Nybygg, hjem & interiør

MØBLER & MENN

6. februar 2018

Se på det slitne trynet der.

Koser seg på møbelshopping en tirsdagskveld! Vet du. Jeg ville ikke byttet bort kjæresten min mot noe annet, men nå som vi har begynt å gå i møbelbutikker: jeg kan jo huske enkelte fordeler ved å være singel. Som for eksempel å gå inn i en butikk, peke ut det man liker, betale og dra hjem. Når man er to, er det ikke like enkelt. Det tar mer tid. Man skal sitte i mange sofaer, kjenne på mange stoff, se på mange prislapper og argumentere for sine egne favoritter.

Min fyr har bestemt seg for å ha meninger om interiør. Det er egentlig veldig hyggelig – men… Jeg har jo ikke tenkt til å mene noe når han skifter dekk på bilen, så kan ikke interiør få være min greie? Hehe. Upopulære meninger dot com. Dessuten er det jo fair at han får mene noe når han skal være med å betale. 

I dag var faktisk andre gang vi var ute og kikket på møbler. Første runde fant sted for et par uker siden, rett etter at vi hadde bestemt oss for å kjøpe leiligheten sammen. Jeg ble så ivrig, og dro med meg stakkaren inn i en møbelbutikk jeg elsker.

Slettvoll på Skøyen. Det var hendene i lomma, øyet på prislappen, og han var skikkelig mann i form av at han gikk og banket knoken i alt som var laget av tre. For å sjekke om møbelet tålte litt knokebanking? Jeg vet ikke hvorfor menn gjør sånt.

Spisesofaen jeg likte, likte ikke han. Helt til Bjørn Dæhlie og kona kom inn i sjappa, med ett mål for øyet: spisesofaen vi nettopp hadde stått og diskutert. De satte seg godt til rette i den, og da syns kjæresten min plutselig ikke at den var så verst likevel. Jeg vil ha alt Bjørn Dæhlie vil ha. 

Jeg vet så vidt hvem Bjørn Dæhlie er, og fikk faktisk mindre lyst på spisesofaen etter denne hendelsen.

Møbler er dyrt. Jeg har prøvd å lære ham det. Men så er han så flink til å finne rimeligere alternativer, at jeg vurderer å installere foreldresperre på Mac’en hans.

Jeg forelsket meg helt i et høyt skap på Slettvoll. Sånn virkelig. Se, for et nydelig skap! Han så på meg. På skapet. På prislappen, og på meg igjen. Vi kan ikke bruke 23.000 kroner på et skap, for så å fylle det opp med masse dyre pynteting? 

Å joda, favorittmennesket mitt. Det kan vi. Og det skal vi. Om jeg så må kjøpe skapet selv, og bære det hjem på ryggen.Jeg er kanskje ikke helt fair i dette innlegget. For det har vist seg at min bedre halvdel faktisk har ganske god smak. «Problemet» er vel heller at vi prioriterer ulikt når det kommer til møbler og interiør. For meg er det dritviktig. Han vil ha det fint han også, men ikke til envher pris.

Så her blir det gi og ta, kompromisser og en del kamelsvelging tenker jeg. Det skal nok uansett bli bra til slutt.

Hvis jeg skal se litt positivt på det: han bryr seg faktisk. Jeg har alltid sett for meg at menn flest gjerne vil ha det fint i hjemmet sitt, men at de har ikke den fjerneste anelse om hvor alle de fine pyntetingene kommer fra. Det er ikke sånn at vi finner vaser og pynteputer i veikanten på vei hjem. Et fint hjem krever planlegging, research og ei litta pose med gullmynter. Eventuelt et bankkort som tåler litt varme.

Møblene på bildene er tilfeldige, altså. Jeg ønsker meg faktisk ikke velour-sofa.

PS. Det gjør han.

58 Comments

 • Reply Mina 6. februar 2018 at 21:58

  Haha, jeg ler meg ihjel av beskrivelsene dine!! Så på kornet altså. Du er on fire for tiden 😀

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 11:24

   Hurra, nå ble jeg glad 😀 <3 <3 <3

 • Reply Line 6. februar 2018 at 22:12

  Hahaha, nå lo jeg godt! Måtte lese dette innlegget høyt for kjæresten da vi selv akkurat har vært igjennom prosessen med å innrede. Kjente oss godt igjen!

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 11:24

   Hehe 😀 Håper dere fikk det fint! <3 Og at du vant alle kampene.

 • Reply E 6. februar 2018 at 22:36

  Hei Ida! Jeg har et par spørsmål til deg 😀 Kunne du fortalt litt om selvbruningsrutinene dine, tips/triks? Også lurer jeg på om du har en favoritt svart bukse som er høy på livet, jeg finner aldri en som holder fasongen/fargen uansett hvor lite jeg bruker/vasker den. Tenkte du som har kontroll på det meste har funnet ut noe av dette haha ❤️ Liker både deg og bloggen utrolig godt forresten, aldri slutt å blogge 😎

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 11:23

   Hei! 🙂 Selvbruning må i såfall bli i et eget innlegg! Svart bukse: en fra Only som heter noe med Kendall. Har glidelås nederst på ankelen. Jeg er i hvertfall veldig fornøyd med den 😀 Tusen takk, så koselig <3

 • Reply Kristin 6. februar 2018 at 23:09

  Vi går sammen å prøvesitter stoler, er det en en av oss liker sjekker vi om de er gode å sitte i…. lenge… heldigvis for oss har vi ganske lik smak så overalelsen ligger ofte i confort

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 11:22

   «lenge…» 😀 Haha! Men så bra at dere har lik smak, kommer langt med bare det! <3

 • Reply Anonym 6. februar 2018 at 23:52

  Hvis han ønsker seg veloursofa har han elendig smak. Du har herved min tillatelse til å ta deg av interiøret selv.

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 11:22

   Jeg syns selv at velour-sofa kan være pent, men er redd den kommer til å se skitten/støvete ut hele tiden, og dét er uaktuelt 😀 Men takk for tillatelsen uansett, jeg tar den med meg videre 😀

 • Reply Sandra 7. februar 2018 at 08:10

  Du skriver så gode tekstar! Morsomt og ekte! Utan tvil min favorittbloggar:)

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 11:21

   SÅ hyggelig at du syns det <3 <3 Tusen takk! Håper du får en fin dag :*

 • Reply Kristine 7. februar 2018 at 09:35

  Haha, dette var gøy å lese! Tror du bare har veldig godt av en som holder deg litt tilbake Ida:) Fint hjem får du nok uansett!

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 11:21

   Ja, du sier no der, hehe 😀 Får prøve på det!

 • Reply Ingerid 7. februar 2018 at 09:44

  hahahaha! Berre ver glad for at han bryr seg. Skal flytte saman med kjæresten min i mai, og er ganske spent. Han meiner at stovebord er unødvendig (han har no levd i eit år med ei gigantisk stove der einaste møbel er ein sofa) og det einaste han eig av pynteting er eit svart kubbelys frå biltema. Visste ikkje om eg skulle le eller gråte då han kom heim med det og var SÅ fornøgd med seg sjølv. Mannfolk <3

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 11:20

   HAHA!! Masse lykke til med det 😀 Tipper det er mange menn som kunne klart seg fint med.. Seng, en stol og en sofa <3

 • Reply Frk.Frøken 7. februar 2018 at 11:51

  Ha ha, synes jeg ser han som banker med knokene på møblene! Min mann skal absolutt teste om sålen er god når han kjøper sko. Det gjør han ved å bøye den så mye at den omtrent sprekker på midten! Ganske pinlig synes jeg, da. Menn, ass 😅

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 12:15

   Hahaha 😀 Viktig å sjekke ordentlig. Ler <3

 • Reply Helene 7. februar 2018 at 11:57

  Elsker bloggen din, Ida! Dagens opptur de gangene jeg trykker meg inn på bloggen din for å finne et innlegg jeg ikke har lest! Jeg og samboeren overtar selv en leilighet i april, elsker at vi er i samme båt med både nedtelling og shoppingen <3

  Et litt annet spørsmål, bruker du rettetang for å lage de krøllene du har i dette innlegget? Klem

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 12:15

   Så hyggelig 😀 OG så gøy å høre fra noen i samme båt <3 Er dere i gang med møbelshopping enda? Blir helt gæren av å se hvor lang leveringstid det er på ting. 14 uker er jo et helt liv, haha.
   Krøllene er laget med glattetang ja. Til vanlig bruker jeg mest GHD, men her har jeg faktisk brukt den svarte glattetangen fra MAST som jeg fikk sponset av Makestyle for noen år tilbake. Den er veldig fin å krølle med :* Klem!

   • Reply Helene 7. februar 2018 at 14:31

    Vil kanskje ikke si at vi er i gang, men heller JEG, haha. Har vært rundt i møbelbutikker, lagret store mengder med linker til alt jeg ønsker meg og han bare «slapp av litt da, det er jo såå lenge til vi overtar» Slappe av? Hjelp …

    • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 11:08

     Han kan ta seg en bolle, keep pushing 😀 haha!

 • Reply Samira 7. februar 2018 at 12:47

  «23 000 for et jævla skap, da hadde jeg også banka hardt med knoken» (…)
  Hilsen samboeren min..

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 12:52

   HAHAHA 😀 <3

 • Reply Sarah 7. februar 2018 at 12:59

  Ååå haha, jeg er også i HELT samme situasjon. Var på Bolia selv igår, og rev meg i hodet for at jeg misset 50% på Scandinavia-sofa… Hvilke sofaer vurderer dere?

  • Reply Ida Wulff 7. februar 2018 at 13:11

   Åååh så irriterende! :O Men de kommer kanskje med salg snart igjen? Ser ut som de har ofte. Jeg har et par drømmesofaer fra Slettvoll, vi har også vært og kikket på Astha på Sofa Company. Og så vurderer vi faktisk the easy way out, og bare fortsette med den sofaen vi har nå. Soderhamn fra IKEA – men bygge den til en større sofagruppe <3 Veldig glad i den OG den er billig.

 • Reply kamilla 7. februar 2018 at 13:31

  Haha du er rå på skrivingen din! Lykke til med møbelshoppingen, er sikker på at leiligheten deres kommer til å bli amaziiiing 🙂 Ha en fin dag, stor klem

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 11:02

   Takk det samme 😀 stor klem <3

 • Reply Henriette 7. februar 2018 at 14:36

  Afffff… hvorfor må disse mannfolka være så forbanna fornuftige heletiden?? Kan vi ikke bare få kjøpe drit dyre sofaer, drit dyre spisestuer, også etterpå sitte 2 mnd å spise havregrøt?? Det går bra, vi har tross alt et dritdyrt bord å ha skålen med havregrøt på 🤷🏼‍♀️

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 11:08

   Hahahah, jeg ler 😀 Takk for støtten må jeg vel si!

 • Reply Geriatriks 7. februar 2018 at 15:06

  Hm.. så fort som dette forholdet tusler frem (ikkenoe negativt altså) så bør dere to kanskje tenke stuemøblement som tåler småtasser med sjokoladefingre, is-trut og syltetøyskiver klass i soffan.. 😉

  Vi har bytta et par ganger for å si det sånn…

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:35

   Hehe 😀

 • Reply Marte 7. februar 2018 at 15:21

  HAHAHAHA, jeg ler så jeg griner! Skrivingen din er altså SÅ bra om dagen. Løv it <3

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:35

   TUSEN TAKK! <3

 • Reply Anonym 7. februar 2018 at 16:27

  Hahaha fantastisk, Ida! Lo høyt når jeg leste om Bjørn Dæhlie! Du er bra 🙂

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:35

   Haha! Hvem bryr seg om ham, liksom 😀

 • Reply Aline 7. februar 2018 at 19:28

  Det finnes jo sååå mye fint og billig å få tak i! Bare å være litt kreativ og mange av «billig kjedene» har møbler som er nesten identiske med Slettvoll sine møbler. Dessuten kan man få bestilt ting hos møbelsnekker som er bedre kvalitet OG rimeligere enn Slettvoll. Snakker av erfaring! Heia mannen din som bryr seg litt..;)

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:22

   Ja, du sier noe der 😀

 • Reply Lina 7. februar 2018 at 22:15

  Er så teit at du skal presissere alt alt skal være så dyrt og lukurativt hele tiden. Hva tror du at du er? Skjønner kjæresten din godt jeg. Kan fint innrede litt mer økonomisk enn Slettvold, Milla boutiqe osv…

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:20

   Jada jada

 • Reply Mathea 8. februar 2018 at 08:35

  Snakk om å kjenne seg igjen😂 nå er det noen år siden vi var i samme situasjon. Men skal love deg pipa fikk en annen lyd når det var tid for «TV og stereo diskusjonen».🙈 Ente opp med store klosser (i mine øyne😂) som ikke en gang stod til interiøret🙄 Angret en stund på at jeg ikke gav mer etter på interiørdiskusjonen slik at jeg hadde litt å gå på her😂 Lykke til videre i prosessen. Tenker det blir perfekt tilslutt❤️

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:36

   HJELP!! Det skal jeg kjempe i mot 😀 Takk for at du forberedte meg, haha! <3

 • Reply Henriette 8. februar 2018 at 10:18

  Hahaha! Men seriøst, kan det være opptil 14 uker leveringstid? Vi flytter i juni, og tenker at vi har all verdens med tid til å finne møbler. Da vi sist kjøpte sofa var leveringstiden 6 uker, men det var jo i 2011 så ting kan jo ha forandret seg…

  • Reply Ida Wulff 8. februar 2018 at 12:18

   Varierer veldig, 14 uker er det lengste jeg har sett altså 😀

 • Reply Mariann 8. februar 2018 at 15:07

  «Å joda, favorittmennesket mitt. Det kan vi. Og det skal vi. Om jeg så må kjøpe skapet selv, og bære det hjem på ryggen.» Ler!
  Samboeren min har desverre også en mening om interiør, og ikke på den gode måten, han har elendig smak!

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:33

   Hahaha 😀 <3 Ler!

 • Reply Karoline 8. februar 2018 at 18:38

  Det er meget sjeldent jeg kommenterer noe som helst på det store internett, men det var et særdeles godt skrevet innlegg. Kjenner meg nesten alltid igjen i innleggene dine, dette traff meg og samboeren min perfekt!! Skulle ønske han ikke brydde seg om interiør og innredning så mye som han gjør, bare var med på å betale, men fyren har smak og skal blande seg, hele tiden.. Har funnet ut at det er jo positivt og i egentlig veldig koselig, men innimellom er det bare så irriterende haha
  Og elsker alt om skriveleifer hehe

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 11:17

   Godt å høre at vi er flere i samme situasjon, hehe 😀 Hvis du finner en måte å vinne alle kamper på: let me know <3

 • Reply Marti 8. februar 2018 at 20:10

  Haha, jeg elsker innleggene dine! Alltid noe gøy å lese om samboerskapet. Stå på videre, du er min favorittblogger nummer 1!

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:14

   Hurraaa 😀 <3 Tusen takk, Marti!!

 • Reply Siri 8. februar 2018 at 20:57

  Haha kjenner meg igjen! Du skriver så BRA! Stå på fine deg <3

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:14

   TUSEN takk, Siri 😀 <3 Stor klem

 • Reply Jessica 9. februar 2018 at 14:09

  Hahaha, jeg elsker bloggen din! Takk for at du deler alt dette med oss! Nyt disse tider, det er disse øyeblikkene du kommer til å se tilbake til og le av, om noen få måneder <3

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:09

   Hurra 😀 <3 OG takk til deg!

 • Reply Ida 9. februar 2018 at 20:25

  Haha, omg!!! Ønsker meg paraplyer om kjæresten og denne prosessen 😂😂

  • Reply Ida Wulff 12. februar 2018 at 10:08

   Skal bli, tro du meg 😀 <3

 • Reply Cecilie 13. februar 2018 at 21:10

  hahah, jeg ler. Elsker bloggen din

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 11:06

   😀 <3

  Leave a Reply