Hverdagsliv

INVITASJONEN JEG IKKE VILLE HA

15. juni 2018

Fikk tvangstanker da jeg gikk forbi denne kaffekoppen. Den var rett og slett for bloggete til at jeg kunne la være å kjøpe den.

Men, seriøst. Skyt meg i kneet og klipp meg kort. Heller det, enn «invitasjonen» jeg fikk i posten i dag. Jeg var hos gynekologen og tok en ny celleprøve for et par uker siden. Hun syns jeg kommer for ofte (én gang i året), men jeg kunne gjerne gått en gang i uka, bare for å være sikker på at alt står bra til. I dag fikk jeg beskjed om at jeg må inn og ta en vevsprøvetest, så det var jo bare en jævla dårlig nyhet. I brevet står det at jeg burde ta en Ibux før jeg kommer – jeg tenker jeg skal drikke en flaske vin. Nå hadde det vært fint om noen som har tatt en vevsprøvetest kan fortelle meg at det er null stress, og at jeg ikke kommer til å døHer står jeg på kjøkkenet og furter med den bloggete kaffekoppen min.

Nok dårlige nyheter for i dag. En god nyhet er at kjæresten min er syk, det er koselig at han er hjemme. Så han kan åpne døra når håndtverkere kommer på besøk – hehe. En annen god nyhet: Jeg skal trene i dag, og det betyr at jeg har klart å trene fire ganger denne uken. Bare av ren lyst. Så det gjør meg glad!

Senere i dag skal jeg ut og kjøpe pynt sammen med bruden jeg er forlover for – og i kveld har pappa invitert til pizza party. Sånn bortsett fra det, vet jeg foreløpig ikke hva helgen bringer. Jeg er supergira på å komme videre med leiligheten, men må visst også respektere at han som skrur, sager, limer og måler, ikke er i form. For alt jeg vet, kanskje det bare blir serietitting og MAT. Ikke så verst det heller 😀

GOD HELG, og snakkes snart igjen 

99 Comments

 • Reply Karoline 15. juni 2018 at 15:47

  Åh, jeg har vært gjennom samme prosess, og har aldri vært mer nervevrak enn da jeg ventet på prøvesvaret. Men, selve prøven i seg selv er ikke noe å grue seg for. Jeg syns det var like lite ubehagelig som celleprøver var, spesielt dersom du får lov til å hoste samtidig som prøven tas 🙂
  Lykke til, det går fint og etterpå er du bare glad for å være sikker på at alt er bra <3

 • Reply Therese 15. juni 2018 at 15:50

  For å være helt ærlig så er det litt vondt. Dette var ikke jeg helt forberedt på når jeg kom inn. Synst selv jeg har høy smerteterskel, og synst at de burde ha fortalt hvordan dette skulle foregå. Legen tok noen biter fra livmorshalsen, og det var ikke behagelig akkurat! Ikke for å skremme deg, men det var sånn jeg opplevde det. Har blitt fortalt at det er lurt å ta en beroligende tablett før prosedyren, da det er veldig vanskelig å slappe av. Blir verre når du er anspent. Lykke til, det er heldigvis ganske fort gjort!

 • Reply Kristin 15. juni 2018 at 16:01

  Hei Ida,

  Jeg kan jo slenge med min personlige erfaring; Jeg hadde nemlig på meg en hvit kjole, og hadde tydeligvis ikke dratt den godt nok opp. Da jeg var ferdig med det hele og skulle gå, kunne gynekologen fortelle meg at jeg hadde fått blodsøl på store deler av kjolen. Føltes direkte tatt fra en komedie. Hadde heldigvis(!!) med meg en kåpe som dekket over.

  Så tips:
  #1 ikke gå i hvitt
  #2 dra klærna laaaangt opp.

  Masse lykke til, det går heldigvis fort.

  Hilsen Kristin 🙂

 • Reply J 15. juni 2018 at 16:12

  Så bra at du bidrar til å sette fokus på celleprøven! Jeg har selv fått det beskjet du fikk i dag, og jeg vet at det ikke er noe hyggelig. Men det går fint 🙂 det er litt ubehagelig å ta den prøven selvfølgelig, men det går bra. Om du ikke vet det allerede, så er det veldig vanlig både med vevsprøve og konisering (som evt er neste steg). Jeg hadde celleforandringer og måtte gjøre en konisering, men nå har gynekologen bekreftet at alt er ok 🙂

 • Reply Martine 15. juni 2018 at 16:13

  Åååh, hvilken butikk er den fra? 🙂

  Jeg har aldri tatt en slik prøve, har nok med celleprøver.. Håper det ikke er noe alvorlig!

 • Reply Kine 15. juni 2018 at 16:37

  Hvor er den bloggvennlige koppen kjøpt?:))

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 11:13

   Kremmerhuset 😀

 • Reply Kristine 15. juni 2018 at 16:43

  Det må jeg og! wææh.. Fortelle gjerne hvordan det går, om jeg ikke er først ute 🙂
  God helg!

 • Reply Annie 15. juni 2018 at 16:57

  Hvis vevsprøve er det samme som utredning pga liten celleendring (husker ikke helt hva de kalte det på min innkalling) er det NULL stress!

  Såklart ingen drømmesituasjon, men det gikk superfint og var bare bittelitt mer ubehagelig enn «vanlig» celleprøve.

  Jeg følte meg supergodt ivaretatt hele veien og følte virkelig at de var nøyaktige og brydde seg.

  Jeg måtte også videre til biopsi, hvor de må fjerne en større bit, så mer som en «operasjon», men det også var heeeelt uproblematisk.

  For meg hjalp det veldig å si fra at jeg var litt nervøs, da var de kanskje litt ekstra snille, hva vet vel jeg 🙂

  Uansett, ikke noe å grue seg veldig mye for. Det kommer til å gå kjempefint!

  (PS: For all del, ha på deg kjole! Jeg ler hver gang jeg er på et venterom og ser damer i jeans, bare HALLO?!?)

 • Reply Linn 15. juni 2018 at 17:02

  Hei Ida.

  Det er sjeldent jeg kommenterer på blogg, men tenkte at jeg skulle fortelle deg at å ta vevsprøve er ingenting å grue seg for. Jeg tok en ibux og kjente omtrent ingenting. Det går så fort at man merker det knapt, og er absolutt ikke noe vondere/verre enn en vanlig celleprøve. Videre er det sannsynligvis ingen skummel grunn til at du skal ta vevsprøve da de sikkert kun har slitt litt med å analysere celleprøve pga blod og slim. Tipper at turen til legekontoret og opplevelsen rundt vevsprøve ikke plager deg stort mer enn å åpne dører for håndverkere. Lykke til!

 • Reply Maiken 15. juni 2018 at 17:17

  Hei Ida!
  Jeg tok vevsprøve for halvannet år siden, og det var ikke verre enn å ta celleprøve. Jeg er ganske pysete på slikt, men hadde fryktet mye verre. Når det er sagt, måtte jeg også videre på konisering, altså et inngrep for å fjerne celleforandringene. Du kan tro jeg følte verden brøt sammen da jeg fikk brev om «operasjon», men vet du hva? Det gikk fint det også, og man skal bare være veldig glad for at det oppdages tidsnok. Tenker likevel på deg, for jeg vet hvor sårt det er med en slik prosess. Det kommer til å gå kjempefint, og vi krysser fingrene for at det er tilstrekkelig med en vevsprøve for din del ❤️

 • Reply Kristina 15. juni 2018 at 17:19

  Jeg har aldri tatt vevsprøve, men jeg tror det går veldig fint. Lykke til fine deg <3

 • Reply Pernille 15. juni 2018 at 17:33

  Jeg har også akkurat tatt vevsprøve, syns det er småubehagelig at noen driver på oppi der, men var faktisk ikke så vondt som jeg hadde tenkt. Lykke til😊 Hvor er de fine kaffekoppene dine fra?😍

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:08

   Takk for at du ville dele, Pernille! Koppen er fra Kremmerhuset <3

 • Reply Ingvild 15. juni 2018 at 17:42

  Hei Ida, jeg har tatt vevsprøve selv. Selve prøven er ikke vond, men det er vanlig at de setter bedøvelse først. Jeg synes den var ubehagelig – mest fordi jeg var helt uforberedt. Trodde jeg skulle ta ny celleprøve bare 😬 en del bedøvelser inneholder adrenalin, og jeg ble skjelven (spesielt i lår), fikk litt høy puls og følte litt panikk pga den. Skulle ønske de var flinkere å informere, for hadde jeg visst dette på forhånd hadde det vært 0 stress. Det sagt – det var vel verdt det, for de fant grove celleforandringer som måtte opereres ut. Ikke ille det heller, men samme lokalbedøvelse. 🙂 masse lykke til, det er så bra du sjekker det og skriver om det. Kanskje redder nettopp du en fra kreft fordi de sjekker seg. Klem

 • Reply Mari 15. juni 2018 at 18:04

  Åh, ikke vær redd Ida. Jeg fikk samme beskjed som deg for et par måneders tid siden, og bekymret meg som bare det! Spesielt etter den obligatoriske runden innom kvinneguiden……. Jeg møtte nervøs opp til timen min, og fikk verdens hyggeligste gynekolog som var forsiktig og fortalte meg alt hun gjorde gjennom prosessen. Fikk beskjed om å «hoste» da hun tok selve vevsprøvene, da det visstnok skulle minske smertene. Og det gjorde det! Jeg synes ikke vevsprøven var noe vondere enn det er å ta en vanlig celleprøve. Vær så snill og lov meg at du ikke går rundt og bekymrer deg på forhånd, for etter at det er gjort kommer du til å tenke «var dette alt?». 🙂 Min er erfaring er at brevet var mer skremmende enn selve undersøkelsen 🙂 Lykke til!

 • Reply Silje 15. juni 2018 at 18:39

  Jeg fikk beskjed om å ta både Ibux 500mg og Paracet, så jeg grua meg litt til det sjæl, for å si det sånn. Men jeg syns ikke det gjorde vondt i det hele tatt, kjente kanskje såvidt et lite nyp bare. Så ikke stress for mye med det, kjære deg.

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:07

   <3 <3

  • Reply M 17. juni 2018 at 01:40

   Helt enig! Ingenting å grue seg til:)

 • Reply Kristine 15. juni 2018 at 19:10

  Fikk selv den invitasjonen per telefon på jobb, ble litt satt ut 😬 Tok vevsprøven og hadde såpass forandringer at jeg for ett år siden hadde et lite inngrep hvor celleforandringene ble fjernet. Enten er celleforandringene små og ikke behov for inngrep ellers kan det bli et inngrep, men det går fint. Det er veldig mange som har celleforandringer i løpet av livet og som tar et lite inngrep, bedre å oppdage det enn at det ikke oppdages! Ta ibuxen først og flaska med vin etterpå 😀 Dette kommer til å gå så fint 😊

 • Reply hanna 15. juni 2018 at 19:29

  Ida, vevsprøve går HELT FINT! Det er ikke dritdigg, men det går veldig bra. Drikk vin med god samvittighet, og kjøp noe fint til deg selv for at du gjør noe som er så utrolig lett å la gå i glemmeboken, men så viktig for helsen din. Sender deg masse lykke til og kjærlighet! <3

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:07

   Takk, snille Hanna <3 Skal nettshoppe som en Luksusfellen-deltaker den dagen!

 • Reply Pia 15. juni 2018 at 20:24

  Så fint du har det i leiligheten 🙂 Hvor er tørkerullholderen fra?

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:07

   Takk 😀 Den er fra Skagerak!

 • Reply Frida 15. juni 2018 at 20:32

  Hei 🙂 Jeg fikk samme beskjed som deg etter sist celleprøve, og måtta ta en vevsprøve. Jeg var veldig spent, da jeg har lest alt mulig, men det gikk veldig fint! Kjente ingenting da de holdt på og da de klipte av bitene var hvert «klipp» som ett napp når en napper brynene. Tok ikke smertestillende i forkant og fikk tilbud om bedøvelse etter første klipp hvis jeg syntes det var vondt, men det var det ikke. Så ikke noe å gru seg til 🙂 Blødde nesten ingenting etterpå heller. Bare litt samme dagen. Lykke til, det går så bra <3

 • Reply Oda 15. juni 2018 at 20:42

  Tvangstanker er kanskje å ta litt i?
  Ellers god bedring i heimen 🙂

  • Reply Oda 15. juni 2018 at 20:42

   Og lykke til med vevsprøven!

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:06

   Takk takk 🙂

 • Reply KrisrineH 15. juni 2018 at 21:49

  Jeg har tatt vevsprøve. Er jo aldri digg det de holder på med oppi der, men det var ikke spesielt vondt. Fikk beskjed om å hoste akkurat i det de skal ta selve prøven. Snodig, men sikkert en logisk grunn for dét óg. Masse lykke til, det kommer til å gå bedre enn du frykter 🙂

 • Reply Johanne 15. juni 2018 at 21:54

  Know the feeling! Skjedde med meg i fjor sommer. Men ta en Ibux, husk å host kraftig når de skraper/skjærer av vevsprøver og det vil gå fint. Fikk påvist grove celleforandringer og følte livet var over 😭 Fikk operert vekk alt heldigvis, men å vente på prøveresultatet i 6 mnd er verst (syns jeg). Du kommer ikke til å dø! Hjerte hjerte til deg #verstefølelseniknow #urettferdig #styr

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 22:54

   6 måneder i uvisshet!! Grusomt, stakkars deg. Godt du fikk operert det vekk, håper alt er bra nå. Klem til deg <3

  • Reply Trude 23. juni 2018 at 22:10

   6 mnd 😱 der må det ha skjedd en glipp tror jeg. Det skal ikke ta så lang tid å få svar på prøvene etter konisering! Må ha vært en forferdelig følelse og gå å vente så lenge på svar. Bra du fikk bort alt<3

 • Reply Anonym 15. juni 2018 at 22:06

  Kjedelige nyheter å få før helgen, men jeg kan fortelle deg av egne erfaringer at dette ikke er noe å bekymre seg for. Tok aldri eller fikk aldri beskjed om noe Ibux. Følelse som noen klyper deg, så dette går fint. Prøv å slapp av og husk å pust. Bare vær takknemlig for at det passer så godt på og følger deg så godt opp. Du er i trygge henger og dette kommer til å gå helt fint.

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 22:54

   Ja, det skal man virkelig være takknemlig for. Takk for det <3

 • Reply Mona 15. juni 2018 at 22:21

  Vevsprøve er null stress, tar ikke lang tid og er ikke vondt så lenge en klarer å slappe av. Jeg ble litt støl etter sist gang, litt som menssmerter, men har ikke opplevd det før. Tror det var fordi jeg ikke hadde fastlegen min men en vikar jeg i utgangspunktet ikke kommer så godt overens med… gruingen før prøven er verre enn selve prøven 😉

 • Reply Lillian 15. juni 2018 at 22:23

  Tok vevsprøve denne uka, det gikk veldig fint. Gruet meg en del i forkant, men legen beroliget meg godt. Lokalbedøvelse og et lite klipp så var det over. Merket ingenting, ikke stikket fra bedøvelsen engang. Blødd litt de siste dagene, men det var helt normalt. At man må ta denne prøven betyr ikke at man er i ferd med å utvikle kreft, men om det skulle være noe unormalt blir det oppdaget før det rekker å bli kreft – og det er jo veldig fantastisk egentlig! 😊 Lykke til, det går nok kjempefint! (Beklager for mulig oversharing, tenker du tåler det) 😉

 • Reply Malin 15. juni 2018 at 23:13

  Har tatt vevsprøve for 3 mnd siden. Den er ubehagelig, kjennes ut som noen stikk og sterke mensensmerter. Men det varer heldigvis bare i noen sekunder om gangen😊 Går helt fint, fort gjort.. og det må gjøres!!😁

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:08

   Oh yes, det må det visst!

 • Reply :-) 15. juni 2018 at 23:41

  Etter å fått påvist celleforandringer fjor, måtte jeg tilbake å ta en såkalt biopsi (stresset drit mye over dette, men viste seg at flere av mine venner har gjort det samme og det er helt rutine!) Biopsien min viste forandringer grad 3 (dette har skjedd på under 2 år, jeg går også ofte å sjekker meg) biopsien var null stress! Jeg måtte da videre på sykehus innen en måned å fjerne disse, heller ingen stress. Du blir sykemeldt noen dager eneste 🙂 deretter kontrolleres det hver 6. Måned en liten tid! IKKE STRESS, tenk så heldig vi er som kan gå å få sjekket oss 🙂

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:06

   Wow :O Ja, vi er jammen heldige. Og herregud, så bra at du faktisk var flink til å sjekke deg <3

 • Reply Anonym 16. juni 2018 at 01:28

  Tok vevsprøve for 2 mnd siden:) fikk bra med lokalbedøvelse . Syns celleprøve er vondere 😊 går nok veldig fint, lykke til:)

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:05

   Takk, det var litt godt å høre! <3

 • Reply Ada 16. juni 2018 at 02:01

  Vevsprøvetest. Værste jeg har vært med på i mitt liv. Men man dør ikke.

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:05

   Nei uffda!!! :O

 • Reply Silje 16. juni 2018 at 07:06

  Vevs prøve er ikke noe vondt jeg tok flere valium var kjempe nervøs! Men var ikke noe problem. Er bare ubehagelig. Du bare blør litt mere etterpå.

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:05

   Takk for at du ville dele! 🙂

 • Reply C. 16. juni 2018 at 08:14

  Ikke for å stresse deg,men vevsprøven kan være vond, syns nå jeg hvertfall. Min opplevelse var at jeg blødde litt i etterkant og fikk noe som lignet mensensmerter. Dette kan såklart være veldig individuelt! Uansett, better safe than sorry 😊 Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:04

   Takk <3 <3

 • Reply Monica 16. juni 2018 at 08:21

  Hei,
  Jeg har tatt både vevsprøve og etter det ble det konisering på Ullevål. Ingen av delene tok livet av meg, men koniseringen er verre enn vevsprøven igjen. Vevsprøven var ganske lik celleprøve. Den merker du knapt 🙂
  Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:04

   Takk <3 <3 Har helt ærlig ikke skjønt forskjellen på disse tingene før nå!

 • Reply Jeanette 16. juni 2018 at 08:43

  Kjære deg! Ja, det er skikkelig dritt brev, men better safe than sorry. Jeg husker det ca som det samme som en celleprøve. Jeg har for flere år siden gjennomført en konisering også, riktignok for ti år siden pga celleforandringer. Akkurat det var litt ubehagelig men gikk overraskende fint og fort gjort. Ville bare si det- det går nok veldig fint, jeg leste før min første celleprøve at noen syntes det var grusomt og jeg gruet meg usannsynlig mye, for ingenting. Nå tar jeg celleprøve en gang i året og null stress. Lykke til og tenker på deg, det går helt fint. Klem!

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:04

   Tusen takk for dette, Jeanette <3 Krysser fingra for meg sjæl, hehe 😀 Klem tilbake

 • Reply Tina Helen 16. juni 2018 at 09:03

  Hvor er koppen fra? Den vil jeg også ha, selvom den er altfor bloggete!

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:03

   Hehe! Koppen er fra Kremmerhuset <3

 • Reply Oline 16. juni 2018 at 10:21

  Hvor er koppen fra? 😫😫😫

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:03

   Kremmerhuset 😀

 • Reply NN 16. juni 2018 at 10:36

  Hei! Jeg har tatt både vevsprøve òg påfølgende operasjon, og vet du hva? Det går fint! Ibux kan være Ok å ta, da det er en litt sånn «nappe»følelse (ubehagelig – men ikke direkte vond) idet biopsien tas – jeg tok ikke Ibux, og det gikk fint likevel. Og jeg tåler sånt DÅRLIG altså! Kjente det en liten stund – altså en time eller to – etterpå (mest placebo tror jeg) men så er det egentlig «glemt» (vel, en går jo og venter på svaret men du skjønner 🙂 ) lykke til, tenker dette går supert!

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:03

   Æsj, jeg går og er kvalm resten av dagen etter celleprøve, bare fordi jeg vet hva som er blitt gjort. Så dette blir spennende :O

 • Reply Lena N 16. juni 2018 at 11:00

  Hei Ida 🙂
  Jeg har hatt celleforandringer flere ganger, og har derav tatt biopsi flere ganger og. Helt ærlig synes jeg det vat jævla vondt. Når det er sagt går det veldig fort, og er over på 1-2-3. Men jeg blør lett, og blødde jo som en foss.. Gynekologen sa han ikke hadde vært borti noen som meg før (takkskarruha) så det skal du ikke bekymre deg over.
  Uansett: ja, det er vondt, men jeg grua meg mindre til andre gangen jeg skulle ta det, så må jo være et godt tegn 🙂 Kommer til å gå kjempebra!
  Lykke til. Ps: kan anbefale å vaksinere deg, det er en stor trygghet for meg iallfall.

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:02

   Godt tegn å grue seg mindre til andre gangen ja 😀 Takk for at du ville dele <3

 • Reply Lisa 16. juni 2018 at 12:27

  Hvor har du kjøpt marmorbrettet du har krydderet på?❤️

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:02

   Sinnerup, en sjappe i Danmark 🙂

 • Reply Ida 16. juni 2018 at 13:26

  Jeg har tatt en slik test, og jeg kan love deg at det kommer til å gå bra! Så senk skuldrene og pust 😁

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:02

   Takk Ida, hååååper det <3

 • Reply Tina 16. juni 2018 at 13:30

  Jeg tok vevsprøve for et år siden pga forandringer i celleprøven jeg hadde tatt. Gruet meg som en hund jeg også, men det var det ingen grunn til 🙂 du får adrenalinsprøyte først nedentil, noe som svei littegranne, men bortsett fra det, så kjenner du ingenting. Når bedøvelsen gikk over fikk jeg litt kramper nedentil som kan sammenlignes med mensensmerter og litt svie. Null stress 🙂 vevsprøven min var helt fin, og neste celleprøve jeg måtte ta 6 mnd etterpå hadde stabilisert seg selv 🙂 jeg gikk rundt og trodde jeg skulle dø, og at min tid var omme, haha, så bortkastet energi 😅

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:02

   Så bra at prøven var helt fin, for en lettelse <3

  • Reply livingdoll 19. juni 2018 at 13:10

   SPRØYTE I… FI**TA?! Jeg gruet meg egentlig ikke til min i det hele tatt, men NÅ gjør jeg det.. :S Har sprøyteangst herfra til månen.

   • Reply Ida Wulff 20. juni 2018 at 11:38

    Hehe, uffamei!

 • Reply M 16. juni 2018 at 14:06

  Det er virkelig null stress og ingenting å grue seg til 😊

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:01

   Håper jeg er enig med deg når det er overstått 😀

 • Reply Emilie Madeleine 16. juni 2018 at 14:17

  Hei Ida😊
  Vevsprøve/biopsi e ikkje så mykje verre enn vanlig celleprøve. Du får bedøvelse, d gjor vertfall ej, men he også gjort d uten, og d gjekk greit d også..så ditta går heilt fint😘

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:01

   Takk <3 <3 <3

 • Reply Caroline 16. juni 2018 at 15:18

  Hei!

  Kjenner meg godt igjen rundt stress med vevsprøve, ikke et morsomt brev å få. Jeg gjorde det i fjor, og gruet meg masse, men opplevde at det gikk relativt for og smertefritt. Litt ubehagelig selvfølgelig, men opplevde det ikke som vondt. Tror det er viktig å bare holde seg rolig å huske å puste og prøve å slappe av, da går det bra:)

  jeg måtte enda et steg videre og fjerne en liten del av livmorhalsen og det gikk også veldig fint. Det er litt skummelt og kjipt, men det er ikke noe å være redd for:) jeg skal på ny sjekk mandag så føler med deg:)

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:01

   Lykke til med sjekk på mandag, håper alt ser fint ut <3

 • Reply Kamilla 16. juni 2018 at 15:25

  Første gang jeg tok vevsprøve var det null stress – kjente ingenting og gikk ut derifra som om ingenting hadde skjedd. Andre gangen vet jeg ikke hva som skjedde, men legen skrapte, det gjorde vondt, jeg blødde som bare det (les: det rant nedover bena mine), og jeg hadde kramper i flere dager etterpå. Skulle gjerne hatten Ibux eller ti XD kanskje der er det advarselen kom fra?haha. glad det gikk smertefritt for deg! Ha en flott helg <3

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:00

   Å nei, gurimalla 🙁 Hørtes helt forferdelig ut…

 • Reply Kristina 16. juni 2018 at 16:27

  Biopsi er litt vondere enn vanlig celleprøve, men det går helt fint. Jeg har gjort det 2 eller 3 ganger, har bare hatt menslignende murringer i etterkant 😊 men lurt å ta ibux i forkant!

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 21:00

   Biopsi = vevsprøvetest? 🙂

   • Reply Johanne 16. juni 2018 at 21:36

    Ja

   • Reply Kristina 17. juni 2018 at 10:20

    Det stemmer 👍 og mest sannsynlig er biopsien helt fin og du slipper videre behandling. Jeg har konisert 2 ganger, det er hakket verre enn biopsien. Men det gikk også helt fint, når målet med den behandlingen er å unngå kreft og kreftbehandling 😊

 • Reply Ida 16. juni 2018 at 19:52

  Hei! Jeg er bare 22 men var inne for å ta biopsi av livmorhalsen, aka vevsprøvetest, i fjor pga alvorlige celleforandringer. Og jeg lever enda! Prøvene viste at celleforandringene var forsvunndt av seg selv, det er helt vanlig at slike forandringet kan oppstå..men anbefaler deg å drikke den vinflaska, da jeg selv svimte mens jeg lå å skrevde i stolen før hun i det heletatt hadde begynt å ta prøvene, høhø. Var en smule
  nervøs kan man si.. Jeg fikk også valget mellom bedøvelse eller ikke-bedøvelse, men valgte å ikke ta det fordi jeg hadde lite lyst til å få 5!!! sprøyter i glufsa før smertehelvetet i seg selv begynte. Så slem er jeg ikke med meg selv. Og det gikk helt «fint» uten, eller, det tas ca 5 biter fra livmorhalsen med tang, så behagelig var det altså ikke. I tillegg bommet hun oå to så jeg måtte totalt ta ut 7 biter. Fryd og gammen der altså. Men! Det må gjøres, og heller det enn alternativet, det tenker vel du også tenker jeg. Og når jeg som 21 åring overlevde dette, så tror jeg at du også gjør det💓 tips! Ikke google. Derav min besvimelse. Og husk bind til etter undersøkelsen, det kan blø litt. Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 20:59

   Ååå fyttikatta, blir kvalm av å lese!! Men takk for at du ville dele <3

 • Reply Amalie 16. juni 2018 at 20:10

  Jeg har tatt en sånn vevsprøve uten at jeg engang visste om at den prøven i det hele tatt skulle tas. Så selve prøven var ikke noe stress. Det som var litt stress i og med at jeg ikke visste om at dette ble tatt, var at det blødde noe jævlig. Jeg skulle tilbake på jobb. Jeg er sykepleier. Heheh. Hvit uniform. Jeg gikk ikke tilbake på jobb :p ikke pga prøven, men pga blødningen. Lykke til! Min prøve viste ikke noe skummelt, håper på det samme for deg <3

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 20:59

   Hei Amalie! Så bra at den ikke viste noe skummelt <3 Kjipt med uniformen da, du kunne jo fått en liten advarsel :O

 • Reply Caroline 16. juni 2018 at 22:07

  Jeg har tatt vevsprøve (biopsi), og etter svaret kom måtte jeg til konisering kort tid etter pga celleforandringer. Vevsprøven synes jeg var ubehagelig/gjorde litt vondt, men det varer i kort tid. Men, da jeg reiste meg opp for å kle på meg fikk jeg et vanlig bind og beskjed om at det kunne blø litt. På vei bortover gangen kjente jeg at det blødde MYE. Fant en do og ble litt svimmel da jeg så hvor mye det var. Endte med at jeg måtte trykke på den røde alarmknappen for å få hjelp og noe som størrelsesmessig var mer likt bleie (ikke bind!). Haha. Slutta å blø etter noen dager.
  Konisering gikk ganske bra. Blødde mindre enn ved den vevsprøven. Eneste jeg ble litt stressa over var at de sa at det ved en evt neste graviditet kunne skje at livmorhalsen var for kort til å holde barnet tiden ut. Neste barn et par år senere kom to uker etter termin, så det var unødvendig å stresse med det. Har snakket m flere som har gjort samme inngrep, og heller ikke hatt problemer i den forbindelse. Det er jo et vanlig inngrep som mange må gjennom, og går vel oftest bra! 🙂 Men skjønner at du gjerne vil høre andres erfaringer.

  • Reply Ida Wulff 16. juni 2018 at 22:53

   Jammen hallo!! Kanskje like greit å bare gi folk en bleie med det samme, for å være på den sikre siden :O Men så bra at alt har gått bra <3 Takk for at du ville dele din erfaring!

 • Reply Celina 17. juni 2018 at 01:05

  Det kommer til å gå helt fint!
  Jeg fikk påvist celleforandringer i oktober, og måtte derfor inn å ta vevsprøve. Denne viste grov celleforandring grad 2-3. De ville konsiere meg, men etter samtale med fastlegen valgte jeg å vente. Man kan ha større sjans for spontanabort og tidlig fødsel dersom livmorhalsen blir kortere. Og siden jeg bare er 23 er det stor sjans for at forandringen går tilbake av seg selv. Var inne i forrige uke for ny celleprøve så jeg venter spent på svar.. dersom denne viser det samme så må jeg ta konsiering, noe jeg blir helt kvalm av å tenke på.

  Selve vevsprøven synes jeg gikk fint helt til bedøvelsen gikk ut. Ikke det at det var så fryktelig vondt, men tanken på å ligge der å skræve er jo helt jævelig. I tillegg til at du KJENNER dem inni deg. De ville ikke sette mer bedøvelse av en eller annen grunn. Følte jeg hadde løpt maraton og vel så det etterpå, fordi jeg anspenner meg i en så ubehagelig situasjon.
  Tvi tvi for oss begge! Lykke til, det går helt fint ❤️

 • Reply Guro 17. juni 2018 at 10:17

  Hei,
  Tok min første celleprøve i en alder av 32 år. Er så pyse, så jeg er slepphendt med de tinga der og utsatte celleprøve i det lengste. Jeg ble innkallet tilbake for en vevsprøve, hvor gynekologen som tok den sa at etter en vevsprøve – så må ca 70% konisere (fjerne litt av livmorhalsen). Jeg forberedet meg derfor for å få beskjed om konsiering etter vevsprøven. Jeg var så emosjonell og redd at jeg valgte å gjøre alt privat. Altså – jeg betalte litt ekstra for å føle meg tryggere ifht bedøvelse osv. På Aleris får alle lokalbedøvelse før en biopsi/vevsprøve, mens på sykehuset gjør de det uten bedøvelse. Min gynekolog sa «dette kan for noen være smertefullt, så vi kjører bedøvelse på alle». Så jeg kjente ingenting under prøvetakingen. Bedøvelsesprøytene i høna merket jeg heller ikke. Det vondeste var de «andenebbene» som de setter inn i forkant.. når det var tid for konisering gikk jeg privat da også. På sykehuset er dette mer sånn «rullebåndoperasjon» fordi det er et veldig lite inngrep – og de gjennomfører flere av disse inngrepene til dagen på sykehuset. Men for meg opplevdes det som det største og mest alvorlige inngrepet i verdenshistorien, og da kjente jeg det var godt å gjennomføre det privat.. Dessuten slapp jeg all ventetiden. Det er et paradoks at jeg sitter her å anbefaler deg å gjøre det privat, fordi jeg er egentlig en sosialist på min hals – og er imot privatisering av offentlige tjenester. Men – når det kom til dette, så lot jeg mine politiske prinsipper seile sin egen sjø og valgte det som føltes tryggest 🙂 det beste er at nå, 3 år etter vevsprøver og konisering, så slipper jeg unna med å ta celleprøve hvert 5.år fordi jeg er ikke smittet av HPV virus lengre 🙂

 • Reply Mina Alette 17. juni 2018 at 12:37

  Synes det var verre med beskjeden om celleforandringer enn selve vevsprøven..! Fikk beskjed etter vevsprøvene om at jeg måtte inn og fjerne noe inni der pga forandringene inni der, og det var en helt jævli beskjed å få! Men har vært superheldig og hatt en kjempedyktig og engasjert lege som har fulgt meg opp! ☺️ Hurra for at vi har et helsesystem som følger oss opp! Dette går fint kjære deg ! ❤️ Pust og slapp av så går dette så bra!

 • Reply Carina 17. juni 2018 at 18:02

  Jeg har fået lavet både vævsprøve og keglesnittet, og det er ikke verdens behageligste oplevelse; men heller ikke noget, du må ligge søvnløs over. Du skal nok klare det drittbar! Det er mye værre i hovedet end i virkeligheden <3 knus og go søndag!

 • Reply Kathrine 17. juni 2018 at 18:54

  Ser at det er mange her som skriver at det er null stress, men jeg hadde dessverre ikke den opplevelsen. Jeg syntes bedøvelsen er noe av vondeste jeg har kjent, hadde intense smerter etterpå og da jeg kom hjem besvimte jeg og var sengeliggende i mange timer. Beklager å måtte gi deg denne historien, men kanskje greit å høre en slik versjon også? 😅 Får håpe du får en bedre opplevelse enn meg, og masse lykke til!

 • Reply Maren 17. juni 2018 at 20:39

  Skjønner godt at dette ikke var nyheter du ville ha, jeg gikk litt i panikk-mode selv når jeg fikk den beskjeden i vår. Jeg grudde meg til vevsprøvene, men det gikk veldig fint. Jeg fikk bedøvelse og klarte å slappe ganske greit av (så godt man kan la seg selv slappe av i en sådan situasjon) og det gikk ganske fint. Jeg tok 1 g paracet og 400 mg ibux før jeg gikk. Det stikker jo når de klyper av vevsbitene, men jeg hadde trodd det skulle være mye verre. Vevsprøvene jeg tok bekreftet de alvorlige celleforandringene og i april måtte jeg inn til konisering, hvor de brenner av ytterste del av livmorhalsen der celleforandringene sitter. Dette gikk også veldig fint, det var faktisk mindre stress enn vevsprøvene 🙂
  Så prøv og slapp av og pust med magen, det er kjipt, men det er utrolig mange jenter som må gjennomgå dette. Og tenk så heldige vi er som har et sånn screeningprogram som gjør at vi kan oppdage forandringer som kunne gitt kreft en gang i fremtiden:)
  Lykke til, det går fint!

 • Reply Annie 20. juni 2018 at 11:18

  Vet ikke om du allerede har vært der nå – men det er faktisk nesten null stress. Et bittelite klyp så er det over, det er jo aldri en fest å være hos gynekologen, men det der trenger du ikke å bekymre deg for overhodet 🙂 Veldig bra å få gjort det også!! Lykke til <3

 • Reply Linn L. 21. juni 2018 at 12:27

  Fine Ida, dette går så bra! Jeg har selv tatt utallige celleprøver i mitt liv (er langt inn i 30åra, old:), biopsi (det samme som vevsprøve) og måtte til slutt utføre en konisering. Jeg fikk ikke beskjed om å ta smertestillende i forkant av noe av det, og føler ikke heller at det var behov for det. Synes egentlig ikke noe av det var verre enn annet, for man ligger jo der med glufsa åpen (pardon my french) og blir pirket i uansett. Mitt råd er å høre på litt musikk på øret dersom nervøsiteten tar overhånd. Tror og håper du finner ut at det går like fint som å ta en celleprøve 🙂 Alt av undersøkelser/inngrep der nede er jo ekkelt, men som flere skriver over her er vi kjempeheldige i Norge som blir så nøye fulgt opp rundt dette <3

 • Reply Marthe 22. juni 2018 at 15:22

  Hei Ida! I likhet med deg, så mottok også jeg brevet man helst ikke vil ha for en tid tilbake. Jeg leste gjennom samtlige av kommentarene på dette innlegget flere ganger ettersom jeg hadde time I DAG. Jeg har tatt celleprøve flere ganger, men aldri vevsprøve, og var derfor rimelig nervøs. Da jeg innså at timen var forsinket med hele 35 minutter ble det ikke bedre.

  MEN da jeg endelig kom inn ble jeg mottatt av en veldig snill og god gynekolog, og alt gikk langt over forventning! Selve bedøvelsen reiv litt, den gjorde det. Til gjengjeld kjente jeg ingenting av selve prøvetakingen og det hele var over på absolutt maks 5-10 minutter. Jeg opplevde ingen blødning med en gang, men hadde på forhånd bestemt meg for å dra rett på toalettet når jeg kom hjem. Det kom da en del blod, men ikke mer enn det ville gjort på litt heavy dager med mens.

  Så, veldig detaljert, men jeg merket at det hjalp meg veldig å vite mest mulig i forkant. Hadde jeg visst hvordan det skulle bli, så hadde jeg ikke brukt mange kaloriene på å bekymre meg 🙂

  Nå kan det jo være at du allerede har tatt testen, men om ikke; Lykke til! Det kommer til å gå helt fint 🙂

 • Reply Trude 23. juni 2018 at 22:37

  Hvordan gikk det for deg å ta biopsi? 🌸
  Etter å ha lest kommentarfeltet sitter man igjen med mange forskjellige opplevelser hvertfall.
  En av grunnene til at det er greit å ta en Ibux/Paracet før celleprøve eller biopsi er at man slapper av bedre i muskulaturen der nede.
  Og ja, det var ikke akkurat noe behagelig. Men gikk helt fint. Det er fort gjort. Hvor mange vevsprøver Gynekologen tar kommer an på hvordan det ser ut der inne, det vanligste er 4 (nord, sør, øst, vest). Men noen ganger holder det med feks 2, hvis celleforandringene er tydelige. De tar også noen gangen noe som heter utskraping, hvor det blir skrapt litt celler. Til alle som skal ta biopsi: husk nattbind og bestemor truse😂 kan blød litt. Også kjennes det ut som mensensmerter etterpå. Så greit å ta en sofakveld.

  Vil også bare si at hvis det blir så du må igjennom en konisering så er det fullt mulig å gjøre dette i narkose, noe jeg virkelig anbefaler. Du får dra hjem samme dagen, men da trenger du ikke «være til stede» under inngrepet. ☺️

  Dette med graviditet etter konisering, og at det er problemer med å bære fram barnet til termin. Det kommer helt an på hvor mye som eventuelt har blitt tatt bort av livmortappen. Hvis så tilfelle er at de fjerner mye, setter de inn noen sting som de fjerner før fødselen ☺️👍🏻 Vet om mange som har bært fram barnet til termin etter konisering uten problem og uten sting.

  Krysser fingrene for at du får fine svar på biopsien ☺️🤞🏼

 • Reply Helene 18. juli 2018 at 11:02

  Jeg var til biopsi igår, og helt tilfeldig leste jeg bloggen din idag. Selve prøven gikk fint, men gynekologen var kjip og jeg blødde monstermye etterpå, så dagen var ganske kjip, MEN det var så deilig å lese alle kommentarene her inne og føle seg litt mindre alene. Så for første gang i mitt liv, takk til Kommentarfeltet 😉

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:43

   Åh, så kjipt å høre at du hadde en dritt gynekolog 🙁 <3 Håper det går bra, og YAY for at det er overstått! Stor klem

 • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 11:14

  Tusen takk til alle dere som ville dele deres erfaring og trøstende ord med meg. Jeg føler meg helt ubrukelig over å ikke ha svart på hver eneste kommentar, men har rett og slett vært en lat banan som har tatt meg sommerferie ALT for tidlig. Huff. Stor klem til alle, og takk igjen <3

 • Leave a Reply