Hverdagsliv

4 ENKLE STEG TIL PERFEKT SELVBRUNING PÅ BENA

14. juni 2018

Reklame for EFI

Ettersom sommeren er i full sving, tenkte jeg å komme med noen tips til hvordan du får perfekt selvbruning på leggene. Hos meg, er det som regel ansiktet og leggene som selvbrunes. Ansiktet fordi jeg ikke er så glad i å sole det, og leggene fordi de ikke blir like brune som resten av kroppen min i sola. Og så er det bare råfint med brune, glødende legger – syns jeg.

Hvis man er nybegynner, eller bare ikke så opptatt av selvbruning, er det mange triks og tips man kanskje har gått glipp av. Men som kan gjøre all verdens forskjell! Jeg er på ingen måte noen ekspert, men jeg har prøvd det meste. Så i dag tenkte jeg å dele de 4 stegene jeg følger når jeg skal piffe opp legsa. 1. Bud nummer én. Selv om du både bør skrubbe og barbere leggene før selvbruning, så bør du ikke gjøre rett før selvbruningen skal påføres. Selv gjør jeg skrubbing og shaving på morgenen, og selvbruning om kvelden før jeg legger meg. Så: Jeg starter med å skrubbe meg. Jeg har ikke noen fast skrubb jeg bruker, men hvis jeg har gammel selvbruning på kroppen, foretrekker jeg en ganske grovkornet en. Jeg skrubber med en standard skrubbehanske fra The Body Shop, som har vist seg å være det beste redskapet. Har prøvd tyngre saker, men endt opp med skrubbsår på huden.

2. Så barberer jeg leggene med Intuition fra EFI. Fordelene med EFI har jeg preachet i årevis, men noe jeg kanskje aldri har nevnt, er at den hjelper til med å fjerne selvbruningsrester som skrubben ikke har tatt. Det oppdaget jeg forsåvidt ikke før jeg stod over den nye, hvite benken på badet her, og så at såpen som rant av inneholdt noe lysebrunt. Hade gammel selvbruning! Når jeg er ferdig med å barbere skyller jeg leggene i kaldt vann, for å lukke porene. Med årene er hårsekkene på leggene mine blitt mer synlige (små prikker), og jeg føler det kalde vannet hjelper litt på det.

3. Når kvelden kommer, og jeg er klar for selvbruning, starter jeg med å smøre tørre områder, og områder som lett blir skjoldete. Jeg bruker Basik Fotkrem under fotsålene, mellom tærne, på tåneglene og biiittelitt på knærne. Da unngår jeg stort sett ujevnheter og skjolder på føttene. Det blir liksom så… Avslørende, hvis man har helt flekkete, oransje føtter.

4. Til slutt påfører jeg selvbruningen. Når jeg bruker moussen fra Vita Liberata, bruker jeg hanske. Mens den fra Clarins, påfører jeg med hendene. Uansett hvilken jeg bruker, hender det at fingrene mine er uheldige og får litt søl på seg – og da har jeg et SUPERTRIKS som jeg fant ut ved en tilfeldighet, en gang jeg var desperat. Barberskum! Såp hendene inn i barberskum, la det virke i 30 sekunder, og skyld av i varmt vann. Tadaaaa, rene og pene hender, som ikke avslører at du har juksa med fargen 😀Jeg må forresten bare føye til et siste tips: Sov med pysjamasbukse og hold soverommet kjølig hvis du nettopp har påført selvbruning. Min erfaring er at man da unngår striper i huden.

Det var mine tips og triks til perfekt selvbruning på bena 😀 Hvis du har noen supertriks i ermet, så må du gjeeerne dele dem i kommentarfeltet Hvis du vil teste ut min favoritt barberhøvel til leggene, Intuition fra EFI, så kan du få prøve den GRATIS. Du betaler bare 39 kroner i porto.

Bestill HER 😀

17 Comments

 • Reply Anniken 14. juni 2018 at 22:51

  Hei!
  Liker veldig godt bloggen din, mens syns det er litt kjipt at du ikke er så god på å oppdatere daglig. Når du først oppdaterer, så er det mye reklame… vil gjerne se mer hverdagsinnlegg, i og med at dette er jobben din og du er superherlig! 🙂

 • Reply Victoria 15. juni 2018 at 08:38

  Gode tips! Kan også anbefale og påføre selvbruningen en times tid før leggetid så det rekker og tørke godt inn før man hopper til sengs 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. juni 2018 at 13:48

   Det er absolutt et godt tips! 🙂 <3

 • Reply beate 15. juni 2018 at 10:55

  Hei FINE deg! <3 Fine tips 🙂 Kan det funke å bruke engangshansker ved påføring istedet for sånn "vott"? 😉 Klem <3

  • Reply Ida Wulff 15. juni 2018 at 13:48

   Hei 😀 <3 Det har jeg aldri testet, men vil tro at det ikke funker like bra. Votten har en ganske annen overflate enn en engangshanske :O

 • Reply Sandy 15. juni 2018 at 11:21

  Jeg må bare legge igjen en kommentar og si at du er den beste bloggeren! Jordnær, ærlig og ekte -og det setter jeg skikkelig pris på. Vær så snill å fortsett å skriv ting som det er, klag og «sutre» når du vil det og drit i «haters». Hehe, men altså, det er så deilig å komme inn her og lese at alt er normalt og greit.

  Håper at alt snart løser seg med hjemmet deres, det ser i hvert fall veldig fint ut! Klem fra meg

  • Reply Ida Wulff 15. juni 2018 at 13:47

   Åh, hallo! Tusen takk for så fine ord <3 <3 Det setter jeg stor pris på. Stor klem!

 • Reply Julie 15. juni 2018 at 12:05

  Takk for supre tips! Dusjer du neste morgen etter å ha sovet med selvbruningen for å skylle av overflødig farge?:)

  • Reply Ida Wulff 15. juni 2018 at 13:47

   Ja, men jeg venter så lenge jeg kan 😀

 • Reply Åshild 15. juni 2018 at 14:11

  Takk for gode tips, fine! 😊 Skjørtet og overdelen var forresten nydelig, hvor er det kjøpt? 😍

  • Reply Ida Wulff 15. juni 2018 at 14:47

   Skjørtet er fra Samsøe og toppen er Nelly 😀 Klem <3

 • Reply SR 15. juni 2018 at 20:35

  Hei! Jeg lurte bare på om disse selvbruningene lukter veldig selvbruning? Jeg har brukt andre, litt rimeligere typer (Dove, Loreal), og de lukter så veldig selvbruning at jeg ikke orker å bruke dem nesten 😛

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:07

   Ja, litt vil det vel alltid lukte 😀 Men disse to er ikke ille – eller så er jeg bare vant til dem.

 • Reply Bloggleser93 18. juni 2018 at 11:54

  Er du fornøyd med skrubben? Hvor har du kjøpt den?

  • Reply Ida Wulff 18. juni 2018 at 18:51

   Mener den er fra Makestyle! 🙂

 • Reply kari 18. juni 2018 at 17:10

  Hei!

  Hvor er tv-benken fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 18. juni 2018 at 18:51

   Slettvoll 🙂

  Leave a Reply