Nybygg, hjem & interiør

LUKSUS VS. BUDSJETT: SPISESTUESTOLER

1. mai 2018

Sist jeg lagde Luksus VS. Budsjett (på nattbord), var responsen så god at det har jeg tenkt til å fortsette med 😀 Først og fremst må jeg bare si at vi nå har skrudd opp nattbordene våre (yes, vi gikk for budsjett) fra IKEA, og vi kunne ikke vært mer fornøyde! De er store, stødige og ser veldig bra ut. Så, første budsjettvalg ble en stor suksess.

I dag tar jeg for meg spisestuestoler, som var nok en ting jeg gikk hos Slettvoll og siklet på. Men i likhet med nattbord, var ikke spisestuestoler noe jeg (vi, ehe) hadde lyst til å bruke mye penger på. Ikke fordi det ikke er en stor prioritet, men fordi vi kommer til å bruke dem MYE. Rødvinsdrikkende gjester, makrell i tomat på frokostbordet, kaffeskvulp fra morgen til kveld. Vi fant det rett og slett ikke i oss å bruke 6000 kroner på én spisestuestol.

Men, så fant jeg ut at selveste IKEA har en spisestuestol som er nær identisk med en fra Slettvoll. Se på dette!Jeg er ikke i tvil om at Slettvoll sin stol er av bedre kvalitet, og har full forståelse for at mange kanskje heller ville valgt den. Men for oss, så ble det med tanke på bruk, veldig riktig å velge budsjett-varianten.

IKEA sin er 4 cm bredere og 3 cm lavere enn Slettvoll sin. Begge to har avtagbart trekk – IKEA sitt kan vaskes på 60 grader, Slettvoll sitt vet jeg ikke. Fordelen med Slettvoll sin er at du kan velge nøyaktig hvilket stoff og hvilken farge du vil ha, hos IKEA kan du velge mellom mørkegrå og hvit.

6 stk Nils er allerede på plass i vår nye leilighet, og jeg er superhappy med dem. Generelt glad for å endelig ha myke spisestuestoler med armlener. Takk og farvel til alle de harde Mc Donalds-møblene i plast, som jeg var fast bestemt på at jeg måtte ha for noen år siden!

Nils finner du hos IKEA her, og Lago finner du hos Slettvoll her.

Håper du likte tipset! Jeg fortsetter å jakte budsjett-alternativer, selv om det heeender at jeg ryker på luksusen 😀 

56 Comments

 • Reply Linn 1. mai 2018 at 19:47

  Jeg er også veldig fornøyd med Nils. Du kan kjøpe andre trekk til de, men ikke fra IKEA. https://bemz.com/no/articles/models/stoltrekk/nil3/

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:35

   Hipp hurra <3

   • Reply Lisa 2. mai 2018 at 18:01

    Jeg er veldig fornøyd med trekk fra bemz, om du skulle vurdere noe annet enn trekk fra IKEA. Veldig god kvalitet på søm og passform. Anbefaler stoffer fra designers guild, litt dyrt men super kvalitet! Du kan få tilsendt små stoffprøver 👍

    • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:30

     Takk for tips!! Blir helt sikkert nye stoff etterhvert, de hvite var hvite i én uke. Sminketrynet mitt og en liten advokado-bit har allerede satt sitt preg på dem, haha 😀

 • Reply Annie 1. mai 2018 at 20:43

  Bare en liten funfact som jeg synes er morsom; IKEA og Slettvolls møbler blir faktisk produsert på akkurat samme fabrikk.

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:35

   Whaat, er det sant? Trodde Slettvoll var håndlaget i Norge jeg 😀

   • Reply Rennis 2. mai 2018 at 09:23

    Hmm.. Trodde Slettvoll hadde sin møbelfabrikk på Stranda i Møre og Romsdal?!

    • Reply Ida Wulff 2. mai 2018 at 13:49

     Jaa, det tror da jeg også!

  • Reply Anne 2. mai 2018 at 09:30

   Det stemmer ikke. Allestoppmøblene blir produsert i Slettvolld egen fabrikk på Stranda. Dyktige håndverkere skreddersyr møblene etter dine egne valg på stoffer og farger.

   • Reply Ida Wulff 2. mai 2018 at 13:50

    Takk for info 😀 har bestilt to skjenker fra Slettvoll, og gleder meg veldig til de kommer i hus <3

  • Reply M 2. mai 2018 at 16:29

   Der har du blitt feilinformert til 1000 jenta mi. Realityfact: Slettvolls møbler blir produsert på Stranda på Vestlandet. IKKE i lavkostland som IKEA. https://www.slettvoll.no/om-slettvoll/om-slettvoll
   Hadde IKEAs produksjon vært i Norge kan du gange prisene med ganske mye 😉

   Hilsen som jobber i Slettvoll.

 • Reply Helene 1. mai 2018 at 21:15

  Synes det er kjempegøy at du blogger om interiørvalg og flytteprosessen, det er gøy å følge med og du velger så masse fint🦋 Har disse stolene selv og er veldig fornøyd!! Jeg vasket derimot trekkene på 60 grader som det står at man skal for ikke så lenge siden. Selv om jeg til og med tok meg bryderiet med å stryke og rette de «ut» var det rett og slett utrolig vanskelig å få de på, og jeg har fortsatt ikke fått de på akkuat som de skal være nederst. Så når deres trenger en vask ville jeg nok prøvd meg på 40 grader først, da jeg mistenker at de har krympet en smule… Greit frustrerende å måtte hale og dra, og kanskje til og med skrike litt for å få på et stoltrekk😬 Bortsett fra det – storfornøyd!

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:34

   Nei, så kjipt! Men takk for rådet, det skal jeg huske på når vi skal vaske <3

   • Reply Anonym 2. mai 2018 at 14:31

    Jeg har hørt et triks om å tre på trekkene mens de er våte? For å unngå problemet med å draaa de på når de er ferdig tørket? Kanskje noe å prøve ut? 🙂

   • Reply Marianne 2. mai 2018 at 14:56

    Trikset da skal visst være å ta trekkene på igjen etter vask når de fortsatt er fuktige 🖒

  • Reply Åshild 2. mai 2018 at 07:03

   Prøv å ta på trekkene når de er våte, det er lettere da 🙂 har kjempet noen kamper med en sofa!

   • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:30

    Smart 😀

 • Reply E 1. mai 2018 at 21:45

  Nå skal jeg tipse deg om nok en fordel med IKEA-varianten: https://bemz.com/no/ ! Dette er en nettside som lager trekk i nesten alle farger og stofftyper du kan tenke deg som passer til flere IKEA-møbler. Helt genialt! Vips kan du få Nils-stolene dine i blå, rød, fløyel, lin, bomull osv osv.

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:34

   Heeelt gull, det burde jeg selvfølgelig informert om i innlegget. Takk for at du ville slenge det inn 😀 <3

 • Reply Stine 1. mai 2018 at 22:03

  Tommel Opp!
  Finnes sikkert flere stoff og trekk på Bemz!

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:33

   JA, det gjør det! 😀 Hurra!

 • Reply Frida 1. mai 2018 at 22:12

  Nils er utgående av IKEA sitt sortiment! Xoxo IKEA-ansatt

  • Reply Ida Wulff 1. mai 2018 at 22:33

   Er det sant!! SÅ synd! Men da håper jeg mange får med seg dette før Nils forsvinner helt 😀 <3

 • Reply Elisabeth 2. mai 2018 at 00:06

  Håper du kan gjøre noe lignende på sofabord også! Stå på videre!

  • Reply Ida Wulff 2. mai 2018 at 00:21

   Det kan jeg prøve på 😀

 • Reply Kine 2. mai 2018 at 00:32

  Hva gjorde du med Earmes stolene?:)

  • Reply Ida Wulff 2. mai 2018 at 13:50

   Jeg har gitt dem til mamma og pappa, de liker fremdeles Mc Donalds-møbler 😀

 • Reply Kamilla 2. mai 2018 at 01:45

  Hei Ida, jeg ville bare tipse deg om at det finnes tredjepartsbedrifter som dedikerer seg til å lage trekk til Ikea møbler, hvor du kan få i alle slags farger, materialer og kvalitet – det kan det være verdt å google 😀

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:31

   Himmel på jord, det er fantastisk!!

 • Reply Karoline 2. mai 2018 at 11:28

  Fine stoler! Ta på trekket når det fortsatt er litt fuktig etter vask, da går det mye lettere! 😄

  • Reply Ida Wulff 2. mai 2018 at 13:49

   Veldig smart, så blir det ikke så krøllete heller 😀

 • Reply Vibeke 2. mai 2018 at 14:11

  Så gøy med luksus vs. budsjett. Men du kan jo skrive om når luksusvarianten vinner også 🙂 Hva slags fargepalett skal dere gå for? Du er jo en typisk Slettvoll jente, så jeg tenker mye beige og grått..? Vi vil også få kombinert stur/kjøkken og jeg synes det er så skummelt og skulle male alt. Samtidig synes jeg fonnvegg er veldig 2000and late 😀

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:20

   Jaa, skal absolutt dele når luksusvarianten vinner også 😀 Virker som det blir mest dempet sort og tåkedis her! Vurderte først single vegger, men pytt. Vi kjører på! Er fonnvegg når kun én vegg er malt?

 • Reply Eve 2. mai 2018 at 20:14

  Ida!! Du er bare helt suveren 🙂 Fantastisk innlegg om stolene… verden vil bedras som jeg sier… så null forskjell på de… og for en herlig følelse når man kjøper billig i forhold til sykt dyrt. .. Og takk og pris for å slippe disse «bøttekottene» som alle har. Tommel opp for deg… Gleder meg til fortsettelsen 🙂 innredning/mal

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:29

   Eve 😀 <3 <3

 • Reply Anonym 2. mai 2018 at 20:27

  Tips til innlegg: hvordan interiørsmaken din har endret seg siden du flyttet hjemmefra! Gjerne med bilder😂 Vet ikke om du var like fan som meg av shabby chic i 2013 cirka, men herregud ville ikke hatt noe av det nå i 2018!🙈

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:29

   Haha, ja, det kunne blitt et morsomt innlegg 😀 ALT var jo hvitt og rosa! Nå skal alt helst være SVART. Takk for forslag, det er notert <3

 • Reply Kristine 2. mai 2018 at 21:46

  Jeg må bare starte med å si at jeg digger bloggen din! Har fulgt deg lenge, men ikke kommentert tidligere (tror jeg da?) Synes det er så gøy med deg og Kristina og at dere er så gode venner og kolleger og alt det også, det gjør meg varm i hjertet å følge med på. Men uansett, til stolene; jeg har selv hatt Nils i årevis. Og vært veldig fornøyd. For meg ble de de perfekte stolene å ha til jeg fant noen jeg falt pladask for slik at det var greit å legge litt (mye) penger i det. Og jeg hadde de i alle fall i 10 år. Så godt valg, håper du blir like fornøyd 🙂 Klem

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:20

   Godt å høre at du var fornøyd med dem, det satser jeg på at vi også blir 😀

 • Reply Anine Kristin 2. mai 2018 at 23:16

  Tips til deg fra meg, hvis du vil ha annet enn hvitt eller grått stoff! Bemz har mange ulike stofftyper, som de lager til IKEA-møbler. Linken her er til stolene deres: https://bemz.com/articles/models/chair-covers/?families=nils 🙂

  Lykke til videre med innflytningen, veldig spennende og følge med!

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:53

   TAKK <3

 • Reply MarieB 3. mai 2018 at 12:56

  Vi skal ha akkurat de stolene fra IKEA i mørkegrått når vi flytter til Oslo i juli, enda gøyere nå som du har anbefalt de 😀 Gleder meg til å finne gamle innlegg med Oslo-tips når vi flytter dit! 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 18:20

   Yey 😀 Stol-søstre, hehe! Håper du finner noen brukbare Oslo-tips, masse lykke til med flytting <3

 • Reply Mette 3. mai 2018 at 17:19

  Hei! Ser ut som at leiligheten blir superfin 🙂 Jeg har bare et lite spørsmål om noe helt annet. Ser ut til at du trives stort med cruiseskip og det ser intet annet enn fantastisk ut. Har du noen tanker rundt hvilke forurensninger slike skip slipper ut? Og evt den belastningen et stoppested får av alle de reisende på båten som slippes av? Det er mye om det i media nå, og du har jo en stor stemme til å nå ut til mange. Er det evt noe du kunne tenkt deg å kjempe for når det gjelder at cruisenæringen burde endres drastisk til noe mer bærekraftig?

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:29

   Hei Mette 🙂 Jeg har fått et par kommentarer på dette tidligere, men det er ikke noe jeg har satt meg inn i – og derfor heller ikke kan uttale meg om.

 • Reply Sara R 3. mai 2018 at 19:33

  Supert at du fokuserer på billig vs dyrt! Tror det kan inspirere mange:)

  Håper du også kan sette fokus på bruktkupp. Der kan man finne såå mye fint, og det er gjerne bare brukt i et år før noen får plassmangel og skal flytte. Boliasofa til halv pris, kule lamper, og ikke minst ferdig oppskrudde møbler fra i ikea. Da slipper man skruarbeid. Min mor kjøpte nylig en kommode fra ikea på Finn, og fikk kortere reisevei for å kjøpe den og slapp skruer og banning.

  Man kan i tillegg eksempelvis dra rundt og prøve stoler, sofaer og utemøbler i butikk, før man da kjøper på Finn. Da sikrer man komfort og at man ikke angrer, når man da handler «over nett».

  Jeg har selv et prosjekt om å ikke kjøpe noe nytt når jeg kjøper leilighet (utenom seng da). Det har resultert i en bokhylle fra Home and Cottage til halvpris, en ganmel kommode med speil fra min onkel etc. God samvittighet, miljøvennlig, god gjerning og økonomisk.

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:54

   Sant, så sant! Brukt er topp <3

 • Reply Alina 3. mai 2018 at 21:25

  Har henriksdal fra IKEA jeg 😊Veldig fornøyd med de.

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 18:19

   Så bra 😀 Alltid gøy når man finner en favoritt hos IKEA!

 • Reply lene 4. mai 2018 at 12:05

  Hvilket bord går dere for til disse stolene?

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:58

   Filip fra Slettvoll 🙂

 • Reply Ella 4. mai 2018 at 12:32

  Haha – samboeren min heter Nils, elsker at han er budsjettversjonen her! 😀 Fin i stolversjon også, til tross for at han er av den billige sorten. 😉

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:58

   Haha, ler 😀 <3

 • Reply Benedicte 6. mai 2018 at 19:57

  Jeg har 3 Nils-stoler fra IKEA til salgs, omtrent ikke brukt! Har de med grått trekk riktignok, men ta kontakt dersom du er interessert! Holder til i Oslo 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:54

   Jeg trenger ikke, men kanskje noen andre her ser det og er interessert 😀 <3

 • Reply Julie Henriksen 7. mai 2018 at 10:30

  Det var voldsom prisforskjell, men er sikkert verd det om du har råd. Like greit å kjøpe de rimeligere stolene så kan man bytte ut når man går lei.

  De var veldig fine begge to, og ser ut til å matche kjøkkenet godt!

 • Leave a Reply