Reise

EN OVERRASKELSE PÅ GARDERMOEN

23. april 2018

På flyet hjem fra Barcelona. Tenker at tre og en halv time kommer til å føles lenge, fordi jeg er så redd for å dø. Dø rett før livet blir komplett, det ville vært tragikomisk. Jeg gjør ingenting. Sitter musestille og glor på setet foran meg, som om alt vil gå bra hvis jeg sitter helt stille og holder pusten. Av og til har jeg et halvt øye på dataskjermen til passasjeren til høyre for meg. Han jobber, og jeg er 99% sikker på at han er pilot. Så jeg bestemmer meg for at jeg kan være rolig så lenge han er rolig. Når han går på do, har jeg lyst til å bli med. Bare for å være sikker på at han faktisk er på do, at han ikke reiser seg i all hast fordi han tror det er noe galt med flyet. Jeg bestiller vin. Den smaker dritt, som den alltid gjør på fly. Men med åtte isbiter i det lille plastglasset, glir det ned.

Jeg kjenner antydning til sommerfugler i magen når jeg tenker på å lande. Når jeg lander, da er jeg trygg. Egentlig føler jeg meg trygg før jeg lander også, jeg har noe jeg kaller for overlevelseshøyde. Når vi når overlevelseshøyde, føler jeg allerede at jeg har fått livet i gave. Om jeg faktisk ville overlevd fra toppen av trærne, er ikke noe jeg har undersøkt videre. Jeg har bare bestemt meg for at det er sånn.

Har på meg genseren som jeg reiste i, for en uke siden. Den eneste genseren jeg pakket med meg på tur, burde nok hatt med meg et par til. Jeg har brukt den til frokost hver dag fordi jeg er frossen om morgenen, og nå lukter den… Ikke svette, men den lukter brukt. En flekk her, en flekk der. Jeg bestemmer meg for å finne et toalett og freshe meg opp før jeg setter meg på flytoget. Greit nok at jeg er avslappet med samboeren min, men når han ikke har sett meg på en uke, vil jeg helst ikke ha på meg en skitten genser. Jeg vil gjerne gre gjennom håret. Kvitte meg med den dumme hatten jeg har brukt en uke i strekk. Pudre over det svette ansiktet mitt. Pusse tenner, ta en tyggis. Sjekke øyenkroken for øyebuse – shit, tror det er et ord jeg har funnet opp selv.

Vi lander trygt, jeg highfiver meg selv og feirer med en grundig runde på TaxFree. Samboeren skal ha parfyme, men jeg blir usikker på hvilken. Ringer ham, men han er opptatt. Med å skifte laken på senga. Du vet jeg ikke klarer å multitaske! Jeg tenker det er merkelig. Han skryter alltid av at han er flink til å multitaske, selv om han ikke er det. Jeg tar en sjefsavgjørelse på parfymen, hopper en tur innom tollen hvor jeg møter en gråtende katt som har reist helt fra San Fransisco til Norge, og så ut i det fri. Meg: nå skal jeg finne meg et toalett, er seriøst nødt til å freshe opp før jeg skal hjem og minne kjæresten min på hvor heldig han er. 
Kristina: Ida, se der!! 
Meg uten lyd: #$!@??? Det står en fyr der som ligner på kjæresten min, men det er jo ikke ham. For han står hjemme og skifter laken til ære for meg, noe han egentlig hater å gjøre. Herregud, jo, det er jo faktisk ham!Herregud, så krise! Jeg ser ut og lukter som om jeg har vært på safari i to uker – så utrolig dårlig gjort. Men faen, så glad jeg blir. Sommerfuglene eksploderer i magen min, og jeg føler meg som en 14-åring. Kjempeflau. Og glad.Han går for kyss, jeg går for klem. Jeg blir så flau av å kysse foran folk jeg kjenner. Men så sier han at han har leid bil, han skal kjøre meg hjem. Så da får han et kyss likevel 

Snipp snapp snute, så var den tegneseiestripen ute. Kommer ikke til å bli noen stor tegneserie-kunstner skjønner jeg, haha! Men herregud, så koselig å komme hjem. Og så til en slik overraskelse i tillegg. Overgangen fra å vente på døden til å løpe inn i Gravlyset sine trygge armer, var overveldende.

Nå kan vi gjerne ta en to-minutters over at jeg ser ut som en krysning av en cowboy og en hamster på disse bildene. Godt jeg har bedre dager! Nå er jeg trygt hjemme i bingen, og det er det viktigste.

36 Comments

 • Reply Marthe 23. april 2018 at 12:29

  Hahahaha skjønner ikke helt hva du ligner på på de bildene?? Veldig søt (<3), men forferdelig rar også? Og jeg kjenner meg sånn igjen på det med overlevelseshøyde, ser jeg rullebanen foran flyet i "OK" høyde får jeg igjen trua på livet. Evt vann under flyet, eller et åpent landskap. "Her tror jeg vi overlever hvis vi må lande". Som om jeg har kunnskaper til å forutse sånt. Hehe.

  Uansett lykke til med ny leilighet! Gleder meg skikkelig til å se hvordan den kommer til å se ut!!! Håper du oppdaterer masse, jeg vil se alt!

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:30

   Vann under flyet er herlig, da overlever man 😀 hahaha <3 Tusen takk, gleder meg til å vise frem!

 • Reply Marte 23. april 2018 at 12:30

  Sitter med det gliset nå! Så utrolig kooooos <3

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 15:39

   😀 <3 <3

 • Reply Jasna 23. april 2018 at 17:31

  Sitter på flyget nu och känner mig så gott igen !! Ha ha ha väntar bara på att vi ska närma oss träd topparna 🙏🙏🙏 flyger relativt ofta – men hatar de lika mycket varje gång 😅😅😅

 • Reply TE 23. april 2018 at 17:42

  Herregud så bra du skriver! Made my day 😂 Blir seriøst i godt humør av å lese innleggene dine, selv om de ikke nødvendigvis er like morsomme for deg 😜🙈🙊

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 15:44

   Haha 😀 Det er hyggelig å høre da!

 • Reply M 23. april 2018 at 18:43

  hahaha, ler meg ihjel av bilde der du zooma inn deg selv!

  Bra!

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 13:11

   Haha, fyttikatta som jeg ser ut :O

 • Reply Madeleine 23. april 2018 at 19:58

  Haha, jeg som trodde jeg fant opp å kalle det øyebuse for et par mnd siden!

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 13:11

   Hahaha 😀

 • Reply Louise 24. april 2018 at 03:37

  Velkommen hjem! Gleder meg til interiørsnakk fremover! Håper på masse av det 😀 Har nettopp kjøpt hus selv og skal gå fra 45 kvm til 145, så det blir litt rom å fylle! Gøygøygøy!

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 15:39

   Tuuusen takk 😀 Og gratulerer så mye med hus <3 Deilig med så mye plass! Det gleder jeg meg også til, men det får bli neste kapittel 😀 Klem til deg og lykke til med alt!

 • Reply FA 24. april 2018 at 08:14

  HERREGUD, SÅ BRA DU SKRIVER!!! Det er så levende, og jeg får de samme følelsene som om det skulle vært meg som opplevde det. Og så koselig, kos dere masse i tiden fremover. Gleder meg til å følge med <3

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 13:10

   Åh, det er det fineste komplimentet jeg kan få <3 <3 Tusen takk! Og jeg gleder meg til å dele 😀

 • Reply Lisa EH 24. april 2018 at 09:33

  Haha! For en koselig liten historie 😀 Kos dere videre hjemme <3

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 13:10

   TUSEN takk 😀 <3

 • Reply Guro 24. april 2018 at 10:43

  Det her er det fineste jeg har sett på dritlenge, såå herlige bilder 😍

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 13:10

   Hehe 😀 <3 <3

 • Reply Anette 24. april 2018 at 10:51

  Hei, du bruker et par lave brune heler ofte.
  Hvor er de fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 13:10

   De beige? 🙂 De er fra Nelly, deres eget merke.

 • Reply Elena 24. april 2018 at 14:40

  Får latterkrampe av de første bilene og zoomingen. Hehe. Søt. 🙂

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 15:25

   😀 <3

 • Reply Elena 24. april 2018 at 14:40

  *bildene!

 • Reply E 24. april 2018 at 18:48

  Hahah jeg dør!! Sykt morsomt, og søtt <3

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:32

   😀 <3

 • Reply K 24. april 2018 at 20:51

  HAHAH! Jeg sitter her å rister av latter! Føler så sykt med deg med den genseren. Jeg lærer aldri og tar med EN genser som jeg til og med reiser i.

  Og det med å sitte stille i flyet for å tro det gjør ting bedre? KNOW THE FEELING! Jeg blir forbanna om kjæresten min begynner å bevege seg og skifte stillling og det er tegn til såvidt bevegelse i flyet! Alltid sikker på det er pga av han ikke klarer å sitte i ro! Haha. Også følger jeg alltid med på flyvertinnene. Om de holder seg i ro, så er det mest sannsynlig ingenting galt. Meeen… så tenker jeg at OM det faktisk VAR noe galt, så ville de vel ikke sagt det med det første for å skape kaos..
  Huff, jeg overtenker for mye. Sorry for bibelen! Digger deg, Ida <3

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:24

   Som å lese om meg selv, haha!! Godt å høre vi er flere… :O KLEM <3

 • Reply I 24. april 2018 at 23:12

  Hysteriske bilder! Elsker det. Og for en fin romantisk gest. Bra mann!

  Jeg kjenner meg sånn igjen i flyskrekken din! Jeg tar heller ingen medisiner, men ryker lett på et glass vin. Sikkert ikke bra, men hallo! Det funker. Det har jeg gjort de siste årene frem til søndag for noen uker siden. Jeg hadde vært i Tyskland hvor jeg fant ut at jeg var gravid på fredag (schwanger på tysk, hadde et ordentlig Bridget Jones-moment) og skulle fly hjem til kjæresten min på søndag. Som deg følte jeg at jeg var helt idiotisk som skulle ut og fly når så mye stod på spill. Nå kunne jeg jo ikke ta det glasset med vin heller! Den følelsen da vi landet var nesten like fantastisk som klemmen jeg fikk da jeg kom hjem.

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:22

   Ååå! Tenk det! Gratulerer så utrolig mye <3 <3 <3 Godt du overlevde flyturen 😀

 • Reply Yvonne 26. april 2018 at 11:06

  Haha, det var gøy. Du ser alltid bra ut du så ingen fare 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 19:20

   Haha 😀 <3

 • Reply Marie 26. april 2018 at 11:17

  Nydelig er du 💛 herlig å bli overrasket med sånne ting! Kos dere med den nye leiligheten

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 16:48

   Jaa, ikke sant! <3 Tusen takk 😀

 • Reply livingdoll 4. mai 2018 at 06:35

  «Nå kan vi gjerne ta en to-minutters over at jeg ser ut som en krysning av en cowboy og en hamster på disse bildene.»

  HAHAHAHAH digger deg! (Det gjør neppe gubben som ble vekket av tidenes latterbrøl fra meg nå kl 06:35 om morran).

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 23:01

   HAHA <3 <3 Du får hilse og si unnskyld!!

  Leave a Reply