Hverdagsliv

DET ER BARE BLOD

30. november 2017

Processed with VSCO with a5 preset Ny kjæreste, på besøk i hans leilighet. Kjenner følelsen med det samme jeg tråkker inn i gangen – den følelsen jeg fikk da jeg var barn, og skulle sove over hos en venn. Jeg ville egentlig hjem, for det var best hjemme. Men det sa jeg aldri noe om. Ikke den gang, ikke nå. Det er visst viktig å være en del av den andre sin verden også, selv om det betyr fargerikt sengetøy og lang vei hjem dagen etterpå. 

Det er allerede sent, så jeg går på badet for å ordne meg for kvelden. Medbragt tannbørste og truse, sminken fjerner jeg med vann og hjørnet på et håndkle. Savner hudpleieserien som står på badehylla hjemme. Jaja. Jeg setter meg på det iskalde toalettet, og får meg en overraskelse. Mensen! Igjen? Og så akkurat nå? Det kunne ikke passet dårligere. Hjemme hos en fyr jeg har vært kjæreste med i to uker, i en leilighet hvor det mest sannsynlig ikke finnes noe som ligner på en tampong. 

Jeg er ikke så flau av meg, og prater åpent om det meste som folk flest syns er litt flaut. Men uansett hvordan man vrir og vender på det, så føles ikke mensen noe stas akkurat nå. Hos ny kjæreste, uten medbragte tamponger. Jeg himler med øynene og stapper trusa full av billig ungkars-dopapir, tramper ut av badet for å dele nyheten. Nyheten som gutta ikke akkurat pleier å juble over. I hvertfall ikke i hodet mitt. 

Jeg blør, roper jeg fra gangen. Rekker ikke si mer, før han reiser seg opp, trekker på seg genseren igjen og sier de magiske ordene: jeg går bort på bensinstasjonen og kjøper tamponger. Jeg blir litt overrasket. Syns ikke gutter/menn at sånt er pinlig? Men så tar hjernen min en ny vri, og tenker at: nei, vet du hva. En ekte mann vet hva mensen er, og lar seg ikke vippe av pinnen av å legge en pakke med Libresse på disken. 

Hendelsen jeg beskriver over, var det første jeg tenkte på da jeg fikk høre om Libresse sin Blood Normal-kampanje. Jeg fikk helt gåsehud av denne videoen, syns den var så ekte og fin. Budskapet til kampanjen er følgende: det er bare blod. Og blod er helt normalt. Vi burde ikke være redde for å snakke om at vi har mensen, og vi burde heller ikke være redde for å vise det. Derfor: bildet øverst i innlegget.  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset Min mann på tampongshopping  Hehe, nei men seriøst: det er sånne små ting som gir meg en veldig god følelse, uansett hvor teit det kanskje høres ut. Disse bildene er riktignok ikke tatt den gangen jeg var på overnattingsbesøk. Da var jeg så heldig at jeg fikk ligge hjemme i sengen med magekrampene mine og vente på forsyningen.

Det er ikke lengre et tabu å snakke om mensen. Men å vise at man har mensen, kan nok føles hakket mer vanskelig for mange. Hvisker du når du spør en venninne i samme selskap om hun har en tampong til overs? Gjemmer du tampongen i knyttneven, og lister deg avgårde til toalettet? Blir du flau når du legger tamponger eller bind på båndet sammen med de andre varene dine i butikken? Prøv å legg det fra deg. At du blør en gang i måneden er like normalt som at du spiser yoghurt til frokost. Det er bare blod – ferdig snakka.  Processed with VSCO with a5 presetTa gjerne en kikk på Libresse-magasinet! Der kan du lese masse fun facts om mensen som du kanskje ikke visste fra før, få tips hva angår sex og mensen, og lese noen morsomme og litt annerledes intervjuer 

56 Comments

 • Reply karoline 30. november 2017 at 21:03

  Dette innlegget var BRA!

  Lurer på et par muligens litt teite ting;

  1. Jeg synes det er skummelt å ta av meg sminken for en mann første gang, selv om jeg straks blir 29 år. Lurer på om du vil skrive hva du føler om det?

  2. Lurer også på hvordan du løste selvbruningsproblemet med ny kjæreste? 😀

 • Reply Maria 30. november 2017 at 22:10

  Herlig! Kan du ikke snakke litt om å kaste de brukte bindende og tampongene?? Deeet syntes jeg er det kleineste. Typ hvis du er hos noen og de ikke har pose i søpla, altså hva sier man egentlig daaaaa??

 • Reply Silje 30. november 2017 at 22:41

  Fy faen! Heia deg og heia mannen! ❤️ Min mann kjøper mine tamponger uten andre utfordringer enn hvilken type han skal ta med. Da står han i butikken å sier «hvilken farge skal du ha i dag?» han drar frem kortet på apoteket når VI skal ha p-piller og han gir meg med glede den siste sjokoladebiten akkurat når jeg trenger det ☺️☺️ fine fine fine gutter ❤️❤️

 • Reply a 30. november 2017 at 22:41

  <3!!! takk for dette innlegget

 • Reply J. 30. november 2017 at 22:52

  Håper flere kan begynne med mensen kopp, billigere, bedre for miljøet og kroppen 🙂

 • Reply Henriette 30. november 2017 at 22:54

  Herre Gud – jeg kjenner svetten og rødmen brenne til og med når jeg får uka mi hjemme jeg. Men det er en gammel frykt som gjør jeg ikke liker det: frykten for å blø gjennom klærne. På ungdomskolen dobbelt sikkret jeg meg. Både truseinnlegg OG tampong. Ikke fordi jeg blødde så voldsomt – men frykten. For dersom man var uheldig, som kan faktisk skje – så fikk man gjennomgå til de grader.

  «Heldigvis» hadde jeg sånne menssmerter jeg kastet opp av, så jeg fikk være hjemme, hell i uhell kan man si.

 • Reply M 30. november 2017 at 23:02

  Super kampanje, men det jeg stusser litt på er glad og fornøyd menneskene i filmen er… På vegne av meg selv og mange (de fleste) jeg kjenner består uken av mensensmerter, oppkast og blodbad. 😂

 • Reply Mia 30. november 2017 at 23:03

  Ja! Det er bare blod🙌🏼 Heia Ida som viser flere sider av det å være jente innebærer!

 • Reply Mia 30. november 2017 at 23:04

  Haha, innså den shitty formuleringa mi etter jeg hadde sendt inn kommentaren🙈 håper du tok den

 • Reply Sanne 30. november 2017 at 23:13

  Tror dette innlegget hjelper mange 😊

 • Reply Sanne 30. november 2017 at 23:14

  Blogginnlegget altså🙂

 • Reply Ace 30. november 2017 at 23:42

  Dette er så SYKT viktig! Og så sykt bra 😊Go, Ida! 💪🏼💪🏼 Er så glad for at stemmen din finnes i (en til tider litt forskrudd) bloggverden, og at du faktisk bruker den til noe viktig.

 • Reply Ingrid 1. desember 2017 at 01:19

  Husker du snakket om at du sluttet på p-piller for en stund siden, hva gjør du nå som du har kjæreste? Vurderer å slutte på p-pillene mine, men vet ikke hva jeg ellers skal gjøre:(

 • Reply Lea 1. desember 2017 at 01:21

  JA, asså dette digger jeg Ida! Jeg har jobbet med mitt eget forhold til mensen, og jeg må med hånden på hjertet si at jeg er stolt over å ha mensen. Det gjør meg jo til en kvinne! Fruktbar, feminin, i min beste alder.. I en periode der jeg var syk og mistet mensen i et år, lærte jeg for alvor følgende klisjé; Du vet ikke hva du har før du mister det… Ble så takknemlig da jeg fikk det tilbake! Det å ikke gå på p-pillen har også lært meg mer om syklusen min, og hvordan ting endrer seg ettersom hvor jeg er i månenden. De første to ukene etter mensen vil jeg ut og vifte med håret, være sosial, skape greier, være kreativ, gjøre aktivite og fysiske ting. Når det nærmer seg mensen blir jeg mer og mer innesluttet, trenger stillhet, og velger gjerne bort avtaler etc. Rundt eggløsning er jeg gjerne kåt som F. Det er så interessant og spennende hvordan kvinnekroppen fungerer, og jeg ELSKER å være i kontakt med det. Det øker respekten og kjærligheten for kroppen min. Og jeg er SÅ enig med deg; er han mann så tåler han mensen. Takk for at du er modig og deler intime historier og temaer! Love it. Keep on.

 • Reply Anonym 1. desember 2017 at 02:27

  Mamma sender til meg i posten, for så ubehagelig syns jeg det er 🙂

  -jente 23

 • Reply Hilde 1. desember 2017 at 07:05

  🙌🙌🙌🙌

 • Reply Minrefleksjon 1. desember 2017 at 09:42

  Om alle kunne ha skrevet slik som deg! Helt super er du!! Ha en riktig fin start på adventstiden. 🙂

 • Reply Lena Grande 1. desember 2017 at 11:14

  Hei! siden det nå er eksamensperiode for nesten alle studenter i norges land, kunne du ikke lagd et blogginnlegg om eksamenstips osv? 😀 eventuelt hvordan lese til eksamen osv

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:11

  Minrefleksjon: Takk det samme <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:12

  Hilde: <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:13

  Anonym: oi, er det sant :O Kan du ikke værsåsnill og gå og kjøpe selv, det er virkelig det mest naturlige i hele verden og ingen kommer til å se rart på deg. Lover <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:14

  Sanne: hvilket innlegg?? neida 😉 <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:14

  Sanne: hehe <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:14

  Ace: <3<3<3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:15

  Mia: viktigte er at man skjønner budskapet, si 😀 <3 hehe.

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:16

  M: Hehe, ja det tenkte jeg ikke over – jeg er heller ikke noen smilende solstråle når jeg har mensen, selv om jeg prøver…. 😉

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:17

  J.: Jeg har lest meg opp på mensenkopp, men klarer virkelig ikke å se hvordan jeg skal bli komfortabel med det :O

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:17

  Henriette: Kjenner følelsen! Jeg fikk ikke lov til å bruke tampong da jeg fikk mensen på barneskolen, så gikk rundt med bind som ikke funket I DET HELE TATT. Ble noen lange gåturer hjem i snøstormen med blod i hele baken. Blææ <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:20

  Silje: så herlig Silje <3333 Sånn det skal være! Stor klem

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:20

  a: <3 til deg og!

 • Reply Monica 1. desember 2017 at 12:22

  Du er fantastisk!!

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:25

  Maria: De siste årene har jeg ikke hatt søppelbøtte på badet – heller ikke nå hvor jeg har flyttet inn med kjæreste. Og jeg tenker helt ærlig ikke over det. Surrer tampongen inn i papir, og går ut på kjøkkenet og stapper den nedi søppelen der. Hvis du er på besøk hos noen som ikke har pose i søpla, ville jeg enkelt og greit spurt om de hadde en pose til søpla 🙂 Og hvis du ikke skulle orke tanken på det: er jeg helt fjern som foreslår å legge den papirinnsurrede tampongen i veska og kaste den i søpla ute når man går? Mener selv å ha gjort det en gang, haha!

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:32

  karoline: Tusen takk <3 Heldigvis syns jeg aldri at noe er for teit eller for kleint! Hehe.

  1. Dette kunne vært gøy å skrive et innlegg om, men jeg vil likevel svare deg nå. For jeg føler deg sååå mye på det. Jeg er en av de som syns det er skrekkelig å gå helt sminkefri, om det bare er til butikken. Jeg har mye komplekser for huden i ansiktet mitt (fregner og føflekker i STORE mengder) og syns jeg ser veeldig annerledes ut uten sminke. Jeg har uansett pleid å løse det slik: en god dose selvbruning i ansiktet i starten. Så når jeg har tatt av meg sminken, har jeg fortsatt hatt fin farge og glød. Tennene ser hvitere ut, øynene ser hvitere ut – jeg følte meg bare mer fresh, og da ble det lettere. Og i mitt skrudde lille hode tenkte jeg at det er en fin måte å gjøre noen vant til mitt sminkefrie ansikt. To måneder senere: helt sminkefri, BØ!! Neida. Veldig ofte ser ikke menn forskjell på et sminket og et sminkefritt ansikt i det hele tatt – og selv om jeg ikke tror på kjæresten min når han sier at han syns jeg er best uten sminke, så hjelper det jo litt. Men seriøst, prøv med selvbruningen. Til ansiktet anbefaler jeg Clarins Self Tanning Instant Gel, du får den blant annet på Kicks <3

  2. Fin overgang til selvbruningen! Det er blitt lite selvbruning på meg i det siste. Har ikke kunnet løse det på noen annet måte enn å si: hold deg unna meg, jeg får striper i selvbruningen hvis du klenger på meg nå. Vi er blitt så komfortable med hverandre nå, at jeg finnes ikke flau over at selvbruningen stinker eller lager merker på hodeputa. Bedre å bare le av det, enn å skjule at man jukser med fargen 🙂

  Håper det var til hjelp <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:44

  Lea: Så fantastisk å lese, tusen takk for at du ville dele! Jeg har aldri fått bli kjent med syklusen min på den måneden, p-pillene mine surrer det heeelt til. Men ja, ganske kult hvordan det egentlig fungerer. Stor klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:46

  Ingrid: Jeg begynte på p-piller igjen da vi begynte å date. Det har vært et surr uten like, og mensen kan komme når som helst. Gjerne flere ganger i måneden! Men nå skal jeg holde ut og håpe at det går seg til – lest at det kan ta opptil 6 måneder på mine p-piller. Så ikke slutt på dem før du er heelt sikker på at det er det du vil. Er ikke noe gøy å begynne på igjen! Men snakk med en lege, som sikkert kan gi deg noen gode råd. Klem <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 12:47

  Monica: <3<3<3

 • Reply Frida Isachsen 1. desember 2017 at 14:01

  Jeg har lest bloggen din siden starten, og jeg skjønner at dette er et annonseinnlegg, men wow. Dette må nesten være det fineste du har skrevet. Applaus <3

 • Reply i 1. desember 2017 at 14:11

  Til alle (eller de få, håper jeg) som synes det er flaut å kjøpe bind, tamponger, graviditetstest, kondomer, osv; jeg jobber i matbutikk og tenker aldri over det! Det er så naturlig og det skjer så mange ganger i løpet av en dag at man blir helt vant til det.

  Supert innlegg, Ida! <3

 • Reply Thea 1. desember 2017 at 16:12

  Hei Ida <3 Dette har veldig lite med innlegget ditt å gjøre. Men jeg håper du kan svare meg likevel. Når du hadde samfunnsøkonomi eksamen i fjor vinter, hvordan forberedet du deg til den? Synes det er et vanskelig fag og kunne trengt noen tips. Ha en fin dag!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2017 at 16:55

  Thea: hei du <3 jeg var i alle forelesningene og gikk på seminarene på kveldstid. Men det som virkelig hjalp meg, var å sitte sammen med andre og gjøre gamle eksamener. Etter hva jeg husker, så er det ofte veldig like eksamener. Så hvis du gjør de oppgavene som ligger ute fra de siste årene så mange ganger at det til slutt gir mening og forståelse, så tror jeg det er det beste du kan gjøre. Jeg gikk fra å være helt lost til å føle at jeg mestret det på få dager, men da satt jeg virkelig dag og natt. Og husk at forståelse for faget, altså teori, kan redde deg inn på en del poeng. Jeg la ut i det vide og brede om Trump, Kina og USA sin økonomi husker jeg – for det var aktuelt da jeg hadde eksamen. Dere har sikkert snakket om noen dagsaktuelle saker i forelesning? Les deg opp på disse, se en dokumentar og få såpass med forståelse at du kan reflektere litt rundt det på eksamen. Føler med deg altså, syns virkelig det så mørkt ut – men endte opp med å synes at eksamen var ganske enkel til slutt. Ønsker deg masse lykke til – og bare si fra hvis du har flere spørsmål, så skal jeg gjøre mitt beste for å svare. Klem <3

 • Reply Silje 1. desember 2017 at 20:42

  Heia deg!!

 • Reply karoline 1. desember 2017 at 23:56

  DERFOR er du min desiderte favorittblogger! takk <3

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2017 at 00:38

  karoline: <3 hurra!!

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2017 at 00:39

  Silje: <3

 • Reply Silje 2. desember 2017 at 02:11

  Hva synes du om sex mens man har mensen?

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2017 at 10:05

  Silje: ikke noe for meg 🙂

 • Reply Karoline 2. desember 2017 at 15:42

  Liker sånne innlegg! 🙂 Som du skriver er det bare blod og er helt naturlig. Her har kjæresten sett mine Tøybind (dog når de var vasket da, Hehe.) men han hadde fint klart å kjøpe bind til meg dersom jeg ikke hadde og plutselig fikk mensen.

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2017 at 16:48

  Karoline: hurra, så bra 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 3. desember 2017 at 19:10

  Frida Isachsen: Takk Frida <3

 • Reply Ida Wulff 3. desember 2017 at 19:11

  i: Jaaa! Heia heia <333

 • Reply Ida Wulff 5. desember 2017 at 13:11

  Lena Grande: Hei Lena 😀 Sjekk ut kategorien min som heter «studier», der ligger alle innleggene jeg skrev da jeg var student. Lykke til med eksamensperioden <3 Klem

 • Reply Kathrine Kronkvist 5. desember 2017 at 22:36

  Norges bloggdronning nr1. Når du selv får annonsene til å bli god lesing!

  Herlig skrevet Ida!

  Og ros for at du svarer leserne dine! <3

 • Reply karoline 6. desember 2017 at 14:44

  ææh så tøff du er. nå ble jeg flau over hvor flau jeg ble over det bildet. Det er jo bare blod? Shit, sykt kult at du skrev dette innlegget, det ble jeg skikkelig inspirert av. Faen da, vi kvinner kan faktisk produsere ekte mennesker! Burde ikke bli flau over sånt..

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 14:45

  karoline: Det er faktisk helt sjukt at vi kan det!!! Tenk! <3

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:29

  Kathrine Kronkvist: Takk for fine ord, Kathrine <3 Å prøve å svare alle som skriver til meg syns jeg nesten er en selvfølge, men hyggelig at det blir satt pris på 🙂 Klem

 • Reply Отдых в Твери 3. juli 2023 at 23:18

  Fine way of describing, and pleasant piece of writing to get information about my presentation subject matter, which i am going to convey in institution of higher education.

 • Leave a Reply