går det selvfølgelig på fellesen.

  Det skal ikke være dyrere å være jente.

 • Reply Henriette 27. november 2017 at 11:06

  Hei. Vi setter inn fast beløp hver mnd, det dekker mat, fellesutgifter, bensin, osv. Når vi kjøper bursdagsgaver til femilie så betaler jeg for min familie men skrive han på kortet og han det samme andre vei.

  Nå skal vi ha baby og da må jeg kjøpe gravidevitaminer osv, det tok jeg på kortet mitt i starten men så tenkte jeg: vent litt. Det der skal vi dele på. Så alt sånn jeg trenger pga det går fra felleskortet.

  Samme med p-piller når vi ikke skal ha baby:)

  Men vi satt og regnet en dag. og vår fellessum er veldig mye mer % av min lønn en hans. Så 32% /hans 11% så fra når babyen kommer og det sikkert blir mer utgifter, skal han øke sin sum så det «svir» nesten like mye om du skjønner:) Hans forslag 🙂

 • Reply Ida 27. november 2017 at 17:41

  K.: Ser hva du mener, jeg glemte å nevne at vi eier boligen 50/50 🙂 Så selv om han betaler på lånet, har jeg krav på halvparten ved et evt brudd. Vi har på en måte felles økonomi selv om at lånet og mat går fra hver våre kontoer, da vi ikke har sjangs å dele utgiftene 50/50 mens jeg studerer. 🙂 Pengene kommer inn på konto og betales der det må betales.

 • Reply Ide 27. november 2017 at 20:55

  Hei Ida,

  Dette har ikke noe med innlegget å gjøre – men var du fornøyd med Hyatt Regency på Hawaii? Skal bestille hotell nå nemlig, men er usikker på hvilket jeg skal velge. Var beliggenheten bra med tanke på sentrum og fin del av stranden? 🙂

 • Reply Charlotte 27. november 2017 at 23:08

  Vi skal også bestille felleskort og har blitt enige om å overføre lik prosentdel av lønna våres, i og med at han tjener fire ganger så mye som meg.

  Jeg har sagt til han at jeg godt kan slutte med p-piller hvis han står for prevensjonen, selvsagt ville han jo ikke det. Dermed blir felleskortet dratt på det. Like mye han sitt «ansvar» mener jeg 🙂

 • Reply Ida 28. november 2017 at 10:42

  Navnesøstera igjen!

  Fikk ikke til å kommentere tilbake på tråden, og du trenger heller ikke å publisere denne kommentaren, men tenkte jeg ville svare deg. Men jeg går til en klinikk i Arendal: http://www.myclinicarendal.com

  Det beste med dette er at du kan faktisk kan «forme» om du ikke vil fjerne alt. Jeg startet med at jeg trodde jeg ville ta alt, men følte litt på at jeg så ut som en 10-åring, også er det det du sa om at «tenk hvis jeg vil ha noe hår i fremtiden». Så jeg sparte litt ved neste time. Men, som en venninne sa til meg; hvis du har tidligere vokset alt, full brazilian, i noen år, så kommer du ikke til å endre mening. Vi er 27 år gamle, og «trenden» med å fjerne alt hår er her for å bli. Derfor sluttet jeg med voksing og byttet over. Det er ikke bare oss unge heller som fjerner alt, min stemor på 52 kan jeg diskutere intimbarbering med! haha. Jeg bestemte meg for å ta både nedentil og armhulene. SÅ deilig! Var nettopp i Thailand og trengte ikke å tenke på røde nupper, barberhøvel osv. I tillegg så kan man barbere seg mellom hver konsultasjon, og behøver ikke å «spare» mellom hver voksetime. De fleste trenger bare 6 konsultasjoner, med 4-7 uker mellom hver gang. Så er man ferdig! Du kan dra på spa/ferie uten å bekymre deg for bikinilinja. Jeg er veldig for at man skal kunne ha full bush om man vil det, men om man driver med voksing er det unødvendig vondt som du må fortsette med i all evighet. I tillegg så tar laserfjernings konsultasjonen maks 15 min. Jeg setter av 20 min hver gang når jeg både tar nedentil og begge armhulene. Lykke til!

 • Reply Ida Wulff 28. november 2017 at 11:35

  Ide: Hei 😀 ååååh jeg blir misunnelig! Veldig fornøyd med det hotellet! Ligger ved den travleste delen av stranda, så ville gått lengre ut på sidene selv om du bor der. Nyt toalettet som vasker og føner deg bak, haha! Og god tur, til verdens beste sted <3

 • Reply Thea 28. november 2017 at 15:10

  Felleskort er genialt, da deler man på de utgiftene som er «meningen» og dele på. Så tommel opp for felleskort:) Vi ordnet oss felleskort tidlig i forholdet etter initiativ fra min side. Jeg jobber i butikk og ble den som ALLTID måtte handle med på vei hjem, så det gikk hardt utover økonomien min, haha :p Nå er jeg blitt kjøpmann, og da må man (eller, bør helst) handle på konto. Så nå blir alt trekt fra lønna mi hver måned, så vi er tilbake på at det er jeg som betaler alt igjen:p spørs om vi må lage en ny deal hvor han betaler mer på de andre felles utgiftene.

 • Reply Ida Wulff 28. november 2017 at 17:33

  Kristin: jaa, håper dere vil like det 😀

 • Reply Susanne 28. november 2017 at 19:59

  Tips! Bytt kort slik at han har din ID og du har hans, veldig praktisk viss den andre kan stikke innom apoteket eller hente en pakke på posten på veien når det trengs 😉 Såfremt du betror han med personnummer osv da selvsagt 😉

 • Reply Ida Wulff 28. november 2017 at 22:26

  Ida: oookei, jeg er solgt! Takk for at du tok deg tid til å svare meg <3 Nå skal jeg nok ikke til Arendal, men må finne meg noe i Oslo :-))) Spørs om ikke det blir armhuler her også!

 • Reply Ida Wulff 28. november 2017 at 22:27

  Anonym: så smart med Norwegian-kortet 😀 vi har akkurat skaffet oss SAS-bonus – men kanskje det er en idé å ha det som felleskort!

 • Reply Ida Wulff 28. november 2017 at 22:29

  Kamilla: dette syns jeg var fint <3 veldig enig med deg!

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:00

  Vilde: veldig sant det du sier om p-piller altså 😉 Voksingen er nok min lille tvangstanke, hehe. Klem <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:09

  Henriette: lykke til med baby, så koselig <3<3<3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:10

  Anniken: så kjekt da 🙂 Maten på Ling Ling er helt ok, ville egentlig heller gått dit for drinker <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:11

  Mia: så fint <33

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:11

  Marte: hehe, vi kaller faktisk ikke vårt kjærestekortet i virkeligheten, det går under navnet felleskortet har jeg merket 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:12

  Kamilla: hehe, veldig sant det du skriver om blomstene 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:13

  Matilde: <3<3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:13

  Marte: takk for at du ville dele 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:19

  Soon there: ja der har du et poeng 😀

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:19

  Katinka: så fint Katinka 😀 Helt enig i at det er viktig å være raus og rund i kantene her <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:20

  Gina: HAHA, jeg leeer! <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:21

  Camilla: Vil anbefale å dele disse rettene: supreme dumplings (til forrett), fried chicken mango salad, duck salad og fried rice med egg 😀 Det er mine «faste» på Ling Ling – men drinkene er egentlig høydepunktet der :* kos dere! <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:23

  Martine: bare å sniike det inn, hehe <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:24

  Ida C: så morsomt å lese Ida 😀 takk for at du ville dele med meg <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 11:28

  Silje: så hyggelig at du syns det 😀 <3 Og herregud, føler deg på garderoben! Det er ikke barebare å skulle bytte ut to ganger :O

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 15:31

  Victoria: haha, så deilig at han spanderer negler da 😀 Og neii, vi har ikke testet ut Kolonial, men vi har snakket om å gjøre det <3

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 15:32

  FA: håndklær med navn, haha jeg ler <3 Men ja, gir jo mening! Tusen takk for det <3<3 stor klem 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 16:23

  Elisabeth L: ja håper på det 😀 Og tusen takk for at du ville dele med meg! <3 Ønsker deg en fin kveld :*

 • Reply Ida Wulff 29. november 2017 at 16:26

  Kine: tusen takk 😀 <3

 • Reply Rebekka 30. november 2017 at 18:32

  Nå har ikke jeg lest alle kommentarene, både fordi det er 150 av dem og fordi jeg eeegentlig leser til eksamen… Men jeg har et spørsmål som jeg sliter med å besvare. Jeg og samboeren min har også et felleskort og betaler inn lik sum hver måned, siden vi begge får støtte fra lånekassa. Men i fremtiden vil han komme til å tjene mer enn meg. Er det da fair at begge skal sette inn 50/50 på kortet? Eller vil det være mer fair at begge setter inn f. eks. 20 % av det man tjener den måneden?

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:36

  Rebekka: Nå kan jeg jo bare svare for meg selv, kanskje det er fler som vil komme med sin mening også. Men vi tjener ikke likt – og setter uansett inn samme beløp. Vi skal jo benytte oss av det som kjøpes i like stor grad. Greit, så spiser kanskje menn mer, men da er det plutselig 100 ting å ta hensyn til. Tenker jeg <3 En annen ting er jo hvis én studerer og en jobber, da.

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:48

  Lise Marie: Takk for at du ville dele 😀 Og ja, virkelig helt genialt. Vi sier forresten felleskortet vi også, hehe.

 • Leave a Reply