Hverdagsliv

ET HELT NYTT LIV

15. mai 2018

Når jeg er så ræva på bloggen som jeg har vært de siste dagene, er jeg garantert å ha mareritt om nettene. Ikke nødvendigvis om noe bloggrelatert, men om et eller annet. Så for min egen nattesøvn sin skyld: her er jeg!

Jeg bruker litt tid på å tilpasse meg i nye omgivelser. Sånn har det alltid vært. Fra å ligge på en skitten hems og dra meg til klokka 10, våkner jeg nå på satenglaken klokka 6 og trykker på kaffemaskinen på nattbordet. Fra å klatre ned trappa og sette meg foran en varmevifte med hakkende tenner, drar jeg nå på meg treningstightsen og følger kjæresten min til toget før jeg tvinger meg selv til fysisk bevegelse. Bakker, trapper, hoppe på benker – men ikke jogging helt enda. Formen min er nede på null. Jeg føler meg stygg og fæl, som en klump med deig. Samtidig vet fornuften min at livet mitt er alt for bra til å tillate seg å bruke energi på sånne tanker.

Alt er så mye bedre nå. Jeg hadde en hel dag med ærender i Oslo i går, og da kjente jeg det. Hvor mye jeg gledet meg til å komme hjem. Til lille, og litt roligere Tønsberg. Jeg følte meg så ensom da jeg travet rundt i Oslos gater, og klumpen i brystet forsvant som forventet da jeg gikk av toget på Tønsberg togstasjon. Som om jeg var et hustak, og tretti stygge måker lettet fra meg og fløy sin vei. Dypt.

I dag har jeg en eviglang liste med ting som skal gjøres. Og neida, ikke fordi jeg er en drit busy blogger. Jeg skal ikke i noen mystiske møter som jeg aldri kommer til å fortelle mer om. Jeg skal blant annet skaffe dokumentasjon som mangler for at Samordna Opptak skal kunne behandle søknaden min. Førstevalget mitt er Psykologi (Profesjon) – jeg vet at jeg ikke kommer inn, så det var egentlig bare for moro skyld. Akkurat nå har jeg tre ting som veier tyngst: 1. Ikke studere i det hele tatt. 2. Begynne på sykepleien. 3. Ta en master i samme gate som bacheloren jeg allerede har.

Og så skal jeg gjøre ferdig en bestilling på lamper til hele leiligheten. Purre utbygger på de tre hundre feilene som fremdeles ikke er rettet opp i leiligheten. Avtale verdivurdering med en eiendomsmegler. Bytte fastlege. Kjøpe nytt treningstøy, mitt passer ikke lengre. Pakke til Danmarkstur. Jeg reiser i morgen, med mamma, pappa og kjæresten. Det er på tide å introdusere sistnevnte for den danske siden av familien. Så det blir 17. mai-feiring i Odense, og forhåpentligvis en tur i Tivoli i København. Snakker om ny hverdag: det er ganske forvirrende å være ferdig med alt man skal gjøre før lunsj. Blir sittende og tenke: er det nå jeg skal melde meg inn på et treningsstudio? 

Svaret er vel ja. Snakkes snart, det lover jeg!

29 Comments

 • Reply Frida 15. mai 2018 at 10:54

  Ønsker deg en fin tur til Danmark og lykke til med dagens gjøremål. Du skriver fantastisk bra Ida.

  Hilsen fast leser som er litt for dårlig på å kommentere💜

 • Reply C 15. mai 2018 at 11:35

  Du ser fantastisk ut som alltid, og så må jeg tilføye at jeg synes du er forfriskende ærlig! Du skriver så godt at selv en stressa person som meg senker skuldrene når jeg leser bloggen din.

  Synes også det er utrolig gøy å få lov til å være med å få se hvordan leiligheten deres blir, fra start til slutt! Du er superflink!!<3

 • Reply Tonje 15. mai 2018 at 11:59

  Blir like glad hver gang du poster et innlegg. Skrivemåten din er fengende og bildene dine gjør meg smått misunnelig! 😊

  Ha en fin dag 😊

  • Reply Ida Wulff 30. mai 2018 at 19:19

   Fin dag til deg <3

 • Reply Malin 15. mai 2018 at 13:30

  Jeg synes du ser flott ut jeg! 🙂

  • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 13:54

   <3 <3 <3 takk!

 • Reply Linn 15. mai 2018 at 14:08

  Hei, så gøy at du vurderer sykepleien og psykologi. Vil du si noe om hvorfor du tenker disse retninger siden de er noe helt annet enn det du har studert før? Hilsen sykepleier (i 17 år) og master i psykologi fra UIO:)

 • Reply Susann 15. mai 2018 at 15:12

  Fin kjole 🙂 hvor er den fra?

  • Reply Ida Wulff 30. mai 2018 at 19:20

   elle & il :-))

 • Reply Natalia 15. mai 2018 at 15:29

  Gå for sykepleien! Det er så givende, utfordrende og spennende å være sykepleier! Og etterpå kan du jobbe hvor du vil, med nesten hva du vil.

 • Reply Amalie Halse 15. mai 2018 at 18:47

  Jeg blir så glad på både dine og mine egne vegner når jeg leser hvor bra livet blir etter ventetiden er over(nybygg). Du kler veldig godt å være på båt forresten, du ser helt nydelig ut i «sailor-uniform».

 • Reply Rebekka 15. mai 2018 at 18:57

  Åh, så morro at du vurderer å studere sykepleier!! 🎉 la deg dog ikke lure av fjolsene som på diverse forum hvor de påstår at det er et studie du kan «sove» deg igjennom. Det er hard jobbing – men du har jo allerede en bachelor og vet hva det innebærer å være student 😊 er snart ferdig med min første praksis på sykehjem – og jeg stortrives! Bare en hjemmeeksamen før jeg er ferdig med første året! Kjør på 👊🏻👊🏻

 • Reply Maren 15. mai 2018 at 19:16

  Ta sykepleien! Du vil ikke angre! Beste valget jeg har gjort 😊😊 Hilsen stolt sykepleier!

 • Reply Ragnhild 15. mai 2018 at 21:40

  Dette kommer til å høres helt dust ut men du er seriøst den perfekte blogger. Fullstendig ærlig, et godt forbilde som faktisk gjør noe med livet sitt, veldig underholdende skribent, og noe som rett og slett bare virker som et godt menneske. Takk for at du beriker hverdagen! <3

  • Reply Ida Wulff 30. mai 2018 at 19:22

   Herregud, så fine ord <3 Tusen takk, Ragnhild <3 Stor klem til deg

 • Reply Marianne 15. mai 2018 at 21:43

  Gratulerer med lekker leilighet! Til fastlege kan jeg anbefale Beate Bratland på Tolvsrød legekontor. Hun er fantastisk! Og ikke for å være negativ eller deprimerende, men ikke velg sykepleien! Eller. Gjør det om du vet det er riktig. Bare vurder det grundig først. Det finnes ikke et bedre yrke, og man får sin lønn i himmelen som noen sier. Men du skal like å gå på jobb når alle sitter rundt julebordet, eller gå på nattevakt når resten av gjengen skal på byen osv. Du skal like å jobbe som et råskinn så både psyken og fysikken får seg en knekk til tider. Jeg snakker av erfaring, aldri angret så mye som da jeg var ferdig på sykepleien for 6 år siden. Men gjør det om du vet det er riktig for deg 🙂

 • Reply Ragnhild 15. mai 2018 at 22:40

  Så kjekt med oppdatering! Du er bare heerlig. Hvor er kjolen fra?

  • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 13:53

   Kjolen er fra elle & il :*

 • Reply hanna 16. mai 2018 at 00:47

  Jeg har savnet deg skikkelig mens du har vært borte! Men det høres ut som du har hatt det magisk😍 Som jeg glede meg til å kunne flytte inn i leiligheten min, om bare 4 uker! Jeg leverte master i dag, og det var helt surrealistisk. Har ikke grått så mye noen sinne. Å sende fra seg resultatet av 5 år med studier, altså, jeg vet ikke hva jeg skal si en gang. Emotional overload! Spent på å høre hva du velger ang studier, selv hadde jeg valgt å ta master eller ikke studere🙊 Master er mye bedre enn bachelor synes jeg, det er mer spennende fag og mer frihet. Stor klem til deg <3

  • Reply Ida Wulff 30. mai 2018 at 19:19

   Fyyyy søren, gratulerer så mye med både master og leilighet. GLAD på dine vegne!!! <3 Stor klem 😀

 • Reply Elise 16. mai 2018 at 10:53

  Husker du skrev du vurderte sykepleien før. Så koselig at du fortsatt tenker på det! Har selv tatt en bachelor i sosiologi før jeg heller ville ta sykepleien enn en master i det. Dette pga begynte i hjemmesykepleien pga penger, men elsket det og har endelig funnet mitt kall i livet. Anbefales på det varmeste!!! Unner alle å finne sin lidenskap i livet, alt blir så mye klarere da. Som et fast og trygt holdepunkt på sin identitet. Dypt, haha. Klem fra meg <3

 • Reply Alexandra 16. mai 2018 at 11:07

  Åh den kjolen så sykt digg ut, hvor er den fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 13:53

   elle & il <3

 • Reply Kari 16. mai 2018 at 11:21

  Det er jammen lov med bloggfri når du kjenner at du trenger det, selv om jeg blir veldig glad hver gang det har komt ett nytt innlegg😊
  Blir spennende å se hva du velger til høsten. Jobber selv som sykepleier på en psykiatrisk avdeling (der får du psykologi og sykepleie i ett;) ) og føler jeg har verdens beste jobb. Selv om det kan være en tung jobb, spesielt psykisk, så er det utrolig givende og man får møte så mange fine mennesker. Å få hjelpe de som kanskje ikke ønsker å leve lenger til at de gradvis får det bedre og se at de til slutt trives i sitt eget liv er noe helt spesielt. Lykke til med valget🙂

 • Reply Sigrid 16. mai 2018 at 19:21

  Du er gull🙌🏼

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:30

   <3 <3 <3

 • Reply Else 16. mai 2018 at 23:09

  Jeg har merket meg at du har skrevet tidligere at sykepleier er noe du kunne tenke deg. Har du tenkt på hva/hvor du kunne tenkt deg å jobbe som sykepleier?:)

 • Reply Kamilla 17. mai 2018 at 23:10

  Hei 🙂 Jeg eier og leilighet som vi kjøpte som nybygg, og jeg lurer på hvorfor du skal ha en verdivurdering? Er det av den nye leiligheten eller bingen?

  Utrolig spennende med leilighetsblogging! Keep it going 👏🏼

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 15:54

   Hei 🙂 det har å gjøre med at kjæresten min kjøpte seg inn 3 år etter at jeg kjøpte. Klem

  Leave a Reply