Hverdagsliv

I CARE, DO YOU?

27. april 2018

I samarbeid med Norges Blindeforbund


Hvis jeg ble blind, ville jeg savnet den blå himmelen som blir rosa i det solen går ned. Jeg ville savnet å se smilet til kjæresten min, fortennene hans har mellomrom og jeg syns det utgjør verdens fineste smil. Jeg ville savnet å se hvor glad foreldrene mine er i hverandre, det er ikke alltid man kan høre kjærlighet, man ser den liksom i øynene til folk. Jeg ville savnet å se sorte bokstaver forme seg til en tekst i et hvitt dokument, og jeg ville savnet å se når vinter blir til vår for det er vakkert. Jeg ville savnet å se turkist vann, hvit sand og fugler – selv om jeg er småredd for sistnevnte. Jeg ville savnet å kunne se meg selv i speilet, og tenke at jøss, i dag var du fin. Jeg ville savnet å finne den perfekte, blomstrete sommerkjolen, svinge meg i den og se hvordan sola gjør huden min gyllen. Jeg ville savnet å se grønne planter, fine farger og mennesker som smiler.

Tenk deg om du ble blind. Hvilket syn ville du savnet?

Å gi et menneske synet tilbake. Prislapp: 300 kroner.

Jeg ble helt paff da jeg fikk høre det. Tre hundre kroner. Summen jeg lett kan bruke på en lunsj ute, kan gjøre all verdens forskjell for ett menneske. Å gå fra å være blind – til å kunne se igjen.

For det har seg slik at, hold deg fast: 32 millioner mennesker på vår lille jordklode er unødvendig blinde som følge av grå stær. Får du grå stær her i Norge, blir du enkelt behandlet og unngår å miste synet. Men i land med svake sosiale ordninger, er virkeligheten en helt annen.

Det vil si: 80% av alle som er blinde i verden, trenger egentlig ikke å være det. Og det gjør Norges Blindeforbund noe med. De har startet iCare, et initiativ for å gi synet tilbake til mennesker som er unødvendig blinde.

Å få synet tilbake kan for mange bety at de kan fortsette skolegang eller fortsette å jobbe – de kan reddes fra et liv som tigger. Tenk at det er så lite som skal til. Jeg kjenner at det klyper meg i hjertet, jeg får lyst til å grine. Og så blir jeg samtidig glad for at Blindeforbundet eksisterer, og bevisstgjør meg (og alle andre) på disse enkle måtene man kan hjelpe andre på.I 2015 besøkte jeg organisasjonen, hvor jeg blant annet fikk prøve meg som synshemmet med førerhund i en hinderløype. Etter den dagen løp jeg byen rundt med gule klistremerker for å bevisstgjøre mennesker på at førerhunder har rett til å oppholde seg over alt. Nå håper jeg at jeg kan få deg med på laget, og gi et mennesket synet tilbake.

Siden iCare startet i 2012, har 82.910 mennesker fått synet tilbake.

I dag har jeg gitt ytterligere fem mennesker synet tilbake – den følelsen kan nesten ikke beskrives.Vil du gi et menneske synet tilbake? Det finnes flere måter å gjøre det på. Du kan:

Handle i iCare sin nettbutikk her. Der har jeg blant annet kjøpt fire stk svarte kjøkkenforkle, kjempefine!
Kjøpe gavekort som kan brukes i iCare sin nettbutikk. Gavekort finner du her.
Donere øyeoperasjoner som bedrift, og du får et digitalt fotoalbum med bilder av mennesker du har gitt synet tilbake til. Klikk her hvis din bedrift ønsker å donere.
Bli prosjektpartner, det kan du lese om her.
Aktiv for iCare – løp, svøm, spis eller syng for iCare. Les mer om det her.

Les alt om iCare HER, jeg håper du har lyst til å bli med og hjelpe 😀

30 Comments

 • Reply HELENE 27. april 2018 at 19:51

  Hvor er hårbøylene dine fra?

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:40

   Daisy på Vinderen 🙂

 • Reply Eline 27. april 2018 at 22:01

  Hei Ida 🙂
  Så flott at du reklamerer for Icare:-)
  Jeg har lest bloggen din i lang tid og er selv blind. Jeg synes du er kjempe flink til å beskrive dine opplevelser med ord i tillegg til bilder. Veldig kjekt å følge dere på cruiset. Jeg ble skikkelig fristet til å dra jeg også:-)

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:35

   Hei Eline 🙂 Så hyggelig at du har fulgt bloggen min lenge. ICARE traff meg rett i hjertet <3 stor klem!

 • Reply Madelen 27. april 2018 at 23:45

  Ja, det gjør jeg! Dette var et hjertevarmt innlegg 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:38

   <3 <3 <3

 • Reply janne 28. april 2018 at 08:40

  Takk for et innlegg med mening som treffer, og ikke om tamponger som flere andre bloggere skrive rom dag 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:38

   <3 <3

 • Reply Elisabeth L 28. april 2018 at 11:06

  Dette er utrolig fint og verdifullt bidrag! Tusen takk for at du deler, er alltid godt å kunne hjelpe til <3 forklene kan man jo f.eks kjøpe som gave til andre også, koselig ting å gi bort 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:38

   Ikke sant 😀 Noen kommer i hvertfall til å få kjøkkenforkle av meg i nærmeste fremtid. Så hipp hurra for det <3

 • Reply Amalie 28. april 2018 at 12:24

  Hei! Så fin kåpe du hadde, kan du fortelle hvor den er fra?

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:39

   Den er fra Zara 🙂

 • Reply Ea 28. april 2018 at 13:46

  Hvor er skoene dine fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:40

   Converse! 🙂

 • Reply Anonym 28. april 2018 at 17:36

  hvor er kåpen fra?

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:37

   Den er fra Zara! 🙂

 • Reply Marte 28. april 2018 at 18:53

  Jeg donerte jeg nå. 🙂 Takk Ida, dette var jeg ikke klar over!

  Et spørsmål, som sikkert de fleste andre vil spørre deg om også. Hårbandet (eller sier man hårbøyle?) ditt er sååå fint. Hallo, hvor er det fra? Jeg spradet gatelangs i Oslo forrige uke, forsøkte å komme over noe lignende, men hadde uflaks.

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:37

   TUSEN takk, på vegne av Blindeforbundet <3 <3 3
   Mine hårbånd er fra butikken Daisy på Vinderen 🙂 Stor klem til deg!

 • Reply Anonym 28. april 2018 at 23:22

  Har prosjektet et vipps nr? Eller innsamling på Facebook?

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:36

   Ser ikke sånn ut :/

 • Reply Maia 29. april 2018 at 13:54

  Hvor er jakken fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:37

   Zara 🙂

 • Reply Susanne 29. april 2018 at 20:53

  Hei Ida,dette har ikke noe med innlegget å gjøre, hvilken dagkrem og nattkrem bruker du? 🙂 må ha noen forandringer , trenger noen anbefalinger altså !

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:36

   Hei 🙂 Akkurat nå bruker jeg samme krem dag og natt – den er fra Ole Henriksen og heter Nurture me (rosa krukke). Om kvelden bruker jeg i tillegg et serum (det blå fra Ole Henriksen) før jeg smører på nattkrem. Klem

 • Reply Marie 30. april 2018 at 10:17

  Fantastisk at du støtter en så god sak, Ida! Og så fint du skriver! 🙂
  Jeg har et lite spørsmål; kan du endre teksten i innleggene dine, så den er mer tydelig? Jeg må ofte markere teksten for å få lest den, hvis du skjønner.
  Ha en god dag!

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:35

   Tusen takk <3 Ønsket er notert, skal se om det er noe jeg kan gjøre med det! Leser jo ikke min egen blogg, så helt gull med slike tilbakemeldinger 😀

 • Reply Lise 1. mai 2018 at 13:18

  Dette skal jeg absolutt bidra til! Så bra av deg å være med på dette <3

  Hvor er den fine kåpen fra?

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:32

   Så fint <3 <3 <3 Det blir jeg glad for å høre! Kåpen er fra Zara 🙂

 • Reply Marte 1. mai 2018 at 16:05

  Takk! 😀 Skal ta meg turen innom Daisy på Vinderen i morgen, etter praksis på føden. Takk Ida! Gleder meg skikkelig til å se leiligheten deres. Vi var på visning på en 3-roms på Løren i dag. Evt. budrunde torsdag. Litt usikker, men den var veldig fin!

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:23

   Do it! 🙂 OG lykke til med budrunde, det er alltid så nervepirrende :O <3

  Leave a Reply