Nybygg, hjem & interiør

DET ER SLITSOMT Å FLYTTE

30. april 2018

For noen dager det har vært. Jeg har ikke hatt sjans til å åpne Mac’en, for jeg har sovnet av utmattelse hver gang jeg har lagt meg ned. At jeg skulle bli syk midt i flyttingen var jo svært uheldig. Jeg har måttet gjøre én ting, hvile, gjøre én ting til, hvile. Og sånn har det holdt på. I tillegg har det vært en del å deale med i tillegg til flyttingen – da vi kom oss i hus, fungerte verken vaskemaskin, oppvaskmaskin eller steketopp. Og det var lekkasje under vasken på badet. Da kjente jeg virkelig på at: det er godt å være to. Den ene mer oppgitt enn den andre – men da blir det også orden på sakene, hehe.

Nå funker alt i leiligheten. Noe man tydeligvis også kan sitte og være fornøyd med, selv om man har kjøpt helt nytt. Vi venter bare på at terrassen skal bli vasket (så vi kan begynne å bruke de fantastiske utemøblene våre og kjøpe noen planter) og på at et par andre småting skal rettes opp i. Og  er vi der. Sånn bortsett fra at vi nesten ikke har møbler (vi har med oss de gamle møblene fra hybelen) og sjekker telefonen hvert femte minutt i håp om at vi snart kan kjøre og hente de nye tingene våre. Jeg er så glad for at vi bestilte møbler noen uker før overtakelse, for ting tar tid. Hadde ikke orket å vente i 8 uker fra nå. Mitt råd nr 1 til folket: bestill solskjerming/gardiner i god tid. Her bruker vi de mørkeblå, glinsende gardinene fra bingen som midlertidig solskjerming. Vi har kjøpt leilighet med svært gode lysforhold, haha. Jeg våkner av lyset klokken 6 hver morgen, men det er kanskje en bra ting.

Det begynner å bli noen timer siden jeg fulgte samboeren min til toget. Hans første dag som pendler. Jeg krysser fingre og tær for at NSB ikke fucker opp i dag, og for at han kommer hjem og sier at: det var jo ikke så verst! Det hadde vært en stor lettelse. Jeg pendlet selv Tønsberg-Oslo i et år, og syntes det var helt greit om våren, sommeren og høsten. På vinteren derimot, tenkte jeg at det umulig kunne finnes noen tog-Gud. Men når toget «går på skinner» er det veldig brukbart. Man får gjort unna masse jobb/skolearbeid mens man sitter der i sin egen verden, og det er noe hyggelig over det. Kanskje det er NSB sine TV-reklamer som har fått meg til å tenke sistnevnte. Jeg har store planer om å bli med til togstasjonen hver morgen, så får vi morgenstunden sammen, og jeg kan gå meg en tur etterpå. Fin måte å starte dagen på.Det eneste bildet som er tatt i flyttekaoset. Her er nattbordene fra IKEA in the making, og jeg er skikkelig fornøyd med dem. Store, fine nattbord. Hvis du blir blendet av alt det hvite, frykt ikke. Vi har bestemt oss for å male hele stua, ikke bare én vegg.

Nå har butikkene endelig åpnet, så jeg skal hive meg i dusjen og komme meg ut på shopping sammen med Malin. Hvis du ikke husker Malin, så ble vi gode venner da vi tok opp fag sammen. Hun har valgt meg som forlover, og tror du ikke hun nettopp flyttet inn i etasjen over meg?! Det er mamma og pappa som leier ut leiligheten, og de kunne ikke valgt bedre leietakere. Føler meg så heldig!

Ellers har jeg intet mindre enn 171 ikke godkjente-kommentarer her på bloggen, så jeg skal sette meg ned og kose meg med det litt senere. Shit ass, flytting sender meg langt bakpå!

16 Comments

 • Reply line 30. april 2018 at 13:21

  NB NB, pakk opp ikeamøbler utenfor leiligheten og ikke ta med pappen inn.

  https://tv.nrk.no/serie/forbrukerinspektoerene/MDHP11001118/14-03-2018

  Alle som kjøper møbler fra Ikea og andre steder der møblene er innpakket i papp bør ta en titt på kveldens episode av Forbrukerinspektørene.

  Ikea er den eneste som innrømmer at de har problemer med skjeggkre og sølvkre.

  De som har fått skjeggkre og sølvkre i hus kan også ha nytte av å se programmet.
  (utklipp hentet fra kvinneguiden)

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:35

   Å neeeei, hva er dette fornoe :O Tror ikke jeg orker å se! Skal uansett ikke ha flere møbler fra IKEA, men skal huske det til en annen gang. Uff!

 • Reply Lea 30. april 2018 at 13:25

  Hvilken kjole skal du ha på på 17. mai? 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:33

   ANER ikke :O

 • Reply Nicole 30. april 2018 at 13:33

  Flytting er helt utrolig mye jobb, spesielt om en er syk!
  Selv hadde fikk jeg tidenes tannverk da vi flyttet i fjor, og det eneste jeg klarte å få i meg var paracet. Lite mat, veldig vondt + mye å gjøre (hadde tre dager å flytte ut og vaske ut) er ikke akkurat oppskrift på suksess.

  God bedring, håper det er nedoverbakke herfra!

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:33

   Uff, det hørtes ikke mye gøy ut nei! Tusen takk, og ja – herifra kan det bare gå én vei 😀

 • Reply Siri 30. april 2018 at 18:03

  Hvilken farge ble det til på stua?

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:33

   Ikke 100% bestemt! Men det blir mørkt 🙂

 • Reply Anne 1. mai 2018 at 12:16

  Artig at typen nå får prøve seg som pendler med NSB. Husker godt dine morsomme paraply-innlegg fra din tid som pendler. Dessverre blir det nok noen år til før «togene går på skinner» – da det er betydelig mye banearbeid Bane Nor må gjøre på jernbanen for å utbedre signalfeil som fører til at togene ikke går. Dere har kanskje bil han kan bruke sånn innimellom? 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:32

   Nei, vi har ikke bil men skal nok finne noen gode løsninger når NSB krangler 🙂

 • Reply Lisbeth 1. mai 2018 at 14:14

  Hei, hvilke farger skal dere male stua i, og soverom og de andre rommene? Pusser opp sjæl, ønsker litt inspo 🙂

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 15:31

   Det er ikke 100% bestemt enda, men skal selvfølgelig vise frem 😀 <3

 • Reply Jalda 1. mai 2018 at 18:49

  Hei!

  3.mai er nasjonal dugnad, (sjekk ut #nrkplast, eller nrk.no, dokumentarer som Planet Plast av Line på NRK og Plastic Ocean er veldig bra) da kan alle være med å bidra å plukke plastsøppel for å gjøre Norge og havet renere. Ingen kan ta alt men alle kan ta litt. Vær så grei å minne leserene dine på dette, dere bloggeren med så stor plattform MÅ bruke den til å minne folk på med dette med plast, det er faktisk ingen andre som har så stor påvirkningskraft. Jeg forstår at dere tjener masse penger på hvert innlegg og vil heller priotere det som kan tjenes penger på men vi har kun en klode, ikke så mye å gjøre med all verdens penger når kloden du lever på ulevelig kanskje ikke for oss enda men for mange dyr er den det allerede… Andre tips til å redusere plastforburket:

  -Ta med handlepose hjemmefra når du handler, helst av tøy eller plast som varer lengre enn de engangsposene.

  -Ta med deg flerbrukskopp dersom du drikker mye kaffi på farten, så slipper du å bruke engangskopper som har plast på innsiden selvom resten er laget av papp.

  -Ikke bruk plastbestikk, kopper og fat dersom du arrangerer fest, bruk papp.

  – Ta med deg en te-skje hjemmefra i vesken eller sekken dersom du skal ut og tror du kanskje skal spise en is, så slipper du bruke plastskje.

  – Bruk mensen-kopp

  – KILDESORTER ALT ALLTID- spesielt dersom du ikke er så flink å handle mindre plast.

  – Lag matpakke,forsøk å ikke kjøpe yoghurter, ferdigmat, energibarer etc. da alle disse enklere alternativene oppbevares i engangsplast.

  -kjøp frukt og grønt som ikke er pakket i plast.

  -Unngå å bruke små gjennomsiktige plastikposer når du bare handler få frukt og grønt, for eksempel kan to epler tas med til kassen uten å være i en pose. Man kan også ta godt vare på disse små gjennomsiktige posene og bruke de flere enn en gang til frukt og grønt. Hvis man virkelig virkelig vil ta det langt så kan man kjøpe bærenett (som veier ingenting) fra for eksempel ebay til nettopp frukt og grønt.

  -Unngå å kjøpe juice, melk osv i plasflasker, kjøp i papp og kildesorter etterpå.

  -Når du går ut på tur så kand du ta med deg en pose og plukke opp plasten som flyter rundt.

  – Vask klært kun når maskinen er full

  – Unngå unødvendig bruk av kremer, såper etc da alt dette oppbevares i plasbeholdere som blir kastet etter en bruk.

 • Reply Mie 2. mai 2018 at 19:33

  Pass på skjeggkre! Ikke ta med papp inn i leiligheten, ikke bare IKEA som sliter med dette. Veldig kjipt med helt ny leilighet med ‘helt nye’ skadedyr.

 • Reply Vilde 2. mai 2018 at 22:16

  Det er helt sinnsjukt slitsomt å flytte. Livet mitt kan på svært få punkter sammenlignes med ditt, til tross for at jeg og kjæresten også flyttet sammen etter særdeles kort tid ;). Men nå sitter jeg her, etter å ha flyttet flyttelasset vårt på egenhånd (man må jo få være «sta, crazy bitch», i følge min kjæreste fra tid til annen). Dette flyttelasset bestod i teorien ikke av noe mer enn 15 flytteesker, en seng, og et par 10 blå ikea-poser, derfor kan nok ikke livene våre sammenlignes på akkurat dette. Men, jeg har aldri i livet vært så sliten før. Jeg tuller ikke et sekund når jeg sier at hele kroppen min var rød fra topp til tå da den siste eska ble dratt inn i den nye stua vår. Sta, rød og hissig. Spesielt over tanken om at eskene skal pakkes ut av også.
  Så takk for at jeg får lese om dine erfaringer oppi det hele. Nesten så jeg skulle ønske at denne flytte-spalten din var en podcast, men jeg takker meg til å få lese litt fra tid til annen. Det gav iallfall nok motivasjon til å pakke ut kjøkkenet vårt i dag.
  Så takk, kjære Ida! <3

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:18

   Haha 😀 Flytting er slitsomt uansett mengde, tror jeg. Stor klem til deg <3

  Leave a Reply