Reise

TILBAKE I OSLO

16. januar 2018

Dette marerittet av en ferie er endelig over, og jeg er tilbake i Oslo. De siste dagene har jeg gledet meg så mye til å komme hjem at jeg ble rørt av å tenke på det, haha. Dessuten klarte vi å sove nesten hele flyreisen hjem. Tror jeg våknet da det var to og en halv time igjen av Bangkok-Oslo. Det føltes som tidenes seier, var nesten så jeg reiste meg opp i setet og holdt en tale for mine medpassasjerer. Jeg, Ida Wulff, har sovet i over syv timer på et FLY! Gi meg en fuckings applaus.

Det kommer vel ikke som noen overraskelse at det ikke kommer et Koh Samui tips-innlegg. Jeg har rett og slett ikke nok input. Men hva angår område/strender, så likte jeg meg ikke på Lamai og Chaweng. Når det trengs plakater som forteller at det ikke er lov til å ruse seg, så får jeg ikke godfølelsen. Området vi bodde derimot, var veldig rolig og fint. Så gå for Bohput og Maenam hvis det skulle være. De virkelig fine paradisstrendene tror jeg man må på utflukt for å oppleve, og det fikk vi aldri til. Akkurat det gir meg lyst til å banke pannen i bordplata, men det er ikke noe å gjøre med det. Hotellet vi bodde på heter som sagt Sensimar Samui, og der kan alt utenom maten anbefales på det varmeste. Og så var vi jo uheldige med flere rombytter og en aircon som tok kvelden, men jeg regner med at det ikke er standarden til vanlig.

Nå har jeg vært i Thailand tre ganger, og jeg blir aldri helt trollbundet. Inntrykket av Koh Samui var ikke dårlig altså, det er mange fine steder der. Jeg bare føler meg litt… Ferdig? Man skal aldri si aldri, men jeg tror dette var mitt siste besøk i smilets land.

På hjemreisen snakket kjæresten og jeg faktisk om at det heller blir feriering i Europa på oss fremover. Vi har jo så mye fint nærme oss, til og med steder vi kan kjøre til. Så det får bli med maks én langdistanse i året, og det blir selvfølgelig om vinteren. Neste juleferie ser jeg for meg at vi flyr til venstre på kartet – som jeg liker å kalle det. Men akkurat nå orker jeg ikke å tenke på reising i det hele tatt, nå er det hjem og hverdag som gjelder.

Føler meg som verdens heldigste som kan jobbe under et pledd i sofaen i dag, for jeg er fremdeles pottetett og fæl i formen. Så her ligger jeg med Macen på magen, og skal straks hive meg over neste klesvask før jeg går og handler inn til middag. Tenkte kanskje å lage hjemmelaget tomatsuppe, men er det bare meg eller blir alle menn skuffet når det er suppe til middag? Kanskje det er min egen far som har gitt meg det inntrykket. Må jeg revurdere? Hm…

Nok surr og vas – jeg er hjemme, og det er så deilig!

36 Comments

 • Reply Lea 16. januar 2018 at 15:41

  Lifehack for å unngå skuffet mann når det er suppe til middag: server pannekaker etter suppa!

 • Reply Andrea 16. januar 2018 at 15:55

  Pappaen min sier «Suppe er forrett» så jeg tror du er inne på noe

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 16:13

   Haha 😀 Samme hvor mye grønnsaker og mat suppa inneholder liksom, eeeer det mulig. Mannfolk!

 • Reply Tine 16. januar 2018 at 16:04

  Signerer på det med pannekaker etter suppe, haha! Vet ikke hva det er, men føler menn tror de ikke blir skikkelig mett med «sutlevann» som min mann kaller suppe… LOL.

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 16:13

   Hjemme hos oss hadde vi aaaalltid pannkake etter suppe, haha! <3

 • Reply Line 16. januar 2018 at 17:02

  Hei! Kan jeg spørre hvor skjørtet ditt er fra?

  • Reply Ida Wulff 16. januar 2018 at 19:04

   Det er en vintage Levis-bukse 🙂

   • Reply Line 16. januar 2018 at 22:03

    Takk! Veldig fint 🙂

 • Reply Marie 16. januar 2018 at 17:12

  Kjæresten min og meg lager ofte suppe. Senest i dag laga vi indisk rotsuppe fra Vegetarbloggen (http://www.vegetarbloggen.no/2015/09/21/indisk-rotfruktsuppe-med-spicy-kikerter/). Og den blir man veeeldig mett av altså! Anbefaler denne og generelt supper med kokosmelk og masse grønnsaker. Og alltid litt kikerter på toppen, og kanskje nanbrød eller hvitløksbrød til 🙂

  God bedring!

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 12:04

   Nam, tusen takk for link 😀 <3

 • Reply Hilde i Oslo 16. januar 2018 at 17:45

  Enig i alt du skriver! Vært 4 ganger i Thailand og har NULL begov for å reise tilbake!!!! Flyturen dit er laaaaang! Altfor lang! Og Koh Samui var bare oppskrytt! Ja man må reise ut til små øyer i Thailand for å oppleve det som er igjen av paradisstrendene. Og du, VELKOMMEN hjem igjen!

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 12:03

   Takk! <3

 • Reply Marie 16. januar 2018 at 17:57

  Så lenge du tilfører noen form for kjøtt til suppen så kan det hende det godtas som middag 😉 Det funker i alle fall her hjemme! Og hvitløksbrød eller noe sånt på siden da, ikke minst!

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 12:03

   Alltid hvitløksbrød! Haha 😀

 • Reply Mariann 16. januar 2018 at 18:11

  «suppe er ikke mat» har jeg fått beskjed om i snart ti år…

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 12:03

   Haha 😀 <3

 • Reply Line 16. januar 2018 at 18:40

  Dra til Miami og du blir ikke skuffa! 😉

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 12:03

   😀

 • Reply LH 16. januar 2018 at 19:23

  Skjønner du er lei reising nå, men siden jeg tar feriene mine gjennom bloggen; hva med Australia eller NZ neste gang dere skal reise utenom Europa? 😀 Flott at dere rakk å få med dere snø-kaoset som har overtatt østlandet da, hvem vil vel ikke være foruten det liksom, hehe 🙂

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 12:02

   Hehe, ja, hadde flaks med det gitt 😀 Og JA, vi har kjempelyst til å dra til Australia <3

 • Reply Marte 16. januar 2018 at 19:29

  Hahhaa, kjæresten min blir også superskuffa når det er suppe!

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2018 at 12:14

   Mannfolk ass! Haha

 • Reply Mammatil2 16. januar 2018 at 20:23

  Hei. Europatips…. Rovinj croatia. Skal du være litt luxsen er hotell Lone eller Monte mullini fantastiske! Budsjett…lei leil til billig penge. Lei sykler og finn dere en klippe alene, eller ligg på deilige solsenger ved bystranda/beachklubben. Spis på fantastiske puntalina og ta drinker i vannkanten på valentino! Feriert her 12 ganger, og elsker det. Første gang var jeg 23… nå er jeg 35 og drar med unger! Croatia kan være fantastisk, må ikke dra til Dubrovnik eller Hvar he he… Rovinj har et roligere tempo og mer voksne turister uten barstreet, men dra gjerne før juli. Deg er nok av flotte restauranter, småbutikker og vinhull med 5 bord. Klem

  • Reply Ida Wulff 19. januar 2018 at 12:01

   Tusen takk for tips 😀 Veldig glad i Kroatia fra før, men dét stedet har jeg ikke hørt om. Klem tilbake!

 • Reply Eline 16. januar 2018 at 23:22

  Pappa elsker suppe hahah!

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2018 at 12:13

   Jøssenavn 😀 hehe

 • Reply Hilde 17. januar 2018 at 00:45

  Samboeren min er heller aldri begeistret for suppe. Men storelillebror(190, jeg 164) derimot, han digger tomatsuppe. Så lager alltid det når han er på besøk og samboeren jobber😁

 • Reply Alina 17. januar 2018 at 11:46

  Hei Ida. Planlegger tur til samme hotellet i April, men litt stressa pga all sykdommen dere hadde. Var denne forårsaket maten dere spiste, eller noe annet? Hva bør man isåfall være OBS på? Tusen takk for svar!!

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2018 at 12:12

   Hei 🙂 Det meste av sykdommen skyldes ikke hotellet eller maten – men min runde med oppkast og diaré kan ha vært hva som helst, aner virkelig ikke. Vi spiste på strandbarer osv uten å bli dårlige av det, så ville ikke vært for bekymret. Klem

 • Reply Geriatriks 17. januar 2018 at 14:31

  Her Ida 🙂 Vår høstsuppe, adventssuppe, romjulssuppe, helårssuppe..kal det hva du vil. Her trengs ikke pannekaker eller annet ræl i tillegg 🙂

  http://geriatriks.blogg.no/1512469767_adventssuppe_snasende_god.html

 • Reply Johanne 17. januar 2018 at 21:19

  Prøv Bali 👌🏼

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2018 at 12:09

   Vært der 🙂 <3

 • Reply Christine M 18. januar 2018 at 02:26

  Vil bare tipse om at dere får igjen penger på reiseforsikringen for antall dager dere har vært syke på ferie. Gjør jo ikke akkurat opp for en kjip ferie, men hjelper jo litt på kanskje 🙊
  Enig i at menn og suppe er et kapittel for seg.. etter 11 år sammen har min faktisk skjønt at suppe er middag det óg – men det tok tid 😂

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2018 at 12:34

   Vi har sendt inn alt til reiseforsikringen, så håper det går an å få igjen noe 🙂 Haha, godt han endelig har skjønt det, suppe er jo SÅ godt!! <3

 • Reply Stine 19. januar 2018 at 16:34

  Her kommer det et reisetips fra meg; Puerto Escondido i Mexico, det er paradis! Spesielt Playa Carrizalillo, der er det helt fantastisk. Slår Thailand ned i støvlene!

  • Reply Ida Wulff 22. januar 2018 at 16:07

   Tviler ikke! Veldig keen på Mexico 😀 <3 Takk for tipset!

  Leave a Reply