Hverdagsliv

MITT LILLE PARADIS

21. mai 2018

Da jeg var barn, var sommerhuset i Danmark mitt paradis. En stor hage med bringebærbusker og epletrær. Fikk rive gulrot opp fra jorda og servere den til middag. Kort vei til stranda, kilometer på kilometer med hvit sand og blått vann. Kiosken som serverte de største isvaflene jeg noen gang hadde sett, med guf, syltetøy og flødebolle på toppen. Bestille smågodt i en luke. To av nummer fem og tre av nummer åtte! Spille minigolf i solnedgangen, og vaske sand av beina i bakhagen før middag. Fyr i peisen om kveldene, og bare én TV-kanal. Så ble jeg tenåring, og bare én TV-kanal var alt for lite. Minigolf ble kjedelig, sommerhuset hadde krympet og luktet rart. Var alt for langt unna venner og alt som skjedde hjemme. Krypdyr og spindelvev over alt – og enda verre: ikke noe internett. Jeg satt med armene i kors og lengtet hjem, i opptil to uker. Stranda var uinteressant, danske pølser var vel egentlig litt usunt. Og familien! De forstod jo ikke noe som helst av livet. Rare folk. Nå er jeg blitt eldre, og sommerhuset er mitt paradis igjen. Jeg kjente det nå i helgen, at jeg er så glad i det stedet. En liten hytte ved Hasmark strand – som ja, lukter litt innestengt og huser en del krypdyr. Det har fremdeles ikke internett, fremdeles bare én TV-kanal – men det ga meg en ro og en lykkefølelse. Jeg følte glede over den store isvaffelen igjen, krummet tærne i den hvite, varme sanda. Ga alt for å finne fine skjell selv om jeg ikke hadde planer om å ta dem med hjem, dukket kroppen i det litt for kalde vannet. Spilte kubb i hagen, lo med familien som jeg ser alt for sjeldent, og falt i kveldsmodus med et glass rødvin og knitring i peisen. Livet i sommerhuset, altså  Jeg gleder meg allerede til neste gang, og håper det ikke blir lenge til.

Vi kom hjem til Tønsberg klokken halv 4 i natt, og derfor er dagen i dag litt på halv tolv. Vi startet med en kaffe og en tur opp til Slottsfjellet, men etter det har ting gått tregt. Så dagens store ambisjoner er å skru Pax og pakke ut alle de fine tingene vi kjøpte i Danmark. Takk og lov for at det er helligdag 😀

13 Comments

 • Reply Amalie Halse 21. mai 2018 at 18:23

  For et nydelig innlegg! Minner meg om somrene gjennom barndommen, tenåra og nåtidens somre i Grimstad med familien. Istedet for å drikke seg sanseløs 17.mai angrer jeg på at jeg ikke kastet meg i bilen og fikk noen dager på brygga på sørlandet. Ahhhh… Neste langhelg!

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2018 at 21:32

   Kommer alltids en sjanse til 😀 Håper du har kommet deg etter 17. mai, hehe <3

 • Reply Hedda 21. mai 2018 at 18:35

  Åå, Hasmark strand er så idyllisk! Det var alltid så herlig å ta ein pause frå studielivet i Odense og besøke venner som hadde tilgang på sommarhus der <3

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2018 at 21:32

   Så deilig 😀 😀 <3

 • Reply LO 21. mai 2018 at 19:16

  Kjenner meg igjen i det du skriver. Hytta til farmor og farfar gikk fra å være paradis til kjedelig til paradis igjen. Rart og ikke rart med det, hehe. Det ser helt nydelig ut der!

  Jeg skal på jentetur til Tønsberg med moren min snart, men kjenner ikke til restaurantene der. Husker du har skrevet om en restaurant tidligere, men fant ikke frem til innlegget. Er det noe du anbefaler? Eller en skjult perle av en butikk eller andre anbefalinger? Gleder meg til å besøke byen din igjen!

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2018 at 21:31

   Hei du 😀 Så koselig med jentetur! Jeg anbefaler å spise på Steak, The Sense – eventuelt Esmeralda. Sistnevnte er ikke så fresht interiørmessig, men ganske god mat. Hvis burger frister, så gå på Havariet eller på Kverneriet på andre siden av broen for brygga. Hva angår butikker så er jeg ikke helt up to date, men jeg liker Torvgården veldig godt. Der ligger blant annet Seven og Neoz. Kos dere masse <3

 • Reply Anine 21. mai 2018 at 20:11

  Ser så koselig og idyllisk ut! Et sommerhus i DK hadde ikke vært feil!

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2018 at 21:29

   Jaa, det er virkelig herlig, elsker å være i Danmark 😀 <3

 • Reply Lin 21. mai 2018 at 20:14

  Er det ikkje rart? Når man er barn er alt et eventyr…..og sommerene er lange og varme og fantastiske
  Så kommer man i tenårene og hormonene raser og uroen og man liker ingenting man likte før….med kanskje unntak av kjøttkaker…..eg har alltid likt kjøttkaker….
  Så plutselig en dag så begynner man å ønske seg det man hadde før og man ser med nye øyne på skattene man verdsatte som barn og man forstår det igjen…..roen…lekenheten….null stress…og det blir helt magisk igjen….kanskje med unntak av tiden….den er aldri så lang som da en var barn….
  For et vakkert paradis <3

  • Reply Ida Wulff 21. mai 2018 at 21:29

   Ikke sant 😀 Rart det der <3

 • Reply Silje 22. mai 2018 at 19:04

  Du skriver så utrolig bra tekster! 🙂

  • Reply Ida Wulff 22. mai 2018 at 22:29

   Tusen takk, så hyggelig <3

 • Reply Tina 23. mai 2018 at 22:57

  Hei Ida! Hvilken størrelse er det du har i jeansskjørtet fra Samsøe? 🙂

 • Leave a Reply