Studier

KAN DU MINST, SÅ LÆRER DU MEST

14. august 2018

Kan noen være så snill og quote meg i en eller annen selvhjelpsbok? For den overskriften ble mitt livsmotto i går, da jeg lutrygget forlot Universitetet etter første skoledag som masterstudent. Alle kunne så mye. Hadde så mye erfaring. Viktige jobber. Da jeg måtte reise meg opp i den fremmede folkemengden og fortelle om meg selv, var det like før jeg spydde ut at jeg var allmennlege eller barnevernspedagog. Jeg husker ikke helt hva jeg faktisk sa, men jeg tviler på at jeg brukte ordet blogger. Ikke at jeg egentlig skammer meg for det sånn ellers, men jeg fikk en følelse av at publikummet mitt assosierte bloggere med tyggishår, bleierumper og reklame for tannbleking som ikke funker. Det er i hvertfall det jeg assosierer andre bloggere med.

Nok om meg og mine mindreverdighetskomplekser. Jeg er blitt student ved Universitetet, og det er fint. Faglig har jeg faktisk troen – og å studere kan jeg. Det er ikke lenge siden sist. Jeg skal omfavne hver eneste følelse av ubehagelighet, ensomhet, nervøsitet og uvitenhet, for jeg vet at det får meg til å vokse som menneske. Og som mitt nye livsmotto nå er blitt: Kan du minst, så lærer du mest. Men nå må jeg først og fremst lære meg å finne frem på skolen, og å bruke Canvas (kunne vi ikke bare hatt ItsLearning eller Fronter hele livet?).

I skrivende stund er jeg faktisk på vei ut av døra for å kjøpe noen av pensumbøkene. Et par av dem gleder jeg meg til å lese. Og resten? Fram med tusjen, grine i dusjen. Nok en quote fra studenten sjøl.

Takk for meg.

45 Comments

 • Reply Lailan 14. august 2018 at 16:30

  Elsk. Hvert ord fra deg er elsk 😀 Dette mestrer du, ikke noe tvil om det!!!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:22

   <3 <3 <3

 • Reply Mia 14. august 2018 at 16:49

  Husk at mye og lang livserfaring ikke nødvendigvis er god erfaring. En i klassen din kan f.eks. Ha vært leder i 20 år, men det er ikke synonymt med at han er en god leder… håper du tar tegninga.
  Jeg tror du har valgt riktig.

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:34

   Så absolutt 🙂 <3

 • Reply Alina 14. august 2018 at 16:49

  Haha priceless😂😂😂

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:22

   😀

 • Reply Marthe 14. august 2018 at 17:10

  Gleder meg skikkelig til å følge postene dine om studentlivet, nå som jeg faktisk er student selv. Har aldri studert (høyere utdanning) i Norge før, og pga sykdom er det noen år siden sist jeg gikk på skolen. Skal lese meg gjennom postene dine fra bachelor i håp om å plukke opp noen tips 😁

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:32

   Do it 😀 Håper du finner noe nyttig, og at du vil trives som student. Det er både jævlig og fint <3

 • Reply Mari 14. august 2018 at 17:54

  Klamrer meg til quotesene dine! Startet på master selv i går, og er veldig spent på hvordan dette vil gå 😀

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:32

   Lykke til med masteren, krysser fingrene for oss begge to 😀 <3

 • Reply Elisabeth L 14. august 2018 at 18:07

  Kjenner meg igjen det å måtte stå frem og snakke om seg selv i folkemengder og føle at alle andre har fått til så sykt mye! Men hadde jeg vært selvstendig næringsgiver, styre min egen hverdag og lever godt av inntekten, hadde jeg ikke nølt med å fortelle det 🙂 skjønner at mange sitter med feiltolking av bloggere, men du er jo perfekt eksempel på en blogger som er stikk motsatt av beskrivelsen din over 🙂 mitt studentmotto var: bedre å drite seg ut enn å få forstoppelse, haha <3

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:34

   Takk for fine ord <3 og HAHA, quoten din!! Jeg vet dog ikke om jeg er helt enig??? Spesielt hvis det er i offentligheten vi snakker om :O

 • Reply Stine 14. august 2018 at 18:53

  Husker jeg tenkte det samme som deg når min skole gikk over til canvas, meen du kommer til å elske det med en gang du blir kjent med det!! Mye mer oversiktlig etter min mening, haha

  Lykke til med studiene, gleder meg til å lese mer om det:)

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:22

   Satser på at Canvas og jeg blir gode venner 😀 Og tusen takk <3

 • Reply Kristin Hoel 14. august 2018 at 18:57

  Dette går bra !! 🙂 Gleder meg til fortsettelsen 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:22

   🙂 <3

 • Reply My 14. august 2018 at 18:57

  Haha digger quotsene🙏🏻
  Jeg har et spørsmål jeg har tenkt på. Jeg har lest bloggen siden det var en caffelatte og har beundret hvordan du ikke har blitt en blogger med ekstremt utseendefokus, operasjoner, motepress osv. Hvorfor tror du at du ikke har blitt sånn? Pga oppvekst, personlighet, omgangskrets, at du tok en utdannelse? Du har jo vært en del av bloggmiljøet lenge, og jeg tviler ikke på at det har vært muligheter for deg å leve likt som andre toppbloggere gjør idag. Hadde vært spennende å høre dine tanker om dette.
  Hvis du heller vil spare spørsmålet til en senere spørsmålsrunde så gjør du bare det😊
  Hilsen (faktisk) en barnevernspedagog (og du trenger ikke låne tittelen min, synes heller du skal være stolt av å eie ditt eget lille imperium med verdigheten i behold!)

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:31

   Hei på deg 🙂 Jo takk, veldig fornøyd med dem selv, haha! Og takk for fine ord. Hva angår spørsmålet ditt, så vet jeg ikke helt. Jeg kan helt klart FØLE på utseendepress, men innerst inne har jeg det for bra til å handle på det. Og til å videreformidle det. Jeg vet at jeg er et godt (i hvertfall halvgodt) menneske med en kul personlighet og en hjerne som gjør at jeg er bra nok – så kanskje det bare er en grunnliggende selvfølelse, og en forståelse av at hvor godt jeg blir likt ikke handler om hvordan nesen/puppene/rumpa mi ser ut. Jeg er på ingen måte i mot at mennesker fikser på utseendet sitt, men å flagge det som influencer er HELT forkastelig..

 • Reply Julie 14. august 2018 at 20:16

  Amen! Jeg er av alle ting noe så sjeldent som en foreleser (ved høgskole) under 30 år. Og jeg skammer meg ikke for å innrømme at jeg har større endringsvegrig enn mine langt eldre kollegaer. GI MEG TILBAKE FRONTER NÅ!! Har brukt 3 fuckings dager på å få fagsidene mine oppe å gå… lurer på hvordan jeg takler dette som 60åring?!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:33

   Hehe 😀 Alt var bedre i gamle dager.. Så kult at du er foreleser!!

 • Reply Lise 14. august 2018 at 20:39

  Her beskrev du mine følelser exactly! Skal også ta master (ved samme universitet), Trengte å lese om noen som har det på samme måte! Takk, Ida<3 Og lykke til!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:21

   Lykke til <3 <3 <3 Og kan vi kalle det for universet i stedet for universitetet…. Hilsen en som gikk på høyskole i en liten bygård i Oslo, haha.

 • Reply Linda 14. august 2018 at 21:01

  Åå dette motiverte meg til å kiicke aass på min andre skoledag i morgen 😆

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:21

   SÅ bra 😀 Heia oss!

 • Reply Ine 15. august 2018 at 08:32

  Apropos, hvordan gikk det med testingen av Spotlight?

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:20

   Jeg bruker nå Spotlight cirka én gang i uken (eller annenhver uken) for å freshe opp, det funker helt gull <3

 • Reply Kristine 15. august 2018 at 08:43

  Hvor er boken i fra??? 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:19

   Den er fra Ban.Do 🙂 <3

 • Reply Maren 15. august 2018 at 09:53

  Ingen quote-fanatiker selv, men overskriften er damn right og treffer meg i ny jobb hvor jeg er desidert mest uerfaren! Lykke til med studiestart igjen:)

  Btw, helt off-topic men hvilken glattetang bruker du?

  • Reply Ida Wulff 15. august 2018 at 10:19

   Hehe, så bra 😀 Jeg bruker to forskjellige. Den ene er GHD, og den andre heter MAST. Masse lykke til i ny jobb <3

 • Reply Ida 15. august 2018 at 11:12

  Du er Power Ida <3
  Du er en viktig representant for blogg industrien i tider dær filler prinsessene tar over nyhetsbildet å shader viktigheten av blogging og internett sin del av folk sin hverdag 🙂
  Takk for en fin blogg 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. august 2018 at 10:18

   Takk Ida <3 <3 <3

 • Reply Marte 15. august 2018 at 16:37

  Jeg heier på deg Ida! Du er flink! Vi bruker Canvas på universitetet i Oslo også, jeg er ikke sånn veldig glad i det.

 • Reply Martha 16. august 2018 at 13:48

  Si fra til meg den dagen Canvas blir oversiktlig for deg, og hvordan i all verden du kom deg dit. Hadde det hele forrige skoleår, og det er fremdeles et sant kaos. Hilsen ei som savner Fronter!

  • Reply Ida Wulff 17. august 2018 at 10:14

   Will do, hehe 😀

 • Reply M 16. august 2018 at 20:09

  Enig om Canvas… Jeg er en racer på både itslearning og Fronter! Jaja… Canvas-appen er enkelt og veldig brukervennlig om det er en trøst! Lykke til med studie <3 <3

  • Reply Ida Wulff 17. august 2018 at 10:13

   Tusen takk <3 <3

 • Reply Silje Aspeflaten 17. august 2018 at 14:22

  Du sa selvstendig næringsdrivende, og i det øyeblikket kjente jeg igjen hvem du var. Jeg er imponert og fan👏🏼😂 Det krever rimelig mye sammensatt kompetanse når man bygger opp en bedrift slik som du har gjort. Vi sees på skolen!

  • Reply Ida Wulff 19. august 2018 at 19:35

   Neimen hei på deg 😀 Så hyggelig! Og takk for oppklaringen, hehe. Sees på skolen ja!

  • Reply Tonje S. Mogensen 22. august 2018 at 07:43

   Jeg henger meg på Siljes «imponert og fan» 😊
   Vi ses på skolen i morgen!

   • Reply Ida Wulff 23. august 2018 at 08:14

    Hei, så hyggelig 😀 det gjør vi! <3

 • Reply Jeanette 18. august 2018 at 18:21

  Canvas er helt amazing 👌🏻 Kunne ikke fordra fronter o.l… canvas kan lastes ned til mobiln, og vil gi deg varsling når lærerne laster opp noe nytt! #hilsennettstudentsomsliterlittmedåholdefølge

 • Reply Benedikte 27. august 2018 at 14:15

  Hei! Hvor er almanakken fra? 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. august 2018 at 18:46

   Ban.Do 🙂

 • Reply dobry sklep 12. mars 2024 at 09:06

  Wow, superb blog layout! How lengthy have you been running a blog for?
  you made running a blog glance easy. The overall glance
  of your web site is excellent, as neatly as the content material!
  You can see similar here najlepszy sklep

 • Leave a Reply