Nybygg, hjem & interiør

NÅ FORANDRER LIVET SEG

24. april 2018

Denne uken forandrer livet mitt seg ganske mye. Livet vårt.

Jeg har alltid hatt det litt vanskelig med store forandringer, enten de er positive eller negative. Som om jeg zoomer litt ut, tenker for mye og blir litt… Tung. Det tar noen dager, så zoomer jeg inn i den nye tilværelsen og føler at det alltid har vært livet mitt. Så jeg er ikke bekymret for det ubehaget og den uroen jeg føler nå.

Denne forandringen er positiv. Vi skal flytte inn i vårt splitter nye, felles hjem. Fra en stygg, liten hybel i Oslo, til hjembyen min. Nær familie. Nærmere hans familie også. Ingen rugletapet som flasser av, ingen sprekker i vinduer som gjør at det snør inn. En stekeovn som steker hele pizzaen, ikke bare halve. Èn do til hver, om det skulle trengs. Tørketrommel. En ordentlig dobbeltseng – vi har nesten sluttet å sove sammen her i bingen, på den 120 centimeter brede hemsen. En terrasse hvor vi kan ha sofa og planter. Parkeringsplass, selv om vi ikke skal ha bil med det første. En knapp på veggen som vi kan trykke på, for å si i fra om at brannalarmen er falsk alarm. Bare en ivrig kar som lager mat! Stor oppvaskmaskin med bestikkskuff. Underlimt vask – de som vet de vet. Et eget kontor, en ordentlig spisestue med myke stoler. Tid til å henge opp bilder på veggene. Heisen ned til en matbutikk som er åpen til midnatt hver eneste dag, ett og et halvt minutt å gå ned til brygga, hvor vi kan sitte og se på solnedgangen.I forhold til det livet vi lever akkurat nå, høres dette ut som livet. Gleder meg sånn til å ha det fint, fremfor å hele tiden lengte etter noe bedre.

Samtidig er det overfladisk skremmende å ha felles boliglån med en fyr jeg ble venn med på Facebook for ett år og fire dager siden. Vi har livsforsikring, så den ene kan beholde leiligheten hvis den andre skulle dø. Vi har innbo- og reiseforsikring i en familiepakke. Familie på to, yes sir. Livet er rart ass. Kan fortsatt bli svimmel hvis jeg tenker for mye på det. Samtidig så føler jeg meg merkelig trygg. Jeg tror på at det kommer til å gå bra.Nå venter noen travle dager med ovetakelse, bæring av kasser og forhåpentligvis maling. Pågrunn av lang leveringstid på møbler, har jeg slått meg til ro med at det kan bli en uke eller to med venting på det vi har bestilt – går det lengre tid enn det, kommer jeg til å bli sutrete. Hehe.

Jeg gleder meg til å ta med bloggen på reisen. Her skal vi ikke vente til hver eneste potteplante er på plass med å vise frem, nei. Det som er gøy, er jo veien til målet. Utveksle råd, efaringer og tips med andre. Noen av de beste interiørtipsene jeg har kommet over, har jeg jo faktisk funnet i mitt eget kommentarfelt. Og det elsker jeg!

Nei, nå kribler det i magen. Til tross for ubehaget jeg føler over en stor forandring, så klarer jeg å kjenne sommerfuglene flakse rundt som galninger. Får bare lyst å si… Hurra!

Okei, nå må jeg stikke avgårde og få tak i nøklene til vårt nye hjem.

62 Comments

 • Reply Ace 24. april 2018 at 13:16

  Yay! Så spennende – dette glede jeg meg til å følge med på 😁 Klikker av bloggere som skriver «house tour kommer når alt er klart» 🙄 Myyye gøyere å følge hvert skritt 👏🏼👏🏼

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 15:26

   Sjæææl! Hehe. Kanke holde på sånn <3

 • Reply Linda 24. april 2018 at 13:35

  Jeg tror jeg gleder meg (nesten) like mye som dere!! Dette blir så gøy å følge med på!

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 15:26

   Hehe, så gøy 😀 Gleder meg til å dele <3

 • Reply Anine 24. april 2018 at 14:10

  Lykke til med overtakelse!! Så glad på deres vegner!

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 15:26

   Taaakk Anine 😀 <3

 • Reply Nina 24. april 2018 at 14:23

  Gratulerer med nytt hjem! Gleder meg sånn til å se hvordan det blir 🙂

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 15:25

   TUSEN takk, jeg også 😀 <3

 • Reply Mira 24. april 2018 at 14:42

  FY søren dette blir bra for deg (og dere). Unner deg alt godt og gleder meg til fortsettelsen! Krysser fingrene for at du byr på noen morsomme vlogs fremover også 🙂

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 15:25

   Tusen takk, så utrolig hyggelig <3 Skal prøve å vlogge litt faktisk, så får vi se 😀 Stor klem

   • Reply Mira 24. april 2018 at 20:11

    HURRA!!

 • Reply Eline 24. april 2018 at 14:47

  ELSKER at du vil ta oss med på hele reisen, og ikke bare sluttresultatet! Flyttet inn i ny leilighet i fjor sommer, og jeg mangler enda masse haha! Koos deg med flytting, dette blir morro! <3

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 15:25

   Hurra, så gøy at du syns det 😀 Og ja, ting tar tiiiid altså. Følte jeg var SÅ tidlig ute med å begynne å bestille, og nå kjenner jeg at jeg er glad jeg ikke ventet til jeg var INNE i leiligheten :O Tusen takk <3

 • Reply Nicole 24. april 2018 at 15:35

  Åh, så utrolig gøy!!! Gratulerer som boligeiere!
  Selv kjøpte vi vår første leilighet sammen forrige sommer, men nå går det mot oppussing her ettersom jeg hater tapeten, gulvet er slitt, og kjøkkenet faller fra hverandre. Så det blir også gøy og spennende – men ikke like spennende som helt nybygget leilighet!
  Lykke til med flyttingen!

 • Reply Tina 24. april 2018 at 16:03

  Så glad for at du tar oss med på hele veien! 😀 Verste jeg vet er sånn «alt er jo ikke klart enda, men dere kan få noen detaljbilder»…. skyt meg da, jeg trenger ikke se trestrukturen på duftpinnene dine liksom.. 😛 Kikkeren i meg vil se alt, lol!

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 17:36

   Hahaha 😀 I hear ya!

 • Reply Kine 24. april 2018 at 16:07

  Har noe av møblene kommet eller må dere vente på alt sammen? Skjenker, skap, bord osv? 😀

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 16:43

   Spisestoler, spisebord, nattbord og seng er det eneste vi har :O Jeg håper resten begynner å dukke opp ila uken eller neste <3

 • Reply Vibeke 24. april 2018 at 16:29

  æææææ!!!! Overtar selv leilighet i nybygg om en måned. Skikkelig luksus at du ligger en måned foran meg! Gleder meg til å følge med.

  • Reply Ida Wulff 24. april 2018 at 17:36

   Ååå, spennende!! 🙂 Masse lykke til!

 • Reply Emily 24. april 2018 at 16:46

  Jeg er så glad du vil dele underveis! Helt enig i at det er det som er moro, og gøy å se hvordan prosessen din blir:) Jeg skal flytte inn i ny leilighet for første gang alene selv, etter sommeren, og aner ikke hvordan jeg skal ha noenting, så blir gøy å følge med på deg for inspirasjon!

 • Reply JA 24. april 2018 at 16:49

  Hei og hurra for nye og positive endringer!

  Min kommentar omhandler noe annet, kanskje du kan tenke litt på den når det har roet seg litt i livet ditt.

  Jeg kommenterer ikke ofte på bloggen din men dette må jeg kommentere da jeg tror du er en av få bloggere som faktisk er villig til å spre ordet om det ekstreme og skadelige plastforbruket til oss mennesker, nettopp fordi jeg vet du er glad i dyr og naturen.

  PLASTFORBRUK

  Du og vi alle har til nå fått med oss at det er for mye plast i verden, på land,i skog,i havet, i dyrene osv. Det er klart at ingen kan gjøre alt,og ingen alene kan gjøre en forskjell, men alle kan gjøre NOE, og det er bedre enn ingenting. VI alle har et ansvar til å skjerpe oss, men ingen vil ta på seg skylden for hvorfor så mange dyr dør av plast, men det er jo vår skyld, hvilke andre vesener på jorden bruker plast? Så jeg skal gjøre dette kort, du kan lese og se dokumentarer (Plastic Ocean på netflix) om dette, for eksempel på nrk Planet Plast- av Line, utrolig bra om tilstanden her i Norge, vi trenger ikke å se så langt vekk. Jeg har en liste over tips og forslag du kan skrive om som kanskje en eller to lesere vil plukke med seg, og bare med det er vi på bedre vei.

  -Ta med handlepose hjemmefra når du handler, helst av tøy eller plast som varer lengre enn de engangsposene.
  -Ta med deg flerbrukskopp dersom du drikker mye kaffi på farten, så slipper du å bruke engangskopper som har plast på innsiden selvom resten er laget av papp.
  -Ikke bruk plastbestikk, kopper og fat dersom du arrangerer fest, bruk papp.
  – Ta med deg en te-skje hjemmefra i vesken eller sekken dersom du skal ut og tror du kanskje skal spise en is, så slipper du bruke plastskje.

  – Bruk mensen-kopp

  – KILDESORTER ALT ALLTID- spesielt dersom du ikke er så flink å handle mindre plast.

  – Lag matpakke,forsøk å ikke kjøpe yoghurter, ferdigmat, energibarer etc. da alle disse enklere alternativene oppbevares i engangsplast.

  -kjøp frukt og grønt som ikke er pakket i plast.

  -Unngå å bruke små gjennomsiktige plastikposer når du bare handler få frukt og grønt, for eksempel kan to epler tas med til kassen uten å være i en pose. Man kan også ta godt vare på disse små gjennomsiktige posene og bruke de flere enn en gang til frukt og grønt. Hvis man virkelig virkelig vil ta det langt så kan man kjøpe bærenett (som veier ingenting) fra for eksempel ebay til nettopp frukt og grønt.
  -Unngå å kjøpe juice, melk osv i plasflasker, kjøp i papp og kildesorter etterpå.
  -Når du går ut på tur så kand du ta med deg en pose og plukke opp plasten som flyter rundt.
  – Vask klært kun når maskinen er full

  – Unngå unødvendig bruk av kremer, såper etc da alt dette oppbevares i plasbeholdere som blir kastet etter en bruk.

  Det finnes sikkert en haug med flere tips og triks der ute men dette var noen, og denne bønnen om at du skal hjelpe til å endre plastforbuket til folk er mitt lille bidrag til en mer plastfri verden (så klart prøver jeg å minke bruken min også ;). Kanskje du kan hjelpe å minne folk på dette en gang i måneden gjennom ett innlegg eller to?

  Hilsen JA

 • Reply H 24. april 2018 at 18:11

  Masse lykke til på reisen videre!🌸 Gleder meg til å følge med på fortsettelsen!

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:33

   Tusen takk 😀 <3

 • Reply Kristine 24. april 2018 at 18:13

  Dette er så hyggelig å lese! Gleder meg til veien videre 😀 Jeg føler dere er et godt eksempel på at når det er rett, vet man det bare! Ingen vits i å holde tilbake da (ref. kommentaren om at dere ble venner på facebook for bare et år siden) <3

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:22

   <3

 • Reply Henriette 24. april 2018 at 18:16

  Hurra! Jeg gleder meg såå mye på dine vegne, Ida! Kos deg masse med leiligheten og tiden fremover.
  Og du! – jeg vet 👌🏼😏

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:32

   Tusen takk, Henriette <3

 • Reply Martha 24. april 2018 at 19:06

  Jeg setter sånn pris på disse innleggene, de hvor du deler sånne tanker og frykter og følelser som det er så deilig å høre at andre også har!! Og når jeg leste dette innlegget så slo det meg at for meg er du bloggnorges svar på Carrie Bradshaw! Og bloggen din er like fin å ha som spalten hennes er for New Yorkere i den fiktive verdenen. Og det mener jeg som et giga kompliment, for jeg er verdens største fan av Sex and the City og Carrie Bradshaw!! Og jeg har lest bloggen din siden jeg gikk på ungdomsskolen, og nå er jeg 24! Aldri slutt!! ❤️

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:32

   Fineste kommentaren!!! Takk Martha <3 Stor klem til deg!

 • Reply Marie 24. april 2018 at 19:12

  Jeg måtte lese innlegget flere ganger, og sitter med tårer i øyene! Du skriver så fint og levende! Gratulerer så mye med den nye leiligheten og den nye tilværelsen <3

  • Reply Ida Wulff 25. april 2018 at 15:49

   Tusen takk, Marie <3 <3

 • Reply Kristine 24. april 2018 at 19:19

  Så spennende! Og jeg må si at du skriver så sykt bra for tiden (ikke at det ikke har vært bra før altså). Man føler virkelig at man leser med din stemme, og det jeg gleder meg til å følge reisen videre med ny leilighet 😀

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:37

   Største komplimentet, tusen takk <3

 • Reply LM 24. april 2018 at 20:04

  Jeg kjenner litt på de samme følelsene som deg nå tror jeg! Under ett år siden vi blei sammen og i dag startet jeg prosessen med å selge leiligheten min for å flytte inn i rekkehuset han har. Jaggu snudde livet fort, men så føles det så innmari trygt og riktig liksom. Noen sjanser må man bare ta. Gleder meg masse til å følge med på prosessen deres med å skape et hjem! (Og til å hente inspirasjon til vi skal pusse opp) 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:27

   Så koselig <3 <3 <3

 • Reply Pernille 24. april 2018 at 21:02

  Du er så fantastisk ekte og herlig. Digger deg fordi man alltid kan kjenne seg igjen i det du skriver. I tillegg har du akkurat min type humor! Lykke til med innflytting og samboertilværelsen. Husk at hverdagene utgjør selve livet, og fungerer man sammen i de, har man kommet langt. Ønsker dere det beste<3

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:36

   SÅÅ hyggelig 😀 <3 Tusen takk for fine ord, stor klem til deg!

 • Reply Pernille 24. april 2018 at 21:03

  Du er så fantastisk ekte og herlig. Digger deg fordi man alltid kan kjenne seg igjen i det du skriver. I tillegg har du akkurat min type humor! Lykke til med innflytting og samboertilværelsen. Husk at hverdagene utgjør selve livet, og fungerer man sammen i de, har man kommet langt. Ønsker dere det beste<3

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:22

   Takk for fine ord, Pernille <3 Klem til deg

 • Reply Ida 24. april 2018 at 21:04

  Hipp hurra! Lykke til med innflytting og innredning. Husk å kos dere oppi alt kaoset 😉

  • Reply Ida Wulff 25. april 2018 at 15:48

   Det skal vi prøve på, hehe 😀 Tusen takk!

 • Reply Linn 25. april 2018 at 08:50

  Det kribler i magen og smilet går rundt på meg, på dine vegne,Ida!
  Kos dere på veien til målet, dere er jo snart der!

  • Reply Ida Wulff 25. april 2018 at 15:48

   Takk, Linn <3 <3 <3

 • Reply Lise Penne 25. april 2018 at 09:33

  Ååååå dette er så innmari spennende! Blir sinnsykt kjekt å følge deg/dere gjennom denne milepælen! Håper du skrive masse innlegg og masse snap/insta storien! Lykke til!!😁

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:21

   Tusen takk! 😀

 • Reply Maja 25. april 2018 at 10:40

  Takk til deg over! Mange fine punkter å ta med seg videre 🙂

  Ida!! Så herlig! Tror du har «landet» i en trygg favn når du føler det slik 🙂 Dette bli bra, og jeg gleder meg til å følge deg 🙂
  kos deg med potteplanter og krangling om sofaplasser 😉 Samboerskap er et eventyr! 😀 <3

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:21

   <3 <3 <3

 • Reply Celine A. Simonsen 25. april 2018 at 11:33

  Også rett ved Bolia og Slettvoll da, farlig!!!🙈

  Velkommen (tilbake) til Tønsberg! Glad for deg! Hilsen en følger helt tilbake til caffelatte-tiden😊

  • Reply Ida Wulff 25. april 2018 at 15:48

   Haha, I knooow :O Livsfarlig! Så gøy at du har fulgt meg så lenge, det setter jeg veldig stor pris på 😀 <3

 • Reply Tove 25. april 2018 at 12:04

  Ida, bloggen din er den beste. Du er ekte, jeg ble så glad av seriestripen fra Gardermoen haha, fikk nesten tårer i øynene mens jeg lo. Masse lykke til med nytt hjem, kos dere med alt, gleder meg til å følge. Klem<3<3

  • Reply Ida Wulff 25. april 2018 at 15:47

   Ååå 😀 <3 <3 Tusen takk, Tove! Og så kos at du vil følge med. Stor klem til deg

 • Reply Marie 25. april 2018 at 15:27

  Hurra som jeg gleder meg på deres vegne!! 🙂 Og gleder meg til å følge prosessen gjennom bloggen!

  • Reply Ida Wulff 25. april 2018 at 15:47

   Så gøy at du vil følge 😀 <3 <3 Gleder meg til å vise frem alt.

 • Reply Emma 25. april 2018 at 15:28

  Gratulerer så mye! Skal jo etterhvert kjøpe hus og innrede det, er spennede å lese om dine erfaringer og tips:-) Synes du er den beste bloggeren i Norge forresten:):):)

  • Reply Ida Wulff 25. april 2018 at 15:46

   Tusen takk 😀 Og så utrolig hyggelig å høre <3 Nå ble jeg glad 😀

 • Reply Thea 25. april 2018 at 17:54

  Åååå dette skal bli så gøy og koselig. Er så glad på dine (deres) vegne!! Masse lykke til med flytting, jeg gleder meg til å følge med videre i prosessen! <3

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:21

   <3 <3 <3

 • Reply KristineH 26. april 2018 at 12:28

  Mens jeg leste dette fine innlegget, tok jeg meg selv i å tenke «ah, gleder meg til (hvis?) Ida blir gravid og får barn..!» Haha. Jeg kommer til å eeelske gravidoppdateringene og ikke minst oppdateringene når kid’en er ute! 😀 Du som skriver så ærlig og morsomt om alt annet som skjer, ah – småbarnslivet kommer til å bli en drøm å lese om hos deg! Hilsen småbarnsmor til en toåring 😉

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:21

   Hehe 😀 Det er ikke i tankene akkurat nå, men det kommer <3 <3

 • Reply Ida 28. april 2018 at 21:12

  Jaa, det gledes over at du skal dele prosessen 😀

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:37

   😀 <3

  Leave a Reply