Hverdagsliv

TING DU KAN GJØRE I OSLO I HELGEN

24. mars 2018

Goood lørdag  Jeg hadde håpet på å sove lenge i dag, men naboen håpet visst på å pusse opp leiligheten sin. Så det var bare å gi opp! Av en eller annen merkelig grunn så ble jeg ikke sur, jeg tenker bare at jeg får mer ut av lørdagen. Lørdager uten planer er blitt en stor favoritt. Når samboeren min står opp, skal vi ha vår obligatoriske helgefrokost. Det er blitt en tradisjon jeg er veldig glad i. Vi spiser aldri frokost sammen i ukedagene, men på lørdager og søndager – frokost i minst to timer!

Jeg blir ofte spurt om Oslo-tips, både av folk som bor i Oslo og av folk som skal besøke Oslo. Så i dag tenkte jeg å komme med noen tips til hva man kan finne på i Oslo i helgene. Og da mener jeg ikke utesteder og fancy restauranter, men litt mer.. Kulturelle ting? Det er lett å tenke at nå på vinteren (skulle vel egentlig vært vår by now) er det ingenting å finne på. Meen, det er da en god del hyggelige aktiviteter man kan gjøre på denne årstiden også. Og dette er overhodet ingen dyre tips, her er det noe for de fleste lommebøker 😀

Du kan… 

Besøke Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen. Jeg var nærmeste nabo med dette museet i to år, og har hatt mine søndagsbesøk. De har utrolig mye spennende, så dette passer fint for de som ikke er så kunstinteresserte også. Skulle du derimot være kunstinteressert og være på utkikk etter noe til dine egne vegger, kan du hoppe innom FineArt etterpå, som ligger rett borti gata. En gang lot jeg meg nesten friste av et gigantisk selvportrett av Unni Askeland, hvor hun holdt en lilla dildo i hånden. Jadda.

Dra på Norsk Teknisk Museum. Jeg hadde ikke vært der siden jeg var barn, og dro med meg samboeren en lørdag. Vi brukte sikkert tre timer der, var så mye spennende å se på og ikke minst knapper å trykke på.

Spille innendørs minigolf hos Oslo Camping. Like fin aktivitet på dagen som på kvelden! Det åpner kl 13, men fra klokken 18 er det 20- årsgrense.

Kjøp med deg en kaffe og gå tur i Vigelandsparken (Frognerparken) som er verdens største skulpturpark! Ta selfie med sinnataggen, og hopp innom Vigeland-Museet som har gratis inngang.

Gå på stand up! Latter har mye bra. Eneste som er synd er at man ofte bør booke det i god tid på forhånd, og at det kan være litt dyrt. Reis Deg Komiker er også en side man kan følge med på om man vil få med seg show andre steder enn Latter.

Ta på deg gode sko, lette klær og godt humør, og ta IKEA-bussen gratis til IKEA! Kanskje ikke så relevant for alle, men… Hehe. Fin lørdagsaktivitet hvis man ikke har andre planer, og faktisk trenger noe til hjemmet. Varehusene holder åpent helt til 21.00 på lørdager, så man trenger jo ikke gå i kaoset på dagtid.

Kle deg sporty, ta med matpakke og gå opp Vettakollen. Kjempefin utsikt utover Oslo derifra! Du kommer dit enkelt ved å ta t-banen til Vettakollen stasjon. Resten kan Ruter og Google Maps hjelpe deg med.

Tilbring en dag på Bygdøy! I sommer gikk jeg sikkert 30.000 skritt hver dag, og rundene mine på Bygdøy var et godt bidrag. Det er så fint der! Ha piknik i Paradisbukta eller på Huk, og besøk et par museum. En helg var vi innom både Kon-Tiki Museum og Fram Museum, som man kjøper en samlebillett til. Det er veldig lett å komme seg til Bygdøy, bare å sette seg på 30-bussen!

Gå på en ekstra koselig kino. Gimle Kino i Bygdøy Allé er noe helt for seg selv. Gammeldags og vakker kino, hvor du kan kjøpe øl/vin og pakke deg inn i et pledd mens du ser på film. Vika kino har også alkoholservering, og der kan man sitte og ta et sosialt glass før man går inn i kinosalen.

Spis en god brunsj ute. Jeg googlet litt, og likte veldig godt guiden Urbania Magasin har laget.
Hvis du har et tips til en fin helgeaktivitet i Oslo, så sleng den mer enn gjerne inn i kommentarfeltet 😀

Nå er det blitt liv i leiren her, og vi skal begynne på frokosten. Håper du får en fin lørdag 

21 Comments

 • Reply Anine 24. mars 2018 at 11:27

  Anbefaler brunsj på Miss Sophie, der er det så hyggelig! Ha en fin lørdag! 🙂

  • Reply Ida Wulff 26. mars 2018 at 10:04

   Det må jeg få til 😀 <3 Håper du hadde en fiin helg!

 • Reply Linn 24. mars 2018 at 13:26

  Ææh! For et fantastisk digg innlegg 😀 og dette kommer fra en Oslo-jente og evig oslo-beboer, haha. Fort gjort at man bare gjør det samme, så alltid deilig å få input. Bytips går som oftest i restauranter på blogger, så jeg tipper flere enn meg vil synes dette innlegget er helt prima. Orginalt og kreativt. Håper lørdagen og helgen blir helt nydelig <3 KLEM

  • Reply Ida Wulff 26. mars 2018 at 10:03

   Så gøy å høre! 😀 Tusen takk! Og klem til deg <3

 • Reply Thea 24. mars 2018 at 19:19

  Ganske billig (jeg husker ikke helt for jeg har bare vært på date der og andre har tatt av seg betalingen hehe) på Josefines på torsdager! Forskjellig lineup hver uke med både kjente og ukjente komikere. Veldig hyggelig! 🙂
  Håper dere har en deilig helg!

  • Reply Ida Wulff 26. mars 2018 at 10:03

   JA, det er et supert tips 😀 Håper du hadde en fin helg <3

 • Reply Innflytteren 24. mars 2018 at 21:26

  Mye fine tips😄

  Som relativt ny innflytter fra Oslo til Tønsberg ønsker jeg meg samme tipsene for Tønsberg på et senere tidspunkt😁

  • Reply Ida Wulff 26. mars 2018 at 10:02

   Jaa, det skal vi få til 😀 Velkommen til Tønsberg!

 • Reply Marie 25. mars 2018 at 17:58

  hei! veldig fin buke, hvor er den fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 25. mars 2018 at 18:41

   Den heter Scarlett og er fra Lee <3 for ordens skyld, så er bildene tatt til et oppdrag på Instagram (annonse), men den har vært favorittbuksen min i flere år 😀

 • Reply Katrine 25. mars 2018 at 20:40

  Hei! Så fin bukse Ida! 😀 Hvor kjøper du Lee buksene dine? Husker jeg kjøpte Lee bukser, da jeg gikk på ungdomsskolen og vgs. Begynner å bli noen år siden hehe. Hilsen 29-åring 🙂

  • Reply Ida Wulff 26. mars 2018 at 09:56

   Hehe, det gjorde jeg også 😀 Jeg har for det meste kjøpt på Carlings og Urban. Ikke to butikker jeg vanligvis går inn i, meen Lee har de 😀 <3

   • Reply Katrine 26. mars 2018 at 13:23

    Hehe, ikke de butikkene jeg henger mest i heller, men tusen takk! Da skal jeg sjekke ut det 😀

    • Reply Ida Wulff 26. mars 2018 at 13:41

     😀 <3

 • Reply Anonym 27. mars 2018 at 14:48

  Herregud, så bra innlegg! Flotte tips. Gleder meg til å utforske tipsene dine i påsken 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 15:32

   Åå, takk 😀 Håper du får en fin påske <3

 • Reply Janne 31. mars 2018 at 11:43

  Hallo:) hvor er jakka fra?:) God påske 😊

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:23

   Ravn Copenhagen 🙂

 • Reply Marte 2. april 2018 at 12:43

  Likte skoene dine, hvor er de fra?

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:10

   Vagabond 🙂

 • Reply Maria 10. april 2018 at 19:04

  Selvom det er et mattips vil jeg virkelig anbefale et besøk til Vippa på Vippetangen! Kul atmosfære, interessante foodtrucks og nydelig utsikt:-)

 • Leave a Reply