Nybygg, hjem & interiør

SOFAEN SOM STOD ØVERST PÅ ØNSKELISTEN

26. mars 2018

Reklame: jeg har fått rabatter av ygg&lyng


Det er ikke ofte jeg henter interiør inspo fra foreldrene mine  – det har vel heller pleid å være omvendt. Men etter at de fikk seg kjøkkensofa fra ygg&lyng, har jeg bodd i den sofaen når jeg har vært på besøk. Det er der jeg har lest til eksamen, sett et ti-talls soloppganger og lagt meg ned i matkoma etter familiemiddager.

Med andre ord: jeg fikk øynene opp for ygg&lyng, et merke som leverer tidløst, norskt design av høyeste kvalitet. Hvis du i likhet med meg har trålet interiørbutikker den siste tiden, har du kanskje sett en av deres nydelige velour-sofaer stå utstilt i en eller annen lekker farge. Og ja – jeg husker godt at jeg sa at jeg ikke hadde lyst på velour-sofa. Men det var fordi jeg fikk høre fra alle kanter at det støver voldsomt og trekker til seg alt. Nå har jeg lært at det kun er «billige» materialer som oppfører seg slik. Velger du velour i 100% polyester, så får du en fin velour-sofa som ikke må støvsuges tre ganger daglig. Dermed fikk samboeren min viljen sin. Det blir velour-sofa, og jeg kunne ikke vært mer forelsket i den vi har valgt.
For en liten stund siden, besøkte vi Palma på Skøyen. De selger ygg&lyng i butikken sin, og ville hjelpe oss med å sette opp bestillingen. Da vi dro til butikken, hadde vi fremdeles ikke bestemt oss helt for hvilken modell vi ville ha. Det stod mellom Hvile Modulsofa og Lun Modulsofa. Farge var vi helt blanke på. Men da vi entret Palma, og så de to sofaene utstilt skjedde det noe gøy: vi så på hverandre, pekte på Hvile Modulsofa og nikket. Vi har bestemt oss. Hehe. Fargen ble vi også enig om på et blunk. Det fristet litt å være vågal – velge mørkegrønt eller mørkeblått. Men det ble noe tidløst, som vi kan ha i mange, mange år.
Da modell og farge var valgt, gjenstod det å bygge sofaen. Ettersom det er en modulsofa, kan den bygges nøyaktig slik man ønsker. Vi hadde med oss en tegning av leiligheten og et par tanker vi hadde gjort oss på forhånd. Sofia hos Palma lyttet til det vi hadde å si, og lagde sofaen vår på et minutt. På papiret, altså 😉 Sofaen skal jo lages på bestilling, så det er 6-8 ukers leveringstid.Den blå sofaen på bildene er altså Hvile Modulsofa som vi valgte. Vår er i en annen farge, og kommer til å være større. Sjeselongen skal være lengre, og i tillegg valgte vi en bredere pute i midten av sofaen. Plass til masse venner og familie – eller til at vi to breier oss ut for å se på serie 

Er det lov å føle lykke over en sofa?! Jeg gjør det. Og ikke minst over at man kan ha velour-sofa, uten at den ser flekkete, støvete og rotete ut. Som nevnt: 100% polyester, så er du safe.

Kan nesten ikke vente med å få denne herligheten hjem til den nye leiligheten!

26 Comments

 • Reply Lina 26. mars 2018 at 15:27

  Nydelig sofa!! Ser selv etter ny sofa, kanskje det blir av samme merke🤔😍

  Hvilke stoler gikk dere for på IKEA? Spent å høre da jeg liker stilen din/deres og trenger nytt..🤩

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 09:33

   De har veldig mye fint <3 fra Ikea gikk vi for Nils spisestuestoler med armlene! 🙂

 • Reply AA 26. mars 2018 at 15:38

  Helt nydelig sofa!

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 09:23

   <3

 • Reply Emma 26. mars 2018 at 16:24

  Uæææh! Har vært på sofajakt i ukesvis! Det merket har jeg ikke hørt om. Så fine! Hva er prisklassen? Skjønner at det varierer ut fra hvor stor man har, men typ den du sitter på?

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 09:26

   Ja, ikke sant 😀 den jeg sitter på her aner jeg ikke, så det tør jeg ikke svare på – men hvis du ringer Palma som har utstillingen på 22563630, så kan de sikkert svare på et blunk <3

 • Reply Anna 26. mars 2018 at 17:20

  Wow…nydelig en slik vil jeg også ha, gleder meg til å se. Kan tenke meg du ser frem til dette.

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 09:26

   Om jeg gjør! 😀

 • Reply Jade 26. mars 2018 at 17:30

  Åh, dette innlegget likte jeg godt. Nå vet jeg i alle fall at Ygg&Lyng skal sjekkes ut neste gang jeg skal kjøpe sofa 🙂 Liker litt sprelske farger jeg da, og de hadde jo vanvittig mange valgmuligheter på både stofftyper og farger! Palma så også ut for å være en butikk verdt et besøk, så takk for bilder derfra. Blir kjempegøy å følge med på flytting og innredning 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 09:21

   Så hyggelig! 🙂 og ja, Palma hadde veldig mye fint både av stort og smått. Og de fargene man kan velge på sofa.. for mye fint!! Gleder meg til å dele alt 🙂 <3 ønsker deg en super dag

 • Reply Anine 26. mars 2018 at 17:55

  Ååå så fin sofa! Jaa, det er lov å føle lykke over en sofa 😀 Hvilken farge valgte dere?

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 09:20

   Enig 😀 vi gikk for antrasitt, den så helt fantastisk ut i velour <3

 • Reply Maren 26. mars 2018 at 22:10

  Du får kanskje en fin sofa som ikke må støvsuges om du velger en med polyester, men at det ikke er «billig materiale» er tullprat. Polyester er en ufornybar, lite miljøvennlig fiber som er veldig billig å produsere.. derfor er den også veldig populær! Det positive med det er at det kan brukes til veldig mye, samt at den kan kombineres med andre type materialer – og som du skriver, vil sofaen din være enkelt å stelle og beholde fargen sin lenge grunnet nettopp valget av polyester. Godt valg av sofa, veldig lekker – men rett skal være rett 🙂 Og ja, jeg er sikkert forbanna irriterende som påpeker den lille detaljen der, men da får du bare slå meg.

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 09:19

   Dette har du tydeligvis mer peiling på enn meg! 😉 kan ikke bli sofaekspert på en dag!

 • Reply Kristina 26. mars 2018 at 22:15

  Det er helt innafor å føle lykke over en slik sofa!! Shit så fin <3 Og hipp hipp hurra for velour!

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 09:17

   Jaaa, ikke sant?! 😀 <3 Hehe

 • Reply Elise 27. mars 2018 at 14:46

  Så fin sofa! Lurer på hvilken farge siden det ikke ble blå men en tidløs farge?? Hmm, svart? Neida men hvor er genseren fra? Elsker sånn rustfarge <3

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 15:31

   Vi gikk for antrasitt, kjempefint i velour 😀 Og genseren er fra Second Female. Klem <3

 • Reply M 27. mars 2018 at 15:01

  Sofaen var kjempefin, men polyester er i aller høyeste grad et billig og «dårlig» material. Så det blir litt feil å ordlegge seg slik som du gjorde. Jeg elsker velour og har alltid gjort det. Hvordan velouren er med tanke på å tiltrekke seg støv, utseende, mykhet, holdbarhet osv har mer å gjøre med hvordan den er produsert enn hva det er produsert av. Det finnes nydelig bomullsvelour også. Noe som er veldig greit med velourmøbler er at du enkelt kan fjerne støv og hår med en lett fuktet klut som du drar over stoffet. 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. mars 2018 at 15:32

   Må tydeligvis slutte å uttale meg om stoff! Meeen, fin sofa blir det uansett, og ville ikke valgt noe annet enn 100% polyester 😀 Billig eller dyrt. Klem!

 • Reply Margrethe 28. mars 2018 at 17:48

  Vi har vært sikkelig uheldig med ygg og lyng sofaen vår. For mye trekk på putene gjør at stoffet pølser seg. I tillegg så nupper trekket noe fælt. Har vært i kontakt med butikken som solgte oss sofaen og fått beskjed om «sånn er det bare». Ikke den billigste sofaen og sitter igjen med kjiip følelse! Vi har nok bare vært ekstremt uheldige med vår produksjon – lykke til med sofa og leilighet!

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:27

   Åh, så kjedeig!!! 🙁

  • Reply Linda 27. juni 2019 at 07:39

   Har du prøvd med nuppefjerner? Kan være fremmedfibre (pledd?) som gjør at den nupper. Verdt et forsøk eller to. Ville impregnert den også. Pleier å hjelpe. 🙂

 • Reply Linda 27. juni 2019 at 07:36

  Hei. Kjempefin sofa. Gratulerer. Gleder meg til å se flere bilder fra leiligheten deres. Vet du hvem leverandør av sofaen er? Vi har ikke Ygg og Lyng her, så kanskje heter den noe annet i en annen butikk? Skal ikke sitteputen gå foran armen på sofaen forresten? 🙂 Mange spm, men er på leit etter sofa og likte denne kjempegodt. <3

  • Reply Ida Wulff 27. juni 2019 at 09:16

   Ygg & Lyng selges blant annet hos Palmastore og W22 <3

 • Reply sklep internetowy 12. mars 2024 at 15:15

  Wow, amazing blog format! How lengthy have you been blogging for?
  you made blogging glance easy. The whole look of your website is great, let alone the content
  material! You can see similar here dobry sklep

 • Leave a Reply