Hverdagsliv

NESTE VINTER SKAL JEG LIKE

26. mars 2018

To sofagriser som endelig kom seg ut i naturen i går! Jeg fikk tursko til jul, men det skulle visst ta tre måneder før de fikk sin debut. Vi tok banen til Sognsvann, og skulle egentlig gå til Vettakollen. Men! Nye sko = gnagsår. Så vi holdt oss på Sognsvann. Det var nok til at vi følte oss som norske, sporty og vellykkede mennesker.

Sorry, men jeg bare hater snø. Og det er synd – for jeg bor i et land hvor det kan finne på å være snø store deler av året. Så nå er det sånn at jeg har bestemt meg for at fra og med neste vinter skal jeg begynne å like snø. I hvertfall bruke den til noe. Jeg skal kjøpe meg ski, optimalisere turtøy-garderoben min, og bli en av de som sitter på kollektiv transport og har dype samtaler om smøring og føre. Sistnevnte var tull. På t-banen i går var det en dame som sa klisterføre 43 ganger på tre stopp, jeg ble helt svimmel. At det går an å bry seg så mye, liksom. Men jeg vet at det bare er fordi jeg ikke forstår. Neste vinter skal jeg forstå. Jeg skal på hytteturer, sitte i snøen og grille pølser, og jeg skal… Ja, jeg vet ikke hva man gjør jeg. Smøre ski, smøre brødskiver, smøre hjernen min med kjærlighet og tålmodighet til vinteren. For jeg kan visst ikke vinne over den, så jeg får vel heller joine den.

Med det sagt:  holder det. Jeg vet at sola skinner oftere nå, og jeg ser at isfjellene på fortauene begynner å smelte. Men man vet aldri. Plutselig daler det ned igjen. Det året jeg flyttet til Norge, snødde det på 17. mai. Krysser fingrene for at vi kan få fred nå. Og for at jeg har en annen innstilling når vinteren kommer tilbake.

12 Comments

 • Reply Lisa EH 26. mars 2018 at 10:54

  Haha! Elsker å starte dagen med et ærlig og morsomt innlegg fra deg 😀 Jeg og kjæresten skal også bytte ut asfalt med snø!
  Ønsker dere en fantastisk påske <3 <3

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:31

   Håper du har hatt en fiiin påske <3

 • Reply Nina 26. mars 2018 at 13:09

  Har du røyket noe i helgen? Jeg har faktisk funnet ut at det går helt fint å røyke bare 1 eller 2 Marlboro Light om dagen. Jeg har tidligere bare festrøyket, men så tenkte jeg hvorfor skal jeg ikke kunne kose meg med en røyk av og til, når det er så godt. Vi lever jo bare en gang 🙂 Så da har jeg i ca et par uker nå nytt en Marlboro Light 100 hver kveld før leggetid, og et par dager en om formiddagen hvis jeg har kjedet meg. Og jeg trenger ikke mer, jeg får ikke veldig lyst på røyk ellers, bare synes det er godt å kose seg med den ene 🙂

 • Reply Helene 26. mars 2018 at 13:36

  Ida! Hvis du trenger paraplyer så har jeg noen til deg. Har ikke blogg eller noe sted å få ut frustrasjonen min, så jeg gir den heller til deg. Bruk informasjonen hvis du vil:

  – Folk som driver med CrossFit og tror at det er interessant å skrive på insta om open (hva faen ER det?), EMOM, RFT? Jeg forstår ingenting og er SÅ lite interessert i å se folk i sportstopp med treningstryner som gjør ting med tunge vekter. CrossFit er bare et annet navn for styrkesirkel.

  – This goes to the bloggere som ikke er bloggere: Folk som går på tur og stiller opp real turmat-posen, gassbrenner og trekoppen sin ved de svære turskoene og knipser bilde #turjenter. Du er ikke Lars Monsen fordi du har trekopp og lager deg ferdigmat ute.

  – SITATER UNDER BILDER. Nok sagt, du er ikke Kari Bremnes. «Se mer mot nord» jo takk du, jeg ser rett inn i vinduet på et kontorlandskap som garantert har sett meg naken.

  – Folk som slanker seg over sosiale medier. Flott at du går ned i vekt fordi det er bra for helsa, men jeg ønsker ikke se at du trener, se at du spiser sunt, eller hvor mange kalorier klokka di har forbrent. Bortsett fra Vegard Harm #ilåvju

  – Den gjelder forøvrig også trente som trener.

  – Sist, men ikke minst: folk som danser med godteposer og tror at det er gøy, motiverende eller føler seg som et forbilde. Det er ikke gøy, det ser helt teit ut og er mest irriterende. Dans gjerne med sjokoladesaus på kroppen, men forstår ikke på noen måte hvorfor det absolutt må komme på Instagram.

  Merker at dette hjalp og frustrasjonen går mye i trening – og fjellturbilder, men ærlig talt, vi er så feeeeerdige med det opplegget der.

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:29

   Åh, så herlig med noen paraplyer!!! Takk 😀 Hehe. Kjenenr at det er på tide å skrive ned noen selv snart.

 • Reply Guro 27. mars 2018 at 14:29

  Haha! Fantastisk innstilling! Man trenger jo ikke å gå 100% ut med en gang heller, bare det at dere var ute et par timer i frisk vinterluft er vel et stort steg i riktig retning? Etter å ha sett (via sosiale medier) den fryktelige vinteren dere går gjennom der hjemme priser jeg meg lykkelig for å ha flyttet til varmere strøk. Vinteren er riktignok på 0 grader noen ganger, men tror ikke det har snødd her på et halvt århundre, så det er jeg glad for 😀

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 15:34

   Ja, ikke sant? 😀 Baby steps, hehe. Åh, du er i Brasil!!! Heldig! Dit har jeg så lyst å reise tilbake. Var innom São Paulo, men var så sjuuuk at jeg ikke klarte å nyte det. Kos deg masse, og stor klem <3

 • Reply Ingrid 27. mars 2018 at 15:43

  Lite tips fra meg, kjøp felleski, altså ski med litt pels under! Får du både god glid i nedoverbakker, og godt feste oppover, uten å stresse med hvilken smøring som passer til hvilket vær, samt alt klisset som blir med klister under skia 😉 trenger dessuten ikke å gå sånne ekstreme langturer, en liten kilometer eller to er mer enn nok for at jeg skal føle med som en ‘skikkelig nordmann’ 🙂

 • Reply Madde 27. mars 2018 at 17:43

  Hva mener du med det året du flyttet til Norge??:O er du ikke opprinnelig norsk?? vinteren er deprimerende med mangel på D-vitamin og himmelgløtt, gudskjelov er det snart sommer:-)

  • Reply Ida Wulff 28. mars 2018 at 13:21

   Halvt dansk, bodde der til jeg var 5! 🙂 og ja, takk og lov for at sommeren snart kommer listene <3

 • Reply Silje 5. april 2018 at 03:07

  Hei Ida! 🙂
  Du er nydelig. Hvor får du satt på vippene dine? De ser sykt bra ut! Bor i Tønsberg og leter etter et bra sted å ta det, vil prøve.
  Mvh Silje 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. april 2018 at 11:11

   Hei <3 har aldri satt på vipper i Tønsberg, men let me know hvis du finner noe braa 😀

  Leave a Reply