Hverdagsliv

TIL: ULYKKELIG SINGEL

6. desember 2017

Jeg så denne posten på Jodel, og sendte SMS til kjæresten min med det samme: jeg mister lesere på grunn av deg! Sannheten er at jeg aldri har hatt høyere lesertall, men det betyr ikke at dette ikke er noe vi kan prate om. For jeg tviler ikke på at det finnes et lite segment som ikke orker å lese bloggen min lengre. Segment: ulykkelig singel.

Til tross for at dette segmentet muligens har rømt bloggen min for evig og alltid, vil jeg likevel forsøke å skrive noen ord til nettopp dem. Deg. Dere. Et eller annet.

Jeg vet hvordan det er å være ulykkelig singel – tror jeg. For jeg var vel ulykkelig singel da jeg gjorde slutt på et seks år langt forhold, og ikke ante hvem jeg var på egenhånd. Husker jeg lå i fanget til mamma og gråt, fordi jeg ikke kunne fatte og begripe hvordan jeg skulle klare å være alene. Jeg hater jo å være alene! Men jeg trengte å starte livet mitt. Forholdet føltes mer som et trygt vennskap, et søskenforhold – så jeg tok en avgjørelse som egentlig føltes helt umulig. Det tok ikke lang tid før jeg braste inn i noe nytt. Og jeg var vel ulykkelig singel da jeg kvittet meg med kjæreste nummer to også. Etter et par år med fram-og-tilbake, fikk jeg nok av å være med en som ikke var snill mot meg. Jeg hater fortsatt å være alene. 

Og så gikk årene. Jeg datet og holdt på som de fleste av oss sikkert gjør – men fikk aldri følelsen av at dette er noe å satse på. Jeg kjente plutselig på en ro når det kom til å være alene. Det var liksom jeg som hadde ansvar for om jeg hadde det bra eller ikke. Ingen som var så viktig for meg, at deres ord og handlinger kunne påvirke humøret mitt eller dagen min. De siste årene har jeg gått fra å like å være alene, til å elske og dyrke det. Jeg ble min egen beste venn (hater når folk sier det, og lover å ikke skrive en selvhjelpsbok), og var virkelig overbevist om at det kunne være fint å leve livet som singel. Jeg har egentlig en hel jentegjeng som gledet seg til å bli med meg på babytur til Danmark når tiden var inne for det.

Men så, mot alle odds, møtte jeg en som ble en match jeg ikke engang har fantasert om at kunne eksistere. Den mannlige versjonen av meg selv, på mange måter. En som er så snill mot meg at jeg kan få tårer i øynene når jeg tenker på det. En som jeg bare elsker å holde rundt, være med og le sammen med hele tiden. Og jada. Vi har bare kjent hverandre i et halvt år – i teorien kan han fremdeles vise seg å være en psykopat av en seriemorder. Men jeg så i hvertfall verdien av å prøve dette – og foreløpig så går det veldig bra. Faktisk så blir det bare bedre for hver dag.

Poenget med innlegget: hvis du er ulykkelig singel, og virkelig vil ha en kjæreste. Så tror jeg at oppskriften er å bli lykkelig singel først. Ja visst, selvfølgelig kan du som ulykkelig singel skaffe deg en kjæreste i løpet av to uker, hvis du vil hoppe på det første og beste. Men skal du ha en kjæreste bare for å ha en kjæreste, så tror jeg ikke det er et godt grunnlag for et sunt og varig forhold. Hvis du lærer deg å elske å være alene, å bli din egen bestevenn, slutter å lete… Da tror jeg på at mirakler kan skje. Altså, når jeg endte opp sånn her, så kan det skje for alle.

Og tro du meg. Singellivet er det mest fantastiske, befriende og morsomme, hvis man bare lærer seg å leve det. Husker du som barn, hvor ofte man fikk høre at man måtte nyte å være barn, fordi når man først ble voksen, så skulle man være voksen resten av livet? Jeg liker å overføre det til dette temaet. Nyt å være singel – for når du finner kjærligheten neste gang, så skal det mest sannsynlig vare resten av livet. Hvorfor ikke gjøre det beste ut av det?

At det å være singel er fantastisk, står jeg fortsatt for. Men det samme er forholdet jeg er i nå, og jeg måtte liksom velge det.

102 Comments

 • Reply Ida Johanne 6. desember 2017 at 15:48

  ah kjenner meg såå igjen! I fjor var jeg på mitt beste, singel, fornøyd med meg selv, levde livets glade dager, elsket livet! Så plutselig møtte jeg drømmeprinsen min, og nå er det så deilig å være i et forhold, og lever livest glade dager ennå! 1 år sammen nå og gleder meg til enda flere 😀 Så oppskriften er nok å bli lykkelig singel, godta deg selv som du er og ha det gøy. Det er som regel smilende/lykklige jenter gutter legger merke til tror nå jeg!

 • Reply Stine 6. desember 2017 at 15:53

  Så utrolig fint innlegg, Ida! Jeg kjenner meg så utrolig igjen i det du skriver og fikk nesten en liten tåre i øyekroken da du skrev om forholdet til deg og typen, heheh. Akkurat sånn har jeg det med min kjæreste også, og det er så utrolig fint! Vi har vært sammen i nesten halvannet år og bor sammen, og jeg har aldri hatt det så bra som det jeg har med han 🙂 Ønsker deg en nydelig kveld videre, flotte deg <3

 • Reply Helene 6. desember 2017 at 16:11

  Jeg må ærlig si jeg følte litt med jodelen før. Men du har så rett, Ida! Det viktigste er å lære å like seg selv og trives med seg selv. Har brukt lang tid på det, men er ikke helt i mål. Tørr ikke snakke med gutter lengre fordi jeg vet jeg ikke kan være i et forhold før jeg digger meg selv!

  Shit ass

 • Reply Anonym 6. desember 2017 at 16:24

  Elsker virkelig hvordan du framstiller forholdet, ved at du skriver fortsatt på den samme morsomme måten. Slik du før skrev morsomt om å være singel skriver du nå morsomt om det å være i et forhold.

 • Reply M 6. desember 2017 at 16:29

  Veldig enig! Man må ha det bra med seg selv først! Problemet er ofte hvordan man skal komme seg dit. Selv er jeg i en jentegjeng med få single, og vet at dette er vanskelig for dem det gjelder.. ikke kjekt å føle seg alene når «alle andre» har kjæreste man tilbringer en del tid med. Og når vi finner på noe som en gjeng blir det ofte 3-4 par pluss en singel. Prøver å inkludere og finne på mye med bare jentene også, men kan liksom ikke ditche typen hver gang fordi venninner synes det er dritt å være eneste single.. Det jeg prøver å si er vel at alt er så mye enklere hvis man er fornøyd med situasjonen man er i, og prøver å gjøre det beste ut av det<3

 • Reply Henriette 6. desember 2017 at 16:59

  Skriver under på dette! Hadde akkurat samme opplevelse. Først når jeg fikk det bra med å være alene og selvstendig sluttet jeg å savne en kjæreste, og da sto han plutselig der en dag. Nå har vi vært sammen i snart 4 år 🙂

 • Reply Renate 6. desember 2017 at 17:05

  Bra skrevet! Lykke til videre med kjærligheten!

 • Reply Elena 6. desember 2017 at 17:06

  Jeg var på nippet til å bli en del av segmentet, ulykkelig singel som du kaller oss, som droppet bloggen din på grunn av at du plutselig ble hun der superforelska bloggeren som bare skrev om kjæresten, aldri skrev «jeg» lenger, nå var det hele tiden «vi» og som levde på en rosa sky og skålet i champagne med kjæresten og alle enhjørningene fordi livet var så fint og flott.

  Men så har du likevel klart å holde på meg som leser, da. Fordi du klarer å sette ord på det som jeg, og sannsynligvis veldig, veldig mange med meg, føler. Det er veldig bra jobba, det skal du ha! Og så skal jeg ikke dytte under en stol det faktum at jeg øyner et lite håp der, langt, langt borte i horisonten. Om at drømmemannen, eller i det minste, en mann for meg, finnes. Men først skal jeg bare bli skikkelig lykkelig singel først.

 • Reply Tone 6. desember 2017 at 17:18

  Hipp hurra! Synes bloggen din er fin og underholdene både når du var singel og nå. Måtte du og Mr. Gravlys leve lykkelig. Så kan du heller spare pengene for Danmarksturen til bryllupsreise eller noe 🙂 <3

 • Reply Anonym 6. desember 2017 at 17:38

  Takk for dette innlegget, bare takk:)

 • Reply Anonym 6. desember 2017 at 17:51

  Du er bare helt fantstisk, Ida!

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:19

  Anonym: <3

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:19

  Anonym: <333

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:20

  Tone: så hyggelig Tone <3 Og ja – den Danmarksturen er vel ikke småkroner, så da var de spart, hehe ;p

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:21

  Henriette: Så gøy!! Og veldig veldig hyggelig <3

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:21

  Renate: Tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:21

  Elena: Så fint å lese, Elena <3 Håper du blir lykkelig singel!! Og så kanskje i et lykkelig forhold :-))

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:23

  Anonym: Det var veldig hyggelig å høre! Tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:23

  M: Ja, helt enig med deg <3 De fleste av mine venninner har kjæreste nå, men jeg håper virkelig at de som er single blir flinkere til å nyte det!!

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:24

  Helene: å snakke med litt forskjellige gutter kan faktisk få deg til å sette mer pris på singellivet, det finnes jo så mye ræl der ute, haha <3

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:25

  Stine: så koooselig <333 High five for fin kjærlighet, og fin kveld til deg også 😀

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:26

  Ida Johanne: Veldig, veldig sant 😀 Glad på dine vegne <3

 • Reply Ingeborg 6. desember 2017 at 18:26

  Fint innlegg! Jeg har vært singel i evigheter selv, men i høst sa det pang her også. Tror det overrasket både meg selv og alle rundt meg. Men det er fint! Og man blir ikke en annen selvom man får seg en kjæreste. Ikke mister man seg selv heller. I alle fall ikke hvis man har møtt en bra person. Og det virker det som om du har gjort – derfor er bloggen din fremdeles like hyggelig å klikke seg inn på:)

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:31

  Ingeborg: Hurra, det er så hyggelig å høre! Og gratulerer med kjærligheten <3

 • Reply Anonym 6. desember 2017 at 18:38

  Dette trengte jeg. Takk<3

  Har lest bloggen din siden de dagene (les: den gangen) du fikk lillebroren din til å dra på butikken og kjøpe tamponger til deg. Er så glad på dine vegne! Har ventet lenge på den dagen du skulle skrive om å ha sommerfugler i magen. 🙂

 • Reply Ida 6. desember 2017 at 18:51

  Åhhh! Innleggene dine blir bare bedre og bedre. Takk for at du er den du er<3

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:55

  Ida: åh <333 Takk til deg!

 • Reply Ida Wulff 6. desember 2017 at 18:56

  Anonym: så hyggelig <3 Ønsker deg fin kveld 😀 stor klem

 • Reply Отдых на заказ 3. juli 2023 at 23:30

  Hi there all, here every one is sharing these knowledge, so it’s nice to read this weblog, and I used to visit this weblog everyday.

 • Reply Rachelt 23. januar 2024 at 12:11

  The offer is still valid. Details https://zetds.seychellesyoga.com/jml

 • Reply Heathert 24. januar 2024 at 12:35

  Content for your website https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Jodiet 24. januar 2024 at 16:04

  Content for your website https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Constancet 24. januar 2024 at 16:41

  Content for your website https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Jennifert 24. januar 2024 at 19:05

  Web Development Wizards https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Barbarat 25. januar 2024 at 00:30

  Can provide a link mass to your website https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Tiffanyt 25. januar 2024 at 06:02

  Your site’s position in the search results https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Miat 25. januar 2024 at 12:40

  Free analysis of your website https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Nicolet 25. januar 2024 at 21:40

  Web Development Wizards https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Cherilt 26. januar 2024 at 04:28

  Can provide a link mass to your website https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Charlotet 26. januar 2024 at 11:09

  Your site’s position in the search results https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Cecilt 26. januar 2024 at 16:54

  Free analysis of your website https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Heathert 26. januar 2024 at 22:42

  SEO Optimizers Team https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Veronicat 27. januar 2024 at 04:39

  I offer mutually beneficial cooperation https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Debrat 27. januar 2024 at 10:32

  Cool website. There is a suggestion https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Ellat 27. januar 2024 at 16:28

  I really liked your site. Do you mind https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Agatat 27. januar 2024 at 22:40

  Here’s what I can offer for the near future https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Janett 28. januar 2024 at 04:41

  You will definitely like it https://zetds.seychellesyoga.com/info

 • Reply Naomit 28. januar 2024 at 09:39

  Content for your website https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Aryat 28. januar 2024 at 15:40

  Web Development Wizards https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Norat 28. januar 2024 at 21:45

  Can provide a link mass to your website https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Lindat 29. januar 2024 at 03:51

  Your site’s position in the search results https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Normat 29. januar 2024 at 09:58

  Free analysis of your website https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Pennyt 29. januar 2024 at 16:12

  SEO Optimizers Team https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Viviant 29. januar 2024 at 22:21

  I offer mutually beneficial cooperation https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Abigaylet 30. januar 2024 at 03:28

  I offer mutually beneficial cooperation https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Tiffanyt 30. januar 2024 at 04:29

  Cool website. There is a suggestion https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Eleanort 30. januar 2024 at 10:35

  I really liked your site. Do you mind https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Leilat 30. januar 2024 at 15:52

  I really liked your site. Do you mind https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Tinat 30. januar 2024 at 16:44

  Here’s what I can offer for the near future https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Juliett 30. januar 2024 at 21:22

  Content for your website https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Vanessat 30. januar 2024 at 21:57

  Content for your website https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Lindat 31. januar 2024 at 03:22

  Web Development Wizards https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Sandyt 31. januar 2024 at 09:08

  Can provide a link mass to your website https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Priscillat 31. januar 2024 at 15:05

  Your site’s position in the search results https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Selenat 31. januar 2024 at 21:04

  Free analysis of your website https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Vanessat 1. februar 2024 at 02:54

  SEO Optimizers Team https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Irist 1. februar 2024 at 08:38

  I offer mutually beneficial cooperation https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Peggyt 1. februar 2024 at 14:23

  Cool website. There is a suggestion https://ztd.bardou.online/adm

 • Reply Oliviat 1. februar 2024 at 17:41

  Content for your website http://myngirls.online/

 • Reply Beatricet 1. februar 2024 at 23:31

  Web Development Wizards http://myngirls.online/

 • Reply Laurat 2. februar 2024 at 05:20

  Can provide a link mass to your website http://myngirls.online/

 • Reply Susant 2. februar 2024 at 11:04

  Your site’s position in the search results http://myngirls.online/

 • Reply Gloriat 3. februar 2024 at 00:51

  Free analysis of your website http://myngirls.online/

 • Reply Norat 3. februar 2024 at 14:35

  SEO Optimizers Team http://myngirls.online/

 • Reply Barbarat 4. februar 2024 at 04:19

  I offer mutually beneficial cooperation http://myngirls.online/

 • Reply Oliviat 4. februar 2024 at 09:50

  Content for your website http://fertus.shop/info/

 • Reply Battyt 4. februar 2024 at 17:40

  Web Development Wizards http://fertus.shop/info/

 • Reply Laurat 5. februar 2024 at 01:32

  Can provide a link mass to your website http://fertus.shop/info/

 • Reply Susant 5. februar 2024 at 09:22

  Your site’s position in the search results http://fertus.shop/info/

 • Reply Gloriat 5. februar 2024 at 23:12

  Free analysis of your website http://fertus.shop/info/

 • Reply Norat 6. februar 2024 at 13:02

  SEO Optimizers Team http://fertus.shop/info/

 • Reply Barbarat 7. februar 2024 at 02:51

  I offer mutually beneficial cooperation http://fertus.shop/info/

 • Reply Kellyt 7. februar 2024 at 16:41

  Cool website. There is a suggestion http://fertus.shop/info/

 • Reply Stacyt 8. februar 2024 at 06:32

  I really liked your site. Do you mind http://fertus.shop/info/

 • Reply Gillt 8. februar 2024 at 20:22

  Here’s what I can offer for the near future http://fertus.shop/info/

 • Reply Natalyt 9. februar 2024 at 10:10

  You will definitely like it http://fertus.shop/info/

 • Reply Audreyt 9. februar 2024 at 23:53

  The best prices from the best providers http://fertus.shop/info/

 • Reply Karent 10. februar 2024 at 13:39

  Additional earnings on your website http://fertus.shop/info/

 • Reply Shirleyt 11. februar 2024 at 03:22

  Analytics of your website http://fertus.shop/info/

 • Reply Florancet 11. februar 2024 at 17:05

  I would like to post an article http://fertus.shop/info/

 • Reply Nancyt 12. februar 2024 at 06:51

  How to contact the administrator on this issue http://fertus.shop/info/

 • Reply Aryat 12. februar 2024 at 20:57

  Shall we exchange links? My website http://fertus.shop/info/

 • Reply Juliett 13. februar 2024 at 10:57

  The offer is still valid. Details http://fertus.shop/info/

 • Reply Sheilat 14. februar 2024 at 00:49

  We offer cooperation on SEO optimization http://fertus.shop/info/

 • Reply Evat 14. februar 2024 at 14:39

  Content for your website http://fertus.shop/info/

 • Reply Monicat 15. februar 2024 at 04:25

  Web Development Wizards http://fertus.shop/info/

 • Reply Judyt 16. februar 2024 at 07:44

  Your site’s position in the search results http://fertus.shop/info/

 • Reply Oliviat 16. februar 2024 at 11:03

  Content for your website http://fertus.shop/info/

 • Reply Beatricet 17. februar 2024 at 00:38

  Web Development Wizards http://fertus.shop/info/

 • Reply Susant 18. februar 2024 at 03:18

  Your site’s position in the search results http://fertus.shop/info/

 • Reply Norat 19. februar 2024 at 05:55

  SEO Optimizers Team http://fertus.shop/info/

 • Reply 여우알바 4. april 2024 at 03:58

  I was more than happy to find this page. I need to to thank you for your time due to this fantastic read!! I definitely really liked every bit of it and i also have you book-marked to look at new things in your website.
  여우알바

 • Leave a Reply