Reise

HEI FRA HAVET

15. april 2018

Reklame: jeg er på reise i samarbeid med Royal Caribbean


Hei fra langt ute på havet 

Nå er jeg endelig kommet meg på cruise. De siste dagene før jeg reiste ble bare helt kaotiske, så jeg har så vidt rukket å åpne Mac’en. Etter befaring gikk det i ett med pakking av både flyttelass og koffert. Å flytte tar så mye energi, selv om det kun innebærer positive følelser denne gangen. Tenk at når jeg kommer hjem, er det bare barnemat som gjenstår – og å sette seg i flyttebilen og kjøre til Tønsberg. Ord kan ikke beskrive sommerfuglene i magen min når jeg tenker på det. Og fy søren som jeg fikk kastet og gitt bort. Det var en veldig deilig følelse. Jeg har så lyst til å eie minst mulig, når jeg nå skal starte litt med blanke ark i ny leilighet.

Nok om leilighet, den blir det nok av fremover! I skrivende stund er skipet på vei fra Palma De Mallorca i Spania, til Marseille i Frankrike. Vi gikk i land i Palma i dag, men angret egentlig litt. Jeg syns ikke det er en veldig spennende by, og lengtet mest tilbake til skipet og nachos-boden ved bassenget, hehe. Dette skal virkelig være en ferie, ikke masse stress for å rekke å få med seg mest mulig. Skipet er et paradis for både store og små, så jeg skulle gjerne bare lenket meg fast her. Skal ikke det, altså! Prøve å få med meg litt på alle destinasjonene.

Er det noen som har tips til hva vi burde gjøre i Marseille? Om det er shopping, brunch eller et fint museum: let me know! Vi har ikke lagt noen planer på forhånd, og er åpne for det meste så lenge det ikke innebærer stress. Ellers kan vi jo snakke litt om været! Det er jo ikke det mest stabile været i Europa om dagen, og vi har vært litt redde for at vi skulle få regn hele turen. Det pøsregnet i Barcelona i hele går, men i dag våknet vi opp til solskinn og blå himmel i Palma. Og best av alt: 20 grader. Helt perfekt temperatur når man vil sprade rundt og kikke litt, uten å bli gjennomsvett. Har funnet ut at tropevarme egentlig ikke er for meg, annet enn når jeg ligger på stranda…

I kveld skal vi booke oss massasjetimer og spise treretters-middag. Herregud, som man spiser når man er på cruise! Nå som jeg har blitt så flink til å lage middag innenfor bingens fire vegger, blir jeg helt i ekstase over all den gode maten som er tilgjengelig her. Skikkelig luksus, som jeg ikke lengre tar for gitt. Og det er deilig! Sette pris på å gå ut og spise.
Vi snakkes snart igjen – og som sagt, jeg hadde blitt veldig glad for noen Marseille-tips 😀 ♥ 

15 Comments

 • Reply Anonym 15. april 2018 at 18:50

  Jeg ville gått litt langs havnen i sentrum, og i gamlebyen. Også ville jeg besøkt «souken» som er litt som et arabisk marked rett ovenfor havnen. Der er mye interessant å se, og mye god utenlandsk mat. Ikke spis ved havnen, bare turistfeller. Er en kirke som du ser på en slags fjelltopp ovenfor byen som er verdt et besøk for fantastisk utsikt. God trim å gå opp dit fra byen 🙂

 • Reply Ann Katrin 15. april 2018 at 20:00

  Hvor er den nydelige toppen fra? <3 Kos deg masse videre på cruise 😀

  • Reply Ida Wulff 17. april 2018 at 14:34

   Nelly! 🙂

 • Reply Lisa 15. april 2018 at 21:21

  Hei! Jeg har studert et år i Marseille og anbefaler absolutt å ta en runde i byen! Min opplevelse var at Marseille byr på en god blanding av det gamle Frankrike og det nye moderne!
  – For shopping anbefaler jeg en tur på «Les Terrasses du Port», nytt og stor kjøpesenter med både dyre og rimeligere butikker, anbefaler å spise en Crepè her samt å gå ut på «dekk» i andre etage der kjøpesenterets veranda gir en nydelig utsikt mot havet.
  – Et annet område litt lengere inn mot sentrum finner du det nye og gamle museumet. Det gamle museumet er gratis og gir en fantastisk fin utsikt inn mot «Vieux Port» som er den gamle havnen til byen. Ved museumene ligger det et fantastisk område med «Marseille Cathedral» som er en helt fantastisk bygning!
  – Videre ville jeg gått til havnen i «Vieux port» og funnet et sted å spise blåskjell eller fisk. De fleste restaurantene er veldig gode på dette.
  – Skal dere være lenger enn bare noen timer ville jeg anbefalt å gå opp til «Notre Dame de la Garde» som er en veldig fin kirke på toppen av Marseille, men ville prioritert å se museumene og Vieux Port før denne.
  – «Palais Longchamp» er et fantastisk sted å ta bilder, og «Palais du Pharo» gir nydelig utsikt over byen.
  – Du finner også en lang strandpromenade, men på denne tiden av året kan solen fort lure deg og det kan raskt bli litt for kaldt til å legge seg ned da Marseille er kjent for mistral vinden som kan gjøre det ganske kaldt.

  For å oppsummere så ville jeg anbefalt å ta på gode sko, ta med kamera og bare se. Det er enkelt å gå mellom alle stedene jeg har nevnt over. Håper det ga litt hjelp og at du blir å sitte igjen med like mange fine bilder som meg. (Anbefaler å følge med på solnedgangen, den fineste jeg har opplevd var nettopp i Marseille)

 • Reply kaja 15. april 2018 at 23:57

  Hvor er blusen din fra? Den var helt nydelig.

  • Reply Ida Wulff 17. april 2018 at 14:34

   Jeg har kjøpt den på Nelly, tror merket heter Y.A.S 🙂 <3

 • Reply Anonym 16. april 2018 at 18:14

  Hei! Lurer bare på en ting om det å reise på cruise. Må man betale fly fra Norge til avreisested utenom eller er det inkludert når man kjøper turen på royalcarribean.no?

  • Reply Ida Wulff 17. april 2018 at 14:33

   Hei 🙂 Ja, fly til havnen man seiler ut i fra må kjøpes i tillegg til cruisepakken. Skal man cruise ut fra Barcelona, kan man jo være heldig og finne veldig rimelige billetter 🙂

 • Reply Kristin 16. april 2018 at 19:25

  Super fint skjørt! Hvor er det kjøpt? 🙂 Kos deg masse på ferie!

  • Reply Ida Wulff 17. april 2018 at 14:32

   Det er fra Samsøe, kjøpt hos Daisy på Vinderen. Og tusen takk 😀

 • Reply Karoline 16. april 2018 at 21:08

  Hvor er denne fine gensern ifra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. april 2018 at 14:31

   Kjøpt på Nelly, tror merket er Y.A.S! 🙂

 • Reply Marie 19. april 2018 at 16:10

  Har skrevet en kommentar til Kristina også. Lurer på hva dere tenker rundt miljøutslippene cruisetrafikk gir. Det er jo en av de værste sortene. Anbefaler dokumentar som du finner link til her: https://www.nrk.no/dokumentar/xl/pa-cruise-til-en-smeltende-isbre-1.13730899

  Hva tenker du rundt dette, og vet du hva selskapet dere reiser med gjør for å bidra i positiv retning?

  • Reply Ida Wulff 20. april 2018 at 12:28

   Nei, det har jeg ikke satt meg inn i og derfor kan jeg heller ikke uttale meg 🙂

 • Reply lTCktJ 8. november 2023 at 07:05

  Monitor Closely 1 captopril, fenoprofen cheap viagra and proscar Pet scan showed an internal mammory node lit up and a suspicious area in right Hilar region but they thought it was inflammation, and thought if it was anything the chemo would take care of it

 • Leave a Reply