Hverdagsliv

TALENTLØSE IDA

31. januar 2018

Da jeg var ferdig med å koke egg til dagens frokost, sa jeg det høyt til meg selv: talentløse Ida slår til igjen. At det er noen helt basic kunnskaper jeg mangler, er det søren ikke tvil om lengre.

Så hvis du skulle føle deg mislykket over at du ikke har reddet verden før lunsj i dag: jeg håper du kan føle deg bedre i lys av min ubrukelighet.

♦ Koke egg. Jeg er helt håpløs på noe så basic som å koke egg. Alltid vært. Jeg har testet ut en uendelig rekke tips fra matsider, blogger og YouTube – men eggene mine ender opp som søl i 95% av tilfellene. Noen som kan anbefale meg en god eggkoker? Det er på tide.

Koke ris. Ja, det kom jeg på da jeg skrev om egg i forrige punkt. Jeg er ikke noen stjerne når det kommer til å koke ris heller. Takk og lov for boil in bag-ris.

Trene tidlig om morgenen. Det skulle kjæresten og jeg gjøre i dag. Han skulle ta ansvar og få oss opp klokken 6. Vi våknet halv 8, og bare: oi, hehe. Det var dumt. Det han ikke vet, er at jeg hørte alarmen. Men jeg liker ikke å trene om morgenen, så jeg lå bare og ba til Elixia-guden om at han skulle skru den av i søvne. Det gjorde han, og jeg high fivet meg selv under dyna.

Å reagere raskt på hendelser. Skulle likt å se meg selv (nei, egentlig ikke) havne i et skuddrama eller noe på åpen gate. Jeg hadde vel stått der med åpen munn og vurdert 104 fluktruter før jeg kom meg i bevegelse. I går så jeg en mann løpe mot toget jeg gikk ut av. Hadde jeg reagert litt raskere, kunne jeg trykket på døra og sørget for at mannen rakk toget hjem fra jobb. Han rakk ikke toget, og jeg vrir meg fortsatt av dårlig samvittighet.

Ta i mot gaver. Jeg syns det er ubehagelig, og jeg er ikke noe flink til det. Liker generelt ikke at folk bruker pengene sine på meg. Så når jeg åpner en gave, legger jeg gjerne ut i det vide og brede om hvor mye jeg trenger gaven, hvor mye jeg har ønsket meg den og alle de 1024 tingene jeg kan bruke gaven til. Og da virker det jo som om jeg prøver å skjule at jeg ikke ble glad for gaven, selv om det ikke er tilfelle. Ai ai, helt utmattende.

Stryke skjorter. Eller klær generelt. Tror bare jeg har prøvd to ganger, men jeg er livredd for å brenne meg. Eller svi hull i plagget. Mamma ga kjæresten min en steamer til jul. En kan jo sette seg på en stubbe i skogen og lure på hvorfor. Ellers har jeg et supertips til alle som er like ubrukelig som meg: heng det krøllete plagget ditt i dusjen, skru dusjen på så varmt som mulig, og la plagget henge der inne til det er glatt. Der var det noen som fikk livet i gave, tenker jeg!

Spise skalldyr. Svigers ringte og lurte på om vi ville komme og spise skalldyr i Fredrikstad neste helg. Klart det, har dere smekke, plastduk og hvite laken til å dekke over alle møbler? Jeg er ikke oppdratt til å spise skalldyr. Det mest fancy jeg har gjort er å rense reker, og det går ikke akkurat i 110 km/t. Prøvde meg litt i buffeten på danskebåten en gang. Da sprutet det kreps, krabbe og hummer alle veier, så mamma satte drapsblikket i meg og ba meg gå og ta en pølse i stedet.

Sovne. Jeg har alltid likt å være sent oppe, men på 30 kvm og med en arbeider i sengen, er det ikke rom for å leve om nettene lengre. Da er det problematisk at jeg blomstrer opp som menneske når det nærmer seg midnatt. Men i stedet for å skrive, rydde og høre på musikk – som jeg ville gjort hvis jeg var alene, så ligger jeg og ser ut i mørket mens jeg lengter etter en større seng. Og det kan jeg gjøre lenge.

Drikke kaffe i senga. Tanken er jo så fin! I praksis betyr det sengetøy fullt av lysebrune flekker.

Og så en liten gladnyhet, siden jeg spammet bloggen med sykdom da vi var på Koh Samui! Fikk jo så mange råd og tips i kommentarfeltet. Vi har fått igjen nesten 14.000 kroner på reiseforsikring. Hurra! Livets råd: aldri reis en meter uten reiseforsikring.

Nå skal jeg drikke kaffe og jobbe litt her i bingen, snakkes snart 

PS. Hvis du heller ikke kan koke egg eller stryke klær, så hadde jeg satt stor pris på om du ville dele det med meg. 

167 Comments

 • Reply Camilla 31. januar 2018 at 11:28

  Hei Ida! Har fulgt deg i mange år nå, og du skriver å morsomt og fint alltid. Men jeg har alltid vært veldig nysgjerrig på håret ditt. SÅ vidt jeg husker har du, i likhet med meg et voldsomt ubrukelig-krøllete hår, som bruser og kruser i alle retninger? Meeen, i motsetning til meg ser du alltid så smashing ut på håret, så jeg lurte på om du kan skrive et innlegg om hvordan du fikser håret ditt etter dusj, hvilke produkter og hvordan det holder seg så rett og fint, selv i varmere strøk? 🙂

  • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 13:06

   Hei 😀 <3 Ønsket er notert! Inntil videre, så er ett tips å føne håret ganske raskt etter dusj. Gre håret glatt og sett det i en stram hestehale første del av føningen!

 • Reply Kjersti 31. januar 2018 at 11:38

  Nå ble jeg glad! Kan verken stryke, koke egg eller trene tidlig om morgenen, og det gjør så godt å vite at vi er flere, haha. Kjenner meg også altfor godt igjen i den trege reaksjonsevnen, er dessverre helt håpløs der også. Takk for at du er ærlig, nå fikk selvtilliten seg en liten boost, så da er det kanskje håp om å få gjort noe fornuftig i dag også. Håper du aldri slutter å blogge, da vet jeg virkelig ikke hva jeg skal gjøre med meg selv, haha 🙂

  • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 12:15

   100 x <3 til deg! Håper du får en fin helg 😀

 • Reply Pernille 31. januar 2018 at 11:52

  Hahaha! Fantastisk innlegg, det fikk meg til å smile. Jeg kan å koke egg, men steke dem er UMULIG. Uansett hva jeg prøver meg på, enten det er stekt egg, omelett, pannekake (!!) you name it, det ender opp som eggerøre. Hvordan får folk det til??

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 12:42

   Ja, HVORDAN får folk det til?? Det er ikke jeg som er eggansvarlig her hjemme for å si det sånn, men… Noen ganger er jeg dessverre alene hjemme 😀

  • Reply Mia 31. januar 2018 at 15:57

   Jeg tilsetter litt ekstra smør i pannekake røren og den første blir aldri ødelagt lengre🙌🏻 En god stekespade til speil egg! Øv deg på å flippe😂

   • Reply Mia 31. januar 2018 at 16:01

    Btw jeg bruker en sånn liten eggekoker som du putter oppi kjelen sammen med eggene og den indikerer hvor kokt su vil ha det. Super genialt, funker hver gang og har hatt den i 7år og må bytte den ut nå. Fåes på Clash ohlson. Må ha bløtkokte egg!

 • Reply Anna 31. januar 2018 at 11:55

  Jeg klarte heller aldri å koke egg, FØR vi fikk dampkoker. Du må skaffe deg det på det nye kjøkkenet – perfekte egg HVER gang, perfekt laks HVER gang, perfekte grønnsaker HVER gang. Det er den beste innvesteringen du kan gjøre, hilsen meg som var dritsur fordi pappa brukte 27 000 på en dampkoker når vi uansett skulle ha stekeovn… 😛

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 13:57

   27.000 på en dampkoker????? What? Håper det finnes rimeligere alternativ :O Når det er sagt: det hørtes veldig deilig ut 😀

 • Reply Julie 31. januar 2018 at 12:11

  Hahaha morsomt innlegg! Hva fikk dere igjen penger for, var det kostnader dere hadde brukt på legehjelp, eller en slags utvidet forsikring som gir dere erstatning på tap av opplevelser?

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 12:41

   Jo takk 😀 Vi fikk igjen penger for utgifter på sykehuset og 5 dager med tap av opplevelser. Sykehuset beordret bare 5 dager med sengeligging, så det var det forsikringsselskapet gikk utifra.

 • Reply Kathrine 31. januar 2018 at 12:30

  Hahaha, dette traff midt i..
  *Jeg bruker eggekoker. Ikke vet jeg hvor den er fra, eller pris. men den virker.
  *Jeg visste knapt at det finnes ris utenom Boil In bag…. -_-
  *Trene tidlig. Neitakk, helst ikke.
  *Jeg liker å tro at jeg reagerer ganske kjapt på ting faktisk. Men i dagens «Podcast-verden på øret», så kan det hende jeg ikke hadde fått med meg så mye når jeg tenker meg om. Litt trist..
  *Jeg og samboer har strykejern, men ikke strykebrett.. Det tipset i dusjen skal jeg prøve. bare synd vi har liten varmtvannstank 😛
  *Gaver: Check. Jeg er så redd for å virke utakknemlig. Så overdriver gleden… Blir flau og rødmer.
  *Skalldyr.. jeg skal prøve å ikke skrive en bok nå, men kan nevne i korte trekk om en gang jeg var i Grimstad på sånn fancy båtrace-middag. Hvite duker, hvite kjoler, og jeg hadde Celina Middelfart på bordet ved siden av meg. Jeg klarte å «schvoppe» en maiskolbe fra min tallerken til naboens tallerken. Du kan tenke deg hvordan jeg er med skalldyr. Men altså, det er jo helt krise hvor mye jobb det er for såå lite mat! Bruke 15 min på en liten kreps liksom(!)
  *Sovne: B-menneske av rang..
  *Drikker ikke kaffe. Men drikker Pepsi Max. Så de flekkene kjenner jeg godt igjen. Jeg hadde en gang en boks stående på nattbordet, og i søvne drømmer jeg at jeg heller fra boksen over i et glass. Det er selvsagt ikke noe glass der, så jeg våkner av at jeg tømmer ut boksen i senga.

  Redde verden får vi gjøre seinere..
  Takk for meg 😛

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 14:01

   Jeg ler HØYT! Tusen takk for nøye gjennomgang av alle punkter, made my day, hahaha <3 Døde av maiskolben. Og JA, la oss heller redde verden på et senere tidspunkt, jeg tror overhodet ikke vi er klare for det. Klem 😀

 • Reply Elisabeth 31. januar 2018 at 12:31

  Jeg er faktisk skikkelig flink til å koke egg i kjele, tar nesten ikke tiden en gang. Men vokste opp med en eggekoker i hus og det er genialt, kjøp hvilken som helst på Elkjøp el. lignende. Ellers er jeg ikke flink til å koke ris, så blir boil in bag de to gangene i året jeg spiser ris hjemme. Ellers klarer jeg ikke å ta vare på planter og lar det gjerne gå noen uker før jeg skifter lyspæra som har gått, og går flere uker med store planer om ditt og datt. Jeg er med andre ord litt vel lat, og har ingen gjennomføringsevne. Passer fint når man snart er 30 og liksom skal ha ting på plass…..

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 13:56

   Hehe, du er ikke alene om de tingene der heller skal jeg si deg 😀 Må gå med den døde lyspæren i hånda til butikken hvis jeg skal klare å huske på å kjøpe ny. Det skjer jo ikke med det første..

 • Reply Sandra 31. januar 2018 at 12:32

  Hahah, ler meg ihjel av det med eggene altså. Det skjer med meg 90% av tiden, føler meg udugelig. Stryker klær en gang i året, og det er når bunadsskjorten skal strykes (hjelp). Går heller bare rundt i krøllete skjorter. På tide å kjøpe steamer, si 🙈 Hvor er den nydelige kjolen i dusjen fra forresten? 😍

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 12:42

   Haha 😀 Prøv å henge bunadsskjorten i dusjen neste gang! Kjolen i dusjen er fra ByTimo <3

 • Reply Karoline 31. januar 2018 at 12:38

  Assa, helt seriøst; å koke egg ER det vanskeligste i verden! Jeg klarer aldri å koke slik at det blir slik som jeg vil ha… Like nedtur hver gang! Og for ikke å snakke om å skrelle egget etterpå; det er jo like vanskelig… Jeg skreller alltid av halve egget sammen med skallet…. Takk for du deler, nå vet jeg at jeg ikke er håpløs alene 😉

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 13:55

   Haha!! Godt å høre at vi er flere. RIP alle eggene våre <3

  • Reply Karoline 1. februar 2018 at 13:34

   Fra en Karoline til en annen, hell iskaldt vann over eggene med engang de er ferdig kokt la de stå ett minutt eller to, og lett som en plett å skrelle egget 😀

 • Reply Heidi 31. januar 2018 at 12:51

  Åh, så bra at det ordna seg med forsikringen! Håper det blir en ny digg ferie på dere snart da!

  Egg er heller ikke min eggspertise (sorry)
  Men denne redda livet (eggfrokostene mine) mitt!
  https://www.clasohlson.com/no/Egg-Perfect-eggtimer/34-5903

  Fikk en sånn for to år siden, og da jeg mista den i en flytting var det noe av det første jeg kjøpte nytt. Man legger den i vannet sammen med eggene i gryta, også ser på bare på «streken» på den når de er ferdige. En skikkelig god løsning. Eggløsning om du vil. (Sorry igjen.)

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 13:53

   Hahaha, du er dagens favorittmenneske! Og takk for tipset!! <3 Mulig det blir en slik en da 😀

 • Reply Marianne 31. januar 2018 at 13:19

  Jeg fikk beskjed fra mannen da vi ble kjærester at jeg ikke kan stryke klær. Klagde alltid på at det var igjen noen skrukker, eller at det var en press eller to jeg hadde gjort dobbel. Han tenkte jeg kanskje prøvde litt hardere etter kritikken.. men der tok han feil. Så nå nesten 10 år senere stryker han skjortene selv uten «hjelp» fra meg. Han prøver seg enda med å si at jeg skulle ha strøket hans skjorter så jeg hadde lært meg det.. Men så lettlurt er jeg heldigvis ikke 😉

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 13:54

   Uff, la dem stryke selv sier nå jeg 😀

 • Reply Christina R 31. januar 2018 at 13:32

  Godt å høre det ikke bare er meg! Haha jeg har gått til innkjøp av eggkoker 😃😃 Jeg lo godt av dette innlegget. 😂 Elsker at du er så ærlig! 😍

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 13:53

   Haha, jo takk det samme! Funker den bra, og hvilken har du kjøpt om jeg får spørre? 😀 <3

   • Reply Christina R 31. januar 2018 at 22:23

    Jeg kjøpte min på jernia, husker ikke hvilket merke. Men jeg kunne ikke levd uten den! ❤️

    • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:19

     Takk for svar 😀 <3

 • Reply Kristine 31. januar 2018 at 13:36

  Hvis eggene er vanskelige å skrelle kan hende det hjelper å skylde eggene litt lenger i iskaldt vann, det hjelper for meg 😀

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 13:52

   Takk for tips 😀

 • Reply Tale 31. januar 2018 at 13:41

  Kjøp gode egg (syns i alle fall det er en merkbar kvalitetsforskjell), legg de i en gryte med kaldt vann, kok opp og sett på timer på 7 minutter når det koker. Rett over i kaldt vann når koketiden er over. Vanskelig å gjøre feil der. Men siden du sikkert har prøvd allerede, er det kanskje greit å gå rett på eggkoker. Personlig har jeg litt angst mot dem, på grunn av den grusomme lyden de lager når eggene er ferdige.

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 13:52

   Haha, hvis det er samme lyd som sånn egg som ringer på tid, så skjønner jeg hva du mener! Kommer nok til å sitte med hjertet i halsen mens eggkokeren jobber…

   • Reply Tale 1. februar 2018 at 10:35

    Den er verre 😂

 • Reply Guro 31. januar 2018 at 13:56

  Du har sikkert prøvd det allerede, men trikset er å ha salt i vannet (for å unngå at skallet sprekker) også må du bytte ut det kokende vannet med kaldt vann med en gang, og la det ligge noen minutter i kaldt vann før du prøver å ta av skallet 🙂 Hvis ikke blir det umulig å ta av skallet uten at halve egget blir med :p

 • Reply Kristin 31. januar 2018 at 13:58

  Kjøp sånn plastegg som du legger oppi sammen med eggene, den viser hvordan plommen er- stor plomme = mye søl, liten plomme=hardkokt, ganske genialt 🙂 Kan kjøpes på clas ohlson og TGR typisk!

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:56

   Takk for tips! <3

 • Reply A 31. januar 2018 at 14:06

  Sliter med mye av det samme, spesielt eggkokingen og strykingen. Jeg har klart å løse det med å kjøpe meg eggkoker og jeg bruker rettetangen min på svak varme som strykejern, sistenevnte er en risikosport om det er de dyrere skjortene eller kjolene! Ha en fin dag Ida <3

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:56

   Oooh, glattetang! Risikosport, men ja! Kan faktisk anbefale håndholdte steamere også – de har bare stor nok tank til én kjole/skjorte, men alt for å ikke stryke 😀 Fin kveld til deg <3

 • Reply Katrine 31. januar 2018 at 14:11

  Folk ler av meg når jeg sier jeg har eggekoker, men jeg forstår ikke hvorfor jeg skal utsette meg for irritasjon og dårlig frokost når jeg ikke må! Eggekoker er helt genialt! Jeg har en fra Elkjøp til 199kr eller noe, da får du perfekte egg i maange år! 😄

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:55

   Nei, det forstår virkelig ikke jeg heller 😀 føler meg nesten dum som ikke har skaffet meg en allerede, haha <3

 • Reply Mariann 31. januar 2018 at 14:36

  I to år klarte jeg ikke koke poteter :)))))

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 14:46

   Du, det har jeg aldri gjort i hele mitt liv! Hvis ikke søtpotet teller da? Hehe <3

 • Reply Veronika Kristine 31. januar 2018 at 14:37

  Riskoker er genialt! Min slår seg av når den er ferdig, men fortsetter å holde risen varm 🙂

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:53

   Skjønner jeg må skaffe meg en dampkoker – aldri tenkt over at det finnes en gang! 😀

 • Reply Jenny 31. januar 2018 at 14:52

  Skulle koke egg til kjæresten en dag, så jeg kokte opp vann og la i egg. Så jeg serverte han egget og var kjempefornøyd med meg selv, helt til det rant rått egg utover alt. Viser seg at egget skulle kokes, og ikke bare legges i oppkokt vann slik som pølsene gjør. Jeg er 24 år så det var ganske flaut, og har aldri blitt spurt om å lage egg mer.

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:53

   HAHAHA <3 Fantastisk! 😀 Det minner litt om "tipset" jeg fulgte på bildet i dette innlegget. Bare at jeg lot eggene ligge i kjelen fra vannet var kaldt, så lot jeg det koke opp og tok det av platen. Ble bare halvveis krise, men fortsatt ikke bra nok.

 • Reply Emma 31. januar 2018 at 15:11

  Har likt bloggen din i flere år, men sjelden syns jeg du har levert så mange så morsomme og gode innlegg på rad. Det er virkelig en fryd å lese bloggen din om dagen, og det har det egentlig vært en god stund 👏🏼

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:52

   Hurra! Så utrolig hyggelig å høre <3 Takk for at du leser. Stor klem 😀

 • Reply Marie 31. januar 2018 at 15:48

  Jeg har brukt en syngende eggeklokke (før den tok kvelden). Det er et «egg» man hiver oppi vannet sammen med resten av eggene, også spiller den av forskjellig musikk når egget er bløtkokt, middels og hardkokt! Veldig smart, og ganske gøy. Litt brutale låter bare. Min hadde «killing me softly» og «I wish I was a hen», hehe.

  Har forresten venninner som trener før klokka 7 flere morgener i uka. Jeg lå i senga i dag til klokka var 11 🙂

  Du er heldigvis flink til alt annet du gjør! Klem

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:52

   Haha, genialt! Hvor fikk du tak i den?
   Trene før klokka 7 = skjer ikke, og hvis det skjer: utslitt resten av dagen. Folk er gærne :O <3
   Klem tilbake!

   • Reply Marie 1. februar 2018 at 12:10

    Akkurat den jeg hadde vet jeg ikke, men de selger hvertfall på blueboxshop og coolstuff. Søk på melodiegg!

    • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:17

     Yey 😀 <3

 • Reply Sara 31. januar 2018 at 16:00

  Du er bare helt amazing, ler høyt her jeg sitter på Baker Hansen. Du er bra Ida!!

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:51

   Haha 😀 100 x <3 !!

 • Reply Cecilie 31. januar 2018 at 16:01

  Idaaa, du må jo kjøpe deg en sånn: https://www.clasohlson.com/no/Egg-Perfect-eggtimer/34-5903

  Da får du aldri egg-koking-problemet igjen:)

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:51

   Takk, den skal sjekkes ut!

 • Reply A 31. januar 2018 at 16:27

  Det er jo egentlig så lett!
  – vann i kjele
  – la det koke opp
  – legg egget ned i kjelen ved hjelp av spiseskje
  – skru på nedtellingen på iPhone 8-9 min
  – når egget er kokt så skyller du i kaldt vann og lar det hvile litt 😁 Tadaa

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:50

   Med den metoden der så sprekker jo egget hver gang?! 😀 I hvertfall hos meg…. Blæ.

   • Reply Siri 31. januar 2018 at 18:24

    Kanskje du har for høy temperatur på kokingen? Jeg lar det småkoke, og får alltid fine egg. Håper det hjelper! 😊

    • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:24

     😀 <3

   • Reply Karoline 31. januar 2018 at 18:31

    Stikk hull i egget før du har det i vannet 😀 jeg bruker en vinåpner (sånn skruting – bruker spisse ) til dette, og det funker hver gang, haha! Da sprekker de skjeldent. Mine favorittegg er kokt på 8 min, da blir de sånn «smilende» med litt myk plomme i midten:-)

   • Reply Ingrid 31. januar 2018 at 20:09

    Det er slik jeg og koker egg. Men du må huske å ta egget ut av kjøleskapet i litt tid før du putter det i kokende vann. Rett fra -4 grader til 100 er litt voldsomt for egget. Jeg tar alltid ut egget først og legger det på benken, så begynner jeg å finne frem kjele. Da blir det perfekt hver gang 🙂

   • Reply Kristina 1. februar 2018 at 04:00

    La egget være romtemperert før det legges i det kokende vannet, har løst mitt problem med sprukne egg 😄

    • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:15

     Funker av og til men ikke alltid. Kanskje jeg har dårlig karma 😀

   • Reply Pia 1. februar 2018 at 05:46

    La egga ligge i romtemperatur mens du koker opp vannet, og senk de veldig sakte ned i vannet med skjea. Da sprekker de ikke 😊

    • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:15

     NOEN ganger sprekker de uansett vil jeg påstå 😀 Hehe…

 • Reply Anonym 31. januar 2018 at 16:36

  Jeg er talentløs på kjøkkenet. Kokte mitt første egg når jeg var 25, og det gikk dit høna sparker.
  Nå koker jeg eggene i 14 min…pronto! Selv om plommen er mer grå-grønn enn gul, så blir de i hvert fall (hard) kokt.
  Er snart 38 nå by the way…å ja, jeg skjems 🙈

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:50

   Hahaha, ååå 😀 <3 Musikk i mine ører!

 • Reply LH 31. januar 2018 at 16:50

  Er ikke nødvendigvis kokingen du gjør feil, kan være du ikke avkjøler eggene nok etterpå 🙂 og risen skal ikke kokes, gi vannet et oppkok også lar du risen dampe til det er hull i risen, da skal den være ferdig, ikke rør underveis 🙂

  Selv er jeg elendig på oppvask, tok meg tre år før jeg skjønte hvorfor det var flekker på glassene, jeg tørket de nemlig aldri etterpå 😄 også er jeg skikkelig dårlig på å steke kylling, den blir enten rå eller tør :/

  • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 12:18

   Tørke glassene etter… Oppvaskmaskinen?? Aldri gjort :O

   • Reply LH 2. februar 2018 at 16:37

    Haha, oppvaskmaskin er luksus 😄 jeg må ta oppvasken for hånd! Burde skjønt at de må tørkes etterpå, men det tok meg altså tre år!

 • Reply Ida 31. januar 2018 at 16:53

  Jeg koker opp vann og putter egget oppi og lar det koke i 10 min. Deretter helle ut vannet og la egget ligge en stund i kjelen med iskaldt vann:) blir som regel bra resultat:) skal sies at det er ikke megasjelden jeg sprekker egget under koking eller sliter med å få av skallet da, men da bare skylder jeg på kvaliteten på egget 😉

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 16:57

   Hakke sjaaans til å få til det der, i såfall har jeg flaks 😀 Og ja, finnes jo en del dårlige egg også, hehe…

 • Reply Camilla -chocolatewasted 31. januar 2018 at 17:11

  Hahaha Ida-mor! Du er så herlig! Og jepp, jeg kjenner meg så godt igjen.. jeg ba inn til treretters med vennegjengen en gang her for et par år siden. Ris var en del av hovedretten. Gjett hvem som fylte storkjelen med 8 poser boil-in-bag…haha!
  Og du, når du ikke bor i en skoeske lenger og endelig får tørketrommel igjen, legg 2-3 skjorter av gangen i tørketrommelen sammen med 1-2 isbiter og la den surre og gå i 10-15 min. Heng deretter opp og tørk på henger.. Voila, krøllefritt!! Så slipper du å bruke opp alt varmtvannet og 😉

  PS…aldri slutt å blogge! Du lyser opp sosiale medier! :*

 • Reply May Lene 31. januar 2018 at 17:20

  Det er jo ikke rart at det er så mange som ikke får til å koke egg, for her var det mange rare tips… Jeg gjør sånn her, og får alltid perfekt resultat: Legg eggene (forsiktig, så de ikke sprekker) i en kjele, tapp i kaldt vann og sett kjelen på plata. Begynn å ta tiden når det koker. 3-4 min = bløtkokt, 5-6 min = smilende og 7-8 min = hardkokt. Avhengig av størrelsen på eggene, selvsagt. Tøm av vannet og hold under kaldt, rennende vann et minutt eller to før du lar eggene ligge litt i kaldt vann. Hvis du sliter med at skallet er vanskelig å få av, kan du bruke en nål til å stikke et lite hull på toppen/bunnen av egget før du koker det. Det kan iallfall være lurt hvis man har kjøpt billige egg, synes ofte at de kan være litt kranglete. Prøv dette før du kjøper eggkoker, jeg er sikker på at du får det til <3

  • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 12:16

   Det BLIR eggkoker, okey?!! Hehe neida. Men joda 😀 <3 God helg til deg! Klem

 • Reply S 31. januar 2018 at 17:30

  Jo lengere du lar eggene skylle i kaldt vann, jo lettere slipper skallet fra egget! Så til alle dere som skreller av halve egget, ha toldmodighet og la egget få renne i kaldt vann hvertfall 1min lengere enn hva dere vanligvis bruker å gjøre. Lover at eggene blir perfekte😁 Ellers tips til eggkoking; kok opp vann, legg i eggene (jeg bruker å legge de forsiktig oppi med en skje slik at de ikke sprekker) og sett på timern på 9.min. Da blir de perfekt smilende! Forresten jo mer romtempererte eggene er, jo mindre dannsynlighet for at de sprekker. Tvi tvi, hilsen eggkoker- og skreller ekspert😎

 • Reply Andrea 31. januar 2018 at 17:38

  Du får spørre svigers om de ikke kan koke et par pølser til deg, så du ikke sulter i hjel under skalldyraftenen… Si at mamma har sagt det.. 😛

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 19:37

   God idé! Haha 😀

 • Reply Ida 31. januar 2018 at 17:46

  Kjøp deg ris koker, perfekt ris hver gang. En kopp ris + to kopper vann og vips = perfekt ris. Skyll risen et par runder før du koker den, da blir den bedre 🙂

 • Reply J 31. januar 2018 at 17:50

  Dusjtrikset er genialt! Egg har jeg lært meg sånn noenlunde: legg egg og vann i kjelen samtidig (hvis det varmes opp samtidig, så sprekker (stort sett) ikke egget) og sett klokken på 14-15 min idet du setter kokeplaten på 🙂 har alltid funket for meg, både med raske og mindre raske platetopper. Egget blir alltid HARDkokt da, haha. For å unngå at egget «skreller» av med skallet lar jeg det ligge litt i kaldt vann etter koketiden, men som mange andre sier så virker det som kvalitet/eggtype har mye å si 🙂

 • Reply Mette 31. januar 2018 at 17:59

  Hei Ida! Mitt lille tips: stikk ett lite hull i egget, da slipper du at egget sprenger. Bare ikke lag hullet for stort, da siger det bare ut 😉

 • Reply Ida 31. januar 2018 at 18:04

  Bra det ikke bare er meg 😅

  Supert tips til koking av hurtigris:
  Ha oppgitt mengde ris i en plastbolle med lokk, kok opp vann og tøm i, ha på lokket – Vent 5 min og risen er klar 🙂

  Digger, digger, digger bloggen din 😁

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:26

   Hadde sikkert klart å faile på det og, haha 😀 OG takk, så hyggelig <3

 • Reply Jenni 31. januar 2018 at 18:13

  Du må nok få deg både eggkoker og riskoker. Du kommer til å få en ny hverdag. Begge fåes på Elkjøp. Lykke til. Klem

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 19:36

   Jaaa jeg gleder meg 😀 Takk! <3

 • Reply Lena 31. januar 2018 at 18:16

  Du må oppbevare eggene i romtemperatur 😊 holdbarhetsdatoen på pakka gjelder for romtemp (EU-regel), så det er ikke farlig. Både koking av egg og kakebaking blir bedre da 😊

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 19:35

   Skal de ikke stå i kjøleskap i det hele tatt mener du? :O

 • Reply Vilde 31. januar 2018 at 18:19

  Haha, godt det ikke bare er meg! Jeg også er helt elendig på å koke egg og ris. Og poteter! MEN jeg har et supert tips, en egg-timer. Helt genialt! Bare søk på egg timer også er det det halve røde egget som dukker opp. Funker som bare det! Husker ikke helt hvor man kjøper det, men det finner du sikkert ut av. Anbefaler det på det sterkeste 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 18:04

   Takk for tips 😀

 • Reply Elise 31. januar 2018 at 18:20

  Haha Ida, du er fantastisk 😂
  Skjønner ikke hvorfor alle skriver at de koker opp vannet for så å putte eggene i…? Jeg tar varmt vann fra springen, legger eggene i, venter til det koker, setter på 8min nedtelling, når den ringer så flytter jeg det rett i vasken å lar det kalde vannet stå på i 3min! Tada perfekte egg vær eneste gang🙊
  Lykke til! Digger deg om dagen, du skriver magisk!

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 18:03

   Tydeligvis mange forskjellige måter å lykkes på – for meg funker ingen av dem 😀 haha. Og tusen takk for det <3

 • Reply Elin 31. januar 2018 at 18:23

  Du kjenner vel kanskje til skalldyrfatet på Dinner? Utrolig lekkert og masse deilig mat!

  Ikke fullt like lekkert når den halve hummeren skytes over bordet…. på første date…… edru…..

  Men da var det ekstra gøy når nevnte date(han løp faktisk ikke sin vei) skjøt en hvitløk og oljedryppende snegle på en kineser på en restaurant i Paris 🙂 Hurra!

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:25

   Jeg DØR! For en nydelig ice breaker på første date da?! Hahaha <3

 • Reply Anonym 31. januar 2018 at 18:37

  Jeg slet med det samme med eggene før, haha! Fant ut at jeg bare må være tålmodig og koke opp vannet før jeg legger de nedi kaserollen. (helst legg de ned med skje så de ikke sprekker når de treffer bunnen på kaserollen)

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 18:01

   Hvorfor være tålmodig når man kan ha eggkoker 😀

 • Reply Amalie 31. januar 2018 at 18:58

  Haha!! Grunnen til at eggene dine ser sånn ut er at du ikke får bort «hinnen» mellom skallet og egget. Sånn her koker jeg egg, og det slår aldri feil:
  Legg egget oppi MED det kalde vannet uten å hulle det, og tell minuttene fra det begynner å koke. 8 min og egget er smilende! Skyll eggene i kaldt vann, til eggene er lune. Så kakker du hele skallet slik at det blir sprekker over hele. Så skreller du egget, men da må du få bort den hinnen. Den tar litt tid å oppdage, men når du først har sett denne hinnen, skjønner du hva jeg mener 😄 lykke til 👍🏻👍🏻

 • Reply Ida 31. januar 2018 at 19:40

  Hallo, jeg er 26 år og må (litt for ofte) ringe mamma for å høre hvordan jeg koker poteter – altså……. Og mens vi er inne på egg, hvordan lager man egentlig en omelett som ikke er brent ihjel? 🙁 jeg er håpløs. Hilsen den andre talentløse Ida

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:25

   Omelett, livets store mysterium. Seriøst! Haha 😀

 • Reply Anonym 31. januar 2018 at 19:43

  Vi har riskoker fra tupper ware til å sette i mikroen i 10 min, super enkelt, man fyller bare vann til streken og smeller den inn på full guffe. Det skal visstnok være umulig å fucke opp, men vi er på vår 2. siden lillebror på 17 smeltet(!!) den 1. 😉 hvordan han klarte det kan du fader meg lure på! Egg er jeg dødsgod på faktisk, selvskryt der altså! Mamma stryker alt jeg eier som behøver stryking altså kun bunadskjorta. Det hadde jeg aldri turt å gjøre selv, jeg trenger tross alt fortsatt hjelp med å ta på meg bunaden min…

  • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 12:17

   Haha 😀 tipper jeg hadde trengt tre hjelpere for å komme meg inn i en bunad, aldri prøvd..

 • Reply Malin 31. januar 2018 at 19:47

  Håper du kan svare meg på om det var reiseselskapets forsikring dere fikk igjen penger på, eller om dere har reiseforsikring utenom? Dere reiste med Tui ikke sant? Har nemlig bestilt reise med Tui, og lurer på om det er nødvendig å bestille deres forsikring. Har jo egen reiseforsikring i tillegg! Super takknemlig for svar, hver gang jeg skal reise sitter jeg med dette spørsmålet 😐

  • Reply Ida Wulff 31. januar 2018 at 22:47

   Vi har begge reiseforsikring utenom, ikke med TUI 🙂 god tur!

  • Reply marie 1. februar 2018 at 08:56

   Det er ikke nødvendig med en reiseforsikring i tillegg til den du har 🙂 Eneste som skjer da er at selskapene deler regninga mellom seg.

 • Reply Iselin 31. januar 2018 at 19:57

  Ta kaldt vann i kjelen, og legg oppi eggene. Når vannet begynner å koke setter du på timer på 10 min (om du liker det hardkokt). Når det er ferdig heller du alt vann ut av kjelen og fyller den med kaldt vann i stedet. Om vannet blir fort varmt bare heller du ut og fyller med kaldt vann igjen 🙂 La eggene kjøle seg ned oppi der en stund. Når du skal ta av skallet kakker du egget i bordplaten til det sprekker, og så ruller du liksom egget rundt på bordet slik at hele skallet knuses 😅 Da løsner det mye lettere fra selve egget. Pell forsiktig av skallet og skyll eventuelt av de siste bitene. Dette fungerer alltid for meg, lykke til 😊

 • Reply Ane 31. januar 2018 at 20:03

  Koke egg:
  1. Fyll opp vatn i en kjele
  2. Legg egg oppi
  3. Kok opp vatn
  4. Skru ned til middels varme når det er kokt opp. Sett timeren på 7-10 min (kjem an på om du vil ha bløtkokt eller hardkokt).
  5. Kjøl ned egg litt ved å la kaldt vatn renne over dei.

  Kan ikkje bli enklare enn dette 😀

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:24

   Høres enkelt og greit ut, men jeg får det bare ikke til! Eggkoker neste 😀 <3

 • Reply Julie 31. januar 2018 at 20:12

  Ida, jeg hyller både deg og dette kommentarfeltet <3 Dette gjorde virkelig dagen min! Hilsen ei som er like ubrukelig på kjøkkenet som resten av gjengen her :*

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:24

   Godt å høre at vi er flere ja 😀 <3 Stor klem!

 • Reply Sandra 31. januar 2018 at 20:12

  Altså, Ida i love you – men please ro litt ned på spons! Spesielt da instagram, hvor det omtrent baare er annonser! Du blir automatisk litt mindre troverdig når det blir litt i overkant mye annonser, noe jeg syns er SÅ dumt da du alltid har vært en av de mest troverdige i bloggnorge.

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:23

   Hei <3 Enig angående Instagram og tar det til meg!

 • Reply Lise Penne 31. januar 2018 at 20:12

  Heiheiheihei! Jeg kan IKKE koke egg, den blir sølete som F og jeg har endt med å ringe til venninner, blir alltid så usikker på om når jeg skal legge i egget eller hvor lenge det skal være i. Endte med å kjøpe eggekoker på clasholsen. Da følger det med et lite litermål som sier hvor mye vann du skal ha for hardkokt egg, egg med litt plomme osvosv. Har funket veldig bra! Kan enda ikke skryte på meg at jeg kan koke egg da 😉
  Risen blir knusktørr, til og med boil in bag-hurra! Også stryke skjorter, eh ja. Jeg bruker 2timer for at jeg vil den skal bli perfekt. Ellers så går jeg med den evnt skjorta i en time før jeg skal være fin så den får mykjøre seg litt så blir den ikke SÅ skrukkete 😉

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 18:01

   Føler meg så mye mer normal av å lese dette 😀 haha <3

 • Reply HA 31. januar 2018 at 20:22

  Hei Ida. Dette er min debutkommentar. Hurra for det. Men du, eggkoker, herremin – det er genialt. Det må være tidenes oppfinnelse. Sånn nesten. Jeg har bare en superenkel en fra elkjøp eller en av de kjedene. Den gjør som jeg sier og eggene bli smilende og heelt perfekte, mens jeg sitter bare i sofaen og venter i spenning hver gang. Men noen ganger kan de bli litt trøbbel hvis eggene er store ( typ størrelse L) hvis man velger den der smilende varianten. Men da har jeg lært meg å ta litt nærmere hardtkokt, men ikke helt hardtkokt. Herlig for meg som ikke eier nesten et eneste husmor-gen å ha et sånt superhjelpemiddel 🙂 Men som jeg leste over her, triks og skylle eggene i kaldt vann etter koking! Da går skrellinga som en lek, i hvert fall de fleste gangene. Haha. PS: Dyna mi ser lik ut som din angående de kaffeflekkene. Pytt pytt! Alt godt for uka, og god eggkoking 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 18:00

   Hei 😀 Hurra, så koselig med en debutkommentar! <3 Og nå kjenner jeg at jeg gleder meg veldig til eggkoker. Ha en fin kveld! Stor klem

   • Reply HA 1. februar 2018 at 22:13

    Ja, skikkelig hei og hurra. Og nå følger jeg opp med en ny kommentar – og erklærer meg snart en etablert kommentør (det er dog kanskje ikke er ord, men det er det nå si). Jeg kommenterer svært sjeldent eller aldri noen blogger, men din blogg ass – love it. Hjerte! Jeg ble så voldsomt ivrig med den eggkoker’n i forrige debutkommentar at jeg glemte helt å si: Veldig lite superfan av morgentrening. Kroppen min er ikke våken til den slags før ut på dagen. Gå tur kan den være med på, men trening tidlig: Not so much, selv om jeg liker å trene sånn ellers altså. Og skalldyr. Hjelpes. Jeg er den typen (eller dama) som har tre reker på skiva klar når andre har et lass ferdig skrella. Jeg orker ikke! Haha. Så det går ikke akkurat i 110 her heller. Og det er bein (eller hva nå det er på kroppen til de rakkerne) og rogn all over. Og middagen blir typ loff, tre reker og majones! Og styrke klær – føler’n. Og jeg eier ikke strykejern en gang. Og jeg har bikka godt over 30. Strykefrie klær, ja takk <3 Vi skulle øvd oss i smug sammen – lagd en klubb, på både skrelling av skalldyr, stryking og koking av egg 😀 Dette ble jo nærmest en stil av en kommentar dette her. Sånn er det med nybegynnere i kommentarfeltet. Null moderasjon 😉 Håper du hang med! Og gratulerer med dato for innflytting og alt. Veldig hurra for det også. Det blir spennende og fint å følge. Hei så lenge, Ida!

    • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 12:59

     Haha, du er morsom <3 Om det finnes en klubb for å lære alle tingene i dette innlegget, så melder jeg meg inn! Eller et kurs blir det vel kanskje mer, haha. Håper du får en fin helg 😀 PS. La oss bare si at kommentør er et ord fra nå av.

 • Reply Cathrine 31. januar 2018 at 20:35

  Eggekoker er såå gullverdt å ha! Trenger ikke koste så mye, min kostet vel 200 kr på expert, som nå er power :p

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:21

   Hurra for at det er billig og 😀

 • Reply Pernille 31. januar 2018 at 20:52

  Ser at mitt tips allerede ligger her, men sier det en gang til; eggegreia fra Clas Ohlson!!! Fantastisk oppfinnelse, så lenge du legger den oppi det kokende vannet samtidig som eggene. Hehe 😉
  Og til slutt en liten trøst; ei venninne spurte (i fullt alvor) om egget ble kokt hvis hun holdt det i hånden og ristet det…… fordi det «ristet» jo trossalt nedi kjelen også……… Så kjære Ida, du ække HELT håpløs! 😘

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:28

   Hahahaha, creds til venninnen din 😀 <3 Og YES, Clas Ohlson står på lista!

 • Reply Anonym 31. januar 2018 at 20:52

  Ikke la de fosskoke, og ha de alltid i kaldt vann en liten stund før du skreller. Det redda meg <3

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:21

   Ingenting kan redde meg! Det er det som er problemet når det kommer til egg 😀 Men takk uansett <3

 • Reply Henriette 31. januar 2018 at 22:02

  HAHAHAH! Egg har aldri vært et problem, men ris er jo umulig. Klinka til med å kjøpe riskoker jeg da, til samboerens store fortvilelse, men den ble kjapt solgt videre på finn da jeg også oppdaget boil-in-bag. Gøy innlegg forresten! 😀

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:21

   Boil-in-bag <3 <3 <3 Så bra du likte innlegget 😀

 • Reply Mina 31. januar 2018 at 23:07

  Haha, sliter med alle de samme tingene! Kan også legge til bilkjøring (til tross for førerkort). Ganske så håpløst når man er 30 år..

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:22

   Hehe 😀 Godt å høre! Og angående bilkjøring… Spent på om jeg fortsatt kan kjøre bil, begynner å bli en GOD stund siden sist.

 • Reply Camilla 31. januar 2018 at 23:59

  CAMILLA -CHOCOLATEWASTED
  7 TIMER SIDEN
  SVAR
  Din kommentar avventer moderasjon.
  Hahaha Ida-mor! Du er så herlig! Og jepp, jeg kjenner meg så godt igjen.. jeg ba inn til treretters med vennegjengen en gang her for et par år siden. Ris var en del av hovedretten. Gjett hvem som fylte storkjelen med 8 poser boil-in-bag…haha!
  Og du, når du ikke bor i en skoeske lenger og endelig får tørketrommel igjen, legg 2-3 skjorter av gangen i tørketrommelen sammen med 1-2 isbiter og la den surre og gå i 10-15 min. Heng deretter opp og tørk på henger.. Voila, krøllefritt!! Så slipper du å bruke opp alt varmtvannet og 😉

  PS…aldri slutt å blogge! Du lyser opp sosiale medier! :*

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:18

   Oi, det skal jeg prøve når jeg får tørketrommel 😀 Takk for tips! OG for fine ord <3 Ønsker deg en fiin dag!

 • Reply Madeleine 1. februar 2018 at 00:41

  Hei Ida!
  Hvis du lager et lite hull i eggene før du koker dem så sprekker de ikke. Bare et lite tips. Ellers elsker jeg bloggen din for tiden. ❤️

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:18

   Så hyggelig <3 <3

 • Reply Marte Jensen 1. februar 2018 at 00:56

  GUD så herlig at du er tilbake for fullt! Det er så herlig å lese skikkelige blogginnlegg for en gangs skyld! Humor, relaterbart. Helt fantastisk rett og slett!

  Hva angår egg slet jeg i mange år. Matbloggere gjorde meg bare enda mer forvirret. Du får sikkert uendelige tips, men her kommet et til 🙂

  Eggene i vann, vannet skal bare dekke dem så vidt. Og kok opp.
  Bløtkokte egg: 5 min
  Hardkokte egg: 8 min
  Og hvis problemet er at du ikke på død og liv kan få av skallet uten at halve egget følger med – legg de nykokte eggene i iskaldt vann i noen minutter, og skallet kommer rett av!

  Jeg digger deg! Hold ut i bingen 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:31

   Takk for så fine ord 😀 Det var hyggelig å høre. Og angående eggtipset: no can do. Det BLIR eggkoker!! Haha 😀 <3 Stor klem fra bingen

 • Reply Madelen 1. februar 2018 at 01:10

  Ønsker en spørsmålsrunde med kjæresten din (om deg) 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:15

   Notert 😀 <3

 • Reply Lisbeth 1. februar 2018 at 07:54

  Haha, du skriver kjempegodt.

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:14

   Tusen takk 😀

 • Reply Astrid 1. februar 2018 at 07:55

  Haha, bra innlegg! Du kan bare bytte ut navnet ditt og erstatte det med «talentløse Astrid». Alle punktene traff nemlig meg også. Her får jeg hjelp av samboeren til bunadsskjorte, resten går i dusjen eller med steameren. Spør jeg om vi skal ha egg til frokost, er han kjapp med å stå opp og sier at han heller kan lage. Ganske greit for meg 😉

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:14

   Hahaha 😀 har en som tar ansvar for egg her også heldigvis! I hvertfall i helgene. Ha en fin dag <3

 • Reply Anonym 1. februar 2018 at 10:54

  Du må stikke hull i egget i den butte enden før du koker det, da sprekker det ikke.

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:10

   Men da flyter det vel ut masse gugg i kjelen? :O

   • Reply Madeleine 1. februar 2018 at 13:18

    Det vil ikke flyte ut masse gugge i kjelen fordi eggets konsistens er tykkere enn hullet er stort. Bruk en nål og stikk. Fungerer helt supert 👌🏼

 • Reply Renate 1. februar 2018 at 11:22

  «Da sprutet det kreps, krabbe og hummer alle veier, så mamma satte drapsblikket i meg og ba meg gå og ta en pølse i stedet.»
  Lo godt av dette innlegget ditt, du er hysterisk morsom 🙂 elsker måten du skriver på. Du ser virkelig bra ut om dagen, gleder meg på dine vegne.

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:10

   Åååå!! <3 x 1000 til deg! Takk!

 • Reply Anonym 1. februar 2018 at 12:08

  heng det krøllete plagget ditt i dusjen, skru dusjen på så varmt som mulig, og la plagget henge der inne til det er glatt.

  Kjempe tips 🙂 Ble sååå kjempe glad nå 🙂

  Men noe lite jeg lurer på … Skal plagget bli våt og tørke seg glatt ? eller … bare glatte seg av dampen ?

  Digget dette tipset !!!

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:17

   Hurra 😀 Plagget skal bli lett fuktig av dampen, ikke kliss vått <3

 • Reply Stine 1. februar 2018 at 12:26

  Haha! Du altså 🙂
  Ser ut som om halve egget forsvinner under skrellingen – jeg har derfor et par tips: 1. Ferske egg er vanskeligst å skrelle. Man trenger derfor ikke å kjøpe eggpakningen med lengst holdbarhet på butikken. 2. La eggene ligge i 2 min under rennende kaldt vann i kasserollen før du gjør noe med dem.
  Voila!

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 12:27

   Skrelling må man jo gjøre uansett om man har eggkoker eller ei, så takk for tipset 😀

 • Reply Mari 1. februar 2018 at 16:38

  Hahahah ler høyt og griner av dette ass! Hilsen hun som IKKE kan å steke vafler, det blir alltid bare grøt i vaffeljernet uansett hvor mye jeg prøver, og det å lage en fin omelett? HAKKE sjans i havet heller, dævver ass! hvorfor skal det være iq spærre på sånt a?

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 17:57

   Der sa du det.. IQ-sperre!!

 • Reply Line 1. februar 2018 at 17:16

  Jeg bruker en app som heter EggTimer+, der kan du velge størrelse på egget, om det kommer rett fra kjøleskapet eller er romtemperert, hvordan du ønsker at plommen skal være. Koker opp vannet, legger egget i kjelen og trykker på start i appen og vips så har du perfekt egg hver gang!

  • Reply Ida Wulff 1. februar 2018 at 17:57

   Så smart – men for en ubrukelig en som meg, så blir det nok eggkoker 😀

 • Reply Christina 1. februar 2018 at 18:09

  Bra det ikke bare er meg som er klønete. (kaffe på alle sengesett….)☺️

  Forøvrig har jeg et par tips til eggkoking og rette klær:
  – legg eggene i fra start, kaldt vann. Ikke kok for hardt, jevn koking. Ta tiden fra det begynner å koke. 3-4 minutter avhengig av størrelsen. Da får du smilende egg. Hilsen en som koker 4 egg daglig.

  – Hårføner har reddet meg i mange ganger når det kommer til stryking. Retter ut hvertfall på de tynneste plaggene slik som kjolen på bilde ditt.

  • Reply Ida Wulff 2. februar 2018 at 12:38

   😀 <3

 • Reply Lisa 1. februar 2018 at 20:48

  Kjøp en eggkoker som du kan stille inn hvor hardt-/bløtkokt det skal være. Noen funker sånn at det er mengden vann som avgjør om det blir hardt eller bløtt, disse er piss fordi de går tørre (som jo er meningen) og blir svidde i bunnen og veldig fort stygge.
  Er på min tredje eggkoker, så her føler jeg at jeg kommer med et godt tips, haha!

 • Reply MarieB 2. februar 2018 at 14:38

  Haha, nå måtte jeg le ettersom jeg leste dette innleget med kald klut på armen hvor jeg mistet strykejernet for 10 minutter siden..Det brenner veldig og er jeg uheldig blir det et nasty arr, men da fikk jeg meg ihvertfall en latter av timingen! Godt det ikke bare er meg. Mens jeg gjorde dette sto forresten potetene og brant seg, skulle bare kokes…Litt talentløs idag haha

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 11:06

   Å nei, stakkars deg!!!! :O

 • Reply Madleei 2. februar 2018 at 20:52

  Koke egg kan jeg! Eller, takket være et rødt, lite jukse egg fra Clas ohlson som endrer farge etter hvor kokt det er. Hurra!

  Ellers er jeg ganske evneveik når det kommer til å stryke skjorter, spise skalldyr (gjør dette konsekvent alene eller sammen med min bestevenninne), koke ris går jo ikke an uten boil-in-bag vel? og trene tidlig på morran? Nei. Det funker ikke for meg.

  Godt dere fikk «plaster på såret» av reiseforsikringen da!
  God helg <3

 • Reply Madleei 2. februar 2018 at 20:52

  Koke egg kan jeg! Eller, takket være et rødt, lite jukse egg fra Clas ohlson som endrer farge etter hvor kokt det er. Hurra!

  Ellers er jeg ganske evneveik når det kommer til å stryke skjorter, spise skalldyr (gjør dette konsekvent alene eller sammen med min bestevenninne), koke ris går jo ikke an uten boil-in-bag vel? og trene tidlig på morran? Nei. Det funker ikke for meg.

  Godt dere fikk «plaster på såret» av reiseforsikringen da!
  God helg <3

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 11:21

   Team ubrukelig 😀 <3 Haha!

 • Reply Madeleine 2. februar 2018 at 20:53

  Koke egg kan jeg! Eller, takket være et rødt, lite jukse egg fra Clas ohlson som endrer farge etter hvor kokt det er. Hurra!

  Ellers er jeg ganske evneveik når det kommer til å stryke skjorter, spise skalldyr (gjør dette konsekvent alene eller sammen med min bestevenninne), koke ris går jo ikke an uten boil-in-bag vel? og trene tidlig på morran? Nei. Det funker ikke for meg.

  Godt dere fikk «plaster på såret» av reiseforsikringen da!
  God helg <3

 • Reply Mona 4. februar 2018 at 10:06

  Hehe, du er nok ikke alene! Jeg sliter også med å koke ris i gryte. Kjøpte meg riskoker og så meg aldri tilbake <3 Tanten min fra Thailand lærte meg følgende triks: Ta oppi så mange kopper ris du vil ha i riskokeren. Fyll deretter så mye vann i at du kan legge hånden din flatt på risen og se at vannet går akkurat over håndflaten. Da blir risen topp hver gang!

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 11:03

   Takk for tips 😀

 • Reply Elisabeth 4. februar 2018 at 17:21

  Sånn helt seriøst, riskoker fra Tupperware (som settes i mikroen), er helt genial!! Jeg kan heller ikke koke ris (utenom boil-in.bag), og restultatet er faktisk enda enklere og bedre med denne riskokeren 😉 Og enda et pluss, hele greia kan puttes i oppvaskmaskinen 😀

 • Reply Line 5. februar 2018 at 00:34

  Du er så flink med ord, Ida. Og til å ta ulike hendelser og hverdagslige ting så på kornet. Gjør til at du er og blir (rettere sagt har) den eneste bloggen jeg leser.

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 11:02

   Jeg blir såååå glad! Tusen takk <3

  Leave a Reply