Hverdagsliv

JEG VIL BARE SKRAVLE LITT

22. august 2018

Hei. I dag vil jeg bare skrible litt uten mål og mening. Til tider glemmer jeg helt at det går an. Forviller meg inn i en tvangstrøye av det å være en meningsbærer, en påvirker. En som liksom skal inspirere og underholde, ved å gripe tak i de helt hverdagslige øyeblikkene og blåse dem opp. Drysse litt romantikk over dem og servere dem med nogenlunde Instagram-vennlige bilder. Noen ganger må jeg minne meg selv på hva blogging egentlig er – eller i hvertfall hva det pleide å være. Et kornete mobilbilde, og livet akkurat som det er.

Jeg kom nettopp hjem fra trening. I dag var en av de dagene hvor det ble like jævlig som jeg hadde sett for meg. Til vanlig går jeg inn med vondt i viljen og ut igjen med et smil rundt munnen. I dag krabbet jeg hjem med tomattryne, overdreven puppesvette og ellevill kvalme. Kanskje jeg burde spist mer i dag. Det har gått i laktosefri sjokolademelk og nøtter. På samme måte som blader på bakken er et høsttegn, er denne formen for kosthold et studenttegn hos meg.

For jeg har lest ferdig min første pensumbok i dag. Riktig nok en ganske tynn en, men den var fantastisk og jeg slukte den. Stå i mot, si nei til selvutviklingen heter den. Forfriskende lesning. Til tross for at jeg aldri har lest en selvhjelpsbok, har jeg aldri klart å interessere meg for overambisiøse mennesker som lever og ånder for å hele tiden utvikle seg, bli coachet, coache andre. Trave rundt med de spisse albuene sine. Og i denne boka følte jeg at jeg fikk en bekreftelse på at det er helt okey, til og med bedre, å ikke være en av dem. Det er bedre å ha røtter enn å ha føtter (som hele tiden skal trampe videre). Boken er rett og slett en anti-selvhjelpsbok. Den ber deg slutte å kjenne etter, fokusere på det negative, ta på deg nei-hatten, undertrykke følelsene dine, gi coachen sparken, slutte å lese selvhjelpsbøker og om å dvele ved fortiden. Hvis du syns det høres rart ut, så burde du lese boken.

Samboeren sitt tog hjem fra jobb er forsinket, og akkurat i dag tillater jeg meg selv å tenke: Yes, det passet utmerket. Vanligvis er vi sinte på NSB sammen, men akkurat nå trengte jeg en halvtime ekstra for å ligge og puste etter trening, og la dette ekstreme tomattrynet dempe seg litt. For vi skal ut og spise. Og så kanskje på quiz. Jeg har litt lyst til å spille shuffleboard også, men vi får se hvor mye vi klarer å presse inn på en onsdagskveld. Jeg har min første ordentlige forelesning i morgen, og føler egentlig at jeg burde lest mer pensum. For ikke å snakke om: Legge meg tidlig.For ordens skyld: Disse bildene er ikke tatt i dag, og de er ikke tatt med selvutløser. Den naboen klarer jeg ikke å være. Igjen: Jeg lengter etter et hus med en privat hage, hehe.

Nå kom det et damplokomotiv inn døren her, så jeg skal runde av. Ikke at jeg orker å bry meg om togforsinkelser akkurat nå, jeg har nok med å fikse meg to knekkebrød før jeg svimer av.

Ønsk meg lykke til på quiz i kveld. Jeg kommer sikkert til å slite, for jeg har ikke sett på nyheter på et halvt år. Og hvis du lurte: Det har gjort livskvaliteten min bedre, som om jeg har fått litt på avstand at verden går under.

Kyss, klapp & klem 

27 Comments

 • Reply Vera 22. august 2018 at 19:13

  Liker den humoristiske og småsarkastiske tonen i skrivestilen din 👌Du tar ting så på kornet, så mer av disse hverdagslige innleggene dine! 😄

  Noterer ned denne boktittelen 🙂 Synes dagens selvhjelpskultur er slitsom å forholde seg til sjæl. Hvis du vil lese mer kritikk av dette, anbefaler jeg Ole Jacob Madsen sine bøker: Det er innover vi må gå og Den terapeutiske kultur. Quiet av Susan Cain er også god. Går strengt tatt under kategorien selvhjelp, men er egentlig ganske anti-selvhjelp når man leser den. Så det er den første og siste «selvhjelpsboken» jeg har tillatt meg selv å lese😅 Hun slår et slag for de introverte og skriver mye om hvordan coaching vektlegger ekstroverte personlighetstrekk som om det er idealet. Husker det var en veldig fin bok å lese da jeg var 19 år og småusikker fersk student! Fant liksom roen ved å få bekreftet mange av tankene mine 🙂

 • Reply Anonym 22. august 2018 at 20:55

  Hvor er skjørtet fra?

  • Reply Ida Wulff 4. september 2018 at 14:32

   Samsøe Samsøe 🙂

 • Reply Ine 22. august 2018 at 22:04

  Uff, kjipt med forsinkelser. Men, husk på at det er ikke alltid det er NSB sin feil at toget er sent. Vi gjør så godt vi kan, jeg lover!

 • Reply Oda 23. august 2018 at 01:45

  Takk for deilig og forfriskende lesing! Jeg og mannen har akkurat kjøpt oss hus selv og verdien av frihet og privatliv kan ikke understrekes nok.

  • Reply Ida Wulff 4. september 2018 at 14:33

   Gratulerer med hus <3 <3 <3

 • Reply Beate 23. august 2018 at 08:51

  Du er så god til å formidle!
  Hilsen fast leser

  • Reply Ida Wulff 4. september 2018 at 14:31

   Tusen takk, Beate <3

 • Reply Julie 23. august 2018 at 09:51

  Hei! Husker dere hadde sånn salat uke for en stund siden hvor dere testet forskjellige typer! Venter så på noen gode anbefalinger fra deg! 😍

 • Reply Helene 23. august 2018 at 12:05

  Jeg elsker når du skravler, du kan godt gjøre det oftere! 😀 Du er så flink til å skrive, beste bloggen. Hilsen fast følger siden dag èn.

  • Reply Ida Wulff 4. september 2018 at 14:31

   😀 <3

 • Reply Anonym 23. august 2018 at 17:38

  Hvor er utemøblene fra? 😍

  • Reply Ida Wulff 4. september 2018 at 14:35

   Ygg & Lyng 🙂

 • Reply Marie 23. august 2018 at 18:45

  du er så fin!!
  hvor er teppet fra?

  • Reply Ida Wulff 4. september 2018 at 14:35

   Kremmerhuset 🙂

 • Reply Lene 24. august 2018 at 20:31

  Hei 🙂 Hvor er teppet på balkongen fra?

  • Reply Ida Wulff 29. august 2018 at 12:10

   Kremmerhuset 🙂

 • Reply Cecilie 25. august 2018 at 00:05

  Shitt Ida, det overrasker meg veldig at du sier at du har sluttet å lese nyheter. Hvorfor tok du det valget? Hvordan tenker du verden hadde utviklet seg dersom flere av oss sluttet å holde oss oppdaterte på det som skjer i verden?

  Jeg mener ikke dette som kritikk, men jeg finner det interresant at mennesker som sier de velger å ikke lese nyheter.

  God helg 🙂

  • Reply Ida Wulff 28. august 2018 at 20:52

   Hei Cecilie 🙂 Jeg LESER nyheter, ser ikke lengre på nyhetene. Ved å lese kan jeg unngå de sakene som påvirker meg for mye i negativ retning.

 • Reply Lisa 25. august 2018 at 10:17

  Heilt innafor med eit skravle-innlegg og! 🙂 Den boka må eg lese, sjølv om eg må innrømme at den høyres litt ut som ei.. sjølvhjelpsbok..? Haha, spesiell sjanger! Håper quiz gjekk bra!

  • Reply Ida Wulff 29. august 2018 at 12:15

   Veldig spesiell bok ja, hehe 😀

 • Reply Lillian 25. august 2018 at 20:13

  Bare elsker når du kommer med sånne snikksakk-innlegg:) Ha en flott lørdagskveld!:)

  • Reply Ida Wulff 28. august 2018 at 20:50

   <3 <3 <3

 • Reply Anonym 26. august 2018 at 10:57

  Hei Ida. Først og fremst vil jeg si atjeg elsker bloggen din, og måten du skriver på. MEN i det siste har jeg merket at det er mye reklameinnlegg og ikke så mye annet spennende. Pluss at du blogger mye mindre når, så kjedelig å komme inn på bloggen din bare for å se at det er ny rabattkode på desenio.

 • Reply Gregorio 28. august 2018 at 00:59

  First of all I want to say fantastic blog! I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind.
  I was curious to know how you center yourself and clear your mind before
  writing. I have had a hard time clearing my mind in getting my ideas out.
  I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally wasted just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?

  Thank you!

 • Reply Anonym 28. august 2018 at 20:12

  Hvor er sittegruppen i fra ?
  Den var sykt fin.

  • Reply Ida Wulff 28. august 2018 at 20:49

   Ygg & Lyng! 🙂

  Leave a Reply