Reise

10% RABATT PÅ DRØMMEREISE MED ROYAL CARIBBEAN

25. april 2018

Reklame: rabattkoden Ida10 gir 10% rabatt på alle reiser med Royal Caribbean


PÅ CRUISE MED ROYAL CARIBBEAN

På tide å oppsummere årets hittil beste ferie: cruise i Middelhavet med Royal Caribbean! Ferien sitter fortsatt i kroppen min, som en følelse av luksus, velvære og varme. Man blir jo så dullet med ombord, at det er vanskelig å ta innover seg hvor komfortabelt man faktisk har det. De dødsgode måltidene som er inkludert fra morgen til kveld. Den myke sengen og lugaren som blir redd opp og ryddet tre ganger om dagen. Solnedgang og blått hav så langt øyet kan se hver eneste kveld. Å våkne opp på en ny destinasjon hver eneste dag, uten å ha sett en eneste flyplass. Jo, luksus er nok det beste ordet for å beskrive dette cruiset.

ET FLYTENDE LUKSUSHOTELL…

Ruten Kristina og jeg reiste, var som følger: Barcelona – Mallorca – Marseille – Firenze – Roma – Napoli – Barcelona. Altså fløy vi fra Oslo til Barcelona for å komme oss ombord. I tillegg til disse destinasjonene, hadde vi én hel cruising-dag, som vil si at man er på havet hele dagen. Jeg har jo allerede gitt uttrykk for at jeg ikke syntes at alle destinasjonene var like spennende, men det gjør ikke noe når skipet er så FANTASTISK. Symhony of the Seas (som skipet heter) er splitter nytt, og per dags dato verdens største cruiseskip! Da vi tok speedbåt fra Capri til Napoli, reiste alle de asiatiske turistene seg opp og wow-et høylytt da de fikk øyet på skipet «vårt». Kameraene fikk kjørt seg, for skipet er litt av et syn.

Tilbake til ruten! Jeg elsker Barcelona og Roma fra før av – og som du sikkert har skjønt, så forelsket jeg meg på denne turen i Capri. Capri ligger en liten båttur unna Napoli, det var null stress å komme seg dit. Mallorca og Marseille syns jeg var to litt kjedelige stopp – så skulle jeg reist denne ruten om igjen, hadde jeg heller blitt ombord på skipet og kost meg der. Firenze kan jeg ikke uttale meg om, for den dagen lenket vi oss nyforelsket fast i det deilige skipet, hehe. Det er veldig deilig og stille ombord på skipet når de fleste har gått i land. Men det skal også sies at man aldri merker at skipet har plass til nærmere 7000 passasjerer, man spres jo over så stor plass.
Vi må snakke mer om Symphony of the Seas, cruiseskipet over alle cruiseskip. Som nevnt er det helt nytt, så lugarene er freshe og moderne. Hver lugar har en ansvarlig steward, som rydder og rer opp tre ganger om dagen. Vår het Federic, og var så innmari søt! Da vi hadde vært i restauranten og hentet kveldssnacks (jordbær dyppet i mørk og hvit sjokolade, ahhh), kom han løpende og åpnet døren for oss fordi vi hadde hendene fulle. Han var rett og slett tilstede hele oppholdet vårt, og hadde i tillegg svar på masse ting vi lurte på. Ellers kan skipet minne mye om en fornøyelsespark, med en rutsjebane som sender deg ned 10 dekk (!!!), surfesimulator, zipline, skøytebane, minigolf, klatrevegg, game zone og utrooolig mye mer. Jeg vet hvor jeg skal feriere når jeg får meg kids, og ikke orker å slepe rundt i sanden med barnevogn.I tillegg til morsomme aktiviteter for store og små, finnes det også aktiviteter og underholdning som er mer for de voksne. Skipet har et stort og fint treningssenter, et casino, et spa som Kristina og jeg var så heldige og få besøke. Og så er hele oppholdet stappet med show som man burde få med seg. I løpet av uken vår på cruise fikk vi med oss et is-show, to stand up-komikere og et trylleshow. Jeg elsker å gå på stand up, og det var neesten like gøy på engelsk!Noe av det som gjør meg skikkelig avslappet på cruise, er at alt er inkludert. Ikke bare får man utrolig mye for pengene, men man slipper også å drasse rundt på lommebok og kort, og holde styr på hvor mye man bruker. Vanligvis blir jeg alltid overrasket etter en ferie, når jeg ser hvor mye penger jeg har brukt. Men å spise og drikke på cruiset, trenger man altså ikke å bruke penger på. Selvfølgelig finnes det restauranter og drinker som koster ekstra – men det er så høy standard på det som er inkludert, at jeg sjeldent har hatt behov for det. I den lekre restauranten du ser på bildet over, har du inkludert en 3-retters middag hver eneste kveld om du ønsker. Vil man ha det enda chillere, tar man heisen opp til Windjammeren hvor det er buffet fra morgen til kveld. Take me back, sier jeg bare.Til slutt tenkte jeg å komme med mine topp 10 tips for å få mest mulig ut av en uke på Symphony of the Seas: 

Book en lugar som har balkong, det er helt priceless å ligge i sengen og kikke ut på det blå havet.
Heng ut frokostlappen hver kveld, så kan du starte dagen med en kopp kaffe og litt mat i sengen/på balkongen. Dette koster ikke noe ekstra.
Hvis du vil ut av lugaren og spise frokost, ta heisen til dekk 8 og spis hos Park Café noen av dagene. De færreste vet at man kan spise frokost her, og det er mye mindre travelt enn i Windjammeren hvor de fleste går. Prøv en eggmuffin, den er fantastisk god!
Les avisen! Hver kveld får du et lite hefte med program og tips for neste dag. Kjekt å følge med på, for å få mest mulig ut av dagene.
Planlegg hvor du vil gå i land og hvilke ting du vil se på forhånd. Man kan booke en haug av utflukter gjennom Royal Caribbean hvis man ikke vil ferdes på egenhånd, det finnes en egen service på skipet som hjelper deg med å booke.
Ta med bukse og genser uansett årstid, det kan alltid bli litt kjølig på kvelden.
Book show for hele uken den dagen du går ombord, så er du sikret plass på underholdningen du ønsker å få med deg.
Ta en spabehandling mens skipet står i havn, da er det rimeligere!
Spis lunsj hos El Loco Fresh, verdens diggeste taco-bod.
Vær hyggelig mot de ansatte, og slå gjerne av en prat. Alle var så snille og hjelpsomme at jeg følte at jeg var tilbake på Hawaii, hehe.
Kristina har skrevet et kjempefint oppsummeringsinnlegg om cruiset, med full oversikt over blant annet restaurantene. Husk å sjekke ut det også, du finner det her 😀

Sååå, over til det aller viktigste her! Jeg har fått lov til å gi ut en rabattkode, som gir 10% rabatt hos Royal Caribbean. Rabatten gjelder cruisets grunnpris, kan brukes sammen med andre rabatter og gjelder ut mai. Den kan forresten brukes på alle reiseruter! 

Rabattkoden er «ida10», og funker når du ringer for å bestille. 

Finn din drømmereise HER.

Håper du likte innlegget, og hvis du lurer på noe angående cruiset, så er du mer enn velkommen til å spørre i kommentarfeltet. Har jeg ikke svaret, skal jeg gjøre mitt beste for å skaffe det 

29 Comments

 • Reply Marte 25. april 2018 at 17:02

  Jeg er såå misunnelig på YSL vesken din! Vet du hvilken modell det er? Ser ut som dere har hatt det helt supert på tur! lykke til med flyttingen, klem <3

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:36

   Nei, jeg aner dessverre ikke hva den heter :O Tusen takk <3

 • Reply Nora 25. april 2018 at 17:32

  Kan du linke til den hvite kjolen du hadde på deg på Capri? <3

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:36

   Finner dessverre ikke 🙁

 • Reply Lene 25. april 2018 at 18:25

  Hvordan er det med kleskoder på skipet? Må man være skikkelig pyntet til middager ol.?

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:20

   Nei, det må man ikke 🙂 Det er en kveld hvor det er pen dresscode i restauranten, men da kan du fint gå med en vanlig fin kjole. Vi gjorde ikke noe ut av det!

 • Reply Anonym 25. april 2018 at 19:34

  Hei 😀 hvordan var temperaturen i Roma nå? Jeg reiser om en uke, og jeg aaaaaner ikke om det er kjole- varmt eller bukse? Håper på svar 😀

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:19

   Hei 🙂 Vil tro du fint kan gå i kjole og skjørt nå, men ta med en liten jakke. God tur <3

 • Reply Nicole 25. april 2018 at 22:08

  Det så jo bare helt fantastisk avslappende ut! Man får opplevd og sett mye, men slipper å bruke så mye tid på å aktivt reise (flyplass, tog, buss, you name it). Kan tenke meg noe sånt må være perfekt om man har barn som du sier 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:21

   Jaa, veldig kjekt 😀 <3

 • Reply SaraW 26. april 2018 at 04:00

  Hei! No trur eg jaggu det har klikka for meg! Ligg våken kl 04 om natta og har bestilt overraskelsestur for sommaren 2019 til mannen, meg og vår lille baby, som ikkje er like lita då.
  Det er absolutt ikkje sikkert at du tenkte over dette ombord, men er der noko form for daglegvarebutikk? Grunnen til at eg spør er bleier mm. Viss ikkje kan ein vel kjøpe det når ein går i land die ulike stadane. Eit Anna spm er – er det berre visse tider ein kan gå av og på når skipet ligg til land eller kan ein gå av og på slik som ein føler for?

  Herregud – no har eg tusen sommarfuglar i magen! Skal reise med oasis of the seas som eg trur er i same klasse som det du reiste med? Brukte rabattkoda, men det kom ikkje opp noko avslag på pris der og då. Vert det tatt vekk i ettertid kanskje?

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:23

   Så gøøøy 😀 Man må bestille på tlf for å få rabattkoden, hvis du ringer i ettertid kan du kanskje få lagt den på?

 • Reply Anonym 26. april 2018 at 07:43

  Jeg har vært på Cruise med Royal Carribien, og jeg må si at jeg ikke kjenner meg igjen. Rommet i seg selv kostet 120 000 kroner, men det eneste som var inkludert av drikke var vann som smakte klor, saft og kaffe. Og mat, selvfølgelig. Skulle vi ha «gratis» alkohol og godt vann måtte vi betale 4000(!) ekstra for en uke. I tillegg ble vi trukket sjømannsskatt automatisk fra kortet, og tips utenfor der igjen var en selvfølge.

 • Reply Anna 26. april 2018 at 09:11

  Hei Ida, høres bare helt fantastisk ut, cruise ferie er absolutt oppe til vurdering. Har hørt noen klage på en del støy, høy musikk rundt basseng/solplasser stemmer det?

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:18

   JA, det stemmer! Kristina var ikke plaget av det, men jeg syns til tider det var vanskelig å høre mine egne tanker ved bassenget. Håper de får masse tilbakemeldinger på det og roer ned discoet 😀

 • Reply Line 26. april 2018 at 19:45

  Elsker stilen din!! Nydelig <3

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:41

   Takk, så hyggelig <3

 • Reply Julie 27. april 2018 at 12:17

  er skjørtet fra nelly?

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:41

   Hvilket skjørt? Vil tro det er fra Samsøe

 • Reply Therese V 27. april 2018 at 13:20

  Å neei! Firenze er jo en kjempefin by; så fin, masse severdigheter, historie. Bra shopping. Av alle plassene er Firenze absolutt ikke det stoppet jeg ville ha hoppet over. Hadde heller hoppet over Mallorca :p

  Altså det er jo lite å få gjort med det nå, haha, men en god idé før man skal på cruise, er å gjøre litt research på stoppene som cruiset går innom, så kan du se hvilket stopp du mener er verdt å få med seg og hvilket du heller vil hoppe over. Det er jo veldig kjipt å ofre en potensiell flott og spennende plass, overfor en plass som er mer «Meeh..» Barcelona, Firenze og Roma er vel de mer interessante stoppene på den ruta. Mallorca hadde jeg glatt ofret for en dag på båten 😁

  Men det er meg! Virker jo som dere har kost dere skikkelig og det er jo det som er viktigst 👌🏼😁

 • Reply kristina 29. april 2018 at 17:20

  Hvor er den hvite kjolen din fra? såå fin <3

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:36

   Den er fra Nelly 🙂

 • Reply Julie 1. mai 2018 at 10:03

  Er skjørtet fra levis?dette? https://nelly.com/no/kl%C3%A6r-til-kvinner/kl%C3%A6r/skj%C3%B8rt/nly-trend-917/midi-denim-skirt-398162-9910/ Hvilken størrelse bruker du?

  Hvis ikke fra nelly hvor finner jeg det?

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:33

   Det er vintage, en gammel bukse som er sydd om 🙂

 • Reply Julie 1. mai 2018 at 10:24

  *fra nelly

 • Reply therese kristina 1. mai 2018 at 13:56

  Vi planlegge tur med Symphony of the Seas til neste år og eg gleda meg sånn! Ditta ser jo heilt fantastisk ut 🙂
  MEN kor er hatten din fra? Den er jo heilt perfekt!

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:31

   Ååå, gled deg i såfall 😀 Hatten er kjøpt på Zara <3

 • Reply Silje 5. mai 2018 at 13:58

  Åå så virkelig ut som en drømmeferie:) Hvor er solbrillene dine fra? De kledde deg sykt godt! Klem Silje

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 14:27

   De er fra Céline 🙂 Klem til deg

  Leave a Reply