Nybygg, hjem & interiør

TI TING JEG HAR LÆRT DENNE UKEN

7. mai 2018

♥ I følget Gravlyset ser morgenkåpene fra Missoni helt jævlig ut. Men med min kvinnelige list, lurte jeg ham med inn i en butikk hvor vi endte med å kjøpe matchende morgenkåper. Og det jeg lærte var at: uansett hvordan de morgenkåpene ser ut, så er de søren meg verdens deiligste. Jeg har gått i min tre dager i strekk når jeg har vært her hjemme – sover til og med i den. Sistnevnte skal jeg slutte med – når Gravlyset slutter å feire at vi har aircondtion på soverommet.

 MittAnbud.no er livets nettside. Jeg har lagt ut masse jobber der, og føler meg som den byggherren. Haha!

 Ikke hør på de som påstår at du bør bo deg inn i ditt nye hjem før du begynner å bestille ting. Bestill møbler og solskjerming 6-8 uker før du trenger det, for ting tar tid. Vi venter fremdeles på det meste, og jeg blir smågæren. Selv om jeg var forberedt på venting. Møblene fra bingen står her og gliser som satan sjøl.

 Nybygg betyr ikke at alt funker eller er i orden. Lista over småfeil i vår leilighet er milelang, og det er etter at hastefeilene er blitt fikset. Steketopp, oppvaskmaskin og vaskemaskin altså. Aller mest gleder jeg meg til utbygger skal komme og vaske sagmugg av terrassen vår, så vi kan få pakket ut et av de få nye møblene vi faktisk har i hus: utemøbler. Å sovne til lyden av fulle mennesker er fantastisk. Jeg blir så rolig og tilfreds av å ligge og kjenne på at det ikke er meg som kommer til å våkne med en cheeseburger under hodeputa dagen derpå. Og ja. Jeg bor i samme bygning som Mc Donalds. Og en Kiwi som har åpent til midnatt. Og en kebabsjappe. Rett over veien har vi enda en kebabsjappe, en tyrkisk sjappe, Subway og 7Eleven. Det er nattmat-mekka, og sommersesongen i Tønsberg har startet tidlig. Folk elsker å rope og hoie i gatene her – men det er jo litt vikingblod i byen, så det henger kanskje sammen.

 Push-skuffer/skap er et helvete. Jeg angrer på at jeg valgte det på kjøkken, bad og garderobe. Ikke nok med at det blir fingermerker og skitt på alt – noen ganger må jeg trykke opp til syv ganger for at skuffen skal åpne seg. Sesam, Sesam!

 Å lage seg et møbelbudsjett er helt supert, det. Men det er SÅ mange ting man ikke tar høyde for. Dørmatte, for eksempel! Ehe… Jeg har nettopp ligget i tre kvarter og surfet etter festlige dørmatter…. Klarer ikke bestemme meg om den skal ha et hyggelig eller sarkastisk budskap. I mine tidligere hjem har jeg aldri tenkt på kalde, varme og nøytrale farger. Altså, det er et helt nytt problem i livet mitt. Jeg skjønte fort at jeg har driti meg ut på badet. Kalde fliser på gulver og varme fliser på veggene (da snakker jeg om farge, hvis du skulle være i tvil). Man ser bare at noe er gærent. Så nå drømmer jeg om å finne noen som kan dekke veggene med mikrosement – foreløpig ikke fått napp på MittAnbud.

 Kvaliteten på et håndkle finner man ut ved å se på håndkleets gsm. Gsm forteller deg hvor tungt håndkleet er, og høyere vekt betyr at det er brukt mer bomull til å lage flere løkker, som igjen betyr at håndkleet blir mykere og har bedre absorberingsevne. Håndklær med 500-600 gsm regnes å være av meget høy kvalitet. Ting man skulle begynne å bry seg om…

 Å kjøpe møbler du ikke har sett i virkeligheten er skikkelig dumt. Til gangen har vi kjøpt en sort skjenk som så helt nydelig ut på nett. Halve prisen av Slettvoll sin – så fortsatt litt dyr, men veldig fin! På bildene, vel å merke… Vi fikk latterkrampe da pappen var fjernet. Skjenken er dritlav, skranglete og man må trykke på skuffene minst syv ganger før de lystrer og åpner seg. Vi har dessverre vært for late til å gjøre noe med saken, så skjenken blir nok stående.You live and you learn, hvis det lov å lire av seg noen engelske gloser!

Nå ligger jeg i nyvasket sengetøy (tørketrommel er livets gave) og prøver å hamre på tastaturet som en liten mus. Han som ligger ved siden av meg skal stå opp om fem timer, og det skal vel egentlig jeg og. Følge ham til toget, starte dagen tidlig. Det blir fint med en ny uke. Ny uke, ny sjanse for at møbler begynner å dukke opp. Og malearbeidet skal starte her! Jeg er så spent på det at jeg blir helt nervøs. Men nå fikk jeg faktisk tilsnakk fra siden her, for jeg klarer visst ikke å hamre stille nok. Vi snakkes i morgen, nattinatt 

44 Comments

 • Reply S 7. mai 2018 at 01:12

  Hva slags materiale har du valgt på benkeplaten din? Jeg skal på tilvalgsmøte til min nye 3-roms i morgen. Er 20 år, bor fortsatt hjemme og kan altfor lite om dette. Noe du ville gjort annerledes i din leilighet, utenom baderomsfliser og trykkskap? 😉

  • Reply Ida Wulff 7. mai 2018 at 12:47

   Såå gøy 😀 Tror det er laminat? Er i hvertfall standarden som fulgte med. Hmm, hvis de hadde finere farger som tilvalg så ville jeg kanskje fått dem til å male på forhånd. Husk å legge til stikkontakt hvis du f.eks har et sted du skal ha kontorpult, det måtte jeg gjøre. Og sjekk at spotter er satt symmetrisk i taket, det er de dessverre ikke her. På kjøkken har jeg lagt sklimatter i alle skuffer, det anbefales. Ellers kan jeg ikke komme på så mye mer. Lykke til <3

   • Reply S 7. mai 2018 at 21:03

    Tusen takk for svar! 🙂 Ble underlimt vask også, husker du skrev noe om det😍

 • Reply Sana 7. mai 2018 at 06:37

  Jeg elsker bloggen din, har fulgt med på den lenge og det kommer jeg til å fortsette med 🙂 gucci vesken din, heter den cobolt blue? Og den største?

  • Reply Ida Wulff 7. mai 2018 at 12:48

   Så hyggelig å høre <3 Ja, det stemmer at det er den største størrelsen i fargen Cobolt Blue <3

 • Reply Anonym 7. mai 2018 at 08:26

  Har et lite dørmatte-tips til deg! Heymat er en norsk bedrift som lager de fineste dørmattene, i såkalt industrikvalitet – som vil si at de tiltrekker seg mye mer skitt og sand enn vanlige dørmatter! Ha en fin mandag fine Ida <3

  • Reply Ida Wulff 7. mai 2018 at 12:48

   Takk for tipset 😀 Skal sjekke det ut <3

 • Reply MoKath 7. mai 2018 at 09:39

  Man lærer så lenge man lever. 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:50

   SÅ sant 🙂

 • Reply Line 7. mai 2018 at 13:12

  Jeg koser meg så med bloggen din! Du er så hærlig og morsom! Fortsett med det 🙂 Å lykke til videre med leiligheten! Gleder meg til å se hvordan det blir 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:49

   Så utrolig hyggelig å høre, nå ble jeg glad! 😀 <3 <3

 • Reply LH 7. mai 2018 at 14:11

  Hei Ida, jeg har ingen erfaring selv, men hvis jeg ikke husker helt feil så tror jeg Eriksen-paret brukte Mittanbud da de flyttet til Sarpsborg, det resulterte visst nok i mye dårlig arbeid. Flere lesere i kommentarfeltet advarte om å bruke Mittanbud, da det visst nok er håndverkere med få kunder som bruker dette mest.. Har som sagt ingen erfaring selv, men det florerte med dårlige erfaringer i kommentarfeltet til CBE :/

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:46

   Hei! Du har helt sikkert rett i at det finnes mange useriøse der. Vi har hatt folk på befaring og prøvd å gjøre oss opp en mening der. Så tror vi har landet på noe bra nå 😀 <3

 • Reply Alma 7. mai 2018 at 14:46

  Vet akkurat hvordan du har det, er høygravid, med termin om 2 uker og vi driver å pusser opp badet. Vi legger mikrosement på vegger, håndverker er forsinket en hel uke.
  Prøver å se positivt på det da, kanskje vi blir ferdige denne uken😅

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:45

   Herregud!! Gratulerer så mye til deg, og fy på håndtverkeren som lar en sprekkeferdig kvinne gå og vente :O Krysser fingrene for at han rasker på. Og masse lykke til med alt <3

 • Reply TE 7. mai 2018 at 15:59

  Hvorfor ikke bare legge nye fliser oppå de eksisterende?
  Mikrosement ser bare ikke bra ut….har du googlet å sett?
  Skrekk å gru 🙈
  Ellers leverer du på bloggen som alltid. Herlig lesing 👍🤩

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:45

   Kan man legge fliser oppå fliser? Hmm, aldri hørt om. Og hvis man får noen flinke tl å legge mikrosement, så tror jeg det blir veldig fint 😀 Klem til deg <3

 • Reply Ingvild 7. mai 2018 at 17:28

  Hei! Så spent på hvordan det går med pendlingen til din kjære? Jeg og kjæresten er i akkurat samme situasjon – Oslo per nå, men lengter til Tønsberg 😍

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:44

   Hei 😀 Han digger det! Får gjort unna så innmari mye arbeid/mail sier han. Èn dag (fredag så klart) måtte han stå helt til Drammen på vei hjem, og da mistet han litt trua. Men tror det er spesielt for fredager. Ellers er det varslet buss for tog på deler av strekningen i sommer, men da får vi se litt på feire! Skrekk og gru. Kom dere hjem til TBG <3

 • Reply Christine 7. mai 2018 at 18:16

  Hvor er kjøkkenhåndkleet fra? 😍

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:43

   Det er fra House of Hackney 🙂 <3

 • Reply Tine 7. mai 2018 at 19:06

  Sjekk ut betongcire til badet! Plan A design i Sandefjord har pusset opp bad for en jeg kjenner i dette. Super lekkert!

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:43

   Takk for tips, skal sjekke ut!

 • Reply Anonym 7. mai 2018 at 19:23

  Hver er kjøkkenhåndkle fra?

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:43

   House of Hackney, kjøpt hos Palma i Tønsberg 🙂

 • Reply Aline 7. mai 2018 at 20:14

  Det virker som det meste er ganske bra da:) Er jo alltid noe å sette fingeren på! Trykk skap ja…der fikk du sagt det! Max irriterende når det ikke fungerer 100%. Ble litt nysgjerrig på håndklær som du snakket om…de er sikkert store kvalitetsforskjeller. Men det henger kanskje ikke alltid sammen med pris?! Hvor har du kjøpt/Skal kjøpe håndklær? Er så spent på hvordan det blir hos deg..blir sikkert superfint alt!

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:42

   Hehe ja, kan de ikke bare åpne seg liksom! Jeg har kjøpt håndklær fra Gant denne gangen – vurderte Missoni, men de har «italienske størrelser», altså er de litt små. Om kvaliteten alltid henger sammen med pris er jeg litt usikker på, men sjekk på nett før du kjøper noe uansett. Der står det som regel hva gsm på håndkleet er <3

 • Reply Kristine 7. mai 2018 at 20:30

  Veldig gøy å følge med på den nye leiligheten din og alle valgene dere tar😊 lurer på hvilken glansgrad du har valgt i dempet sort, og evt. andre farger? Er jo kanskje finest med helt matt maling, men hører flere anbefale litt høyere glansgrad fordi det er lettere å rengjøre osv. Nok et vanskelig valg å ta..

  Lykke til videre med prosessen😊

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:41

   Hei 😀 Jeg hadde tenkt å ha helt matt, men etter tilbakemeldinger i kommentarfelt og fra maleren, går vi nok for glansgrad 5. Så håper jeg bare at det blir fint 😀 <3 Tusen takk! Klem til deg

 • Reply ingrid 7. mai 2018 at 21:26

  Hei! Hvor finner du ut av hånkleets gsm? Ser ingenting om det på lappen.. 🙂

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:39

   Jeg sjekker det i nettbutikkene 😀

 • Reply H 7. mai 2018 at 21:31

  Jeg fikk noen til å legge mikrosement på mitt bad i marmorert effekt i grått, og det er en drøm å både se på og å vaske!😄 anbefales skikkelig!

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:38

   Ååå, så deilig 😀

 • Reply Mia 8. mai 2018 at 00:19

  Jeg var innom Milla Boutique for to ukers tid siden, der hadde de noen vanvittig kule/morsomme/rare/søte dørmatter. Det var tigere eller leoparder, slik som teppet i «grevinnen og hovmesteren». Veet ikke helt om jeg hadde turt å gå for den selv, men får den ikke ut av hodet!

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 08:31

   Aaah, jeg trodde det var badematter?! Men ja, sykt søte 😀

 • Reply Victoria 8. mai 2018 at 10:48

  Du trenger ikke å godkjenne denne kommentaren, ville bare si at jeg har skrevet om deg og delt et bilde og lurer på om det er i orden? Publiserte det for 3 minutter siden. Ta kontakt hvis du vil at det skal fjernes!

  • Reply Ida Wulff 8. mai 2018 at 19:19

   Hei Victoria:-) Det er jo bare hyggelig, tusen takk for fine ord!

 • Reply oda 8. mai 2018 at 22:22

  var hvitevarer integrert i kjøkkenet? 🙂

  • Reply Ida Wulff 9. mai 2018 at 09:11

   Ja 🙂

 • Reply Julie 11. mai 2018 at 21:09

  Vi har Nanobetong, videreutdanning av mikrosement. Råflott produkt som også er tilgjengelig i metall. Bærekraftig og produsert i Norge. Dette er et miljøvennlig produkt og er ikke skadelig for de som bor i huset. Lav emisjon. Ta kontakt dersom du er interessert i Nanobeton!
  «Asker bad og flis» på Facebook og Instagram

  Mvh
  Julie
  Asker bad og flis 47686868

 • Reply Maia 13. mai 2018 at 08:28

  Den sjenken dere kjøpte, hvor kjøpte du den?
  Jeg digger slettvoll og stilen men prislappen er noe for seg selv… Såå er på utkjikk etter billiggere alternativer.
  Vil ikke gå i samme fella så hadde satt pris på om du fortalte meg hvor den er fra 🙂

  • Reply Ida Wulff 13. mai 2018 at 10:00

   Den heter Nobel og er kjøpt hos Fagmøbler 🙂

 • Reply Frida 22. mai 2018 at 00:32

  Ikke hør på Gravlyset om morgenkåpene!!! Missoni er et guddommelig motehus <3

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2018 at 22:34

   😀 <3

  Leave a Reply