Studier

OSLOGRYTA & MASTERSTUDIE

25. mai 2018

Herregud. Jeg har vært i Oslo i litt over et døgn, og da jeg var tjue minutter unna Tønsberg sluttet toget å fungere. Følte meg som en Titanic-passasjer. Så nærme! Nesten fire timers reisevei fra Oslo til Tønsberg, det må være personlig rekord. Satt der på asfalten i solsteika og spiste smeltet Snickers mens jeg syntes litt synd på meg selv. Og enda mer synd på de som mistet flyene sine.

Samtidig så var jeg bare lettet over å komme meg ut av Oslogryta. Å stresse rundt i Oslo sentrum i denne sommervarmen = ikke særlig deilig. Glemmer aldri min første sommer i Oslo, i en bitteliten leilighet uten gardiner. Jeg fant ut at det beste jeg kunne gjøre var å gå til Nationaltheateret, og sitte på Spor 2 og kjøle meg ned. Tenk at jeg gjorde det! Men, jeg skal ikke klage på varme, tog og Oslo noe mer i dag. Jeg tenkte vi kunne snakke litt om studier.

For jeg endte opp med å takke ja til plassen på masterstudiet. Takk til alle som forsikret meg om at søknaden min hos Samordna Opptak fremdeles blir stående. For jeg har søkt på studier som muligens danker ut en master – om jeg skulle komme inn. Eller hvem vet hva jeg egentlig vil – akkurat nå er jeg dritsliten, og da tenker jeg at jeg aller helst vil bygge meg en liten stråhytte på en øde øy. Godt jeg slipper å ta avgjørelser når jeg er sliten.

Nå som plassen er sikret, kan jeg jo fortelle at det er en master i innovasjon og ledelse hos Universitetet i Sør-Øst Norge. Med andre ord: undervisningen vil foregå tjue minutter unna hjemmet mitt, det er et stort pluss. Dessuten har jeg kommet inn på deltid, som var førstevalget mitt. Jeg kvier meg litt for å studere heltid igjen, mens jeg blogger og har lyst å snuse på flere prosjekter. Jeg trenger å kunne være fleksibel.Da jeg tok bacheloren i markedsføring og merkevareledelse, fordypet jeg meg i innovasjon og endringsledelse. For å være helt ærlig, valgte jeg det som fordypning fordi det virket som om det var der gjerdet var lavest – jeg ville ha et semester som nærmest føltes som en ferie. Undervisningen var ikke noe å skryte av heller, men! Jeg endte opp med å trampe inn hos SO (avdelingen i politiet som Eirik Jensen pleide å være en del av), og analysere en endringsprosess de hadde vært gjennom. Det var skikkelig stas og spennende, og sidemessig hamret vi ned en hel masteroppgave i løpet av det semesteret.

Jeg er ikke i tvil om at jeg kan få både glede av og bruk for den mastergraden. Samtidig går jeg i liten jente-modus, og tenker at jeg ikke har noe der å gjøre. Sammen med en haug av mennesker som faktisk er ledere i det offentlige. Så hopper stor jente-djevelen opp på skulderen min og sier at jeg må ta meg sammen. Selv om jeg ikke leder mennesker i dag, så kan jeg vel sikte mot å gjøre det en gang i fremtiden. Uansett hvilket område jeg skulle begynne å jobbe innen.

Nå blir det spennende å se hva Samordna Opptak har å by på. Jeg har en sterk magefølelse for masteren akkurat nå, men jeg må tenke litt mer.

Flere enn meg som sitter og klør seg i hodet angående studier om dagen? Tipper det er mange som venter spent på Samordna Opptak sitt svar… At de får lov til å svare så sent, er meg et under. 

66 Comments

 • Reply M 25. mai 2018 at 20:24

  Så spennende! Er deg nye 5 år eller 2 år som fortsetter fra bacheloren?:)

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 22:06

   Master er 2 år, på deltid er den 4 🙂

 • Reply Rødtopp 25. mai 2018 at 20:55

  HVOR er denne kjolen fra. Det må være det fineste kjolen hittil i sommer 😀 <3

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 21:57

   ByTimo 😀

 • Reply Tonje 25. mai 2018 at 21:03

  Utrolig søt sommerkjole! Hvor er den fra, og kan jeg spørre hvilken strl du har i den? 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 20:09

   Den er fra ByTimo og jeg har alltid M i deres kjoler 🙂

 • Reply Madelen 25. mai 2018 at 21:13

  Hei! Hvor er kjolen fra, og er den normal i størrelsen? <3

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2018 at 09:25

   Den er ByTimo <3 de er alltid helt normale i str syns jeg 🙂

 • Reply Tina 25. mai 2018 at 21:41

  Hei! Hvor er den sorte og hvite kjolen du har på deg i mystoryen din på instagram hvor kjæresten din skremmer deg fra?

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2018 at 09:22

   Hei 🙂 den er fra ByTimo <3

 • Reply Anonym 25. mai 2018 at 22:32

  Hvorfor vil du begynne rett på studier igjen? 🙂 Jeg ble selv ferdig utdannet samme tid som deg, men tenker å vente noen år før jeg tar videreutdanning.

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2018 at 09:22

   Hei 🙂 jeg har hatt et «friår» nå, så det blir ikke å begynne rett på i såfall!

 • Reply Anonym 25. mai 2018 at 23:08

  Hei.
  Synes nesten det Oslo hatet ditt begynner å bli for dumt. Oslo sentrum har aldri vært fint verken om sommer eller vinter, men mer nyderlig by en Oslo langs Akerselva om sommeren skal du lete lenge etter. Greit man har hver sin smak, men kritikken av Oslo kommer alt for ofte. Elsker Oslo, og nyter stille byglede i varmen om dagen.

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2018 at 09:23

   Altsååå

  • Reply Anonym 26. mai 2018 at 09:34

   Jeg er helt lik som Ida; Oslo tar energien min. Og det er ikke på en positiv måte. Jeg blir sliten av å være i byen, alle menneskene og at det er så langt unna alt jeg trives med. Ja, det er fint langs Akerselva, det er koselig å sitte på uteserveringer i sola og det er alltid noe som skjer her. Men byen er ikke for alle 🙂 Jeg gleder meg til å flytte herfra om tre uker!

   • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 20:08

    Det blir vel deilig tenker jeg <3 <3

  • Reply Anette 26. mai 2018 at 09:41

   Hver sin smak. Og selvfølgelig har Oslo sine sjarmerende sider, det er jo helt klart. Men for oss som ikke liker varmen som samler seg mellom bygårdene og ikke slipper igjennom vind, folkefulle plasser og alt det det, så er det deilig å trekke ut av byen og føle seg mer hjemme.

   • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 20:08

    yes 😀

  • Reply LH 27. mai 2018 at 17:11

   Hvis du syns Oslo langs Akerselva gjør den til en nydelig by, så tenker jeg at du umulig kan ha vært i mange byer om sommeren. Drøbak, Tønsberg, Arendal, Kr.sand, Stavanger, Fredrikstad.. Hva er det med Oslo-folk som gjør at de tror at Oslo er «Byen»? Jeg har aldri skjønt det der.. 🙂

 • Reply Stina 26. mai 2018 at 00:23

  Hvor er den fine kjolen din på bildene fra? Har du link?:-)

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 22:05

   ByTimo, sjekk sevenfemales.net 🙂

 • Reply Maren 26. mai 2018 at 08:30

  Gratulerer! Jeg har søkt flere videreutdanninger innen sykepleie i Trondheim og står foreløpig på flere ventelister. Jeg har studert både grunnutdanninga og jobbet her i flere år, men det er jo så mange som vil til Trondheim.. Nå krysser jeg bare fingrene for at folk ombestemmer seg slik at jeg kan få plassen i stedet. For å studere i en annen by, dét er jo uaktuelt.

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 22:13

   Krysser fingrene for at du får plass, heia heia!! <3

 • Reply Margrethe 26. mai 2018 at 08:54

  Syntes også studievalg er så vanskelige! Går PR og markedskommunikasjon nå, akkurat ferdig med andre året. Skal derfor ikke søke master før etter jul igjen, men kjenner jeg meg selv rett tar det gjerne et år å finne ut hva slags master jeg vil ta. Ulempen med markedsføring, PR, branding osv i Norge er jo at tilbudene av relevante mastere ikke er særlig store etter mitt inntrykk. Er veldig nysgjerrig på om du har sett på andre mastere innenfor noen av de områdene? Tenkte kanskje du hadde noen tanker eller noe siden vi har en lignende bachelor! Uansett må du ha masse lykke til, gleder meg til å se hva du går for!

 • Reply Kine 26. mai 2018 at 09:41

  Hei Ida!
  Var ferdig med masteren i innovasjon og ledelse for et år siden! Angrer ikke et sekund på at jeg tok den masteren. Det er en blanding av de som har mye erfaring som leder, og de som ikke har det! Husk at de som roper høyest, ikke alltid kan mest! Det er absolutt min erfaring fra studiet.
  Arbeidsgivere syntes også at utdanningen er spennende og annerledes. Slo ut flere siviløkonomer, da jeg søkte jobb etter studiet! Lykke til med valg av studie til høsten 😃

  • Reply Ida Wulff 21. juni 2018 at 09:30

   Så godt å lese!!! Virkelig. Tusen takk for at du ville dele <3

 • Reply A 26. mai 2018 at 10:00

  Hei.
  Jeg skriver bacheloroppgave på HK nå, og lurte på hvordan du syntes det var? Har vært veldig motivert hele studietiden, og fått gode karakterer, men motivasjonen har virkelig forsvunnet HELT nå mot slutten. Har kommet inn på master, og vet at jeg ikke mister plassen min uansett hvordan det måtte gå med oppgaven..

  Opplevde du det som vanskelig å få god karakter på bacheloroppgaven? Eller tror du det er mulig å gjøre hele analysedelen på to uker og likevel få en grei karakter? Er flink til å skrive og reflektere, det er bare så sinnsykt demotiverende at det er så fint vær i tillegg!!!!!! Og at det skjer så mye i livene til både bachelorpartneren min og meg, så det er veldig fort gjort å snakke om livsproblemene våre i stedet for å skrive, haha! Unnskylder oss med at livet er viktigere enn oppgaven, og det er de gode samtalene som gjør oss rikere, ikke en god karakter… Er håpløst.

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 20:08

   Heisann 🙂
   Jeg hadde egentlig en god opplevelse rundt bacheloroppgaven (i hvertfall som jeg husker), men tror det hadde mye med veilederen min å gjøre. Jeg hadde Eirik Haus, og han var så flink og behjelpelig.
   Tror absolutt det er mulig å gjøre analysedelen på to uker og få en god karakter. Min opplevelse var at det var teori og datainnsamling som var tidkrevende. Men skjønner veldig godt at motivasjonen er lav på dette tidspunktet – det skjer mye annet, og man er så nær målstreken!!
   Alle innleggene jeg har skrevet relatert til studier finner du her: http://www.idawulff.no/category/studier/
   Kanskje du kan søke trøst og glede der, hehe. Ønsker deg masse lykke til, stor klem <3

 • Reply Frida 26. mai 2018 at 10:51

  Åååh du er ikke den eneste som tenker mye på valg av videre studier om dagen. Jeg vurderer en master i organisasjon, ledelse og arbeid på UiO. Men er redd for jobbmulighetene etterpå.. tenker du mye på dette? Hva du egentlig vil jobbe med og ikke bare hva som er superinteressant? Hilsen en stressa frøken, hehe😄

  • Reply Ida Wulff 21. juni 2018 at 09:29

   Jeg tenker at det er fag som kan brukes til mye forskjellig 😀

 • Reply MoKath 26. mai 2018 at 10:55

  Lykke til med studier.

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2018 at 11:14

   Takk 😀

 • Reply Kaja 26. mai 2018 at 11:00

  Hei Ida!
  Du er altså såååå skjønn, liker deg bare bedre og bedre <3 Hverdagsglede rett og slett når du har blogget, spesielt nå i denne grusome eksamensperioden….! Lurer på hvilke studier du har søkt på gjennom samordna opptak?

  Ha en NYDELIG helg sammen med den skjønne typen din!
  Klem Kaja <3

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2018 at 11:14

   Så hyggelig Kaja <3 Jeg har søkt på psykologi (profesjon), radiograf, sykepleier, kriminologi, statsvitenskap, språk og litteratur, sosiologi… Godt og blandet, med andre ord :O Ha en nydelig helg du også, og LYKKE til med eksamensperioden din. Stor klem <3 <3

   • Reply Kaja 26. mai 2018 at 12:22

    Hehe, ja hvorfor ikke sier nå jeg, er jo så mye forskjellig som går ann å studere :O Mange spennende studier der da, jeg studerer selv sykepleier. Anbefales på det varmeste <3 Lykke til i valget ditt <3

    • Reply Ida Wulff 30. mai 2018 at 19:23

     Tusen takk <3

 • Reply Åshild 26. mai 2018 at 11:06

  Alle disse ByTimo kjolene dine ass… Så fine!!!! Spennende å se hva du ender opp med, men bra du takket ja til masterplass! En master i innovasjon og ledelse får du alltid bruk får, uansett hva enn du vil gjøre i fremtiden. Selv har jeg fått plass på master deltid til å bli helsesøster. Det gleder jeg meg til 🙂

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2018 at 11:11

   Så spennende, Åshild 😀 Gratulerer så mye med plassen <3

 • Reply Anniken 26. mai 2018 at 11:08

  Hvilke studier har du søkt på samordna opptak? 🙂

 • Reply Johanne 26. mai 2018 at 11:23

  Hva i alle dager betyr «sidemessig hamret vi ned en hel masteroppgave i løpet av det semesteret.» Hva gjorde dere «sidemessig»? Haha prøver ikke gjøre meg vanskelig, men skjønner nada

  • Reply Ida Wulff 26. mai 2018 at 11:49

   Antall sider, Hehe!

 • Reply Marthe 26. mai 2018 at 20:36

  Spennende med master! Jeg kom selv inn på en master jeg ønsket igår, men hoppet ikke av glede likevel.. Kjenner igjen følelsen du beskriver om å føle at man ikke skal være bra nok akademisk, til tross for at man er flink.

  Jeg får ikke til å spille av videoen i innlegget under og antar at det er der du spør om det å takke ja gjør at man ikke får andre tilbud man har søkt på. Vet du hva som skjer angående tilbud på andre mastergrader dersom man takker ja til en master?

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 21:55

   Gratulerer med det. Og den følelsen får vi bare drite i 🙂 Er det videobloggen du mener? Så rart!

 • Reply I 26. mai 2018 at 23:44

  Jeg fikk et råd fra en karriereveileder en gang: «det er ikke hva du skal studere i noen år som teller, det er hva du skal jobbe med resten av livet som teller». Aner ikke om det hjelper deg, men for meg som var midt oppi ett desperat yrkesbytte var det utslagsgivende.

  Og husk at man kan være drittsekk nok til at man kan takke ja to plasser og velge når man har tatt de første dagene.. Lykke til! Det verste som skjer er at du velger feil, og det er jo egentlig ganske udramatisk.

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 12:03

   Det er absolutt et godt råd, og jeg velger å vri det til at selv om jeg kanskje kommer til å være malplassert på en master i ledelse, så spiller det ingen rolle fordi jeg kan trenge det resten av mitt yrkesaktive liv. Så takk <3

 • Reply Emmy 27. mai 2018 at 01:01

  Åh, så kjekt å høre at du har valgt å takke ja! Gratulerer så mye! Du skal bare ta på deg GirlBoss-hatten og føle deg hjemme, har ikke tvil om at det vil passe deg bra 😀

  Leste lenger opp her at du også vurderer psykologi, profesjonsstudiet? Er ikke på 6 år? 🙂 ikke at det var noe galt med det altså, hehe! Er det førstevalget ditt? 😀

  Jeg tar opp fag i år for å komme inn på sivingstudiet dataingeniør til høsten, gleder meg skikkelig til å komme i gang! 😀 hvis jeg kommer inn da *bank i bordet*

  • Reply Emmy 2. juni 2018 at 00:43

   Jeg skjønner ikke helt hvorfor ikke kommentaren min ble godkjent 🙁 fikk litt vondt inni meg nå, håper du ikke tok det noe negativt? Mente jo bare å si at jeg heier på deg!

   • Reply Ida Wulff 21. juni 2018 at 09:32

    Hei 😀 Jeg har vært en sløv banan hva angår å svare på kommentarer i det siste, en ble nettopp godkjent. SORRY <3

  • Reply Ida Wulff 21. juni 2018 at 09:29

   Det krysser jeg fingrene for at du gjør <3 klem til deg 😀

 • Reply Catharina 27. mai 2018 at 07:11

  Hei Ida 🙂 Når tar du opp tise igjen? Ser du har stopp pga flytting 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 12:01

   Hei 🙂 ikke helt enda. Fikk skrudd opp garderobe først i går, så har ikke pakket ut alle klær :O

 • Reply Hanne 27. mai 2018 at 14:58

  Synes det er så godt å lese at du ikke stresser med utdanning men heller ser deg litt rundt om på muligheter. Er selv snart ferdig med en bachelor men vurderer å begynne på en ny en og alle rundt meg synes det er rart og unødvendig. Liker at du har studier og bachelorgrader som du ser rundt på og velger det du faktisk vil. Det varmer en sjel som stresser og egentlig ikke aner hva hun vil 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 21:53

   Tommel opp for å gjøre det man faktisk vil, og ikke det alle andre syns man burde <3

 • Reply Anonym 27. mai 2018 at 15:00

  Stemoren min leverte nettopp masteren sin på det studiet du kom inn på, også deltid, hun er hvertfall veldig fornøyd:)

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 21:52

   Så bra! 🙂

 • Reply Anonym 27. mai 2018 at 16:04

  Skriv flere epoke-innlegg! 🙂 Leser oslo-epoke-innlegg ditt stadig vekk, for kjenner meg igjen i mye der 🙂

 • Reply Mia 27. mai 2018 at 16:32

  lest bloggen din i mange år men i det siste har den virkelig ikke vært på samme nivå 🙁 2-3 poster i uken og generelt bare snakk om innredning og tønsbeg/oslo og studier. hvor er paraplyene og de mer dype innlegene?

 • Reply Maria 27. mai 2018 at 18:54

  Oi så spennende! Selv har jeg også fundert mye på det å sette meg på skolebenken igjen. Føler bare det er så vanskelig å velge når du teknisk sett kan velge mellom alt! Haha 🙂 Om man bare kunne lage sin egen liten greie, satt sammen av forskjellige ting som interesserer en..

  mariasvalastog.blogg.no

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2018 at 21:52

   Dét hadde vært noe, ja 😀

 • Reply Vanessa 28. mai 2018 at 20:00

  Så spennende! jeg går også master i innovasjon og ledelse, bare i Bergen. Det er en ganske bra master, også er det jo veldig spennende med en del praksis. Håper du har praksis på skolen din også, for det er gull verdt!

  • Reply Ida Wulff 30. mai 2018 at 19:07

   Så gøy å høre fra noen som går samme studie 😀

 • Reply Caroline 28. mai 2018 at 23:03

  Lykke til på masterstudiet! Jeg leverte masteroppgave forrige uke innenfor Innovasjon og kunnskapsutvikling 😊✌️👩🏼‍🎓📚. Rart å si det, men shit jeg føler meg tom som er ferdig som student. Nå må jeg definere meg på nytt.

  • Reply Ida Wulff 30. mai 2018 at 19:04

   Gratulerer så mye med overstått master <3 Det blir vel en deilig sommerferie kan jeg tenke meg 😀 Og ja, tomhetsfølelsen kan jeg kjenne meg igjen i. Var ikke liiitt sprudlende engang, da jeg leverte bacheloroppgaven. Satt igjen og bare HÆ :O

 • Reply Toyni 30. mai 2018 at 21:20

  Hei!
  Jeg leste lenger opp at du har søkt en del forskjellige studier til høsten, deriblant språk og litteratur- jeg har gått språk på USN i to år, i år har jeg søkt sykepleie i stedet. For språkfaget er sååå utrolig kjedelig! Så jeg bare lurte på hva du Evnt tenkte å bruke det til? 😄 litteratur delen av studiet er dog veldig bra!

 • Reply Anonym 3. juni 2018 at 21:40

  Masteroppgave på en bachelor studie? Hvordan er det mulig, trudde man skrev bachelor oppgave på bachelorstudie?

 • Reply undress vio 17. januar 2024 at 13:46

  I am so grateful for your post.Really thank you! Will read on…

 • Leave a Reply