Nybygg, hjem & interiør

EN LITT HUMPETE START

2. juni 2018

Fem uker i ny leilighet, og ting er fremdeles ikke på stell. Ikke nok med at møblene vi har bestilt lar vente på seg – hvis du følger meg på Instagram, har du kanskje også sett at vi har fått vannlekkasje her hjemme. I shit you not. Jeg stod og tømte oppvaskmaskinen, da jeg plutselig fikk regndusj på kjøkkenet. Flaks at jeg var hjemme, ellers hadde vi sikkert måtte rive gulv og alt som er. Men taket på kjøkkenet har fått vannskader, så det må rives ned og bygges opp nytt. Føler mer at jeg har kjøpt et renoveringsprosjekt enn en splitter ny leilighet akkurat nå, haha. Eller, det er ikke «haha». Men hva skal man gjøre, grine?

Mangler og feil har satt litt bremser for kosen vår i ny leilighet. Vi har ikke begynt med planter og bilder på veggene, for å si det sånn. Så i dag bestemte vi oss for å kjøre rundt å kjøpe stæsj vi mangler, for å speede opp prosessen litt. Har vi ikke sengegavl og sofa, skal vi i hvertfall ha grill! Og skuffer til garderoben. Og ny skittentøyskurv. Og femti andre småting fra Bauhaus, Plantasjen og IKEA. Denne solskinnsdagen har vi altså tilbragt i bilen og på store varehus. Og det syns jeg er helt greit, for nå er vi et lite hakk nærmere et sivilisert hjem. Det begynner å bli sent, men her skrus det både grill og garderobe for fullt volum. Jeg ligger på vårt mørke, deilige soverom – under ti kilo med garderobe… Sånn er livet akkurat nå! Men det er i hvertfall tusen ganger bedre enn å bo i bingen. Jeg velger å se på det som en litt humpete start. Jeg vet at dette blir en dritbra leilighet, når vi kommer så langt at vi kan henge på plass kunst og skru opp fine lamper. Og faktisk kunne fokusere på noe så enkelt som pynt. Åh, jeg gleder meg. Men først: nytt tak. No biggie. Ehe.

Nå er nærværet mitt bestilt på terrassen. Der skal jeg stå og kikke på at grillen rulles på plass. Stor dag i dag – for en som har gledet seg veldig til å få grill 😉

Med det sier jeg god natt. Fra grillkongen, meg selv – og en leilighet som står litt på halv tolv.

9 Comments

 • Reply Mari 3. juni 2018 at 08:38

  Jeg har flyttet i nytt 2 ganger og begge gangene har det vært både større og mindre ting som er feil. Har noen tips til deg: ikke gi deg med å mase/purre på utbygger, også på de små tingene. Om dere oppdager nye feil, meld med en gang (en del feil/mangler er for sent å melde på 1 års befaring). MEN kos dere også i den nye leiligheten og gjør det koselig (selv om dere må gjøre en større innsats når ting skal gjøres om) fordi noen av utbedringene kan ta lang tid, og da vil det ikke føles som om dere bør i er midlertidig flyttekaos lenger enn nødvendig. Vi måtte nemlig bytte gulv i stue og kjøkken og ventet med å møblere helt ferdig til gulvet var skiftet men det tok 6 mnd…. Angret på at vi ikke bare gjorde alt fint fra start og heller fikk en litt større jobb under gulvlegging.
  Lykke til <3

 • Reply Lin 3. juni 2018 at 12:14

  Eg tror at det er kun på film folk flytter inn og alt er på stell fra dag en…det tar tid å bo seg inn
  Vannlekkasje var jo leit,men som du sier har eg opplevd like mye tull i ny leilighet som i en brukt
  Lykke til med å skape et hjem <3

  • Reply Ida Wulff 21. juni 2018 at 09:31

   Tusen takk <3

 • Reply Anne 3. juni 2018 at 16:05

  Huff så kjipt med vannlekkasje når man har helt ny leilighet. Skal flytte inn i nybygg neste år(kjøpte høsten 2016), og merker at jeg blir litt stresset bare av tanken på at slike ting kan skje. Håper alt blir verdt det til slutt 🙂

 • Reply Linn 4. juni 2018 at 09:00

  Uff, utrolig kjedelig med vannlekkasje, og spesielt følgende av det:(
  Men når det kommer til annet smårusk på nybygg og forvente at det ikke skal være litt smårusk, tror jeg desverre er litt naivt, altså..

  Håper uansett alt snart er på plass! Dere er heldige!

 • Reply Anonym 4. juni 2018 at 17:01

  Hva heter fargen du har på soverommet?

 • Reply Emilie 4. juni 2018 at 22:08

  Haha, kjenner til det med en humpete start😅 Maleren skrev han ikke hadde tid til å male huset vårt allikevel en uke etter vi trodde han hadde starta.. Så nå står vi og maler 170 freakings kvadratmeter selv😩😅😂 Og butikken som vi har kjøpt maange av møbelene våre som egentlig skulle komme om 2 uker, skrev i dag at det var forlengtet ventetid med 6 uker. Tror jeg blir gal snart 🤪😂
  Men omg, gleder meg helt vilt til å male soverommet i dempet sort når jeg ser disse bildene!! 😍😍

 • Reply Louise 5. juni 2018 at 01:14

  Uff, så utrolig kjedelig!! Jeg er i litt samme båt som deg, med (kjedelige) ting som må ordnes og pusses opp i vårt nye hus som jeg ikke forutså.. Planter, og bilder på veggene må som du sier fint vente,. Og det er jo det som etterhvert skaper et «hjem». Føler meg virkelig ikke hjemme nå, og det er ikke noe god følelse.

  Har dere malt taket på soverommet sort også?

 • Reply Helene 5. juni 2018 at 14:19

  Ikke for å skremme deg, men det var et innslag på et NRK program for en tid tilbake (husker ikke hvilket) om at papp fra møbler kan inneholde skjeggkre, og pappen ikke bør være i hus. En slags permanent samboer du absolutt ikke vil ha hjemme..

 • Leave a Reply