Hverdagsliv

#NOTME

13. desember 2017

Hvis jeg var mann i dag. Så hadde jeg tenkt meg om 102 ganger før jeg gikk bort til en kvinne og viste henne interesse. Ga henne oppmerksomhet. Et kompliment. Kanskje ba om nummeret hennes.

er en hashtag som markerer at en person er blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet. Og etter min mening: den hashtaggen brukes nå over en lav sko.

Jeg syns på ingen måte at noen skal finne seg i uønsket seksuell oppmerksomhet, så her må du misforstå meg rett. At kvinner (og menn) blir utsatt for trakassering, overgrep og voldtekt er forferdelig. Men jeg får en følelse av at disse grusomme hendelsene og historiene begynner å drukne i et virvar av hårsåre kvinner som hater menn.

En mannlig kollega som syns du er sjarmerende og inviterer eg ut på en kaffe. Bare dere to. Er det uønsket seksuell oppmerksomhet som bør deles på Facebook, etterfulgt av i caps lock? Eller hadde det holdt at du sa: takk for invitasjonen, men jeg er ikke interessert? Du er på et utested. Åletrangt dansegulv, og en fyr danser seg bort til deg. Inntil deg. Det føles upassende, du har jo en kjæreste som sitter hjemme og venter på deg. Er det uønsket seksuell oppmerksomhet som bør deles på Facebook, etterfulgt av i caps lock? Eller kunne du gitt fyren på dansegulvet beskjed om at du helst vil danse i fred?

Hodet mitt vil så gjerne snu på rollene her. En kvinnelig kollega som inviterer en mannlig medarbeider på kaffe. En jente på det stappfulle danseulvet som danser seg inntil en fyr. Har det noen gang blitt en sak ut av at en kvinne på julebord med jobben, har slengt seg ned på fanget til en mannlig kollega? Mens hvis han derimot drar en kvinnelig kollega ned på sitt fang? Det lukter lang vei. Uansett hvor uskyldig handlingen er ment. Når det er sagt, så syns ikke jeg at kollegaer har noe som helst på hverandres fang å gjøre. Det var bare et eksempel for å snu på kjønnsrollen.

Jeg har snakket med kamerater om dette, og en av dem uttalte at han ikke hadde turt å gi en kvinnelig kollega et kompliment for julebordkjolen hennes. Det var blitt snakket om på kontoret hele uken, og han skjønte ikke helt hvor grensen gikk lengre. Hun er jo en god kollega, en venninne på en måte. Men så ble jeg plutselig redd for å kommentere utseendet hennes. Jeg tror ikke hun hadde tatt det negativt, men jeg ble redd for at andre kollegaer skulle overhøre det. Som om jeg gjorde noe galt i å synes at hun hadde kledd seg fint. Hun har tre barn og er gift, jeg ville aldri lagt an på henne på noen som helst måte. Tenk at det har gått så langt, at man blir redd for å gi en kollega et kompliment.

Alle vil ha likestilling. Likevel syns jeg det ser ut som vektskålen begynner å tippe over på andre siden. For likestilling handler ikke bare om lønn.

Og er det ikke på grensen til fornærmende? For deg som faktisk har opplevd noe som faller under kategorien uønsket seksuell oppmerksomhet. At kvinner gjør seg til ofre for komplimenter, kaffeinvitasjoner, lange blikk… Når du vet hvordan det føles å bli utsatt for trakassering, overgrep, voldtekt. Noen har tatt noe fra deg for alltid, og jeg kan ikke forestille meg hvordan det føles.

Men igjen. Hvem er jeg til å definere hva som føles som uønsket seksuell oppmerksomhet for andre. Dette er bare mine refleksjoner, og jeg syns det virker som om terskelen for å anklage er blitt for lav. For jeg beklager, men jeg ser ikke på det som et overgrep når en mann viser interesse for en kvinne. Heller ikke når en kvinne viser interesse for en menn. Hvis du takker nei, og han ikke gir seg – da kan vi begynne å snakke om uønsket oppmerksomhet.

Jeg støtter på ingen måte seksuell trakassering. Og ja – det finnes mange ekle mannegriser der ute. Sikkert kvinnegriser (det heter vel purker) også. Men å peke på et menneske og rope overgriper fordi du ble bedt på en date, dét syns jeg vi kan holde oss for gode til.

I dag er jeg glad jeg ikke er en mann som er interessert i en kvinne. Som kanskje ikke er interessert i meg. Og som kanskje går batshit crazy på Facebook hvis jeg inviterer henne på en kopp kaffe.

315 Comments

 • Reply byAnne 13. desember 2017 at 12:44

  Utrolig bra skrevet! Jeg er helt enig! Jeg synes det er veldig trist at vi har kommet dit at man ikke kan invitere noen ut på date, gi et kompliment, gi en kollega en vennlig klem osv uten at man skal få hashtaggen #METOO hevet etter seg! Klem <3

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 12:49

  Helt enig med deg, Ida!

 • Reply Mari 13. desember 2017 at 12:55

  Dette synes jeg var skivebom, Ida. Dette handler ikke om et uskyldig kompliment eller et spørsmål om kaffedate – det tror jeg de fleste klarer å forstå selv, både kvinner og menn. Fokuset er på menn fordi det ER flest menn som går over streken. Dersom du føler at likestillingen har tippet over kan du føle deg heldig, som ikke kjenner på undertrykkelse utelukkende basert på kjønn. Det ER en ukultur i samfunnet vårt, og dersom du ikke føler deg truffet av denne kampanjen, synes jeg i alle fall du kan holde deg for god til å motarbeide den ved å bruke den tåpelige hashtagen #notme. Her lukter det antifeminisme à la Kjetil Rolness…

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 12:58

  byAnne: Ja, sant?? Uff, blir helt uvel.. Klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 12:58

  Anonym: 😀 <3

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 12:59

  JAA!!!! Du får nok en gang sagt det alle trenger å høre!!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 13:00

  Mari: Hei Mari. Det skal du få lov å synes. Men det jeg skriver om her HANDLER faktisk om et uskyldig kompliment eller et spørsmål om kaffedate. Jeg syns ikke de handlingene fortjener å få #METOO hevet etter seg, på lik linje som når en fyr uoppfordret slenger frem tissen eller beføler rumpa di på julebord. For DA snakker vi #METOO.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 13:00

  Anonym: <3<3

 • Reply Solveig 13. desember 2017 at 13:06

  kunne ikke sagt det bedre selv Ida 🙂

 • Reply B 13. desember 2017 at 13:14

  Jeg er så enig med deg!! Så glad du finnes i denne bloggverden<3 Dette innlegget må nå ut til mange.

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 13:17

  TAKK ida!!! Så sykt enig med deg!

 • Reply Elin 13. desember 2017 at 13:17

  Takk for en fornuftig stemme- har tenkt akkurat det samme siste måneden.

 • Reply Stine 13. desember 2017 at 13:18

  Nå skuffer du Ida. Mulig jeg har gått glipp av noe, men jeg har ikke sett en eneste kommentar under #metoo som har handler om hårsåre reaksjoner på komplimenter. Derimot har jeg lest og hørt om utallige alvorlige hendelser, seksuell trakassering på sitt verste, og forferdelige overgrep. Det er ingen grunn til å skulle protestere mot #metoo bare fordi man ikke har opplevd noe selv eller fordi noen få har misforstått. Dersom kompisene dine ikke tør å gi komplimenter til jenter lengre må de sette seg bedre inn i hva dette handler om. Det bør kanskje du også.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 13:19

  Elin: <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 13:20

  B: så hyggelig at du syns det <333

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 13:21

  Solveig: :-)))

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 13:21

  Anonym: <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 13:21

  Stine: Er det ikke nettopp det som er poenget? At folk må sette seg bedre inn i hva #METOO handler om, og ikke slenge det etter folk for den minste ting? Jeg tror egentlig vi er enige. Og selv om du ikke har sett en eneste av disse kommentarene, så har jeg. Og mange med meg 🙂 Klem

 • Reply Martine 13. desember 2017 at 13:24

  Jeg har ikke fått med meg at noen bruker #metoo etter å ha fått et kompliment eller blitt invitert på en kaffe? Selvsagt kan ikke slike normale ting karakteriseres som overgrep, det er vel alle enige i. Jeg har fulgt med på denne debatten, og jeg har aldri fått inntrykk av at noen bruker hashtaggen urettmessig. Hvor er det du har sett dette? At en kollega ikke tør å gi et kompliment fordi han er redd for å bli hengt ut, er ikke #metoo sin feil.

 • Reply Line 13. desember 2017 at 13:30

  Hvor kommer det frem at metoo blir slengt etter kaffeinvitasjoner og flørting? Dette har jeg ikke sett noe til. Om kampanjen har gått for langt nå kan diskuteres, men det byr meg ingenting imot at hver stein snus i alle bransjer for å få has på dårlige holdninger blant menn. Hvis det kan hindre fremtidige overgrep synes jeg eventuelle overdrivelser rundt kampanjen er en grei pris å betale.

 • Reply Tonje Pettersen 13. desember 2017 at 13:34

  Helt enig! Liker tanken bak og syntes det er et bra konsept, men nå blir den brukt av mange bare for å få oppmerksomhet :/

 • Reply Rosa 13. desember 2017 at 13:39

  Dette synes jeg var et svakt resonnement Ida. Hvor tar du det fra at kvinner roper metoo når menn flørter, gir komplimenter eller hyggelige bemerkninger? Er dette noe du vet skjer, eller noe du antar? Jeg mener at kvinner utmerket godt evner å se forskjell på hyggelige tilnærminger og seksuell trakassering, og synes helt ærlig at menn som ikke klarer å forstå hva som er over streken bør skjerpe seg noe kraftig. At du som hvit og økonomisk overlegen kvinne ikke har opplevd seksuell trakassering, betyr jo ikke at ikke andre kvinner har opplevd det? Jeg synes det er usolidarisk av deg å stille spørsmålstegn ved andre kvinners opplevelser og historier om trakassering og overgrep, og kan ikke forstå hvordan du som virker svært oppegående og smart evner å misforstå essensen i denne kampanjen. Metoo handler om en ukultur i alle lag av samfunnet hvor menn misbruker sin fysiske eller makt posisjon og tråkker langt over grensene til kvinner. Hvorfor disse kvinnene ikke melder ifra eller sier nei er jo nettopp fordi de føler seg (og ofte er) underlegne, og de er redd for å ikke bli trodd eller miste jobb og rykte. Hvis du har lest alle oppropene signert av kvinner i ulike bransjer i inn-og utland den siste tiden bør det ikke være mulig å så tvil ved at dette er reelle opplevelser. Og en siste ting, å påstå at kvinner roper overgriper så fort en mann ber dem på date er en total avsporing av denne viktige debatten, og rett og slett et skikkelig ugreit angrep på de modige kvinnene som har stått frem og baner vei for at andre kvinner skal slippe å oppleve det de har opplevd.

 • Reply Elin 13. desember 2017 at 13:45

  Virker som det viktigste ordet i denne kampanjen forsvant et sted på veien i innlegget ditt – maktposisjon: etter det jeg har forstått handler vel #meetoo om å bli satt i situasjoner av mennesker med makt der det ikke er så lett å hverken si fra eller protestere.

 • Reply Hege 13. desember 2017 at 13:46

  Amen!!

  Er så enig med deg, Ida! Sitter med samme tankene selv, og har diskutert dette med flere venner og kollegaer som er av samme oppfattelse.

 • Reply Helene 13. desember 2017 at 13:47

  Oj, dette var ekstremt skuffende. Har snakket mye om dette med kjæresten og venner, og alle er (heldigvis) enige om at de menn som er redde for at det de sier/gjør kan oppfattes som trakassering, ikke har forståelse for normal folkeskikk eller vet at de gjør/sier ting som er på kanten. Med sunn fornuft vet man hva som er ok, og hva som ikke er ok. Flørting, komplimenter, invitasjon på date og klemmer har ingenting med #metoo å gjøre, og de som tror det har misforstått kraftig. Det du gjør nå er å undergrave en negativ kultur hvor kvinner skal tåle ekle seksistiske kommentarer og seksuell trakassering. At du ikke har opplevd noe sånt (ref #notme) betyr ikke at andre ikke kan oppleve ting som er ille. Selv om jeg ikke har opplevd barnemishandling som barn, lager jeg ikke et blogginnlegg i protest når andre deler sin historie.

  Sier som Atle Antonsen: De som føler seg truffet av metoo, er de som burde treffes. Har man ikke gjort noe ekkelt, er man heller ikke målet til kampanjen. Merkelig at det er så vanskelig for enkelte å forstå.

 • Reply Anna 13. desember 2017 at 13:51

  DETTE!!! Får lyst til å dele det med alle venner og si «hallo det er dette jeg prøver å sette ord på». Kunne ikke vært mer enig og har sett alt mye latterlig der ute om #metoo nå. Hadde jeg virkelig opplevd noe grusomt hadde jeg følt at det ble bagatellisert av alle som freaker ut over et langt blikk eller en hånd langt ned på korsryggen klokken 3 på natten en lørdag. Så du artikelen av Gro Harlem Brundtland? Sender en link….https://www.vg.no/nyheter/innenriks/metoo/gro-aapen-om-seksuell-trakassering-han-stroek-meg-nedover-halsen/a/24194965/

  «Han strøk meg på halsen og gikk når han skjønte jeg ikke var interessert». What.

  Takk, igjen, Ida!! Du er så bra.

 • Reply Hanna 13. desember 2017 at 13:59

  Takk, Ida. TAKK. Du satte akkurat ord på det jeg har tenkt på i SÅ lang tid. Selvfølgelig er vi alle i mot uønsket seksuell oppmerksomhet både den ene og den andre veien, men jeg synes ikke det er det dette handler om lenger. Og jeg er helt enig med deg, i noen tilfeller har dette faktisk begynt å handle om helt fullstendig uskyldige kommentarer og hendelser. Jeg tenker at vi som kvinner kanskje heller må bli flinkere til å stå opp for oss selv, og gi beskjed når vi føler ting er ubehagelig. Nå snakker jeg selvfølgelig ikke om voldtekt og annet i den gaten, det er jo straffbart og det av en grunn. Men ja, jeg er helt enig med deg. Alle varme tanker til dem som faktisk har opplevd noe de bør rope #METOO av, men til dere andre; skjerp dere, og svelg en kamel.

 • Reply livingdoll 13. desember 2017 at 14:03

  Er så utrolig enig! Jeg har vært utsatt for flere seksuelle overgrep, vi snakker da fysisk holdt nede med makt og fått klær revet av. Jeg har blitt drugget og våknet opp med buksa på anklene. Og så videre, og så videre. At jenter nå sitter og sipper over ‘seksuelltrakassering’ fordi en gutt har plystret etter dem når de gikk forbi, eller ja, jeg vet ikke.. Sagt et par ord om hvor flott hun er.. Det gjør meg rett og slett provosert.

 • Reply Silje 13. desember 2017 at 14:12

  Kommenterer sjeldent, men her kunne jeg ikke dy meg. Tusen takk for en fornuftig stemme, det er rett og slett trist hvordan det nå har blitt. Jeg kjenner jeg blir direkte irritert over disse hårsåre kvinnene. Under operasjonsalen sa ene overlegen at den nye LIS-legen måtte suge mer, hun stormet ut av operasjonssalen. Hvorfor? det samlet seg for mye blod, og vi hadde ikke tilgang til buken lengre…. Hun holdt jo tross alt utstyret som SUGER……… #oppgitt…. Endte gudslov godt, men mye mer arbeid for meg og overlegen…. #notme

 • Reply Karina 13. desember 2017 at 14:17

  Her kommmer en kommentar fra en førstegang-kommemterer (er det et eget ord?): Så utrolig bra skrevet, jeg er så enig! Det er absolutt en viktig og alvorlig problemstilling, men jeg har også inntrykk av at det som virkelig er viktig og absolutt bør frontes, drukner i en for stor del av av outing av i utgangspunktet uskyldige heldelser. Det gjøt at #metoo mister litt av verdien og slagkraften – nå overser jeg (dessverre) det meste av #metoo i alle sosiale medier fordi man sitter med følelsen av at en fjær blir til 10 høns.. La de forsettlige hendelsene bli slått hardt ned på, og spar kraften av kampanjen til dette.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:21

  Karina: Helt enig med deg, Karina. Det skjer så mye skrekkelig som burde få dette fokuset.

 • Reply Elisabeth L 13. desember 2017 at 14:21

  Det er godt du tar opp dette, for jeg var faktisk ikke obs på at det var blitt sånt! Er jo sykt leit at menn skal føle at det er utilpass å gi en fin kompliment, eller at man faktisk ikke kan vise interesse for motsatt kjønn uten å bli tolket feil 🙁 håper virkelig flere tenker over dette og gjør seg mer bevisst på hvor grensen går før man stempler alt med #metoo 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:22

  livingdoll: Så trist å høre at du er blitt utsatt for det 🙁 Håper det går bra med deg. Og ja, jeg skjønner veldig godt at du blir provosert av det. Takk for at du ville dele! Klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:22

  Silje: Er du seriøs??? Det der var et veldig godt eksempel, herregud.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:23

  Hanna: Skriver under, godt skrevet <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:24

  Anna: What sier jeg også. For en latterlig sak. Og takk til deg og <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:26

  Helene: jeg snakker ikke om menn som føler seg truffet av #METOO, jeg snakker om menn som ikke vet hvordan de skal oppføre seg ovenfor kvinner lengre, fordi det faktisk finnes kvinner som roper #METOO over en lav sko. Jeg protesterer på ingen måte mot kampanjen, jeg stiller spørsmål ved de som misbruker den. Dét er skadelig mot kampanjens faktiske formål.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:27

  Tonje Pettersen: Jeg tenker det samme som deg!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:27

  Hege: Samme her. Har snakket med så mange venner og bekjente som syns det har gått helt over styr, klarte ikke å la være å skrive noe om det.. <3

 • Reply Marianne 13. desember 2017 at 14:27

  Veldig uenig det du skriver her. Virker som du undergraver en viktig kampanje, som har satt fokus på ukultur mange har akseptert i stillhet, fordi du opplever at vennene dine på Facebook har misforstått den. Flere tusen kvinner har stilt seg bak opprop for å øke bevisstheten rundt seksuell trakassering i ulike bransjer. Burde ikke disse viktige bidragene veie opp for at kameraten din er litt usikker på om han kan gi en jente et kompliment? Samtidig som det er helt åpenbart at kameraten din (og du?) ikke har fått med seg hva dette egentlig handler om, bidrar kampanjen uansett til en økt bevissthet rundt hvordan vi behandler hverandre, uansett kjønn. For meg er det en seier i seg selv.

  Utdyp også gjerne hva du mener med «Alle vil ha likestilling. Likevel syns jeg det ser ut som vektskålen begynner å tippe over på andre siden». Synes #metoo klart og tydelig har bevist at arbeid for likestilling er like aktuell og nødvendig nå som før.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:30

  Line: Jeg har sett noe til det. Og det har jeg snakket med mange andre som også har. Og SELVFØLGELIG, det finnes stein som skal snus og menn som skal tas – fordi de fortjener det. Men det du kaller eventuelle overdrivelser…. Hvilken belastning, å nærmest bli anklaget for overgrep hvis man for eksempel har gitt et kompliment i beste mening? Jeg syns ikke det er en pris uskyldige mennesker skal betale. Og ja, nå snakker jeg om de uskyldige.

 • Reply Kathrine 13. desember 2017 at 14:30

  Takk for at du skriver det jeg mener! Dette har gått altfor langt og har dessverre utviklet seg til et hylekor! Jeg har selv opplevd overgrep men har ingen behov for å dele #METOO eller henge ut vedkommende offentlig.

 • Reply Tina 13. desember 2017 at 14:30

  Kan du vise meg hvor #metoo har blitt brukt etter at noen ble spurt om en kaffedate? Kanskje det er i sosiale medier, men da er du venn med feil folk. De fleste oppegående mennesker skjønner at #metoo ikke handler om kaffedate og et kompliment for klærne, hvis ikke er det de det er noe galt med.

  Jeg har ikke inntrykka av at hashtagen ofte blir brukt feil, men hvis det ikke stemmer får du linke til noen saker her.

  Når det gjelder vennen din som ikke skjønner at å si «fin kjole», ikke er seksuell trakassering, så er det han det er noe galt med, kanskje har han ikke fulgt med når de andre har pratet om kampanjen på kontoret. Man kan i visse tilfeller være usikker på hvor grensa går, men SÅ usikkert er det ikke. Like lite usikkert som at det å ta noen på brystene er over grensa, er det at å gi et kompliment for klær er innafor.

  Jeg skjønner at du tjener penger på klikk, men her syns jeg du bruker en utrolig viktig kampanje til å fokuserer på en liten gruppe dumme folk som misbruker hashtagen, fordi du vil provosere. Hva med å heller bruke platformen din til å skrive om det faktum at #metoo viser at likestillingskampen ikke er over, men fortsatt må kjempes!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:31

  Martine: Hvor jeg har sett det? For det meste på Facebook.

 • Reply Kristine 13. desember 2017 at 14:31

  Velskrevet innlegg, helt enig med deg. Bra at du setter fokus på dette!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:33

  Elisabeth L: Jaaa <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:33

  Kathrine: Så forjævlig. Og leit å høre 🙁 Og takk for at du deler dette <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:33

  Kristine: Tusen takk, Kristine <33

 • Reply Ingvild 13. desember 2017 at 14:38

  Det her er noe av det beste jeg har lest på lenge. Du kan virkelig å sette ord på ting 🙂 Elsker bloggen din!

 • Reply Geriatriks 13. desember 2017 at 14:39

  Godt skrevet, og jeg er veldig enig med deg. Har selv skrevet en som heter «Er metoo «reglene» forskjellig for kvinner og menn?» nå i det siste hvor jeg ogå setter spørsmålstegn ved bruken av #metoo.

 • Reply Kaia 13. desember 2017 at 14:40

  Nettopp! Jeg synes dette minner om alle som plutselig har angst og alvorlige depresjoner bare fordi livet er litt kjipt noen dager. Det er faktisk ikke sånn at det er kult å bruke #metoo eller si at du er psykisk syk, det er kjempealvorlig. Folk ass.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:41

  Ingvild: Takk for det 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 14:41

  Kaia: Nettopp…….

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 14:46

  Amen!!

  Her treffer du spikeren på hodet! Kampanjen er en god ting, og setter søkelyset på noe viktig, men viktigheten forsvinner om den druknes i småting. Det er stor forskjell på overgrep og flørting.

  Takk for at du fremdeles blogger Ida, jeg har vært en anonym fan siden caffelatte-tiden <3

 • Reply Helene 13. desember 2017 at 14:55

  Man føler seg vel truffet av #metoo hvis man er usikker på hvordan man skal oppføre seg pga kampanjen? Jeg har fulgt nøye med på debatten, og har til gode å se noen som misbruker #metoo, mulig de finnes men er ganske sikker på at de er i et mindretall. Derfor synes jeg det er skuffende du drar frem disse i stedet for å bruke stemmen din til å støtte en sårt etterlengtet kampanje.

 • Reply Mari 13. desember 2017 at 14:57

  Kunne ikke vært mer enig! Selvsagt skal de som har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet bli tatt seriøst. Problemet slik jeg oppfatter det, er at folk jeg møter slenger rundt seg med #metoo som om det var en spøk. Hashtaggen blir rett og slett litt latterliggjort, og meningen og kraften bak forsvinner. På julebord med jobben begynte folk i de sene timer å rope #metoo, mens de lo og klappet seg på låret. Årsaken til utbruddene kunne være alt fra at en mannlig kollega ville skåle, til at det ble påspandert drinker på byen… Det blir så feil, for #metoo er ingen spøk når det er reelt.

  De som føler seg tråkket på av det du skriver, og som er uenige med deg, har nok ikke helt forstått hva du mener. Tøft at denne delen av saken også blir belyst!

  Jeg hadde en diskusjon rundt dette temaet med en venninne. Vi kom frem til at på samme måte som menn gjerne utnytter sin posisjon til å gi uønsket seksuell oppmerksomhet, er vi kvinner helt rå på å bruke kvinnelist for å oppnå det vi vil. Synes det kan være til ettertanke midt oppi denne heksejakten som i aller størst grad rammer menn (også de uskyldige).

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 14:57

  Til alle dere som ikke skjønner hva hun mener. Jeg har også sett flere eksempler hvor kvinner har brukt #metoo når det (syns jeg) er helt uberettiget. Du har faktisk ikke blitt seksuelt trakassert om noen plystrer etter deg, eller en kollega sender mld om at «du var fin idag». Og hva så om denne fyren kanskje har kone og barn? det er likevel ikke seksuell trakassering! Kanskje flørt, men absolutt ikke trakassering. Akkurat disse to eksemplene har stått blant annet på vg. Og helt enig i at disse hysteriske damene tar fokuset fra de som virkelig har blitt seksuelt trakassert om som vi trenger å sette søkelyset på. Bra skrevet Ida, blir tydelig i kommentarfeltet her at de som mener du ikke har fulgt med, er de som selv ikke har fulgt særlig med!

 • Reply Tina 13. desember 2017 at 15:00

  Du skriver i kommentaren 14:30: «Hvilken belastning, å nærmest bli anklaget for overgrep hvis man for eksempel har gitt et kompliment i beste mening?»

  Hva faen? Det er jo ingen som anklager menn for overgrep etter å ha fått et kompliment! Kan du vise oss hvor dette blir gjort? Det har jeg aldri hørt om i hvert fall, og hvis det skjer så er det vel kvinnen som blir sett rart på, ikke mannen.

  Virker som at du har bestemt deg for en ting, og så finner du på eksempler som skal passe ditt inntrykk, men det er jo bare tull.

  Du skuffer skikkelig Ida, trodde du var mer reflektert en som så.

 • Reply Christina 13. desember 2017 at 15:10

  DA har vi helt forskjellige erfaringer av bruken! Jeg har venninner som har blitt skjelt ut av menn som har kjøpt dem øl forså å forvente at de skal bli med dem hjem, av menn som har omtalt venninner som horer og billige, blitt voldtatt, fått beskjed om å kle seg mer sexy, prestere mer som i pornofilmer, barbere ditt og barbere datt osv osv. Jeg har mange gode kompiser som gir meg komplimenter og som kan tulle med å danse inntil meg. Jeg har en fantastisk kjæreste som er verdens beste. Men det stoppet ikke meg fra å være en av de som skrev #metoo fordi jeg ble voldtatt for 4 år siden. Det er et holdningsproblem blant noen gutter/menn, og det er ikke greit. Det virker som du har vært heldig med dette, og det er veldig godt å høre. Men dessverre er ikke alle vært så heldige. Jeg er for så vidt enig i at kaffedater og en flørt på byen ikke er seksuell trakassering, men det er jo ikke det «vi» klager over heller …

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 15:23

  Du og Sophie Elise stoler jeg nærmest blindt på når det kommer til verdier. Ikke på en hjernevasket måte, jeg synes bare dere mener mye smart som jeg ofte er enig i. Forresten, jeg lurte på om du kunne skrive et innlegg om din hudpleie-rutiner og hvilke sminkeprodukter du bruker? Du ser altså så glødende og frisk ut bestandig. what scrub are you using giirl

 • Reply Gro 13. desember 2017 at 15:23

  Dette snakket vi jentene om på lørdag, og er HELT enig! Jeg mener vi er blitt alt for hårsåre og at mange bør skjerpe seg, du har faktisk ikke blitt utsatt for seksuell trakassering fordi noen slenger en liten kommentar, altså!

 • Reply G 13. desember 2017 at 15:28

  Endelig satte noen ord på det jeg har prøvd å formidle til alle rundt meg! Takk for at du deler, 100 % enig i det her

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 15:29

  Kjønnsrollene og maktbalansen mellom kvinner og menn er dessverre ikke like så det blir ikke så svart hvitt at man kan snu om på rollene å se på det sånn. Men du har gode poeng. Men jeg tror likevel ikke at det er et skadelig samfunnsproblem at menn nå tenker seg om to og tre ganger før de åpner munnen rundt kvinnelige kollegaer. Metoo har gjort så mye bra at de problemene du snakker om blir ubetydelige.

 • Reply Ernæringsstudent 13. desember 2017 at 15:29

  Helt enig med deg, Ida. Og jeg har så lyst til å like deg, jeg klarer det bare ikke helt på grunn av at du bruker og fronter pels. Jeg synes det å kutte ut pelsbruken er det letteste man kan gjøre for dyrene, ikke nødvendigvis fordi det gjør noe forskjell at en person gjør det, MEN du har så stor innvirkningskraft på leserene dine og det vil gjøre at det blir mindre kult med pels, og forhåpentligvis mindre forespørsel. Håper du ihvertfall kan ta det til ettertanke og kanskje kjøpe fakefur neste gang du vil ha en ny jakke.

  Bemerket meg at du frontet å spise mer kjøtt og det synes jeg er supert! Bare se under på kommentarfeltet på hvor mange som lar seg inspirere! Vil forresten legge til at mye av det som blir sagt i dokumentaren såklart er satt litt på kanten. Men proteinet i kjøtt er faktisk kreftfremkallende, sammenlignet med proteiner i ikke animalske produkter. Forskerene vet enda ikke hvorfor. Men de slår fast at det vil om 10-20 år bli mange nye tilfeller med kreft i tykktarmen hos befolkningen, pga av det store kjøttforbruket vårt. En liten «funfact» 🙂

 • Reply Signe 13. desember 2017 at 15:34

  Riktig det du skriver, men det tror jeg alle allerede vet. Det er vel ingen som bruker #metoo etter å ha blitt bedt på en date. I hvertfall ingen tilfeller jeg har lest om.

  Syntes det er kjempeviktig at det er blitt satt større fokus på trakassering etter #metoo. I mine øyne er dette et stort problem i samfunnet i dag. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle menn, men det gjelder et par. Og jeg tror alle menn innerst inne vet hvor grensen går.

  Synd at kompisen din føler han ikke kan gi kollegaen sin et kompliment, men da er det han som har misforstått.

 • Reply Cathrine 13. desember 2017 at 15:42

  Amen!

 • Reply Elina 13. desember 2017 at 15:54

  Helt enig. Jeg synes det har gått alt for langt. Facebook og å rope seksuell trakassering er ikke første ting en skal gjøre. Men det er det folk nå gjør. Noens grenser går andre plasser enn andres og vi kan ikke forvente at en hver mann vet hvor akkurat min og din grense går. Min grense er veldig tydelig, jeg forakter fysisk kontakt, men jeg velger å si i fra hvis jeg blir ukomfortabel, og hver eneste gang har mannen/gutten forholdt seg til det jeg har sagt.

 • Reply Cecilie 13. desember 2017 at 15:56

  Herregud! Bra noen sa det! Tommel opp for deg Ida. Det har jo spint helt ut av kontroll.

 • Reply Terese 13. desember 2017 at 16:00

  Tror aldri jeg har lest noe jeg er mer enig i enn dette! 🙂

 • Reply Helene 13. desember 2017 at 16:07

  Helt enig, Ida! Tror de fleste skjønner at innlegget ikke er ment for å undergrave kampanjen, men at det har blitt feil fokus på hva #metoo egentlig handler om. Du er flink til å sette ord på ting og ikke minst skrive:-) Klem

 • Reply Stine 13. desember 2017 at 16:13

  Endelig!!! Takk! Jeg har tenkt på det samme alt for lenge nå, og blir virkelig oppgitt over alle som har et behov for å gjøre seg til offer i enhver situasjon. Dessverre har det blitt slik at mange unge jenter søker oppmerksomhet på denne måten i dag. #Metoo er i høyeste grad relevant i mange land, men i Norge har vi det stortsett veldig fint, sett bort i fra noen unntak, selvfølgelig. Jeg jobber som sykepleier på sykehus, og ja det har skjedd at en pasient har slått meg på rumpa for eksempel, men da er det ofte i en humoristisk setting. Det er ikke alltid det ligger noen seksuelle tanker bak handlinger, men noen ganger handler man før man tenker, og det tror jeg alle kan kjenne seg igjen i. Bra skrevet 🙂

 • Reply Sunniva 13. desember 2017 at 16:16

  Jeg synes fokuset i dette innlegget ble litt snevert.

  Det vil alltid være mennesker som utnytter systemer, sosiale bevegelser eller andre formål. Eksempelvis kan man påstå at den generelle befolkningen irriterer seg over mennesker som «NAVer» men som egentlig kan jobbe. Det betyr jo likevel ikke at Norge skal kvitte seg med NAV, ettersom andelen mennesker av de som faktisk trenger støtte er større enn de som utnytter systemet (vil jeg tro i det minste).

  Det samme gjelder #metoo, som andre her påpeker så kan man ikke undergrave bevegelsen fordi at noen bruker hasjtaggen til å poste Facebook-innlegg om uønskede kaféforespørsler. Jeg er selvfølgelig enig i at #metoo ikke burde gå utover uskyldige personer, men jeg vil likevel påstå at bevegelsen fortjener å bli tatt på alvor for det den er – og det er der fokuset burde rettes.

 • Reply Miriam 13. desember 2017 at 16:20

  AMEN! Helt enig med deg, fornuftige kvinnemenneske!! Går jo helt over styr, de forstår jo ikke at slike tilfeller vanner ut begrepet. Det er virkelig et overgrep mot dem som faktisk har all grunn til å føle seg trakassert. Jeg så et tilfelle hvor ei jente hadde fått et forførende blikk og ble helt satt ut. Dermed var det rett på insta og the rest is history.

  Du har en viktig stemme og det er så flott at du bruker den. Det skinner dessverre gjennom en del av kommentarene du har fått at refleksjonsnivået og evnen til å se nyansene som du presiserer veldig godt, ikke er på topp hos alle leserne dine. Det må liksom ikke ta helt av..da mister det dessverre sin kraft og mening til slutt.

 • Reply Martine 13. desember 2017 at 16:35

  Dette er så point on! Merkelig nok hadde jeg og en kompis en samtale om dette for et par uker siden, og vi delte mange av de synspunktene du har skrevet her. Veldig bra innlegg! 🙂

 • Reply Anneli 13. desember 2017 at 16:36

  Hei.

  Nå ble jeg litt skuffa. Jeg forstår til dels hvor du ser dette fra, men det er nok mer nyansert enn du skisserer, mener jeg. Og bruken av hashtag notme føles veldig feil og trist.

  Dersom det er noen som bruker #metoo og refererer til hendelser som sett alene ikke fremstår som trakassering, så velger jeg å tro at de prøver å rette fokus mot at det samlet er en ukultur. For eksempel: på min arbeidsplass har jeg aldri opplevd grov trakassering. Men jeg opplever nesten daglig kommentarer på utseende (mange unødvendige, ikke nødvendigvis kompliment), spøking rundt at jeg er kvinne, og kommentarer som underbygger en mannsrolle som mer viktig og sterkere enn en kvinnes rolle. Hvis jeg hadde listet opp hver enkelt kommentar og spøk her ville man nok ikke sett et stort problem dersom man så de som enkelthendelser. Men satt sammmen, når det skjer hver dag, hver uke, hvert år, så er det et tegn på at menn og kvinner, spesielt i arbeidslivet, behandles forskjellig og at det er ulike grenser for hva man kan si til en mann, og hva man kan si til en kvinne. Mener i alle fall jeg 🙂

  Og enig i de andre som over her kommenterer at de som føler seg truffet av metoo nok burde føle seg truffet. Det er ulike måter å si ting på, noe er greit og noe ikke. Og jeg velger å tro at de aller fleste merker forskjell på et oppriktig kompliment og en unødvendig kommentar.

 • Reply Anette 13. desember 2017 at 16:40

  #AMEN! Du får sagt alt det ingen andre tør å si. Jeg elsker deg, Ida!

 • Reply Lena 13. desember 2017 at 16:42

  Helt enig, jeg blir litt flau av hele det derre #meetoo greiene.. Men det er jo trendy å være krenket om dagen. #staykrenka PS: gruppevoldtekt vs å bli blunket til av en mannlig kollega – hvor blir det av refleksjon før #meeto brukes? Nei, her er det bare å skjerpe seg, damer! Takk for meg. Og takk til deg, Ida!

 • Reply H 13. desember 2017 at 16:54

  Jeg forstår hva du prøver å formidle – men. Og det er et stort MEN. Jeg har selv opplevd at en kollega/overordnet sendte meg upassende meldinger, av seksuell karakter. Dette kan kanskje høres «rimelig uskyldig ut» for noen, hvis man setter det opp mot de som har blitt trakassert over lang tid, eller fysisk. Det var ikke snakk om mange meldinger, ei heller over lang tid, men i perioden etter ga ham meg mange komplimenter på utseendet mitt på jobb. De andre som hørte det tenkte sikkert at det var hyggelig sagt av ham, men for meg var det veldig ubehagelig. Han strøk meg også ved en anledning på hodet. Ingen big deal kanskje? Men igjen, etter det han hadde skrevet til meg, føltes det helt grusomt for meg. De andre reagerte ikke på dette, og det forstår jeg, da de ikke visste.

  Jeg slet mye på jobb i den perioden. Det ubehaget som oppstod for min del etter disse episodene er vanskelig å beskrive uten at det virker som jeg overreagerer eller påtar meg en offerrolle. Poenget mitt er uansett at man ikke kan vite hvorfor noen reagerer som de gjør. Dessverre følte jeg at det min kollega gjorde ikke var «viktig nok» til å meldes. Og slik tror jeg mange føler. Likevel var det «viktig nok» til at jeg ikke lenger følte meg trygg eller vel på arbeidsplassen.

  Så for all del – jeg skjønner at du mener at det har gått for langt hvis man ikke lenger kan be hverandre på kaffe eller si at man var fin på håret. Ofte handler det om aldersforskjell, maktubalanse eller andre forhold som kan gjøre at «uskyldige» ting ikke er så uskyldige likevel. Maktmisbruk handler ikke alltid om de store tingene.

  Ikke minst kan man ikke vite hva folk har opplevd før, og hva som kan trigge vonde minner. Spøken du drar med kompisgjengen egner seg kanskje ikke på jobb, og tingene du hvisker til kona trenger du ikke å hviske til din yngre, kvinnelige kollega. Det handler om å se an sitt publikum.

  Jeg synes det er rom for ulike meninger, og det kan godt hende det er mange som vil si seg uenig med meg og kalle meg nærtakende, og det får jeg heller leve med 🙂

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 17:02

  Så enig!! Trakassering, overgrep og voldtekt er det mye av, og dette BØR settes fokus på. En kampanje som #metoo er derfor gull verdt når den blir brukt riktig! Dessverre har også jeg sett mye, som heller burde bli tolket som et kompliment fremfor trakassering og overgrep. Jeg har selv opplevd voldtekt, og derfor svir det litt ekstra å se sånt. Dessuten syns jeg du også tar opp noe viktig når du nevner forskjellene på kjønn sett i forhold til dette! Bra formulert!!

 • Reply Hong Phuc Ho Chung 13. desember 2017 at 17:03

  Bra skrevet, Ida! Helt enig med deg <3 #notme

 • Reply Annie 13. desember 2017 at 17:07

  word(s)! Jeg skrev faktisk noe lignende på facebook for ca en måned siden: #notmetoo haha.. Jeg er 100% enig med deg, det har blitt til et klagekor av hårsåre purker spør du meg. Stakkars, stakkars dem som faktisk har blitt offer for ekte overgrep! Nå drukner de viktige historiene i dette gapet av småtteri og småttera. Herregud da damer, vi må da tåle litt impåslitne menn på dansegulvet uten å skrike voldtekts-ulv. Amen Ida, u rock as always! Det er like irriterende som når folk går rundt å skriker om at de har angst, fordi de er litt stressa. If u know what i mean.

 • Reply Mann 39 13. desember 2017 at 17:25

  Utrolig bra skrevet! 🙂

 • Reply Victoria 13. desember 2017 at 17:29

  Så trist å se at du tar fokus vekk fra det denne viktige kampanjen handler om, og heller skal så tvil om det som kommer frem. Jeg forventer slike holdninger fra middelaldrene menn, men at du som ung kvinne ikke ser verdien i kampanjen er ufattelig trist. Om én og annen person har skrevet om kompliment og kaffe-invitasjoner under #metoo (noe jeg ikke tror de har), så er det uansett ikke dét som fortjener fokus her.

 • Reply M 13. desember 2017 at 17:33

  T A K K !!

  Endelig noen som setter ord på det jeg også føler.

  #NOTME

 • Reply Cecilie 13. desember 2017 at 17:41

  Så utrolig bra skrevet! Dette har jeg også tenkt mye på, føler #metoo på mange måter bagatelliserer voldtekt og liknende som er så mye mer alvorlig enn en upassende kommentar på et julebord (feks). Er selvsagt bra med åpenhet rundt temaet, men det begynner å gå litt for langt. Digger deg!🙌🏼

 • Reply Maria 13. desember 2017 at 17:45

  Så utrolig enig. TAKK!

 • Reply Nina 13. desember 2017 at 17:52

  Amen, sier jeg bare!

  Jeg synes disse utropene skal være forbeholdt de som faktisk tar det store steget og sier ifra, ikke de som slenger seg på bølgen bare fordi.

  Til slutt så blir hele greia så latterlig at ingen tar det seriøst, noe som igjen gjør det vanskeligere å stå frem for de som faktisk har opplevd det.

  Ingen fortjener å havne i en slik situasjon, uansett kjønn, men synes kanskje det tar litt overhånd når vanlig høflighet kanskje blir ansett som alt mulig annet.

 • Reply Sandra 13. desember 2017 at 17:53

  Endelig noen som tør å si det høyt! #metoo har nærmest blitt en hashtagg for alle kvinner som har vært vitne til gutteprat. Og det som verre er, er at dersom kompisen din er kjekk har han ingenting å frykte. Da skryter damene av flørting. Er han mindre heldig, da er det plutselig trakassering. Jeg setter det på spissen nå, men det provoserer meg at hårsåre damer fjerner alvoret fra faktisk trakassering og overgrep.

 • Reply Ella 13. desember 2017 at 17:54

  Amen!!!

 • Reply ida 13. desember 2017 at 18:13

  Har vært mye «kødd» angående #METOO på jobben i det siste, hvor alle tuller med at «nå må man passe seg». Under middagen i helgens julebord satt jeg ved siden av en godt voksen mannlig kollega som jeg liker svært godt på jobben i form av at han sprer mye glede og er en gøyal kollega. Under middagen hadde han drukket en del, så det endte opp med at han brukte skulderen min på en måte som en ryggstøtte mens han satt å slappet av. Gjorde meg ingenting da jeg ser på meg selv som tåler det meste og har en typ grisete humor (hehe), men til slutt sa jeg med et smil «Nå må jeg få litt pusterom her for nå har du brukt meg som ryggstøtte en stund;)». Hans respons var å rope høylytt utover lokalet ;»HER HAR VI KVELDENS FØRSTE #MEEETOOOO!!!!» Vet ikke hva som skjedde, men akkurat det synes jeg var ubehagelig, at jeg ble anklaget for å «føle meg trakassert».

 • Reply Line 13. desember 2017 at 18:32

  Er så SYKT enig.

  Som jeg leste et sted: Seksuell interesse er ikke det samme som seksuell trakassering.

  Hilsen en som tåler et lite dask på rumpa

 • Reply Elise 13. desember 2017 at 18:36

  Men hvorfor velger du å ta kampen for de veldig få kvinnene som har misforstått kampanjen, når det er mange hundre/tusen historier som er veldig alvorlige? Har du egentlig lest alt sykt som skjer i forskjellige yrker? Jeg ble hvertfall helt satt ut. Like satt ut som når jeg leser at en ung kvinne arbeider mot kampanjen.

 • Reply Marita 13. desember 2017 at 18:41

  Åhh så godt skrevet – har ikke kunna vært mer enig! Føler det er så lattelig respektløst å kaste ut #metoo over alt, ovenfor de som faktisk har opplevd noe det er å bruke taggen for! Det er en superbra kampanje, men igjen klarer vi kvinner å vri dette til nok en «feminisme»sak uten bunn. Har nok opplevd fulle ekle gutter/menn på byen jeg også, men kan aldri skje for meg det kan sammenlignes med det de som FAKTISK har blitt trakassert har opplevd – så slenger meg med på #notme <3

 • Reply Julie 13. desember 2017 at 18:48

  Helt enig! Har tenkt på det her lenge. Folk som «kommer på» en kommentar eller lignende som skjedde for mange år siden, og nå lurer på om de skal ta kontakt med vedkommende for å informere om at det ikke er greit.

  Jeg vet om ei som har opplevd veldig grove seksuelle overgrep, og får vondt av hvordan andre «slenger» seg med på kampanjen.. bra du sier det her høyt selv om det er litt som å banne i kirka om dagen:p

 • Reply J 13. desember 2017 at 18:48

  HAR du lest metoo som handler om å bli invitert på date? Eller er det bare påstander du kommer med for å gi tyngde til en problemstilling og et innlegg du allerede har utarbeidet i hodet ditt? Fint om du kan poste screenprint avde spesifike metoo-innleggene det gjelder? Det der det står «#metoo. En mannsidiot ba meg på date, fyy faen». Har du ingen bevis å komme med? Da faller jo hele blogginnlegget ditt på sin egen urimelighet. Om du derimot snakker sant, kan man jo gå ut ifra at det er en kvinne som har misforstått, gjør narr av bevegelsen eller bare er ekstremt hårsår, for SELVFØLGELIG skal ikke menn eller kvinner beskyldes for noe som helst bare for å invitere noen på date, det håper jeg du også forstår? Du er vel ikke så uintelligent at du virkelig TROR kampanjen dreier seg om det? For det du gjør må er å sable ned en VIKTIG kampanje. Se bare hvor mye dritt som er kommet frem. Men du synes kanskje damene rundt om, og damene i yrkesgruppene som har laget egne hashtags skal fortsette kjipt liv med kjipt arbeid der de blir tafset på, voldtatt, brukt osv.? Ikke? Hvorfor sabler du med kampanjen da? Det du sprer, sett at det faktisk er sant, er grumset man ikke kan unngå i en så stor kampanje med så mamge deltakende. Det er ikke til å unngå at noen misforstår og tar det for langt. Feminismen står for mye bra, man kan ikke sable ned alt bare fordi det finnes noen ekstreme der ute – det dreier seg ikke om de.

 • Reply janne 13. desember 2017 at 18:48

  Veldig bra innlegg Ida. Jeg tenker at vi trenger noen definisjoner på hva trakassering er. Har bl.a. lest at det ikke er opp til andre å bestemme om du er blitt trakassert, hvis du føler at du har blitt det så er det sånn! Helt på trynet spør du meg, det blir for mye «føleri» for meg. Jeg har gjennom åra vært utsatt for en del over-amorøse menn med litt for mye innabords. Noen skikkelig slitsomme, men trakassert synes jeg ikke jeg ble 🙂

  Men for all del, kampanjen er et flott initiativ. -Det er bare ikke alt som fortjener en plass der.

  Og det du sier om at menn blir veldig usikre på hva de kan gi av komplimenter er helt riktig, det ble tatt opp av gutta på jobben min i fullt alvor.

 • Reply Veronika 13. desember 2017 at 18:50

  Haha, amen! Er så enig med deg

 • Reply Elise 13. desember 2017 at 18:50

  Hei.

  Først og fremst så liker jeg bloggen din godt. Men akkurat dette innlegget føler jeg er å undergrave en viktig kampanje. I det siste har jeg hørt mange like holdninger som du viser her, hvor man kan slenge ut at «metoo» har blitt så overdrevet. En kollega satt her om dagen og ytret det samme som deg til meg og en til kollega, lite visste hun at vi begge har vært utsatt for voldtekt og fysisk vold. Men det var lett for henne å bagatellisere en kampanje som hun selv ikke følte seg truffet av. Men for oss, så er det en viktig sak som vi er takknemlige for har kommet i søkelyset. Men nå er det nesten litt flaut å ytre positive ting om kampanjen.

  Mørketallene for voldtekt og lignende er enorme, og det sier litt hvor viktig denne kampanjen er. Sjansen for mennesker rundt deg er rammmet av voldtekt er utrolig stor, men du vet det nok ikke. Hvis noen har ropt «metoo» etter å ha blitt bedt på kaffedates, tror jeg det ligger mer bak det. Om ikke må disse gå en stor runde med seg selv, og vi får tenke at det er de det er noe galt med, ikke kampanjen. Derfor synes jeg å hashtagge «notme» blir litt for korttenkt. Oppegående menn vet også hva som er ok og ikke, og trenger ikke å være redd for å gi et kompliment av en kjole. Da har de missforstått mye synes jeg!

  Ellers- keep up the good work!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:01

  Elise: Hei Elise. Så trist å høre at du har vært utsatt for det, virkelig. Og jeg forstår godt hva du mener med at det nesten er blitt flaut å ytre positive ting om kampanjen. Og det mener jeg er nettopp på grunn av de kvinnene som roper #metoo for oppmerksomhet, eller uten en god nok grunn. Jeg vet ikke om jeg får godt nok frem hva jeg mener, men med #notme så mener jeg at jeg tar avstand fra dét. Ikke fra det #metoo-kampanjen faktisk står for. Klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:04

  Veronika: <3

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 19:05

  Dette er så preach.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:07

  Maria: <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:07

  J: hvis du seriøst mener at jeg skal legge ut printscreens av andre sine Facebook-statuser, så kan jeg ikke si annet enn LOL. Jeg vet hva jeg hører og hva jeg ser, og utifra det skriver jeg et innlegg på min personlige blogg. Dette er ikke Nyhetskanalen, thank you very much.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:08

  Sandra: ja, du setter det på spissen. Men fy søren så sant.

 • Reply J 13. desember 2017 at 19:08

  HAR du lest metoo som handler om å bli invitert på date? Eller er det bare påstander du kommer med for å gi tyngde til en problemstilling og et innlegg du allerede har utarbeidet i hodet ditt? Fint om du kan poste screenprint avde spesifike metoo-innleggene det gjelder? Det der det står «#metoo. En mannsidiot ba meg på date, fyy faen». Har du ingen bevis å komme med? Da faller jo hele blogginnlegget ditt på sin egen urimelighet. Om du derimot snakker sant, kan man jo gå ut ifra at det er en kvinne som har misforstått, gjør narr av bevegelsen eller bare er ekstremt hårsår, for SELVFØLGELIG skal ikke menn eller kvinner beskyldes for noe som helst bare for å invitere noen på date, det håper jeg du også forstår? Du er vel ikke så uintelligent at du virkelig TROR kampanjen dreier seg om det? For det du gjør må er å sable ned en VIKTIG kampanje. Se bare hvor mye dritt som er kommet frem. Men du synes kanskje damene rundt om, og damene i yrkesgruppene som har laget egne hashtags skal fortsette kjipt liv med kjipt arbeid der de blir tafset på, voldtatt, brukt osv.? Ikke? Hvorfor sabler du med kampanjen da? Det du sprer, sett at det faktisk er sant, er grumset man ikke kan unngå i en så stor kampanje med så mamge deltakende. Det er ikke til å unngå at noen misforstår og tar det for langt. Feminismen står for mye bra, man kan ikke sable ned alt bare fordi det finnes noen ekstreme der ute – det dreier seg ikke om de.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:09

  Hong Phuc Ho Chung: <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:09

  Mann 39: Takk for det!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:09

  M: <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:10

  Victoria: du påstår at jeg ikke ser verdien av kampanjen. Det er jo de som tråkker den ned i søla jeg skriver om her.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:11

  Lena: #staykrenka, er det en hashtag allerede? Hvis ikke så burde det være det. Creds.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:11

  Anonym: Takk for det <3 Og så leit å høre at du har opplevd voldtekt, helt forferdelig 🙁

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:12

  Anette: <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:13

  ida: oi ja, det skjønner jeg var ubehagelig :/

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:14

  Annie: Oh I know what you mean! Takk Annie!!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:14

  Anonym: <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:15

  Marita: <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:16

  Anonym: <3<3<3

 • Reply LH 13. desember 2017 at 19:16

  JAA!! Så sinnsykt etterlengtet og ikke minst fantastisk bra skrevet innlegg! Jeg har selv brukt #metoo ettersom en mann på et utested nærmest gravde hånda si inn i min babymaker (for å si det pent) likevel valgte jeg å fjerne statusen. Ikke bare ekskluderte den menn som har blitt utsatt for seksuell trakassering og overgrep, det ble til ren «hat-kampanje» mot menn.. greit nok, vi har alle fått slibrige kommentarer og ekle blikk sendt etter oss, men hallo?! Nå er det på tide å snu litt på det, som du så fint gjør i dette innlegget. Feminisme handler vel EGENTLIG om likestilling blant begge kjønn, gjør det ikke? Applaus for dette innlegget, Ida! 👏🏻👏🏻

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:20

  Julie: ja, føler at jeg har stukket hånda inn i et vepsebol, men men. Klarer ikke å la være heller, er så sjukt lei av dumme mennesker som får alt til å handle om seg selv og sitt. HALLO! Det finnes folk som blir utsatt for faktiske overgrep, liksom!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:21

  Helene: Takk Helene! Jeg syns det er en fin og viktig kampanje, men at det er feil saker/folk som stjeler fokuset. Klem

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:21

  Cecilie: <3

 • Reply J 13. desember 2017 at 19:21

  Ja det mener jeg, i sladdet versjon såklart. Om det er facebookvenner av deg, skjønner de jo uansett at du snakker om de i dette innlegget. Men ett spørsmål: synes du det er rettferdig å sable ned en hel kampanje fordi du har lest (eller funnet på) en korka uttalelse? Menn skal få prøve seg, menn skal få danse, menn skal få gnikke seg inntil om situasjonen åpner for det. Det handler om å ta nei for et nei, og om å ikke gjøre noe du ikke hadde villet at en mann skulle gjort mot dattera di. (For øvrig dumt å måtte dra datter, søster etc. -kortet, da alle burde respekteres for den de er, ikke fordi de kunne vært søster, datter, sønn, kjæreste, men mange trenger det for å sette ting i perspektiv). Takk for at du svarte btw, men savner svar til flere av dine meningsmotstandere over her.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:30

  J: Kanskje jeg burde spart dette innlegget til en dag hvor jeg hadde mer overskudd og tid til å svare på alle kommentarer, men nå ble det ikke sånn. Dessuten har jeg skrevet det jeg ønsker å si i innlegget, og har ikke så mye mer enn det å komme med. MEN, jeg føler ikke at jeg sabler ned en kampanje. Jeg føler at jeg skriver noen alvorsord til de som faktisk ødelegger den. #metoo blir tatt useriøst PÅGRUNN av alle som misbruker hashtaggen. Hadde jeg vært utsatt for et overgrep, hadde jeg vært faen så sint på de menneskene. Jeg har sett Facebook-statuser, og jeg har snakket med flere den siste tiden som har opplevd tingene jeg skriver om her. Men som du sikkert har forståelse for, så kan jeg for eksempel ikke henge ut et arbeidsforhold som en venninne befinner seg i. Jeg ønsker heller ikke å legge ut skjermbilder av andre sine Facebook-statuser. Jeg står for det jeg har skrevet, og jeg forstår også at folk er uenig med meg. Blog lyfe!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:31

  LH: neimen uffda, så jævlig kvalmt av ham!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:32

  Nina: Der sa du det fint! Signerer.

 • Reply Mona 13. desember 2017 at 19:32

  Dette er en så utrolig viktig kampanje. Seksuelle overgrep og trakassering mot (særlig) kvinner er et alvorlig problem i samfunnet og har vært tiet om og akseptert i mange hundre år! 1/3 kvinner er blitt utsatt for seksuelle overgrep, mens 1/10 for voldtekt! Det er _mange_, statistisk sett så kjenner mange av de. Venninnene dine, familien din, søskenbarn, de jentene du gikk forbi på byen, mange av de jentene som «syter» på facebook for at en gutt ga de et kompliment.. Jeg kjenner jeg blir oppgitt og trist når mennesker med makt – som for eksempel deg – bruker denne til å KRITISERE offersiden av kampanjen. Slike innlegg viser janteloven og antifeminisme på et høyt nivå. Støtt heller opp under oss som faktisk aldri skrev #metoo på facebook, til tross for at vi hadde jævelig god grunn til å gjøre det.

 • Reply Karin 13. desember 2017 at 19:32

  Skuffende og uopplyst innlegg. Nå mistet du en leser. Så fordi du har lest noen innlegg/kommentarer på Facebook så bruker du din store plattform til å sverte hele denne viktige kampanjen som har gjort at SÅ mange kvinner endelig tør å si ifra om det de har opplevd måtte det være til sjefen, familie eller på sosiale medier. Så du tolker det dit hen at fordi noen få misforstår så vil du «sverte» hele denne viktige kampanjen. Og bare for å si det har ikke jeg sett en eneste kvinne bruke #metoo for tilfeller som invitasjon til date eller uskyldige komplimenter. Men fordi du har sett et par tilfeller på Facebook velger du altså å bruke din innflytelse til å skrive #notme. Pinlig er det. Lurer på om du kommer til å bli tatt seriøst av medier etter dette, dersom du skulle ønske å fronte en sak e.l.

 • Reply Rebecca 13. desember 2017 at 19:32

  Jeg er faktisk enig med mye av det du skriver her! Har begynt å reflektere over det selv, spesielt etter en episode som skjedde på jobb.

  En kvinnelig kollega mente at hun ble seksuelt trakkasert fordi en annen manlig kollega, (som type 35år mindre enn henne) hadde blinket i ett øyeblikk og klappet armen når han skulle gå. Seriøst? Å bli bli klappet armen i stedet for å gi en klem feks, er jo bare god omsorg. Blinking en refleks som skjer hyppig. Aldri flørting eller slikt. Blir oppgitt jeg og rett og slett flau!

 • Reply Mona 13. desember 2017 at 19:34

  Men, jeg er ellers veldig glad i bloggen din, og du skal vite at faktisk er heldig som kan skrive #notme, men jeg ønsker det ikke hadde blitt gjort på en ironisk måte.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:35

  H: Jeg skjønner for all del at det er en veldig vanskelig situasjon, jeg hadde nok følt meg utrygg og ukomfortabel selv. Overhodet ikke greit at en overordnet holder på sånn, kvinne eller mann. Uavhengig av #metoo og dette innlegget, så håper jeg det har ordnet seg! Klem

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:37

  Mona: Hei Mona. Jeg får ikke sagt det nok. Jeg vet at dette er en viktig kampanje, jeg skulle bare ønske at den ikke ble misbrukt – for nå er den nærmest blitt til et tullebegrep folk bruker på kontoret/julebord/fest.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:38

  Rebecca: oh lord, hvis det i seg selv er trakassering, så er det innmari slitsomt….

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:40

  Miriam: Takk for dette Miriam <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:41

  Elina: flere burde si i fra, fremfor å hyle på Facebook over småting. Og da mener jeg småting, ikke faktiske overgrep <3

 • Reply Amalie 13. desember 2017 at 19:45

  JAAA! Endelig noen som sier det høyt. Jeg er så enig!

 • Reply Anne 13. desember 2017 at 19:45

  Dette er så spot on! Tror de som sier deg imot i innlegget misforstår hva du skriver. Og for de som ikke tror at det finnes folk som misbruker kampanjen, så kan dere lese denne artikkelen:

  https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/2M8LR/Det-enkleste-er-a-holde-munn-om-seksuell-trakassering-Det-gjorde-ogsa-jeg–Sarah-Sorheim

  Altså, hallo!! En mann forsøkte å kysse henne, og hun sier hun høflig avviste ham. Hadde han presset seg på etter dette, så snakker vi nok trakassering. Men det må da være lov å tilnærme seg det motsatte kjønn (om enn utrolig klossete) uten å få slengt #metoo etter seg? Snakk om å vanne ut en ellers utrolig viktig kampanje! Det er en hån mot de som faktisk har opplevd seksuell trakassering og overgrep.

 • Reply .. 13. desember 2017 at 19:46

  Dette innlegget gir meg assosiasjoner til hva rasister skriver i kommentarfeltet til VG. Hvor de skriver for eksempel: muslimer er voldtektsmenn! Og hvis de blir konfrontert svarer de: ikke alle da selvfølgelig, men veldig mange, og derfor vil ikke jeg ha NOEN muslimer i Norge.

  At du lar noen få som bruker #metoo feil ødelegge for alle andre.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:50

  ..: hvordan LAR jeg dem gjøre det? Jeg ber dem jo om å holde kjeft fordi de ødelegger kampanjen med våset sitt! Herreguuud, peace <3

 • Reply S 13. desember 2017 at 19:50

  Takk! Eit sånt innlegg har eg venta på!

 • Reply AW 13. desember 2017 at 19:50

  Gudamei, WORD! Det har gått så for langt! Veldig bra innlegg, kjære deg 🙂 Og gratulerer med kjæreste! Ser ut som han gjør deg veldig godt <3

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 19:51

  AMEN, 10 poeng til deg for dette inlegget

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:52

  Amalie: <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:52

  Anne: Jaaa, takk Anne! Dette handler virkelig ikke om at jeg ønsker å sverte #metoo-kampanjen..

 • Reply Annette 13. desember 2017 at 19:52

  Altså jeg har aldri noen gang kommentert på en blogg, men dette krever en kommentar! Herregud Ida, og halleluja for en bra formulering og fantastisk bra tekst!

 • Reply Cathrine :) 13. desember 2017 at 19:53

  Så innmari godt skrevet 😄 Jeg er så enig med deg! Snakket faktisk med noen kollegaer om dette for litt siden og som jeg sa «om han/hun skulle komme borti puppen eller rumpa mi, så bryr jeg meg da ikke om det. Det er et rent uhell! Men om de skulle grabbe tak, DA hadde jeg nok klappa til vedkommende» 🙈 Dette er jo selvfølgelig min tanke rundt saken, og alle skal få lov til å føle og tenke som de vil 🙂

  Men jeg synes det virker som litt for mange tar på seg offerrollen for lett.

  Klem fra Cathrine ☺️

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:54

  AW: Tusen takk! Og jaaa, han er god vettu 😀 <3 Håper du har en fin kveld! Klem

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:55

  Anonym: thankyouuu <3

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:55

  Annette: Tusen takk Annette! Så hyggelig at du ville kikke innom kommentarfeltet <3 Håper du har en fin kveld 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:56

  S: woop 😀 <3

 • Reply Therese 13. desember 2017 at 19:56

  Jeg skjønner begge sidene her, absolutt. Samtidig synes jeg at dette er en av de viktigste kampanjene vi har hatt den siste tiden.

  Vi kaster oss over kampanjer som rosa oktober, movember, sjekkdeg, jævla homo, psyktgodvenn osv. De fleste fordi de synes det er viktige saker som de ønsker å støtte opp om. Men på samme måte som med Metoo, er det mennesker som bruker disse kampanjene for oppmerksomhet. Slik vil det være med alt, men jeg synes ikke man skal la de oppmerksomhetssyke få oppmerksomheten. Jeg mener man skal se forbi dem og heller rette blikket mot budskapet. Jeg synes vi skal gi null oppmerksomhet til de som ikke har det rette fokuset og la de styre med sitt.

  For å ta et annet eksempel, så har vi dette med voldtekt. Hver gang det er debatt om voldtekt mot en jente, så er det noen som drar opp «hun er sjalu»-kortet eller «hun angret etterpå»-kortet. Det vil alltid være de som vil gjøre offeret om til syndebukken, fordi det finnes noen få eksempler hvor folk roper «ulv ulv». De ser forbi alle eksemplene hvor det er reellt.

  Det er nettopp derfor det er så viktig at man har kampanjer som Metoo som virkelig slår et slag for kvinner (og menn, fordi det er vel ingen som har sagt at de ikke gjelder menn heller) som blir seksuelt trakassert.

  Vi trenger slike kampanjer for å få frem debatt. Ved å debattere slike emner, vil man klare å kunne komme frem til hva som er greit og hva som ikke er greit. Vi trenger færre gråsoner. De der gråsonene gjør at jenter (og gutter) sitter hjemme med en vond klump i magen, fordi de føler at det er deres feil. De vet at dersom de sier noe vil de mest sannsynslig bli straffet ved å enten ikke bli trodd eller ved å bli ignorert.

  Jeg skjønner godt at folk kan bli forvirret over hvor grensen går. For det første vet ikke offeret hvor grensen går og heller ikke den som utøver handlingen. For det andre vet ikke en eventuell 3. person som får opplysningen hvor grensen går. Dersom det bare blir feid under teppet, så forblir det under teppet. Denne kampanjen får frem debatt rundt disse grensene og vil kunne tydeliggjør dem. Dessuten vil kampanjen få personer som har opplevd seksuell trakassering til å føle seg sett. Dette tror jeg ikke på noen måte du er uenig i, men jeg synes bare ikke man skal gi oppmerksomhet til de som ikke fortjener oppmerksomhet.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 19:57

  Cathrine: Ja, det er selvfølgelig en stor forskjell der. Og helt greit at det er forskjellige meninger :-)) Klem tilbake!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 20:01

  Therese: Nei, som du sier, så er jeg virkelig ikke uenig i det. Jeg føler virkelig med alle som blir utsatt for overgrep, voldtekt og andre vonde hendelser. Kanskje gir jeg feil gruppe oppmerksomhet – men nå var dette noe som tok mye plass i hodet mitt etter mange samtaler om det – og da ble det et blogginnlegg. Det er fakta at det nå TULLES med «#metoo» – og det er mange som ikke tar det seriøst fordi det er blitt misbrukt så mye. Det er trist, og jeg legger skylden fullt og helt på de jeg skriver om/til i dette innlegget. Klem!

 • Reply Lena 13. desember 2017 at 20:05

  Hjelpes.. her var det mange mannehatere gitt. Helt enig, Ida!

  Det har faktisk blitt en stor trend, har man ikke blitt «utsatt» for noe er man kjedelig. Nei, det har gått for langt – tenk på de som faktisk blir utsatt for grusomme overgrep gang på gang i andre land, da kan vi snakke om #metoo

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 20:10

  Jeg er så utrolig enig.. og det er folk som ikke ser at du kun mener godt, som burde sette seg bedre inn i ting 🙂

 • Reply Mathilde 13. desember 2017 at 20:17

  Hvorfor i alle dager kommenterer dere at Ida er i mot kampanjen? Det står da ikke noe sted at hun prøver å arbeide mot den!

  Ida har et svært godt poeng og dette innlegget likte jeg personlig veldig godt, for #METOO er viktig for de som har blitt utsatt for seksuell trakassering – men som det skrives: det har gått av skaftet og det er krenkende for de som faktisk har opplevd seksuell trakassering at alle og enhver har begynt å kaste det rundt seg. Og joda, jeg har sett mange innlegg der det er upassende bruk av #METOO-hashtaggen, så dere tilhengere som har fulgt SÅÅ nøye med og ikke sett dette: Gå inn på hashtaggen og les, for det tror jeg neimen ikke dere har gjort i det siste.

  BRA INNLEGG! Klem

 • Reply Linda Therese 13. desember 2017 at 20:26

  Fy farao så spot on! Amen til deg for dette innlegget 🙂 Jeg elsker at du klarer å skrive ned det andre bare tenker 😀

 • Reply Gry 13. desember 2017 at 20:26

  Herregud praise queen Ida wulff. haha!! Fantastisk at noen endelig turte å si ifra. Er så enig i alt du har skrevet!

 • Reply Marthe 13. desember 2017 at 20:38

  Er 100% enig i det jeg tror intensjonen din er, ikke misbruk hashtaggen, men jeg synes det er litt rart at grunnen din til at man ikke skal gjøre det er fordi menn blir usikre, når jeg tenker grunnen bør være at det svekker en viktig kampanje.

  Hvordan kan en kampanje for kvinners trygghet og likestilling til slutt ende opp med å handle om menn? :p

  Og er det så krise at han ikke tør kommentere utseendet/kjolen til kollegaen sin? Helt ærlig, det synes jeg er litt «sutrete». Si «Så fint at å se deg her i dag. Hvordan går det?» i stedet da. Eller så får han lese seg opp på small-talk, haha. Tror han overlever det liksom.

  Helt enig i at det er mye menn bør kjempe for for å få likestilling. Psykisk helse, rettigheter ved skilsmisse ang. barn, flere menn som leger, sykepleiere og psykologer blant annet. Likestillingsskåla er ikke binær, den dras i mange retninger.

  Det er et viktig tema du tar opp, og jeg digger at bloggere tør engasjere seg i samfunnsrelaterte ting! Håper du fortsetter til det og samtidig åpner for diskusjon i kommentarfeltet. 🙂 Jeg synes du er et godt forbilde som viser at du tør å stå for meningene dine, også selv om ikke alle er enige.

 • Reply Ida 13. desember 2017 at 20:40

  Jeg har virkelig kost meg med bloggen din de siste månedene, men her synes jeg du bommer. Har selv opplevd alvorlig trakassering, faktisk så ille at jeg ble nødt til å slutte i Forsvaret (mens de som trakasserte fikk fortsette uten problemer), og jeg sliter fremdeles. Metoo-kampanjen er for meg så utrolig viktig, da det får fram denne ukulturen i samfunnet. Det handler ikke om de få som roper ulv ulv for når de blir bedt med på date – det handler om HELHETEN. Det handler om alle gutter og menn(og kvinner) som tar seg til rette, som tror de har rett til å tafse og degradere oss til kun et objekt. Jeg tenker at de som nå er usikre på hvordan de skal forholde seg til jenter kanskje må gå litt inn i seg selv.

 • Reply Marie 13. desember 2017 at 20:47

  BRA IDA!! <3

 • Reply Mette 13. desember 2017 at 20:53

  Flott innlegg! Helt enig,det har gått så altfor langt.

 • Reply Hanne N 13. desember 2017 at 20:59

  AMEN!! Takk for at du sier det som det er. Dette er noe jeg har tenkt pä lenge, men som jeg synes det er faelt ä nevne fordi jeg er redd for ä bli stemplet som noe jeg ikke er… hvorfor har det blitt sänn?

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 21:13

  Linda Therese: hurra <3

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 21:15

  Amen 🙌🏼 Helt enig med deg, Ida! Syns hele denne mettoo greia har gått litt for langt.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 21:17

  Anonym: <33

 • Reply Tale 13. desember 2017 at 21:19

  Så bra skrevet, Ida! #METOO-kampanjen er kjempeviktig for å rette søkelyset mot dårlige holdninger i samfunnet og å bli bevisst på hvor mange det FAKTISK er som har blitt utsatt for seksuell trakassering eller vold, men jeg er så enig i det du skriver. Jeg føler at troverdigheten og kraften til en slik kampanje drukner litt når all uønsket oppmerksomhet blir fremstilt som «trakassering». Det skal selvsagt ikke være en konkurranse om å ha opplevd de verste eller groveste tingene. Alle skal få muligheten til å uttale seg! Men det er veldig skummelt å blåse opp (og lete etter) hendelser som i utgangspunktet var små, og som kanskje kan føre til at de alvorlige forbrytelsene forsvinner i mengden. Seksuelle overgrep, trakassering og vold er VIKTIG, men det er òg viktig å være tydelig overfor hverandre hvor ens egne grenser går, og hva som er forskjellen mellom greit og ugreit. Jeg synes ikke det er så kult når folk sier at de blir deprimert over at favorittserien er over, eller at de får angst av å ikke vite hva som er til middag, når jeg så inderlig godt vet hva begge deler egentlig handler om. Vil tro at det føles likt om man har blitt utsatt for grov trakassering eller overgrep, og andre snakker om tett dansing eller et kyss på kinnet av en på fylla. Ikke at man skal skyve sånne ting under teppet heller. Men, ja tror du skjønner. Jeg har opplevd ting ift gutter som ikke har vært greit og som aldri burde ha skjedd, men jeg vet med meg selv at det ville vært å blåse ting ut av proporsjoner om jeg postet det med capslock #METOO på facebook eller hvor enn det skulle være. Føler det er så lett å skrive noe feil eller krenke andre i en slik debatt, men det er absolutt viktig det du skriver og jeg mener at du formulerte deg veldig godt! Stor klem til deg <3 (Og til alle der ute som sitter og kjenner på noe veldig vondt. Husk at det er riktig å si ifra og at det finst hjelp der ute!)

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 21:29

  Jeg blir helt sliten av enkelte i dette kommentarfelt som skal forsvare overdreven bruk av #metoo og jeg er så enig med deg! Det er faktisk kvinner der ute som ikke skjønner forskjell på seksuell interesse og seksuell trakassering!!! Jeg forstår at det er kvinnen selv som skal bestemme når hun føler seg trakassert, men #metoo gjør folk hårsåre. Hvis man synes det er ekkelt at en fyr inviterer deg med på kaffe, gir deg et kompliment eller vil danse med deg på byen så er man hårsår ikke trakassert ass. Sånt blir for dumt. Og dette skjer faktisk! Jeg synes forresten også at jenter som nå roter rundt i hjernebarken etter metoo historier kan ta seg en bolle, javel, så tok kollegaen din deg på rumpa for ti år siden, da er det faktisk ditt jævla ansvar å SI IFRA, ikke nå på grunn av metoo, men for ti år siden. Jeg skjønner at det kan være skummelt, men hvis har gjort noe som ikke har vært greit så må man faktisk si i fra, vi kan ikke gå rundt å vente på hjelp fra en kampanje. Jeg synes det er merkelig at man ikke klarer å si ifra om at man føler seg trakassert bare fordi resten av Instagram ikke gjør det.

 • Reply Fransiska 13. desember 2017 at 21:38

  Du har misforstått denne kampanjen veldig dessverre. Seksuell trakassering og trakassering generelt handler ikke om uskyldig flørting. Det er alt for mange kvinner som har vært offer for alvorlig trakassering. Denne kampanjen vil forhåpentligvis føre til at de som går for langt tenker to ganger neste gang de gjør eller sier noe upassende (ikke en klem, eller spørre ut på date eller gi et kompliment, men komme med ekle kommentarer, tafsing, mobbing, overgripelse). Med denne kampanjen vil det forhåpentligvis bli lettere for offerene (og de som er vitne til trakassering) å si ifra om noe ikke greit.

 • Reply Martine 13. desember 2017 at 21:46

  HEIA DEG! Du beviser gang på gang at du er den råeste i blogg-Norge. Eller bare Norge. Takk for at du alltid setter ord på tankene mine. Skulle ønske vi var bffs, men det føler jeg egentlig vi er uansett.

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 21:58

  Martine: cyber bffs, woop <3 hehe. Og takk for fine ord!

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 21:59

  Fransiska: Har jeg misforstått kampanjen? Eller er det de som faktisk misbruker den, som har misforstått?

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 22:00

  Gry: <3<3<3 Takk Gry!!

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 22:01

  Hva tenker du om alt som nå blir sagt å skrevet om deg pga dette innlegget?

  Ser ut som du går igjennom litt hat på Jodel nå

 • Reply Ida Wulff 13. desember 2017 at 22:07

  Anonym: tenker at det er helt greit, og jeg står 100% for det jeg har skrevet. Tror dog mange misforstår budskapet mitt – som er: at folk ødelegger #metoo-kampanjen som i utgangspunktet er en viktig greie, ved å misbruke den der den ikke er ment 🙂

 • Reply Ane 13. desember 2017 at 22:15

  Så DEILIG at noen sier det! Jeg er så enig! Føler terskelen har blitt så lav at det nå tulles med. Selvfølgelig finnes det noen som faktisk trakasserer, men tror de alvorlige tilfellene vil forsvinne i mengden av de kanskje ikke så alvorlige tilfellene som bare har blitt mistolket.

  Selv er jeg glad for at jeg aldri har opplevd å bli seksuelt trakassert, og har vært borti i flere tilfeller som de mange mener hører under #metoo, men jeg gjør ingenting av det for jeg har ikke tatt det sånn. Så jeg slenger meg på denne hashtagen, #notme!

 • Reply J 13. desember 2017 at 22:35

  Halleluja. Takk Ida

 • Reply Eline 13. desember 2017 at 22:39

  hei Ida, jeg er usikker på hva ditt syn på likestilling er, men ut fra at du skriver «Alle vil ha likestilling. Likevel syns jeg det ser ut som vektskålen begynner å tippe over på andre siden.», tolker jeg det slik at du synes vi er likestilte nok i Norge, eller «nesten litt for» likestilte? . Det er vi rett og slett ikke. Fra balansekunst.no: Norge kommer godt ut på målinger, og mye er bra med likestillinga i Norge. Men hver dag møter vi fortsatt på strukturer som bidrar til at folk behandles forskjellig. Det norske arbeidslivet er i stor grad kjønnsdelt. Både kvinner og menn velger tradisjonelt kjønnede yrker, og langt flere kvinner enn menn jobber deltid. Menn tjener gjennomgående mer, Statistisk Sentralbyrås nøkkeltall viser at menn i snitt har 50% høyere bruttoinntekt enn kvinner. Menn dominerer i maktposisjoner i næringsliv, media, akademia, etc: under en fjerdedel av topplederne i Norge er kvinner.

  Kjønnsbalanse og likestilling vil bidra til en bedre samfunnsutvikling. Vi går glipp

  av halvparten av talentene dersom vi nøyer oss med å rekruttere fra halvparten av

  befolkningen.

 • Reply Marianne 13. desember 2017 at 22:42

  Skjønner abslutt hva du mener! Men angående å gi komplimenter på utseende til kollega så tenker at at det kan gi uønsket og feil fokus- hva med å heller gi et kompliment for jobben hun har gjort som presentasjonen hun holdt på mandag eller lignende? 🙂 Jeg vil mye heller bli skrytt av for noe bra jeg har gjort enn hvordan jeg ser ut <3

 • Reply Julie 13. desember 2017 at 22:45

  Haha, er som jeg hører militante feminister protestere på lang vei, gud forby at noen av oss greier å se problemstillingen fra flere hold og slå et slag for mannen selv om vi er kvinner. Det er så bra skrevet, takk for at du trekker fram dette viktige siden av saken, har jo gått litt over styr og stein denne hashtaggen.. og det «hatet» du får er så ufortjent!

 • Reply Tonje 13. desember 2017 at 22:48

  Preach! 🙌🏻 100% enig med deg Ida, kunne ikke sagt det bedre selv.

 • Reply Caroline Simonsen 13. desember 2017 at 22:52

  Åhh, dette synes jeg er SÅ vanskelig. På den ene siden, med alt som kommer fram fra store bedrifter som TV2, synes jeg det er så viktig(!!) og støtte de som står frem og melder i fra om forhold som ikke er slik de skal være. De som har meldt fra om Dawy Wathne for eksempel, de sitter igjen som tapere uansett, fordi han kan bruke sin maktposisjon til å forklare seg, og så får han støtte fra en stor del av befolkningen. Så sitter det en gjeng som meldte i fra, men som ikke tør å fortelle hele historien med navn i media. Det er på en måte tap-tap situasjon for dem.

  Samtidig tror jeg det sitter så utrolig langt inne for veldig mange å si i fra om ting man ikke synes er akseptabelt, fordi reaksjonene kan bli vel så ille som handlingen var i utgangspunktet. Man blir ofte latterliggjort og kalt prippen, hvis man ikke tåler en spøk 😉 Vi jenter har en tendens til å tenke at det vi har opplevd ikke er «ille nok»? Da er det skummelt at andre skal bestemme hva som er okei å melde i fra om, og hva vi burde tåle. Det er så individuelt.

  Selvfølgelig er jeg HELT enig med deg i at en invitasjon til å ta en kaffe ikke har noe som helst med #METOO å gjøre, og det er utrolig viktig å snu på rollene for og få et nyansert bilde av hver enkelt situasjon, men det er så viktig at folk står opp for seg selv og sier i fra, at jeg i utganspunktet synes vi burde støtte så mange som mulig.

  For øvrig forfriskende å lese en blogger som engasjerer seg, mener og «provoserer» rundt noe som ikke handler om hvor mye klær du har på deg/ikke har på deg. Takk for et fint innlegg og muligheten til å reflektere og diskutere!

  Caroline.

 • Reply Luisa 13. desember 2017 at 22:58

  Jeg har til overs å se de eksemplene bli brukt under hashtagen. Og hvis man har sett det, hvorfor legge vekt på dem og ikke på alle de sterke og alvorlige erfaringer som tusenvis av kvinner har delt både i Norge og resten av verden? Det er rett og slett å undergrave problematikken spør du meg.

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 23:02

  Synes helt ærlig at dette innlegget var veldig unødvendig Ida. Istedenfor å fokusere på kjernen i saken, som er at ukulturen rundt seksuell trakassering og overgrep skal endres, flytter du fokus over på de få personene som kanskje har skrevet noen uheldige facebook statuser. Blir feil å fremstille mennene som ofre i denne settingen. Man kan virkelig ikke sidestille det å bli trakassert/overgrepet med å kanskje få en litt sur avvisning. Det er heller ingen menneskerett å skulle flørte med kvinner. Hvis man som mann føler seg utrygg i den settingen, kan man rett og slett la være.

 • Reply Benedikte 13. desember 2017 at 23:09

  AMEN!

 • Reply Amanda 13. desember 2017 at 23:14

  Hadde egentlig ikke tenkt til å kommentere, men da jeg så hvor mange som ikke har forstått innlegget ditt følte jeg for å gjøre det like vel, så du vet det er enda en som er enig med deg! Vil bare si jævla bra skrevet og jeg er så enig! Du er min absolutte favortittblogger og det med god grunn. Hold ut og stå på ditt 🙌🏼

 • Reply Rikke 13. desember 2017 at 23:18

  Nå ble jeg skuffa over deg kjente jeg. Som du skriver selv i kommentaren over her, skulle ønske dette innlegget kom en dag jeg hadde tid og energi til å skrive et langt svar om hvorfor.

 • Reply Tuva 13. desember 2017 at 23:19

  Jeg synes det er veldig trist å se alle flere kommenterer at kvinner er blitt for hårsåre og syter over bagateller. At konfirmasjonslæreren min tok meg på rumpa eller at gymlæreren min kom med slibrige kommentarer er ikke voldtekt, nei, men det er menn som misbruker sin maktposisjon og som er nedsettende mot jenter og kvinner, og så absolutt #metoo. At folk mener at «det har gått for langt» viser enkelt og greit at de ikke har fulgt godt nok med. Grunnen til at ting kommer frem i lyset nå er jo fordi at både kvinner og menn har fått nok, vi orker ikke mer «velmenende kommentarer» og nedsettende kvinnesyn.

  Og han som ikke turte kommentere kjolen til kollegaen sin burde gå i seg selv og se på hvordan han gir komplimenter, hvis han er redd for at det skal oppleves nedsettende. Og skulle han kommentere kjolen på en måte som kollegaen oppfattet som ekkelt, så kunne han vel sagt unnskyld? Forklart seg? Og ikke gått rett i forsvar om at kvinner er så krenka? Enklere er det ikke.

 • Reply Sara 13. desember 2017 at 23:21

  Du er så bra om dagen, kanskje gravlyset satt fyr på deg og.. (den var dårlig)

  Her føyer jeg meg i rekken. Det burde ikke være behov for bruksanvisning for hverken menn eller kvinner i oppførsel! Ta tilbake sunn fornuft! Jeg savner et skille mellom slibrige bemerkninger som burde kunne være parert med å rette seg opp i ryggen og de faktiske forhold som hører til under #METOO.

  La oss ikke undergrave seksuell trakassering og overgrep med å være hårsåre. Vi har alle et ansvar for å poengtere dette skillet.

 • Reply Silje 13. desember 2017 at 23:25

  Hvor har du lest at folk har brukt hashtaggen i forbindelse med spørsmål om en kaffedate? Forhåpentligvis er det bare et lite antall personer som misbruker begrepet på denne måten. Jeg synes det er sørgelig hvis vi skal begynne å bagatellisere kampanjen og mene at den «har gått for langt», for den åpenheten vi har sett rundt seksuell trakassering den siste tida er helt unik i historisk sammenheng. Grunnen til at det har vært så massivt er ikke at folk sutrer eller overdriver- det er fordi de begynner å se ugreie opplevelser i et nytt perspektiv og tenker at dette behøver faktisk ikke å skje. Man skal slippe å bli klådd på av en overordnet eller bli seksualisert som arbeistaker gjennom blikk og kommentarer. Og er det noe denne kampanjen har lært oss så er det jo dessverre at dette fremdeles skjer over en lav sko i 2017. For meg handler denne kampanjen først og fremst om det å være kvinne i arbeidslivet og få den respekten man fortjener.

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 23:30

  Får helt vondt av at du omtaler saken om Gro Harlem som latterlig.

  Han var 10 år eldre, gift og fast ansatt. Hun var en ung student med sommerjobb. Hun sitter og jobber, og mens ingen andre ser det kommer han inn, stiller seg tett inntil og tar på henne? Kan du ta et par minutter å prøve å sette deg inn i det? Denne typen maktforhold gjør slike situasjoner enormt vanskelige. Det er ingen som sier at dette er en voldtekt, men seksuell trakassering på arbeidsplassen inkluderer alle spekter av uønsket og uakseptabel atferd. Et av de store problemene på norske arbeisplasser i dag, er ikke bare at noen personer utøver seksuell trakassering, men at veldig få har mot til å melde fra. En av grunnene til dette er at man er redd for at andre ikke skal se problemet. F.eks at noen kaller deg latterlig. Jeg håper ingen leser den kommentaren din å lar det påvirke dem i det som allerede er en sårbar sitasjon.

 • Reply Minrefleksjon 13. desember 2017 at 23:38

  Veldig bra skrevet!! Har tenkt i samme baner selv.

 • Reply Benedikte 13. desember 2017 at 23:45

  Utrolig godt skrevet, Ida! Skummet gjennom kommentarene over, siden jeg regnet med det var noen som kom til å misforstå budskapet.

  Jeg vil bare si at dette treffer helt på kornet og selv synes jeg ikke det finnes noen måter å misforstå dette! Elsker blandingen din av hverdagsblogging og samfunnsdebatt.

  Og hvem er det som enda bruker Jodel? (Tehe).

 • Reply Anonym 13. desember 2017 at 23:48

  ÅÅ ENDELIIIG!!! TAKK! Helt enig

 • Reply Maja Hattvang 14. desember 2017 at 00:06

  Hei Ida! Da jeg leste dette ble jeg først litt tatt på senga, for jeg liker bloggpersonaen din så godt, men så kom jeg på at du er jo litt sånn typisk høyrefeminist, som kanskje ikke føler seg helt inkludert i den feministiske diskursen, og derfor tyr til å spille djevelens advokat med jevne mellomrom. «Jeg er for likestilling, men er det ikke litt for mye av det nå? Hva med mennene??» liksom. Det er jo ganske søvndyssende, men også alvorlig synes jeg. Som kvinne merker man forskjell på uskyldig flørting og flørting som føles truende, og her gir du inntrykk av å beskylde kvinner som har opplevd sistnevnte for egentlig å ha opplevd førstnevnte, og bruke det for oppmerksomhet. En ganske grov beskyldning å skitne til en så viktig kampanje med.

  Grunnen til at man ikke bare kan snu på rollene er det enorme fjellet av maktubalanse som ligger mellom menn og kvinner. En kvinne som flørter pågående og uønsket med en mann vil nok oppleves ubehagelig for mannen, men han blir ikke redd for at hun skal følge etter ham på vei hjem og drepe ham. Der ligger forskjellen, litt satt på spissen for effektens skyld. Dette vet du kanskje allerede, men du gir ganske sterkt inntrykk av å ikke vite det i dette innlegget, så jeg skriver det likevel for sikkerhets skyld.

  Jeg skjønner at du prøver å angripe de som misbruker kampanjen (jeg har ikke sett noe til det, men kanskje har vi helt ulike omgangskretser, ganske sikkert har vi det), jeg skjønner at du ikke mener å underminere de som opplever seksuell trakassering, men det er nettopp det du ender med å gjøre med disse «nå har det gått for langt»-greiene. Det ligger mye makt i hva man velger å gi oppmerksomhet til, spesielt når man har ditt publikum. Håper skikkelig at du velger annerledes neste gang.

 • Reply Maya 14. desember 2017 at 00:14

  Alle som blir skuffet eller mener du er helt på jordet må jo lese innlegget på nytt! Jeg kunne ikke vært mer enig, og jeg har sett såå mange på insta og face med #metoo fordi noen har sett på dem på trikken eller nesten smilt til dem på gaten. Det virker som om alle skal melke den kua til den blir tom, og det blir så feil mot se som har virkelig har opplevd #metoo og endelig tør å fortelle om det. Har irritert meg i flere uker over det, så veldig deilig at en fornuftig og herlig blogger tar det opp 🙂

 • Reply Christine 14. desember 2017 at 00:38

  Takk for at du alltid du tør å være ærlig- spesielt i en sak som denne. Kan vi seriøst bli bestevenner?

  Amen til deg for dette innlegget <3

 • Reply anonym 14. desember 2017 at 01:01

  jeg ble voldtatt som 15 åring..ganske nylig.
  Jeg hater oppmerksomheten rundt dette…selv om mange som har gått igjennom det samme elsker den.
  Jeg hater det, hater det HATER det…
  Hater at du skriver om det, hater at media skriver om kommentarer…fordi det er så lite, og da føler jeg meg anderledes

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 01:13

  Christine: ja, lets <33

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 01:13

  anonym: hei du 🙁 jeg vet ikke hvor greit det er å si dette, men: jeg hadde nok følt det akkurat sånn som du gjør. Nå vet jeg ingenting om din situasjon bortsett fra det du skriver her, men jeg håper virkelig at du blir tatt hånd om og at den som har skadet deg sitter bak lås og slå. Og det at du er blitt utsatt for en grusom handling gjør deg på ingen måte annerledes på en negativ måte, det er ikke deg det er noe galt med. Klem til deg, og lei meg for at du følte deg dårlig av å lese dette <3

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 01:14

  Maya: takk for at du delte! Det virker som om enkelte her forventer at jeg skal henge ut (bevis, bevis) de som misbruker #metoo. Vel, det verken gidder eller trenger jeg <3

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 01:15

  Anonym: <3

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 01:16

  Benedikte: Hehe, jodel for alltid <3 og takk for dette!

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 01:18

  Tonje: <3

 • Reply Sunniva 14. desember 2017 at 01:43

  Er så enig i det her! Dette skal deles! Har snakket om dette med venninner jeg også – jeg føler egentlig at de som et ‘fintfølende’ og roper #metoo før det egentlig har skjedd noe som helst, bagatelliserer voldtekt og faktiske overgrep ved å gjøre uskyldige komplimenter til overgrep (om du skjønner hva jeg mener). Blir så utrolig oppgitt. Jeg har også blitt ropt etter og tutet på, uten at jeg føler noen grunn til å #metoo og kalle det trakassering.

 • Reply Anonym 14. desember 2017 at 02:19

  Dette blir alt for dumt. Jeg har vært aktiv i denne kampanjen, og ikke lest eller hørt om en enste person som bruker #metoo etter å ha blitt bedt ut på kaffe? Du har åpenbart misforstått hele konseptet. Du som en profilert person bør tenke deg mer om før du uttaler deg så feil om noe. De aller fleste skjønner at metoo ikke handler om å bli bedt på middag eller sjekket opp på en vennlig måte. Jesus.

 • Reply Anonym 14. desember 2017 at 02:20

  Det er allltid noen som misforstår og de trenger ikke få oppmerksomhet. Innlegget er unødvendig og sverter kampanjen. Kampanjen har gjort mer nytte for seg i det lange løp. Jeg har helt ærlig mer empati for mennesker som seksuelt trakasseres på arbeidsplassen sin enn en mann som ikke får gitt et kompliment til en kollega fordi han ikke har fulgt med i timen..

 • Reply Jone 14. desember 2017 at 03:02

  Kjempefint skrevet. Jeg kjenner at det har vært en litt ubehagelig atmosfære i det siste. Jeg har personlig tatt meg pause fra å i det hele tatt la meg interessere meg i jenter for jeg føler alt blir galt. Og det er pinglete av meg synes jeg. Uansett, så visste jeg ikke hvordan jeg skulle sette ord på det, men det gjorde du. Tusen takk!

 • Reply Sara 14. desember 2017 at 06:09

  Du som virker som en av de mer reflekterte jeg leser bloggen til også kommer du med dette innlegget. Hvilken jente i dag kan ikke forskjellen på flørting og komplimenter eller uønsket seksuell oppmerksomhet som overgrep og voldtekt? Nå bagatelliserer du kampanjen og utsagn som dette bidrar til å heve terskelen for jenter som blir utsatt for uønsket seksuell trakassering.

 • Reply Helene Sofie 14. desember 2017 at 06:57

  Ida, du er så sjukt flink. Dette har irritert vettet av meg litt for lenge nå!

 • Reply Signe 14. desember 2017 at 08:08

  Amen!

 • Reply cathrine 14. desember 2017 at 08:26

  Takk for atter en gang ett bra innlegg! Jeg har selv opplevd å bli voldtatt av en kjæreste (eks idag!) samme dag som jeg mistet ett nært familiemedlem, og denne kampanjen har ikke hjulpet meg på noen som helst måte. Jeg har aldri skrevet #metoo nettopp fordi at jeg føler mange der ute har «bagatilisert» hva som skal ligge bak å sette dette på sin status. Jeg har venninner som har skrevet det på sin status fordi en full fyr på byen ville spandere en drink. Jeg er helt enig i hva du skriver, at seksuell trakassering ikke er greit, men jeg er også glad jeg ikke er mann idag som skal ut å sjekke damer.

  Det er flott de verste historiene kommer for dagen, men å lese om «kari» som henger ut «ola», som klapset henne på rumpa drita full på ett julebord, gjør vell bare at jeg tenker at jeg har gjort rett i å ikke stå frem med min historie, for det drukner i useriøse historier og da blir det ubetydelig!

 • Reply Anonym 14. desember 2017 at 08:47

  Den franske dronningen Marie Antoinette skal hånlig ha sagt at hvis de fattige ikke hadde råd til brød, så kunne de vel i stedet spise kaker ? eller rettere sagt: La dem spise brioche! For mye Chanel og Gucci vesker, gråting på private legeklinikker etter B12 sprøyter for å få opp forbrenningen og antibiotika for snufsing fra nesen. Har du ikke erfaringer eller genuin interesse for andres situasjoner så hold deg til det du kan som rosablogger; reklame for barberhøvler og annet skrot og søppel så du får råd til neste LV veske.

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 08:55

  Anonym: haha! Hva enn som gjør at du har det så vondt med deg selv, så håper jeg du finner ut av det <3

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 08:56

  Helene Sofie: <3

 • Reply Kristine 14. desember 2017 at 08:58

  Endelig var det noen som satte ord på tankene mine!! Takk <3 du er rå

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 08:59

  Sunniva: ja, helt enig. Det er direkte frekt!

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 08:59

  Anonym: «de aller fleste» sier du, langt i fra alle sier jeg. Jesus har forresten ikke noe med dette å gjøre.

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:00

  Kristine: <3

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:01

  Amanda: tusen takk Amanda <3

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:03

  Julie: <3<3<3

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:11

  cathrine: Takk for at du understreker poenget mitt her! Og så må jeg bare si at det høres ut som om du har vært gjennom noe helt jævlig, og jeg håper det går bra med deg til tross for det 🙁 <3

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:12

  Sara: Haha, ååå <3 Måtte lese starten av kommentaren din høyt for gravlyset. Og takk, helt enig med deg!

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:16

  Caroline Simonsen: Takk for dette Caroline! Og det at jeg setter ting på spissen i dette innlegget, betyr ikke at jeg ikke ser det fra flere sider. Det er et vanskelig og betent tema – og som skrevet: jeg kan jo ikke definere hva som føles upassende for andre. Nå har jeg fått tilbakemeldinger fra så mange som HAR opplevd voldtekt eller et alvorlig overgrep, som sier at deres opplevelser blir bagatellisert grunnet #metoo og hvordan kampanjen misbrukes. Så da må det jo være noe i det jeg skriver.. Klem!

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:17

  Mathilde: Takk Mathilde <3<3<3

 • Reply Marthe 14. desember 2017 at 09:20

  Utrolig bra skrevet, kunne ikke vært mer enig!! Takk du for at du skrive slike innlegg og setter ord på tankene mine <3 #forbilde

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:24

  Marthe: Tusen takk Marthe! <3 klem til deg

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:27

  Ane: Det er helt riktig at det tulles med. Jeg har hørt folk rope #metoo som spøk i festlig lag. Og dét syns jeg er jævla synd for kampanjen og de som har opplevd overgrep.

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:29

  Stine: tusen takk 🙂 <3

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:29

  Tale: TAKK Tale! Jeg elsker denne kommentaren. Har også skrevet om den problemstillingen før, hvordan folk uttaler seg som deprimerte fordi de har en dårlig dag. Det er en fornærmelse mot de som faktisk lider av depresjon, og det blir akkurat det samme med #metoo. Klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:34

  Anonym: Ja, jeg er helt enig med deg <3 Takk for at du delte!

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:35

  Hanne N: Skjønner godt at du ikke har hatt lyst til å nevne det, det er jo som å stikke hånda inn i et vepsebol. Men jeg klarte ikke å la være! Og så forstår jeg veldig godt at noen er uenig med meg. Likevel veier tilbakemeldingene fra de som faktisk er blitt utsatt for overgrep tyngst – og de mener tydeligvis at jeg har et godt poeng <3

 • Reply Anne 14. desember 2017 at 09:35

  Synes du kan vise dine venner og facebookbekjente denne korte listen, og spesielt se nærmere på punkt 6, 9 og 10.

  https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/BJRQKg/Hvis-du-ikke-vet-forskjell-pa-flort-og-ufinhet_-bor-du-oppsoke-hjelp

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:36

  Anonym: Thank youuu!! <3

 • Reply Silje 14. desember 2017 at 09:37

  Fantastisk😊👏🏼

 • Reply Rakel 14. desember 2017 at 09:37

  Amen 🙏🏼

  Kunne ikkje sagt det bedre sjølv!

  Ps; Creds for saklige kommentarer til de som har ein annen meining eller har misforstått budskapet ditt!

 • Reply Ida Wulff 14. desember 2017 at 09:38

  Rakel: <3<3<3

 • Reply Christina 14. desember 2017 at 10:34

  AMEN 🙂

  You did it – Du satte ord på det jeg tenker og mener 🙂

 • Reply Mh-Ingrid 14. desember 2017 at 11:11

  Okei, wow. Jeg syns du er knalltøff Ida. Ville bare si det. Tror dette er så sårt for mange at en lett kan la seg provosere og misforstå: jeg tenker uansett det er viktig det du skriver. Det ER noen som misbruker metoo. Det ER noen som misbruker offerrollen. Og det ER virkelig provoserende og distraherende: for de folka skulle holdt kjeft. Og det er viktig å få fram fordi ellers blir debatten så grisete. Det må være lov å si ifra. Og det syns jeg du gjør. Det må være lov med nyanser her i livet og flere sider av en sak. Håper ikke at du angrer for mye av at du stakk hånda inn i et vepsebol nå. (Jeg kan bare tenke meg at det kan være litt kjipt med alle sinte kommentarer). Du har en viktig stemme og det liker jeg at du benytter! Dessuten digger jeg at du står opp for noe større og tar støyten. For det er vanvittig ekkelt med det ekte metoo: viktig at det ikke vannes ut. Skjønner du hva jeg mener? Så håper du klapper deg selv en ekstra gang på skulderen!

 • Reply M 14. desember 2017 at 11:49

  Jeg føler dette handler om at folk her surrer med hva #metoo kampanjen handler om. Det handler ikke utelukkende om voldtekt og overgrep, men også trakassering. Da kan det kanskje virke feil for et voldtektsoffer at noen som opplever uønsket flørting skal bruke #metoo. Men det ene leder ofte til det andre, det har vi fått nok av eksempler på. Derfor er denne kampanjen så viktig. Så klart handler det ikke om invitasjoner om kaffe. Men det er vel i mindretall. Og trenger ikke oppmerksomhet. Jeg synes du blander sammen litt for mye ting her. De aller færreste misbruker #metoo. Menn må slutte å hviske ting i øret på damer på jobb, eller ta de på rumpa. De aller fleste jeg kjenner har opplevd noe sånn. Derfor er deres stemmer også viktige, ikke bare stemmene til de som har opplevd det aller verste. Det er nettopp så langt vi ikke ønsker at det skal gå. Dette handler om hele ukulturen. Og du setter det litt tilbake syns jeg. Ikke fordi jeg ikke skjønner hva du mener, men innlegget ditt spriker i for mange retninger. #notme synes jeg bare er trist. Det her er ikke din kamp kan det virke som, ikke gjør den vanskeligere for de som faktisk kjemper den.

 • Reply Karina 14. desember 2017 at 12:05

  Veldig enig med deg og overrasket over hvor mange som skriver at de er uenige, skuffet og lignende. Har vært et tema blant både familie, venner og kollegaer og mitt inntrykk er at «alle» har samme oppfatning som du beskriver så godt.

 • Reply Elisabeth 14. desember 2017 at 12:36

  Jeg synes bloggen din er intelligent, morsom og annerledes. Når det er sagt så ble jeg skuffet nå. Så skuffet at jeg følte for å kommentere på en blogg, noe jeg kun har gjort 1 gang: da «pilotfrue» veide fram og tilbake om hun virkelig skulle stemme FrP eller ikke. Du minner meg dessverre litt om henne i dette innlegget, da tonen er usolidarisk og vitner om uvitenhet/ignoranse. Hvem er det dette innlegget skal støtte/hjelpe? Menn? Kvinner? Deg selv? Du støtter ikke kvinnene som har opplevd seksuell trakassering. Du hjelper heller ikke menn som er redde for å bli mistenkeliggjort, om det er dèt dette er et forsøk på. Du avslører i dine eksempler dine kompisers korttenkthet/uvillighet til å nyansere. Menn (og kvinner) vet også at det alltid vil være mennesker som prøver å utnytte systemer som vil gi de en fordel. En fordel som et resultat av at de gjør seg selv til et offer fordi de trenger oppmerksomhet/sympati. Det er ikke disse #metoo-kampanjen handler om. Hvis dine kompiser tenker seg om, vet de godt at det ikke handler om et blikk på bussen, spørsmål om kaffe-date eller et kjole-kompliment. Det blir bare for dumt, og er unødvendig å ta opp i en fora som denne. Det er faktisk DU som undergraver kampanjen og kvinners oppriktighet, ikke de som skriker «ulv,ulv».

  Det er VIRKELIG ikke vanskelig å se nødvendigheten av denne kampanjen verden rundt når man hører historiene fra mange ulike bransjer: om kvinner som er redde for å si ifra om slike hendelser fordi de er truet av en overordnet mtp. mulighet til å for eksempel få fast jobb eller forlenget vikariat. De er i en veldig sårbar posisjon, og vi kvinner har alt å vinne på å stå sammen i stedet for å underbygge gamle påstander som at «kvinner er kvinner verst».

 • Reply Nora 14. desember 2017 at 12:55

  Bra skrevet! Føler det nesten har blitt populært å hashtagge #METOO.. Noe som er ganske trist, fordi det går mot sin hensikt og bagatelliserer det faktiske budskapet. Ser at noen over har misforstått, for det er ikke de som faktisk har opplevd overgrep/misbruk/voldekt o.l. du snakker om, men de damene som overdramatiserer og blåser opp noe som bare er et harmløst forsøk på kontakt. Noe å tenke på til dere; har du lavere terskel hvis en attraktiv mann oppsøker kontakt, enn hvis en du finner mindre attraktiv søker kontakt? Trolig ja, så ta det heller som et kompliment at menn ønsker kontakt med deg. Samtidig er jeg veldig enig med Ida, én skal på ingen måte forsvare noen form for seksuell trakassering!

  Men til dere som er usikre eller kjenner dere igjen i å blåse opp noe som kanskje ikke var ment seksuelt i det hele tatt, mener jeg det er bedre å si i fra til den aktuelle personen slik at vedkommende forstår enn å spre unødvendig #METOO på sosiale medier. STÅ OPP FOR DEG SELV ikke gjem deg bak en skjerm!

 • Reply Guro 14. desember 2017 at 12:57

  Hei Ida! Har vært fast leser av bloggen din i mange år, og som oftest er vi enige om mye, men i denne saken tenker jeg du har gått på total skivebom. Som ung jente i et mannsdominert yrke (og kun menn på min arbeidsplass) har jeg om ikke ofte, så hvertfall mer enn vanlig opplevd hendelser som jeg gjerne skulle vært foruten, og også fra menn i lederposisjoner, som jeg føler #metoo kampanjen retter seg mot.

 • Reply AC 14. desember 2017 at 13:21

  Så bra skrevet, Ida! Det er godt å føle at noen setter ord på det man selv tenker. Jeg syns det er et viktig poeng å få frem. Skal man ta seg nær av alt mulig småtteri hele tiden, vil jeg si det blir som å rope ulv ulv etterhvert. Mange har opplevd forferdelige ting, og det er viktig å sette lys på de historiene for de som vil fortelle dem, de er en stemme for de som er stille.

  Men selv synes jeg det bare er hyggelig å få komplimenter om noen syns jeg ser fin ut og føler ikke det er negativ seksuell oppmerksomhet av den grunn.

 • Reply Marie 14. desember 2017 at 13:32

  Hei Ida.

  Jeg synes det er viktig å skille «snørr og bart» (for å bruke et nordnorsk utrykk) i denne diskusjonen.

  Dilemmaet med #meetoo-kampanjen er at noen velger å snu på problemstillingen. Slik vil det alltid være, men det gjør meg helt ærlig litt motløs.

  Det essensielle og meget viktige med kampanjen er at kvinner (spesielt) har blitt utsatt for vold og trakassering i alle tider. ENDELIG er det blitt satt fokus på det, og da er det vikitg å backe opp, selv om man ikke har blitt utsatt selv. Det faktum at noen enkeltmennesker tror at å gi et kompliment faller inn under #meetoo vitner om at de ikke har satt seg godt nok inn i betydningen av kampanjen.

  Her, som på de fleste andre områder, vil det aldri være svart/hvitt. Det må vises skjønn, men det viktige er å ha de gode verdiene i bunn.

  Som jeg sa innledningvis – skill «snørr og bart». «Rumpa di ser bra ut i den kjolen» fra en kompis er noe helt annet enn fra en ny sjef som ytrer det samme av ren maktmisbruk.

  Jeg har en venninne som har fått høre at en overordnet kollega sa til en kompis da de så henne i en stram bukse at «den ræva skulle jeg rævpult 100 km og nytt det». Det er på grunn av sånne tilfeller at kampanjen så viktig.

  Jeg kunne sikkert skrevet en bok om dette 🙂 Håper du ser poenget mitt.

 • Reply M 14. desember 2017 at 13:34

  Tror ingen her har misforstått deg og mener at du ikke støtter kampanjen. Men det som skjer når du legger ut et slikt innlegg, og spesielt med #notme, er at du gir oppmerksomhet til det som, nettopp, ikke støtter opp mot #metoo-kampanjen. Dermed bidrar du faktisk til å bryte ned og polarisere kampanjen.

  Poenget med #metoo er å vise _omfanget_ av denne systematiske trakasseringen. Og ja, da teller faktisk et klaps på rompa også, eller plystring etter deg på gaten. Så jeg synes det er ordentlig synd at du velger å trekke frem det fåtallet av personer som bruker taggen feil.

  Du kunne skrevet et innlegg om hvor viktig denne kampanjen er, og nevnt i eget avsnitt at det er skuffende og ødeleggende at folk bruker taggen helt feil. Alle er selvfølgelig enige i at det er dumt. Jeg mener også helt seriøst at du bør legge ved screenshots av dette. Hvis ikke så kan det virke som om det er et 20-30-talls venner som driver med dette, også er det i realiteten kanskje 2 av 1000 venner (vet ikke hvor mange venner du har på Facebook).

  Det du skriver bygger opp under skepsisen som noen kanskje har til kampanjen. Svært mange ser kanskje bare overskriften, leser #notme, og tenker «ja, er så lei av denne kampanjen sjæl, ass». Du bidrar til at folk tar lett på det, gjerne overser innlegg og meninger om den, og generelt ikke orker å forholde seg til den.

  Jeg skulle ønske du skrev et innlegg hvor du delte dine meninger om grunnlaget for kampanjen, ikke noen få uheldige utfall. Det er sykt mye dritt som har kommet opp. Du kunne ha lagt fokuset på noen av de jævlige historiene som har kommet frem, i stedet for å gi oppmerksomhet til noen få, ubetydelige innlegg.

  Det dette innlegget i hovedsak ender opp med å bli (i stedet for å støtte opp om kampanjen), er at du synes synd i vennene dine som ikke synes det er like lett å sjekke opp damer lenger. Du har stor påvirkningskraft, så jeg synes det er så utrolig dumt at du velger å skrive om #metoo med akkurat denne vinklingen. Når du først skal skrive et innlegg om det?

  Du setter deg inn i menns perspektiv i saken. Hvorfor??

 • Reply Maria 14. desember 2017 at 13:40

  Helt enig med deg!

 • Reply Anne 14. desember 2017 at 14:15

  Jeg er enig i at kampanjen misbrukes, og spesielt på Jodel. Heldigvis er det ingen i min nære omgangskrets som misbruker #, men det er dessverre flere som har brukt denne seriøst og som sikkert føler seg tråkket på når det florerer med useriøse historier.

  «Feite damer be like, #metooplease»

  «Noen fotflørtet med meg på sal i dag #metoo»

  «Noen kom ani hånden min på bybanen i dag #metoo»

  «Eksamen går til helvete. #blirkont #metoo»

  «En gammel mann mjauet til meg #metoo»

  «Min søster er meget avvisende og jeg gruer meg til julen #metoo»

  «Aina pustet meg nettopp i nakken #metoo»

  «Så den vakreste kvinnen noensinne bak kassen i dag, synd jeg ikke turte å gjøre noe med det» og noen kommenterer «Bra du ikke gjorde det #metoo»

  «Jeg er den vennen som blir dyttet av fortauet og må gå bak #metoo»

  https://share.jodel.com/post?postId=5a2e4278f32cbf0010a3147c

  https://share.jodel.com/post?postId=5a2c010422b78c4be5065484

  https://share.jodel.com/post?postId=5a2bbdf7ff32fd0017e29cd2

  https://share.jodel.com/post?postId=5a2a4b6f79499b0016d56c9c

 • Reply Mari 14. desember 2017 at 14:28

  Takk Ida! Det er så dårlig gjort å rope #METOO om en faktisk ikke har opplevd det, overfor de som faktisk har gjort det og skjemmes litt over at det faktisk har skjedd! Når det faktisk har skjedd er man ikke så høy i hatten, at man kjenner behovet for å dele det med hele verden, også skal noen som kun har blitt strøket på armen eller spurt ut på kaffe bruke denne hashtaggen, det er alt annet enn riktig gjort!

 • Reply Hilde Marie Hermann 14. desember 2017 at 14:56

  Amen!

 • Reply Hilde Marie Hermann 14. desember 2017 at 15:03

  Tok meg tid til å lese noen få av de lange kommentarene her, og alle som mener DU har misforstått, har jo faktisk misforstått selv. Innlegget du har skrevet bagatelliserer jo på ingen måte METOO-kampanjen, og alle de grusomme hendelsene som blir tatt opp. Men ettervirkningene av kampanjen, der man faktisk ikke lenger vet hvor grensa går. Siden det ikke finnes noe fasit på det fra før av, blir det ikke lettere av at en slik kampanje kommer og tilsynelatende gjør all oppmerksomhet fra menn til kvinner til «overgrep». Og det er ikke noe du har frontet eller mener, det er bare fakta! Stå på Ida, du skriver utrolig bra og har helt rett i det du skriver her!

 • Reply Helene 14. desember 2017 at 15:06

  Jeg har fortsatt til gode å se noen skrive «jeg ble spurt om å bli med på date en gang #metoo». Hvis det er et samfunnsproblem at mange kvinner i Norge har en så lav terskel for hva de tåler å høre før de kaller det seksuell trakassering, så er det fint at du skriver om det. Men det tror ikke jeg er tilfelle. Og da er det eneste denne teksten gjør å belyse et samfunnsproblem som ikke finnes, og å underminere #metoo-kampanjen og ofrene som har stått frem.

 • Reply Gazelle 14. desember 2017 at 15:10

  Her kommer du med ganske drøye påstander, kan du dokumentere dette? Vise til alle disse kvinnene som har blitt bedt ut på en date og siden brukt #metoo? Hvis ikke stiller dette deg i veldig dårlig lys, kan fort virke som om du bruker en kjempe viktig kampanje for å sørge for oppmerksomhet og anerkjennelse for deg selv.

 • Reply Martine 14. desember 2017 at 15:21

  Jeg er så enig! Utrolig bra skrevet 🙂

 • Reply Henning 14. desember 2017 at 15:25

  Godt skrevet Ida 🙂 Nå er jeg en halvung mann i en alder hvor #Metoo og kvinner begynner å bli ekstrem sport 😀

  Spøk til side. Det som jeg synnes er bekymringsfullt er at mange «bagateller» får enormt mye oppmerksomhet, dvs. fått et klapp på stumpen for 20 år siden, en der strøk Gro Harlem Bruntland på halsen for 40 år siden er med til at bagatellisere de virkelige grove overgrep som voldtekter etc. Jeg sier ikke at det er ok med uønske seksuell tilnærming, men ikke la de små ting få all oppmerksomhet slik at de store og alvorlige blir satt i skyggen.

 • Reply Ine 14. desember 2017 at 15:41

  Så enig. Synes særlig kvinner tar litt overhånd rundt dette tema. Dette hjelper ikke akkurat med likestilling for lønn heller

 • Reply R.S. 14. desember 2017 at 15:51

  Jeg forstår ikke helt hvor tanken om å ikke kunne gi et kompliment lenger kommer fra. Har du konkrete eksempler på hvordan det de fleste av oss vil oppfatte som helt innafor har blitt delt under #metoo-knaggen?

  Selv posta jeg aldri noen status. Samtidig har jeg jo vært i situasjoner som – uavhengig av kjønn – definitivt var uønska. Det tror jeg egentlig de som uttrykte sin interesse også ville skjønt. Den som klådde på min 5-6 måneder gravide mage på dansegulvet, for eksempel. Hva var sannsynligheten for at jeg var interessert? Selv om jeg ikke ble traumatisert av episoden, synes jeg at jeg kan få ta en tur ut uten å gi opp dansegulvet fordi en full person ikke tar et hint.

  Han syntes sikkert bare jeg var fin. Å si det er greit. Å klå er ugreit. Å si «du er så fin at jeg får lyst til å …» er risikoadferd der du bør være forsiktig med hva du sier. Jeg skjønner ikke helt hva som er så vanskelig å forstå.

 • Reply Rebecca 14. desember 2017 at 16:59

  Helt enig med deg Ida! Overgrep og seksuell trakassering er grufullt, har selv falt innunder den kategorien for lenge siden. Nei er et nei, og når det ikke blir respektert da kan man snakke om uønsket seksuell oppmerksomhet. Men hvis vedkommende respekterer et nei, eller kun gir et hyggelig kompliment uten å være for pågående og «ekkel» (hvis folk forstår hva jeg mener med det), da synes jeg ikke det skal falle innunder «uønsket seksuell oppmerksomhet». Støtter kampanjen, men føler mange misforstår og misbruker det. Og for all del, jeg er for likestilling & vil klassifisere meg selv som en feminist, men det betyr IKKE at jeg hater menn og ønsker det bedre kun for kvinner. Tvert imot, synes menn & kvinner skal ha like rettigheter, men også forså at det er noen biologisk fundamenterte forskjeller mellom kjønnene – og at menn på mange måter ofte får «uønsket seksuell oppmerksomhet» fra kvinner på lik linje som kvinner får av menn. Forskjellen er vel at vi kvinner muligens har en tendens til å være mer sensitive, imens flere menn ofte velger å ikke bry seg – eller holde det for seg selv. Stereotypisk sett, men ville ikke forundret meg om det var forskning som hadde indikert dette. Flott engasjement Ida, som alltid! 🙂

 • Reply Anonym 14. desember 2017 at 17:28

  HELT ENIG!!

  De som reagerer på dette er folk som slev missbruker denne kampanjen

 • Reply Tonje 14. desember 2017 at 17:30

  Dette var skivebom. Hvor har du det fra at kvinnene som har stått frem gjør dette på bakgrunn av spørsmål om date/ en kopp kaffe? Dette er bagatellisering av en svært viktig kampanje!! det er stor forskjell på flørting og seksuell trakassering, og de aller fleste vil kunne skille dette. Skuffende innlegg fra deg Ida! Du som vanligvis fremstår både klok og reflektert.

 • Reply Hannah 14. desember 2017 at 17:39

  Heisann! Jeg ble veldig provosert når jeg leste dette innlegget. Skjønner du mener det godt og støtter kampanjen, men syntes det er så synd at du halvveis rakker ned på en kampanje som er så utrolig viktig (virker hvertfall som du rakker ned på den, som understrekes med innleggets navn). Det er så sinnsykt få som bruker kampanjen feil, det er derimot veldig mange som overdriver hvor mange det er som misbruker den. Jeg syntes det er kjempebra at vi har en kampanje i dag som kan vise den yngre generasjonen at du ikke trenger å bli overfalt og voldtatt på gata for at det skal være galt. Syntes det er kjempesynd at du kaller damer som bruker kampanjen for «hårsåre kvinner som hater menn» når nettop dette er grunnen til at mange ikke tør å stå frem. De tørr ikke fordi de blir sett på som mannehatere, og det må vi få en slutt på. Vet du mener de som overdriver, men kampanjen har bidratt med så mye godt så syntes det blir helt feil å sette fokuset på de få som kanskje føler seg trakassert på mindre grunnlag. Dessuten er det en individuell vurdering etter min mening, da man selv må sette grenser for hva man syntes er OK. Kan vi ikke heller sette fokus på alt det kampanjen har bidratt med, i stedet for å sette den i dårlig lys? Og sorry meg, men hvis folk går rundt og er redd for å seksuelt trakassere andre, ja da må de ta seg en runde med seg selv…

  MEN elsker bloggen din da, er bare litt skuffet over hvordan dette innlegget fremstår.

 • Reply Tine 14. desember 2017 at 18:02

  Helt og fullstendig enig med deg som vanlig! En bekjent mente hun tilhørte #meetoo fordi hun et par ganger har blitt plystret på på gaten.. jeg syns faktisk det er frekt og ja, et hån mot de som virkelig har blitt utsatt for trakassering og overgrep. Jeg vet det er politisk ukorrekt å ta opp dette men desto viktigere at noen som deg tar «ansvar» og viser et mer nyansert syn på saken, for det virker jo som om mange har mistet hodet her. 🙂

 • Reply Nina 14. desember 2017 at 18:09

  Deilig med en fornuftig stemme oppi alt dette! Takk!

 • Reply Wow. 14. desember 2017 at 19:00

  Les aldri blogg, men tittelen havna i feeden min på facebook. Er 100% helt fullstendig enig og jeg synes dette var usedvanlig bra skrevet.

  Mann 25

 • Reply Birgit 14. desember 2017 at 19:12

  Tuusen hjertelig takk for at du fikk ned på papir der jag har diskutert for hele uken! 👌🏼 Suuper bra skrevet! 👌🏼 Denne blir jeg å dele! 👏🏻👏🏻👏🏻

 • Reply Johanna 14. desember 2017 at 19:37

  Du sier det er synd at folk misbruker kampanjen. Er vel få som misbruker den like mye som deg, som underdriver den for å få klikk på denne måten. Ikke avfei erfaringene til andre kvinner bare fordi du ikke har opplevd det selv. Dette innlegget kom for åpenbart fra et privilegert standspunkt fra en person som ikke har lest seg opp godt nok. Husk hvor mye makt en plattform som din har – ikke bruk den til å bagatellisere noe så mye større enn deg selv.

 • Reply Marie 14. desember 2017 at 19:43

  For et kvinnemenneske du er!! er så enig. Er selv lei av å se mennesker som bruker metoo kampanjen på å «sutre» på instagram og facebook over ting som ikke er seksuell trakassering. Synes kampanjen har ført til masse positivt, men dessverre synes jeg det er mange som bruker den til å få sympati for diverse ting.

 • Reply Mari 14. desember 2017 at 20:04

  Hmm jeg vet ikke hva jeg synes om dette innlegget. Jeg skjønner hva du prøver å si, men jeg synes at fokuset blir feil.

  Helt enig i at det er irriterende at folk misbruker begrepet (det eneste misbruket jeg har sett/hørt dog er mine mannlige kollegaer som konstant kødder med det på kontoret…utrolig irriterende, jeg har vært utsatt for et ganske alvorlig overgrep og jeg liker ikke bagatelliseringen), men jeg synes det positive med kampanjen er så mye viktigere! Kanskje du kunne lagt fokuset mer på hvor viktig kampanjen er, samtidig som du kritiserer de som misbruker den? Etter å ha lest noen av kommentarene dine skjønner jeg hva du mener (tror jeg, og jeg tror jeg egentlig støtter deg), men jeg synes ikke det kommer veldig godt frem i blogginnlegget ditt.

 • Reply Lene 14. desember 2017 at 20:33

  Fullstendig enig, Ida!

  Hensynsløs overreagering på småhendelser er ingen tjent med. Synes synd på de stakkars mennene som ikke lenger tørr å komme med positive bemerkninger til kvinnelige kolleger. Feminisme er vel og bra, men dette er å dra det for langt, virker for meg som et desperat forsøk på å danne mannehat blant mange norske kvinner. Vi må faktisk ta oss sammen, mest for å ikke risikere at hendelsene til de stakkars kvinnene som faktisk blir utsatt for «ordentlig» seksuell trakassering blir bagatellisert.

  Takk for at du tar opp et så viktig tema, og at du tørr å være uenig med majoriteten.

  Ha en herlig kveld <3

 • Reply Ida 14. desember 2017 at 21:09

  Jeg blir så lei meg av dette innlegget at jeg kunne begynt å grine.

  Jeg ser veldig godt hva du mener her. Jeg tror absolutt på at det er mange som bruker denne kampanjen over en lav sko, MEN måten du skriver dette innlegget på virker å undergrave selve kampanjens verdi mer enn å belyse det som jeg tror er poenget ditt, hvilket er misbruk av kampanjen.

  Jeg har selv blitt vanvittig overrasket over alle de fæle historiene jeg har lest de siste ukene, historier hvor kvinner endelig har tatt til seg mot til å si høyt hva noen har gjort mot dem. Jeg tror at innlegg som dette kan bidra til at kvinner som har opplevd virkelig kjipe ting ikke tør å si ifra, i frykt for at andre (lik deg) skal bagatellisere deres opplevelser. Jeg er sånn sett enig i poenget ditt, men føler at hele vinklingen i innlegget ditt ble veldig negativt mot hele kampanjen i seg selv.

  Jeg tror at veldig mange menn (min mann inkludert, vi har diskutert #metoo masse), ikke forstår omfanget av disse holdningene som finnes i samfunnet fordi det så sjelden treffer dem, og det forgår ofte litt i det skjulte. Her en dag rundt lunsjbordet på jobb satt vi 10 kvinner og 1 mann og spiste (det er flere menn på jobb altså, bare ikke rundt bordet den dagen), da mannen (som er CEO) sa at han ikke trodde noe på at 2/3 av norske kvinner mellom 18 og 39 år hadde opplevd å bli seksuelt trakassert minst en gang i livet (dette var noe han hadde lest i en avis). Heldigvis er vi ganske tøffe damer på jobb, absolutt alle vi 10 sa da at vi hadde personlig opplevd slike ting, og vi var i grunnen overrasket over at andelen ikke var høyere enn 2/3. Vi delte til og med våre historier rundt bordet og CEOen vår ble sjokkert. Han ante ikke at vi opplevde slike ting. Jeg mener at gutta går med skylapper (og tydeligvis gjør du det og)

  Ikke skitne til denne sinnsykt viktige kampanjen!

 • Reply Anonym 14. desember 2017 at 21:12

  Jeg KUNNE IKKE vært mer enig!!

 • Reply Lene 14. desember 2017 at 22:01

  100% enig med deg!

 • Reply Annelin 14. desember 2017 at 22:37

  Jeg forstår noe av det du her sier. Men å lage en hastag #notme føler nok mange seg støtt av og er litt arrogant. De eksemplene du nevner vil jeg anta er i fåtall og de som har opplevd noe ubehagelig forstår jeg er skeptiske. Har aldri opplevd noe slikt, men her har du nok tråkket mange på tærne. Ser du svarer på de fleste positive og ikke så alt for mange av de negative. Siden du har skapt stor debatt vil det kanskje være lurt å komme med en oppfølgingskommentar til de mindre positive tilbakemeldinger også.

 • Reply Caroline 14. desember 2017 at 22:45

  Amen! 💯

 • Reply Kaare 14. desember 2017 at 23:17

  Først veldig bra skrevet Ida, selv om det er synd at alle ikke ser at du i utgangspunktet tar Metoo som en seriøs sak.

  Med dessverre er det mange av dine medsøstre som er mer opptatt av oppmerksomhets behov og bruker dette helt feil, derfor så har Metoo gått fra noe som skulle sette fokus på noe alvorlig til nesen en vits.

  Så til dere damer som bruker Metoo når en mann ber dere ut på date, stryker dere på kinnet, ser på puppene deres enda dere bruker pushup med stor utringning eller kanskje klapser dere på rumpa kl 2:30 ute på byen osv. alle dere bør skamme dere fordi mange damer blir virkelig seksuelt trakassert og disse har dere klart å gjøre til latter.

  Selv så jobber jeg som lærer på fagskole/høyskole og klapper ofte elever på skuldrene når de har gjort en god jobb, men akkurat den biten kommer jeg ikke til å slutte med siden det betyr mye for mange elever og om man ikke forstår det så søk opp Maslows behovpyramide.

  Litt artig når en spør en gjennomsnitts dame om hva hun ønsker i en mann, svaret er ofte en mann som tar initiativ??men nå har dere virkelig gjort dere selv en bjørnetjeneste for jeg kommer nok ikke til å ta et eneste initiativ så lenge halve høneflokken roper Metoo??så nå er det opp til dere å ta initiativ for man kan ikke både få i pose og sekk.

 • Reply Camilla 15. desember 2017 at 01:02

  Ai. Dette blir i samme gaten som, «hva med de stakkars mennene som blir uskyldig dømt for voldtekt da?», typisk bagatellisering av det reelle problemet, akkurat som om de 3% visker ut de 97% som snakker sant. Så fort kvinner står opp for seg selv er vi hysteriske. Hurra for kvinner som skriver #METOO på facebook, hvem er du til å dømme deres opplevelse av hva som faktisk hendte? Det er ikke noe nytt at kvinners opplevelse av hva som faktisk skjedde blir bagatellisert til «jammen, han bare flørtet litt». Du kan ikke snu rollene, Ida, fordi kvinner og menn er ikke likestilte. Jeg bor i USA, sier jeg til en mann «jeg vil ikke danse med deg», skal jeg LOVE deg at jeg får slengt «hore» tilbake, eller så blir ikke ønsket mitt respektert. Og, uansett hvor likestilt Norge er, så vil jeg banne på at det skjer der også. Noen skrev høyrefeminisme over her, og selv om det er litt ekstremt er jeg nesten litt enig. Privilegerte kvinner stiller seg ofte i rekke for å kritisere andre kvinners opplevelse og «slå et tak» for menn, til tross for at menn verden over har flere rettigheter enn kvinner og til tross for at vår status i samfunnet ikke kan sammenlignes.

 • Reply Anonym 15. desember 2017 at 02:16

  Dette likte jeg Ida! Meeto har gått for langt. For flere år siden ble jeg overfalt og nesten voldtatt og selv denne hendelsen mener ikke jeg er meeto verdig nok. Men det er tydeligvis forskjell på oss jenter!!!

 • Reply anonym 15. desember 2017 at 04:59

  Dette var så bra skrevet. Jeg tok fly her om dagen og skulle justerte på armlenet mitt og en kvinnelig flyvertinne løp forbi inntil stolene og baken hennes kom bort i hånden min som bevegde seg. Jeg ble kjempelei meg, og fikk dårlig samvittighet selv om hun ikke så hvor hun løp. Jeg prøvde å beklage og forklare at jeg skulle justere på stolen men det var helt umulig og jeg har aldri følt meg så skamfull før. Jeg har full forståelse for at hun misforsto situasjonen og har ingenting imot at en kvinne sier fra om ting. Men siden jeg ikker har gjort noe galt her med vilje synes jeg det er litt urettferdig for min del å bli satt i samme bås som voldtekstmenn og Harvey Weinstein etc. Å få et slikt rykte er jo nesten som døden for en mann, jeg hadde ikke klart å leve med å bli sett på som en overgriper og ble kjemperedd. Jeg synes det må være lett å stå frem, men jeg synes de som ikke vet om det har skjedd dem noe uønsket må la tvilen komme til gode før de deler med resten av verden eller flyet at de har blitt utsatt for overgrep fra et grusomt menneske og vi nå må kollektivt hate ham.

 • Reply Sara 15. desember 2017 at 12:55

  Hvis jeg var en av de som hadde blitt utsatt for seksuelt overgrep eller uønsket seksuell oppmerksomhet, ville jeg vært så jævlig forbanna. I mine øyne er ikke #metoo kampanjen blitt til noe annet enn en jentebølge som gjør det OK for kvinner å hate menn. Det gjør at de som faktisk har blitt utsatt for slike grusomme hendelser forsvinner i bølgen, og det er så forferdelig trist..

 • Reply Thale 15. desember 2017 at 13:31

  A M E N !!! Dette her er bra! Spot on, og akkurat slik jeg og mine venner har diskutert hele «hysteriet» – for ja, det har nesten blitt et hysteri. Og det synes jeg er synd. Synd for mannfolka som ikke kan si at en kjole er fin, og ikke minst synd for de som faktisk har blitt utsatt for et overgrep. Takk for innlegget.

 • Reply Oda Sofie 15. desember 2017 at 13:36

  Jeg har vært trofast leser av bloggen din i mange år. Men etter et så uintelligent og illojalt innlegg, overfor alle jenter, så blir dette siste gang jeg går inn på bloggen din. Tenkte du virkelig at det var på tide at noen tok kampen og slo et slag for de stakkars guttene som ikke vet hvordan de skal oppføre seg? Og som må få lov til å gi seksuell oppmerksomhet fordi det skal man som jente bare tåle? Ellers vet de ikke hvordan de skal oppføre seg? Nei, virkelig så dårlig gjort.

 • Reply Anonym 15. desember 2017 at 14:06

  Ære være Johanna i Aftenposten: «Som kvinner er vi lei av at menn som dere, Joacim Lund og Jan Guillou, får en bevegelse som handler om solidaritet og rettferdighet og opplysning til å handle om stakkars uglesette dere.».

  Du er med på å sverte kampanjen, Ida. At noen misforstår #metoo er deres egen feil. Og at du ser mange misbruke kampanjen handler om hvilke kretser du er i, hvem du følger og hva du er opptatt av å lese. De fleste jeg kjenner tar denne kampanjen seriøst.

 • Reply Ida 15. desember 2017 at 14:14

  Så enig med deg!!! Ramlet over en joder her om dagen der det sto at «det finnes to typer feminister: de som krever lik lønn for likt arbeid, og de som krever kjønnsnøytrale kakemenn». Føler litt at denne feminismen havner litt i samme vektskål (etter min mening)

 • Reply Gutt26 15. desember 2017 at 14:23

  Fantastisk skrevet! Bare synd vi gutter ikke kan dele dette uten å bli sett på som overgripere. Stå på!

 • Reply Kris 15. desember 2017 at 14:23

  Misjonen på P4 hadde en fin sak om dette i oktober. Første 6 minutter:

  http://www.misjonenpåp4.no/episode.php?id=4143079

 • Reply Ida 15. desember 2017 at 14:25

  Nå leste jeg litt av kommentarene dine lengre opp her, og ser det er mange som stiller spørsmål ved hvor du hørt at folk lett slenger rundt seg #metoo.

  Jeg har personlig opplevd, opptil flere ganger, at temaet #metoo har kommet som tema (på jobben, på fest, under middager osv osv osv). Der opplever jeg at de aller, aller fleste har en eller annen historie å levere. Så ofte at det nesten er rart om man Ikke har opplevd noe. Har også snakket med flere som har samme oppfatning, at de føler de nesten må finne opp noe for å kunne delta i samtalen. Jeg har selv aldri opplevd noe jeg mener «fortjener» å sette hashtagen bak. Og jeg har opplevd både ditt og datt, men ikke noe jeg gidder å ringe halve venninneklubben over. Jeg synes det er fantastisk at situasjoner som #metoo er MENT å belyse kommer frem, men for å være helt ærlig så blir jeg litt oppgitt over hvor hårsåre såpass mange kvinner er. Det må jeg bare si. Dette er tiden hvor det er litt in å være offer, og personer som ytrer meningene sine offentlig blir halshugget fordi det alltid er noen som føler seg tråkket på. All creds til bloggere, jeg bøyer meg i støvet.

 • Reply Emilie 15. desember 2017 at 14:37

  Dette er jeg så enig i. Stå på Ida<3

 • Reply Stella 15. desember 2017 at 17:07

  Jeg digger deg Ida men dette ble skivebom for min del.

  For meg handler #Metoo om å avdekke en fastgrodd og undertrykkende kultur, og selvsagt ikke om å gi «feil» komplimenter. Det er ingen menn (eller kvinner) som bør trenge å være redd for å be noen på date og jeg synes det er trist at du opplever det slik.

 • Reply Malin 17. desember 2017 at 11:03

  Jeg skjønner hva du prøver å formidle her, og dersom det du refererer til er utbredt eller iferd med å bli det, så er jo det absolutt ikke bra! Selv har jeg hverken sett eller hørt om slike eksempler. Jeg har imidlertid mannlige kollegaer som bruker #metoo som en spøk. Ikke fordi de ikke har medfølelse for de som er rammet eller fordi de ikke forstår kampanjen.. men fordi de nok ikke helt vet hvordan de skal forholde seg til den. Til det har jeg sagt at det er såre enkelt. Vær solidarisk og stå opp for de som ikke klarer å stå opp for seg selv. Snakk med døtrene og sønnene deres og vis dem hvordan en skal oppføre seg overfor det andre kjønn (eller eget).

  Ellers har jeg litt lyst til å snu litt på det du henviser til. Hva gjør dere som leser og ser damer som misbruker kampanjen? Snakker dere dem imot? Korrigerer dem og forklarer hva dette faktisk skal handle om? Er ikke det litt viktig å gjøre da? På samme måte som vi ber menn korrigere andre menn som snakker nedsettende om kvinner. Det går jo begge veier!

 • Reply ingvild 17. desember 2017 at 13:24

  Jeg er enig i at man ikke skal spøke med #metoo, men det oppleves ikke som at det er det du kommuniserer her. Innlegget og kommentarene dine fremtoner seg mer som «slapp av, jenter, det der hadde jeg tålt». som nevnt i flere kommentarer her, oppegående mennesker (menn og kvinner) skjønner at et vanlig kompliment en gang eller med ujevne mellomrom ikke er seksuell trakassering. Seksuelle tilnærmelser fra overordnede i arbeidslivet, derimot, er ugreit UANSETT om det er godt men og UANSETT om handlingen i seg selv hadde vært greit fra en annen person i en annen setting, fordi det setter mottaker i en vanskelig situasjon.

  Videre lurer jeg på om du virkelig mener at det Gro Harlem Bruntland beskrev i artikkelen i vg (ref kommentar ovenfor) er greit? Mener du at en ung kvinnelig student skal synes det er greit at en eldre, mer erfaren og overlegen lege skal komme inn og begynne å beføle henne mens hun jobber? Hvis du virkelig mener det, slik det virker når du kaller det en latterlig sak, er du virkelig en del av problemet selv. Det gjør meg trist å se unge mennesker motarbeide en så viktig kampanje og bagatellisere noe som bør være åpenbart langt over streken.

 • Reply E 17. desember 2017 at 14:01

  Takk for et godt innlegg. Jeg er helt enig. De siste månedene har veggen på Facebook blitt fylt opp av #metoo. Da jeg først så det ble jeg sjokkert. Var det virkelig så at brorparten av mine venner og bekjente hadde blitt utsatt for overgrep? Jeg visste jo at det sannsynligvis hadde skjedd med flere (statistisk sett), men flommen overrasket meg. Det viste seg dog at flere (av de som valgte å utbrodere) refererte til sjekking på byen (type tett dansing), plystring, komplimenter og misforståelser (en hånd på skuldra sett på som overgrep). Hva en selv syns er ubehagelig og ikke er selvfølgelig subjektivt, men det ER å undergrave en kampanjes fokus når man setter komplimenter og dansing på byen i samme bås som voldtekt og overgrep. Disse kvinnene svekker kampanjens troverdighet og fokus. Det virker som om noen (merk: noen) ikke forstår at andre mennesker (les: menn) har andre intensjoner og annen tankevirksomhet enn den andre tillegger en. Folk er forskjellig, og dersom en kollega tar deg på ryggen betyr det ikke *nødvendigvis* at vedkommende vil ligge med deg. Noen gestikulerer mye når de snakker, tar på folk helt ubevisst (uten seksuelt motiv); andre hater klemmer og vil helst ikke se folk i øynene. Det handler om å se helheten. Tar en sjef (mannlig eller kvinnelig) deg på rumpa og tvinger seg på deg er det noe helt annet enn om vedkommende gir deg en kompliment for kjolen din.
  Jeg syns #metoo er en viktig kampanje og støtter fullt og helt de kvinnene som har opplevd overgrep og voldtekt. De kvinnene som misforstår hele greia gjør kampanjen til latter og fører til usikkerhet. Selv om de fleste av oss kvinner ikke under noen omstendighet kunne tenke oss å «skryte» på oss vonde hendelser eller henge ut uskyldige menn, finnes det noen som gjør det. Og selv om det er mindretallet (håper jeg!) som falskt anklager andre, er det nettopp de som ødelegger.
  Jeg vet ikke om du så NRKs Debatten for et par måneder siden der temaet var nettopp metoo. Forskeren fra NTNU fokuserte på viktigheten av å definere kampanjen og det den inneholder. Hva går overgrep ut på, osv. Dessverre ble han møtt med latter og beskyldninger, og de andre deltakerne i panelet virket mest opptatt av å snakke om følerier. #metoo handler om følelser, men den må også handle om objektive, faktiske hendelser, og man må være klar over at «overgrep» *ikke* er et subjektivt begrep som favner over alt fra trusler med seksuelt motiv fra sjefen til komplimenter. Dersom individet skal ha definisjonsmakten mister vi fokus og risikerer å undergrave de som kampanjen var ment for i utgangspunktet.
  Det er ikke noe poeng i å samle offer-poeng. Å være offer er ikke noe å hige etter. Vi trenger flere innlegg som ditt, Ida, for at kanskje det går opp et lys hos noen av de kvinnene som hiver seg på bølgen de ikke egentlig er en del av.
  Overgrep er et problem, og en utvanning av begrepet vil ikke gjøre det noe bedre.

 • Reply Anonym 17. desember 2017 at 15:11

  Har tenkt akkurat samme, glad noen setter ord på det. Hadde aldri falt meg inn å kalle meg selv et offer fordi om en gutt syntes jeg var sexy på byen og ville ta på meg liksom.

  En annen ting jeg synes er sykt teit, er at jenter er så opptatt av «likestilling» at de skal avseksualisere kroppen sin ved å flashe puppene på nettet. Hva er vitsen? Er det ikke bare bra for oss at vi har noe sexy som gutter tenner på? Er det ikke det vi vil, at de skal ha lyst på oss? Hvorfor skal vi fjerne spenningen hva gjelder gutter og pupper?

  Vi gråter når gutta vil under toppene våre, og vi gråter den dagen gutta er så vant til å se pupper flashet på internett som en dagligdags greie at de ikke tenner på oss mer. Da kan vi sørge sammen, da.

  Jenter burde skjerpe seg og ikke innta offerrollen for den minste ting.

 • Reply Helena 17. desember 2017 at 16:24

  I enkelte tilfeller kan det være at hele greia er misforstått av enkelte. Er helt enig med deg.

 • Reply Hanne 17. desember 2017 at 17:20

  Fantastisk Ida! Virkelig! Jeg har ventet lenge på at en sterk kvinne skulle ta bladet fra munnen og sette ned foten. Denne #metoo-kampanjen har gått over alle støvleskaft. Det er klart vi skal kjempe for kvinners rettigheter, men det må finnes grenser. Dersom jeg hadde vært mann ville jeg nok stått her uten både jobb og familie, for jeg elsker å tulle og flørte. Hva hadde vel lunsjen vært uten litt kødd og en grovis.

 • Reply Øivind Nordahl 17. desember 2017 at 18:34

  Oi. Ja her i kommentarfeltet var det litt tutti frutti, men takk til Wulff for innlegget.

  Flere av kommentarene her tyder på at Wulff har truffet innertier mht. de som misbruker #MeToo-kampanjen til å generalisere, polarisere og stigmatisere på kjønn.

  Hadde flere brukt kampanjen konstruktivt til ettertanke, kritisk tenkning og nøye gjennomgang av opplevd og fremstilte ubehagelige opplevelser kunne det vært flott.

  I stedet ser man at mange, svært mange, på statskanalen, sosiale medier, tilknyttet hash tagger og øvrig engasjement, sauser sammen

  1. Uønsket seksuell oppmerksomhet

  2. Seksuell trakassering

  3. Overgrep

  Av de to førstnevnte har unge kvinner og menn opplevd omtrent like mye av dette, mens overgrep har kvinner opplevd mer av.

  Dette enkle faktum ønsker svært mange av de usosiale og kjønnsstigma-aktivistene å undergrave. At like mange menn opplever trakassering som kvinner.

  Kvinners reaksjoner og følelser ifm. seksuell trakassering skal iflg. aksjonistene telle mer enn menns reaksjoner og følelser ifm. nøyaktig det samme.

  Haha. Menn skal tåle. De liker det jo. Haha.

  Som en av like mange menn, som kvinner, som har blitt seksuelt trakassert mange ganger av det motsatte kjønn ønsker jeg å be kvinner åpne øynene for fleres opplevelser, slutte å ekskludere/marginalisere, svartmale og stigmatisere på kjønn.

  https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/J1Wbej/Etter-metoo-i-NRKs-Debatten-Hva-skal-vi-med-forskning-i-debatt

 • Reply Anonym 17. desember 2017 at 18:47

  Takk for et supert Innlegg Ida <3 🙂

  Hilsen ei som har opplevd voldtekt og som unngår

  faebook pga det metoo minner meg på det som skjedde og

  blir så sint når jeg ser denne hashtaggen.

 • Reply Ekvalismus 17. desember 2017 at 19:01

  Kjempeflott post!! Her er et par andre bloggposter som argumenterer godt for det samme og har flere eksempler på hvordan grensen mellom sjekking og trakassering dras på en måte som blir problematisk for menn:

  http://slatestarcodex.com/2015/01/01/untitled/

  http://slatestarcodex.com/2017/12/04/against-overgendering-harassment/

  Hvis du er interessert i å diskutere likestilling mer fra en manns perspektiv så er du hjertelig velkommen i det egalitære likestillingsforumet Ekvalisme på Facebook:

  https://www.facebook.com/groups/758028857555959/

 • Reply Signe 17. desember 2017 at 21:37

  Det er veldig synd visst dette er noke som blir missbrukt, brukt som ein trend. Det er det for viktig til. For dei som har opplevd å bli utsatt for seksuell trakasering er det meget alvorlig. Er det dessverre slik at noken ikkje skjønner alvoret. Men eg er forsatt av den oppfatningen, Er ein noke lunne oppegående så veit både kvinner og menn når ein går over den respektløse linja. Trur ikkje menn treng å vera redd i det heile tatt, dei treng å behandle kvinner med respekt. Det er faktisk så enkelt og så vanskelig tydligvis. Eg skjønner rett og slett ikkje problemet, skal ikkje alle mennesker behandles med respekt? Er det noke ein som kvinne skal måtte be om og kjempe for!?!? Hadde dette fungert hadde det ikkje vore noko #Metoo

 • Reply Julia 17. desember 2017 at 22:18

  Herregud, takk Ida! Eg e så enig, og det e endelig nåken som får sagt det.

 • Reply Kjetil 18. desember 2017 at 00:05

  Viss ingen har sagt det så er det i firmaene strenge regler for det å gi en kvinnelig kollega en kommentar med seksuell karakter. Blir det oppfattet feil om det var en spøk så ender du opp med å få sparken. Vi i firmaet lot være å si noe som helst fordi at det kunne feil oppfattes. Alle så på det som ett ikke-tema.

 • Reply Haakon g 18. desember 2017 at 08:08

  Magisk! Utrolig godt skrevet, og virkelig på tide at noen balanserer elendigheten litt! 👍👍👍👍👍har egentlig lyst til å bruke hjerteemoji og men tør ikke da jeg er Redd for å bli misforstått av noen der ute. Meget bra ida

 • Reply Lene 18. desember 2017 at 08:35

  Forstår på en måte hvor du vil hen her. Så klart er det ikke OK at enkelte misbruker taggen på den måten du beskriver. Har heldigvis til gode å se dette jeg. Men her virker det som om du samtidig misliker hele kampanjen. Det tror jeg (og håper) at ikke var din hensikt.

  Det vil alltid være noen som drar ting for langt. Både i forbindelse med seksuell trakassering, som jo er grunnen til at metoo er så fryktelig bra! Det er utrolig viktig at vi har fått fokuset opp for dette! Men det bil også finnes folk som bruker slike kampanjer til sin fordel og som et sympati kort. Dessverre. Men synes ikke det er riktig at du her fremstiller hele kampanjen som idiotisk. Vil tro det kun er et fåtall av jenter som faktisk misbruker taggen.

  • Reply Anonym 30. desember 2017 at 00:13

   Typisk #Metoo.

 • Reply Anonym 18. desember 2017 at 08:53

  Ifølge nettavisa og nyheter på tv så tar dem fram overgrep nesten daglig ,kan ikke mannfolk slutte å gå etter dem som ikke vil .Dei kan heller gå til noen som vil ha seg med dem

 • Reply Anne 25. desember 2017 at 13:18

  «Bussjåføren sa hei til meg #metoo»

  https://share.jodel.com/post?postId=5a40e57398fe0764f7ba4178

 • Reply Anonym 30. desember 2017 at 00:33

  Kvinner ønsker oppmerksomhet, men de vill bestemme hvem, hvor, hvordan, når, hvem osv ellers..,,,,,

 • Reply Jørgen 30. desember 2017 at 09:09

  Kvinner er på likt nivå, de er bare ikke like «store og skumle». Jenter som driter langt i at jeg faktisk har samboer, og drar i meg. Blir klådd på i barkøer, får mange kroppslige kommentarer, osv.
  Har også fått trusler, mens hun moste «juvelene» og ville ha meg med på do.. hadde jeg ikke vært 20cm og sikkert 30-40kg større, så kunne jeg ha slitt voldsomt.

 • Reply Dag 30. desember 2017 at 10:18

  … så trist å lese om så mange hendelser her og der i media, men begynner å bli ganske så lei.

  Ja seksuelle bemerkninger av/blant kollegaer skal er jo prinsippielt et stort nono i alle bedrifter her til lands og skal helst ikke finne sted. Men buuuhuu en kollega kom med en slep bemerkning på julebord for 5 år siden, et engangstilfelle, og et feiltak fra hans/hennes side. Du følte deg helt sikkert ikke komfortabel, men dette engangstilfellet, var det virkelig trakassering, og fortjener denne personen å bli svertet på denne måten for dette?

  Nei… jeg er glad jeg er i et stabilt forhold og ikke er i stor fare for å bli beskyldt for så grove ting som seksuell trakassering 🙂

 • Reply Jack 30. desember 2017 at 13:39

  Bra skrevet 😊 Føler meeto sakte blir ein heksejakt for å straffe folk man ikkje liker. Er så ekstremt lett å beskylde kven som helst, peik fingeren vilt rundt deg og meeto står klar til å angripe den personen.

  Eg har ein venn som vart falskt beskyldt for voldtekt. Ho var berre sur på han, så ho anmeldte han for voldtekt som hevn. Han vart angrepen av folk på gata fleire gangar. Eine gangen var eg heldigvis med han, så eg knakk armen på han som angreip han.

  Seinare hadde han gest hos seg. Der ville ho som beskyldte han for voldtekt gjerne komme. Han sa sjølvsagt nei, så ho droppa voldtekts saka for å kunne reise på fest hos ein ho påstår har voldtatt ho.

 • Reply Anonym 30. desember 2017 at 14:19

  Så bra skrevet. 👌 Eg er en mann og er for kampanjen, men synes den begynner å ta heilt av. Det som har kommet i media der folk har blitt utsatt for press osv. er skammelig, men ellers rundt i samfunnet så har dette blitt dratt i heilt andre baner (slik eg opplever det og slik du forteller) og det blir for dumt. Vi kan ikkje slutte å være gutter og jenter. Det vil jo alltid være både gutter og jenter som er innpåslitne som vi må gi beskjed til og håndtere sitosjonene der og då istedet uten at det blir en #metoo tag ut av det.

 • Reply Michael 30. desember 2017 at 15:01

  Fantastisk! Denne må deles på face 🙂 Godt nyttår ;D

 • Reply Annonym gutt 30. desember 2017 at 15:41

  Bra skrevet Ida. Synd ikke alle kvinner deler samme synet på denne terskelen.. Om den skoen skal være så lav, hvordan skal kvinner og menn kunne møtes da? Alt kan jo ikke foregå på tinder.

  Jeg som er i starten av 20årene, er en del ute og det skal sies at det er utrolig mange jenter som er veeldig glade i å by på seg selv!

 • Reply https://prestigeautodetailingkc.com 12. august 2023 at 10:33

  Really enjoyed this article. Cool.

 • Reply Bernadine Warren 25. mars 2024 at 08:45

  Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful info.Thanks for the post. I will definitely return.

 • Reply anchor fastener companies in india 25. mars 2024 at 12:15

  Thanks again for the article post.Thanks Again. Keep writing.

 • Leave a Reply