Reise

EN LITEN FERIETRADISJON

16. januar 2018

Nå har jeg bare rukket å være på to ferier sammen med kjæresten min, men vi har allerede laget oss en morsom ferietradisjon. Vår første destinasjon var Gran Canaria (woop woop, hehe), og det var der vi fant ut at vi ville kjøpe en souvenir på alle våre fremtidige reiser. Men hva skulle det være? Et shotteglass med stedsnavnet på? Alt for harry. Matchende T-shirts? Tar alt for stor plass. Så! Vi endte opp med å kjøpe et postkort.

Å kjøpe et postkort er altså blitt vår ferietradisjon. Et postkort med bilde av destinasjonen, hvor vi i tillegg fyller baksiden av kortet med stikkord som beskriver reisen vi har hatt. På den måten kan man kanskje mimre tilbake, og huske alle de små tingene som man ikke tar bilde av, eller som ikke nødvendigvis er det første man husker fra ferien. I dette tilfellet: hunden Tassen, som fulgte oss hjem fra stranda de gangene vi kom oss ut. Hotellnaboen vår i alt for liten badetruse, som må ha vært tysker og bærer av navnet Günther. Alle gangene kjæresten min rundet av en setning på engelsk med et norsk ord. Thank you, but we don’t need help altså. 100% min humor, selv om han ikke gjorde det med vilje. Jaja, du skjønner tegningen.

Her er kortet vårt fra to uker på Koh Samui. Overvekt av sykdom og TV-serier, men også noen fine minner og interne ting som vi kommer til å le av i lang, lang tid.

Måtte være ansvarlig menneske (…) og sensurere et par ord, får være grenser for oversharing si!

Noen andre som samler på souvernirer eller lignende når de er ute og reiser? 😀

35 Comments

 • Reply Camilla 16. januar 2018 at 10:02

  Tja, samler jo på disse berømte, harry shotteglassene da! 🙂 haha.
  Må si postkort med stikkord på var en MYE bedre ide. Men etter 9 år sammen er det like greit å fortsette tradisjonen videre nå…. 🙂

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 10:49

   Hehe! Harry men morsomt! <3 Og nei, man må jo aldri bryte en sånn tradisjon!!

 • Reply Karina 16. januar 2018 at 12:55

  Ånei, ikke si at shotteglass er harry. Det er jo min greie:P

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 13:50

   Haha 😀 hvilke souvernirer er vel ikke harry når jeg tenker meg om!! <3

 • Reply Ina 16. januar 2018 at 12:58

  Gjør det samme for min lille datter – hun kommer ikke til å huske sine første reiser, så samler på postkort fra stedene vi tar henne med. Skriver litt info om turen bak på kortet, som når vi var der, hvem hun reiste med og litt om hva vi gjorde på ferien. Håper det blir fine minner for henne når hun blir større.

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 16:15

   Herregud, SÅ koselig <3

 • Reply Carina 16. januar 2018 at 13:10

  Kjøleskapsmagnet fra steder jeg har vært 😁

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 13:50

   Haha, gøy 😀 <3

 • Reply JJ 16. januar 2018 at 13:20

  Samler på ting fra hvert sted. Har Sombrerohatter fra Mexico (obs! Tar stor plass i kofferten!), silkekimono fra Thailand, øl fra pilsfabrikken i Tsjekkia osv! Og de typiske shotteglassene da! 😂

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 13:51

   Åååå, elsker det! Når jeg skal til Mexico får jeg vel nøye meg med et postkort som viser en sombrero, hehe <3

 • Reply Charlotte I 16. januar 2018 at 14:12

  Kjøleskapsmagneter! Litt flaut første gang jeg var på jobbreise med en kollega, i samme selskap (som jeg ikke kjente fra før), og jeg bare: Vent litt, jeg må bare inn her å kjøpe meg en souvernir! Følte meg som tidenes mest harry person i et lite sekund, så frydet jeg meg over å fylle på samlinga 🙂

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 16:15

   Haha, jeg ler 😀

 • Reply Linda 16. januar 2018 at 14:28

  Så morsomt! Jeg og ekskjæresten min gjorde akkurat det samme i alle år når vi var sammen! 🙂

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 16:14

   Så gøy 😀

 • Reply ida 16. januar 2018 at 18:41

  Ååh, det med postkort var jo en bra idé, men her er vi så godt i gang med reising at vi ikke kan bryte tradisjonen. Vi har et stort verdenskart i svart-hvitt, hvor vi plasserer en nål hver gang vi har vært et sted. Under kartet på veggen er det ei hylle med souvernirer. Og så kjøper vi en FIN souvernir som må være noe som representerer stedet/landet, som må være i en diskré farge , og helst uten tekst på. Så skriver jeg en lapp under hvor og når. Jeg kjøpte en fin liten buddha i Thailand laget av tre, hvor jeg skrev «Phuket 2016» under liksom 🙂 Haha, fikk lyst til å vise deg et bilde av «utstillingen» 😀

  • Reply ida 16. januar 2018 at 18:42

   Forresten; svigermor reiser ikke, men samler på fingerbøler fra hele verden 🙂 Pleier å kjøpe til henne når vi er på reise.

   • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 12:02

    Så snilt av dere da 😀 <3

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 12:03

   Oi, så gøy 😀 Det hørtes ut som en veldig fin tradisjon! Og så koselig å ha det fremme hele tiden da, det har vi dessverre ikke plass til sånn som vi bor nå. Klem til deg!

 • Reply Anonym 16. januar 2018 at 20:09

  Er litt nysgjerrig på hva «4 om dagen» betyr😅 Noe du kan forklare, hehe?

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2018 at 12:14

   Tjaaa, kanskje noe som skulle vært sensurert? Haha!Det er i hvertfall én mindre enn 5 om dagen.

 • Reply Stine 16. januar 2018 at 21:25

  Vi tar med sand☺️ Har de utstilt på små glassbeholdere med navn på i biblioteket! Ble litt juks da vi var i New York sist, for ble med stein fra en strand i Brooklyn.. men hallo, måtte jo ha noe fra New York og!
  Starta med sand fra Ringshaug stranda (har så og si vokst opp på Furustrand camping hver sommer) men fant fort ut at det ble litt mye hvis vi tok med Norge, så nå er det utlandet som gjelder!

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2018 at 12:14

   Så morsomt! 😀 Syns alltid det har vært litt lite sand på Ringshaug…. Neida, hehe.

 • Reply Anonym 17. januar 2018 at 00:29

  FOR en god ide!! Jeg er singel, men tenker at dette i grunn må være kult å gjøre på egenhånd også, jeg kan jo hvert fall prøve å gjøre det kult 😂 Koselig å se tilbake på er det vel uansett. Skal på ferie med en venninne om ikke lenge og gleder meg altså så vanvittig mye til sol på kroppen!!

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2018 at 12:13

   Ja så klart, hvorfor ikke på egenhånd også! Kos deg masse på ferie 😀 <3 Stor klem

 • Reply Mia 17. januar 2018 at 09:51

  Vi valgte å ikke samle på typiske suvenirer, da jeg har en hel eske med suvenirer jeg samlet på som tenåringpå lageret🙈, så vi har heller en liten boks med små glimt ifra alle turene vi hadde ifjor feks: inngangsbilletten til collessium, flybilletter, togbilletter, polaroid bilder, resturang regninger på steder der vi synes mat og drikke var ekstra godt. regningen vi trodde ikke ble så gale, men var tilslutt 3doblet type over 4000kr for mat og drikke på en resturang i Milano😂 Tok det frem på nyttårsaften for å mimre tilbake på året❤️

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 12:01

   Sååå koselig <333

 • Reply Elisabeth L 17. januar 2018 at 23:46

  Ååå denne var genial, og så personlig med alle stikkordene bak, haha! Vi pleier å kjøpe en mini snøkule fra alle byene vi har reist sammen, er så fint når man får seg en liten samling 🙂

 • Reply Madelen 18. januar 2018 at 01:22

  Jeg kjøper alltid postkort, og har gjort det fra alle byer siden jeg var fem 🙂

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2018 at 12:09

   Så kos 😀

 • Reply Maria 18. januar 2018 at 20:06

  Mannen min og jeg har reist sammen i syv år, og vi har en stor skoeske med minner fra turene våre. Dette er alt fra den første subway-billetten vi kjøpte i NY, lokal valuta, den (store) regningen fra favorittrestauranten i Paris, og håndlage figurer fra Afrika. Utrolig koselig, og spesielt å samle på en del ting som representerer ting vi har opplevd <3

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 11:59

   Så fint og romantisk <3

 • Reply Martine 21. januar 2018 at 13:10

  Ida, gjør meg en tjeneste! ALDRI slutt å blogge. Fy søren. Nå er det riktignok et par uker siden jeg leste bloggen din, men jeg følger deg fast.
  Har nettopp lest de tre siste bloggpostene dine, og søndagsfrokosten ble 1000 ganger bedre.
  Du skriver så utrolig bra, MYE bedre enn andre bloggere jeg leser. Blir helt sjokkert over hvordan du klarer å gjenfortelle historier – slik at jeg føler de har vært med deg på alt du har gjort.
  Helt fantastisk.
  Skulle riktig nok ønske at du blogget litt oftere, fordi du har så mye bra å komme med. Det som er spesielt bra med din blogg er at du ikke er som alle andre. Det er så ødeleggende når hvert andre blogginnlegg er sponset, slik som Eirin Kristiansen for eksempel.
  Du skiller deg ut.
  HEIA DEG

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2018 at 16:02

   Deeet var mange fine ord! Herregud, tusen takk <3 <3 <3 Setter enormt stor pris på det <3

 • Reply Anonym 26. januar 2018 at 21:15

  Har selv samlet på mye ræl fra ulike steder gjennom årene. Men den/de tradisjonene jeg har holdt fast ved i voksen alder er å kjøpe postkort fra hvert sted jeg besøker ( gjerne 3 i tilfelle postkortet fordufter på veien :P) og ..NØKKELRINGER! Som jeg setter i hverandre. Har jeg vært på super-eksotiske steder så føler jeg meg pliktig til å gni det inn til alle besøkende hjemme, og da hender det jeg kjøper en liten kjøleskapsmagnet =P

  • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 12:31

   haha, perfekt 😀 <3

  Leave a Reply