Hverdagsliv

HVIS PMS HADDE ET ANSIKT

13. mars 2018

If PMS had a face. Dette er seriøst det eneste jeg har fått av frisk luft de to siste dagene – for ikke å snakke om den eneste hele timen uten grining. Er det vanlig at PMS blir verre med årene? Jeg har i hvertfall aldri kjent det  sterkt før. Ja, så har jeg blitt litt sutrete og sliten før. Men nå gråter jeg av alt, og tenker irrasjonelt. Selv om jeg vet hva det er, så klarer jeg ikke å redde meg selv fra å føle at alt raser sammen, at alle hater meg og at livet er en gave fra satan sjøl. Og så hjelper det jo ikke at jeg ser ut som en ballong, bare har lyst på godteri og sliter med å sove i tillegg. Livet som kvinne! La meg bare tenke høyt: det er urettferdig at det er vi som må føde i tillegg. Blir det aldri fred å få?

Dagens lille utblåsning. I stedet for å ta meg bloggfri, tenkte jeg at jeg kunne stikke innom og fortelle hvor dritt jeg føler meg. Jeg er sikkert ikke alene om det. Beautyrutiner i huet og ræva, det finnes ikke en ansiktsmaske eller en vitamin-cocktail som kan få meg ut av den bunnløse sorgen jeg føler akkurat nå, etter å ha blitt nektet å kjøpe sjokolade på butikken. Jeg fikk: salat. Men bortsett fra det, så blir jeg behandlet som en dronning. Og vi skal straks gå en kveldstur uansett, så da tenker jeg vi kjøper sjokolade på veien hjem. Og så håper jeg at vi skal se på Paradise Hotel, for det får meg til å føle meg hakket mer vellykket. Smart. Vakker. Så er jeg kanskje en oppblåst, sutrende kvinne i noen dager – men jeg ødela i hvertfall ikke livet mitt for å kanskje vinne en halv million.
Nå skal jeg ta en pause fra internett, i hvertfall til i morgen. Jeg tenker ofte at det er noe folk i dårlig humør burde gjøre mer av.

59 Comments

 • Reply E 13. mars 2018 at 20:55

  Bytt p-piller!! Jeg husker jeg bytta til et nytt merke og jeg ble plutselig typ psykisk ustabil. Måtte dra til legen igjen og sa jeg måtte bytte igjen fordi jeg merket jeg gikk i kjelleren en gang i mnd i forbindelse med mens. Jeg visste det ikke var den ekte meg det var noe galt med, da jeg egentlig hadde det veldig bra med meg selv og kjæresten jeg hadde den gangen. Herregud, stakkars eksen min, haha!
  Men seriøst, hvis du har det sånn, så snakk med legen din om det. P-piller er ikke noe å kødde med.. Så kanskje du finner noen som er perf! Jeg var veldig fornøyd med yasminelle, så de går jeg tilbake til når jeg begynner på p-piller igjen.
  God bedring<3

 • Reply Martine 13. mars 2018 at 21:00

  Hahah, bra kommentar om pærra.. Du er fin som du er, pms eller ei. <3

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 11:50

   <3 <3 <3

 • Reply Selina 13. mars 2018 at 21:11

  Huff det hørtes ikke noe kjekt ut! Dette får meg til å tenke at du kanskje hadde hatt det bedre hvis du gikk bort fra hormonbasert prevensjon. Jeg fikk i hvert fall et nytt liv da jeg byttet ut p-piller med spiral, og det unner jeg alle 🙂 Ville bare nevne det siden det var så bra for meg.

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 11:50

   Åh, spiral hører jeg så mye fælt om, at folk har mensen i 8 måneder i strekk osv :O Så det kommer jeg dessverre aldri til å tørre å prøve meg på! <3

   • Reply Helene 14. mars 2018 at 15:29

    Ikke om du tar kobberspiral, det er helt uten hormoner og kroppen går tilbake til sitt «normale» 🙂 Det kan virkelig anbefales altså! Har funket utrolig bra for meg, og jeg liker egentlig tanken på at jeg ikke tilfører kroppen noe kunstig. Nå er jeg hvertfall slik jeg er naturlig, på godt og vondt! Haha

    • Reply Ida Wulff 16. mars 2018 at 11:51

     Hehe! Shit, tenk om jeg er en heks uten p-piller også…..?

 • Reply Tina Ask 13. mars 2018 at 21:15

  Jeg syntes du er utrolig vakker jeg! 🙂

  Mensenuka er en kjedelig uke, det skal sies! All den cravingen man har, uff! Du er i hvert fall ikke alene. 🙂

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 11:49

   Du er god! <3

 • Reply M 13. mars 2018 at 21:51

  Hvorfor mobber/misliker/dømmer folk paradise deltakere? Hvorfor mobber man noen i det hele tatt? Fordi man hadde aldri gjort det selv, vært sånn, er sånn? Vi er alle forskjellige. Man burde respektere og være snille mot hverandre selv om man ikke tenker likt eller er lik en selv.

 • Reply Ida 13. mars 2018 at 22:36

  Åå føler med deg! Føler også at PMS har blitt verre med årene, men jeg føler det har blitt mye verre etter at jeg flyttet inn med kjæresten og plutselig hadde noen å blåse ut på i steden for å være i mitt eget selskap hvor jeg bare syntes synd på meg selv. Stakkars mann 😛
  Håper du fikk i deg litt sjokolade og at dagen i morgen blir bedre 🙂

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 11:47

   Kanskje jeg bare ikke merket det da jeg var alene?? Shit, det har jeg ikke tenkt på :O Jeg fikk i meg sjokolade vettu 😀 <3 Stor klem

 • Reply Elisabeth L 13. mars 2018 at 23:40

  Kunne ikke vært mer enig med deg! Spør ofte selv hvorfor menna ikke kunne ta enten mensen eller fødselen, selv om jeg skjønner at det henger sammen, Haha! Og Ja, jeg syns også at pms blir verre med årene! Husker godt jeg løpt rundt og skrøyt at jeg ikke hadde noe vondt i det hele tatt før jeg fylte 20, men gjett hvem så ligger som en larve på sofaen og hulker en gang i mnd nå, huff 🙁 haha!

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 11:46

   Haha! Synd det henger sammen, ellers kunne vi godt delt på lastene 😀 Og uff, stakkars <3 En gang i måneden er så alt for ofte! Stor klem

 • Reply A 14. mars 2018 at 01:41

  Siste setningen over bildet, HAHAHA!

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 11:45

   Haha 😀 <3

 • Reply Emily 14. mars 2018 at 07:08

  Visste du at PMS er et tegn på hormonell ubalanse?
  https://www.healthcoachfx.com/hormonal-imbalances/

 • Reply Anita 14. mars 2018 at 07:35

  Blæh. PMS er altså så ille noen ganger! Du er ikke aleine om å ha det sånn. <3 Klemmer til deg 🙂

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 11:45

   Klem tilbake <3

 • Reply Tonje 14. mars 2018 at 11:05

  Amen! Er en oppblåst ku nå selv 🙁 «medfølelse»

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 11:45

   God bedring <3 <3 <3

 • Reply Johanne 14. mars 2018 at 11:59

  All medfølelse til deg! Jeg har selv akkurat fått besøk av tante rød, og jeg har aldri hatt verre smerter eller humørsvingninger før! Ikke får jeg sove om natten heller da jeg konstant er kvalm og ikke finner noen behagelige liggestillinger. Toppen av kaken, jeg begynte og kaste opp av smertene i natt. Takk for meg. Håper du fikk sjokoladen din, det fortjener vi!

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 12:12

   Stakkars!! <3 Er så fælt når smerten er så sterk at man kaster opp. Føler 100% med deg! Og ja, vi fortjener så mye sjokolade at det tyter ut av ørene på oss. Masse god bedring til deg <3 <3

 • Reply k 14. mars 2018 at 12:22

  følern så sykt!!
  klem!

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 14:29

   Hei 🙂 Jeg sensurerte kommentaren din fordi jeg ikke ønsker den slags opplysninger i kommentarfeltet. Hvis du ønsker råd om det du lurer på, så oppfordrer jeg deg til å ta kontakt med firmaet du evt kunne tenke deg å jobbe i, og spørre hva slags egenskaper/utdanning de ser etter. Klem <3

 • Reply Ellabella 14. mars 2018 at 13:20

  Hvem i alle dager var det som våget å nekte en dame med pms å kjøpe sjokolade?! Hjelp.
  Du har min fulle sympati, pms er og blir dritt.

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 14:26

   Hehe 😀 takk takk <3 Fikk godteri til slutt!

 • Reply Linn 14. mars 2018 at 14:57

  Altså jeg blir grusom, og er så absolutt blitt verre med årene! Jeg synes så synd på samboeren for han får så hatten passer, og vel så det. Jeg griner for alt, mest av alt fordi det er synd på meg. Jeg griner fordi jeg veit jeg er jævlig, men klarer ikke skjerpe meg! Sist var vi på rema 1000 fem på 11. Mannen var vill i blikket og på desperat jakt etter sjokolade og melk, mens jeg satt i bilen å gråt store krokodilletårer. Når sjokoladen kom gikk tårene over til hysterisk latter! Mannen er fremdeles redd!😂
  God bedring🙏🏼

 • Reply U 14. mars 2018 at 15:13

  Morsomt og gjenkjennelig innlegg, til du kommer med kommentaren om paradise hotel. Registerer også at den eneste kommentaren omtrent du ikke har svart på er den som stiller seg kritisk til det du har skrevet om paradise. Det var en konstruktiv kommentar, så hvorfor velger du å ikke svare?

  Jeg skjønner som vedkommende over har skrevet heller ikke poenget med å rakke ned på noen bare fordi de tar andre livsvalg enn deg. Soesielt når de valgene ikke skader noen. Greit at du ikke ville gjort det, mange ville garantert ikke levd ditt liv og hatt din jobb og hverdag heller – men hvorfor behovet for å stille seg til dommer og over disse menneskene? Setter du pris på det når folk dømmer deg på bakgrunn av de tingene selv?

  Jeg liker mye av det du skriver, men synes du regelrett ofte kan virke dømmende og har en mening om ting det strengt talt ikke er nødvendig å ha en mening om. Let alone ytre den. Eksempelvis at det er «harry» å bli forlovet på det og det tidspunktet.

  Skjønner ikke at du gidder og skriver denne kommentaren i håp om at du tar det til deg, og begynner og heller fokusere på å behandle alle mennesker med respekt – også de som velger annerledes enn deg.

  • Reply Ida Wulff 14. mars 2018 at 15:18

   Jeg forbeholder meg retten til å skrive med det JEG mener er humor, og et skråblikk på samtiden. Det betyr ikke at jeg mener at noen mennesker er mindre verdt enn andre, basert på valgene de gjør i livet. Thanks for me.

 • Reply S 14. mars 2018 at 16:42

  Er som å høre meg selv under pms/mensen! Er så brutalt, først en ukes tid med pms og grining og negative tanker, og deretter 5-6 dager med smerter og blod… Det er nesten 50% av hver eneste mnd! Men godt å lese at jeg ikke er alene om å ha det sånn her.

 • Reply Mira 14. mars 2018 at 17:49

  Du har ikke vurdert å sette en stav i armen? Jeg slet så mye med intense menssmerter og PMS herfra til h*** da jeg gikk på p-piller. Med P-stav i armen, er menstruasjonen mindre (nesten ikke vondt) og for noen så mister de mensen også. Den er så sikker som å være steril, i tillegg til at den varer i 3 gode år!

 • Reply Thea 14. mars 2018 at 18:08

  Du må da vite at grunnen til at 85% av oss lesere leser bloggen din er for innlegg som dette! Du kommer for meg alltid til å være den jenta som sier ting som det er, ikke pynter på fasaden og spiller på humor. Selv om jeg føler meg sviktet fordi du ble en av «kjærestefolka», så digger jeg deg enda:-)
  (Håper jeg blir en del av kjærestefolka en gang…hahha)

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:30

   <3 <3 <3

 • Reply Marie 14. mars 2018 at 23:05

  Hvilken kafé er dette? Ser koselig ut! 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2018 at 16:02

   Baker Hansen på Vinderen 🙂 <3

 • Reply RS 14. mars 2018 at 23:14

  Trur jeg må være verdens heldigste. Har ikke hatt snev av pms noen gang,blir 46 og den uka kommer sværet skjelden. Går på p-piller og har aldri hatt problemer,så den uka med besøk med besøk merkes knapt😀så etter hva jrg forstår her har jeg vært utrolig heldig gjennom de noen og 30 åra Tante Rød har vært på besøk😀må få så at bloggen din virkelig blomstrer om dagen,akkurat som du. Syns du blir vakrere og vakrere. Keep up the good work😚

 • Reply Anonym 15. mars 2018 at 01:22

  Du er ikke gravid da?

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2018 at 16:01

   Jeg er så gal at jeg faktisk tok en ekstra test pågrunn av kommentaren din, du skylder meg penger! haha

   • Reply Anonym 16. mars 2018 at 00:25

    Nå måtte jeg le, du er fantastisk Ida! Nesten så jeg vippser deg for den 🙂

    • Reply Ida Wulff 16. mars 2018 at 00:51

     Haha! <3 skal nok klare meg 😀 selv om jeg gjerne skulle hatt en enig kjæreste. Håper du får en fin helg!

 • Reply Linn 15. mars 2018 at 09:59

  ÅH, sånne innlegg som dette gjør at du er den BESTE bloggeren! OG ja, det blir bare verre med årene. Du derimot, blir bare bedre og bedre! Håper dagen i dag er øøøøørlite grann bedre også 🙂 Klem til deg fra en fellow PMS-rammet sutrekjerring.

  • Reply Ida Wulff 16. mars 2018 at 11:51

   Så god du er!! Stor klem og god helg til deg <3 <3

 • Reply M 15. mars 2018 at 11:43

  AKKURAT det har jeg tenkt maaange ganger; det er urettferdig at vi som må føde også har mensen. Kunne ikke menn fått en av disse oppgavene? Når det gjelder pms er du ikke alene, har det ille selv <3

  • Reply Ida Wulff 16. mars 2018 at 11:50

   Jaaa, la oss dele på arbeidsoppgavene, hehe :O <3 Stor klem!

 • Reply Ga. 15. mars 2018 at 14:30

  Bloggen din er så herlig, morsom og ærlig! Håper du har tenkt å fortsette å blogge lenge!
  Når det er sagt, så har jeg et spørsmål. De årene (siden caffelatte) jeg har fulgt bloggen din, har du virket så trygg i deg selv, men du ble jo mobbet da du var yngre. Hvordan klarer du – selv om du nå har gått videre i livet og har det bra – å overse de vonde minnene og ikke bære nag til stedet du kommer fra og de folkene det gjelder, siden du har tenkt å flytte tilbake dit? Jeg ble mobbet for mange år siden, men bærer fortsatt en følelse av bitterhet til hele den bygda hvor jeg kommer fra, og sliter med å legge det fra meg..

  • Reply Ida Wulff 15. mars 2018 at 16:00

   Så hyggelig at du syns det, tusen takk <3 Jeg fortsetter så lenge det er gøy og givende, og er foreløpig ikke blitt lei de 11 (?) årene jeg har holdt på. Så det lover jo godt 😀
   Vet du, det er et godt spørsmål, og nå måtte jeg virkelig tenke. Av en eller annen grunn så glemte jeg den jentegjengen fort. Det var mye negativitet, drama, baksnakking og sladring generelt – jeg husker en av jentene pleide å si ÆSJ da vi gikk forbi en gutt i klassen som alltid gikk i slitte og litt skitne klær. Så jeg tror egentlig bare at jeg innså hvor bra det var fra meg å komme meg ut av den jentebobla og få meg noen andre verdier. Det kan godt være at disse menneskene er flotte folk i dag – men det var de ikke på ungdomsskolen. Og jeg var ikke perfekt jeg heller, så det er liksom bare… Livet. Leit å høre at du ble mobbet. Håper du er fornøyd med hvor du er i dag, og kan skille hjemstedet ditt fra noen få, ekle mennesker som også kommer derifra. Stor klem <3

 • Reply M 15. mars 2018 at 18:13

  Haha, jeg kjenner meg så igjen. Det verste av alt, er at jeg glemmer det fra måned til måned. Plutselig føler jeg at alt er bare dritt, alt er slitsomt og ingenting frister å gjøre. Så hver eneste måned blir jeg litt stressa, og tenker at nå må det jo være noe grunnleggende galt med livet mitt / valgene mine? Sååå kommer jeg på at jeg snart skal ha mensen og at om en kort stund vil alt være tilbake til normalen. Man må jo bare le litt av seg selv, tenker jeg.

 • Reply Victoria 15. mars 2018 at 19:55

  Tusen takk for at du skriver om det!! Jeg får også bare verre og verre pms med årene. Har tidligere brukt hormonell prevensjon og etter ca 1 år slutt, sliter jeg mye med pms. Har lest litt rundt og ser ut til at det er en ting som blir verre med alderen:( Jeg bruker vel både 4 og 5 dager med å være rasende, lei meg, sjokolade gal og så kommer krampene.. Så føler pms har tatt litt over livet nå, haha. Men synes det er lettere å gjenkjenne det nå og skjønne at det er derfor jeg er lei meg eller sinna. Så da prøver jeg å gjøre noe litt rolig og slappe av. I alle fall ikke under noen omstendigheter svare på mail, da er jeg tidenes pms bitch!

  • Reply Ida Wulff 16. mars 2018 at 11:48

   Siiikkert lurt å ikke svare på mail, kanskje telle til 10 først? Hehe. Men ja, håper jeg lærer å kjenne syklusen min enda bedre, sånn at jeg kan være bevisst på irrasjonelle følelser. Så slitsomt. Klem til deg <3

 • Reply Trine 16. mars 2018 at 22:57

  Hei! Hender det at du koser deg med en røyk iblant fortsatt eller?
  Hadde vært kult/deilig om du kunne lagt ut et bilde eller to der du koser deg med en røyk:) jeg må ærlig innrømme at du er utrolig sexy med en sigarett:p har du tenkt den tanken selv noen gang?

  • Reply Ida Wulff 17. mars 2018 at 13:44

   Nei, det gjør jeg ikke 🙂

 • Reply Shecity 16. mars 2018 at 23:25

  «Livet er en gave fra Satan sjøl» :D:D
  Made my day!
  Og ja, PMS ble definitivt verre med årene. På det verste sto det på med full guffe 7 – 10 dager FØR mensen….. Det er ganske mange dager av måneden, totalt sett 🙁

 • Reply Trine 17. mars 2018 at 16:00

  Så du har helt slutta å røyke nå? Og har heller aldri lyst på røyk?
  Ingen Marlboro Light terrasse?;)

 • Reply Malin 18. mars 2018 at 18:26

  Ida.. Du er det beste som har hendt internett i Norge.

  • Reply Ida Wulff 19. mars 2018 at 11:26

   Er det sant!!! Hurra!!! 😀 Hehe

 • Reply Trine 21. mars 2018 at 06:27

  Jeg fikk ikke svar på spørsmålene mine:/ er det litt tabu å snakke om at man røyker?

 • Reply Anette 25. mars 2018 at 23:27

  Du er virkelig nødt til å prøve naproxen fra apoteket. Det er smertestillende for menssmerter og uten de ligger jeg i fosterstilling i 2 dager. Har anbefalt flere venninner som har fått det så mye bedre etter de startet. Tas når smertene starter. De koster ikke all verdens så du bare må prøve. Ps: se skal selvsagt betales med felleskortet eller evt. som en gave fra han. Hehe. Klem

 • Reply Forf 19. november 2018 at 13:05

  Vi menn har snart ikke noe annet valg enn å filme dere når dere har mensen. Slik at vi har bevis når det er over.

  Jeg har opplevd dette hundre ganger; kvinner tror de er stabile og oppfører seg normalt når de har mensen. Så de forstår ikke hvorfor vi menn klager. Det er èn uke hver månede som kvinner mister evnen til å se seg selv og hva de gjør.

  Jeg kaller det helvetesuka. Når det starter, pakker jeg bagen og forsvinner i en uke eller to. Å bo i samme hus som en ustabil heks er ikke moro, spesiellt ikke når heksa tror hun oppfører seg normalt. Dere er ikke så stabile som dere tror selv, desverre. Bare spør hvilken som helst mann som levd sammen med dere i helvetesuka. Dere blir fullstendig gale. Normal i det ene øyeblikket, en hvesende heks det neste også tilbake til normal. Og hun merker det ikke selv. Det er et mareritt.

 • Leave a Reply