Hverdagsliv

HAPPY VALENTINES DAY

14. februar 2018


Er det ikke rart, hvordan man kan gå ut døra en helt vanlig tirsdag, og så skjer det noe som snur alt på hodet? Dette bildet er knipset en helt vanlig natt til onsdag, etter fire glass vin og tre nye bekjentskaper. Han var ett av dem. Hadde jeg vært fullstendig blottet for kulturell kapital, hadde jeg garantert tatovert en isbjørn på leggen, som et symbol på at fine ting skjer når du minst venter dem. Isbjørnen på Tjuvholmen. Så romantisk.

Men nei, det var ikke romantisk. Jeg klatret som en tungpustet gorilla for å komme meg opp på isbjørnen, og han hoppet etter. Husker jeg ga klar beskjed: ikke sitt så nærme rumpa mi. Kjolen var jo så kort. Han ble satt ut av direktheten, men adlød. Han hadde ikke satt seg nærme rumpa mi med vilje.

Etter at dette bildet ble tatt, tok det en måneds tid før vi fant ut at det var verdt å bli kjent. I min virkelighet var det han som fant ut av det, og jeg orket ikke å protestere. Kanskje er det bare singel-Ida som sparker fra seg, og nekter å innse at jeg var delaktig. Jeg begynte jo å svare på meldinger etterhvert.

Da vi først hadde forvillet oss inn på denne stien sammen, gikk det fort. Kjærester. Samboere. Felles bankkort. Og nå boligeiere sammen. Likevel er det de tingene som skjer i hverdagen som er interessante. Fine. Og vonde, herregud, hvem er det man prøver å lure. Klart det kan gjøre vondt å legge hjertet sitt i hendene på et annet menneske. Vi valgte full åpenhet og ærlighet, og bagasje og fortid har vært smurt utover veggene hjemme hos oss. Fint, men… Helt ærlig: fysisk kvalmende også. Til slutt må man bare innse at man som 26-åring ikke kommer til å møte noen som ikke har en historie. Og det går begge veier.

I starten ble jeg rørt av at han møtte opp til avtalt tidspunkt. Nå tenker jeg: hva sier det om fortiden min? Jeg har lært meg at jeg ikke skal bli fra meg av takknemlighet fordi et menneske behandler meg bra. Det skulle bare mangle. Likevel elsker jeg ham så høyt, nettopp for påliteligheten, omtenksomheten og det snille mennesket han er. Jeg vet at jeg kan lukke øynene, falle bakover og bli tatt i mot, uansett hva. Og jeg håper jeg gir den samme tryggheten i retur.

Jeg tror det er grunnleggende for alle mennesker at vi ønsker å bli sett. Om det er av familie, venner, kollegaer eller en kjæreste. Vi ser hverandre – og det passer vi på å gi uttrykk for. Vi prater. Sånn, virkelig prater. Og vi ler. Sånn, virkelig faller ut av sofaen og tårene triller-ler. Vi bare elsker å være sammen. Selv om vi klager over en 120 centimeter bred seng, så ligger vi i skje. Bortsett fra hvis det er dårlig stemning. Da blir 120 centimeter alt for lite, og hvert åndedrag blir en irritasjon. Vi har sovet på sofaen én gang hver. Men i utgangspunktet har vi en regel på dette området: aldri lov å legge seg med dårlig stemning. Så har vi failet to ganger da, men hvem har ikke det.

Vi har vært kjærester i litt over fem måneder, og er i en situasjon som i følge «normalen» ville tatt 2-3 år å havne i. Å si at jeg ikke har vært redd et sekund ville vært en løgn – vi har nok vært skrekkslagne i perioder begge to. Men så klarer vi å le av det, og heller tenke at vi har vært heldige. Ja, så tenk hvis det ikke funker i det lange løp. Men tenk hvis det funker, noe det mest sannsynlig gjør. Da er vi verdens heldigste, som har funnet tryggheten i, og gleden av hverandre.

Okei, så la han seg kanskje nærme rumpa med vilje. 

Uansett: Happy Valentines Day til min kjæreste, samboer, bestevenn og klippe. Og Happy Valentines Day til alle andre også. Denne dagen handler om å hylle kjærlighet – ikke bare til kjæresten sin, men også til venner, familie og andre mennesker vi har i livet vårt.

Så kan man hate kommersialiseringen av dagen så mye man vil, men alt du egentlig burde gjøre i dag, er å fortelle noen hvor glad du er i dem. Drit i blomster, kort, gaver og dyre middager hvis det ikke er din kopp med te. Men kjærlighet kan vi alle spre!

Det rimte, og det er jeg ganske fornøyd med.

33 Comments

 • Reply Cathrine 14. februar 2018 at 12:39

  Altså det er så fint å se deg så lykkelig ❤️ Jeg digger at dere har gjort ting så fort! Hvorfor la samfunnet styre tempo på når ting skal skje! Jeg har venninner som har «kastet» bort mange år på forhold for å så flytte sammen og alt går til helvette! Heia deg og heia kjærligheten!

  Ps: ble nesten kvalm av mitt eget kliss her 🙄

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 15:02

   I dag er det lov med kliss, har jeg hørt 😀 Haha <3 Og ja, hvorfor ikke finne ut av ting med én gang! Happy Valentines Day, og klem til deg!

 • Reply B 14. februar 2018 at 12:43

  Dette var så fint å lese<3 Heier på dere for alltid!

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 15:01

   Taakk!! 😀 <3

 • Reply Aline 14. februar 2018 at 15:40

  Fint skrevet! Fikk du noe i dag da?;) Min mann liker ikke dette komersielle opplegget. Kjøpe ditt og datt..men jeg har likevel kjøpt en veldig liten gave og skrevet noen ord. Det viktigste er jo uansett hva man gjør i hverdagen og ikke føler seg presset til det ene eller andre akkurat denne dagen.

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 16:10

   Så koselig at du har gjort det da <3 Og helt enig med deg! Viktigere å være snille mot hverandre hveer dag 😀 Min er fortsatt på jobb, men jeg har sendt melding og bedt ham om å IKKE finne på noe tull. Klem til deg!

 • Reply Marie 14. februar 2018 at 17:52

  Åh, for en herlig og ærlig tekst! Smilte for meg selv jeg 🙂 Hurra for kjærligheten!

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 19:16

   <3 <3 <3

 • Reply Ma 14. februar 2018 at 18:26

  Det var nydelig skrevet. Kloke ord, ærlig og åpent. Liker det!

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 19:17

   Tusen takk! <3 <3 stor klem

 • Reply Christine 14. februar 2018 at 18:34

  Dette var så fint å lese! Jeg klarer ikke helt sette ord på det, kanskje det bare var dette jeg trengte i dag. Tusen takk, og fortsett å ta vare på hverandre <3

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 19:17

   Masse <3 til deg!

 • Reply Kine 14. februar 2018 at 20:19

  Det var vakkert skrevet <3

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 22:55

   Tusen takk <3

 • Reply Anonym 14. februar 2018 at 20:26

  Hei Ida! Du skriver noe om at du ikke skal bli fra deg av takknemmelighet fordi noen behandler deg bra. Tror du at du kunne skrevet litt mer om dette? Jeg har selv tendens til å forelske meg i dem som virkelig ikke behandler meg fra, også får jeg avsmak av de snille og omtenksomme guttene jeg BØR like. Help please?

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 22:54

   Føler deg 100%, og ønsket er notert <3

 • Reply Charlotte 14. februar 2018 at 20:40

  Unner deg dette <3 Du får det til å føles/høres ut som om det er håp for alle, men denne haltende pingvinen føler seg litt utenfor akkurat disse "godene". Men hvem vet! Fikk dere forresten noen kommentarer fra foreldrene deres at dere var "tidlig ute"?

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 22:56

   Tusen takk, Charlotte <3 håp er det for alle, det er jeg helt overbevist om nå 😉 nei, det fikk vi ingen kommentarer på hjemmefra – i hvertfall ikke jeg. Og det er egentlig litt rart når jeg tenker meg om! Håper du har hatt en fin dag i dag <3 stor klem

 • Reply Anonym 14. februar 2018 at 22:30

  Kan du skrive et «dear 16 year old me»-innlegg? 🙂 Eventuelt lage video?

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 22:54

   Ønsket er notert 😀

 • Reply Marte 14. februar 2018 at 22:42

  Jeg dåner av det her, noe så utrolig koselig! Er så glad på dine vegne <3

  • Reply Ida Wulff 14. februar 2018 at 22:53

   Åh, tusen takk 😀

 • Reply S 15. februar 2018 at 01:11

  Åå Ida, dette var så fint å lese! Mest fordi jeg er utrolig glad på dine vegne, men også fordi jeg kjenner meg så veldig igjen. I fjor gikk jeg ut av et årelangt forhold med en som virkelig ikke satt pris på meg. I høst fant jeg (helt uventet og veldig plutselig) drømmemannen, og vi kunne ikke hatt det bedre. Vi har det akkurat slik du beskriver det. Dermed lurer jeg litt på; hvor lang tid tok det før dere sa at dere elsket hverandre? For jeg føler det virkelig, dette er ulikt noe jeg har hatt før. Men det er likvel så fryktelig skummelt å være den første som sier det, for tenk om han synes det er for tidlig? Wæ. Jeg hadde altså satt pris på dine tanker rundt dette, haha.

  • Reply Ida Wulff 15. februar 2018 at 01:31

   Herregud, så hyggelig å høre. Glad på dine vegne <3 <3 <3 Vi begynte å si det tidlig – eller det begynte med at jeg sa "jeg elsker regn", og han bare "HØ???". Liten misforståelse der, haha 😉 Og en liten stund etter det begynte vi å si "elsker deg snart", så da var liksom veien kort. Føler du det, så føler du det. De ordene kan vel ikke skade noen. LYKKE til <3

 • Reply RS 15. februar 2018 at 01:37

  Godt skrevet nok en gang😀syns personlig at valentin er bare tull. Man kan vise sin kjærlighet på så mange måter resten av året😉har vært gift i 26 år og vi ha aldri feiret,og d har funket for oss😀men liker jo og bli litt oppvartet,får ofte hva jeg vil ha på brødskkva og om jeg vil ha havregrøt til frokost. Såmme ting er stort nok for meg,koser oss sammen og ler for ddt meste😍😍

  • Reply Ida Wulff 15. februar 2018 at 01:54

   Wow, grattis med 26 år! Og helt enig med deg, det er DE tingene som er viktig <3 Stor klem! 😀

 • Reply Marianne 15. februar 2018 at 11:51

  Elsker dette innlegget! Det gir meg håp om at plutselig møter på drømmeprinsen når jeg minst venter det <3 Jeg syns disse date-appene er så kleine, og jeg har derfor styrt unna. Men etter å ha vært singel i et år, og det at jeg fyller 30 om noen måneder gjør at familie og venner har begynt å mase noe veldig på meg…

  • Reply Ida Wulff 27. februar 2018 at 19:25

   Drit i maset og leeev 😀 Så kommer han plutselig <3

 • Reply Julia 15. februar 2018 at 14:13

  Jeg flyttet inn til kjæresten min etter å ha vært sammen i to mnd. Vi tenkte at enten så går det, eller så går det ikke. Tror ingen rundt oss hadde trua 😉 I dag, 5 år etter, eier vi et rekkehus vi har total renovert sammen og har en gutt på 10 mnd! Ønsker dere lykke til 😀

  • Reply Ida Wulff 27. februar 2018 at 19:25

   Sååå herlig å høre 😀 Og tusen takk for det <3

 • Reply Kristine 15. februar 2018 at 14:28

  Takk for dette innlegget. Og for alle innleggene om kjærligheten din. I starten ble jeg irritert, syntes det var så mye lykke og fjas. Fordi jeg selv ikke hadde det slik. Nå er jeg ute av et forhold som har vært ekstremt destruktivt, og når jeg leste dette innlegget, om at vi faktisk ikke trenger være takknemlig for at noen er snille med oss, fordi vi faktisk fortjener det, da ble jeg glad, og gleder meg til jeg også opplever en slik kjærlighet!
  Ha en super dag <3

 • Reply livingdoll 20. februar 2018 at 23:07

  Ida? Du er vel 27, ikke 26, som det står i teksten her..?

  • Reply Ida Wulff 21. februar 2018 at 10:07

   Handler om da vi møttes, og da var jeg 26

  Leave a Reply