Reise

UFLAKSEN TAR IKKE SLUTT

12. januar 2018

Når jeg ikke vet om jeg skal le eller gråte, ender jeg som regel opp med å gjøre begge deler. Gråte først, le etterpå. De siste døgnene har jeg gjort begge deler.

Jeg vil virkelig ikke høres sytete ut, men dette er for tragikomisk til ikke å fortelle om. Som jeg allerede har fortalt, så var min kjære syk i mange dager. Det jeg ikke har fortalt, er at jeg så ble smittet av ham. Så vi var syke sammen i noen dager, men ble fort bedre pågrunn av medisinene fra sykehuset. Men  fikk jeg omgangssyken – eller i hvertfall noe som er helt likt, og har nå ligget i sengen (og på badegulvet) i to døgn. Går det an?! Hvor dårlig karma har vi?

Midt i skal jeg sitte PÅ do eller FORAN doen-dilemmaet, ble vi pent bedt om å bytte hotellrom pågrunn av noe arbeid som skulle gjøres foran vår lille beach villa. Så vi fløy mellom husene her, med kleshengere, shampooflasker og det som var. Og da vi endelig trodde vi var på plass i vårt nye hjem… Gjett hva som skjedde. Klokken 5 i natt våknet jeg av at jeg syns det var tungt å puste. Syntes jeg kjente en rar lukt, men var ikke helt sikker. Så jeg forsynte meg med nesespray, pusset nesa og ble liggende og lukte helt til jeg var sikker på at det ikke var noe jeg drømte. Det luktet gass, og ikke bare litt heller! Jeg vekket sidemann, og han kjente det med én gang. Da vi skrudde på lyset, så vi at hele rommet vårt badet i røyk. I følge vaktmester var det noe galt med aircondition – greit nok det, men jeg er sikker på at det kunne vært livsfarlig for oss å sove natten gjennom i røyk og gass. Eller hva det nå var. Vi ble i hvertfall tildelt et nytt rom med det samme, så da var det ut på tur igjen, med kleshengere, shampooflasker og resten av livet vårt.

Kan nesten ikke tro hvor uflaks vi har hatt denne ferien. Vi er i nydelige omgivelser, har det så fint sammen, og så går vi på smell på smell på smell. Klarer ikke helt å le av det heller, for jeg syns det er så synd for kjæresten min som alltid jobber og nesten aldri har ferie. Nå har vi to netter igjen her, og det hadde ikke overrasket meg om vi klarte å dra på oss et sjukt innsektbitt eller noe. Optimismen er svekket, haha!

I tillegg er det uvær i dag, så frem til nå har vi bare ligget i sengen og sett på serie. Hver eneste dag har vi prøvd oss på å si at: nååå blir det snart bra! Men nei, nå skal vi snart hjem, og vi rakk aldri 100% feriekos. Så det suger.

Hvis noen er interessert i et innlegg om hvordan man bevarer gnisten i et forhold når man har diaré og oppkast på et lite hotellrom, så rop ut. Neida.

32 Comments

 • Reply Monica 12. januar 2018 at 08:57

  Kjenner jeg får skikkelig vondt av dere! Man er liksom nyforelsket, og ser for seg en romantisk ferie man liksom vil huske for alltid -du kommer sikkert ikke til å glemme denne- 😂 men ja. Forventningene er så høye, også blir det slik! Klem ❤️

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 10:54

   Denne ferien blir nok ikke glemt med det første, nei! Hehe <3

 • Reply lixil 12. januar 2018 at 09:34

  Husk å få sykemelding for han! Hvis man blir syk i ferien har man rett på nye feriedager <3

  God bedring, håper neste tur blir bedre for dere!

 • Reply Mia 12. januar 2018 at 11:38

  Kjenner meg litt igjen her, ass… ikke akkurat på ferie da, men jeg som ikke pleier å lage mat prøvde meg på en koselig middag i fjord med grønnsaker, hjemmelaget saus, helstekt kylling osv… Joda, smakte godt det, men hadde ikke akkurat samme smak i munnen da jeg våknet kl01 om natta og måtte spy over hele baderomsgulvet mens jeg satt og var litt, eh, dårlig kan man si, på do. Halvtime senere står forloveren i samme situasjon 😂 Hadde visst klart å gi oss begge matforgiftning kvelden før Valentines- det var så vidt vi orket å åpne kortene fra hverandre haha. Ler godt av det nå altså, så det skal nok gå bra med dere også. Han fridde til og med bare noen måneder etter at han var på knærne og vasket vekk spyet mitt haha.
  Beklager novellen, men bare kjente meg så igjen 😂

 • Reply Oda 12. januar 2018 at 11:55

  Uff, så utrolig kjedelig! God bedring! Håper dere får tatt igjen ferien en annen gang 🙂

 • Reply I.V 12. januar 2018 at 12:25

  Dersom dere har vært hos lege under ferien så bør dere få attest/bevis på at dere var der. Da kan dere få igjen feriedagene. Har vært gjennom dette selv. Viktige er å nettopp få bevis på at man var hos lege i utlandet/på ferie. Nytter ikke å få dette når du kommer hjem. Slik var det i mitt tilfelle. Utrolig leit at deres første ferie ble slik. Får håpe dere får mange år til å ta det igjen på. Hilsen fast leser

  • Reply Ida Wulff 12. januar 2018 at 14:25

   Vi har fått attest fra legen heldigvis, så håper det ordner seg <3 og så hyggelig at du er fast leser, tusen takk for det!

   • Reply I.V 12. januar 2018 at 21:25

    Godt å høre. Jeg føler jo nesten at jeg kjenner deg og ble oppriktig glad når du møtte Gravlyset. Det at deres første ferie ble sånn her var helt for j…. Jeg tenker vel slik at dere danner et godt grunnlag for videre når dere takler slike ting sammen. Hat selv vært i et forhold hvor jeg halve forholdet var på sykehus. Tro meg, det er mulig å skape hygge i de mest utrolige øyeblikk. Dere vil nok flire av det hele på sikt. Men forståelig at tiden ikke er moden for det enda. Håper dere får tatt igjen dette på et annet vis. God bedring

 • Reply Jorunn 12. januar 2018 at 12:54

  Åh, får skikkelig vondt av dere!!
  Ja, husk å få sykemelding på typen, så kan dere i det minste nyte noen dager hjemme sammen.. <3

 • Reply Lise Marie 12. januar 2018 at 14:58

  ååh, nei! Høres rimelig kjedelig ut. :-/ Men – jeg skal si deg en ting, som jeg tror er sant. Dess mer uflaks man har i begynnelsen av forholdet – dess bedre blir det etter hvert! Jeg og min kjære havnet i situasjoner som ødela begge sin bursdagsfeiring det første året, samt noe av det samme som du beskriver (Men kanskje ikke like ille) på første ferie. Men nå – 3 år etter blir ting bare bedre og bedre, og vi ler godt av de uheldige og uhyggelige tingene som skjedde i begynnelsen. 🙂 Jeg tror det er slik for dere også. Jeg skjønner at det er kjipt nå, men det blir en morsom historie dere kan fortelle i flere år fremover. Og deres neste ferie kommer til å bli perfekt. Jeg føler det på meg. 😉 <3

 • Reply Martha 12. januar 2018 at 16:07

  Herreguuud jeg hadde vært SÅ fortvilet, blir fortvilet av å lese om alt dette som baller på seg dag for dag! Synes fryktelig synd på dere, sender masse medlidenhet. Det skal faktisk ikke være lov!! Har ikke akkurat hatt en fantastisk start på det nye året selv, på så kort tid er det mye som har gått i vasken og jeg har vært syk, MEN når en etterlengtet ferie man har så store forventninger til ender opp som det der, er det lite som kan måle seg. Føler med dere! ❤️❤️ Måtte de siste dagene og turen hjem bli bra 😊

  • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 12:38

   <3 <3 <3

 • Reply Anonym 12. januar 2018 at 16:52

  Uff, så synd! Får håpe dere kommer dere på en ny ferie uten noe krøll:( er vel dessverre dette som er «i gode og onde dager, i guess..

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 10:54

   <3

 • Reply kari 12. januar 2018 at 21:53

  Huff, meg og kjæresten min hadde også skikkelig oppkast og diaré når vi var i Thailand! Er jo ikke spesielt romantisk når begge løper shuttle til skåla, men det hele var jo litt komisk i ettertid. Kjente at vi mista barrierene litt etter det da, og at vi ikke brydde oss så mye når det gjaldt oss begge:)

 • Reply Sandra 13. januar 2018 at 09:36

  Så kjedelig for dere! Eg opplevde det samme på Rhodos i fjor og måtte få utsatt heimreise, nytt hotell etc. Hugs å ta vare på kvitteringar for betalt medisin og alle andre utgifter i forbindelse med sjukdom (f.eks taxi til sjukehus etc.) Får alt tilbake på forsikring. Får også tilbake pengar fra dagen sjukdom oppsto (fast sum pr. dag). Håper heimreisa blir god i vertfall 🙂

 • Reply Ingrid 13. januar 2018 at 11:40

  Okey, Ida! Jeg har lest bloggen din til og fra siden du byttet fra caffelatte til Ida Wulff. Noen ganger går det flere månder mellom hver gang jeg er innom, men da kan jeg sitte å lese innlegg etter innlegg etter innlegg. Du skriver altså så FORBANNA (unnskyld uttrykket) bra! Kan du være så snill å skrive en bok? Mulig dette er et veldig merkelig kompliment, men det er bare så behagelig, morsomt, underholdene, tankevekkende og inspirerende å lese tekstene dine. Jeg er en sånn som slutter å lese blogger når det er alt for mange skrivefeil, og det virker som innlegget bare er rast ned i en fei uten å bli lest igjenom en eneste gang. Dine innlegg derimot, virker alltid så gjennomførte! Så ja, måtte bare fortelle deg det, hehe:)
  Håper de siste dagene på ferie blir koselige, om ikke annet blir det en minnerik én, som dere vil le av i ettertid.
  Stor klem fra meg:)

  • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 12:36

   Oi, det tok litt tid før jeg så denne, men herregud så glad kommentaren din gjorde meg. Tusen millioner takk Ingrid <3 Stor klem tilbake!!

 • Reply Ida 13. januar 2018 at 19:07

  God bedring! Nyt de siste dagene og hverandre 💕

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2018 at 05:53

   <3<3<3

 • Reply Therese Dørum 13. januar 2018 at 21:08

  Snakk om uflaks! God bedring!

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2018 at 05:54

   Takk for det <3

 • Reply Anonym 13. januar 2018 at 23:40

  Herregud! Nå lo jeg litt for meg selv, og så ble jeg litt lei meg på deres vegne! Håper de siste dagene blir uten sykdom og uhell! Og så håper jeg dere får igjen på forsikring eller noe, slik at dere kanskje får tatt ny ferie ved en senere anledning. Skikkelig kjipt når ferien ikke blir som planlagt :-/ sender en god-bedring-klem 😀

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2018 at 05:52

   Tuusen takk for det <3

 • Reply M 14. januar 2018 at 01:40

  Hei Ida!
  Husker jeg riktig angående at du har tatt automatlappen? Det er 10 år siden jeg KUNNE tatt lappen, men jeg har altså ikke fått rumpa i (manuelt eller automat) gir foreløpig. Nå begynner det å haste, og jeg vil bare få det GJORT. Problemet er at jeg har lite tid til øvelseskjøring med full jobb + at jeg rett og slett HATER å gire (jada, alle sier det blir bedre osv).
  Nå vurderer jeg veldig å ta timer for å kjøre opp til automat, så bruker jeg kanskje litt mindre tid/penger. Har jo tross alt vært på vei med scooter.
  Er du fornøyd? Føler du at du blir begrensa av å «bare» ha automat? Ooog, føler du at du har kontroll på glattisen? (Dette er spørsmål basert på ting jeg har lest, hehe). Alle som kommer med råd om at jeg MÅ ta manuell, har jo selvsagt hatt manuell selv i tusen år.

  Blir evig takknemlig for svar <3

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2018 at 05:52

   Hei du! Jeg sier kjør på (ehe) og ta automatlappen 😀 Min far som har jobbet i bilbransjen i over 20 år, har betrygget meg at det er mer enn godt nok – i fremtiden vil det nesten ikke lages biler med manuelt gir engang. Noen mennesker er rare og syns at det er gøy å gire, selv orket jeg nesten ikke prøve. Og husk at hvis du tar automatlappen, kan du lett «oppgradere» til manuell senere hvis det skulle friste. Alt du trenger å gjøre en en ekstra oppkjøring. Lykke til med lappen <3

   • Reply M 17. januar 2018 at 19:42

    Tusen takk, Ida og Marit 😀 Nå har jeg booka fire timer i februar, også skal jeg kjøpe meg en jævlig søt EL-bil etterpå. Alle som sier noe piss får aldri sitte på med meg 😉

  • Reply Marit 15. januar 2018 at 11:06

   Ikke gidd og bruk energi på manuell. Snart bruker vi hverken hender eller føtter når vi kjører bil. Den første bilen uten ratt eller pedaler er rett rundt hjørnet. 😉

 • Reply Alicia 14. januar 2018 at 21:06

  HEi!
  Føler med dere! Og det var at jeg trodde at jeg hadde en dårlig ferie. Jeg dro til Spania med mitt barn, alene for første gang og planen var å bli der i en uke. Vi var syke før vi dro, og spesielt jeg. Jeg hadde mine tvil om det var så lurt, men legen sa at det var greit, så jeg tok sjansen. Hadde det greit i 2-3 dager, men så ble formen så dårlig at det var helt umulig å kose seg. Jeg var skikkelig redd for å dra på sykehus (så det er tøft at dere bare gjorde det). Så jeg gikk sånn som zombi og gjorde det meste på avtopilot (siden det er ikke akkurat mulig å legge seg bare ned og slappe av når du er med et aktivt barn). Så hvordan dere i det hele tatt klarte å gå gjennom noe så forferdelig, aner jeg ikke.
  Ble du ikke redd angående så mye oppkast? Hva var grunnen til det, liksom?
  Dårlig mat i Thailand? Tok du ikke nødvendige vaksiner?
  Jeg lurer veldig fordi det er en av grunnen til at jeg f.eks. ikke tenker at dra f.esk til et så eksotisk sted som der dro til fordi jeg er redd for å bli syk sånn som dere ble…:(

  God bedring!

  P.S selv kjøpte jeg nye billetter (måtte betale 1000 kroner) og dro hjem 2 dager før. Jeg tipper at dere hadde brukt masse penger på ferien som i tillegg ble så ille:/

  Jeg hadde feber 39 på ferie og på vei hjem og så var jeg etterpå veldig syk i 2 uker :/

  Veldig glad for at jeg kunne dra tidligere, trodde egentlig at jeg kunne dø der i Spania 🙁 Helt forferdelig følelse

  • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 12:40

   Uff, det hørtes ut som en ekkel opplevelse!! Stakkars <3 Jeg tror jeg spiste noe dårlig kjøtt, hadde det ikke gitt seg da det gjorde, så hadde jeg bestilt lege til hotellrommet. Stor klem <3

 • Reply Skyhunter 23. august 2023 at 06:47

  Thank you for the outstanding information you’ve shared on this website. Your commitment to education is making a positive impact, and I’m truly grateful. It’s evident that the creators have a deep understanding of the topics covered, and their passion for sharing knowledge shines through. I’m grateful for the valuable information provided. THanks ID : CMT-0DUHR1Z4D9ML3FBLYL

 • Reply Top University 28. august 2023 at 06:56

  I can’t thank you enough for the wealth of information and resources available on this website. Your commitment to providing accurate and reliable information is greatly appreciated. I’m grateful for the depth of knowledge it offers and the ease of access to valuable information. It’s a commendable effort, and I’m grateful for the valuable insights it has offered me. Thanks! ID : CMT-IG9IJPFEX2OU3UGEWG

 • Leave a Reply