Nybygg, hjem & interiør

A DREAM COME TRUE

2. april 2018

Jeg er ikke så fan av engelske overskrifter, men nå lider jeg av bloggvegring uansett, så hvorfor ikke ta den helt ut og pine seg selv.

Sist vi snakket sammen var jeg på vei til Sverige for å bedrive en av livets største gleder: harryhandel. Og hvis du i det hele tatt orket å registrere den faktaopplysningen, så du kanskje for deg at jeg trampet rundt på Nordby-senteret med godterispade i den ene hånda og en tre-liters vindunk i den andre?

Den gang ei. Denne harryhandelen hadde en helt annen agenda. Og det var å bedøve litt av lengselen etter mitt nye hjem.

Noe av det jeg lengter mest etter, er noe så basic som å ha plass til husholdningsartikler i hjemmet. Slippe å leve fra dorull til dorull. Slippe å bruke 50.000 kroner på en liten eske med oppvasktabletter, for det er alt det er plass til i skapet per dags dato. Snart har jeg to kott inne i min egen leilighet, hvor jeg kan ha dopapir, håndsåpe, oppvasktabletter, tøyvaskemiddel, tøymykner og what not. Jeg skal aldri være tom for noe.

Jeg er kanskje psycho, men jeg blir glad av å tenke på det.

Tenk å bare gå på kottet for å hente oppvasktabletter som jeg kan fylle på den fine boksen jeg har på kjøkkenet. Tenk at jeg snart skal ha tørkerull på kjøkkenbenken, ikke gå på do og hente dopapir til å tørke av agurken! Gåsehud på den gode måten.
Her er litt av fangsten. Det ble egentlig bare en symbolsk handlerunde, for følelsens skyld. Alt vi handlet må nemlig stå på gjesterommet hos mamma og pappa frem til vi tar over leiligheten vår. De ble glade…

I dag er det faktisk én uke til befaring. Hvordan leiligheten ser ut er jeg ikke så spent på lengre, ettersom jeg allerede har vært inne i den. Men er det noen som vil dele med meg hvordan en befaring foregår? Tar det lang tid? Hva gjør man egentlig? Jeg har vært så ivrig at jeg har booket hjemmebesøk av en som skal ta mål av alle vinduene, slik at ventetiden på solskjerming ikke blir så lang. Krysser fingrene for at det går som smurt.

Vi snakkes snart igjen, jeg skal jobbe litt med denne bloggvegringen min. Tror den kommer av alt for dårlig innhold, og at jeg har 120 kommentarer jeg ikke har rukket å godkjenne og svare på. Ikke innafor!

48 Comments

 • Reply TE 2. april 2018 at 15:37

  Oj, befaringen er viktig. Der skal du sammen med byggeleder gå over å se at alt er slik du vil ha det. Feks. hakk i gulv, tak og vegg. Lekk vannkran, skjolder i maling…ja, alt av småpirk, som du vil ha fikset til overtakelse. Sjekk også fall mot sluk i dusj + spyl ned en gang i dassen, bare for å se at det funker som det skal. Her må du være kritisk, for du betaler tross alt ett par lapper for herligheten 😉 Lykke til, blir stas med ny kåk!

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:08

   Om jeg skal være kritisk!! Og jeg skal huske å spyle ned i do 😀 Hehe. Tusen takk for innspill <3

   • Reply Guri 3. april 2018 at 17:39

    Slenger inn et tips, da befaringen er VIKTIG, som det sies over. Hør episode 34 i podcasten Juridisk ABC.

    • Reply Ida Wulff 4. april 2018 at 01:03

     Satte den på NÅ, takk for tipset 😀

 • Reply Sab 2. april 2018 at 16:50

  Hei Ida, superfan av bloggen din 🙂 kan jeg få spørre om tips til interiørmagasiner?

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:11

   Hei 😀 Jeg rasker bare med meg alle på matbutikken, har ingen spesiell favoritt. Går etter coveret,hehe…

 • Reply M 2. april 2018 at 17:24

  Ny leilighet er gøy 😃 da vi hadde befaring på vår nye leilighet, stilte utbygger med takstmann. Dersom de ikke gjør det hos dere, anbefaler jeg på det varmeste å leie en egen! Her oppdaget han masse småting, som vi ikke la merke til, og som ble ordnet før innflytting. Ugjevnheter i malingen, steder som måtte vaskes på nytt, feil på kjøkken etc. Sjekk tilvalgene ekstra nøye! (om du har fått riktige hvitevarer o.l). Lykke til med flyttingen! 💜

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:07

   Takk for innspill! Skal høre med dem om de stiller med takstmann 😀 <3

 • Reply Tonje 2. april 2018 at 18:10

  På befaring her så gikk vi gjennom hvert enkelt rom, alle kriker og kroker, sammen med prosjektansvarlige for å se om alt stemte eller om det var feil eller mangler som burde rettes opp før innflytting 🙂 Det var noen flekker her og der, noe maling som måtte gjøres og noe ny listlegging hos oss. Veldig greit! Alt var fikset og perf før innflytting!

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:07

   Så kjekt, takk for at du ville dele 😀

 • Reply Hanne 2. april 2018 at 18:21

  Hei! Spennende tider 🙂 befaringen tar vanligvis ca 1 times tid. Her har du mulighet til å påpeke feil og mangler og få de rettet til overlevering. Sjekk at alt funker som det skal (elektrisk, vann, varme og ventilasjon), sjekk parketten for svanker, knirk, hakk og riper, sjekk at fliser er lagt riktig, sjekk at fall mot sluk er i orden, sjekk vegger for dårlig maling/dekk evt riper og hakk osv. Sjekk at alle tilvalg er levert iht bestilling. Vær nøye og bruk god tid! Mange har med takstmann. Lykke til 🙂

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:06

   Tusen takk for innspill <3

 • Reply Line 2. april 2018 at 19:03

  På befaringen sjekker du bare at alt er som det skal i leiligheten. Sjekk vegger, gulv o.l for riper osv. At alle el punkt er der de skal være. Sjekk at du får det du har betalt for og at ingenting er skadet. Når vi var på befaring var det en takstmann til stede fra utbygger for å hjelpe til med sjekken, kontrollerte blant annet at alt av vann og strøm var i orden på kjøkkenet. Tok ca 1 time.

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:06

   Så kjekt, håper det vil være en takstmann tilstede 😀 <3

 • Reply Maria 2. april 2018 at 19:57

  Haha, åååh! Deler entusiasmen din!!! 🙂 🙂 Gleder meg på deres vegne og gleeeeder meg til å se leiligheten 😀

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:05

   Hurraaa, jeg gleder meg til å vise frem 😀 <3 <3

 • Reply Lise G 2. april 2018 at 20:22

  Et lite tips om solskjerming: aldri bestill fra Fasadeprodukter! Makan til useriøs bedrift. Vi bestilte solskjerming i juni i fjor, og det er enda ikke i orden😠

  Lykke til med innflytting💛 Leiligheten ser helt herlig ut ☺️

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:05

   Takk for tips – eller anti-tips, da. Slikt er alltid nyttig 😀 Håper dog det ordner seg med solskjermingen din snart, såå irriterende med useriøse aktører. Og tusen takk <3 Stor klem!

 • Reply Camilla 2. april 2018 at 20:25

  Så gøy at det nærmer seg overtakelse! Fra et juridisk ståsted er det viktig at du gjennomgår leiligheten nøye og skriver ned alt som skal utbedres/endres og fristen for dette i overtakelsesprotokollen. Les gjerne denne korte artikkelen http://www.juridiskabc.no/eiendom/nybygg/overtakelse-og-overtakelsesforretning-bustadoppforingslova/

  Lykke til! ☺️

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:04

   Takk! 😀 <3

 • Reply Malin 2. april 2018 at 21:00

  Hei! Befaring kan ta alt fra 5 minutter til 2 timer, spørs helt hvor nøye dere er. Jeg anbefaler å ta deg GOD tid, og ta med deg foreldre/evt venner som ser ting med andre øyne. Jeg var helt i ekstase over min nye leilighet og så ikke noen feil, men hadde heldigvis med min far som så slurv både her og der. Den ene veggen på soverommet bulet utover, og stria på veggene var skjev i skjøtene o.l. Det gjorde at de måtte utbedre feilene og jeg måtte vente en MÅNED med å flytte inn etter befaring.
  Så ta deg god tid, og sjekk at alt er blitt gjort ordentlig, så slipper du å flytte inn i en leilighet full av feil som du etterhvert oppdager.
  Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:04

   Oi, ja, vi får prøve å ta oss god tid. Og sikkert veeldig lurt å ha med noen ekstra sett med øyne 😀 Takk for at du ville dele <3

 • Reply Ingvild 2. april 2018 at 21:12

  Haha, sånne ting blir jeg også lykkelig av!

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:03

   Godt å høre, hehe 😀

 • Reply Lambina 2. april 2018 at 21:40

  Europris har salg på lambi tørkepapir og toalettpapir med jevne mellomrom (79 for 24pk toalettpapir og 99 for 20pk tørkepapir). Hilsen hun som alltid har minst 48 toalettruller og 48 tørkeruller i boden. Always.

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:03

   Oi, så bra! 😀 Takk for tipset <3 <3

 • Reply Lene 2. april 2018 at 22:43

  Dere går gjennom rom for rom med en som er ansvarlig for byggeprosjektet. Dere finner gjerne pirk og feil/mangler som skal fikses før dere flytter inn. Her tipser jeg dere til å være nøye med å sjekke hjørner, lister, gulv, spikerhull, maling, fliser osv! Tar ca 45-60min.

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:03

   Takk for tips!! <3

 • Reply L-S 2. april 2018 at 22:53

  En befaring er vel litt opp til deg selv hvor lang tid tar, på en måte. Greiest å bruke litt tid. Man går igjennom hele leiligheten, sjekker feil og mangler. Sjekker at alle tilvalg osv man har ønsket er med. Vi for eksempel hadde en sprekk i flisa i dusjen, noen lister som var ujevne, hakk i ene skapdøra på kjøkkenet, flekker på veggen på soverommet samt fler småting. De skrev opp alle sånne feil og merket de også med blå teip, så alt ble husket. Så ved overtaglse var alt dette rettet opp i. Greit å dobbeltsjekket evt alle feil ved overtagelse, at de er fikset 🙂

  • Reply Ida Wulff 3. april 2018 at 11:02

   Takk for at du ville dele din erfaring! 😀 Gleder meg!

 • Reply mh-Ingrid 3. april 2018 at 12:24

  Bloggvegring er sikkert ikke like kult! Ikke at jeg akkurat er i den situasjonen, men har masterskrivevegring så kanskje (KANSkJE) litt av de samme happy-go-lucky (nei) følelsene. Ikke vær redd for å skrible Ida! Du trenger ikke å ha et budskap eller noe planlagt på forhånd. Bare skrible og beskriv noe, og la det gjerne bli litt sarkastisk og satt på spissen (you know). Jeg blir alltid glad når det er nye innlegg, så får jeg andre ting å tenke på enn masteroppgaven. Husk: du har masse lojale følgere som heier på deg, og det er en grunn for at de gidder. Og du: ikke vær redd for å ikke være politisk bloggekorrekt. Klem til deg <3

  • Reply Ida Wulff 4. april 2018 at 11:44

   Åh, masterskrivevegring overgår bloggvegring, for sure! Ønsker deg masse lykke til <3

 • Reply Geriatriks 3. april 2018 at 12:52

  Men atte… du fåkke kjøpt vin på Nordby da 😉

  • Reply Ida Wulff 4. april 2018 at 01:00

   Å nei! Haha 😀

 • Reply J. 3. april 2018 at 18:22

  Tørke av agurken 😹 Leste den med litt dobbel-betydning, jeg!

  • Reply Ida Wulff 4. april 2018 at 00:59

   HAHA!! Tenkte faktisk ikke tanken en gang, men nåå! Ler

 • Reply Silje 3. april 2018 at 18:30

  Tips:) kjøp heller blenda sensitive. Det er svanemiljømerket. Innbiller meg at det er mye bedre for miljøet:)

  • Reply Ida Wulff 4. april 2018 at 00:59

   Det vet jeg ikke noe om 🙂

 • Reply Marte 3. april 2018 at 19:28

  Kjenner igjen følelsen, tok over min nybygg leilighet i oktober. Hadde med mamma og pappa på befaring, utbygger stilte med takstmann. Var veldig greit, og det var ikke mye som gjenstod til overtakelse.
  Ang solskjerming hadde jeg skyndet meg litt sakte der om jeg var deg, det er veldig sannsynlig at sameiet ditt vil at dere skal ha samme solskjerming, det gir også bedre priser, så hør med styret/utbygger om det.
  Lykke til 🙂

  • Reply Ida Wulff 4. april 2018 at 01:01

   Hei! 🙂 mulig jeg bruker feil ord her, for jeg mener innendørs solskjerming! Utvendig får jeg heller ta stilling til senere. Klem <3

 • Reply Erika 3. april 2018 at 22:46

  Ta dere god tid og ta gjerne med en takstmann! Befaringen min (med takstmann på Kaldnes for 2 år siden) endte med at leiligheten måtte totaltenoveres grunnet skjevheter og generelt dårlig håndverk. Jeg sitter fortsatt i det med advokat og erstatningskrav og drømmer om at jeg var i dine sko nå! Lykke til med innflytning og alt som hører med 🤞🏼 Det ser perfekt ut der 😍

  • Reply Ida Wulff 4. april 2018 at 10:14

   Å nei, så utrolig kjedelig! 🙁 håper det ordner seg for deg <3

 • Reply RS 4. april 2018 at 01:22

  Enda et serietips,manhunt unabomber,litt psykologisk triller der. Å så må jeg komme med nye Gilmore girls😀har akkurat fått satt opp tvn for netflix,føler meg som et barn i godishylla,altfor mye og velge i😃Har du noen skikkelig gode tips til spennende serier med et snev av humor?liker ikke fantasty og sånne ting😀kos deg masse på cruise i den kommende tiden og lykke til med innflyttingen som kommer😊stor klem til supre Ida😚😚

  • Reply Ida Wulff 4. april 2018 at 10:20

   Hei du <3 så snill du er som vil gi meg serietips 😀 Og Manhunt Unabomb er sååå bra! Hvis du går på "kategorier" på bloggen min og ser etter kategorien "serietips" så finner du alle tipsene jeg noen gang har delt. Men sterkt i minne nå står La Mante og Papirhuset på Netflix, og The Sinner på NRK. Stor klem 😀

 • Reply June 4. april 2018 at 17:56

  Hei! Her har du min sjekkliste som jeg brukte ved befaring 😊 Tidenes lengste kommentar…

  Ta med
  Relevante dokumenter: prospekt, kjøpekontrakt, korrespondanse med entreprenør etc.
  Verktøy: vater, tømmerstokk, lommelykt

  Sjekkliste
  Overflater: Skader i glass, porselen eller fliser. Se også opp i taket og på dører.
  Vegger: Skjolder i maling.
  Parkett: Hakk og merker i parkett. Svikt eller knirk. Sjekk særlig ved vinduer/dører.
  Lister: Det skal ikke være sprekker i hjørnene eller i overganger til vegg/dører.
  Skap: Skapene skal være festet til veggen. Knotter og dørhåndtak skal sitte godt fast. Dørene skal la seg åpne og lukke lett.
  Fuging: Fugene skal være pene og hele. Sjekk baderom, kjøkken og andre steder det er fliser. Sjekk at det er silikon i alle hjørner og mot andre flater, for eksempel kjøkkenbenker.
  Stikkontakter: Kontaktene skal stå rett (og samme vei i samme rom). Sjekk at du har fått like mange stikkontakter som det er avtalt.
  Dører og vinduer: Skal la seg åpne og lukke uten treghet og knirk.
  Lys: Lysbrytere og lamper skal fungere. Lampe på balkong.
  Vann og WC: Test alle vannkraner og WC.
  Vifte: Sjekk at ventilatorviften over komfyren virker. Hvis det er varmepumpe eller klimaanlegg, må du sjekke at dette også virker, og at det ikke støyer for mye.
  Ringeklokke: Test at ringeklokken og porttelefonen virker. Sjekk at luftutskiftningen i leiligheten er god nok.
  Gulv og vegger: Ta med vaterpass og sjekk at gulvet er i vater og veggene i lodd.
  Kjøkken: Sjekk at alle skap du har bestilt er på plass. Åpne og lukk alle skuffer og skap for å sjekke at knottene sitter fast, og at alt kan åpnes og lukkes som det skal. Har kjøkkeninnredning skader etter montering?
  Bad: Skru på dusjen og test at hellingen på gulvet er slik at vannet renner unna.

  • Reply Ida Wulff 4. april 2018 at 18:45

   Dette er kjempenyttig, tusen takk skal du ha 😀 Tok kontakt med selger i dag og forsikret meg om at de stiller med takstmann. Og det gjør de, så det er veldig betryggende 😀 Klem til deg!

 • Reply A 4. april 2018 at 22:29

  Åå kjenner meg så igjen med kottet! Elsker å ha håndsåpe, tannkrem, shampoo o.l stående! Får litt anst når jeg tar det siste (les nest siste) av noe. Vi holder på å flytte inn i ny leilighet med innvendig bod, og jeg ser for meg en miniversjon av stockpilen til damene i «extreme couponing» 😂
  Lykke til med innflytting👌🏼

  • Reply Ida Wulff 5. april 2018 at 12:24

   Godt å høre at vi er flere, hehe 😀 <3 Gøy med ny leilighet da!

  Leave a Reply