Reise

INNSMURT I SOLKREM

18. juli 2018

ET POSTKORT FRA ROVINJ 💦

Den følelsen, når du endelig klarer å snappe ut av feriemodus og knipse et par bilder. Så kommer du hjem på hotellrommet og innser at kameralinsen var innsmurt i solkrem! Jaaajaaa. Det får vi tåle, eller hva.

Dagene her i Rovinj flyr unna, og jeg har allerede prøvd å overtale Gravlyset til å utsette hjemreisen. Men han sier at det ikke er sånn livet funker, så jeg må vel bare skynde meg og nyte resten av uken her. Rovinj er et sånt sted jeg nesten ikke får lyst til å anbefale videre, jeg vil låse det ned i et skrin og gjemme det under senga, for så å ta det frem igjen neste sommer. Reise tilbake hit og ha stedet for meg selv. Det er akkurat passe med turister her, til at jeg ikke får helt fnatt. Men herregud for et fint sted. Skal dog sies at jeg ikke vil anbefale det hvis du er ute etter soling og bading – for dét har ikke vært noe høydepunkt. Å ligge på stranda er enten ukomfortabelt eller dyrt. Den helt vanlige solsengen som du ser på bildet kostet 200 kroner, og kom verken med håndkle, parasoll eller aldersgrense. Ungen på solsenga ved siden av skrek fra vi kom til vi gikk, og etter et par timer stod sengen min under vann. Stas! Alternativet er å ligge på steiner og ruglete klipper. Hvis man drasser rundt på pute og luftmadrass, kan det jo funke.

Når det er sagt, så er alt annet her nydelig. Og vannet er fantastisk. Så for det meste sykler vi rundt fra badested til badested, oppdager nye bukter, kriker og kroker. Gamlebyen er grunn nok i seg selv til å reise hit, men den skal jeg vise frem senere.Gravlyset er ikke helt i form – jeg tror han er et typisk stressa menneske som blir slått ut når han først kan senke skuldrene og slappe av. Så i dag ville han sove lenge, og jeg har vært og spist hotellfrokost alene. Med boka mi. Bak lukkede dører. Dere som skrev til meg i kommentarfeltet hadde helt rett, jeg klarer ikke å legge den fra meg! Så hvis Gravlyset kan være i dårlig form i en time til, rekker jeg å lese en ferdig og falle til ro. For en stressende bok, altså. Huff.

Nei, nå skal jeg hoppe tilbake til boka mi mens jeg enda har sjansen! 

23 Comments

 • Reply Hedda 18. juli 2018 at 11:56

  En annen bok du må lese er Det store sviket. Er samme forfatter som Bak lukkede dører. En veldig soennende, psykologisk krim😊 kos deg videre på ferie!

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:47

   Den står på lista, gleeeder meg!

 • Reply Katjakai 18. juli 2018 at 13:50

  Hei! Jeg bor på samme hotell sol deg og vil bare fortelle deg at det er gratis håndkle og solseng på hotellet 🙂 Spør i resepsjonen så får du et kort! Ha en fin ferie videre.

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:42

   Hei 😀 Ja, håndkle hadde vi, men ønsket ikke å ligge på solseng på hotellet. Håper du hadde en fin ferie! <3

 • Reply Mammatil2 18. juli 2018 at 14:55

  Fantastisk å se dere kose dere. Jeg var en av de som anbefalte stedet til deg, og føler som deg, vil nesten ikke dele det. Appropo badesteder… kjøp enn litt tykk strandmadrass og smekk den på bagasjebrettet på sykkelen, det gjør vi. Ligger sjelden inne i byen men sykler alltid utover zlatini rt og forbi grill lovor og videre utover. Altså.. ekstra tykk strandmadrass er cluet. Nyyyt ferien videre. Ps. Juni og september er det mye roligere, jeg er som deg, vil helst ha stedene for meg selv he he. Merker stor forskjell på 2005 og nå, men fortsatt like mye sjarm. Klem camilla

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:41

   Skjønner jeg godt!! Det er litt av en perle <3 Neste gang vi reiser tilbake blir nok på høsten – tror du det funker i oktober også? Da blir det i hvertfall strandmadrass 😀 <3

 • Reply Silje 18. juli 2018 at 15:36

  Da må du også lese «det store sviket» av samme forfatter! Fikk helt grøsninger av de bøkene 😖😅👏🏻👏🏻

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:40

   WILL DO <3

 • Reply Lilly 18. juli 2018 at 17:43

  Tvang på kjæresten min første bok i Hole-serien på vår første sydentur. Stakkar 20-åringen som aldri hadde lest en hel bok før og som påstod at han hata bøker… Men jeg MÅ lese i ferier og derfor måtte han også 😀 😀 8 år senere og vi sluker 3-4 bøker hver på sydenreiser. Vet ikke om jeg hadde klart å nyte lesingen hvis kjæresten ikke hadde lest. Og det beste med det hele er jo å alltid være den som leser en bok først, for å så sitte å glede seg over hans lesing og hans tanker om boka etterpå!

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:40

   Jaaa 😀 Jeg tok meg selv i å glede seg til han la ned boka, og spørre hvor han var nå. Faktisk veldig morsomt å snakke om boka sammen <3

 • Reply Silje 18. juli 2018 at 21:10

  Rovinj er nydelig. Meg og min mann var der i 2008. Anbefaler dere å ta en dagstur til Venezia!

 • Reply Oda 18. juli 2018 at 23:41

  Husker godt den boka ja, vanskelig å legge ned 🙂 Håper formen til gravlyset er bedre 🙂

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:39

   <3 <3 <3

 • Reply LM 19. juli 2018 at 07:19

  Jeg skal lese den boka på ferie jeg også! Leste nylig «Det store sviket» av samme forfatter, og ooomg den var bra!

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:39

   Hurra, da gleder jeg meg til å lese den også 😀 Skulle aller helst hatt en oppfølger av «Bak lukkede dører», men… <3

 • Reply sigrid 19. juli 2018 at 10:01

  anbefaler deg å kjøpe sånne liggemadrasser som de selger i boder osv på stranden. 🙂 du har nok sett de! mye billigere enn å paye for solseng hver dag og de er prima å ligge på:)

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:38

   Det skal vi gjøre neste gang <3

 • Reply Christine 19. juli 2018 at 16:17

  Hei, Ida! Det er ikke sikkert du orker å svare på dette mens du er på ferie, men jeg prøver uansett. Skal fornye kjøkkenet i sommer, og tenker å male hvite IKEA-skap i sort. Jeg har fått fargeprøve på dempet sort (som er den du har malt med?), men synes fargeprøven ser mer grå enn sort ut. Hvordan opplever du det hjemme hos deg? Alternativet er å gå for helt sort som ikke er dempet. Har du noen erfaringer/anbefalinger? Kos dere masse på ferie videre! Setter stor pris på svar hvis du får det til 😊

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:38

   Hei! 🙂 Så gøy da! Min erfaring er at den ser ganske grå ut når det slipper masse lys inn, men at den blir sort når lyset ikke står direkte på. Kanskje den blir mindre grå når du har malt to strøk i stedet for ett? Bare husk å ikke gå for HELT matt, ha litt glans i. Velger du helt matt, vil det bli merker bare du tar på frontene. Lykke til med malingen!

 • Reply Marie 19. juli 2018 at 18:48

  Hei! Vil bare legge igjen en bokanbefalning til deg ettersom du liker «Bak lukkede dører». «Kvinnen i midten» er en helt ny bok, samme type som «Bak lukkede dører», men enda bedre!
  Kos deg på ferie! 😀 ☀️

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:36

   Tusen takk for tips 😀 <3 Den er notert!

 • Reply Mia 22. juli 2018 at 07:39

  Om du likte Bak lukkede dører anbefaler jeg «det store sviket» også, samme forfatter! Like spennende 🙂

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:30

   Takk for tipset <3

  Leave a Reply