Reise

TI TANKER I DAG

21. juli 2018

Herregud, så rart det har vært å være uten kameraet mitt. Jeg har virkelig innsett hvor mye jeg drasser rundt på den store klossen, for å fange øyeblikk. Det er kanskje forventet at jeg nå skal si at det har vært sååå deilig, men det har egentlig ikke det. Å ta bilder er som et instinkt, jeg har grepet etter kameraet mitt i veska flere ganger de siste dagene, og nesten fått litt abstinenser.

Bloggen er rene kirkegården om dagen, men det betyr ikke at jeg ikke gleder meg til å trøkke på når sommerferie-følelsen legger seg litt. Jeg hadde egentlig ingen planer om å bli så sløv, men jeg er sløv. Jeg har skulket unna B12-injeksjonene mine i månedsvis, så det står øverst på lista når jeg kommer hjem fra tur.

Hør her a: Jeg har syklet så mye rundt med vått badetøy at jeg har fått tidenes utslett på rumpa. Det ser ut som ti tenåringer har gitt meg problemhuden sin, og klistret den utover rumpeballene mine. Jeg er så fascinert av det at jeg ligger og tar bilder med blitz, bare for å kikke. Skal bli deilig for rumpa å få seg en sykkelpause snart!

Hvordan får alle de internasjonale Instagrammerne det til? Hadde lyst å skrive dette spørsmålet med store bokstaver. Jeg klarer sjeldent å ta et fint bilde, uten at en eller annen tysker med caps og rumpetaske subber i bakgrunnen. Jeg er litt misunnelig på de som tar bilder hvor det ser ut som om de har sperret av en hel bydel. Betaler de folk for å fjerne seg? Hvis du har en teori, så del den gjerne med meg.

Jeg dreit meg forresten ut da jeg bestemte meg for å bare kjøpe én bok på Gardermoen. Grunnen var jo at Gravlyset kjeder seg sånn når jeg leser bøker, og han gidder ikke å lese bøker. Gjett hvem som har sittet med nesa klistret ned i min bok de to siste dagene…. Kjedelig for meg. Han er helt oppslukt av boka, så nå er vi blitt enig om at begge må ha med bok neste gang vi skal ut og reise.  Snakker om Gravlyset. I går kveld gikk jeg på do i mørket, og satte meg rett ned på det kalde porselenet. Da innså jeg at på de snart 11 månedene vi har vært sammen, har han aldri latt være å legge ned toalettsetet etter seg. Snakk om å ta ting for gitt. Men det er ganske imponerende, jeg har aldri opplevd maken. Er det rart å kjenne på litt ekstra kjærlighet når man oppdager sånt?

Denne ferien har vi spilt både bordtennis og tennis. Jeg er så hekta! Har lyst å prøve meg mer på tennis når jeg kommer hjem, her i varmen ble jeg litt sparsom på hvor mye jeg gadd å løpe etter ballen. Men bordtennis! Livets hobby, haha. Jeg har lyst på bordtennis hjemme, men har dessverre ikke plass. Nå som vi har kjøpt oss rundt spisebord, er det dessverre ikke rom for kreative løsninger der heller.

Det nærmer seg hjemreise, og det er egentlig litt trist. Jeg har undersøkt opp og ned for å kunne bli litt lengre, men reisepartneren min  hjem for å jobbe. Èn ting er sikkert: Hit skal vi tilbake. Mest sannsynlig til høsten. For dette er ikke et sted hvor vi har behov for å sole og bade – det er alt det andre som er fint her.

Mamma og pappa henter PENNY i dag! Min adopterte lillesøster. Gleder meg så mye at det klyper i hjertet, til å endelig ha en hund i livet mitt. Hvis du er lei av å lese om Gravlyset, vent til jeg begynner på Penny…. Hehe.

Nå skal vi sykle til byen og spise en lunsj. Det blir den siste sykkelturen den stakkars rumpa mi får her i Rovinj, nå må den hvile. 

29 Comments

 • Reply Marie 21. juli 2018 at 11:44

  Jeg har faktisk blitt bedt om å flytte meg fordi jeg var i veien for noens bilde, så ja, det er jo en mulighet. 🤪

  Nyt siste del av ferien!

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:34

   Dét blir for mye for meg å takle! Haha <3

 • Reply LH 21. juli 2018 at 13:15

  Jeg vet at Wendy, (wendyslookbook) på Instagram, ofte drar ut og tar bilder ekstremt tidlig på morgningen 😴
  Litt avhengig av perspektiv så er jo en del bilder faktisk kulere med diffuse mennesker i bakgrunnen 😊 kjipt å høre om tyveriet, men virker som at ferien har innfridd likevel ☀️

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:34

   Instagram-morgenfugler, skjønner jeg :O Ja, det er jo noen ganger det er fint med mennesker i bakgrunnen men jeg syns alltid at «mine» tar så innmari mye fokus. Fargesprakende badeshorts, neongule capser og forvirrede ansiktsuttrykk. Uflaks med statistene ;p

 • Reply Line 21. juli 2018 at 13:45

  Hahah, trikset for å ta folketomme bilder er å stå opp klokken 6 om morningen. Ikke noe jeg gjør ofte, men bare hvis spesielle severdigheter som er litt for populære 😉

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:33

   Det frister svært lite, hehe 😀

 • Reply Madeleine 21. juli 2018 at 16:24

  Jeg fikk høre at disse som tar perfekte bilder på turistattraksjoner og lignende drar tiiiidlig tidlig om morgenen, før folk har stått opp for å få et folketomt bilde i et ellers ganske travelt område! Haha kanskje det er sant…

  Håper du får en fortsatt god sommer, Ida <3 kleeem

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:33

   Gir egentlig mening! Men herregud så slitsomt :O Jeg sliter med å rekke hotellfrokosten allerede, haha. God sommer til deg også <3

 • Reply J 21. juli 2018 at 18:55

  En Instagrammer sa hun stod opp grytidlig for å få øde gater. Typ kl 4/5 også prøvde å be folk om å vente hvis de skulle tidlig på jobb.

  Kan bruke storytel eller tilsvarende i stedet for fysisk bok da. 😊

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:32

   Å stå opp 4/5 på ferie, huff 🙁 Er det egentlig en ferie da? Og ja, absolutt. Begynte å høre på pensum til første semester på Storytel, kan nesten ikke tro at jeg fant det der 😀

 • Reply Mammatil2 21. juli 2018 at 20:28

  Så fantastisk å høre at dere også har falt for Rovinj. Er liksom min lille baby det he he. 12 ganger og ikke lei. Nyt siste dag. Klemmer

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:31

   MÅ tilbake 😀 😀 klem!

 • Reply XOXO 21. juli 2018 at 21:10

  Hei Ida!
  Vet du, jeg har lest bloggen din siden du skrev under caffelatte, og var…14-15(?) år. Og jeg leser den enda. I disse årene har jeg aldri skrevet kommentar, uten å helt ha en grunn til det. Er bare en sånn som ikke skriver kommentarer😜
  Men i dag, så kjente jeg det: det er viktig å takke. Tenk, jeg har lest hvert eneste ord postet her siden begynnelsen. Tusen takk Ida, for at du gir oss så mye av deg selv, gravlyset, familien din, av serietips, ferietips, med mer! Du er en av de få som ikke har 9382722 nelly reklamer, og som i hvertfall klarer å poste noe mer enn: denne genseren er såååå fin, kjøp den her😅
  Så Ida: nyt resten av ferien din, og tusen takk for at du enda driver med bloggen. I love it❤️

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:31

   Takk for så utrolig hyggelige ord, nå ble jeg glad! <3 Så fint at du ville stikke innom kommentarfeltet en tur også 😀 Håper sommeren din er fantastisk <3

 • Reply Amalie 22. juli 2018 at 09:34

  Kan du ikke lage et innlegg om bokanbefalinger igjen? 🙂

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:30

   Ønsket er notert 😀

 • Reply Maria 22. juli 2018 at 18:32

  Elsker at du skriver hvordan andre instagrammere får det til!! 😘❤️❤️❤️ Hos meg dukker det også opp andre mennesker, vind, en valk jeg som jeg (håper) vanligvis ikke er så stor. Innimellom dukker det opp et perfekt nanosekund, på de bildene blunker jeg.
  Jeg vil lære å redigere bort blunking (det må vel være lov så lenge jeg klipper inn mitt eget åpne øye?) Alle tips til gode Instagram bilder mottas med takk. Takk for ærligheten.
  Det er ikke ofte jeg gidder å legge igjen en kommentar, så når jeg først er igang: det er gøy at gravlyset er blitt en del av bloggen, ikke bare et bakhode og grusomt kallenavn. Tøff fyr! Jeg håper det blir flere spørsmålsrunder 😊

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:30

   Hei Maria 😀 Hahaha, typisk at man blunker i det ene perfekte øyeblikket. Å redigere inn egne øyne har jeg aldri tenkt over, men det bør være en smal sak 😉 Flere spørsmålsrunder skal vi få til! Klem til deg

 • Reply Stine 23. juli 2018 at 00:20

  Du og gravlyset er til å spise opp! Sukkersøte!

  Trenger tips av deg. Skal prøve å få kjæresten min til å bli like forelsket i Oslo som jeg er (Nordlenninger på tur). Vi skal feire bursdagen hannes og er på jakt etter en fantastisk plass å spise en romantisk middag for to. Tips? Pris har ingenting å si, men ønsker helst ikke en plass som er så fancy at noen tørker oss i rompa på toalettene. Har prøvd å google uten hell, til jeg kom på at du må være mer erfaren enn selveste google på resturanter i Oslo (før gravlyset kom i bildet hvertfall) 😉

  • Reply Ida Wulff 23. juli 2018 at 10:28

   Hei Stine 😀 <3 Jeg er ikke sånn veeeldig ekspert på Oslo-restauranter, man får fort sine faste steder man går til. Men hvis det skal være litt ekstra, trooor jeg at Hos Thea, Le Benjamin, Eik Annen Etage eller Dinner kan være noe. Lykke til <3

 • Reply Julie 23. juli 2018 at 18:06

  Et lite tips fra meg er å vurdere kjøp av kindle! Det er fantastisk i hverdagen, men helt perfekt til ferie! Da slipper du å gå tom for bøker, for du kan jo bare kjøpe ny på nett eller i kindlen. Man får jo tatt med mange bøker på tur, men har mindre vekt enn en bok 😉 Den er dessuten veldig god å lese på, god i sola og har bakgrunnslys så man kan lese uten å irritere sengepartneren 😀
  Jeg har lest så mye etter jeg kjøpte den!

  • Reply Ida Wulff 24. juli 2018 at 13:02

   Hei 😀 Har tenkt litt på kindle tidligere, men er ikke så glad i å lese på engelsk. Er det ikke mest engelske bøker man får der? <3

   • Reply Julie 24. juli 2018 at 20:20

    Man kan kjøpe norske bøker på ebok.no, og flere bokhandleres nettsider, så det er ikke noe problem 😉

 • Reply Henriette 23. juli 2018 at 20:11

  Jeg vet om instagrammere som står grytidlig opp, men noen av de er også flinke i Photoshop og redigerer ting bort fra bakgrunnen. Jeg har nettopp lært det selv, og det var overraskende lett når jeg kom inn i det!

  • Reply Ida Wulff 24. juli 2018 at 13:02

   Haha, jeg redigerer faktisk bort ivrige svømmere i vannet noen ganger, men aner ikke hvordan jeg skal klare å redigere bort folk på land :O Tips?

 • Reply H 24. juli 2018 at 19:37

  Vet du hvilket merke øredobbene dine er? Så enkle og fine!

  • Reply Ida Wulff 25. juli 2018 at 15:23

   Farmhouse Design, kjøpt i butikken Love i Tønsberg 😀 <3

 • Reply Lisa 24. juli 2018 at 20:40

  Når det gjelder dosetet så kaaan det aldri ble løftet opp i utgangspunktet. Eventuelt så er han en sittende tisser. Trodde også typen min var supermann når det kom til å ta ned dosetet, men det viser seg at han er enda latere enn de som ikkw setter det ned igjen.

  • Reply Ida Wulff 25. juli 2018 at 15:26

   Hahaha 😀 måtte selvfølgelig spørre! Men blir vel drept hvis jeg gengir svaret her

  Leave a Reply