Nybygg, hjem & interiør

ENDELIG ET ORDENTLIG KJØKKEN

3. mai 2018

Velkommen til mitt nye kjøkken 

Fremdeles blendende hvitt! Men veggene skal males, det skal teppe på gulvet, hyller på den tomme veggen, og blandebatteriet skal byttes til matt sort. Regner også med at benkene ikke kommer til å være tomme (ryddige) så mye lengre, for nå er det på tide å komme seg tilbake på kjøkkenet. Etter tre år som student, etterfulgt av et halvt år på hybel… Altså, det har aldri stått dårligere til med kroppen min. Første step blir å spise de fleste måltidene hjemme. Så tar vi det derifra 😀

Nok om kropp, over til kjøkken. Jeg har vært småbekymret for at kjøkkenet i leiligheten skulle være for lite. Men det er så mye skapplass at jeg har vanskelig for å fylle opp, og jeg kjenner at jeg elsker at det er formet som en hestesko. Jeg har hatt «kjøkkenstripe» i alle år, men dette passer meg bedre.  Og forresten, kjøkkentips nr 1 til folket: underlimt vask og svart kjøkkenkum = gull verdt, velg det hvis du kan!I dag tok jeg heisen ned til Kiwi for å fylle opp kjøleksapet for aller første gang. Frem til nå har det kun inneholdt rosévin, snus og ketchup-poser fra Mc Donalds, haha. Men for en følelse å ha masse mat og orden i kjøleskapet. Det begynte å bli en god del år siden sist.

Av en eller annen merkelig grunn har jeg alltid elsket å se hva folk har i kjøleskapet sitt – det var vel det mest spennende med MTV Cribs. Så, her er dagens handel for spesielt interesserte. Nei, dette kjøkkenet skal bli fint, bare vi får satt vårt personlige preg på det. Jeg gleder meg til å tilbringe masse tid her 😀

I skrivende stund sitter jeg faktisk i baksetet med mamsen og papsen i front. Vi har vært og sett på en HUND som de vurderer å adoptere. Verdens fineste, snilleste og mest kosete hund som er litt over fire år gammel. Så nå sitter jeg baki her og krysser fingrene for harde livet, mens de voksne diskuterer i forsetet. Om jeg føler meg som et barn? Ja. Hvis mamma og pappa skaffer seg hund, er livet komplett. Jeg har så lyst på hund, men har selvinnsikt nok til å se at jeg ikke er egnet for å ha en egen helt ennå.

Når jeg kommer hjem, skal det skrus garderobe og lages middag. Litt sent, men sånn blir det i disse hektiske flyttedager 

68 Comments

 • Reply Vilde 3. mai 2018 at 21:28

  Idaaaa, du må blogge oftere! ❤️ Føler jeg er innom bloggen din hver dag med et lite håp.
  Skikkelig spennede og gøy å følge deg i «nyleilighetprosjektet» 😄
  Og leiligheten ser sykt fint ut! Gleder meg til å se mer!

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 18:19

   Det skal jeg prøve på 😀 Gøy at du følger med <3

 • Reply May Lene 3. mai 2018 at 22:06

  Skal du ikke ha fliser over kjøkkenbenken? 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 15:12

   Nei, blir nok heller glassplate bak steketopp – kanskje bak vask 🙂

 • Reply Ingrid 3. mai 2018 at 22:17

  Kjøkkenet ser kjempe fint ut! Flott og stilrent.
  Kan jeg spørre hvor bred åpningen til kjøkkenet er? Altså hvor langt det er fra stekeovnen til vasken? Vurderer selv hestesko løsning/layout.
  Hilsen Ingrid 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 18:18

   Tusen takk 😀 <3 Ganske sikker på at åpningen er rett under 1,30 m. Men det føles merkelig nok ikke trangt i det hele tatt, går helt fint an for 2 pers å svinge seg samtidig 😀 Klem til deg

 • Reply Hanne N 3. mai 2018 at 22:25

  Gratulerer med nytt hjem! Og så fiiiint! Elsker at vi får følge med deg på denne reisen, er såå gøy å se 😀 Og ja takk for at du deler før hver en blomsterpotte er på plass (hehe). Er student selv og skal vel investere om noen år (forhåpentligvis), så det er veldig gøy å se prosessen! Nyt den 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 18:17

   TUSEN takk 😀 <3 Det er hyggelig å høre. Kjenner hele sjela mi vil vente med å vise frem til alt er ferdig, men hva er moroa med det!

 • Reply Tonje 3. mai 2018 at 22:27

  Digger å følge oppussing\innredning! Ingen flis eller glass eller noe slikt som «beskyttelse» bak vasken og stekeplatene?

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 15:11

   Vi har akkurat funnet ut at vi må tenke på glassplate, så ja, det kommer 😀

 • Reply Ida 3. mai 2018 at 23:16

  Du har skjønt det, vi har ca. prikk likt kjøkken 😉 + at jeg har svart matt blandebatteri!

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 15:11

   Hurra 😀 Kommer snart etter med blandebatteriet!

 • Reply Amalie Halse 3. mai 2018 at 23:29

  Jeg blir virkelig glad på dine vegne, Ida! Bare jeg ser et glimt av interiør her inne så sperrer jeg øynene opp og vil ringe deg for å skravle oss ihjel om interiør og tilvalg. Jeg har også kjøpt nybygg, som singel, og jeg har ingen i kretsen min som er i lignende situasjon – så jeg DØR etter å få diskutert hva som er best, hvor og hva, og ikke minst ha noen å fortelle til at NÅ ER DET BARE 7 MÅNEDER IGJEN! Jeg har jo mamma å ringe til når jeg kl 01:24 plutselig finner noen vinglass langt inne på en irsk nettside som bare shipper til England som jeg tror kan passe til de perfekte hyllene som jeg fant uken før som skal henge 60 cm på høyre side fra sofaen – TYP. Haha..? For å besvare min egen kommentar så prøver jeg vel egentlig bare å si at det er VELDIG gøy å se at ting ser ut til å bli så vakkert hjemme hos deg(dere), og det gjør at jeg gleder meg ennå mer! Ser ut som vi har samme fronter på kjøkken, samme vask og parkett – hjerteøyneemoji! Så da ønsker jeg god natt her jeg sitter i kollektivet og ser bort mot altandøren hvor det henger ut en ledning som sniker seg ned for å lade i3-en i håp om at den ikke skal slå ut sikringen, og på høyre side av meg har jeg hengt skjortene mine til tørk(varmeste rommet) og håper på de er tørre for lang dag jobb imorgen. Vi har vel levd litt parallelle liv på hver vår side av fjellet.

  Herregud… nå så jeg plutselig at noen fugler har tatt seg friheter over bilen min. Den var NYVASKET til jeg skulle i forretningsmøter imorgen. Vurderer å ringe mamma for å (gjentatte ganger) fortelle henne om hvor mye jeg gleder meg til egen garasje med TAK <3

  Koselig å skravle litt med deg, (herregud, er ikke meningen å høres jo ut som en creep? Jeg har lest bloggen din i fjortenårhundrer, og når jeg først skriver en kommentar så føler jeg at jeg snakker med en venninne) god natt!

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:53

   Herlighet, nå gikk smilet rundt her. Føl deg fri til å skrive til meg om interiør ANYTIME, hehe 😀 <3 Jeg mangler også litt venninner å interiørprate med kjenner jeg. Så da er det fint å ha bloggen! Håper de 7 månedene går fort for deg, den ventetiden er et herk. Men heldigvis kan man gjøre mye moro planlegging mens man venter. Som igjen kan hjelpe litt på ventetiden, når man først er på plass. Det har vært to lange uker uten nye møbler og solskjerming nå 😀 Stor klem til deg <3

 • Reply Bettina 3. mai 2018 at 23:59

  Superfint! 🙂 Har dere tenkt til å ha et glass eller fliser bak komfyrtoppen? 🙂

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 23:02

   Etter å ha laget én middag her: JA, det skal vi ta stilling til asap 😀

 • Reply Tonje 4. mai 2018 at 06:37

  Skulle gjerne hatt det kjøkkenet 😃

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 23:01

   😀 <3

 • Reply Anette 4. mai 2018 at 07:31

  Så utrolig fint! ♡ Kan jeg spørre hvilken kjøkkenleverandør du har? Er benkeplaten laminat? 🙂

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 23:01

   Takk <3 Det er Svane som er leverandør. Ja, tror benkeplaten er laminat. Valgte egentlig marmor, men satte en pølse i vrangstrupen da jeg så prisen for dette lille kjøkkenet. Så jeg ba dem om å fjerne det og bare kjøre på med det som var standard benkeplate 😀

 • Reply Anja 4. mai 2018 at 09:56

  Hei Ida,

  Igår var jeg innom bloggen din så mange ganger i håp om at det var kommet et nytt innlegg. Faktisk er jeg så spent på å lese om flyttingen deres og hvordan dere gjør det med innredning at jeg drømte om deg i natt!!! HAHA! Drømte at vi satt i samme rom, der jeg satt og leste ei bok på sofaen, mens du satt bak en svær pc skjerm og skrev og publiserte to innlegg på rappen! Veldig merkelig, men i drømmen ble jeg så sykt glad for at det var kommet nye innlegg, så i dag tidlig så var det rett inn å sjekke, bloggen seff. Dessverre var jeg ikke sanndrømt, men det var i det minste en oppdatering, hehe.

  Nesten litt flaut å tenke på at man kan bli så interessert i en vilt fremmeds liv, hahah.. Det er hvertfall tydelig at jeg liker bloggen i det minste 🙂

  Ha en fin dag og god helg 🙂

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 23:00

   Haha, åååå 😀 Det syns jeg var veldig koselig! Har gått litt trått med bloggingen etter at vi kom inn her, men jeg kan love deg at det kommer til å ta seg opp. Flyttingen tok helt knekken på meg gitt. Men så hyggelig å høre at du liker bloggen <3 God helg, kanskje vi sees i drømmeland 😀

 • Reply Anja 4. mai 2018 at 09:56

  Hei Ida,

  Igår var jeg innom bloggen din så mange ganger i håp om at det var kommet et nytt innlegg. Faktisk er jeg så spent på å lese om flyttingen deres og hvordan dere gjør det med innredning at jeg drømte om deg i natt!!! HAHA! Drømte at vi satt i samme rom, der jeg satt og leste ei bok på sofaen, mens du satt bak en svær pc skjerm og skrev og publiserte to innlegg på rappen! Veldig merkelig, men i drømmen ble jeg så sykt glad for at det var kommet nye innlegg, så i dag tidlig så var det rett inn å sjekke, bloggen seff. Dessverre var jeg ikke sanndrømt, men det var i det minste en oppdatering, hehe.

  Nesten litt flaut å tenke på at man kan bli så interessert i en vilt fremmeds liv, hahah.. Det er hvertfall tydelig at jeg liker bloggen i det minste 🙂

  Ha en fin dag og god helg 🙂

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 23:00

   Haha, åååå 😀 Det syns jeg var veldig koselig! Har gått litt trått med bloggingen etter at vi kom inn her, men jeg kan love deg at det kommer til å ta seg opp. Flyttingen tok helt knekken på meg gitt. Men så hyggelig å høre at du liker bloggen <3 God helg, kanskje vi sees i drømmeland 😀

 • Reply N 4. mai 2018 at 10:11

  Hvor har det blitt av Bella,egentlig?

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:59

   Bella ble adoptert bort for maange år siden, jeg følger den nye mammaen hennes på Instagram og ser at hun stoorkoser seg i Oslo 🙂

 • Reply Martha 4. mai 2018 at 15:25

  Gulvteppe på kjøkkenet? Blir ikke det bare sykt ekkelt da? Fullt av paprikafrø, fettsprut og alt mulig gris? Hvordan hadde du tenkt å gjøre det i så fall? 🙂 Hadde bare ikke sett for meg noe teppe på et kjøkken, tror faktisk aldri jeg har sett det.

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:58

   Hei 😀 Tenkte ikke samme type teppe som jeg har under sofaen, mer en «matte»?

   • Reply Aline 4. mai 2018 at 23:07

    Jeg har ullteppe på kjøkkenet.. folk trodde jeg var gal da jeg valgte det. Men det har gått utmerket;) Det er spraglete grå/sort/hvitt så lite synes..og med støvsuging i ny og ne er det no problem. Kjør teppe!;)

 • Reply Anonym 4. mai 2018 at 16:22

  Elsker bloggen din for tiden. Seriøst post mer!😍😍

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:57

   Hurra 😀 <3

 • Reply Tante Pose 4. mai 2018 at 16:29

  Du er veldig glad i plast, ser jeg på innholdet i kjøleskapet. Worth a change?

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:57

   Er vel ikke så glad i plast, men hvordan foreslår du at jeg skulle kjøpt disse tingene uten plastforbruk? Dra til Skyr-fabrikken med en kopp og spørre om litt yoghurt?

 • Reply Solveig 4. mai 2018 at 16:38

  Du burde sjekke ut Zara Home, masse fint og ganske billig. 🙂 Har kjøpt ett glassbord der, og det er ikke lang levering 🙂 http://www.zarahome.com

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:56

   Åh, Zara Home har mye fint! Synd vi ikke har fysisk butikk i Norge :O Men skal ta en kikk, takk for påminnelsen <3

 • Reply Anonym 4. mai 2018 at 19:02

  Hva menes med underlimt vask?☺️

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:56

   Ved underlimt vask så monteres overkanten av vasken til underkanten av benkeplaten. Så det er lett å bare sveipe ting ned i vasken når man vasker benken f.eks. Du får ikke den kanten 🙂

 • Reply Lin 4. mai 2018 at 19:33

  griselekkert kjøkken 😀

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:54

   Takk! 😀

 • Reply Anonym 4. mai 2018 at 20:27

  Nydelig kjøkken! Er det fra HTH? 🙂

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:54

   Kjøkkenet er fra Svane 🙂

 • Reply Julie 4. mai 2018 at 21:35

  Så fint kjøkken! Deilig med nye, hvite flater 😀

  Men, tenk så fint det hadde vært med gullfarget blandebatteri da :o, har du sett det nye på IKEA?

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:53

   Ja, ikke sant 😀 Helt enig angående gullfarget blandebatteri – men har hørt det er et herk å holde dem rene? Så da tenker jeg at matt sort kanskje er bedre. Hmm…

 • Reply Linn 4. mai 2018 at 22:03

  Åå, så gøy å se kjøkkenet! Jeg lagret bildet av hvordan det skulle se ut den gangen du la ut det, for kjøkkenet vårt krever den samme hesteskoløsninga. Jeg hadde ikke tenkt på å ha steketoppen der, men sånn blir det til oss også. Om et par uker nå så er det på plass, så det er SÅ godt å høre at du ble fornøyd med løsninga. Superfint ble det! 😀

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2018 at 22:53

   Ååå så gøy 😀 Håper du blir fornøyd med ditt også <3 Hestesko-kjøkken er best!

 • Reply marte 4. mai 2018 at 23:03

  Så fint det er 🙂 jeg vil anbefale sprutglass på hele veggen bak stekeplaten. Vi tenkte ikke på det, og siden fett og andre flekker sitter så godt på matt maling må vi male veggen på nytt.

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 14:28

   Takk for innspill, da må vi prøve å få opp det så fort vi har malt veggen 😀

 • Reply marte 4. mai 2018 at 23:06

  Sprutplate bak vask skader heller ikke. Så på bildene en gang til og så at det var vegg bak vasken også 🙂

 • Reply Aline 4. mai 2018 at 23:09

  Jeg har ullteppe på kjøkkenet.. folk trodde jeg var gal da jeg valgte det. Men det har gått utmerket;) Det er spraglete grå/sort/hvitt så lite synes..og med støvsuging i ny og ne er det no problem. Kjør teppe!;)

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 14:28

   Godt å høre 😀 Føler jeg må ha NOE på gulvet der!

 • Reply Madelen 5. mai 2018 at 00:58

  Kjempe fint kjøkken🤩 elsker hvor stilrent det er, får fred i sjela over de rette linjene 😂🙈

  Men ingen mikro?? Og var helt sikker på at du kom til å ha kaffemaskin integrert?

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 14:27

   Takk 😀 <3 Nei, ingen mikro. Det bruker jeg aldri. Kaffemaskin ble ikke nevnt en gang, så det tenkte jeg ikke over. Men drikker mest pulverkaffe, og har Nespresso-maskin på nattbordet, hehe. Det får bli i neste hjem! Klem

 • Reply Tonje 5. mai 2018 at 16:56

  Kjempefint kjøkken! Jeg har en sånn Pappelina matte på kjøkkengulvet 🙂 Finnes i maaange farger/mønstre, og er laget i en slags plast som gjør dem lette å tørke av, og du kan ha de i vaskemaskinen! Myke å gå på også, jeg er kjempefornøyd 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2018 at 18:12

   Tusen takk for tipset 😀 Har sett at de har mange fine, og det kan sikkert fungere utmerket på kjøkkenet!

 • Reply Ida Bilet Hamsund 5. mai 2018 at 23:12

  Hei 🙂 Ser flere spør om du ikke skal ha fliser på kjøkkenet! Jeg flyttet inn i nybygg i mars og valgte bort fliser på tilvalg over kjøkkenbenk. Har malt over benken med vaskbar maling fra jotun lady som heter «wonder wall». Det funker kjempe bra! Drar over med fuktig klut, har ikke glassplate ved platetoppen heller. Bare et lite tips! Super fint kjøkken foresten 😀

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:27

   Hei 😀 Vi går også for en vaskbar maling på kjøkkenet (dekso 5 eller noe) så det blir bra!

 • Reply Karoline 6. mai 2018 at 22:12

  Elsker at det er så stilrent! Og kjøkkenhåndkleet og grytekluter var utrolig kule, hvor er de fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:51

   De er fra merket House of Hackney 😀

 • Reply Karoline 6. mai 2018 at 22:36

  Nydelig kjøkken! Sjekk ut bySunde. No for hyller og alt mulig annet lekker interiør 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:50

   Takk 😀 Og takk for link, de hadde utrooolig mye fint!

 • Reply Ellabella 7. mai 2018 at 10:19

  Fint kjøkken! Hva med feks en slik «plastmatte» på kjøkkenet? Finnes utrolig mange kule. Har både på kjøkken og i gangen. Digger dem 🙂

  https://www.interior24.no/categories/tepper

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:50

   Takk for link, skal ta en kikk 😀 Plast er sikkert veldig kjekt på kjøkkenet.

 • Reply J. 7. mai 2018 at 12:56

  Jeg har kjøpt nybygg sammen med samoboeren som vi overtar i desember (sukk, smører meg med tålmodighet) og jeg bestilte jo dette kjøkkenet for lenge siden og måtte sjekke på bestillinga om vi får underlimt vask siden det ikke var noe jeg tenkte over da. Og det får vi! 😀 Gleder meg enda mer nå, hahah!

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 09:26

   Gratulerer med ny leilighet OG med underlimt vask, hehe 😀 Det blir bra <3

 • Reply Julia 7. mai 2018 at 19:39

  Vi hadde glassplate bak vasken og steketoppen i forrige leilighet, veldig praktisk. Når vi flyttet til nytt hjem og pusset opp hele, så ville jeg ha matte vegger, derfor droppet vi glassplate. Så vi har brukt matt gulvlakk på veggen bak steketoppen og vasken 🙂 Bare å ta en fuktig klut og vaske vekk flekker. Ikke noe flekker fra matlaging på de tre årene vi har bodd her nå 🙂 Bare et lite tips! Billigere er det og 😉

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:43

   Takk for tipset!! 😀 <3 Kjøkken og stue henger veldig sammen her, så må høre med maler hvordan veggene kan matche best mulig.

 • Reply Cathrine 7. mai 2018 at 21:23

  Okei nå måtte jeg google «underlimt vask» fordi du har snakket så varmt om det. Haha. Gleder meg til flere flytteinnlegg – tror dere får det superfint 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:39

   Hehe, ting man begynner å bry seg om altså 😀 Jaa, det håper jeg! Gleder meg til å vise frem <3

  Leave a Reply