Hverdagsliv

PAKKER OG TENKER HARDT

16. mai 2018

Reklame: inneholder annonselenker


En positiv side ved å vente på møbler: jeg kan bruke hele leiligheten som base for koffertpakking. I ettermiddag reiser jeg til Danmark for å besøke familien. Sammen med kjæresten, mamma og pappa. Herregud, det blir koselig.

Men likevel er det én ting som surrer rundt i hodet mitt og overdøver de fleste andre tanker. I går kveld fant jeg nemlig ut at jeg ikke hadde fått plass på masterstudiet jeg søkte på. Shit. Da har jeg overvurdert meg selv og karakterene mine, tenkte jeg uten å gå helt i kjelleren. Jeg fikk en mail med instruksjoner til hvordan jeg kunne sette meg på venteliste, og prøvde på det. Da jeg ikke fikk det til, sendte jeg en mail og spurte etter hjelp. Svaret jeg fikk var: ops, det har skjedd en feil. Du har fått plass. 

SÅ, nå har jeg én liten uke til å bestemme meg om jeg skal takke ja til plassen. Er det noen som vet om bachelorstudiene jeg har søkt på via Samordna Opptak automatisk faller bort hvis jeg takker ja til masteren? Eller kan jeg takke ja, og fremdeles vente og se hva jeg kommer inn på av bachelorstudier? Ikke for å være grådig altså… Nei, dette må vi snakke mer om senere kjenner jeg.

Må bare tenke litt først. Under den påbegynte pakkingen ser du forresten det nye gulvteppet vårt. Det fyller sånn cirka halve stuen, og er veldig fint til de sorte veggene. Men det savner å ha en sofa oppå seg, altså.

I går måtte jeg ut og kjøpe nytt dongeriskjørt (link her). Jeg har nøyaktig det samme fra før, og bruker det sånn cirka hver eneste dag. Men så klarte jeg å lage noen mystiske flekker på det som ikke ble borte i vask – da var det høyt prioritert i timeplanen å få kjøpt et nytt, haha.

Ellers finner du den blomstrete kjolen her, og de rosa semskede skinnskoene herYes, jeg tenkte å begynne med reklamelinker igjen. Jeg svarer jo uansett på hvor ting er fra dagen lang. Og hvis det hørtes ut som om jeg er negativ til det, så er det overhodet ikke tilfelle. I motsetning til mange, tar jeg det kun som et kompliment når andre vil kjøpe de samme tingene som jeg har 😀

Okei, nå surrer jeg fælt. Føler meg nervøs fordi jeg må ta en viktig avgjørelse, men heldigvis skal jeg nå tilbringe noen dager med tre av mine aller nærmeste. Så kan de få komme med sine tanker og innspill.

Hei så lenge 

 

82 Comments

 • Reply Ida 16. mai 2018 at 13:21

  Så vidt jeg vet så faller ikke bachelorønskene dine på samordna bort hvis masteren du har søkt ikke er gjennom samordna… så hvis du har søkt master på feks BI og takker ja til det, så tror jeg allikevel at samordna er helt uavhengig av dette og at du da får svar 20 juli om du kommer inn som du enten kan takke ja eller nei til. Tror jeg da hehe:)

  • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 13:47

   Nei, masteren søkte jeg direkte gjennom universitetet. Men det er ikke privatskole, så derfor ble jeg veldig usikker :O 20. Juli er så SENT, burde ikke vært lov!

 • Reply Tone 16. mai 2018 at 13:31

  Dersom det er markedshøyskolen eller bi (eller noe annet privat) du har fått plass til master kan du selvfølgelig takke ja uten at det påvirker samordna 🙂 det er to helt forskjellige systemer. Å takke ja nå og heller hoppe av om du ombestemmer deg kan være et litt mindre stressende alternativ 😉

  • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 13:44

   Det er ved universitetet, men er lokalt opptak 🙂 ja, du sier noe der. Tenker bare det er fælt å ta opp noen andre sin plass, men det må jeg kanskje gi blaffen i! Klem

   • Reply Elisabeth 16. mai 2018 at 21:03

    Så lenge det er lokalt opptak, har det ikke noe å si for samordna opptak. Jeg spurte NTNU om dette i fjo, og fikk til svar at søknadene er uavhengig av hverandre. Lykke til uansett om det blir master eller bachelor du velger til slutt!:)

    • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:25

     Tusen takk <3 <3

 • Reply Ida 16. mai 2018 at 13:32

  Hvis du har fått svar allerede nå så har du vel søkt lokalt opptak, altså ikke gjennom samordna men direkte til skolen? Hvis det er tilfelle så kan du fortsatt vente med å se hva du kommer inn på der og så bestemme deg, det er ingen kobling mellom de to opptakene 🙂

  • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 13:45

   Ja, det stemmer. Ser ut til at jeg har søkt direkte hos universitetet 🙂 så da mener du at jeg kan takke ja til masteren og fortsatt vente og se an samordna opptak? Klem

 • Reply Mia 16. mai 2018 at 13:45

  Gratulerer så mye med plass på master! Da jeg selv søkte på master, skjedde det gjennom studiestedet sine egne opptak, altså ikke gjennom samordna. Er derfor rimelig sikker på at om du takker ja til master, så vil ikke det ha noe å si for samordna, fordi det ikke er noen kopling mellom de to. Vil så bare komme med et lite tips fra en med to bachelorer og (om tre uker) en master, så er det alltid lurt å studere «oppover», altså ta høyere grader enn det man har. Vi i masterkullet mitt snakker ofte om hvor ekstremt mye vi har vokst på de to årene på studiet, versus hva vi drev med på bachelornivå. Man utvikler seg til å bli ekstremt selvstendig, og ikke minst, man får strukturere hverdagen sin mye mer selv (i hvert fall på de fleste universiteter). Lykke til med valget ditt! Kos deg på tur 🙂

  • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 13:52

   Tusen takk, Mia <3 og skal si du har studert! Hehe. Selv syns jeg bachelor var tøft til tider, spesielt da jeg hadde mye ved siden av. Så tanken på master skremmer meg bittelitt. Takk for råd, og lykke til med siste innspurt på masteren 🙂

  • Reply Kristin 17. mai 2018 at 23:15

   Veldig enig i dette! Er ferdig med ett av to år på master nå, og tenker akkurat det samme. Man utvikler seg så sinnssykt mye mer på masternivå når man får bygge på allerede tilegnet kunnskap. Jeg opplever at man får spesialisere seg mer på master, dykker dypere inn i tematikk og forskning og har tettere samarbeid med forelesere og instituttet. I tillegg er det jo veldig gunstig med tanke på jobbmuligheter og lønnsnivå 🙂

 • Reply Line 16. mai 2018 at 14:00

  Reklamelinker er for å tjene penger, ikke fordi leserne spør hvor du har kjøpt klærne. Get real!

  • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 14:11

   At man tjener penger på reklamelinker er det vel ingen som prøver å legge skjul på? Haha!

   • Reply Anonym 16. mai 2018 at 15:42

    Men du forklarer det som at det er fordi du uansett får spørsmål om klærne:p Stå for reklamen babe!:)

    • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 16:31

     Nope. Reklamelinker = mindre jobb med å svare på hvor ting er fra + penger

 • Reply Karin 16. mai 2018 at 14:46

  Hvor er teppet fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 15:12

   Lune Hjem 🙂

 • Reply Maria 16. mai 2018 at 14:59

  Gratulerer med både masterplass og leilighet! Kan jeg spørre hvor du fant det fine gulvteppet? 🙂

  • Reply Ida Wulff 16. mai 2018 at 15:12

   Tusen takk <3 Det er kjøpt på Lunehjem.no 😀

 • Reply I 16. mai 2018 at 15:08

  Hvilken master har du kommet inn på? Og hvilken bachelor har du søkt på ? 🙂

 • Reply T 16. mai 2018 at 15:13

  Gratulerer med plass på master!
  Jeg mener også at opptak til master og samordna opptak er uavhengige av hverandre. Jeg søkte i alle fall ikke gjennom samordna opptak, men direkte til universitetet. Selv er jeg straks ferdig med mitt første år på master og tenkte også det var skummelt å ta steget fra bachelor til master, men det gikk egentlig veldig fint. Det er ikke så store forskjeller, og du kommer til å ha flinke forelesere som veileder om du trenger det. Håper du velger å studere videre, det var så gøy å lese om studiehverdagen din når du tok bacheloren. Lykke til 🙂

 • Reply Camilla 16. mai 2018 at 15:34

  Spennende! Vil også anbefale å ta en master fremfor en bachelor, med mindre du ønsker å «skifte beite» og ta en bachelor i noe helt annet da! 🙂 Har selv akkurat levert masteroppg, og det har vært tøft, men det går! Er jo mulig å gå deltid ved siden av jobb og, særlig på universitet er det jo vanligvis veldig fleksibelt.

 • Reply Anonym 16. mai 2018 at 15:52

  Det skjørtet er så nydelig! Er så elegant lengde på det. Jeg blir gal av at alle dongeriskjørtene som selges rundt forbi bare glir opp og viser halve låret når man setter seg ned…

  Hvordan synes du skjørtet er i størrelsen? Jeg er vanligvis en M/L i skjørt, så synes det er så vanskelig å bestemme meg.

  • Reply Ida Wulff 30. mai 2018 at 19:18

   Da ville jeg tatt en L i dette skjørtet 😀 <3

 • Reply Anonym 16. mai 2018 at 16:10

  Det var mange på masteren min som aldri møtte opp fordi de heller hadde startet på noe annet. (Altså sagt ja til to ting). Er bare å svare ja på lokalt opptak uansett og så heller vurdere hva du vil når bachelorsvarene kommer. 🙂

 • Reply Maria 16. mai 2018 at 16:25

  Jeg søkte master direkte hos universitetet (NTNU) i 2016, og ulike bachelorgrader via samordnaopptak. Kom inn på master, takket ja til den, og kom også inn på bachelorene jeg hadde søkt i juli. Opptaket via samordna opptak ble med andre ord ikke påvirket av at jeg takket ja til master 🙂

 • Reply Lena N 16. mai 2018 at 16:32

  Gratulerer med plass:-) Jeg sier: Go for it!
  Angående de Samsøe skjørtene: jeg har det hvite, men er det i lys denim prikk likt i størrelsen? Misstenker at det er litt ulik streach i de..
  God tur!! ❤️

  • Reply Ida Wulff 30. mai 2018 at 19:18

   Dongeriskjørtet er en god del trangere enn det hvite <3 klem

 • Reply Kari 16. mai 2018 at 16:38

  Master og samordna er helt forskjellige ting, du kan til og med takke ja til ulike masterprogram uten at du mister andre plasser ved andre skoler. Så bare til å takke ja og så bestemme seg i juli 🙂

 • Reply Christina 16. mai 2018 at 16:58

  God tur til Danmark 🙂

  Forresten rare flekker: prøv zalo! Eventuelt zalo og vanish pulver sammen (først zalo og deretter vanish oppå).
  Det bruker å ta de hardeste flekkene. Masse mat og annet har fett i seg og for å få vekk fettflekker må du bruke fett = zalo. Zalo kan vaskes bort 🙂

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 21:42

   Nå har jeg fått noen gode tips her, så nå skal det testes. Kanskje jeg ender opp med to fine dongeriskjørt 😀 Takk <3

 • Reply Julie 16. mai 2018 at 17:31

  Hei Ida
  Dette blir min tredje sommer som studenttrainee hos Samnordna Opptak. Jeg kan forsikre deg om at det er helt trygt å takke ja til master uten å miste muligheten til å få plass gjennom samordna opptak. SO sitt system er landsdekkende, mens master hører til lokalopptaket, mao helt ulike systemer. Ser også du sier at du er redd for ta opp noen andres plass. Masteropptaket fullføres ikke før ut i september, dvs. at dersom du takker ja til plass fra SO i juli, og nei til master, kan noen andre likevel få tilbud om «din» plass på master.

 • Reply Rebekka 16. mai 2018 at 17:41

  For to år siden søkte jeg master på høgskolen og et bachelorprogram på universitet. Jeg takket ja til masterstudiet 8 juli og fikk likevel plass på bachelorstudiet 20 juli!

 • Reply Aline 16. mai 2018 at 18:19

  Mange fine teppet på Lunehjem. Hva heter ditt? Ha en fin 17.mai feiring!

 • Reply Victoria 16. mai 2018 at 18:22

  Hva heter teppet fra Lune hjem? Ser de har fler som ligner:)

 • Reply Kine 16. mai 2018 at 18:41

  Du kan takke ja til master og samtidig vente på svar fra samordna. Hilsen tidligere studieveileder på universitetet 🙂 Gratulerer med plass!!

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:31

   Tusen takk! 🙂

 • Reply Ragnhild 16. mai 2018 at 18:45

  Hei sann 🙂
  Kan du være så snill å skrive navnet på hvor vi havner om vi trykker oss inn på linkene dine. Tror egentlig det er noe du skal/må gjøre.
  Personlig liker jeg å vite det. Ikke bare trykke i vilden sky. 😉
  Fin ferie til deg og dine. 🙂

 • Reply M 16. mai 2018 at 19:34

  Så utrolig gøy at du vurderer sykepleien! Er dette noe du interesserer deg mye for eller er det et mer spontant valg? Har selv en mor som jobber som sykepleier; en utrolig givende, men også slitsom og til tider tøff jobb (psykisk). Men jeg syntes at du burde gå for det hvis du er interessert da etterspørselen er enorm i Norge – det er altfor få sykepleiere og eldrebølgen er på vei. I tillegg bidrar denne mangelen på sykepleiere til at enkeltindivider ikke får nok oppmerksomhet og støtte, noe som er helt etisk galt! Men for all del, følg hjertet ditt! Hjelper ikke å gå rundt med en master man absolutt ikke trenger videre i livet/ ikke er interessert i. Selv søker jeg medisin og kjenner litt på følelsen av at de fleste tror at penger og status er hva som står for valget mitt. Helt ærlig kunne jeg faktisk ikke gitt mer blaffen i det. Det er såå mye mer som er viktig. Hahaha nå kjenner jeg at jeg selv bruker bloggen din som dagbok, men føler det er så vanskelig med slike studievalg… Lykke til, Ida! Du klarer deg fint i livet uansett 🙂

 • Reply Signe 16. mai 2018 at 20:07

  Vet dessverre ingen ting om Samordna opptak og denslags, men er en racer på flekkfjerning 🙂 Prøv gallsåpe, den fjerner virkelig ALT! Spiller heller ingen rolle om flekken er ny eller gammel, funker som bare det! Finns å kjøpe på blant annet Clas Ohlson, men også i alle svenske matbutikker til en brøkdel av norske priser, men da heter det galltvål i stedet. Lykke til, med både utdanningsvalg og flekkfjerning 🙂

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:32

   Uuh, takk for tips 😀 <3 <3 Klem til deg

 • Reply Stine 16. mai 2018 at 20:11

  Ja, du kan ta plassen og likevel komme inn på samordna 😊👌🏻 Ikke noe å ha dårlig samvittighet for. Alle gjør det…

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:25

   😀 <3

 • Reply Cc 16. mai 2018 at 20:14

  Takk ja til master! Lokalt opptak skal ikke påvirke samordna. I «verste» fall så får du en plass fra samordna du heller vil ha, og en heldig ventelistekandidat får masterplassen «din» litt senere i sommer. Lykke til fine du!!

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:32

   Tusen takk <3 <3

 • Reply Anonym 16. mai 2018 at 20:56

  Gratulerer så mye med plass! Hvilket masterstudie kom du inn på/hva blir din tittel som ferdigudannet?

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:30

   Tusen takk 🙂 Master i innovasjon og ledelse, jeg tror ikke det fører med seg noen tittel altså.

 • Reply Marte 16. mai 2018 at 21:01

  Et lite tips jeg fikk i min nye leilighet var å vente ett år før jeg la teppe på den lyse enstavsparketten, da får parketten «satt seg», og det blir ikke like lett skiller etter tepper på gulvet. Til høsten har jeg bodd her ett år, og skal investere i et stort gulvteppe under sofaen 🙂
  Ser det i gangen at jeg må rotere mye på matten der, for å ikke få tydelige skiller på gulvet.

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:31

   I knoow, men det var ikke et tema å vente. For alt vi vet, skal vi kanskje flytte om et år 😀

 • Reply Anine 16. mai 2018 at 22:41

  Hei Ida! I fjor søkte jeg på master (lokalt opptak) og ny bachelor gjennom samordna opptak – begge på samme universitet. Da jeg kom inn på masteren (i mai) takket jeg ja til den, men i juli ble jeg også tilbudt plass på bacheloren jeg hadde søkt på gjennom samordna, så da faller ikke den bort dersom du takker ja til masteren nå 🙂

  God tur til DK og kos deg masse sammen med familien!

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:29

   Godt å vite! Og tusen takk for det <3

 • Reply Ida 16. mai 2018 at 22:53

  Hei. Jobber med opptak på en høgskole og kan love at lokalt opptak ikke påvirker SO opptaket. Bare takk ja og bestem deg til studiestart

 • Reply UiO Alumni 16. mai 2018 at 23:17

  Flere som har flere opptak på universitet. Så neida, du mister nok ikke noen av plassene. Men om du er veldig usikker så kan du kontakte instituttet som tilbyr mastergraden på universitet. De pleier å være ganske hyggelige og hjelpsomme.

 • Reply Elin 16. mai 2018 at 23:20

  Hei! Du mister ikke plassen din i samordna opptak av å takke ja til master i lokalt opptak. Hilsen tidligere opptakskonsulent, heheee 👌🤗😄

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:14

   Hipp hurra, takk for hjelp 😀

 • Reply Madelen 17. mai 2018 at 00:29

  Denne såpen tar de aller fleste flekker på klær https://www.paastell.no/produkt/pastell-sapen/?gclid=EAIaIQobChMI1Ljt26OL2wIVHs-yCh139QgbEAAYASAAEgLjH_D_BwE

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:24

   Takk for tips 😀 <3

 • Reply Lisa 17. mai 2018 at 10:28

  Hvilken master har du søkt? Ved hvilken høyskole/universitet?:-) Spennende!

 • Reply Cecilie 17. mai 2018 at 10:45

  Master er veldig veldig hardt, det er ikke å legge skjul på. Men absolutt verdt det, og så lenge du har samme innstilling til arbeidsmengden til masteren som du hadde til bacheloren, så skal det gå bra! Jeg startet på master og tenkte at dette ville være easy peasy for det var slik jeg følte bacheloren var for meg. Men herregud, så vanskelig det har verdt, men også så verdt det! Det er mye mer lesing, mye mer i dybden av alt du har lært, så du ville jo bygge på ting du allerede vet, og hvis du har den tankegangen er det mye lettere! 🙂

 • Reply Anonym 17. mai 2018 at 12:35

  Hvordan er det å pendle fra Tønsberg til Oslo? Vurderer det selv, men tror det blir veldig slitsomt…

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:14

   Både og! NSB er jo helt idioter, så de er dessverre ikke alltid til å regne med 🙁

   • Reply Anonym 20. mai 2018 at 22:30

    NSB er ikke idioter! Om du sikter til forsinkelser osv. så er det Bane NOR du skal kalle for idioter. De som faktisk fucker det opp hele tiden 😉 Greit å legge skylden på de som faktisk er de skyldige, og ikke klandre de som faktisk ikke har noe med problemene å gjøre. Ha en fin kveld..

 • Reply Anonym 18. mai 2018 at 10:11

  link til teppet pliiiis snille?❤️

 • Reply Marte 18. mai 2018 at 11:25

  Ser flere over har kommentert det samme, men du kan fint takke ja til masteren og fortsatt komme inn på et annet bachelorstudie! Jeg gjorde nemlig det samme i fjor. Fikk tilbud om master, takket ja og fikk senere tilbud om en et annet bachelorstudie 🙂

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:23

   Superdupert <3

 • Reply Anne Marit 18. mai 2018 at 12:53

  Opptak på master og bachelor er to forskjellige løp. Du kan derfor takke ja, og så ombestemme deg og heller velge bachelor når du får svar fra SO.

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:13

   Så bra 😀

 • Reply Helene 18. mai 2018 at 13:55

  så spennende! hva har du bachelor i?

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:13

   Markedsføring og merkevareledelse 🙂

 • Reply Stine 18. mai 2018 at 15:19

  Gratulerer så masse med plass på masterstudiet!! Måtte selv logge inn på søknadsweb etter jeg så innlegget ditt, og hadde da fått tilbud om plass på jordmorutdanningen her i Trondheim! Det hadde jeg aldri trodd, så det er flere som blir nødt til å tenke hardt fremover. Jeg har uansett takket ja til plassen, for jeg klarer ikke å la den sjansen gå i fra meg per nå 😮

  • Reply Ida Wulff 18. mai 2018 at 18:13

   Såå spennende, gratulerer så mye! 😀 <3 <3 Da har du i hvertfall plassen!

 • Reply Lilly 18. mai 2018 at 21:04

  Får jeg spørre hvilken størrelse du har i Samsøe-skjørtet? Eller om den er normal rundt livet? Er selv en 160 S/M med ett par ekstra valker når jeg sitter. Det er så sykt fint skjørt, men jeg syns de fleste dongeriskjørt er så ubehagelige å sitte i da det tyter mageflesk i alle kanter og gjør nesten litt vondt. HE-HE.
  Oooog, så håper jeg du begynner å studere til høsten. Husker det ga meg en ekstra motivasjonsboost å lese bloggen din da du var så flinkis på skolebenken <3

  • Reply Ida Wulff 30. mai 2018 at 19:21

   Jeg har L! Det blir litt stort etter bruk, men etter vask er det perfekt. Har det samme skjørtet i hvitt, og det er mye større i str. Så vær obs på det 😀

 • Reply Marie 19. mai 2018 at 18:56

  Hvor har du kjøpt det hvite skjørtet med striper nederst? Ser det står Elle & Il men fant ikke dette skjørtet noe sted på nett. 🙂

 • Reply J 21. mai 2018 at 19:13

  Jeg elsker det dongeriskjørtet ditt!! Lurer på om du har kjøpt det i Tønsberg og eventuelt hvor? Liker å prøve klærne og ikke bestille på nett 😉

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2018 at 21:31

   Jeg husker ikke hvor jeg kjøpte det første gang, men andre gang kjøpte jeg det på Sten og Strøm i Oslo! 🙂

 • Reply Therese 21. mai 2018 at 20:34

  Hei! 🙂 Det hvite skjørtet var så innmari fint – antar at det er fra Elle&il. Er det lov å spørre hvor har du kjøpt det?

 • Reply Ida 26. mai 2018 at 16:30

  Kjøpte meg det dongeriskjørtet der her om dagen. Beste kjøpet mitt denne sesongen helt klart! Sååå anvendelig og fint. Takk for tips, du redda sommergarderoben!!😍

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 21:56

   Hurraaa, så gøy at du ble fornøyd 😀

  Leave a Reply