Studier

DET ER PÅ TIDE Å SNAKKE OM STUDIER

10. august 2018

Se på hu, da. Ser ut som en grå mus allerede, der hun sitter og bruker hele den hemmelige veske-sparekontoen på pensumbøker.

Jeg tror nesten ikke på at jeg skal tilbake på skolebenken igjen. Etter fullført bachelor i fjor, var jeg så sliten i hodet at jeg tenkte: Når jeg har muligheten til å blogge på fulltid, så må jeg jo bare gjøre det. Verdens chilleste liv. Men det er ikke chill når man ikke gjør noe annet ved siden av. Det gjør meg uinspirert, lat, ensom og alt for komfortabel. Og så gjør det meg bekymret for fremtiden. Jeg elsker å skrive. Men jeg vil verken sjokkere eller operere, så hvem vet hvor lenge jeg er relevant i denne boblen. Relevant eller ei, man må tenke fremover.

Og selv om jeg blir litt kvalm av tanken på å studere igjen, så er det jo akkurat det jeg søker: Ubehag. Utfordringer. Å lære, bli sliten i hodet. Og et litt sikrere kort i fremtiden. Du som har fulgt med, vet at jeg også var interessert i psykologi og sykepleien. Ventelisteplassen min på psykologi var ikke akkurat noen palleplass (ehe), og sykepleien bestemte jeg meg for å takke nei til. Litt fordi jeg ønsker å studere oppover og ikke starte på en ny bachelor. Og litt fordi jeg trenger mer frihet enn det ville gitt meg – for jeg skal tross alt fortsette med bloggen, og kanskje noen prosjekter relatert til den.

Jeg har gått for det første jeg søkte på: En master i innovasjon og ledelse ved Universitetet i Sørøst-Norge. Og heldig som jeg er: Universitetet ligger en tjue minutters kjøretur unna hjemmet mitt. Ikke at det hadde hatt noe å si om det var lengre unna, det er så lite oppmøte på en master uansett.

Det blir garantert en stor utfordring, men jeg gleder meg til å rive meg litt i håret igjen. Jeg gleder meg til å ha det ubehagelig, selv om det sikkert høres merkelig ut.

Meg som fremtidig leder:Jeg skal i hvertfall ikke ansette noen som brukte sine beste år på å sjokkere og operere.

Nok om meg, hva med DEG? Skal du begynne å studere straks, og HVA i såfall? Vi er vel alle redd for å velge feil, men vet du: Det er aldri for sent å snu seg rundt for å gjøre noe annet 

Jeg begynner på skolen på mandag, jeg. Kanskje på tide å røske skoleveska opp fra boden og blåse støv av den…

135 Comments

 • Reply Lailan 10. august 2018 at 14:38

  Har du alltid vært en QUEEN eller har det kommet med årene? Jeg sier dette med hånden på hjertet; jeg ble litt lykkelig for at student-Ida kommer tilbake. Du mestrer humoren og innholdet ditt BEST i en hektisk eksamensperiode. Me love. Jeg gleder meg til å følge deg videre, fineste Wulff <3

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:37

   Åååå, nå ble jeg glad 😀 <3 <3 Lover deg at jeg kommer til å klikke helt når tiden for eksamen og MUNTLIG FREMFØRING kommer. Kanskje rømmer jeg landet, hvem vet! Stor klem til deg :*

 • Reply Tora 10. august 2018 at 14:51

  Ååh det blir spennende da! Sikkert greit når du kommer deg inn i det 🙂
  Vanskelig å være 100% sikker på hva man vil….
  Jeg skal starte på 2.året på profesjonsstudiet i psykologi!
  Anbefales! Tror du hadde likt deg på psykologi 🙂

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:36

   Åh, så spennende 😀 Ja, det tror jeg også at jeg hadde likt. Men så var jeg dessverre en surrekopp på VGS, så jeg kommer ikke inn 🙁 Lykke til med andreåret ditt! Klem <3

 • Reply Kristine 10. august 2018 at 14:59

  Hei Ida!

  Så utrolig gøy med studier, det høres veldig spennende ut! Jeg er også sikker på at du kommer til å naile det 🙂

  Jeg er 31 år, har en master og har jobbet noen år allerede, men har funnet ut at jeg vil gå en annen retning og starter derfor på nytt med en bachelor i helsefag. Det er aldri for sent som du sier, og man må gjøre som hjertet forteller deg 🙂 Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:35

   GO YOU! <3 Vet ikke hvorfor, blir så glad når jeg hører sånt. Tror mange låser seg med noe de ikke trives med, bare fordi det føles som "det eneste riktige". Masse lykke til med ny bachelor, og heia deg 😀

 • Reply TE 10. august 2018 at 15:18

  Jeg synes heller det er på tide å snakke om hvor utrolig fint dere har det i leiligheten. Elsker fargen på veggen 🤩

  God helg!

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:35

   Hehe, mer interiør kommer snaaart 😀 God helg til deg også <3

 • Reply Kristine 10. august 2018 at 15:27

  Så flink du er, som står på og skal gå videre på en master. Jeg går på sykepleien, og mye sant i det du sier, det er ikke så fritt. Er utrolig mange timer som er obligatorisk- forståelig nok. Jeg synes alltid der er så spennende å lese når du skriver om studie. Vil veldig gjerne legge inn en forespørsel. Kunne du ha skrevet et innlegg rundt hva som er viktig å kjøpe, generelt hvordan forberede seg på et nytt studie år? Masse lykke til, stor klem!

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:34

   Hei Kristine <3 Ja, det er veldig forståelig at sykepleien er som den er. Hadde livet mitt sett litt annerledes ut, så hadde jeg helt sikkert begynt. Og takk for forespørsel på innlegg! Jeg står litt med skjegget i postkassa og har ikke kjøpt så mye som en blokk. Men jeg lover å skrive studierelaterte innlegg utover året 😀 Lykke til videre på sykepleien, og stor klem tilbake <3

 • Reply Anonym 10. august 2018 at 15:34

  Også på mandag! Sykepleie 🙋🏼‍♀️

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:33

   Masse lykke til på mandag 😀

   • Reply Anonym 10. august 2018 at 19:57

    Masse lykke til du også!!😍🙌🏻 Blir bra!😄

 • Reply Therese 10. august 2018 at 15:39

  Blusen/ kjolen? 😻😻

  Lykke til pp studie! Du kommer til å naile det 🙂

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:33

   Blusen er fra Second Female 🙂 <3 Tusen takk!

 • Reply E 10. august 2018 at 16:11

  Så spennende, lykke til! Jeg skal ikke begynne å studere, men jobber på et universitet så det kommer mange nye studenter neste uke, og internasjonale studenter har allerede begynt. Det blir en hektisk høst!

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:32

   Så moro!! 🙂

 • Reply Guro 10. august 2018 at 16:14

  Hei, så artig å høre om dine planer for skoleåret. Jeg skal faktisk studere ved universitetet i Sørøst-Norge jeg også, men skal gå lærer. Skal bli utrolig spennende å komme igang. Lykke til!

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:32

   Hei Guro 😀 Så gøy, kanskje vi sees i gangene <3 Lykke til du også :*

 • Reply Bell 10. august 2018 at 16:33

  Du er rå! Hvor kjøper du bøker? Nye eller brukt? Kjøper du alle eller ser an til studiet starter «ordentlig»?

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:32

   <3 <3 <3
   Jeg ser an når jeg har startet. Tidligere erfaring er at en foreleser sier at enkelte bøker er unødvendige, eller at de kopierer opp de få sidene man trenger i en bok, slik at man slipper å kjøpe hele. Bortsett fra det kjøper jeg nye bøker (som regel hos Akademika, tips gjerne hvis du bruker noe annet) fordi jeg er ekstremt avhengig av orden på markeringen 🙂

 • Reply Anonym 10. august 2018 at 16:35

  Å blåse* hihi ❤️ Det er i nåtid.

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:31

   Whaat, nei :O
   Her binder jeg sammen to verb: hente veska opp fra boden OG blåse støv 😀 Så da er OG riktig å bruke.

 • Reply Kine 10. august 2018 at 16:45

  Så spennende!! Et tøft, men riktig valg. Studier angrer man aldri på. Jeg har jobbet som lærer i 10 år, men bare etter 5 år startet jeg med etterutdanning ved siden av full jobb. Dette året skal jeg skrive master ved siden av full lærerjobb. Blir travelt, men også fantastisk lærerikt både på et personlig og faglig plan. Lykke til Ida!!

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:30

   Tusen takk. Og masse lykke til med det <3

 • Reply Eline 10. august 2018 at 16:46

  Hei Ida! Har selv lyst til å studere dette studiet, bare muligens bachelor først.. Har ikke lest meg godt inn på det, hva kan man jobbe som/i for eksempel?..

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:29

   Hei! 🙂 Tenker det kommer litt an på hva slags bachelor du tar!

 • Reply Thea 10. august 2018 at 17:05

  Så gøy med master!! Selv leverer jeg masteroppgave i løpet av de nærmeste dagene, og….vel master er stress. Men fyy søren så mye man lærer og utvikler seg. Gleder meg til å høre hvordan det går fremover, og når det kommer til masteroppgave har jeg ett råd: For guds skyld – hold det enkelt. Oppgaven blir bedre og du har det bedre. Man kan ha så mange innfallsvinkler og tror mange brenner seg på at de prøver å gape over for mye. Ok nå skal jeg tilbake til oppgaven min :))) God helg!!

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:29

   Ååå, det skal vel bli deilig å få levert 😀 Tusen takk for tips (du har nok HELT rett) og masse lykke til i innspurten <3

 • Reply Tuva 10. august 2018 at 17:17

  Søkte du profesjon eller master i psykologi? Jeg er ferdig med bachelor i psykologi om ett år og lurer på om jeg skal fortsette med master eller om jeg skal tørre og satse på profesjon. Evt studere noe helt annet. Tips?

  • Reply Ida Wulff 10. august 2018 at 17:28

   Jeg søkte profesjon 🙂 Masse lykke til!

 • Reply Martine 10. august 2018 at 17:52

  Jeg liker studie-Ida som kommer med tips, så velkommen tilbake! Selv skal jeg starte på master i fysikk med spesialisering i medisinsk fysikk. Etter at jeg fullførte bachelor i fysikk var jeg usikker på om jeg skulle ta 6 år med medisin eller «bare» studere to år til med master (og for meg er det egentlig nok etter fire år med studier så langt). Etter alt jeg har lært på studiet om teknologi og fremtiden, og ikke minst sett tall på hvor vanskelig det er å få «drømmejobben» med medisinutdanning, så gikk jeg for master i fysikk. Da kan jeg begynne rett med det jeg vil jobbe med etter master, nemlig behandling av kreftpasienter 🙂 Og skulle jeg angre er det jo som du sier: aldri for sent å snu (selv om det frister lite å starte på profesjon året man fyller 26 år, allerede har studert i 6 år og aller helst vil ha A4-livet med rekkehus og barn ;-))

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 09:27

   Hei 😀 Det hørtes ut som en veldig fin plan. Og ikke minst som en tøff (men helt sikkert givende) jobb. Lykke til med masteren din <3 Stor klem!

 • Reply Guro 10. august 2018 at 18:29

  Masse lykke til, Ida! Jeg fullførte master i mai, og skal ut i full jobb som lærer på mandag. Det blir jo totalomvending for meg, som alltid har gått på skole, med bare en deltidsjobb på siden. Hjelp! Får late som om jeg lever studentlivet gjennom å lese bloggen din, haha 🙂

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 09:25

   Hehe, ja, skal by på litt studentvipper innimellom 😀 Lykke til i JOBB <3

 • Reply Stine 10. august 2018 at 18:32

  Så gøy! Det blir spennende å følge med på 😀 Masse lykne til!
  Jeg har akkurat hatt et jobbår etter sykepleien, og starter på videreutdanning for å bli jordmor! Er veldig spent på hva jeg har i vente 😮

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 09:25

   Herregud, så spennende!!! Good luck 😀

 • Reply AK 10. august 2018 at 19:19

  Skal begynne på videreutdanning i høst. Sykt spent på å kombinere samlinger, innleveringer og 100% jobb på sykehus:o Må nok bli litt mer strukturert enn da jeg bare studerte for 5 år siden. Gleder meg masse til skolebenken igjen, men er veldig nervøs for første dag å møte så mange nye ukjente folk:/

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 09:25

   Oi, det blir sikkert travelt og kjempegøy 😀 Lykke til <3 Og ja, første dag er alltid noe dritt. Bare fokuser på at du er på skolen, og du er ikke avhengig av at noen der liker deg. På videreutdanning er det ofte litt mer voksne folk, som har mer enn nok med livene sine. Takk og lov, hadde ikke orket nok en fadderuke!

 • Reply Vilde 10. august 2018 at 19:23

  Etter å ha droppet ut av medisinstudiet i september i fjor, starter jeg nå på en master i klinisk ernæring på mandag! Etter å ha gått skikkeli på veggen i fjor høst, utviklet depresjon, hatt framtidspanikk og en slags midtlivskrise (som 23-åring, grusomt) kjenner jeg meg rimelig nervøs for hvordan psyken holder nå.. Akkurat nå planlegger jeg min livs reise helt alene etter nyttår fordi jeg får fritak for noen fag. DET holder meg oppe (gleder meg til studiene også altså). Hadde forresten psykologi (profesjon) som andrevalg (og hadde glatt kommet inn hehe), men jeg orker faktisk ikke 6 år med denne kroppen og dette hodet. Lykke til, til oss begge 😀

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 09:23

   Så fint at du skal ut og reise alene. Ønsker deg en god reise, både fysisk og psykisk <3 <3 <3

 • Reply M 10. august 2018 at 19:40

  Må bare få skyte inn at «det er så lite oppmøte på en master uansett» kan være grundig feil.. på min i finans var så og si alt obligatorisk oppmøte, med leksesjekk (!) og det hele :p når det er sagt: digger bloggen din og masse lykke til på master! 🙂

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 09:22

   Hehe, ja, da gjelder det visst bare fordi mastere jeg har sjekket ut. My bad! 😀 Og tusen takk <3

 • Reply Carina 10. august 2018 at 19:53

  Hei Ida! Så fint at du skal studere videre, og ta en master. Jeg har endelig kommet inn på sykepleien. I en alder av 24, var det min tur etter mye jobb og slit for å få gode nok karakterer. Er alene med en gutt på tre år, og fyfader så tungt det skal bli. Men gleder meg så mye til det sosiale, skrive og bare det å ha et mål for fremtiden! Lykke til, til oss begge!!

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 09:22

   Heier så mye på deg!! <3 <3 <3 Gratulerer og lykke til!

 • Reply kristin 10. august 2018 at 20:02

  Det er akkurat derfor du er min favoritt blogger. Fordi du verken er ute etter å sjokkere eller å opere. Samtidig snakker du ikke negativt om noen andre på bloggen din og kommer heller ikke mer misvisende overskrifter. Jeg blir glad av å lese din blogg. Glad og inspirert. Så please ikke gi deg ❤️

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:39

   Takk for så fine ord <3 <3 Måtte du ha en fantaaastisk lørdag!! Stor klem

 • Reply Shafii 10. august 2018 at 20:11

  Jeg blir så inspirert av deg Ida xD
  Jeg skal ta to enkeltemner i juss dette semesteret. Jeg blir forhåpentligvis ferdig med hele masteren til neste år og det gleder jeg meg stort til.

  Bortsett fra det har jeg også nettopp satt opp et ENK som virtuell assistent. Det er mye å lære og mye å holde styr på, men gud så gøy det hele er.

  Lykne til på masteren, og jeg gleder meg til å følge deg videre 😁

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 09:21

   Lykke til du også <3 Det blir sikkert et travelt semester 😀

 • Reply Linda 10. august 2018 at 20:33

  Såå morro at du skal studere igjen! Gleder meg skikkelig til å lese innlegg fra studiehverdagen. Har selv også startet på studier igjen og kjenner meg en smule stressa på hvordan hverdagsliv kabelen skal gå opp og ikke minst «angsten» for feil valg. Meen sjanser gjør livet spennnede og utfordrende 😅 Såå her blir det bachelor medier og kommunikasjon + litt ernæringsfag (som det forhåpentligvis blir en bachelor av en gang i tiden)

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:38

   Kult 😀 Håper du vil trives og blir fornøyd med valget ditt <3

 • Reply Katinka 10. august 2018 at 20:45

  Misunner deg nesten som skal begynne på master nå. Jeg selv leverer masteroppgaven nå, og er ferdig på skolebenken etter 5 år. De årene går altfor fort, men det ubehaget du snakker om er så utrolig vært det!

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:38

   Gratulerer så mye med overstått <3 <3

 • Reply P.S. 10. august 2018 at 20:48

  Jeg begynner på en master i krise- og beredskapsledelse. En helt annen retning enn hva jeg jobber med og har bachelor i, men tror dessverre det kan bli veldig aktuelt i fremtiden….
  Masse lykke til med studiene dine😄💪👏

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:38

   JA TAKK, det trenger vi – dessverre. Lykke til du også <3 <3 <3

  • Reply Roar Eggan 28. november 2023 at 10:10

   Hei! Hadde vært kjempefint hvis du kunne ha skrevet ned noen erfaringspunkter etter masteren din! Har noen i familien som tenker på samme emne,..med bakgrunn fra Forsvaret.

 • Reply Maria 10. august 2018 at 20:56

  Å Ida, så spennende😃 Det blir sikkert kjempe lærerrikt!
  Ble ferdig på sykepleien i fjor, og det er som du sier: litt lite frihet. Ikke bare studiet, men også jobb når man er ferdig. Turnuslivet er ikke alltid like lett😅
  Du er den eneste bloggeren jeg følger, da alle andre virkelig har mistet fotfeste. Fortsett den gode jobben du gjør! Du er best😘

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:37

   Så hyggelig, Maria! <3 <3 Og takk for at du bekrefter det for meg, det gjør at jeg føler meg liitt mer sikker på at det ikke var riktig vei å gå for meg akkurat nå :O Stor klem!

 • Reply Siri 10. august 2018 at 21:54

  Spennende med studier. Trodde selv jeg var «ferdig» studert, men så feil tok jeg altså. Nå blir det master nr. 2 – denne gang i Teknologi, innovasjon og kunnskap på Uio.

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:37

   Heia deg!! <3

 • Reply Frida 10. august 2018 at 22:10

  Skal søke ekstra trøst i bloggen din når frustrerte student-Ida dukker opp. Starter selv på en master i organisasjon, ledelse og arbeid ved universitetet i Oslo på mandag! Blir utfordrende, men forhåpentligvis litt gøy også. Fremfor alt: noe nytt! – Og det er digg. Ønsker deg en fin helg. 🙂

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:36

   Så spennende 😀 Vi får være frustrerte sammen, hehe. Masse lykke til og god helg til deg også <3

 • Reply Anonym 10. august 2018 at 22:27

  Heisann:) hvor er hyllen fra?

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:34

   Wood! 🙂

 • Reply Maren 10. august 2018 at 23:06

  Kom ikke inn på videreutdanning innen sykepleie, bestemte meg heller for å søke ny jobb! Er så klar for nye faglige utfordringer og krysser alt jeg har for at det går veien😬

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:34

   Krysser fingrene for deg <3

 • Reply Tora 10. august 2018 at 23:14

  Leiligheta deres ser veldig bra ut! Hvor er lampa fra? Gleder meg til å se mer av leiligheta 🙂 hihih

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:34

   Den er fra Designbelysning.no 🙂 Kommer et innlegg om dem i morgen, MED rabattkode, woop woop <3 #reklame

 • Reply Camilla 10. august 2018 at 23:23

  Jeg har en bachelor i barnevern og etter noen år i jobb skal jeg nå studere noe helt annet, nemlig anvendt datateknologi😊 Tror og håper at det passer meg bedre. Lykke til😊

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:34

   ooooh så spennende å bare gå en helt annen vei 😀 Masse lykke til med det <3

 • Reply Marthe 11. august 2018 at 00:01

  Så spennende, lykke til! Jeg begynner på USN (eller Bakkenteigen, som jeg alltid kommer til å kalle det haha) jeg også faktisk – bachelor i Språk og Litteratur. Er noen år siden jeg gikk på skole sist, så er en smule nervøs men det blir spennende og forhåpentligvis veldig gøy! 😀

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:33

   Hehe ja, for meg vil det alltid være Bakkenteigen :p Men så gøy 😀 Håper du vil trives, masse lykke til <3

 • Reply Anonym 11. august 2018 at 00:33

  Jeg blir «mini-student». Skal bygge på helsefagutdanningen, som jeg tok i fjor, med velferdsteknologi😂 Ikke spesielt store greierne, men et lite steg i riktig retning tenker jeg 🙂

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:33

   Så spennende da! 🙂 Lykke til <3

 • Reply Ajsa 11. august 2018 at 04:15

  Hei!
  Har tenkt å studere innovasjon og ledelse jeg også etter bachelor på samme sted som du. Var innom og leste om studiet, og der sto det at man må ha 2 års praksis som et av opptakskravene. Hvordan kom du inn ettersom du begynner rett etter bachelor?

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 07:32

   Hei 🙂 Ja, det kreves minst to års relevant yrkespraksis – jeg har vist til 11 år som selvstendig næringsdrivende og dokumentert omsetningsveksten. I tillegg kan du ikke ha dårligere enn C i noen av fagene fra bacheloren.

 • Reply Ida 11. august 2018 at 09:40

  Jeg har jobbet hardt med å ta opp fag og har endelig kommet inn på jussen! Det blir veldig spennende! Skummelt at man aldri vet helt sikkert om det er verdt og bruke tid og penger på å komme inn på et studie, men jeg er i det minste stolt over at jeg i det hele tatt fikk det til! Så håper jeg det er noe for meg hehe. Masse lykke til med studiene!

  • Reply Ida Wulff 11. august 2018 at 09:48

   Det har du all grunn til å være stolt over, bra jobba og gratulerer så mye 😀 <3

 • Reply Villemo 11. august 2018 at 10:40

  Så spennende at du skal begynne studere igjen! Gleder meg til å følge med på bloggen 🙂 Skal selv starte første året på en bachelor i økonomi og administrasjon, og er kjempespent! Selv skulle jeg gjerne hoppet over fadderuka og begynt rett på studie, men får vel være med litt 🙂

 • Reply Anonym 11. august 2018 at 13:25

  Heisann 😄
  Vil bare komme med et lite innspill Ift «friheten» og det å være sykepleier. Under studiet er det selvfølgelig mye praksis og mye av studietiden er «låst» sånn sett, men når man er ferdig opplever jeg å ha minst like mye frihet som andre, om ikke mer. I vår f.eks byttet jeg noen vakter med mine kolleger og vips kunne jeg reise en uke til Spania uten å ta ut ferie. Nyte sommersola før eller gå en tur på langrenn før kveldsvakt er også noe jeg setter pris på! …også ELSKER jeg jobben min da (bortsett fra å jobbe netter og julaften). Så du hadde nok likt det også, men masteren du tar nå blir nok også bra- Interesse skaper engasjement! 😄 Tommel opp for utdanning, og tommel opp for realistiske holdninger til bloggverdenen. Keep ut the god work både her og der! 😄

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 11:00

   Hei 😀 Ja, det var først og fremst friheten som student jeg siktet til. Så godt å høre at du elsker jobben din, ingenting er bedre enn det <3 Stor klem til deg!

 • Reply Guro 11. august 2018 at 16:46

  Kjøpte du den hyllen i bakgrunnen fra bysunde? Bestilte akkurat samme i midten av mai, men har fortsatt ikke fått min.. Hvor lang leveringstid hadde du? Er litt lei av å vente 🙈

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:53

   Nei, jeg bestilte fra Designerhome, tok vel 1 måned pluss. Tror du kan angre kjøpet, hvis du finner den et annet sted 🙂

 • Reply VildeT 11. august 2018 at 18:16

  Hei Ida 🙂 Kan jeg spørre hvor de to små runde marmorbordene dine er fra? Utrolig fint du har fått det i leiligheten!!

  • Reply Ida Wulff 14. august 2018 at 14:50

   De er fra Gubi, kjøpt hos Lune Hjem 🙂

 • Reply T 11. august 2018 at 18:24

  Jeg er ferdigstudert for 4(!!) år siden, og godt etablert i yrkeslivet. Likevel elsker jeg å følge med når du er student, så dette tror jeg blir bra. Og bare for å ha sagt det, hvis jeg skulle valgt bare én blogg å lese resten av livet, hadde det lett blitt din! Jeg håper du blogger til vi er 90 (vi er like gamle)! Du skriver så godt at selv innleggene uten innhold er underholdene. Måtte du aldri gi deg <3

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 11:00

   Åh, nå ble jeg SÅ glad <3 <3 <3 Takk!

 • Reply Helene 11. august 2018 at 20:25

  Jeg skal begynne på Universitet i Oslo på mandag! 18 år, liten og ensom starter jeg på en bachelorgrad i Idéhistorie. Er så nervøs, men gleder meg også litt. Masse lykke til, Ida! Krysser fingrene for oss begge 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 11:00

   Håper første skoledag gikk bra og at du stortrives <3 <3 <3 Sender deg lykkeønskninger og et stort lykke til 😀

 • Reply Camilla 11. august 2018 at 20:35

  Lykke til😊 Jeg begynner på Advokatsekretærstudiet, det er baaaaare 11 år siden jeg satt på skolebenken sist :O

  • Reply Ida Wulff 14. august 2018 at 14:51

   LYKKE TIL 😀 <3 Og Velkommen tilbake, holdt jeg på å si!

 • Reply Emilie 11. august 2018 at 20:49

  Litt off topic, men hvooor er den svarte hylla/reolen fra?😍

  • Reply Ida Wulff 14. august 2018 at 14:49

   Den heter Teun og er fra Woood 🙂

 • Reply Ingeborg 11. august 2018 at 21:55

  Jeg skal faktisk ta videreutdanningen ved siden av full jobb (hjelp!). Vet ikke om jeg gruer meg eller om jeg gleder til mer kunnskap.

  • Reply Ida Wulff 12. august 2018 at 14:32

   Innafor å både grue og glede seg 😀 Lykke til <3

 • Reply Mona 12. august 2018 at 01:24

  Lykke til med master, Ida! Jeg ble ferdig med samme master i fjor, men fra en annen skole. Strålende fornøyd med valget 😊

  • Reply Ida Wulff 12. august 2018 at 12:36

   Så godt å høre <3

 • Reply Anonym 12. august 2018 at 05:45

  Har du tenkt på hvor deprimerende den svarte fargen vil bli til høsten og vinteren? Hvorfor valgte du helsvart istedenfor en kontrastvegg? Har forstått at svart er «in» i interiør verden.. Men guuuud så mørkt og kaldt.. minner det ikke litt om ett kapell? 😟

  • Reply Ida Wulff 12. august 2018 at 12:36

   Tvert i mot, jeg gleder meg til å ha mørke vegger om høsten og vinteren 😀 Det du ser nå er jo et hjørne helt uten interiør, bilder på veggene og tente lamper!

 • Reply A.N 12. august 2018 at 09:52

  Jeg har en bachelor i sykepleie, en master i klinisk sykepleie og har nå begynt med doktorgraden min, så etter en litt slækkere sommer gleder jeg meg til nye PhD-emner på universitetet i september:) Masse lykke til med studiene:)

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:52

   Wow, heia deg!! 😀 Så bra jobba!

 • Reply Alina 12. august 2018 at 10:02

  Hvor er lampa fra ? 😊

  • Reply Ida Wulff 12. august 2018 at 12:37

   Designbelysning.no, kommer med rabattkode fra dem i dag 🙂

 • Reply M 12. august 2018 at 12:44

  Jeg skal studere bachelor i ledelse, har allerede studert sykepleie, men det var ikke for meg gitt… Blir man noen gang klok på dette da? Er så mye tilfeldigheter som fører deg dit du ender!
  Begynner også på mandag! Hjælp, hadde helt glemt hvilket ran det er å kjøpe skolebøker, MEN den kunnskapen skal vel livnære meg resten av livet så la gå… (selv om det kunne vært en sykt fin veske) 🙂
  Lykke til med master! Tror det blir bra, og studie-Ida er en god versjon av deg! <3 kleem

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:54

   Helt klok blir man sikkert aldri, hehe 😀 Håper du vil trives med å studere ledelse – og med alle de dyre bøkene, buhu. Lykke til du også, stor klem <3

 • Reply M 12. august 2018 at 12:50

  Hei! Jeg har ME og endel andre diagnoser. Studerer flua på veggen! Fy f… for ett kjedelig liv. Lyspunktet er at jeg stikker innom deg og kan se hvordan ett normalt liv leves, men det blir også litt bittersøtt, fordi jeg skulle ønske jeg hadde energi til å gjøre alt det hyggelige jeg ser i de fine bloggene rundt omkring. Lykke til med studiene igjen! 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:52

   Hei du. Det var leit å høre, sender deg en stor klem og håper på bedre tider for deg <3

 • Reply Mari 12. august 2018 at 18:27

  Hurra for student-Ida! Hun har jeg savnet, og kommer til å sette ekstra stor pris på nå som jeg selv skal studere! Er utdannet sykepleier, og skal nå videreutdanne meg til å bli helsesøster. Jeg er også helt enig i at sykepleien er nok ikke noe for deg nå, men du hadde absolutt passet utmerket som det! Gjerne skriv et innlegg om:
  Dine tanker om sykepleiere/å ville gå sykepleien?
  Studenter og stipend og lån! Kanskje du kan bruke din posisjon til å snakke frem et stipend og lån som faktisk dekker husleie og overlevelse, noe 8114,- kr ikke gjør!

  Masse lykke til! Gleder meg til å følge deg videre!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:38

   Hurra hurra 😀 Så kult at du skal bli helsesøster, dere trengs <3

 • Reply Anonym 12. august 2018 at 21:31

  Drømmen min er å jobbe med handel av varer, så neste år begynner jeg min studietid! 😎 Lykke til Ida, du klarer alt.

  • Reply Ida Wulff 14. august 2018 at 14:47

   Tusen takk 😀 Lykke til når din tid kommer!

 • Reply Linn 12. august 2018 at 21:36

  Da sees vi sikkert i gangene! 😀 Jeg er sykepleier og holder på å skrive en master i helsefremmende arbeid nå 😊 Veldig fornøyd med Bakkenteigen! Flott skole, blir flere utdanninger der etterhvert 😅 Masse lykke til!!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:36

   Så spennende 😀 Lykke til med oppgaven – og ja, vi sees!

 • Reply Anonym 13. august 2018 at 14:01

  Skal studere kriminologi! Masse lykke til. Håper på mange studie- innlegg fremover <3

  • Reply Ida Wulff 14. august 2018 at 14:37

   Så spennende! 😀 Lykke til <3

 • Reply Mona 13. august 2018 at 17:59

  Tar selv master i jus og gleder meg til å kunne kjenne meg igjen i frustrerte innlegg, for der briljerer du. Lykke til, du fine!

  • Reply Ida Wulff 14. august 2018 at 14:36

   Tusen takk, og det samme til deg <3

 • Reply Madelen 14. august 2018 at 01:12

  Jussen fortsetter her 🙂

  • Reply Ida Wulff 14. august 2018 at 14:36

   Good luck 😀

 • Reply Toyni 14. august 2018 at 15:58

  Jeg har starta på sykepleie på USN 😄 veldig glad for det, virker utrolig interessant- så håper at jeg fullfører en bachelor for en gangs skyld 😅😋

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:35

   Ja, kan tenke meg at det er veldig spennende 😀 Og det tror jeg at du gjør! Lykke til <3

 • Reply Toyni 14. august 2018 at 15:59

  Også må jeg legge til at leiligheten deres er sykt fin! 🙏🏼

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:35

   TAKK 😀 <3

 • Reply Ton 15. august 2018 at 01:24

  Hahahahahahaha Ida!! Ref: siste bildet

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:20

   Ton <3

 • Reply Aymara 15. august 2018 at 01:42

  Hei! Etter å ha fullført en bachelor i ergoterapi nå før sommeren, var jeg egentlig innstilt på at det var nok for meg, sånn studiemessig. Jeg var så gørr lei av å ha det dårlig med meg selv i eksamensperiodene, stresse 24/7 over pensum jeg ikke hadde lest og alt det andre kjipe som hører med i et studie. Jeg var klar for å endelig komme meg ut i arbeidslivet. Jeg søkte diverse masterprogram sånn i tilfelle jeg skulle ombestemme meg til høsten. Plutselig kom jeg inn på et masterprogram, og etter mye om og men har jeg takket ja, og bestemt meg for å møte opp(for det var faktisk noe jeg vurderte å droppe også). Jeg starter på klinisk helsevitenskap med spesialisering i fedme og helse. Fedme og helse er noe jeg har vært interessant helt siden jeg startet på bacheloren min, men jeg hadde aaaldri sett for meg at jeg noen gang skulle gå master. Likevel starter jeg på mastern om en liten uke og jeg gruer som bare det. Jeg vet det vil bli spennende, men eksamener er et stoort minus. Du må ha masse lykke til med studiene dine! Jeg gleder meg til flere frustrerende studieinnlegg fra deg. Da kan jeg trøste meg med at jeg ikke er alene i enkelte kjipe stunder når den tid kommer.

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:25

   Kjenner meg så igjen, har det SÅ dårlig i eksamensperioder og føler det handler om liv eller død. Men igjen, så føles det som regel fantastisk når det er over. Så spennende at du skal studere fedme og helse! Håper det blir interessant og givende, og at du vil trives med det. Og ja, la oss sutre sammen når eksamensperioden kommer. Lykke til og KLEM <3

 • Reply LJ 15. august 2018 at 13:10

  Jeg driver å fullfører masteroppgaven as we speak. Burde sikkert ikke skrevet denne kommentaren nå fordi jeg er så lei 😛 Masteroppgaven er fryktelig slitsomt! Men også veldig lærerikt. Min erfaring er at det å gå på masterstudier er en del mer krevende enn bachelor, så bare vær forberedt på det 😛 Går selvfølgelig også på hvor mye du ønsker å legge i det. For meg gikk jeg for toppkarakterene som da krever en del mer av en. Men så er det også muligheter for mye ny og spennende kunnskap og engasjerte forelesere! Mitt tips er: Dukk opp på alle forelesninger, les alt du får beskjed om, bestem deg tidlig for hva du ønsker å skrive master om og skaff informanter så fort som mulig hvis du skal bruke kvalitativ metode! Gleder meg til å levere 3 september. Da skal jeg ta en lengre pause 😛 Masse lykke til! 🙂

 • Reply Mariann 15. august 2018 at 17:34

  Er sykepleier, har hoppet på etterutdanning i helserett og saksbehandling som starter i september. Jeg er i barselpermisjon, så håper bare nurket fortsetter å sove om nettene fremover også, så dette lar seg gjøre! 🤞🏻

 • Reply C 28. august 2018 at 18:07

  Hei! Stemmer det at du har en bachelorgrad i markedsføringsledelse? Har dette selv, og ønsker å komme inn på master med samme tittel på høyskolen på Vestlandet. Litt uklart om denne bacheloren kvalifiserer da det står utydelig på nettsiden, og de ikke har mulighet til å ta forhåndsvurderinger enda. Det jeg lurer på er om du har bachelor i markedsføringsledelse og om dette alene kvalifiserte deg til masteren, eller om du har studert noe annet i tillegg?

  • Reply Ida Wulff 29. august 2018 at 12:09

   Ja, jeg tok bachelor i markedsføring og merkevareledelse 🙂 Du må ha C eller bedre i alle fag, i tillegg til minst to år (tror jeg) relevant yrkeserfaring. For min del ble det alle årene som selvstendig næringsdrivende, vet ikke hvordan de vurderer hva som er relevant. Lykke til!

 • Reply Jeanette 11. april 2020 at 10:33

  Hei! Jeg har et spørsmål angående studier og håper du kan svare meg 🙏🏻 Måtte du ta exphil og exfac når du begynte på din master på universitetet?

  • Reply Ida Wulff 12. april 2020 at 10:16

   Nei! 🙂

 • Reply undress vip 17. januar 2024 at 09:51

  Im obliged for the blog article.Much thanks again. Want more.

 • Reply Earlene Johnston 24. mars 2024 at 23:09

  Gjvggm – purchase clomiphene Massmc xvqlqx

 • Leave a Reply